Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Linux kezdőknek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- Mozilla Firefox
- Freemail
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Gmail
Új hozzászólás Aktív témák
-
tdd587
őstag
válasz #22867456 #128 üzenetére
A PS3-on csak HDMI kimenet van, ha komolyabb DAC-od van, ami még nem tud HDMI-t fogadni, akkor érdemesebb nem kidobni, hanem törekedni olyan lejátszóra, ami mindenféle hangsávot kiad analóg 7.1-ben is.
Nálam pl. ezért esik ki a PS3.
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.
-
petronauta
csendes tag
Azzal én is egyetértek,hogy az emberek mindig is olyanok lesznek,hogy érezni,fogni,tapintani szeretnék azt ami az övé. Muszáj lesz gyártani továbbra is cd-ket,dvd-ket és a közeljövőben akár bd-ket is mert ilyen az emberi faj:
hiú
Az meg valóban igaz,hogy a dvd elég lassan érett meg ahhoz,hogy tömegesen vásárolják de a blu-ray az én véleményem szerint felezni fogja ezt az időt.
Főleg,hogy az LG már nagyközönség elé dobott egy pofás darabot.Ez még csak ma van de mi lesz 3 hónap múlva!?
Én csak jót sejtek -
tdd587
őstag
Akkor viszont nem értem, hogy mi az öröm oka. Hónapok óta 50e az író. Azt hittem valaki 30e-ért vett valamit...
Gondolom hivatalosan megint 100 évet mondanak a lemez élettartamára. Poháralátétként biztosan el lesz ez is akár néhány évig is.
-
dabadab
titán
Konkretan en, mint LCD vasarlo, komolyan valasztas ele kerultem, es fontolgattuk is a projektort (raadasul pont epitkezes kozben, igy aztan a megfelelo infrastruktura kiepitese se jart volna olyan nagy gonddal), de aztan elvetettuk. Lehet, hogy nem mindenki fontolja meg ezt ilyen alapossaggal, de ok meg azok utan mennek, akik valamennyire kepben vannak.
(Most egyebkent van nalunk "tarsadalmi megorzesre" egy projektor, tavaly nyaron parszor csinaltunk vele kertimozit is, az vicces volt, de azert tovabbra is maradok az LCD-nel.)[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
rii
nagyúr
nem hiszem, hogy választás elé kerültek valaha is a lcd-plazma tv vásárlók, és mérlegelték volna amit Te leírsz
pusztán ez a menô most, meg mindehol azt nyomják az ember orcájába, tech ujságokban is 80 lcd+plazma tv és 2 db projector
de sztem a 3m X 1,5M -ért megérti szenvedni is egy kicsitpiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
dabadab
titán
"nem értem ezt a mai LCD-meg plazama TV ôrületet"
Megvilagitanam:
Ha megveszel egy ilyen TV-t, akkor azt otthon lerakod a TV helyere, bekotod az antennat meg az aramot, bekapcsolod, nezed.
Ezzel ellentetben, ha projektort veszel, akkor kell keritened egy vasznat (egy jobbfajta motoros vaszon ara onmagaban vetekszik egy 40 huvelyk koruli TV-evel), meg annak helyet, aztan valami helyet keresni a projektornak is (leginkabb a plafonra rogzitve), ahonnan ugy tud vetiteni a vaszonra, hogy semmi nincs utban, felfurni, kabeleket odavinni, aztan ha mindezzel keszen vagy, es meg akarsz nezni valamit, akkor besotetiteni, leulni (nem maszkalni, mert belelognak a sugar utjaba), megvarni, amig bemelegszik a projektor, addig is hallgatni a ventillator zugasat, aztan vegre lehet nezni a filmet.
Ja, es persze egy TV mindenkeppen kell melle, mert arra teljesen alkalmatlan.Na, hat ezert nem olyan elterjedt a projektor.
DRM is theft
-
tdd587
őstag
A mai vetítőkben 3-4000 óra az üzemidő, ha nem a gyerek bámulja a cartoon network-öt rajta, hanem csak mozifilmek mennek, akkor az nagyon sok idő. A plazma is korlátos egyébként, valahol 10.000 óra alatt ha jól rémlik, de lehet azóta már javítottak ezen is.
Egyébként HD forrást nézve a(z analóg) mozi elé lehet kerülni vetítővel. Elég ha arra gondolok, hogy 2 napja voltunk moziban és azt a homályt... nem csak nekem tűnt fel, hogy valami nagyon el volt szúrva. Pedig sok napfényes jelenet, de a szemem megfájdult az erőltetéstől, lehet el volt állítva a fókusz vagy nem tudom.
Ja és DLP vetítőknél van egy szivárvány effektus, de nekem még nem sikerült észrevennem. Van akit zavar. Full HD vetítőknél mondjuk visszatértek az LCD alapra.
Üdv,
tdd587
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
Én is csak havernál láttem ezeket , de ott jópárszor "videóztunk", najó DVD-ztünk
van egy 200.000-es 100cm-es HD ready LCD-je
meg egy kb 5-6 éves, akkoriban 800.000-ért vásárolt DLP-s projector-aprojector elônye: (számomra) (nem készüléket nézel), 3m x 1.5 m, méretébôl fakadóan számomra sokkal jobban hat a film, mint élmény, sokkal jobban lenyûgöz, és jobban átjön minden, mintha ugyanabból a távolságból csak egy 90 cm átmérôjû vackot kellene nézni HD ide vagy oda
projector _objektív_ hátánya: bizonyos üzemóra után cserélni kell az izzót, ezért nem a legjobb a hiradót azon nézni (: (valahány 1000, talán 3000 :-/ (???) )
__szerintem__ sokkal nagyobb feeling 3m X 1,5m -en nézni egy filmet ..... még ha a minôség rovására is megy ...
[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
tdd587
őstag
A HD ready TV slágertermék, az minden nappal megy lejjebb.
Az adathordozóként engem is nagyon érdekel már a BD. A DVD megbízhatósága botrányos, legutóbb Made in Japan feliratú lemezt nem bírtam megírni, csak ötödjére. Erre ahová vittem, már CRC hiba. Mire hazaértem, már a lemez sem látszódott, alig bírtam kiszedni a gépből.
Remélem ezen sikerült javítani és visszaáll a CD féle tartósság. Ott a noname is bírta 3 évig.
Az plazma vs. vetítő kérdésben pedig egy tévén bámulni egy mozifilmet egyszerűen nem hiteles. Elsötétített szobában a 3m méteres vászon már elég jól betölti a látómeződet. És akkor egy 1000USD vetítőről beszélek, amiért legfeljebb egy méteres LCD tévét kapni. Aminek pont olyan ronda képe van, mint a boltokban, kár hazavinni.
Amúgy száraz paraméterekben a legújabb vetítőkre is 10.000:1 és még nagyobb kontraszt arányt írnak, ami egy sötét szobában plazma minőség. És még egy érdekesség: LCD monitoron a legjobb minőségű rippek is rondák. Vetítővel meg nem (plazmám nincsen). Éppen itt jön be a H264 és a VC-1 kodekek jelentősége a DVD MPEG2-vel szemben: vásznon nagyon szépen mutatnak. Egyébként olvastam már sok BD film tesztet és van aki komolyabb plazmával tesztel, van aki vetítővel. Érdemes belenézni (angolul van), mert szokták írni, hogy milyen volt a DVD képe/hangja, megéri-e beszerezni HD-ben újra stb.
Üdv,
tdd587
-
ALI_G
veterán
adják olcsóbban a TV-ket is meg a lejátszókat ÉS több tartalmat adjanak ki. Inkább menjen ez is a levesbe. Adathordozónak se a legjobb. Nincs is annyi anyagom, hogy 2 korongot megtöltsek értelmes adattal...
-
adalbert1
veterán
válasz feel good #88 üzenetére
Nem lehet hogy a tárolásban volt akkor valami hiba?
Nekem spec a 4 éve írt lemezeim nagy része olvasható (legalábbis azok, amiket használtam mostanában mindenképpen), sőt 10-12 éves cd-im is. Ennek ellenére az életem én se bíznám rá egyikre sem.
Persze én is jobban érzem magam, ha valami megvan 2 lemezen és mellette még 2 hdd-n is. -
tdd587
őstag
válasz attila9988 #101 üzenetére
Lehet, hogy igazad van, meg értem is a véleményedet. Amikor ezt a filmet megnéztük egy moziban, talán akkor voltam életemben másodszor multiplexben. A leghangosabb film azóta is, amit láttam. A mérleg az volt, hogy annyira letaglózott a hentelés, a háború érzése, hogy 2 hét depresszió és bizony ha még két perccel tovább tart a partra szállás, akkor kijöttünk volna, mielőtt kidobom a taccsot. Aztán legalább 5 teljes évig nem voltam hajlandó még belenézni sem többet a filmbe, mert:
Olyan élményem van róla, mint nagyon kevés másik filmről. Lehet, hogy nem jó film, de a háború borzalmait (nekem) átadta.
US-ben pedig már többször voltam, ezért mindig mosolygok az ilyen hozzászólásokon. Ők csak mások, nem rosszabbak nálunk. Van erre egy szép kifejezésük, nem fordítom le: Cultural differences. Itthon sokan nem értik ezt. Világot kell látni és menni fog.
Üdv,
tdd587
-
shtml
őstag
Én igazából még plazma-TV-t sem láttam közelről, LCD-ben meg csak monitort. Projektort is elég régen láttam, az még igen gyenge minőség volt, villogott és baromi elmosódott volt a képe, a felbontása pedig azonos a sima TV felbontásával.
Így nemigen tudom átérezni azt, amit írtál, ezért kérdezlek: miben jobb a projektor (a mai készülékekre gondolok persze) egy LCD vagy plazma-TV-nél? Csak abban, hogy hasonlít a moziban látható képhez vagy vannak egyéb előnyei is? Komolyan érdekel, saját tapasztalatok híján.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
shtml
őstag
válasz Dare2Live #97 üzenetére
a mára beszerezhetetlen CDk 99.999%a beszerezhetővé válna, olyan mennyiségü anygag ez aminek csak jazz részéhez képest a te terrás gyüjteményed lokaki.
ez szvsz a kiadok "idióta" stratégiája ami mára már egyértelmüen ellenük fordult: Ez az általam vizionált netes "mega adatbázis" épül. Csak épp nem ők építik hanem a p2ps társadalom.
Komolyan vicces, ahogy össze-vissza beszélsz. Annyit azért megsúgok neked, hogy az én "lókaki" terás (egy r-rel) gyűjteményem éppen a "P2P társadalom" által épített mega-adatbázisnak a részét alkotja. Ez az adatbázis ui. a "P2P társadalom" tagjainak DVD-in található, nem pedig úgy általában a "neten".
Legalább azt árulnák neten amiböl már egy darabot se árulnak boltban: A CDs eladások profitját se vinné, ingyen pénz lenne.
Mintha épp azt írtad volna a 93-as sz. hozzászólásodban, hogy:
A közelebbi, távolabbi jövőben is lehet majd fizikai formában is lemezt kapni egész addig amíg akkora igény lesz rá, hogy profitot hoz.
Szinte minden egyes hozzászólásodban ellentmondasz önmagadnak.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
tdd587
őstag
"egyszer havernál, lehulló faleves bemutatója volt valaminek"
Hehe, az nekem is volt régen, hidd el van ennél rosszabb is: amikor ilyen színes gyümölcsöket mutogatnak perceken keresztül, amiket aztán rendkívül ellenszenves fiatal lányok vicsorogva és vihogva pakolgatnak ide meg oda... De pár éve nem volt más, és valamivel demózni kellett a 720p projektort... azóta már vannak rendes filmek is.
Természetesen vetítő párti vagyok (látott már egy moziterem plazmatévét???), sajnos egy full-HDs ára még mindig elég magas, fél milla alatt nem jön ki, hiába keresgéltem. Viszont ehhez gyorsan hozzá kell tenni, hogy a projektor az nem tévé. Engem nem érdekel ez az aprócska hiányosság, mert csak filmet nézek rajta és évek óta nem néztem tévét és nem is fogok és nincs is tévém és már soha nem is lesz.
De a barátok közt adón az esti mészárlós hírek megtekintésére/hülye vagy-e vetélkedők/baba popsi reklámok (szuper mozi B kategóriás filmmel időnként megszakítva) tökéletesen alkalmas, oda meg a vetítő nem kell.
Üdv,
tdd587
-
shtml
őstag
válasz Dare2Live #97 üzenetére
fogalmam sincs mit az OOP. Ha elárulod válazolok.
Már többször is említettem ebben a topicban, olyan hozzászólásban is, amelyekre Te válaszoltál. Elég kár, hogy jó ideje write-only módban vagy, így pedig sajnos nem vagy vitapartner.
-
rii
nagyúr
igazad van, tényleg nem nagyon láttam még blu-ray -t
talán csak egyszer havernál, lehulló faleves bemutatója volt valaminek, és amikor elkezdett áradozni, hogy fú milyen részletgazad, .... akkor kicsit néztem kicsit érdekesen, mert számomra egy filmben nem ez a fontos, tudom írtam már, de szerintem a DVD-hez képest nem fog lejönni a pixeltöbblet, mondjuk egy 90 cm-es LCD-n
igaz, külön állatfaj vagyok, kedvenceim a természetfilmek, nem szoktam mozifilmeket nézni. és abból a most HD minôségben megjelent Planet Earth nem tetszik annyira, mint a kb. 1980-1990-es Élô Bolygó (Living Planet).
annyira rámennek már a profi kameramozágsra, meg a legszuperebb felvételekre, hogy a látvány mellett számomra már a tartalom szenved csorbát" ... Érdekes, amikor vetítővel néztük .... "
kiragadnám ezt gyorsan, és megjegyezném, hogy nem értem ezt a mai LCD-meg plazama TV ôrületet. Láttam mindekettôt, és én személy szerint 1000x inkább egy projector mellett döntenék a 2mx 1m-es méretével, mint egy 90-100 cm-es plazma mellett
szerintem egy filmnél inkább a méret a lényeg, mint hogy egy 100-as LCD-n HD filmeken pixelháborúzzon valaki.dehát szerintem a reklám meg a divat hogy LCD-plazmát kell venni
egy projector reklám sincs, gondolom a gyártóknak nem biznisz.
az emberek meg azt veszik, amit reklámoznakhogy a hangnál tényleg jobban jön a Blu-ray, eszt'nem tudtam (:
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
attila9988
őstag
...és persze legfőképp az unalmas klisés effekt filmeket nem szeretem, amiket a hatalmas marketing tevékenységgel, és cg technikákkal elkábított tömegeknek adnak, ám mindennemű valódi tartalom, vagy legalább elfogadható történet nélkül. Esetleg az imént említett amerikai világképpel gondosan átitatva, amit valami oknál fogva a mi kis országunk is példaként állít maga elé... Csak azt nem értem miért...
Így már pontos.
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
attila9988
őstag
Ez a hangnem itt nem kívánatos, megkérlek, hogy tartózkodj tőle
Elnézést kérek. A helytelen megfogalmazás miatt más jelentéstartalmat kapott a szöveg mint szerettem volna. Az amerikai mentalitást, és világnézetet útálom, nem konkrétan az ország lakóit. Legközelebb jobban vigyázok....
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
WN31RD
addikt
válasz attila9988 #101 üzenetére
"Útálom az amerikaiakat."
Ez a hangnem itt nem kívánatos, megkérlek, hogy tartózkodj tőle a jövőben. Filmeket kritizálni vagy akár utálni természetesen lehet, de akkor maradjunk a filmeknél.''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
attila9988
őstag
kijelentik egy Saving private Ryan-ról, hogy sz*r film.
Pedig az tényleg szar film..
Tipikus amerikai önajnározó szemét tűzrevaló mozi. A szuper amcsi katonák legyázik a világot, megölnek egy csomó embert benne, ami persze erkölcsileg tökéletesen hejtálló, bezzeg ha az egyik "hős" közülük hal meg, az már egészen más..... ehh Útálom az amerikaiakat. Főleg mert minden filmjük ráaggatható egy kb 5 db sémából álló listára.... Kb 5 évvel ezelőtt még követtem az ő filmiparukat is, így ezeket a filmeket még én is ismerem....„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Amazon Kindle
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hisense LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Ukrajnai háború
- Azonnali játékos kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest