- Linux kezdőknek
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PHP programozás
- Windows 11
- Windows 10
- Mozilla Firefox
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
Új hozzászólás Aktív témák
-
drizzt1666
tag
Elfogadnék egy ilyet, már csak a színe miatt is
-
Necc
addikt
Sokra mész a merevlemez sebességével, ha 1x annak minősége erősen kétségbe vonható. Egy lassúbb, de minőségibb - így megbízhatóbb - merevlemez esetén ha gond van a buffer underrun tökéletesen működik. Egy rossz minőségű merevlemeznél pedig ha írás közben elszáll a merevlemez (mint már volt rá példa részemről) nincs az a technológia ami megakadályozná, hogy a lemez írása meg ne szakadjon
-
bteebi
veterán
Én ezzel teljes mértékben tisztában vagyok, csak amikor már az embernek van vagy 1000-1200 DVD-je, akkor kezd nem mindegy lenni, hogy mondjuk pl. egy filmsorozat 5-10 lemezen van, vagy mondjuk csak 2-n, vagy esetleg bármikor, kényelmesen és gyorsan elérhetően winchesteren
...
[OFF]A winchester tök kényelmes, kompakt, könnyen elérhető (úgy értem, hogy nem kell cserélgetni, keresgélni), és már nem olyan nagyon sokkal drágább, mint a DVD5. És alapvetően megbízhatóbb is (50 Ft-os TG /gazdaságos/ DVD-k, Arita, + hamisított lemezek...). Egy DVD ára kb. 15-20 Ft/GB, egy 500 gigás Samu vinyó is beszerezhető már akár 34-36 Ft/GB áron, egy 1 terás kb. 34 Ft/GB (khm... na jó, itt még van "némi" eltérés, mert ugye egy 500 gigás vinyó csak 465 giga, egy 1 terás meg kb. 931 giga), egy DVD9 is kb. 30 Ft/GB, egy BD25 meg mondjuk (durván) 120 Ft/GB.
Nekem már pl. megéri, hogy inkább winchestert vegyek - szerintem egyáltalán nem drága, persze az más kérdés, hogy van még olcsóbb adattárolási lehetőség is
.[/OFF]
-
Balage76
senior tag
Az F1 sorozatú Samsung vinyók szekvenciális írás/olvasási sebessége 105-108 MB/sec körül van. Ha nem 5 explorer ablakot használsz egyszerre az írás közben, akkor menni fog a vinyónak az 54MB/sec tartósan is...
Az otthoni gépemben egy 200GB-os IDE meghajtó van, az író pedig USB-n csatlakozik. A vinyó sima írás/olvasásnál tud 18-20 MB/sec-et max. 4x írás mellett simán ügyködök a gépen, sőt még kitömöríteni is tudok ugyanazon a vinyón. A Sata busz ebből a szempontól jobb, így nem látom akadályát a gyors BR írásnak még normális géphasználat mellett sem.
Ha pedig fontos amit írsz, akkor legyél képes kivárni azt a pár percet, amíg a gép dolgozik...
-
PPeter
addikt
CLV, Z-CLV esetén körülbelül a 8x-os Blu-ray írásig lesz számottevő a gyorsulás, utána már nem fog annyival több időt jelenteni, mint amennyivel kecsegtet a (lemez külső részén) maximálisan elérhető maximális tempó.
Jelenleg a 6x-os BD-írás is értelmetlen, mert CAV módban ugyanannyi ideig tart, mint a 4x-es CLV írás. -
BRinyo
aktív tag
Persze, utóbbiban igazad van. Viszont én azt tapasztalom, hogy kb 7-8 perc a 8x írással egy tele lemez, míg ugyanez 16x-osan, alig 1 perccel rövidebb. Ergó nem látom értelmét, megfelel a max 8x-os írás. Ennek ellenére sokszor van időm a 4x-es írásra is, mert közben tudok mást is csinálni, nem kell használni a buffer underrun-t....
-
BRinyo
aktív tag
Ez kb azt jelenti, hogy a 4x írásnál gyorsabbra nem is lehet nagyon lehetőség? Értem ezt úgy, hogy ma egy 8x és 16x DVD írás között kb 1 perc a difi nálam. Majd ha lesznek biztonsággal 8x sebességgel írható BD lemezek, akkor nem lesz nagy difi a gyakorlatban az írás idejében(6x vs 8x). Ez is csak azért merül fel bennem, mert akkor minek várjak 4x-esnél gyorsabb technika beérésére, elég lesz, ha már a 4x-es biztonságos lesz. Ahhoz is a folyamatos 18MB/s elég meredeken hangzik, mert azt ugye negyed óráig kell biztosítani.
Remélem túllépnek a 2MB-os cache méreten, és nem spórolnak a 8-16MB méretű gyorstárakkal... -
-
bteebi
veterán
Már egész jó ez a író. 50000-ért már lehet, hogy meg is venném, de fog ez 80-100k-ba is fájni
. Bár egyelőre egy "normális" embernek max. BluRay olvasó kell (mivel az írható médium fajlagosan iszonyat drága
), vagy még inkább az se. Pusztán adattárolásra teljesen felesleges. Akkor már inkább egy 500 gigás-1 terás vinyó - gyorsabb is, óccsóbb is.
-
Simi2000
tag
Örvendetes hír
De Én az árcsökkenés hírére várok legjobban
-
Huggyos
tag
Kene nekem egy ilyen, dehat ha nincs ra penzem akkor mit csinaljak?
-
PPeter
addikt
Az eddig használatos 12 cm-es optikai adatároló lemezeknél (CD/DVD) elért - még használható - maximális fordulatszámnak a 10800 rpm (fordulat/perc) bizonyult. A szintén 12 cm-es Blu-Ray lemezek esetén az 1x-es CLV adatátvitel (36 Mbps) megvalósításához a korong fordulatszáma az 1955-821 rpm tartományban változik, amint a belső peremtől a lemez külső széle felé haladunk az olvasással/írással.
Ha a CD/DVD-lemezeknél már megismert fizikai és technikai korlátokat vesszük alapul, akkor kiszámolható, hogy a Blu-Ray esetén valahol a 12x-es (CAV) írás lesz a plafon, ami még megvalósítható lesz - természetesen csak akkor, ha a lemez alkotóelemei (hordozóréteg, a lemez testét adó polikarbonát) minden más tekintetben megfelelnek majd az ilyen sebességű adatrögzítéshez.
Ez nagyjából azt jelenti, hogy az egy réteggel ellátott BD-R lemezeket (ha sikerül elérni a 12x-es CAV írási sebességet) a távoli (?) jövőben körülbelül 11-12 perc alatt írhatjuk majd tele, míg a kétrétegű lemezeknél minden bizonnyal (a kétrétegű írható DVD-k példáját látva) a 8x-os írási sebesség tűnik a megvalósítható maximális írási sebességnek, mivel jóval bonyolultabb, körülményesebb a több réteg kezelése az írási művelet során. Más kérdés, hogy a 12x-es BD-R íráshoz szükséges, 432 Mbps, tehát durván 54 megabájt/szekundum adatátvitelt a hétköznapi számítógépek - jellemzően agyontöredezett fájlrendszerű - merevlemezei nem igazán tudnák (ma még) kiszolgálni folyamatosan.
-
zsiga667
addikt
Tény hogy a kezdeti sebességeknél jóval gyorsabb lesz, de még mindig ott van felső határnak a maximális fordulatszám amit ezek a műanyagkorongok elviselnek, illetve az olvasófejek korrigálni tudnak (remegés, pontatlan leolvasás, stb.).
"The theoretical maximum for Blu-ray Discs is about 12x, as the speed of rotation (10,000 rpm) causes too much wobble for the discs to be read properly. This is similar to the 20x and 52x respective maximum speeds of DVDs and CDs."
forrás: [link] -
L3zl13
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #10 üzenetére
Ismered a kapacitást. Fentebb írták az 1x írás mekkora adatátviteli sebességet jelent.
Na vajon kb (minimálisan) mennyi idő megírni egy lemezt? -
shtml
őstag
válasz
Stalker-2572 #8 üzenetére
Senki nem hasonlítja össze. Ám az eddigi tapasztalat azt mutatja, hogy a kezdeti sebességek többszörösére nő a kiérlelt technika sebessége, és miért lenne a Blu-Ray kivétel? A CD- vagy a DVD-korszak kezdetén sem voltak még jelen pl. azok az alapanyagok, amelyek lehetővé tették a későbbi igen gyors írást (még akkor is, ha az csak a lemez vége felé volt elérhető).
-
Stalker-2572
veterán
Mi alapján lehet összehasonlítani a CD/DVD/BD olvasási sebességet? 27x-es, ok, de az adatsűrűség is más
-
Sasfészek
tag
Az LG írója már most ír 6x-osan és DL lemezeket is kezel, ami ebből a táblából nem derül ki. Amúgy szerintem nem érdemes mindig az elérhető maximumon írni. De lehet én vok tájékozatlan.
-
Peet
senior tag
Hát igen, van benne valami, de itt is 4x-es írást említenek ami ha minden igaz akkor 18MB/s ami azért nem semmi. Persze tudom, hogy ez csak névleges, és nem mindenhol ír ennyivel, de mindenesetre elgondolkodtató az, hogy mi lesz ha már 16x-os vagy gyorsabb írók is kijönnek amik ugye már majdnem elérik a 80MB/s-et.
Lesz winyó ami ezt kitudja majd szolgálni, vagy csak raid tömbök?
Még mielőtt valaki megjegyezné, hogy most is van winyó ami tud ennyit azért hozzátenném, hogy gondolom nem csak írni akar majd az illető egy adott pillanatban, hanem egyéb alkalmazások is futnak majd a háttérben illetve az oprendszernek is kell valami "kevés" winyó írás -olvasás.
Talán mire elterjed a 16x-os BD írás addigra lesznek megfelelő SSD-k amik csípőből tolják nekik a 80 megát. -
Myers
senior tag
BD-nél az 1*-es sebesség az hány kB/sec?
-
Borisz76
nagyúr
Remélem ahogy a tempó növekszik...úgy csökken az árcédulán látható összeg is.
Vagy még jobban.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Blu-ray korongok mellett több vörös lézeres formátumot is nagyobb tempóval ír a DH-4B1S.
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest