Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vivaldi (böngésző)
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bitcoin topic
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Vírusirtó topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
DigitXT
nagyúr
válasz
Predatorr #86 üzenetére
A kompromisszum azt jelenti, hogy valamiből engedsz, így éred el, hogy mégis csak lehet normálisan játszani. Pl. megvan "x" fps. Csak nem Ultra grafikán, és nem 4K-ban. Ha csak full HD-ra mész vissza, már tehermentesül a GPU, durván. Ezt hívják kompromisszumnak, és ez még lehet normális játék... Az nem az, amikor csontra lebutított grafikával, alacsony felbontásban sincs mondjuk minimum 30 fps: most abba ne menjünk bele, hogy mennyire jó, ha csak 30 fps van, ha neked is min. 60, hát még több kompromisszumra kényszerülsz. (Ha csak az a normális játék, hogy 4K, Ultra, 60 fps - vagy 120, 240, kutyafasza -, az vicc...)
Megjegyzem, sok esetben látványban marginális különbségek tudják agyon vágni a frame rate-et. Régen teljesen általános volt, hogy be kell állítani a játékot adott konfigurációhoz.* Ma sem véletlen van bennük ún. grafikus beállítások menü. Csak ellustultak az emberek... (Normálisan lehetett játszani anno is középkategóriás kártyával, nem maximális grafikán.)
*: vegyük észre, hogy nem csak a VGA befolyásolja, lehet vmi CPU limites beállítás, amiből érdemes visszavenni. Gyorsteszt, hogy ha szarul megy, és nem segít a kisebb felbontás.
-
Predatorr
őstag
Tehát játékfüggő.
Csibe1: AMD 5-8%, nVidia 10-15%. ATiban volt még 10% körül. 4870-ig jobbára AMD-m volt, közben 8800GT is. 2080-at 8GB RAM (kevesebb szükséges rammal is akadozott, mert már nem programozzák le) miatt muszáj volt cserélni, meg hát a 4080 sokkal kevesebbet fogyaszt ua. teljesítménnyel, 4k-ra meg egyértelműen jobb.
Intel kiesik a meghajtók miatt. -
csibe1
addikt
válasz
Predatorr #77 üzenetére
"Hja, régenmindenjobbvót. Az nem rémlik, h az AMD valaha is kevesebbet fogyasztott volna, ahogy most sem, részben ezért tuningolni sem lehetett jobban soha (RIP ATT)."
Azt nem is mondtam.
A kép jobb volt monitoron, meg tévére kitéve is; állítólag. Nekem volt mindkettő, az ATI-nak talán felhasználóbarátabb volt a kezelőfelülete amikor ki akartam tenni tévére; ha jól emlékszem.A tuning az elég sok mindentől függött, mindig lehetett találni alapból, a gyártó által jól tuningolt kártyákat.
Aztán a 3850-es után már nekem is NVidia kártyáim voltak, 460 aztán 760, most meg kb. 4 éve az 1660 Super.
Fejlesztés meg nincs tervbe véve, mert nem igazán van miért.
Lehet én is végigjátszom a Mass Effect részeket, előveszem a régi CoD-okat,
utána meg a GTA3-4-5-öt.A gyártók hajlamosak ülni a babérjaikon, proci meg videókártya terén is...
Aztán várják a nagy dellát.
Remélem az Intel villant valamit, hogy legyen egy normális, megfizethető teljesítményű konkurencia is. -
Lord Myn
senior tag
Mass Effect... nagyon jó kis játékok voltak
. Az eredetivel játszol vagy a LE-vel?
Én most az SW Outlaws-val voltam így, kétkedve, de megvettem a decemberi akcióban fél áron és baromi kellemes csalódás volt, mivel (már) nem fagyott, nem akadt és nagyon tetszett maga a játék is, mivel sok időm már nincs család/meló mellett játszani, így 1.5 hónapomba telt (párhuzamosan az Indy-vel, de azt ingyen kaptam a VGA mellé) végigjátszani.
-
Árazásban nincs, most a régi középkategóriás ársávban kapunk alsó kategóriás technológiával szerelt, ahhoz mérten sokat fogyasztó termékeket.
De a téma szempontjából ez mindegy, 150-200e FT azért még talán kifizethető egy videokártyára, és azokkal is lehet normálisan játszani. -
ilor14
tag
Kár, hogy nem létezik olyan, hogy alsó kategória, legalábbis árazásbán már nincs ilyen.
Sem az AMD, sem az Nvidia nem csinált a belépő kategóriába videókártyát az előző utolsó teljes szériájukban (4060 és 7600 volt a legalacsonyabb kategóriába tartozó kártya), mindegyik kártyájuk bőven 100 ezer forint felett van.Szerencsére belépett a piacra az Intel, de ők most elég szarban vannak minden fronton.
-
Predatorr
őstag
Pontosan. Van feature, amelyben a 4080 veri az utódot. Csak egy kis OC.
csibe1: Hja, régenmindenjobbvót. Az nem rémlik, h az AMD valaha is kevesebbet fogyasztott volna, ahogy most sem, részben ezért tuningolni sem lehetett jobban soha (RIP ATT). 8800GT idején volt az a fémes szín nV-nál, akkor tényleg szép, természetes képe volt az AMD-nek. 4870 után az AMD elengedte a VGA piacot az évekig tartó átnevezésekkel, zéró fejlesztéssel, de már 3870-nél is durván befigyelt az avultatás, amely miatt egy AMD kártya azóta is kb. 2 évig használható igazán. Kár érte, jó ügynök volt, még ATi néven.
Timer: a magas fogyasztás miatt sajnos nincs AMD alternatíva. Nagyon vártam a 7900XT-t, hátha jön végre megint egy jó AMD VGA. A gagyi RT-et és az irdatlan fogyasztást látva meggyőztek, gyorsan megvettem a 4080-at.
Azóta sem térítették meg a riser cucc költségét.
-
A geforce 4 MX 440 korszakra gondolok elsősorban, illetve az utána következő néhány évre. Radeon típusokra nem emlékszem hirtelen, de volt alternatíva. Igazából 2009-2010 környékén se volt annyira rossz az élet gamerként, mert egy phenom 955 meg egy Radeon 6870 nem volt a világ összes pénze, mégis jól lehetett velük játszani, éveken át. Utoljára talán a 1080 volt az a kártya, ami baromi drága volt már, de ha megvetted, elvoltál vele egy ideig, és bizonyos szinten még ma is megállja a helyét. Azóta vörös oldalon gyakorlatilag nincs konkurencia, mert amikor van is jó GPU, az alap modellek szinte mindig felejtősek, ha az ember Sapphire Pulse / Nitro, esetleg XFX vonalon nézelődik, akkor pedig az ár sincs már annyira előnyben. Nvidia fronton meg ezer gyártó kínál 1000 kártyát, nem az van, hogy kábé vagy Sapphire-t veszel, vagy semmit. Ezért lett nálam is 2070S 5700XT helyett, illetve tavaly 4070S a 7900GRE helyett.
Mondjuk 5000-es biztos kimarad, tavaly is nehezen értettem a 12GB VRAM-ot, idén már elfogadhatatlannak tartom azon az ár szinten, ahová az 5070 jó eséllyel érkezik majd.
-
csibe1
addikt
"2005 környéjén milyen szép verseny ment 5-6FPS pluszért is. Emlékeim szerint majd fej fej mellett haladtak a gyártók, de mintha akkor az nVidia többet fogyasztott volna, ezért is volt ATI-m."
Az ATI-nak meg szebb volt a képe...
Nekem is volt kártyám mindkét gyártótól (előtte meg Woodoo2 S3 Trióval), most egy 1660-as Super van, marad is jó darabig; mert elég mindenre. Amilyen multis játéknak nevezett akármik jönnek ki mostanában, nem érzem a késztetést a gépfejlesztésre.
Anno amikor kijött a BF3 azon voltam, hogy minél előbb gép legyen alá.
Most megnézem a gameplay videót, aztán annyi.
Ez valahol szomorú, hogy nem tudnak olyan játékot összehozni, ami miatt az ugrana be elsőre, hogy ez kell.
Biztos öregszem, és már régen nem ugrok rá; az újabb mindig jobb kamu dumára.
Remélem az Intel összekapja magát videókártya terén, mert vicc ami most megy.
Ha összehoznának, egy multiban is jó teljesítményű, megfizethető; középkategóriás videókártyát azzal szerintem szerintem tarolhatnának.
Lassan már csak a milliomosok építenek játékra PC-t, ha így halad...
Aztán a játékkiadókra is ráférne egy reform, mert az MW2019 óta egyik CoD se jön be,
a BF2042-ről nem is mondok inkább semmit; olyan vacak lett szerintem.
Csíterek azok vannak dögivel mindenhol, bérelt szerver meg nincs a CoD5 óta,
ha jól emlékszem. Biztos véletlen...Ahogy kinéz a PC-s játékosok egy rétege kihal, multiban nagy eséllyel; mert nem tudja megfizetni már a középkategóriát sem.
A gyártók meg először a bányászattal, most meg az AI miatt drágítanak mesterségesen. A többi hiénáról nem is beszélve.
Lehet, hogy a végén még örülni fogok a megmaradt régi gépeimnek; mert inkább retrózok a sok szutyok helyett. -
DigitXT
nagyúr
a gaming korábban nem csak a tehetősek sportja volt
Attól függ, mennyire korábban: azért én még emlékszem, amikor a Voodoo kártya 30K-ba fájt, és akkoriban az kegyetlenül sok pénz volt. Más kérdés, hogy akkoriban tök gyors volt a fejlődés, amivel (1-2 éven belül) már hozzájuk lehetett jutni töredék áron, hiszen létezett sokkal jobb a piacon (újként ismét csillió pénzért). Én anno az első Voodoo (1) kártyámat bőven használtan vettem, akkor már megfizethető áron, csak el kellett telnie ~3 évnek.A másodikat szintén ezzel a módszerrel (nem tehetős diákként) megint pár év lemaradás: annyi változott később, hogy lelassult a fejlődés, és középkategóriás kártyákkal már azért lehetett játszogatni értelmes áron. Extrém példa erre az ATI HD3850 volt, ami kifejezetten olcsó volt anno, ahhoz képest viszont baromi erős. Aztán a HD4850 is még nagyon jó volt ár/érték arányban. Szerintem. Sose volt pénzem csúcs kártyára, mindig drágák voltak...
Első új kártyám egy ATI 9600XT volt, innen a fórumos nevem részben.
Ám volt vele baj. Utána használtakból sikerült apránként feljebb lépni... lehetett játszani mindegyikkel, csak erősen hozzá kellett nyúlni a beállításokhoz. Ma már inkább az van, hogy ha 4K-ban Ultrán nem megy 60 fps, akkor az már fikázandó teljesítmény: lehet részben jogos, de azért csak emlékszünk, hogy régen bizony a felbontások is a béka segge alatt voltak géming közben, noha a desktopok nagyobb felbontást tudtak, ill. lehetett játszani Low/Medium grafikán is.
Szerk: jut eszembe az első új kártyám valójában egy nV volt. De annyira szar, hogy arra kb. kár is szót vesztegetni. Haver mondta, hogy azt kell venni, mert az most az új technológia, de persze a legalapabb verziót, mert az olcsó... Az, hogy emiatt sokkal, de sokkal szarabb, mint a korábbi generáció csúcsa, de még talán a közepe is, akkoriban nem volt triviális.
Aztán megtanultam (a saját káromon). Ki lehet találni melyik volt.
FX5200, ráadásul 64 bit
Szerk2: annyira megsértődtem az nV-re az FX fiaskó miatt, hogy több generációnyi ATI kártyám volt zsinórban (9600XT, 9700, 9800, X800Pro, X1950XT-AGP, HD3850, HD4850), annak ellenére, hogy instabilitástól kezdve mindenféle gondokkal küzdöttek azok is (túlmelegedés gyakori probléma volt, szinte kötelező volt tuning hűtőket rájuk pakolni) annak idején. De ár/érték arányban, főleg így használtan azért rendben voltak. Aztán amikor rám szakadt a bank (nem is, csak "elegem lett", és akkor épp volt annyi pénzem az első rendes fizetésekből megspórolva) megvettem az első nV csúcs kártyámat (GXT285), a többi meg történelem. Simán ki kellett mindig hagyni pár generációt (GTX285->SLI->580->SLI->780->1080->3080), és akkor nem volt probléma, a teljesítmény mindig duplázódott, az árazás pedig kellemesebben alakult a használt piacon. Úgy néz ki, most az 5080 lesz az újabb generáció, amit érdemes kihagyni.(Tudom, ez mindjárt kettő lesz, mivel 4080-am sem volt, de ez lehet nyerő stratégia.
)
-
hapakj
őstag
válasz
Synthwave #71 üzenetére
Mit értettem félre? A cikk és a kommented is egy-egy kártyára vonatkozik. Egyikből sem lehet következtetést levonni, szóval kb tényleg ennyi értelme van a cikknek.
Annyira tanultam statisztikát, mint te szövegértelmezést.
- nem vitatom. Én pl sose tanultam konkrétan olyan, hogy szövegértelmezés -
-
Akkoriban mindkét szereplőnek volt azonos generáción belül egymással versenyképes kártyája, és ez biztosította, hogy ne szálljon el az árazás. Hogy végül ki hova tette le a voksát vásárláskor, azt jellemzően vagy a néhány FPS plusz döntötte el, vagy a szimpátia. Voltak persze kiugróan népszerű darabok, és akkoriban az volt a mondás, hogy ha szebb színeket szeretnél, akkor ATI, ha jobb kompatibilitást, akkor nVidia. Nekem volt ez is, az is, egyikkel se volt gondom, de tény, hogy az nVidia néha papíron gyengébb volt, mégis jobban ment egy-egy kiemelt cím. Driverben már akkor is erősek voltak, de végső soron mindkét gyártót lehetett szeretni.
Na meg ugye ott volt a RivaTuner, az Omega driver, ezek billentették a mérleget jobbra vagy balra...
-
ilor14
tag
válasz
Predatorr #68 üzenetére
Mondjuk az 5080as kártya szerintem egyáltalán nem arról szól, mint anno a 2080-ad szólt (valamennyire a 4080 is még jobbnak számít), korábban a 80-as széria mindig verte az előző 90-es szériát, most ez egyáltalán nem mondható el a kártyáról, az 5000-es kártyák keményen a profitmaximalizálásról szólnak csak.
AMD meg marad AMD, kihagyja ezt a ziccert is, nem lesz jó kártyája idén sem, de ne szóljon belőlem a jós.
-
Predatorr
őstag
válasz
Synthwave #31 üzenetére
Helyesbítenék "kamuáradatra".
ilor14: Marty, gondolkozz 4 dimenzióban! Mindig olcsó kártyán játszanál szar grafikával, vagy éleznéd a grafikát, ha már kifizetted? Egy 600 000 Ft-os kártya kiszolgál 5 évig, és még ha nem is adod el (de még el tudod), 10 000Ft-ba fáj havonta. Mire nem adsz ki annyit? Tudom, más idők, de a 240 000-es 2080-at használtam több mint 4 évig, eladtam 140 000-ért, havi 2000-ért csak az utolsó évben kellett kompromisszumokat kötnöm, de akkor is csak felbontást csökkentettem, minőség megmaradt. Szimpla matek. Gyengébb kártyát vehettem volna közbe még 2-t, és szar grafikával játszom. A 4080-am több mint 2 éves, és még a következő generációnál sem cserélem le. Ha marad a hotspot hőmérőtlenség, még akkor sem.
PeL: Hazai videósok...
Olyan hülyék, hogy USB-s fejhallgatóra közlik, hogy nem lehet kábelesen használni, pedig még a dobozán is szerepel.
-
wolfman
veterán
Az nVidiáal az a baj, hogy (tippelgetni lehet mi okán) egy jó ideje profitmaximalizálás náluk a cél és ezért bármit félretesznek, mostmár a gaminget is. Berobbant az AI láz, valamiért meglátta mindenki benne az aranytojást tojó tyúkot és most az nVidia is ráfeküdt. Másik hír, hogy a vezérigazgató most segít Trumpnak az AI harcban Kína ellen. Trump sztem tolni fogja nekik a pénzt számolatlanúl, ezek meg szarnak majd a gaming témára, mert ez másik hír szerint Trumpnak amúgy is félrerakandó téma.
#66Timer: Minden nVidia hírnél megemlítem, hogy annyira, de annyira szorítok az AMD-nek, hogy sikerüljön valami áttörtét elérjenek VGA technológiában és ráverjenek minden szempontból a zöldekre, mert az hifekejezetten jót tenne az piacnak. Elkényelmesedtek és elk..vultak a zöldek sajnos.
2005 környéjén milyen szép verseny ment 5-6FPS pluszért is. Emlékeim szerint majd fej fej mellett haladtak a gyártók, de mintha akkor az nVidia többet fogyasztott volna, ezért is volt ATI-m.
-
Egyetértek abban, hogy forintban számolva ma sem szabadna egy középszintű kártyának 150-160 ezer forintnál többé kerülnie, mert a gaming korábban nem csak a tehetősek sportja volt, sőt, inkább a sok diák tartotta mozgásban a piacot. Nekik pedig még a 150k is combos falat. Aztán persze az érme másik oldala, hogy egy 20 évvel ezelőtti GeForce 4 mx220-hoz képest ezek a kártyák már hol járnak gyártási költség terén... A marketing is elszállt rég, a konkurencia meg csak formális. Nagyon ráférne erre a piacra ugyanaz, ami a processzorok kapcsán történt néhány éve, mert ha csak egy ideig is, de lehetett épeszű áron venni értelmes teljesítményt.
-
ilor14
tag
A 80-as kártya szerintem eleve nem tömegterméknek született, a 70-es kártyáknak kell(ene) annak lennie, de azok is 7-800 eurós áron vannak (270-340 ezer Ft körül vannak az előző széria Superei). Igazából Nvidia (és a játékgyártók) ezekkel a lépésekkel a gaminget ölik meg szépen lassan, 3-400 eurót sokkal többen el tudnának rakni arra, hogy vegyenek maguknak videókártyát és ennek nagyjából elégnek kellene legyen ahhoz, hogy 1440p-ben játszani lehessen (nem elég).
Sajnálom, bunkó a stílusom, a magyar valóság inkább az amit ti írtok, mégha 150-200 ezer forintos megtakarítás jelenleg arra elég, hogy nagyon lassan mozdulj előre.
-
Csandi
őstag
válasz
Synthwave #56 üzenetére
Nem, de bárki lehet az. Mármint nem 27 éves, hanem olyan akinek olyan papírja van amivel lehet is pénzt keresni. Az érdeklődési kört nem értem, hogy tartozik ide, de ha a munkára írod akkor nem azt kell választani amit szeret csinálni az ember hanem azt ami jól fizet. Ha ez a kettő egybeesik az szerencsés véletlen, de a második pont fontosabb.
-
-
Csandi
őstag
válasz
Synthwave #50 üzenetére
Frissdiplomás pénzügyesek kezdőfizuja 650 bruttó körül van, ami az ő korukban még szja mentes, és évente van inflációs emelés + ha még elő is lépnek akkor az azon felül is dob 100-150 et a fizun, illetve éves bónusz ami ~1.5 havi fizu. Így mire kiesnek az szja mentes korból addigra keresnek annyival többet, hogy ne legyen nagyon fájdalmas a hirtelen nettó csökkenés. Egy standard albi mondjuk 200-220 + rezsi, ha van párjuk felezik, ha nem akkor akár lakótárs. Kaja ha főznek és egészségre is figyel akkor megvan 2 főre 150.
Ezek után aki nem tud legalább annyit félretenni gond nélkül az tényleg magára vessen. Egy gazdasági diploma meg igazán könnyü, munka meg van dögivel csak nem KKV-hoz kell menni.
Én most érek a 4. év tapasztalatomba 27 évesen (2 évvel később végeztem sulival és dolgozni is csak utána kezdtem el), és most úgy, hogy élek is, barátnővel meg felezzük az itthoni költségeket a fizu kb. felét rakom félre, ami kb. 400k (mármint a fele), illetve munkahelyet váltottam ahol 6 havonta van bónusz, akkor 1-2 havi fizu. Nem vagyok kiemelkedően okos, nem jártam top suliba, csak értelmes szakot választottam amiben van karrier, jó céghez mentem dolgozni és csináltam. Akinek ez nem megy tényleg magára vessen.
Gyerek nincs tervben, nem is lesz
-
-
wolfman
veterán
válasz
Synthwave #46 üzenetére
Természetesen. Én azon ritka állatfajba tartozom, aminek az első rész a kedvence valamiért. Már 3x kijátszottam, a másodikat 1x, most a harmadik van soron, hogy 1x meglegyen.
Fapados, kiforratlan az első, de valamiért a hangulata nekem adja. A többiből hiányzik nekem az M35 tank.
#48ilor14: Picit erősnek gondolom én is a sajt dumámat, mindazonáltal tudom, hogy jelen időszakban sikk lenézni
kormány körökbenés aurájában, aki picit is panaszkodik, hogy nem tellik X Y dologra. Jött már velem szemben ilyen nem egy, nem kettő. Egy VGA manapság luxuscikk ebben az országban (de a netet böngészve sztem sok helyen máshol is). Ha te 2 hónap után kiköhögöd az árát egy felső közép kategóriának, majd még eszel, iszol, segget törölsz, szocializálódsz, gyógyszert fizetsz (influenza szezon) mammamia nélkül, akkor a hazai lakosság 20%-ába tartozol. -
-
-
ilor14
tag
Nem én tehetek róla, hogy rosszul keresel, ebben nincs semmi
fideszes propagandisa trollduma150 ezres megtakarításba kerülne, ha 4 hónappal számolsz, 200 ezres, ha 3 hónappal
Látom nagyon végletekben gondolkozol, mert szerinted csak család kis kedvencei vannak, meg fideszes propagandisták, az átlag embernek meg 4 havi megtakarításába telik egy ilyen kártya
-
Nem feltétlen mindenki csaló, de a YT tesztelők jelentős része igenis részrehajló. Konkrét példa: DJI Pocket 2. Mindenki az egekbe emelte. Csak azt felejtették el mondani, hogy 4K-ban az arckövetés használhatatlanra lassul (tűzforró az eszköz, jó eséllyel throttlingol, és kevés a kraft benne). Ez kábé olyan 3 percen belül kiderül, mégse olvastam róla sehol. Másik példa: Nikon Z6II zajosodás. ISO400-ISO800 között olyan zajt gyűjt be a kamera, amit nagyon nem gondolna az ember, mert ezeken az értékekeken még a régi tükrös gépek is jobban teljesítenek. A szenzor felépítése és technológiája miatt van. Tesztek tömege fejelti ezt megemlíteni. Ezek olyan dolgok, amelyek néhány perc után is egyértelműek, szó sincs arról, hogy ne lett volna elég idő felfedezni. A saját példákon túl a DJI akciókamerákkal (típusra nem emlékszem, sry) kapcsolatban is rengeteg helyen olvasni, hogy túlmelegszenek, kikapcsolnak, már néhány perc után is. Ehhez képest sok teszt erről egy szót sem ejtett, a vásárlók koppantak, és különböző workaroundokkal próbáltak "együtt élni" az estzközzel...
-
"Most játszom ki életemben először a Mass Effectet (harmadik részt felénél vagyok)"
Remélem, egy karakterrel viszed ki.
Egy jó kis Mass Effect. Főleg az első és a második. Egy egészséges 150 órám benne van a trilógiában.----------------------------------------------------------------------
(#41) HantekDSO: Hogy két generáció múlva ne 1984 vagy kőkorszak legyen.
-
PeL
addikt
Ezzel részben egyet tudok érteni. Több terméknél is előfordult már, hogy hazai nevesebb videósok általi (direkt nem írok neveket) lelkesítő, pozitív tesztelések, review-ok után vásároltam valamit, aztán hamar előjöttek olyan hibák, amiket ők nem fedeztek fel, valószínűleg azért, mert egyszerűen túl kevés ideig használják az adott terméket ahhoz, hogy a hibáknak legyen ideje felszínre jönni. Így jártam egy "gamer" székkel és egy billentyűzettel is. Megfogadtam, hogy csak alapos utána nézések után fogok venni bármit is innentől kezdve. Az hogy a tesztek nagy része fizetett az igaz, de hogy részrehajló lenne, abban kételkedek, pont amiatt, hogy az ilyen tesztelt termékeket általában csak a teszt erejéig használják az emberek akik csinálják a videókat róla, aztán vagy megy vissza a gyártóhoz/forgalmazóhoz az adott cucc, vagy elrakják a szekrénybe, fiókba porosodni, mert jobb van nekik az adott termékből, mint amit a tesztelésre kaptak.
-
wolfman
veterán
Remélem nem indítok el hate cunamit, de ez nagyon
fideszes propagandisa trollegy duma volt! A fizetésemből kijönne, de mellette élni is kéne, na úgy 3 haviból se jön ki és remélem nem okozok ezzel meglepetést!#22ilor14: De , ezt írta! 4 fizu után, nyilván ebből minden más prioritást élvez (evés, ivás, lakhatás, etc.). Nagyon család kis kedvencének kell lenni, ha úgy értelmezed elsőre, hogy 4 fizu = teljes havi juttatásomat egy kib@..ott VGA-ra teszem félre.
#29Lord Myn: Na ebből a szempontból én jó helyzetben vagyok. Most játszom ki életemben először a Mass Effectet (harmadik részt felénél vagyok). Ritka, hog azonnal nekikezdek egy friss címnek, de vannak kivételek. Vagy ha friss, akkor meg olyan játék, aminek nem kell három fázist bevezetni a lakásba. Wreckfestnek is ma érek a végére!
-
-
-
HantekDSO
tag
válasz
Synthwave #38 üzenetére
A kettő - és nemcsak nálam - egy és ugyanaz.
"A scam (kiejtve: szkem) angol nyelvű szó, aminek a magyar jelentése átverés, és általában olyan megtévesztésekre, trükkökre mondják, amivel másoktól pénzt, vagy valami egyéb dolgot próbálnak meg kicsalni."
Forrás: https://lexiq.hu -
-
Bőven vannak olyan slaughter WAD-ok, ahol kell a fejlett IPC viszonylag magas órajellel (egymagon) és a picit épkézlábabb VGA OpenGL alatt. Már ha nem stutterelő diafilmet, hanem stabil több száz/több ezer fps-t szeretnél.
A legutóbbi ilyen pl. a Necromantic Thirst <3 map 15-je. Egyes helyeken sírni támad kedvem R7 2700@3,5 GHz + RX 580 Nitro+ 4 GB-tal.
Szóval tavasz végén valszeg. R7 5700X + RTX 3050 fejlesztés lesz, aztán megint elfelejtem egy 5 évre ezt a főkomponens dolgot. -
HantekDSO
tag
válasz
Synthwave #31 üzenetére
Kérdés, hogy mi minősül reklámnak - lehet, pongyolán fogalmaztam. Ha pl. valaki készítene egy olcsó, nagyon jó eszközt (lehet az bármi, nemcsak számítástechnikai) és felrakná a netre, szigorúan csak a technikai paramétereinek a megadásával, szerintem órákon, max. napokon belül özönlenének hozzá a megrendelések. Az ilyen jellegű ismertetésekre természetesen szerintem is szükség van, hiszen ezek nélkül valóban nem lehetne tudomást szerezni a termékről. Reklámnak én azt nevezem, amikor hamis adatokkal, anyagilag érdekeltté tett emberekkel, szervezetekkel, ferdítésekkel, kozmetikázásokkal, lényegi dolgok elhallgatásával, ellenőrizhetetlen dolgok állításával - vagy egyszerűen csak hazugságokkal próbálják az embereket vásárlásra bírni.
-
"jó bornak nem kell cégér!"
A 21. században ez a gondolat garancia a céged tönkremenetelére
-
-
HantekDSO
tag
Pontosan! Nyilvánvaló, hogy az (elő)tesztelők és a különböző fórumokon adott cégek árukészletét felvonultatók is mind a cégek, forgalmazók által megvásárolt, emiatt teljességgel szavahihetetlen alakok! (Egyre jók: ha valamit nagyon reklámoznak, azt - csak a reklám miatt - biztosan nem fogom megvenni. Persze más kérdés, ha a műszaki paramétereken keresztül is az látszódik, hogy az adott termék kimagaslóan nagy tudású - de azt akkor nem kell reklámozni, mert "jó bornak nem kell cégér!")
-
Elég tré egyébként, hogy emberek tömkelege szalad megvásárolni a nulladik napon ezeket a kártyákat, de őszintén szólva, mit érne, ha várna vele mondjuk 2 hónapot? A review-k fele (sőt...) pénzelt, csomó terméknél futottam bele az elmúlt 4-5 évben, hogy a tesztek szerint minden rendben volt, aztán olyan szarvashibák jelentkeztek a napi használat során, amit lehetetlen, hogy ne vettek volna észre a teszterek. Aztán amikor rákeresel, hogy csak rossz darabot fogtál ki, vagy tényleg ilyen a termék, akkor dőlnek a posztok ugyanarról a hibáról. Szóval, vagy az van, hogy TÉNYLEG ki kell várni 5-6 hónapot, vagy akár megveheted az első héten is, mert a "tesztek" többsége fizetett munka, ahol a tesztelő azért kussol vagy néz félre, hogy a következő körben is kapjon valami terméket. Szerintem ez még gyártón belül is működhet, hiába adják ki a kártyákat tesztelni a belsős körnek, jó eséllyel ott is csak kevesen jeleznek érdemben vissza problémákat, különben egy hilyen hiba, mint most az nvidiánál, simán kibukna. Mondjuk utóbbi csak tipp, nem tudom, hogyan megy a fejlesztés pontosan.
-
-
slmSIG
tag
Na, ezért a kiváló ár-értékért lassan amolyan "Ikeás, rakd össze, majd javítgasd magad, ha használni is akarod" lesz a kártya, nem csak külső tápos!
-remélem imbusz lesz azért mellé...Nem vágom miért kellett ezzel a sorozattal így sietni, mert biztos, hogy ezzel tisztában voltak az nVidiánál.
Bár mostanában így megy, bétateszter a vásárló. (márkáktól függetlenül!) -
.LnB
titán
Szerintem ez attól a drivertől van, amit CD-n adtak a VGA-hoz. Csak az lehet a megoldás.
Egyébként Synth ez a cikk most azért fut a te neved alatt, hogy ne az legyen már, hogy megjelent az új Nvidia VGA, és ne legyen egymás után nyolc fikázó cikk róluk Abu-tól?! Így szakítjátok meg a sormintát, hogy ezt most a te neveddel tettétek ki? -
ultrasound
tag
Gondolom - a random hiba okán - erre a garancia nem terjed ki. Kellett neked jó árasított kártyát venned!
-
wolfman
veterán
Szívesen letesztelek bármit a gyártónak, csak akkor látszódjon is meg a vételáron, hogy szívességet teszek nekik.
Mondom ezt úgy, hogy se 4000, se 5000 szériám nem lesz sohasem garantáltan, de legkorábban is 6000, ha azokban lesz bármiféle potenciál a megvételre és 4 havi fizu után meg lehet fizetni (nem, nem lehet).
-
ripla
addikt
1 millió forintért már nem fért bele a tesztelés, de semmi gond, hiszen itt vagytok ti.
-
-
-
bpatrick
csendes tag
most komolyan abbol szuletik egy cikk, hogy EGY DARAB kartya szarul mukodik? en ruhellem az nvdia-t, de ez a fajta szenzaciohajhaszas eleg primitiv.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Érdekes kérdés, hogy egyrészt ezt így hogyan fordulhat elő, meg hogy ez így hogy lett kitesztelve?
Tervezésnél az ipari nyáktervezőknél alap dolog a differenciális vonalak kis tűrésen belül azonos paraméterekre hozása (nézd csak meg hogyan van a RAM foglalat behuzalozva az alaplapodon azzal a sok kurflival).
Kiadás előtt meg ki kellett volna jönnie a tesztelésen, ha mindezek ellenére mégsem sikerült jó terméket alkotni, legyen az huzalozási / pcb gond, vagy valamelyik alkatrész végletekig kihajtása.
-
-
HantekDSO
tag
Na ezért (is) szoktam várni 6-8 hónapot egy új proci / videokártya / alaplap megvásárlásával!
Új hozzászólás Aktív témák
ph Úgy fest, hogy a PCI Express 5.0 jel stabilitásával nincs minden rendben, de kis munkával orvosolható a jelenség.
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9G4MG/A)Éjfekete- 3év garancia
- IKEA Livboj vezetéknélküli mobiltöltő eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest