- ASUS routerek
- Starlink
- Bitcoin topic
- Mozilla Firefox
- Mikrotik routerek
- Hálózati / IP kamera
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Mondjuk ez az aláírt driver egy érdekes kérdés. Jelenleg használok egy olyan eszközt, amihez drivert kellett moddolnom (mert az eredeti GB féle folyton kékhalálba küldte az OS-t). Ugyan a kiindulási alap egy WHQL driver volt (a GB féle is az, ettől függetlenül működésképtelen fos), viszont a mod miatt már nem minősül annak, és erre telepítéskor fel is hívta a figyelmem a W7 (ettől függetlenül ugye fel lehet rakni, de elméletileg nem kellene, hogy betöltse az OS). Bootkor mégsem kell letiltanom az aláírás ellenőrzést, simán elindítja a W7... Én sem értem igazán, mert eddig egyetlen hasonló driver sem indult el így.
(Mindez W7 x64 Professional alatt.)
-
törölt tag
válasz
gtasystem #108 üzenetére
Apró probléma, hogy a W7 nem januárban jelent meg, hanem október 22-én... Szóval még mindössze nyolc és fél hónapja van piacon, azóta tett szert 19,8%-os részesedésre...
A Vista 2007. január 30-án jelent meg, ehhez hozzáadjuk a nyolc hónapot, és máris szeptember van. Az arra vonatkozó adat pedig ott van: 4,5%
Szóval "kicsit" nagyobb ott az eltérés, mint ahogy Te írod. Szóval nem mondtad jól...
-
törölt tag
PAE - Physical Address Extension.
PAE segítségével a virtuális címek hossza nem 56, hanem 36 bitre növekszik. Így adódik a 64GiB-os korlát. A CPU szint önmagában semmit nem jelent, PPro óta (egy-két kivétellel) minden x86 proci tartalmazza a PAE-t, mégsem használta szinte semmi. Ehhez ugyanis kell az OS részéről is a támogatás.RyanGiggs: A torrentkliensek egynémelykének megvan az a rossz szokása, hogy seedeléskor a seedelendő tartalmat hiánytalanul feltolja a memóriába. Szóval korlátlan mennyiségű memóriát el tud használni egy ilyen kliens.
gtasystem: Miért is bukta a W7?
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #60 üzenetére
Ez az asztali Win-ek mesterségesen behatárolt címtartománya miatt van. Ha ugyan úgy kezelnének nagyobb tartományt, mint az azonos kernelre épülő Server-ek, akkor nem lenne ez a probléma. Mondjuk a PAE így is egy külön eljárás, amit hw és sw szinten is támogatni kell, míg a flat címzés simán csak egy hw szolgáltatás, ami leegyszerűsíti a memóriaelérések programozását. Szóval ígyis-úgyis megéri a váltás, pláne a fejlesztői oldalról.
Johnny Cage: Szóval ha valaki moderátor, akkor már hozzá sem szólhat? (A dolog pedig már tényleg elindult személyeskedés irányába, szóval inkább szóltam, amíg komolyabb probléma nem születik belőle. De szerintem ezt a vonulatot itt most zárjuk le.)
-
törölt tag
válasz
Johnny Cage #54 üzenetére
Csak a 4-re válaszolok, mert az a többire is válasz: ez egy nyilvános fórum, nincs olyan, hogy valaki beleszól, amennyiben az a témához kapcsolódik.
-
törölt tag
válasz
WonderCSabo #52 üzenetére
-
törölt tag
válasz
WonderCSabo #50 üzenetére
Ja, a 64 bites. A fent említett korlátok 32 bites Server 2003-akra igazak. Server 2008 esetén a Datacenter már nem képes kezelni 128GiB virtuális címet, csak a szabvány 64GiB-ot.
Egyébként már a W2k Datacenter Server is kezelt 32GiB-nyi virtuális címtartományt, pedig abból csak és kizárólag 32 bites volt.
Johnny Cage: Ezt írtad a #30-ban: "mondj egy ilyen játékot, csak egyet!" Mondott kettőt is. Mi a probléma? Személyeskedésbe meg inkább ne vidd el a vitát.
-
törölt tag
Nem lenne inkompatibilis, csak normális drivert kellett volna írni hozzájuk. Akkor kibukott volna jó pár cégnél, hogy mekkora pancserek kókányolják a drivereket. (Hozzáteszem: jelenleg is van több cég, amelyik képes működésképtelen drivert írni x64-re, de a WHQL-t megkapja rá...)
Egyébként a hw-es DEP például csak és kizárólag PAE-vel működik. A PAE támogatás pedig része az XP-nek is. Csak éppen nem lehet 4GiB feletti virtuális címeket kezelni vele.
Új hozzászólás Aktív témák
it A ma eladott PC-k nagyobb részén már a nagyobb teljesítményű program fut, lassanként kiszorul a piacról a 32 bit.
- Remek áron dobozos új Hp Envy x360 garanciával /2in1/i7-1355U 16GB 1 TB SSD FHD IPS Touch 15.6"
- X1 Carbon 10th 14" 3K OLED i7-1260P 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest