- OpenMediaVault
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Brave
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Sweet.tv - internetes TV
- Bittorrent topik
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Milyen routert?
- Linux kezdőknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny Cage
addikt
"/például 10-ből 9 játékban már évek óta engine szinten elérhetetlen az elsimítás/ ez hogy jön ide? a rendszermemóriát meg a video ramot ne keverjük már. másrészt meg időközben megjelent ám a SSAA, ami mindig működik."
ügyes dolog kiragadni egy szem mondatot a szövegkörnyezetből, utána megkérdezni, hogy jön ez meg az ahhoz. ki mondta, hogy az AA-nak bármi köze van a rendszermemóriához?
"én meg nem lövök be semmilyen gépigényt, nem vagyok játékfejlesztő"
elbűvölő ez a dölyfös temperamentum.
-
bobsys
veterán
válasz
Johnny Cage #43 üzenetére
eleve egy jatek nevet kerted
de mondjuk 4 vagy tobb giga ram jol jon mikor virtualis gepeket futtatok -
törölt tag
Nem lenne inkompatibilis, csak normális drivert kellett volna írni hozzájuk. Akkor kibukott volna jó pár cégnél, hogy mekkora pancserek kókányolják a drivereket. (Hozzáteszem: jelenleg is van több cég, amelyik képes működésképtelen drivert írni x64-re, de a WHQL-t megkapja rá...)
Egyébként a hw-es DEP például csak és kizárólag PAE-vel működik. A PAE támogatás pedig része az XP-nek is. Csak éppen nem lehet 4GiB feletti virtuális címeket kezelni vele.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Johnny Cage #43 üzenetére
úgy, hogy abban az évben kijött még egy kötegnyi játék hasonlóan brutál gépigénnyel.
a Crysis tényleg nem újabb, de a mai napig alapkérdés a "viszi e a crysist". innentől szerintem maradhat.
nem azt mondtam, hogy megfordult a trend, ácsi. változott. a SupCom2ről meg azt kell tudni, hogy miután az első rész semmin nem futott rendesen (gyakorlatilag az ajánlott gépigény négymagos volt x64el, 4giga vagy több memóriával, valamint meg kellett emellett még haxolni a szálkezelését és cserélni a vanilla AIt), ezért 16odolták a pályaméreteket. multis mapokat pedig nem néztem, és az első rész is ott lett diavetítéssé/CTDvé.
egyébként a trendfordulásban bennevolt a crysis bukása. ami alapvetően azért volt sajnálatos, mert:
1.: játéknak zseniális volt
2.: highig gyönyörűen volt optimalizálva
3.: very highra úgy lett kialakítva, hogy a G80as architektúrán fusson jól (az R600on meg nagyon ne), innentől very highon az égvilágon mindentől bottlenekces. azaz, úgy könnyen szaggat, ha a GPU és a CPU is 60%on van terhelve, a vinyó meg kapar.miután a Crysis bukott, már eléggé kevés játékfejlesztő mert annyira elszállni a gépigénnyel. ld Monolith és a FEAR2. meg volt pár általam teljesen érthetletlen változás, pl a Stalker CoP már csak egy magot tud terhelni, a SoC még kettőt. nomeg az is látszott, hogy az emberek cska nem akarnak áttérni 64bitre, úgy meg nehéz erőltetni a dolgot. főleg, hogy egy ideig még nagyobb tesztoldalak (pl tomshardware) is képesek voltak 2 giga rammal játékokat tesztelni úgy, hogy a tesztelt játékcsokor több, mint fele 64bitet kívánt volna.
valamint, újabbakat már csak azért se tudok mondani, mert utóbbi évben nagyon kevés időm lett játszani. két monitor nélkül meg tesztelni se tudok, meg szükség sincs rá
.
"például 10-ből 9 játékban már évek óta engine szinten elérhetetlen az elsimítás" ez hogy jön ide? a rendszermemóriát meg a video ramot ne keverjük már. másrészt meg időközben megjelent ám a SSAA, ami mindig működik.
"tetszik, nem tetszik, a gépigényeket ehhez lövöd be.": az AAtól még mindig nem függ a fizikai memória foglalása. én meg nem lövök be semmilyen gépigényt, nem vagyok játékfejlesztő.
daa-raa: én úgy hallottam PAEt consumer windows szinten amiatt nem használják, mert pár hardverrel inkompatibilis lenne. úgy tudom a serverek alapból tudnak többet címezni.
-
válasz
WonderCSabo #3 üzenetére
Én is reménykedem, idén jó pár kedvenc alkalmazásomból jött ki natív 64bites verzió, illetve volt pár ami egyáltalán nem működött 64biten, ilyenekből is kiadtak végre olyan verziót ami ugyan nem natív 64bites, de tökéletesen működik 64bites Windows 7 rendszeren.
-
Johnny Cage
addikt
mondtál két marginális példát (Crysis, Stalker), híresen nagy gépigénnyel. de ez hol trend? ez hol jelenti az "újabb játékokat", amihez 4 vagy 6 giga minimum kell? hülye példa volt. és te magad mondod ki, hogy a trend megfordult. például 10-ből 9 játékban már évek óta engine szinten elérhetetlen az elsimítás. tetszik, nem tetszik, a gépigényeket ehhez lövöd be.
-
válasz
Johnny Cage #37 üzenetére
Mert kényelmes?
MOD: Egyébként jelentősen gyorsul a W7 4GB+ memóriától.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Johnny Cage #30 üzenetére
látom nem szoktál feladatkezelőt nézni játék közben...
Crysis, Stalker, Supreme Commander és Forged Alliance, C&C Generals (és valszeg a többi utánna jövő is C&C is). talán a FarCry 2 is, de azt már régen teszteltem. újabbakat (pl Metro2033) nem néztem.
a Crysis 3.5gigáig fel tud menni memfoglalásban. emiatt is tekeri a vinyót 32bites rendszereken még akkor is, ha 3.2 giga memória is van a gépben. onnantól pedig érezhetően belassul.
"ez a 4 gigázás meg 6 gigázás játékokkal egyrészt hozzánemértés " mondtam négy példát, te jössz. szóval miért is nem értünk hozzá?
újabb játékoknál annyi igaz, hogy volt némi trendváltozás, a Supreme Commander2 már nem foglal annyi memóriát (sokkal shaderintenzívebb lett textúraintenzivitás helyett, nem is eszik annyi memóriát). a Need For Speedek elmennek max 1.2gigányi foglalt memmel, mondjuk úgy is néznek ki.
h_143570: át lehet állítani 3 gigára a felhasználói limitet. Supreme Commander multihoz ezt egyébként ajánlott is megtenni 32biten.
-
h_143570
addikt
válasz
32 biten az osszes memoria limitje a 4GB, ebbe a video memoria is beleszamit. Tovabb folyamatonkent, szinten 2 GB a limit.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
julius666 #35 üzenetére
Amúgy nem csak neked írtam az előzőt, hanem globálisan
Bizony, én viszont még a virtual memory-t is kilőttem, mert ezzel is gyorsabb lett. Eddig egyszer fogyott el így a memó, szintén GTAIV közben
De akkor is csak azért mert ugye nincs virtual memory és futott két böngésző, meg 3ds max is tálcán volt és csak annyi eredménye lett hogy mikor kiléptem a játékból egy eddig nem látott felkiáltójel figyelmeztett
Én nem nézek FullHD-t mert nem akkora a monitor, csak a 720 p-t jeleníti meg, az viszont nem eszik sokat, by theKMplayer.Egyébként meg a GTA IV valóban jobban megy 4GB rammal mint kettővel. Ollé 64 bit.
-
julius666
addikt
én 2 giga rammal használom jelenleg a 64 bites win7-et, és komolyabb memóriahiányba csak nem átlagos felhasználás (FullHD-s videók többszintű effektelése) és GTAIV esetén futottam.
Igaz hogy kb 1 giga memóriát eszik alapjáraton a 64 bites win7, de amikor kell, akkor szépen kipucolja magát akár 500 mega körülre.Ennek ellenére a 4 giga nem árt, én is hamarosan veszek +2 gigát. 600 különböző sz*rság párhuzamos futtatásakor sokat jelenthet sebességben.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
julius666 #33 üzenetére
Azért 4GB rammal már elég kényelmesen el lehet lenni. Én mondjuk kihasználom, de ha nem is használnám ki, azért a Windows 7 kihasználja.
Mostani rendszeremet 2GB rammal is használtam, amióta 4 van, azóta a Win 7 is többet használ fel belőle, több mint 1GB-ot.
Emellé elindítom a böngészőt, még 1-2 program, a vírusírtó, és hipp-hopp tele van az a 2GB.
Akármennyire is fáj egyeseknek, kelleni fog az a 3-4 GB ram...
-
julius666
addikt
válasz
WonderCSabo #32 üzenetére
attól függ.
Átlagfelhasználású programoknál nem igazán jelent pluszt.
Inkább fizikai számításoknál jön ki az előnye, mondjuk matlab fveknél. -
WonderCSabo
félisten
válasz
A 64 bites programok gyorsabbak.
-
Johnny Cage
addikt
"kapásból: 4+GB RAM. új játékokhoz kb ez a minimum"
mondj egy ilyen játékot, csak egyet! a játékoknak videomemória kell, nem rendszermemória. annak is csak nagyobb felbontás vagy komolyabb elsimítás mellett van jelentősége (a deferred lighting-ot használó motorok meg alapból nem támogatnak semmilyen élsimítást). még nem találkoztam olyan játékkal, ami ne futott volna egy 2GB-os konfigon simán. ez a 4 gigázás meg 6 gigázás játékokkal egyrészt hozzánemértés másrészt meg lehet vele nagyzolni. ennél több értelme egyelőre nincsen
-
anulu
félisten
válasz
Johnny Cage #26 üzenetére
kapásból: 4+GB RAM. új játékokhoz kb ez a minimum, de 6 vagy 8GB mellett sokkal kevesebbet kerreg a vinyó
-
julius666
addikt
Atom és belépőszintű gépek esetében, mert a HT észrevehető teljesítmény növekedést jelent., x64 környezetben meg csak a valós magok dolgoznak.
Ez komoly?
Most akkor "virtuális" magon nem tudsz 64 bites programot futtatni, vagy maga az oprszr sem tudja lekezelni ezeket a magokat? Én erről még nem hallottam. -
lorenzen
aktív tag
(#2) moonman:
Az x64 nagyobb biztonsága múló előny. Amint megnövekszik a részesedése, előbukkannak a specifikus kártevők.(#4) Killing:
..én is 2 GB rammal futattok egy 64 bites Windows 7-et.
És kapásból elveszik legalább 30% felhasználható memória a 64bites utasítások miatt, az x86 memória felhasználáshoz képest.(#6) julius666:
Azért arra még mindig kíváncsi lennék, az az 54% milyen megfontolásból vesz 32 bites win7-et...Akkor sorolom mely esetekben érdemes megmaradni az x86 környezetben.
3GB vagy kevesebb memóriával szerelt gépeknél.
Atom és belépőszintű gépek esetében, mert a HT észrevehető teljesítmény növekedést jelent., x64 környezetben meg csak a valós magok dolgoznak. -
FRENK1988
veterán
válasz
WonderCSabo #20 üzenetére
akkor nemszóltam
-
törölt tag
nekem is 32 bites win7-et adtak a laptop mellé, 3 giga memória van benne. de nem is akkora baj, mert így legalább nem foglal olyan sok helyet. jelenleg úgysem éreznék semmit a 64 bitből...
majd ha végre a t. fejlesztők képesek lesznek mindenből elkésíteni a 64 bites változatot, és nem kell majd a 64 bites rendszerekbe egy komplett 32 bitest csomagolni, akkor lesz igazán értelme. szerintem. -
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
RyanGiggs #16 üzenetére
Azzal pl. gyorsabb lehet, hogy 4 GB ramot használ a 4-ből, és nem áll ott feleslegesen a maradék 512 MB. Na meg pl. ha egy alkalmazásnak esetleg több mint 2 GB memóriára van szüksége, (ami előfordulhat) akkor a 64 bites rendszer ezt ki tudja szolgálni, a 32 bites pedig nem.
Ha meg nem akarja az ember kihasználni a 4 GB ramot, akkor minek venni? Akkor vegyen 3-at, és legyen boldog vele, hogy 32 bites rendszert használhat..
-
RyanGiggs
őstag
Miért is előnyösebb a 64bites Win7??
Mondjuk ha csak 2Gb van a gépben?
Ha 4Gb, azt vágom hogy a 32bites nem látja mind a 4et ugye!?
De miben jobb, miben gyorsabb?
Esetleg játékok?
Milyen programok? (remélem legalább 1et fogok ismerni a felsorolásból)
Győzzetek meg, mert nem tudom a különbséget. -
hackeeeee
Jómunkásember
Most jah, eléggé magasak az árak, de tény, hogy amikor megjelent a win7, jóval olcsóbbak voltak a memóriák....
@julius666: Amit a vevő kér... Most nem azért, de sok helyen írnak olyan hülyeségeket, hogy a 64 bites rendszereken ez az nem fut, nem indul el, na és persze sok embernek a hozzáértő szakember ismerőse is ezt mondja, és persze, hogy azt fogja mondani egy üzletben, hogy neki 32 bites rendszert rakjanak fel, hiába van 4,vagy akár több ramja. Napersze, az ilyennek magyarázhatod, hogy 64bites rendszer kéne a gépre, Ő téged fog hülyének nézni...
@D1Rect: Annak mi értelme lenne? Elég sok gép van máig, amikben 1 vagy 2 GB memória van, azokra minek 64 bites rendszer?
-
csdm
senior tag
Olcsó memória árak? Hol??
15k 2 GB DDR3
JESSZUSOM! -
FRENK1988
veterán
válasz
WonderCSabo #9 üzenetére
sztem meg de
-
Még nagyobb mértékben növelte volna, ha csak 64 bites verziót adnak ki belőle.
Mi is az oka, hogy végül nem így lett? -
julius666
addikt
válasz
WonderCSabo #7 üzenetére
Akkor máshogy kérdezem.
Az eladott windowsok jó része oem.
Egy új gépre mi a fenéért raknak 32 bites windows-t a boltban? -
julius666
addikt
Azért arra még mindig kíváncsi lennék, az az 54% milyen megfontolásból vesz 32 bites win7-et...
-
Lenry
félisten
nagyon helyes
-
WonderCSabo
félisten
Ez jó hír, remélem így egyre több 64 bites alkalmazást is adnak ki.
-
moonman
titán
es emlitsuk meg, hogy az x64 biztonsagban is elorebb van.
-
total90
veterán
Mondjuk lehet azért, mert mára már elég sokan 4, vagy annál több GB memóriát használnak és régebben meg nem volt így... Kevesebb memóriával meg felesleg 64 bites rendszert használni szerintem
Új hozzászólás Aktív témák
it A ma eladott PC-k nagyobb részén már a nagyobb teljesítményű program fut, lassanként kiszorul a piacról a 32 bit.
- 3D nyomtatás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OpenMediaVault
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest