Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hallador

addikt

válasz emvy #15 üzenetére

Azért ezt az okosságot nem kellene hirdetni, mert kicsit olyan mint a KGST szocializmus volt, csak a neve volt szocializmus, a több inkább csak elnyomás:

Rengeteg szuperokos noi kutato van, illetve lenne, ha az egyebkent rendkivul eros ferfisovinizmus nem tolna ki oket az akademiai szektorbol (sokkal rosszabb ez, mint pl. az iparban), ill. ha ki lenne dolgozva, hogy szules utan hogy tudnak visszailleszkedni a palyara.

Addig értünk egyet, hogy rengeteg okos nő van, mert tényleg így van, abban a férfi sovinizmus dologban annyira már nem. A szülés utáni visszatésésben sem annyira. Érdekes amikor én pl katona voltam mindenki nagy ívben szart rá, hogy hogyan találok majd munkát, szóval ne csak akkor legyen demokrácia a demokrácia ha nőkről van szó.

Nagyon sok agyi kapacitast vesztunk el jelenleg (nem olyan szintueket, mind amilyenre egy rendszergazdanak van szuksege, hanem sokkal tobbet..).

Nyilván ez így is van, ha kifejezetten tudósokról van szó. A rendszergazdás megjegyzésed meg azért kicsit furi, mert abban igazad is van, hogy a rendszergazdából sok van, csak jó rendszergazdából lehet, hogy kevesebb, mint kutatóból. Lehet, hogy nálatok nincs értelmes rendszergazda, de azért ha valaki jó rendszergazda akkor az az IT minden részén ott van valamennyire, nem az államigazgatós haveros dolgokra gondoltam, hanem mondjuk egy jó rendszerintegrátorra, akiből most borítékolhatod, hogy kevesebb van mint kutató.

Szerencsere a Google-nel meg tarsainal nem a PH forum szinvonalan gondolkoznak. :)

Bizony nem, ja elfelejtetted, hozzátenni, hogy ott nem egészen lehet megoldani ezzel: "Nő vagyok" mindent. Tudod, amit Magyarországon azért igen. Ja a google hazájában nem ál demokrácia van mint nálunk, hanem igazi, az az ha ott hibázol hiába vagy nő, az utcán landolsz egy életre akár. Szóval nem kellene összemosni a hímsovinizmus fogalmát, ha nő vagyok jár, és amúgy is mi az hogy nem enged előre, nem mehetek előre, meg nem kapok mert amúgy nekem jár. A kettőt ne keverd össze.
    Azt se felejtsd el, hogy a Te általad háttérbe szorított nők ingyen tanulhatnak az alatt a 3 év alatt amire pénzt is kapnak, ameddig amúgy a google országában mit is kapnak? De azt is tedd hozzá, hogy a nőkhöz a jogrendszer sem áll olyan keményen, mint a férfiakhoz: Magyarországon, ameddig a google hazájában a halál büntetés nem válogat.
    Jaaa azt is elfelejtetted, hogy a google országában ugyanazért a tettért nem úgy van, hogy a nő 3 hónap felfüggesztettel megússza, amiért a férfi 10 évet kap. ott 10 év 10 év.

A Nők Magyarországon/Kelet-Európában valóban le lehetnek alacsonyítva egyes esetekben, de ehhez igazodik a társadalom is, a másik oldalon olyan előjogok vannak, ami máshol maximum hitelre kap meg egy Nő.

Kicsit képmutatónak érzem a hozzáállásod, de ez magánvélemény.

Nekem sem tettszik Magyarország el is szeretnék menni minél előbb, de pontosan az ilyen hozzáállású egyoldalú, határolt gondolkodású vélemények miatt, ami gyakorlatilag az egyik oldalt mutatja be, na ebből lesz először a politikai fanatizmus, utána a diktatúra, de úgy tűnik ezt igénylik egyes rétegek.

[ Szerkesztve ]

The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

• mikung

aktív tag

válasz emvy #15 üzenetére

"... ha ki lenne dolgozva, hogy szules utan hogy tudnak visszailleszkedni a palyara ..."

Meg azt a jó édes k....

Aztán majd jön hogy végezd el te a munkáját mert a gyereket babusgatni kell és meg erős független egyedülálló karrierista nő. De azért ki fogja elhozni az oviból, be kell menni szülőire, a gyerek beteg, most otthon marad, előbb megy el, ...

Ezt egy manager, képviselő, ... típusú állásban el lehet játszani, de ahol tényleg számítanak rád és nem lehet random csúsztatgatni az időpontokat - sőt, legyen meg tegnapelőttre - ott ez nem megoldható.

- Rendesen lefutottak az SAP/FC migrációs tesztek ?
    - Bubuka taknyos, nem volt rá időm, de Béla besegít.

És Bélát rugják ki mert a saját feladatai mellett neki TÉNYLEG nem jutott rá ideje.

#17 : Pedig ha már egyenlőség, akkor hajrá. Nem minden utburkoló szétkokszolt díjbirkózó, a lapátot egy nő is tudja támasztani 40C -ban, az asztaltot egy nő is ki tudja egyengetni. Vagy netán egy nő nem tud úthengert vezetni ?

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák