- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Elon Musk nem kér a TikTokból
- Sweet.tv - internetes TV
- Corel Draw topic
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mikrotik routerek
- ASUS routerek
- Hálózati / IP kamera
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
válasz
EQMontoya #116 üzenetére
Ez úgy megvan, hogy pont arra válaszoltam, hogy nem Script Kiddy? Vagy nem? Vagy kellett írni valamit? Legalábbis Te eljutottál, de legközelebb, azért majd ha lesz időd olvasd el mire válaszolsz?
[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
Ok, nem így van, de akkor is mi köze a sysadminnak a devopshoz? Meg köze van a tudós munkának a devopshoz? Stb.
Rendben nem scipt kiddy, de akkor is el vagytok tévedve mint Ábel a Rengetegben ami nem baj, csak ne lenne ekkora az arc a sötétségben.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
A syadmin meg a devops azért nagyon messze van egymástól a sysadmin meg a system architekt meg még messzebb. A Devops egy script kiddy kb, nem is valódi programozó tudás van mögötte, na pont ez az ebben jók, de ha mondjuk oprendszert kell írni, akkor már nem találsz nőt a csapatban.
A másik, hogy fenn tartom azon véleményem, hogy nem nagyon vagy/vagytok tisztában a system fogalmával, eleve e devops-ot összevonni a sysadminnal, eleve sántít a system architecht meg aztán pláne más fogalomkörbe tartozik.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
Ezt én is így látom, ahova matek, logika, és alaphelyzetben sokkal több kurázsi kell, ott a nők ugyanolyan jók, az általad emlegetett programozás pont ilyen, de a grafikus munkakör is pont ilyen, na ez így van, a system oldalon viszont sok Nő nem a legjobb munkatárs, mert ott nem logikai alapon mennek a dolgok hanem tapasztalat alapján. És bizony oda kell 10 - 15 év mire valaki elér mondjuk egy Senir Sytem Integrator szintet. Ez pedig sajnos közelebb van az igazsághoz, még akkor is, ha sokan nem annyira akarják megérteni.
A programozás ma divat, a system administration meg egy olyan üzletág ami kiszolgálja, pl kedves programozó fórumtárs megnyilvánulásán látszik, hogy fingja sincs mi az a system. Lehet hogy programozónak OK.
Sajnos ha tettszik ha nem ott a Nők nincsenek jelen, és nem a hímsovinizmus miatt, hanem mert oda nem "csak" megoldás kell, hanem folyamatos tanulás is, amire nagyon kevesen képesek. Nem, nem függő a dolog, mégis így van.
Update: a tobbit meg eqmontoya tokeletesen leirta) Fokepp Magyarorszagon. itt eddig meg nem, itt egyforman kezeltek eddig. Es alapesetben azt mondanam, ne legyen megkulonboztetes egy ilyen tamogatasnal/versenhyen/esemenyen. De .. A tobbit mar fentebb leirtam.
Leírhatnád azt is, hogy mi lenne akkor, ha mondjuk úgy kezelnék a nőket, mint USA-ban, vagy Japánban. Mert arról nem volt szó, csak arról, hogy mennyire el vannak nyomva, ha nem lenne olyan, hogy "elnyomott" nő nem vehet fel vizsgára kivágott ruhát, ha nem engednék előre, ja és csúnyán nézni nem ér, mert ugye ez jár. Ha egy sport eseményen ugyanúgy rúgnak fel, mert egyenlőség van, ha egy felvételin egy jelentkezéskor, ugyanúgy löknek félre, ja és nincs olyan pofátlanul meg sem köszönöd mert elvárod ugye? És nem csak a közeli ismerősnek jár a köszönöm, hanem mindenkinek, az más kérdés, hogy mivel általában ott nincs előjog, ezért nincs köszönöm sem ugye? Mondjuk amúgy sem....
Szóval Te leírtad az egyik oldalt, a másikat sem kell kifelejteni, de ez mindig lemarad.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
Legalábbis ha trollokkal beszéltél.... Mert legalább pontosan ugyanúgy vitatkoznak mint Te, csak éppen 0 konkrétummal szokás szerint.
Max te szoktál vitatkozni. Én csak leírtam a véleményem, az azért teljesen más kategória.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
Na igen én elég sokat voltam pl: USA-ban is. És ott nincs olyan, hogy a nőt előre kell engedni, meg nincs olyan, hogy a nő kikéri magának, hogy félrelökték mondjuk egy versenyen, tegyük fel van egy ügyességi feladat. Ja és nincs olyan, hogy majd elnézzük, mert nő, ugye ismerős.
Azt nem csodálom, hogy épp pont kikéred magadnak, hogy márpedig mennyire elnyomtak, stb. Csak éppen akkor miért nem járnak pl olyan előjogok Kelet-Európában mindenkinek?
Na pontosan erről van szó ahol Demokrácia van, ott nem csak a nőknek van demokrácia, hanem mindenkinek az van.
Angliában soha nem éreztették veled? De Angliában nem is követelőztél valószínűleg, mert ott nincs nő vagyok jogom/előjogom/megtehetem/meg jár, hanem pontosan ugyanúgy húztad meg magad, mint a többi angol ember ugye?
Gyanítom igen.
Csak mert én is jártam pl USA-ban iskolába, és ott nincs olyan, hogy julcsika lány, meg pistike fiú ugye, Magyarországon miért van?
Vagy nincs olyan, hogy egy mérnöki szakon lenézzük a leányt, természetesen a könnyűipari ruha szakon meg a fiút, hanem tanuló van.
Hát igen, nem kellene sipítozni olyan helyzetben ahol működik egy rendszer. Ugyan egyet érthetsz bárkivel is, mint ahogyan bárki is, csak nem kell elferdíteni a dolgokat, mert pontosan ezért reagálnak így erre pl itt is. Hol láttál Te Angliában olyat, hogy mert nő vagy előjogaid vannak? Én is éltem kinn majdnem fél évet project munkán ott nincs ilyen...
Könnyű károgni onnan, ez nem segít a magyar porosz/Horty rendszerbeli filozófián, még akkor sem, ha valaki azt hisze, hogy a szélsőséges, és az egyoldalú, elhatárolt gondolkodás az jó, lásd emlegetett kolléga... Ha Te ezzel egyetértesz, akkor nagy a baj, de nem a rendszerrel, hanem az emberekkel...
-
hallador
addikt
Azért ezt az okosságot nem kellene hirdetni, mert kicsit olyan mint a KGST szocializmus volt, csak a neve volt szocializmus, a több inkább csak elnyomás:
Rengeteg szuperokos noi kutato van, illetve lenne, ha az egyebkent rendkivul eros ferfisovinizmus nem tolna ki oket az akademiai szektorbol (sokkal rosszabb ez, mint pl. az iparban), ill. ha ki lenne dolgozva, hogy szules utan hogy tudnak visszailleszkedni a palyara.
Addig értünk egyet, hogy rengeteg okos nő van, mert tényleg így van, abban a férfi sovinizmus dologban annyira már nem. A szülés utáni visszatésésben sem annyira. Érdekes amikor én pl katona voltam mindenki nagy ívben szart rá, hogy hogyan találok majd munkát, szóval ne csak akkor legyen demokrácia a demokrácia ha nőkről van szó.
Nagyon sok agyi kapacitast vesztunk el jelenleg (nem olyan szintueket, mind amilyenre egy rendszergazdanak van szuksege, hanem sokkal tobbet..).
Nyilván ez így is van, ha kifejezetten tudósokról van szó. A rendszergazdás megjegyzésed meg azért kicsit furi, mert abban igazad is van, hogy a rendszergazdából sok van, csak jó rendszergazdából lehet, hogy kevesebb, mint kutatóból. Lehet, hogy nálatok nincs értelmes rendszergazda, de azért ha valaki jó rendszergazda akkor az az IT minden részén ott van valamennyire, nem az államigazgatós haveros dolgokra gondoltam, hanem mondjuk egy jó rendszerintegrátorra, akiből most borítékolhatod, hogy kevesebb van mint kutató.
Szerencsere a Google-nel meg tarsainal nem a PH forum szinvonalan gondolkoznak.
Bizony nem, ja elfelejtetted, hozzátenni, hogy ott nem egészen lehet megoldani ezzel: "Nő vagyok" mindent. Tudod, amit Magyarországon azért igen. Ja a google hazájában nem ál demokrácia van mint nálunk, hanem igazi, az az ha ott hibázol hiába vagy nő, az utcán landolsz egy életre akár. Szóval nem kellene összemosni a hímsovinizmus fogalmát, ha nő vagyok jár, és amúgy is mi az hogy nem enged előre, nem mehetek előre, meg nem kapok mert amúgy nekem jár. A kettőt ne keverd össze.
Azt se felejtsd el, hogy a Te általad háttérbe szorított nők ingyen tanulhatnak az alatt a 3 év alatt amire pénzt is kapnak, ameddig amúgy a google országában mit is kapnak? De azt is tedd hozzá, hogy a nőkhöz a jogrendszer sem áll olyan keményen, mint a férfiakhoz: Magyarországon, ameddig a google hazájában a halál büntetés nem válogat.
Jaaa azt is elfelejtetted, hogy a google országában ugyanazért a tettért nem úgy van, hogy a nő 3 hónap felfüggesztettel megússza, amiért a férfi 10 évet kap. ott 10 év 10 év.A Nők Magyarországon/Kelet-Európában valóban le lehetnek alacsonyítva egyes esetekben, de ehhez igazodik a társadalom is, a másik oldalon olyan előjogok vannak, ami máshol maximum hitelre kap meg egy Nő.
Kicsit képmutatónak érzem a hozzáállásod, de ez magánvélemény.
Nekem sem tettszik Magyarország el is szeretnék menni minél előbb, de pontosan az ilyen hozzáállású egyoldalú, határolt gondolkodású vélemények miatt, ami gyakorlatilag az egyik oldalt mutatja be, na ebből lesz először a politikai fanatizmus, utána a diktatúra, de úgy tűnik ezt igénylik egyes rétegek.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
Engem csak az érdekelne, hogy miért kell ezt nyomni, nekem is volt több női munkatársam, aki pl szervizesnek képzelte m agát, miközben eladott annó egy halom inkompatibilis vasat, de nem ám alapszinten. De nézzük el neki stb, ha ezt mondjuk én csinálom, akkor repülök...
Szóval szép ez, csak a hölgyek minden bántás nélkül nem erre a pályára termettek. Van ahol nagyon pengék tudnak lenni, pl, a programozásban, vagy a grafikus tevékenységeknél, de a system oldal nem az erősségük. Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
it Az egyesület a díj támogatásával újabb kampányt indított Észak-Magyarországon.
- LEGO klub
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Apple notebookok
- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Egy Biztonsági őr kalandos útja.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest