Új hozzászólás Aktív témák
-
-
carr
őstag
Holnap szétkapom, azt küldöm a képet. Üres az alaplapi forrasztott. Emlékszem volt hogy beszéltünk itt vagy más fórumokon hogy valaki megcsinálta BIOS móddal hogy 8gb vagy 16 legyen forrasztva és megcímezve.
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
teptep
senior tag
-
carr
őstag
kerestem hol mikor kitől vettem, de 2021 körül vehettem. vagy 22... nem emlékszem. mindegy.
az alkatrésznekvalót 40e-ért jófogáson találtam.
Túl sokat adtam érte.360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
carr
őstag
válasz
teptep #15614 üzenetére
nincs nekem alaplapon semmilyen csipsz. se sós, se paprikás, se négygigás.
De legalább a világítós kivehetetlen (forrasztós) billentyűzetet le tudom cserélni csináld magad úton.360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
teptep
senior tag
-
carr
őstag
válasz
cs.zs. #15611 üzenetére
Memme ':
szóval 81N6...miért?
Van egy törött házú ilyenem is. Nem kapcsol be, billentyűzetvilágításos. Asszem van benne ram és ssd is.[ Szerkesztve ]
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
carr
őstag
Szöveget nem írtam át.
-
carr
őstag
válasz
cs.zs. #15605 üzenetére
nem emlékszem már. 2 éve volt hirtelen, de cpu-z azt írjaVagy ezen nem volt alaplapi ram, és ment bele 1stick 2133 16gb? Ilyesmi lehet.
[ Szerkesztve ]
-
teptep
senior tag
válasz
cs.zs. #15607 üzenetére
Igen, a Lenovo LOQ szériánál nagyon népszerű az alapból 2x12GB memória:
[árukereső], 21 termék, például: [83GS00E1HV]
Ugyanakkor az árukeresőben beregisztrált számítástechnikai üzletek egyikében sem árulnak még 12 GB memória módult: [árukereső]. Az az egyetlen darab is csak elírás.[ Szerkesztve ]
-
carr
őstag
válasz
cs.zs. #15603 üzenetére
köszi skacok! Asszem épp 3200u alulról a 4.... nem FHD.... de játszottam is anno vele. elég szépen bírta.
gyári pen, gyári töltő, új hosszabb, jobb vágatlan mikiegér kábel....
Most 1tb ssd van samsung, és 16gb ram benne. az érintőcerka valahol van. rég nem használtam. De megvan..... valamelyik
fiók
mélyén..
eldugva
a ....
namindegy.
az a fránya hátlap ne lenne elrepedve. :s vagy forrasztom, és jó lesz. A billentyűzet nem háttérvilágítós, de megvan az aljzat, ha valaki elég mazo, hogy átforrassza....és asszem az AAAA elem lemerült, így kivettem a ceruzából.
[ Szerkesztve ]
-
Itt vannak a magyar billentyűs variánsok: [kép]
Neked melyik van?
(sajna manapság már egyik sem számít ütőképesnek, ez inkább érdekesség)
Csak a 2 alsóban van IPS kijelző, a Ryzen 3-asokban SATA SSD, ..., de mindenképp jó pont a bővíthető ram és hogy érintőkijelzős, és hogy sok cikkszámhoz tartozott gyárilag érintőcerka.Ha választani lehetne, alulról a másodikat választanám
[ Szerkesztve ]
-
-
carr
őstag
skacok! átmegyek Thinkpad-ra. MEnnyit érhet egy ilyen C340? 14API
-
mexel
veterán
Úgy néz ki sikerült
Már 97%-on van. A Lenovo Vantage szerint közepes az állapota, a 38Wh helyett 17,6 Wh a kapacitása. Ezzel akkor még mennie kell majd fél órát biztosan -
mexel
veterán
Sziasztok. Páromnak előkerült a G710 laptopja. Szerettem volna feltölteni de az akku ledje csak villog és nem megy a töltés 1% fölé.
Előtte kb 1 órát bírt ( kb 1 -2 éve állt)
Megcsináltam a szokásos trükköket, kihúz, power gomb nyom stb stb, de semmi. Még 90W-os töltőt is dugtam rá a kicsi helyett, semmi.
Van erre valami mód hogy kiugrasszam ebből a halott állapotból? -
válasz
vaakuum #15582 üzenetére
Zsanér törik, azaz a hátlapból fordul ki a zsanér és viszi a bezelt is, néha az LCD-t is. Gyártó által elismert hiba, ha ez okozza a sérülést akkor garanciában javítjuk. Döntően ezzel a hibával jönnek.
A Gaming 3 szerintem is jobb sorozat.[ Szerkesztve ]
*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda - BMW 18" Alufelni Nyári Gumival és Szenzorral *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
válasz
vaakuum #15582 üzenetére
Szia,
itt van a gyári adatlapja, érdemes végigfutni rajta.
magánvélemény:
egy 16" laptopban van hely mindenhez, azazhogy LENNE, de itt k.rvára nem használták ki.
Lehetne benne nagy akku, de egy aprócska 47Wh került bele,
lehetne ennyi helyen ram-slot is, 2 v 4 db, de egy sincs, a 16 GB ram nem bővíthető.
Lehetne benne több SSD-slot, de az sincs, szigorúan csak az az 1 fér bele, ami gyárilag benne van...
Az Ideapad 3-at a vékony műanyag háza miatt szokták ekézni, hogy hamar törőssé válik. Ezt sem megcáfolni, sem megerősíteni nem tudom, mert nem használtam, nem volt a kezemben, de teljesen tökmindegy, mert ez a gép még alu-magnézium házban sem érne 230-250.000 Ft-ot.
Ez egy 130-150.000 Ft-os gép, attól többet nem ér, akkor sem ha szuper procija és 1TB tárhelye van.
kb abból a pénzből (ugyanabból a műanyagból)
ezt a gépet is megveheted, és akkor Makó-Jeruzsálemtől...[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
Lenovo IdeaPad Slim 3 16ABR8 Laptop kék (82XR009FHV)
A vizesboltban kapható elvileg. A Milyen notebookot vegyek? topik összefoglalójában kerülendőnek van nyilvánítva valamiért.
Van valami ismert hibája, amivel ezt kiérdemelte, vagy 2025-ben meg szabad venni? Iskolai-irodai felhasználásra lenne."Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Miért indul némítva hang nélkül a laptop?
A feladatkezelőben kapcsolgattam az automatikusan induló programokat,lehet ott állítottam el?
Azóta mindent vissza állítottam de mégis így indul.
Köszi.
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
carr
őstag
válasz
teptep #15575 üzenetére
14API.
cs.zs. megpróbálok frissíteni. lehet engedem a 11et.Köszike
editke
megjött. adrenalin frissíteni kezdtem, azt megjelent a kis geci.
köszike[ Szerkesztve ]
-
carr
őstag
skacok! Boldog karit!
Ideapad C340, win10pro. H22 vagymi, egyik percről eltűnt a BT ikon a tálcáról. újraindítottam, stb. nincs eszközkezelőben, sem máshol.
Megdöglött volna?
Ha igen, milyen WIFI/BT kártya megy ebbe? PCIe?köszike
-
válasz
Erikkk26 #15570 üzenetére
Szia,
csomó dolgot abban tudsz állítgatni, konfigurálni a gépet.
Ha pl mindig vezetéken lóg a gép, akkor ne 100%-on legyen az akku, hanem max 80-on (tárolási mód), vagy ha kell a gyorstöltés, akkor ki-be, vagy a hang kapcsán EQ, vagy hogy kinyitással induljon és akkor már power gombnyomás sem kell, stb stb
Mindenképp hasznos.
Mindkét gépünkön megy, szeretjük.
-
BTom1970
aktív tag
válasz
donjohnson #15569 üzenetére
Köszi!
Kipróbálom így. Nem tudom a Ghz-et, nem nálam van a probléma."Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak" /John Lennon/
-
Erikkk26
tag
Hali!
Számítógépekhez nem értő apámnak, új "Lenovo IdeaPad Gaming 3 15IHU6 82K101CTHV" laptopjára érdemes lenne "Lenovo Vantage" programot felrakni, avagy szükségtelen?
Laposok gyártói utility programjai kapcsán én sem vagyok jártas, nem ismerem a szóban forgót sem, így hozzátok fordulok, lenne-e telepítésének bármilyen előnye/haszna?Köszi!
reddit.com/r/TechRik
-
-
BTom1970
aktív tag
Lenovo G 50-80 nem látja a saját routerét wifi-n, csak kábelen látja ezt. Más routereket viszont lát wifi-n. Újra lett telepítve a Windows, akkor is ugyanilyen.
Router a DIGI-től, Huawei HG8147X6 ONT.Mitől lehet ez?
"Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak" /John Lennon/
-
teptep
senior tag
válasz
Bigemperor #15565 üzenetére
Ez a modelkód, illetve a gyári adatlap: 82SF00E6HV
i5-1235U, 8GB, 256GB, 15.6"FHD, 300nits, 45NTSC, full alu burkolat, Win11HomeS, 140eFt
- A jelenlegi 225e Ft erősen túlárazott. Akciósan ott lesz az ára, ahol illik.
- A 256GB elég karcsú, 512 a megszokott, de a célra elegendő.
- A 8GB RAM nem bővíthető. A megadott feladatokra a 8GB egy darabig elegendő lesz. Ha meg valamikor már kevés lesz, akkor legfeljebb többet fog swappolni az SSD-re. De ezt a felhasználó úgy sem fogja észrevenni.
- Tehát meg lehet magyarázni, hogy a 8GB elegendő, de új gépet már 16-al vagy bővíthetőséggel szokás vásárolni. De ha nagyon ott van a keret 140-nél, akkor nyugodtan meg lehet vásárolni. -
Bigemperor
senior tag
Srácok a holnapi eMAG BF-en a Lenovo-k közül az IdeaPad 5 15IAL7 is vállalhatatlan?
Irodai munkára, netezésre lenne.[ Szerkesztve ]
-
formula01
senior tag
válasz
teptep #15562 üzenetére
The system firmware does not support this standby state. -t ír a gép az S3-nál, szóval szerintem ennél a gépnél valószínű, hogy már nem játszik (Ideapad Pro 5 Intel Ultra 5-el). Vagy ettől még megérhet 1 próbát?
Azt el lehet valahogy érni, hogy az FN+Q-val ne csak a Lenovo Power Mode-k változzanak, hanem a windows power mode is? Jelenleg ha az FN+Q-t nyomom, akkor változik a Lenovo power mode, változik a tdp limit, változik a fényerő, stb, de a windows power mode változatlanul ugyanaz marad a Balanced-en belül.
Legion 7-en ezt a Legion Toolkittel egybe lehetett kötni, itt az Ideapadon nem találtam ilyen megoldást. Nem nagy probléma, akik használni fogják a gépeket valszeg az életbe nem fognak power mode-t váltani, de engem kicsit zavar.
[ Szerkesztve ]
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
teptep
senior tag
válasz
formula01 #15561 üzenetére
Köszi az infókat. Erről az S0 alvásról csak rosszakat hallottam: 1.) S0 alvás közben merül az akkumulátor. 2.) S0 alvás közben futnak háttértevékenységek, esetleg egy windows upgrade is, de közben a ventillátorok le vannak tiltva és megfőzi a procit. Ezért én minden gépen letiltom, és az S3 alvást aktiválom - amennyiben támogatja még a BIOS.
S0 ModernStandby-Disable.reg
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power]
"PlatformAoAcOverride"=dword:00000000
;Az alvó állapot üzemmódjai:
;S3: a processzorok ki vannak kapcsolva, a memória pedig önfrissítésben van
;S0: háttérfeladatok futtatása mellett gyorsabb leállás és elindulás
;Az alvó állapot üzemmódjának az ellenőrzése:
;parancssor(rendszergazda)
;powercfg /a (Reports the sleep states available on the system.)
;S3 enabled: classic standby
;S0 enabled: modern standby
;tiltás vagy engedélyezés után a gépet újra kell indítani
S0 ModernStandby-Enable.reg
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power]
"PlatformAoAcOverride"=-[ Szerkesztve ]
-
formula01
senior tag
Remélem nem szentségtörés, ha más gyártó oldaláról linkelem a magyarázatot, de hátha a jövőben vki számára hasznos lesz: Miért lép be a PC alvó üzemmódba a képernyő kikapcsolása után, ha már beállítottam a “A PC soha ne lépjen alvó üzemmódba” opciót?
[ Szerkesztve ]
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
formula01
senior tag
válasz
Tsebacsi #15558 üzenetére
Megnézem még ezt. BTW eseménynapló szerint is az történik, hogy modern standby-ba megy a gép amikor a kijelző kikapcsol.
mondjuk azt nem tudom, hogy pl így akkor kikapcsolt kijelzővel nem lehet pl zenét hallgatni? Kipróbálom még ezt.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
formula01 #15557 üzenetére
Esetleg ez?
Computer Configuration → Policies → Windows Settings → Security Settings → Local Policies → Security Options. Find the policy named “Interactive logon: Machine inactivity limit.” Set this policy to the same or a longer duration than the “Turn off the display” setting in the Power Plan*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda - BMW 18" Alufelni Nyári Gumival és Szenzorral *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
formula01
senior tag
válasz
Tsebacsi #15556 üzenetére
Helyszíni, de ha bármi gond lenne 1 nappal
a vásárlás után őszintén visszaküldés lenne, nem garizgatás, főleg, hogy 2 ilyen gépet is vettünk(egyik barátnőmé, másik szülőnek lesz), másik még bontatlanul a dobozban.Viszont szerintem sikerült rájönnöm az okára, szerintem a ez a “modern standy” lesz az oka. AMD-s Legion 7-em (gen6) még a régi S3 state-t használja az alváshoz, de ez az új ideapad 5 pro intel ultrával S0-t használ.
Céges gépem Dell, abban egy 12. gen intel i5 van, kipróbáltam, átállítottam ott is a screen timeout-ot 1 percre, a sleepet never-re, képernyő védő kikapcsolva, és ugyanúgy a locksreenre rakott, miután a kijelző kikapcsolt, úgyhogy valszeg az pont ugyanígy lemegy valamiféle sleepbe, csak annak nem kezd el villogni a bekapcs ledje, ahogy pl a lenovon meg igen.
Viszont elindítottam a háttérben pl 1 letöltést, és úgy néz ki ugyanúgy ment tovább ebben az állapotban is, úgyhogy ilyen formán minden okénak tűnik, bár nekem ez új, meg nem igazán értem, akkor mi a létjogosultsága a továbbiakban a windowsban a sleep opciónak, ha olyan gépeken amik S0-t használnak és nem S3-at konkrétan nem csinál semmit.
[ Szerkesztve ]
-
formula01
senior tag
válasz
Tsebacsi #15554 üzenetére
Biztosan. Azt is próbáltam, hogy Soha-ra állítom a sleepet, azt is, hogy 1 percre a kijelző kikapcsolást, 5 percre a sleepet, de akármit csinálok, amint kikapcsol a kijelző lemegy sleepbe a gép.
-
formula01
senior tag
Sziasztok!
Most vásároltunk egy Ideapad Pro 5 gépet ultra 5 procival.
Egy problémám van, akármit állítok be, amikor a képernyő kikapcsol, a gép azonnal lemegy sleepbe.
Ötlet, hogy mit lehetne ezzel kezdeni? Minden driver a legújabb, bios szintén frissítve legújabbra.
Köszi előre is!
-
carr
őstag
válasz
cs.zs. #15546 üzenetére
Köszi. Fene gondolná, hogy a háttérhatalom is összejátszik az ms-el.
Akkor az új tp-re már 11et rakok, fene enné meg.360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
válasz
Dauerstage #15550 üzenetére
Arra hivatkoznak, hogy "működik", miközben valamely összetevője épp nem működik, és segítség kell. Ez jó.
Épp a múlt héten csináltam egy ilyen tiltakozó barátomnak egy pár éves Acert. Azóta lerogyva hálálkodnak, meg hogy miért nem beszéltem rá a 11-re hamarabb??!
-
Dauerstage
tag
válasz
cs.zs. #15549 üzenetére
Nekem arra hivatkoznak hogy a win10 működik. Persze hiába is ecsetelem hogy jelen esetben miért nem fog, mintha a seggemmel vitatkoznék. Lehet be kellene vezetnem hogy minden egyes szögelgetés a win10 miatt egy ezres/perc. Lehet akkor jó lenne a 11 is.
Ugyanez volt a win7-nél is. Nyavajogtak rakásra hogy fos a 8, a 10 meg m3g fosabb. Most szerintem ugyanazok félnek a 11-től, akik annó a 10-től.
Amolyan örök ellenállók."Sok hiba becsúszott, mindent haragból. Herótom van minden népszerű alaktól. A karmátok halandó, arogáns lélek. Elegánsan haltok, de gyarlóként éltek." Steve Antal
-
válasz
Dauerstage #15548 üzenetére
De mi az általános indok, amiért ragaszkodni kellene hozzá?
Miért nem ahhoz ragaszkodnak, hogy MŰKÖDJÖN?
-
Dauerstage
tag
válasz
cs.zs. #15546 üzenetére
Szia. Tanúsítani tudom amit írtál. Nekem is win10-et kellett tennem egy Ideapad 3-ra és a hang drivert kellett hozzá szögelgetni, viszont egy hónap után megint nincs hang. Van aki nagyon ragaszkodik a win10-hez.
Lehet itt szögelgetni, akkor sem lessz az igazi."Sok hiba becsúszott, mindent haragból. Herótom van minden népszerű alaktól. A karmátok halandó, arogáns lélek. Elegánsan haltok, de gyarlóként éltek." Steve Antal
-
válasz
cs.zs. #15546 üzenetére
Bocsánat, akkor ébredtem, mellényomtam.
Ide ez a kép való. AX200, Telekom 2000/1000: [kép]
... és ugyanaz a laptop ugyanakkor egy másik szobában, ahol a routerbe hiába megy be 2000 megabit, ha a lan csatija "csak" 1 gigabites, onnantól ott értelemszerűen csak 1000/1000 lesz mérhető : [kép]
azóta persze történt egy s más idehaza is, mert laptopot is cseréltem, ebben már wifi 6E kártya van, de ez nem volt szempont,
aztán pl lecseréltem az 1 gigabites bemenetű routert egy 2,5 gigabites bemenetű mesh-rendszerre, hogy a későbbiekben ne fussak ilyen korlátokba, de semmi jelentősége nincs, mert kirepültek a gyerekek (25-22-20 évesek), és kettecskén maradtunk, ezért átmenetileg lemondtam a 2 gigabites Telekom netet, és 1000/1000-rel is beérem most... [kép]
[ Szerkesztve ]
-
Általános szopóroller, ha valaki 10-et használ új gépeken. Valakinek az USB-k nem működnek, valakinek a külső ssd meghajtó, sorra kapom a privát üziket itt is, meg otthon a haveroktól, akik ilyen magabiztosak a 10-zel mint te
11-gyel meg minden hiba elmúlik...Az AX200- is 2400 Megabites sávot nyit meg 5GHz-en, ugyanúgy, ahogyan az AX210 is. AX210 wifi6E esetén 6GHz sáv is létezik, de ha routered nem 6E, akkor minek?
500 megabit ??
Asus Zenbook gyárilag AX200 kártyával, Telekom 2000/1000: [kép]
(Win11)Én is elég régóta hangoztatom, hogy 2022- és Intel 12.gen / AMD 6000 -től gépekre kizárólag 11-et szabad rakni
Win10-nek már csak ott szabad lenni, ahol a gép nem felel meg a 11 követelményeinek.
[ Szerkesztve ]
-
Írtuk, többször, hogy a legtöbb gép már 11-re van gyártva, és a 10-ben sok driver már nem szerepel vagy szarul fog működni 11-en.
Ennek tudatában kellene használni a win10-et...[ Szerkesztve ]
*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda - BMW 18" Alufelni Nyári Gumival és Szenzorral *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
carr
őstag
válasz
cs.zs. #15543 üzenetére
500m a net lefelé. Azt hiszem tudja a 200is. Nem szükséges.
10, a 11 frissítést kikapcsoltam a picsbe
A 10 is túl hulyebiztos360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
carr
őstag
Ez egy kb 3 éves gép. Ha jól emlékszem akkor vettem és volt még rajta fél év gari. Vagy 3 hónap mindegy . De akkor is kurva gyalázat. 90% asztali gép volt.
És a faszért törik el? Kb mikor nyitod mintha egy tonna szar lenne rajta olyan erős ez a geci hinge.
Szal ebbe a gépbe ami amd procis nem megy bele az ax210 wifi kártya. ThinkPad a485 simán megeszi, ottani topikban lévő driver újraindítás után azonnal beleállt. Wtf360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
"...Windows 10 alatt csak egy power profile van alapból: "Balanced"..."
W10-et már csak azokon a gépeken érdemes használni, amelyek nem felelnek meg a 11 követelményeinek,
de ettől függetlenül
bármennyi profil létrehozható, illetve azt az egyet is érdemes bekonfigurálni mindenkinek a saját óhajai szerint.
[kép] -
válasz
-=RelakS=- #15537 üzenetére
Fn+Q a teljesítményt váltogatja.
Takarékos-Power-AutomataJaja, Fn+Esc általános. Ha valaki dolgozik, F-gombok kellenek neki, ha meg általános multimédia, akkor inkább fényerő-hangerő-stb.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
cs.zs. #15536 üzenetére
Szerintem direkt kapcsoltam le még hónapokkal ezelőtt.
Fn+Q nem tudom mi de az Fn+ESC az szinte mindenen alap, mert valamiért a tervezők a funkció gombokat szeretik Fn rétegre rakni nem a spéci gombokatLogitech billentyűzet dettó.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
válasz
-=RelakS=- #15535 üzenetére
Legalábbis eddig nem
Fn+Q?
Fn+Esc?Ezeket illine ismerni egy Lenovo tulajdonosnak!
[ Szerkesztve ]
-
válasz
-=RelakS=- #15533 üzenetére
Minden mai Lenovo Fn + Space gombokkal kapcsolja a bill. világítást, és ennek az ikonja a space billentyűn a MySoft-képeken is látszik.
Az adott gép világítós.
[kép] [kép][ Szerkesztve ]
-
-
Ilyenkor beírod a cikkszámot a psref oldalon, és láthatod:
Keyboard: Backlit, Hungarian, azaz magyar, bill világítással.
Ez már majdnem élhető gép lenne, ha nem a majdnem használhatatlan TN kijelző lenne ebben is.
82XM... modellek között rászűrsz
1., magyar billentyűzet
2., IPS kijelző,
és máris csak 3 db cikkszám marad, [kép]
ezeket beírod árukeresőbe, olcsóbbat.hu-ba, árgépre, ügyelve arra, hogy az egyikben csak 8GB ram van, másik kettőben 16GB, és ez nem bővíthető...[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
válasz
cs.zs. #15530 üzenetére
Ja, az ott kb úgy néz ki, mint a világított billentyűzet. Hanem az az ideapad slim 3, amit fentebb linkeltem a mysoft oldaláról, ott azokon a fényképeken az mintha nem világítós lenne - pedig a laptopról meg azt írja. Én láttam rosszul, vagy fénykép-tévesztést találtam a mysoft oldalon?
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
-
coco2
őstag
válasz
cs.zs. #15527 üzenetére
Igen, hát, a grafika sem az én világom
Szóval ezeket azért nem értem. Amin most vagyok, az még mindig tft. Videomeetingeken tényleg kényelmetlen. Jellemzően nem használok kamerát. Normálisabb webcam eleve olyan, hogy minimum 1 tengely mentén forgathatom a monitorhoz képest. Ami mereven be van építve a fedélbe, különben sem jó semmire. Meg mereven kell ülnöm előtte. Meg vacak a látószöge. És különben is mindig kupleráj van körülöttem
-
Úgy tűnik kijelzőben az alapokat sem vágod.
A TN kijelzőnek nagyon kicsi a betekintési szöge. Ezeknél a laptopoknál állandóan igazgatni kell a fedlapot, hogy rendesen lásd, ne torzuljon. Amikor legjobban látod, akkor meg tuti nem rád néz majd a kamera, és ezért az értekezleten pl az emberkének csak a feje fele látható. Ha meg benne lesz a kamerában, akkor torzul neki a kijelző képe és nem látja rendesen. Értekezleteinken állandó jelenség
Az IPS-nek már sokkal jobb a betekintési szöge, és a fényereje is nagyobb. Itt is vannak fokozatok. Az IPS-nél fokozható a színvisszaadás, freki.
220-250-300-350-400-500 nit fényerő
45%-72%-100% NTSC szabványú színvisszaadás,
60-90-120-144-165-240 Hz képfrissítésTehát amikor azt látod, hogy
250nit 45%NTSC 60Hz, ráadásul TN panel, vagy
300nit 45%NTSC 60Hz IPS, akkor veszed a fáradtságot, és lécci kiválasztod a kicsivel jobbat.
Laptopom 400nit 72%NTSC 120Hz IPS
Monitorom 350nit 102%NTSC 165Hz VA
Kurvául színesek és ragyognak ha kell! Vágesz?
[kép] -
coco2
őstag
válasz
cs.zs. #15525 üzenetére
Oké. A késő este történt. A linkeden rámentem a "PSREF Book"-ra, és ott találtam pdf-eket. Azokban kerestem csak. Az oldal keresője kajak kiesett a gondolkodásomból. Aztán meg ragaszkodtam a saját ostobaságomhoz
Bocsii
A kijelző fényerő nekem nem különösebben probléma. Nem hurcolom a laptopot napra, nem kell a monitornak túlüvöltenie a nyári napfényt. Ha kint használnám, tényleg bajban lennék, de így megvan a szabadságom, hogy a monitor miatt ne kelljen kiejtenem darabokat.
Apropó Lenovo laptopoknál hogyan néz ki a háttérvilágítás a billentyűzeten? Amit acer-ben láttam, eleve a billentyűk másmilyenek. Erre a laptopra azt írja, világított billentyűzet. Nekem ugyan olyannak tűnik a képeken a billentyűzete, mint bármelyik másik laptopnál.
-
Itt van a gyári adatlapja.
Olvasgasd át a sorokat, és mondd, hogy ebből mi nem egyértelmű.38Wh akkus kivitel, amelyben 1 db m2 2280 SSD mellett 1 db SATA 2,5" hely is van. Gyárilag az m2 slotjába 256GB 4.0 SSD került.
8GB alaplapi fix rammal készült, mellette 1 db üres ram-slot, DDR4-3200.
Gyári tesztben össz 16 GB-tal próbálták, annyit már tutira befogad.
A gyári töltője 65 wattos, gyárilag nincs rajta op.rendszer, és nem-világítós magyar billentyűzete van.
Érdemes még átböngészni a tech-specs oldalát, itt látható hogy pl 45Wh akkus is készül belőle, de akkor nincs 2,5" SATA SSD.
Itt pedig a legyártott modellek vannak felsorakoztatva, választhatsz cikkszámot kedved szerint.
Alsó kurzort elhúzod jobbra, és első lépésben a billentyűzet nyelvére szűrsz: [kép]
Mivel világítós magyar bill (backlit-hun) ezekben a modellekben nincs is, nálam már itt elesne az egész modellcsalád.
2. lépés kurzorral vissza balra, kijelzők. Én biztos nem vennék 2024-ben 250 nites TN kijelzőt, de kinek-mi... [kép]
További szűrések procira, esetleg teljesen jobbszélen gyári windowsra, premium garira, stb stb... és a végén kapsz egy cikkszámot, amit beírsz árukeresőbe, olcsóbbat.hu-ba, árgép.hu-ba...[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
válasz
cs.zs. #15522 üzenetére
Ha konkrétan kell egy példa, ott a V15.
Jelen esetben sejtem a mysoft oldaláról, hogy éppen ez a laptop biztosan bővíthető, és össze tudom egyeztetni az adatokat, amiket találok.
És persze köszi, hogy rámutatsz, de ami a fontos lenne, hogy ezt legközelebb megtaláljam én is. Konkrétan a V sorozatból semmit nem sikerült találnom ott a listákban (az outdated listát leszámítva), és nem értem, miért? A V sorozat discontinue-ra került volna vagy olyasmi?
-
carr
őstag
válasz
cs.zs. #15510 üzenetére
köszönöm.
közben belepróbáltam az AX210-et, de hiába telepítem a drivert, no go.
AX200-at látom redditen, hogy megy.
-
coco2
őstag
válasz
-=RelakS=- #15516 üzenetére
Próbáltam már. Néha van 1-1 laptop, amit szétkapnak. Annak alapján eltalálni, milyen alaplap lesz abban a laptopban, amit én itt kinézek, annyi erővel inkább zsinórban vinném el a lottó 5-öst
-
-=RelakS=-
veterán
Kinézed a laptopot.
Youtube-ba beírod, hogy xy laptop disassembly vagy teardown.
Profit.Legalábbis én ezt csináltam
Fogsz kapni egy csomó idióta találatot is, szóval ésszel kell nézni a videókat.
[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
coco2
őstag
válasz
cs.zs. #15513 üzenetére
Én úgy tudtam, csak egyetlen csavart kitekersz - te, aki nem a garanciát biztosító entitás vagy - és a garancia kampec. Régebben matricák voltak kulcs helyeken csavarok fölött, és bármelyik sérült volt, a szervíz elutasította a felelősséget. Mondjuk mostanában nem huncutkodtam semmivel, szóval én magam tényleg nem tudom biztosan, hogyan van most. (Ja igen, a szabályzatban le van írva ez + az, de mi történik a gyakorlatban egy mai kupleráj-felfordult világban, az vicces tud néha lenni.)
Persze félreértés ne essék, természetesen eszembe jutott, hogy veszek egy laptopot szinte zéró ram / ssd-vel, és rakok bele normálisat én magam. Aztán bánom is én a garanciát. Csak hát tudnom kellene hozzá, melyik laptopban milyen alaplap van? Anélkül nehéz olyat választani, ami biztosan bővíthető.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
cs.zs. #15513 üzenetére
Ha szigorúak akarunk lenni Lenovonál, amennyiben a készülék Carry-in szervizgaris, akkor nem szabad megbontanod, semmilyen szinten sem. Bővíteni akarod, akkor behozod a szervizbe. Ez van leírva a szabályzatban!
[ Szerkesztve ]
-
Pl üres slotba ramot/SSD-t teszel:
Bárki le merné írni hogy a gyártó által biztosított bővítési lehetőséget te kihasználtad, ezért ugrik a garancia. ??Ha pedig kisebb ssd HELYETT nagyobbat teszek bele, a kicsit megtartom, hiszen ha vissza kell küldeni bármi miatt, úgysem adom oda a pluszban vett dolgot, hanem az eredetivel megy vissza.
Ilyenem is volt már, több is.
A normális bővítés (amikor nem szántod fel csavarhúzóval az alaplapot) soha nem volt tilos - ráadásul visszaküldéskor nem derül ki. Több laptopot is garanciáztam már,
(DELL megállt hűtőventillátor, ASUS megállt dedikált gpu, LENOVO hibás billentyűzet) a bővítés soha senkit nem érdekelt.[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
válasz
cs.zs. #15511 üzenetére
Bármelyik brand-et nézed (msi, asus, lenovo, acer, hp - hogy csak párat említsek), kikotrod kb ugyan azt a teljesítményt eltérő ssd méretekkel, nem 10k különbségek lesznek 512gb / 1t ssd -k között. Itthon is szétkaphatom ugyan, csak akkor meg ugrik a garancia.
-
carr
őstag
Sziasztok!
C340ben milyen foglalatú a wifi kártya helye?
Azért kérdem, hogy bele tudom-e varázsolni működőképesre a ax210 EA kártyát? Köszi360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
teptep
senior tag
válasz
cs.zs. #15504 üzenetére
"amit pedig kivesznek a gépből, az szerintük már nem a tiéd"
Ezen bolti bővítési árlista szerint, ha betesznek pluszban egy 1T SSD-t, akkor az 35e Ft. De ha az 512GB helyére teszik, akkor csak 29e Ft. Tehát 6 ezerért beszámítják a régi SSD-t8 GB RAM csere 16 GB-ra 28e Ft. Ez tartalmazza a munka és anyag költséget is. Ha mind a két RAM-ot cseréltetem, akkor 2x28e Ft. Gondolm ilyenkor 2x szedik szét
Ennek a másik boltnak vannak normális ajánlatai is, de ez a 100 ezres lehúzás már gátlástalanul szégyenletes
-
"...kiválasztottam memóriának 32 gigát ahhoz a cpu-hoz, és az ár felugrott 218k-ra. Szóval nem csak +25k. Inkább olyan +78..."
A boltok nem jótékonysági intézmények, hanem üzleti vállalkozások. Egyrészt normál áron értékesítenek (nem pedig az árukereső alsóbb árain) neked ramokat/ssd-ket/windowst/stb, másrészt fizetned kell munkadíjat is.
Nyilvánvaló hogy ha magadnak keresgélsz ilyesmit, és magadnak beépíted, sokkal olcsóbban jössz majd ki,
de egy földrajz tanárnőnek vagy egy szakácsnak fogalma sincs ezekről a dolgokról, és megrendeli a bővítést és mindenki boldog és viszlát.Van a sztoriban egy marha idegesítő dolog is. Szerintem átverés, és nettó lehúzás, avagy lopás.
Ha 2x8 GB RAM van egy gépben, és te 2x16-ot kérsz, akkor kifizeted a 2x16 fullos árát + munkadíjat, amit pedig kivesznek a gépből, az szerintük már nem a tiéd, hanem az övék. Tehát kifizeted a komplett gép árát a gyári 2x8-cal, aztán ez mellett kifizeted a bővítést is, de a gyárit nem kapod meg.
Na ezért kell otthon magadnak bővíteni. -
A zsanér hiba sok szériánál ismert. A gyártó általában elismeri és cseréli a szükséges alkatrészeket. Elektronika max az LCD ami ott sérülhet. Nem annyira gyakori, általában átmegy az is. Sokszor egyéni elbírálás van.
-
coco2
őstag
válasz
cs.zs. #15496 üzenetére
Természetesen szó nincsen vitáról
A gyári linket köszönöm. Amit én találtam, csak driver mutatott, aztán lábléc. Ezt találta neem google. A többit nem. Furcsa
Apropó a linkedről az árgép elküldött a mysoft oldalára, ott kiválasztottam memóriának 32 gigát ahhoz a cpu-hoz, és az ár felugrott 218k-ra. Szóval nem csak +25k. Inkább olyan +78
De különben tényleg semmi szükségem akkora teljesítményre. Én csak régimódi játékokkal játszok, kicsi felbontásban nézek filmeket / YT videókat, programozásból backend oldalon vagyok, nem video vágok, nem használok grafikai tool-okat. A bivaly cpu-k simán csak nem nekem vannak. Az a nyavajás enter gomb lenne szélesebb, annak örülnék inkább
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpársportok
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Autós topik
- 2025 - Íme a 7. héten megjelenő játékok listája
- Gaming notebook topik
- Robogó, kismotor
- Path of Exile (ARPG)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Garanciális, újszerű HP Elitebook 840 G10: i5-1345u/16GB DDR5/256SSD/1000nit display
- FRISS LISTA!!!! SPÓRÓLJ SZÁZEZREKET! Új és bontatlan gamer laptopok! Legion ROG strix Omen Predator
- Laptop billentyűzetek
- HP ZBook 15 G6 i7 9850H(9.Gen)--6 mag, 12 szál--32GB RAM--512GB SSD--NVIDIA Quadro T2000
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD HUN
- Apple MacBook Pro 14.1" A1708 Erő és elegancia egyben!
- Magyar Dell Latitude 5590 15.6 Full HD üzleti laptop i5-7300U 16GB DDR4,512 nvme SSD,4órás aku,Win11
- Pinebook Pro Laptop
- Dell Inspiron M5010 egyben, vagy alkatrészek
- Gyári Macbook Billentyű Csere - MAGYARÍTÁS - / Intel / M1 / M2 / M3 / M4/ Pro / Air
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest