Új hozzászólás Aktív témák

• hallador

addikt

válasz EQMontoya #116 üzenetére

Ez úgy megvan, hogy pont arra válaszoltam, hogy nem Script Kiddy? Vagy nem? Vagy kellett írni valamit? Legalábbis Te eljutottál, de legközelebb, azért majd ha lesz időd olvasd el mire válaszolsz?

[ Szerkesztve ]

The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

• Penge_4

veterán

válasz tildy #128 üzenetére

Ahhoz még BMI alapján is normális a 70 kiló. És ez egyúttal azt is megmagyarázza, hogy miért nem csúsztak annyira a férfiak utánad. Mert a férfiak már egészen kicsi korban megtanulják, hogy még a "csak" 10 centivel alacsonyabb lányok is gyakran hajtják el őket azzal, hogy "nem vagy elég magas hozzám, mert szeretem a magassarkút" meg "melletted nem érezném nőnek magam, olyan lenne, mintha az öcsémmel lennék".

Te pedig 180 magasan még az 180 magas pasikat is elrettented, kevesen mernek leszólítani, mert félnek, hogy már az első körben elbuknak a magasság kritérium miatt.

• tildy

nagyúr

válasz Penge_4 #127 üzenetére

180cm.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

• Penge_4

veterán

válasz tildy #126 üzenetére

"igy ennyi ev utan magam sem ertem miert voltunk 3 evig egyutt, nem illettunk ossze."

Azért mert te is ugyanúgy a női evolúciós kódot követed, csak próbálod racionalizálni a tetteidet.

"Mert szerintem az atlag szerint egy no 70 kg felett nem lehet a top 20%-ban."

Ez hülyeség, ezt a nők hiszik csak, hogy a férfiaknak kizárólag a vékony nők jönnek be. Van, aki a vékonyat szereti, van aki a ducibbat, de a legtöbben a normál testalkatúakat (ami nem egyenlő a Norbi update skálával).

"A magassag miatt csaloka."

Miért, milyen magas vagy?

• tildy

nagyúr

válasz Penge_4 #125 üzenetére

Az elso kapcsolatomnal nem a kinezet szamitott, igy ennyi ev utan magam sem ertem miert voltunk 3 evig egyutt, nem illettunk ossze. A 10 eves a masodik kapcsolatom volt, egy villmernok sraccal, aki inkabb dev volt.

Miert ne lennek 8/10? Mert szerintem az atlag szerint egy no 70 kg felett nem lehet a top 20%-ban. En meg nemhogy 70 felett, de 100 felett kezdtem a terhesseget. A magassag miatt csaloka.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

• Penge_4

veterán

válasz tildy #123 üzenetére

"8/10? En? Inkabb 5/10"

Természetes vagy és ez ritka a mai világban. A testalkatod is nőies (és még a terhességed alatt sem híztál meg annyira) és az arcod is rendben van. Miért ne lennél 8/10-es? Ne tökéletes megvilágítással, beállított arcmimikával fotózott, Photoshopolt, stylisttal felturbózott, plasztikai sebészekkel megtervezett modellekhez hasonlítsd magad).

"6.5 evvel vagyok idosebb nala"

Pedig olyan 40-esnek néztem. ;]

"Elottem nem igazan csuszkaltak, mindig kicsit "frost mage"nek tartottak, nagy oromomre, ugyanis ha parom van, akkor parom van, es nem kacerkodok."

De ha kiírtad volna egy random társkeresőre vagy akár csak a Facebook faladra, akár csak valami féldiszkrét utalással, hogy "Nincs egy normális pasi a világon?" máris özönlöttek volna az ajánlkozók. Te ráadásul még scriptet is tudtál volna írni, ami kiszűri a 80%-ot, akik a farkukról küldenek fotót és csak a maradék 20%-ból válogatsz." :DDD

"A legalfabbrol meg annyit, hogy exem volt szamomra az uberalles kinezetben, 10 evig voltam egyitt, aztan megis olyannal elek, es mentem felesegul aki emberileg messzire lekorozi...."

Tehát azért benned is ott volt az ösztön, hogy az első (komoly) kapcsolatod egy olyannal legyen, akinek számodra top külseje van. Végül pedig beláttad, hogy családot alapítani fontosabbak a belső értékek (szintén ösztön), mert a jó pasi simán otthagy terhesen vagy a csecsemővel az pedig számodra nem előnyös.

[ Szerkesztve ]

• tildy

nagyúr

válasz mikung #111 üzenetére

Azert, mert en ilyen korokben mozgok, meg mindig relative keves no van ebben a szakmaban. 10-15 fos csapatbol egy.

• tildy

nagyúr

válasz Penge_4 #122 üzenetére

8/10? En? Inkabb 5/10, ahogy a ferjem is valahol itt van. Bar olyan mint a jo bor, a korral egyre jokepubb.:D ( 6.5 evvel vagyok idosebb nala)

Erdekes modon a gyerek az viszont 10/10, nem tudom hogy hoztuk ossze:D
    ----------------------
    Azt mar nem is mondom, hogy maternity(itteni szulesi szabadsag, 10 honap) alatt sem fogadtam el, hogy a ferjem eltartson. Egyszeruen nem szeretem, ha egy ferfitol fuggok. Es o is jobban a kormere nez vasarlaskor, ha a sajatot kolti, nem a kozoset.

"Egy nő esetében pedig mivel férfiak tömegei csúsznak előtte nem dicsőség az, ha odadobja magát mindenkinek. Neki az a dilemma, hogy a legalfábbat válassza egy adott csoportból* és azt meg is tartsa." pff. Elottem nem igazan csuszkaltak, mindig kicsit "frost mage"nek tartottak, nagy oromomre, ugyanis ha parom van, akkor parom van, es nem kacerkodok. A legalfabbrol meg annyit, hogy exem volt szamomra az uberalles kinezetben, 10 evig voltam egyitt, aztan megis olyannal elek, es mentem felesegul aki emberileg messzire lekorozi....

[ Szerkesztve ]

• Penge_4

veterán

válasz EQMontoya #118 üzenetére

"Ebből következik, hogy gazdag férfiként jobb helyzetből indulsz, mert a szegény lányokat valakinek itatni kell."

Attól függ mit értünk gazdagnak. Mert aki valójában megengedheti magának, hogy több tíz vagy több száz ezret költsön a csajokra az a felső 1% és ha ő maga még nem is vagyonos, a családja bőven.

Ha viszont azt nézzük, hogy kik itatják őket, akkor abba benne van (és főleg ez a gerinctelenség) az ösztöndíjas, diákhiteles romantikus bölcsész is és a csóró melós, aki emiatt a hónap utolsó hetében nem eszik, ezek pedig túl nagy relatív árat fizetnek a szexért. Ha pedig a szerelem miatt csinálják, akkor még nagyobb árat fizetnek, mert egy ilyen nőt, - még ha viszontszereti őket - sem tudnak hosszútávon megtartani, mert ő egy nívóhoz van szokva, azt pedig a férfi már az ismerkedés korai szakaszában is erőn felül szolgáltatja. A jövőben pedig a nő többet vár a férfitől és az újdonság varázsa is alábbhagy, tehát a mérleg az lesz, hogy a csajnak volt egy jó éve, amikor pörgött egy pasi oldalán, a pasi meg majd beledöglött a munkába, túlórázott azért, hogy x évnyi fizetését csak a nőjére költse.

A gazdag pasik pedig kevesen vannak és mivel megfelelő oktatásban részesültek már csak társadalmi rangjuknál fogva, így kevés nő tudja őket annyira magába bolondítani, hogy hosszútávon megkapja őket. Ott direkt módon kevesebbet költ a férfi a nőre. Elviszi apuci kecójába, jakuzziztatja, utaztatja a jó kocsival (ami apucié és a benzint is apuci fizeti) és máris megkapta a csajt kb. 0 forintból mert a csaj ösztönösen szétteszi a lábát, mert megízleli a vagyon ízét.

A csóró melóst meg teszteli hetekig, hónapokig és folyamatosan csacsog a barátnőivel, hogy vajon őt válassza-e, mert kedves, aranyos és sokat költ rá, de hát "csóró szegény".

"Komolyan nem zavar, hogy a kettő teljes ellentmondásban van?
    Nem hiszem el, hogy nem látod."

Én sem látom. De megpróbálok belinkelni egy OKCupid-os statisztikát:

Szóval a csúnya lányt is bőven megdugják, csak maximum nem álomhercegek, hanem átlagos külsejű férfiak vagy az alattiak (amiből az átlagosak nyernek), mivel el van tolódva a mérce és az értékrend.

(#119) peterkeT: "a pasik erről nem tehetnek, ellenben a dolog elszenvedői, hiszen ha szegények, akkor nem engedhetik meg maguknak, hogy egy nő szóba álljon velük, mert ez ugye pénzbe kerül."

De igen, tehetnek róla, ahogy fent ecseteltem, ha legalább az "erőn felül csajokat pénzelő" kategória eltűnne, akkor már jobb helyzet lenne. De férfiként ugyanúgy nem vagyok hatással a többi férfire, ahogy magyar állampolgárként sem a többi magyar állampolgárra, akik idiótákat szavaznak meg. Szóval igen, tehetnek róla a férfiak, hogy hagyták magukat bepalizni a nők által.

Mert régen nem volt egyenlőség, de cserébe a nő többet kapott. Ma egyenlőség van, de a nők továbbra is meg akarják kapni azt, amit régen kaptak extraként és - férfiként is maximálisan megértem, hogy hülyék lennének visszautasítani, amikor a sok balek marha állat mindenét odaadja nekik és a lábaik előtt hevernek).

"de ezt a fajta anyagiasságot én nem láttam"

Mert erősen tabutéma, csak egy szűk réteg mer róla nyíltan beszélni. Még az is nyitott kérdések tárgyát képezi, hogy egyáltalán tudatosan vagy tudat alatt történik-e a nőkben (kémia, szikra), hogy valahogy a csóró férfiakhoz nem vonzódnak, viszont barátként tök kedvesek, aranyosak. De én hajlok a tudat alattira, hiszen ha tudatos lenne, akkor az élet más területén is hajtanák a pénzt. Sokkal több lenne a hirdetős prosti is és olyan szakmákat választanának. Ellenben sokszor épp az ellenkezője van. Kedves aranyos nővérke is (akikről tudjuk, hogy nem egy túlfizetett) hónapokig kihasználja és hitegeti a beteghordó srácot, amikor meg végigméri az új doki, akkor máris "szerelem első látásra". Még véletlenül sem azért, mert reggel majdnem elütötte őt az Audival. De a csaj inkább arra emlékszik, hogy "ez az álompasi olyan kedves, bocsánatot kért és még egy kávét is hozott nekem bocsánata jeléül. Annyira édes volt, amikor bociszemekkel elnézést kért."

"Azt meg aztán végképp nem értem, hogy mi köze ennek az eredeti témához, miszerint motiváljuk, és támogassuk a nem tipikusan női pályára lépő nőket"

Csak annyi, hogy eddig is a kényelmesebb munkákat kapták, eddig is ugyanazért a munkáért ugyanazt a fizetést kapták és eddig is lehetőségük volt akár pankrátornak vagy testépítőnek is lenni, vagy bárminek. És emiatt már éppen eléggé elszálltak maguktól és ilyen hülye kvótákkal talán nem kéne még jobban adni alájuk a lovat.

(#120) edward2: "Képtelen vagy elképzelni, hogy valakinél a szegénység valakinél a depresszió valakinél a szegénység határozza meg az életet?"

És kihagytad, akinél a szegénység okozza a depressziót.

(#120) edward2: "aztán jönnek az ilyen Tildy félék akik egyenlőségről karattyolnak aztán külön pénztárcája van a férjével mert kikéri magának, hogy ő közösködjön. DE azért legyen egyenlőség. "

Tildy szerintem kifejezetten a ritka kivételbe tartozik már ha igaz amit írt, hogy évekig ő tartotta el a párját kint Angliában. A külön kassza pedig tök normális. Hány csaj tartotta volna el a párját kint Angliában ráadásul (ahol 2x annyiba kerül az élet, mint itthon) akár csak pár hónapig? Szerintem kevesen. Ha meg még hozzáveszed, hogy a csaj olyan 8/10-es, a párja pedig legjobb esetben is 6/10-es akkor még korrektebb húzás. Ugyanis a nők ritkán választanak kategóriájuk alatt.

(#121) EQMontoya: "Kénytelen vagyok elárulni Neked, hogy pont ugyanannyi nő talál férfit, mint amennyi férfi nőt."
    Durva, mi?

Túltoltad a matematikát. Attól, hogy nagyjából 50-50% az arány (de ez is mozgó átlag, fiatalon több a férfi, idős korban több a nő) még nem lehet ilyen kőbalta képlettel levezetni. A férfiak felső 20%-a kapja az elérhető nők 80%-át, miközben a maradék 20% nőn osztozik a férfiak alsó 80%-a.

De ha a házasságra/élettársi kapcsolatra célzol, akkor valóban, ugyanis egy férfiből+egy nőből áll egy hetero párkapcsolat.

"És az elméleted szerint az hasonlóa csúnya, mert ha van zséje, vagy jobban néz ki, az találhatna jobbat."

Csak nem veszed figyelembe az evolúcióbiológiát, hogy egy férfi a partnerek számának növekedésével válik bétából alfává, míg a nőnél ez fordítottan arányos. Ugyanis egy férfinak küzdenie kell a szexért, míg egy nő egy pillanat alatt talál partnert és még válogathat is közöttük. Ergo, a férfinak dicsőség ha bármilyen nő lefekszik vele (nyilván bizonyos keretek között, 60 éves csöves nőt nem számítva), csak az 2/10-nél nagyobb dicsőség az 5/10-es, annál a 7/10-es, annál meg a 10/10-es, aztán ki-ki miben versenyez, van aki a minőségben, van aki a mennyiségben.

Egy nő esetében pedig mivel férfiak tömegei csúsznak előtte nem dicsőség az, ha odadobja magát mindenkinek. Neki az a dilemma, hogy a legalfábbat válassza egy adott csoportból* és azt meg is tartsa.

* És ezért kedvez a globalizáció is a nőknek. Mert régen csak a falu legjobbjának kellett lenni (változó preferenciák alapján), így nagyjából mindenki megtalálta a saját szintjének megfelelő párt. Most pedig az egész országgal vagy rosszabb esetben (nyelveket beszélő csaj esetében) az egész világgal kell versenyezni.

És az "ugyanannyi talál párt" levezetésedre válaszolva: Ezért nem talál ugyanannyi férfi sem, mint amennyi nő sem. Csak míg a férfi már 30 fölött szüzen a kötelet készíti elő, addig a női megfelelője a barátnőivel éli a Szex és New York magyar megfelelőjét a Morrisonsban vagy lesz belőle multimilliomos többszörös özvegyasszony.

Míg egy férfi már 25 fölött konvergál a selejt irányába, ha nincs stabil egzisztenciája, addig 30 fölött már kb. egyetlen épkézláb nőnek sem fog kelleni, mert "azért legalább egy panellakása meg egy közepes kocsija legyen már ennyi idősen, nem várok sokat...", addig a nők esetében 30 fölött csak a biológiai óra az egyetlen, ami ketyeg, de 40, sőt 50 éves korig még bőven élhetik a milfek szabad és változatos életét ha addig nem sikerült elkelni. Utána meg már a menopauza miatt amúgy is leáll a szexuális vágyuk és mivel tovább élnek és korábban mehetnek nyugdíjba még azt is tovább tudják élvezni.

"A másik probléma pedig ott van, hogy ha a pénz csak a férfiak oldalán alkalmas kompenzálásra, akkor a legrosszabb helyzetben a csúnya nők vannak, mert még zsével sem tudnak segíteni magukon."

Nem tudom hogyan mondtam meg érthetőbben

1. Megan Fox szintű nőbe belevarrsz 200 000 ezret minimum (vagy eleve gazdag vagy és akkor nem kell bérelt autó, bérelt öltöny, stb.) hogy jó esetben eljussatok a szexig. Tartós kapcsolatra már gazdagnak kell lenned.

2. Átlag Julcsába belevarrsz 10-20-30 ezret, hogy jó esetben eljussatok a szexig.

3. Duci Donnának meg csillog a szeme ha már megjegyzed a nevét és váltasz vele 10 mondatot és utána ő fogja keresni a társaságodat.

Szóval kompenzálni a nők oldalán nem kell, mert Duci Donna inkább női büszkeségét sutba dobja és rányomul az 5/10-es pasikra, akik meghúzzák őt amikor nincs jobb, mert Marok Marcsánál az is jobb, szóval esélytelen, hogy ez alatt a szint alatti férfiakkal jöjjön össze. Maximum ha pénzéhes, de a férfiak nagy hátrányára minél előnytelenebb külsejű egy nő, annál kevésbé hajt a pénzre, szóval inkább eltart egy fotelben fingó alkoholista trógert, ha megüti külsőre a szintet, minthogy összejöjjön akár egy Kedves Ferenc külsejű milliárdossal.

Ugyanakkor Kedves Ferencet nem kell sajnálni, mert neki a Megan Fox kategória a szintje, akik tisztában vannak vele, hogy a pénz hatalom és bármikor egyet kacsintanak a kertészre vagy a medencetisztítóra, fergeteges szexben és hatalmas orgazmusban lesz részük, ezért pedig cserébe csekély ár, hogy egy ork néha megmássza őket.

• EQMontoya

veterán

válasz edward2 #120 üzenetére

Bahh, anyám.

Jólvan, látom, van itt más probléma is.
    Akkor kezdjük az alapoknál, mert látom, van baj bőven.

Nagyon durva összefüggést fogok mondani, tényleg, készülj! Ülj le, helyezkedj kényelembe, zárd ki a zavaró körülményeket, és figyel. Megvan?
    Kénytelen vagyok elárulni Neked, hogy pont ugyanannyi nő talál férfit, mint amennyi férfi nőt.
    Durva, mi?

Ebből aztán következik az is, hogy aki az általad említett csúnya lányt levarrta, az szintén talált valakit. És az elméleted szerint az hasonlóa csúnya, mert ha van zséje, vagy jobban néz ki, az találhatna jobbat.
    Ugye, ha már ennyire egyszerűsíted ezt a párkeresés kérdéskört, akkor Marshall-kereszt, kereslet-kínálat függvénye ugye megvan?

A másik probléma pedig ott van, hogy ha a pénz csak a férfiak oldalán alkalmas kompenzálásra, akkor a legrosszabb helyzetben a csúnya nők vannak, mert még zsével sem tudnak segíteni magukon.
    Ezt próbáltad cáfolni már több módon, de valahogy nem sikerült.
    Az "úgyis levarrja valaki" meg nem érv, a fentebbiek miatt.

Közben persze egyre biztosabb vagyok benne, hogy trollkodsz csak, mert magadtól nem lehetsz ennyire ostoba.

[ Szerkesztve ]

Same rules apply!

• edward2

addikt

válasz EQMontoya #118 üzenetére

Te szövegértelmezésből hányas voltál?

Több probléma is van és te az eredeti komment óta képtelen vagy megérteni, hogy 3 egymástól teljesen független állapotot vázoltam fel és nem azok kombinációját. Nem, ezek nem következnek egymásból és nem fedik egymást.

Létezik szegény ember aki megvan és közepesen néz ki.
    Létezik depressziós 7/10es ember akinek van enni pénze de ennnyi.
    Létezik csúnya aki nem feltétlenül depressziós és van pénze enni.

Te tényleg mit nem értesz? Képtelen vagy elképzelni, hogy valakinél a szegénység valakinél a depresszió valakinél a szegénység határozza meg az életet?

Az idézett bekezdésem:

Tehát 100ezer nettós fizetéssel 2/10-es csaj és 2/10es csávó. Melyiknek lesz kalandja? A csajt úgyis valaki részegen megdugja valami elcseszett buliban. A srác meg nem fog nőt megfektetni a 2-es kinézettel 100nettóból meg szintén nem, mert abból 1-2 randinál többre se futná. Tehát mit nem értesz még? Meséld el mi van itt mivel akkora ellentmondásban...

(#119) peterkeT

Sehol sem volt szó arról, hogy az összes nő kurva arról pedig pláne nem, hogy csak az anyagiasság van. Olvasgasd a régi kommenteket hátha megérted. Cukormázról beszéltem. Arról, hogy a nők nem ugyanazt a világot tapasztalják mint a férfiak hanem egy szinttel mindegyik kellemesebben él mint a férfi megfelelője azért, mert nők és értük folyik a harc. Ennek ellenére nekünk még mindig őket kell pátyolgatni aztán jönnek az ilyen Tildy félék akik egyenlőségről karattyolnak aztán külön pénztárcája van a férjével mert kikéri magának, hogy ő közösködjön. DE azért legyen egyenlőség. Ja meg az természetes, hogy van Női különdíj. Bort iszik vizet prédikál.

[ Szerkesztve ]

• parandroid

félisten

válasz edward2 #117 üzenetére

Tehát akkor ott tartunk, hogy

- minden nő kurva, csak a szépek még drágák is,
    - a pasik erről nem tehetnek, ellenben a dolog elszenvedői, hiszen ha szegények, akkor nem engedhetik meg maguknak, hogy egy nő szóba álljon velük, mert ez ugye pénzbe kerül.

Azt persze aláírom, hogy egy vén fasz vagyok, konzervatív nézetekkel, de nőkkel azért találkoztam az utóbbi években, közelebbről is megismertem párat, ha nem is bibliai értelemben, de mondjuk annyira, hogy a barátaim közé soroljam őket (munkatársak, iskolatársak, barátok barátai, időről időre új szomszédok, ismerősök, barátok), de ezt a fajta anyagiasságot én nem láttam, pedig van köztük úgy 20 és 50 között mindenféle korosztály, és szinglik is akadnak a mintában.

Persze ezek után azt is mondhatod, hogy más körökben mozgok, ami nekem is egyre inkább gyanús, ebben az esetben azt tanácsolnám, hogy mivel én az enyémmel elégedett vagyok, lehet, hogy neked kéne más társaságban próbálkoznod, ha a mostani nem jön be.

Azt meg aztán végképp nem értem, hogy mi köze ennek az eredeti témához, miszerint motiváljuk, és támogassuk a nem tipikusan női pályára lépő nőket, illetve az ebből induló vitához, miszerint nők nem alkalmasak komolyabb szellemi tevékenységek elvégzésére. Persze a MNK annyira komoly érv, hogy bizonyos szinten bármit üt, csak megint ott tartunk, hogy ilyen körökben érdemes-e vajon mozogni?

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

• EQMontoya

veterán

válasz edward2 #117 üzenetére

Egyszerűen hihetetlen, hogy még mindig ugyanazzal a baromsággal jössz, mint eddig.
    Tényleg nem tudsz egymás után fűzni három állítást, és levonni a következtetést?!

Te írtad vagy kategorikusan elfogadtad a következőket:
    -"A pénz is erőforrás, ahogy a külső adottságok is."
    -"szegény vagy:
    Fiú: ezt cseszheted.
    Lány: pénz nélkül hányszor tudsz kóma részeg lenni? Ebből a lányok versenyt űznek. Szerzel valami fickót elvisz mindenhova azért mert csaj vagy és dugni kell stbstb tehát az élet egyáltalán nem állt meg.
    -depressziós vagy
    "

Ebből következik, hogy gazdag férfiként jobb helyzetből indulsz, mert a szegény lányokat valakinek itatni kell.

Áruld már el kérlek, hogy ebből a kettőből mégis hogy a jó Istenbe hoztad ki ezt:

"Teljesen egyetértek azonban az eredeti feltevésem az volt hogy van adott csúnya lány és adott csúnya fickó és tegyük fel mindkettőnek X anyagi forrása van. Namost ettől még a csúnya lányt egy buliban valaki le fogja szúrni. Csúnya fickó meg attól függ mekkora az X tud vagy nem tud kompenzálni ami azért akkor sem lesz ugyanaz a kategória mert amíg a ronda nő pár napig hitegetheti magát hogy mégis kellhet valakinek a csúnya férfinél ez sohasem fog előfordulni. Tudat alatt végig tudni fogja, hogy senkinek sem kell csak max azért mert az X elég nagy."

Komolyan nem zavar, hogy a kettő teljes ellentmondásban van?
    Nem hiszem el, hogy nem látod.

[ Szerkesztve ]

Same rules apply!

• edward2

addikt

válasz Penge_4 #87 üzenetére

Na kicsit szüneten voltam:

A pénz is erőforrás, ahogy a külső adottságok is.

Teljesen egyetértek azonban az eredeti feltevésem az volt hogy van adott csúnya lány és adott csúnya fickó és tegyük fel mindkettőnek X anyagi forrása van. Namost ettől még a csúnya lányt egy buliban valaki le fogja szúrni. Csúnya fickó meg attól függ mekkora az X tud vagy nem tud kompenzálni ami azért akkor sem lesz ugyanaz a kategória mert amíg a ronda nő pár napig hitegetheti magát hogy mégis kellhet valakinek a csúnya férfinél ez sohasem fog előfordulni. Tudat alatt végig tudni fogja, hogy senkinek sem kell csak max azért mert az X elég nagy.

Simán gondolhatja azt, hogy egy szerencsétlen kis önsajnáló vagy, mert ő sosem tapasztalhatott olyasmit, amit te igen.

Ahogy már korábban írtam valójában nekem semmi okom a panaszra ennek ellenére azért meg volt a kellő mennyiségű csalódásom és én alapvetően abból indulok ki, hogy azonos szintű nő és férfi között mi a különbség. Hatalmas.

peterkeT -t pedig a #92es kommenttől képtelen vagyok kompetensnek tartani ebben az ügyben amiben vitáztunk. Akkor viszont a #84.es kommentem még mindig tökéletesen megállja a helyét:

Max hazudsz magadnak vagy még annyira fiatal vagy még időd se volt kinyitni a szemed.
    Mivel nem fiatal és kiderült, hogy 20 éve házas és fiatalon házasodott így logikusan következik az egyes pont. Saját magát is becsapja aki úgy érzi kompetensként nyilatkozhat. És mi változott 20 év alatt? Hát mit meséljek. 2000 előtt normális volt, hogy a csajok a süti sütési képeségükkel menőztek a fiúk között. Ennyi. Szerintem nem kell magyaráznom 2016ban ez feltevésnek is röhejes. Aztán még lehetne sorolni mennyi minden változott 20 év alatt. Fölösleges.

Nem megbántani akarlak, de hidd el ezek az utolsó generációk sokkal gyorsabban változtak mint régebben legfőképpen azért, mert ezek a lányok úgy nagyjából az első frusztrált korosztály anyukáinak kicsi lányai akik nem csak a média, de anyuka által is nyomva van, hogy élje csak a kis életét stbstb.

Aztán egy per pillanat olvasott könyvemből kiragadnék egy gyors sort amit épp ma olvastam:

"Men are afraid of teenage boys because all they remember about their [own] teenage years is pain and sorrow and sadness and being alone"

• EQMontoya

veterán

válasz hallador #115 üzenetére

Ez így megvan?

Nálunk is devops jellegű a fejlesztés, elmondom, kb. mit csinálunk:
    -Termék fejlesztése c++-ban.
    -Tesztautomatizálás és egyéb toolok pythonban
    -Cont. integration rendszer összepakolása (git, stash, jenkins, jenkins jobok felhúzása, stb)
    -Az előbbiek miatt nyilván linuxul is illik tudni, parancsok, shell scriptek, stb.

Sokminden voltam már így életem során, script kiddy még nem, de hát ide is eljutottunk. :D

[ Szerkesztve ]

Same rules apply!

• hallador

addikt

válasz emvy #114 üzenetére

Ok, nem így van, de akkor is mi köze a sysadminnak a devopshoz? Meg köze van a tudós munkának a devopshoz? Stb.

Rendben nem scipt kiddy, de akkor is el vagytok tévedve mint Ábel a Rengetegben ami nem baj, csak ne lenne ekkora az arc a sötétségben.

The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

• emvy

félisten

válasz hallador #113 üzenetére

> A Devops egy script kiddy kb,

ubazz, hallador meg a szokasosnal is kemenyebben tolja :D

while (!sleep) sheep++;

• hallador

addikt

válasz tildy #59 üzenetére

A syadmin meg a devops azért nagyon messze van egymástól a sysadmin meg a system architekt meg még messzebb. A Devops egy script kiddy kb, nem is valódi programozó tudás van mögötte, na pont ez az ebben jók, de ha mondjuk oprendszert kell írni, akkor már nem találsz nőt a csapatban.

A másik, hogy fenn tartom azon véleményem, hogy nem nagyon vagy/vagytok tisztában a system fogalmával, eleve e devops-ot összevonni a sysadminnal, eleve sántít a system architecht meg aztán pláne más fogalomkörbe tartozik.

[ Szerkesztve ]

• Penge_4

veterán

válasz tildy #110 üzenetére

A kamionos (azon túl, hogy elterjedt róla a sztereotípia, hogy ilyen bunkó, paraszt szőrös állatok vezetik a kamionokat) miért is lenne gáz? Jól lehet vele keresni, szabad vagy és ingyen utazgatsz (még fizetést is kapsz érte) miért is ne menne el ilyen munkára nő?

A villanyszerelő sem egy nagy cucc, attól függ hol és milyen körülmények között. Ott is egy férfi és egy nő páros közül ki fogja szerinted a falat vésni és ki fogja a vezetéket blankolni? ;]

Szerintem arra célzott, hogy tipikusan szar, veszélyes, egészségtelen és alulfizetett munkákat nem nagyon látsz hogy tepernének érte a nők.
    - építőipari segédmunkás vagy max. kőműves
    - hentes
    stb.

Ami nem is meglepő, mivel eleve több a diplomás nő (hát igen, akinek nem muszáj legalább választási lehetősége van, hogy eladósodik vagy az erkölcsét dobja sutba, a férfiaknak csak egy opciójuk van). Meg még erősen él (és a feministák ezek ellen sem harcolnak), hogy a nőknek azért járnak az előjogok. A férfi nyugodtan eltarthatja őket (szinte nincs is női hajléktalan), a nők ingyen vagy kedvezményesen mehetnek bulizni (szerencsétlen Teczár Szilárd is mit kapott...) amellett, hogy a szokás, hogy őket hívják meg a férfiak erre-arra, akik így duplán fizetnek (és az eltérő metabolizmusuk miatt kevesebb piától is kiütik magukat :D ).

(#111) mikung: Szerintem olyan régóta él kint, hogy már el is felejtette a magyar mentalitást (aminek semmi köze a nemek harcához, csak ráerősít, ugyanis az alapvetés "nekem minden jár, az állam adjon ezt, adjon azt, de megmozdulni ne kelljen érte, hiszen adózom")

Ez ráhúzva a szexizmus-feminizmus tengelyre kb. ugyanazt hozza ki, mint amit rendszerváltás után kihozott a mesterséges kényszerjólét vs. szabadság-demokrácia tengely. Az átlag, tipikus magyar még a mai napig úgy akar élni, hogy kimazsolázza mindkét, egymással ellentétes rendből a számára kedvező, pozitív aspektusokat és ha nem úgy van, ahogy elképzeli, akkor sír, toporzékol és rázza az öklét.

Magyarország (és sok poszt-szocialista ország) feministái is úgy akarnak élni, hogy kimazsolázzák a számukra kedvező opciókat.

• mikung

aktív tag

válasz tildy #110 üzenetére

Ha te magad is ilyen sok "hagyományosan férfi" munkát végző nőt ismersz akkor mi szükség van a pozitív diszkriminációra és a "női" kezdetű versenyekre, díjakra ? :D

• tildy

nagyúr

válasz domos #108 üzenetére

Konkretan vagy ket noi kamionsofort ismerek szemelyesen:D A crossrailt most epitik itt nem messze, es ott is rengeteg no van, muszakvezetokent is, de akar egyszeri villanyszerelokent is.

• Penge_4

veterán

válasz UnA #107 üzenetére

"csak a félelmek és bizonytalanságok táplálták. A körülmények nem sokat számítanak."

Pont a körülmények miatt van félelem és bizonytalanság az emberekben. Nem véletlenül alakultak ki évezredek alatt az egyes nemhez köthető evolúciós stratégiák.

• UnA

Korrektor

válasz Penge_4 #104 üzenetére

Ha visszagondolok, vagy megnézem a fiatalokat, akkor azt látom, hogy olyan problémákkal küzdünk, ami valójában nem is létezett akkor sem, csak a félelmek és bizonytalanságok táplálták. A körülmények nem sokat számítanak.

De majd egyszer megérted.

• Penge_4

veterán

válasz EQMontoya #105 üzenetére

"És véletlenül sincs átjárás? Véletlenül sem létezik olyan, hogy egy generáción belül is vannak újítók és maradibb emberek?"

De igen. De nem olyanok között, akik 20 éve ugyanazzal az emberrel vannak, hanem akik folyamatosan aktívan benne vannak.

• EQMontoya

veterán

válasz Penge_4 #104 üzenetére

Ezt te akarod belelátni az írásomba. Aki idősebb az a saját gyerekkorát, fiatalságát, középkorát és öregkorát ismeri, hiszen abban nőtt fel. Az újabb generáció pedig megint a sajátját.

És véletlenül sincs átjárás? Véletlenül sem létezik olyan, hogy egy generáción belül is vannak újítók és maradibb emberek?
    Hihetetlen, hogy mennyi zöldséget tudsz összehordani. A legrosszabb, hogy azért nem látod a hibákat benne, mert van minimális valóságalapja.
    Igen, tudom, ezzel már én is személyeskedek.

Same rules apply!

• Penge_4

veterán

válasz UnA #102 üzenetére

"A legérdekesség logikai csavar pedig az, hogy mivel peterkeT idősebb, mint te, ezért kevésbé ismeri a világot..."

Ezt te akarod belelátni az írásomba. Aki idősebb az a saját gyerekkorát, fiatalságát, középkorát és öregkorát ismeri, hiszen abban nőtt fel. Az újabb generáció pedig megint a sajátját.

• mikung

aktív tag

válasz dabadab #88 üzenetére

Ejjj ha én modi lennék ... Nyitnék egy hardcore politikai topikot, melyben az oda írogatók közül bárki bárkinek (újonctól a tulajig) korlátozás nélkül adhatna 1x 1 perc banánt, mondjuk 30 mp. türelmi idő, majd újra. :DDD

• UnA

Korrektor

válasz Penge_4 #101 üzenetére

Ez mind nagyon szép, csak nem látszik, hogy mit akarsz kihozni belőle. :)

A legérdekesség logikai csavar pedig az, hogy mivel peterkeT idősebb, mint te, ezért kevésbé ismeri a világot...

• Penge_4

veterán

válasz parandroid #98 üzenetére

"Őszintén szólva kíváncsian várom a reakciót, hogy jól gondoltam-e a tovább a gondolatmenetedet."

Nem gondoltad jól végig, mert egyfelől nem az eszközök értéke volt a központi dolog a példámban, ugyanis az elektronikai eszközökre hat egy masszív deflációs hullám, így folyamatosan csökken az áruk (pl. ma már egy 4-es iPhone-t is simán hozzávágnak egyesek egy csöveshez és Core2-t is kivágnak a kuka mellé), addig a példa alapjául szolgáló emberek esetében nincs ilyen hatás, ami nyilvánvaló, hiszen sem a nők nem lettek szebbek, sem a férfiak jobb pasik, az abszolút jólét ugyan nőtt, de mivel a relatív még jobban, így ez inkább ellenkező irányba érzékelhető (pl. anno a parasztbácsi minden (mai szemmel) szarság ellenére boldogabb volt mert kisebb volt a gazdasági olló).

A központi dolog a típus, a kor, a generáció, a szocializáció. A példában szereplő P2 ugyanúgy P2 maradt, kiszolgálja idejét, nyugdíjba megy és meghal, a C2D úgyszintén és az i7-es is. Lesznek jobbak, újabbak (ahogy te is lecserélheted az "öregecskedő feleséget fiatalabbra"), de a meglévőt nem tudod upgradelni, maximum lecserélni.

Ahogy a te feleséged is 20 éve volt fiatal, akkoriban még más világ volt, más értékeket kapott a szülőktől, más értékeket kapott a médiából, mint manapság. Akkoriban még internet sem volt (maximum betárcsázós), nemhogy rosszlányok meg Tinder meg Facebook meg tökömtudja mi. Teljesen más világ volt.

"azt meg nem hiszem, hogy az elmúlt 20 évben olyan sokat változott volna a műfaj, vagy az emberek."

De. Ebben tévedsz. Nagyon sokat változott. És az a szomorú, hogy még ha szingli lennél is hiába mondanám, hogy menj el akár egy szórakozóhelyre, akár regisztrálj egy random társkeresőre, mert
    1. A korod miatt eleve bizonyos nőknél eleve kihullanál, de más nőknél pont emiatt jutnál át a szűrőn.
    2. Pont érettebb mivoltod és stabil egzisztenciád miatt keltenéd fel sok más nő figyelmét is.

Tehát már nem ugyanaz lenne a mintavétel, mint a tőled fiatalabbak esetében.

[ Szerkesztve ]

• mikung

aktív tag

válasz tildy #91 üzenetére

"Es ha epp csaj volt aki felvett?:D"

"Rohej. Na a lenyeg, igenis kellenek ilyen esemenyek, mert hatalmas az eloitelet a noi informatikusokkal szemben. Sok esetben duplan is bizonyitanunk kell, hogy igenis eleg jok vagyunk."

Röviden :

hajrácsájszííííí

;]

• mikung

aktív tag

válasz EQMontoya #85 üzenetére

"-Az egyik barnább, a másik fehérebb"

KKK likes this. :D

Bár végülis egyre megy :

Há' azé' me' cigány vagyok ?

Csak azért mert nő vagyok ?

Hmmm ... kísértetiesen hasonlít a két hozzáállás, nem ? ;]

[ Szerkesztve ]

• parandroid

félisten

válasz Penge_4 #96 üzenetére

Akartam válaszolni, de közben rájöttem, hogy ezt az analógiát még fel kell dolgoznom agyilag, mert nemhogy elsőre, de így sokadjára sem igazán áll össze nekem.

Talán csak annyi, hogy az egyének változnak, fejlődnek az idő folyamán, ugyanúgy, ahogy az igények is. Manapság P2-es gépet csak a teljesen igénytelenek használnak, akik észre sem veszik, meg nem is érdekli őket, hogy lassú a rendszer, vagy hogy még egy oldalbetöltésre is perceket kell várni. Mindeközben fillérekért, azaz különösebb ráfordítás és erőfeszítés nélkül fejleszthető a rendszer mondjuk Core2Duo alapra, ami manapság bőven átlagosnak mondható, és ugyan még mindig nem egy i7 egy 1080-as GeForce-szal (legyen ez mondjuk Brad Pitt), de a legerőforrásigényesebb szemet gyönyörködtető játékok (lőjjük be ide Angelina Jolie szintjét) kivételével minden alapvető feladattal elboldogulnak (mint egy átlagos és hétköznapi lányka felszedése, példának okáért). Őszintén szólva kíváncsian várom a reakciót, hogy jól gondoltam-e a tovább a gondolatmenetedet.

"20 év kimaradt az életéből"

Hm, közben azért történt egysmás, végigaludni ezt a pár évet éppenséggel nem volt időm - bár utólag egy csomó mindent másképp csinálnék, ha újrakezdhetném, a párválasztás, és úgy általában a szerelmi életem pont nem ezek közé tartozik, inkább csak a folyamatos ülő hobbikat cserélném aktívabbakra. Csajozni mindenesetre valóban nem volt alkalmam (sem késztetésem) 20 éve, előtte azért valamennyire sikerült kiélnem magam, ráadásul különösebb kudarcok nélkül, azt meg nem hiszem, hogy az elmúlt 20 évben olyan sokat változott volna a műfaj, vagy az emberek.

De ez már tényleg hardcore nők-nőügyek topik, ha nem lett volna elég egyértelmű már az első reakciók után is, hogy mire megy ki a dolog.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

• EQMontoya

veterán

válasz Penge_4 #96 üzenetére

Mondd, honnan ez a sok bölcsesség? :)
    Biztos nem egy élet tapasztalatából szedted össze.

Same rules apply!

• Penge_4

veterán

válasz tildy #95 üzenetére

A tényközlés és a személyeskedés között van szerintem egy árnyalatnyi különbség. A tény, amit kijelentett (ha rosszul vettem le az írásából, akkor elnézést), hogy 40 múlt és 20 éve egy nővel van. Szerintem éppen ellenkezője történt és nem vádoltam meg őt azzal, hogy miközben a feleségével van titokban vadul falja a nőket, hanem csak megkérdeztem, hogy ebben az esetben (20 év kimaradt az életéből) hogyan is gondolja kompetensnek magát ebben a témában?

Ha valaki 20 éve nyúlt utoljára számítógéphez (csajozás) az még csak Win 98-at (nők) használhatott és most osztaná az észt, hogy "mit rinyáltok és önsajnáljátok itt magatokat, amikor nekem simán elfut a P2-es gépemen (Átlag Józsi kategória) a Win98 (nő), ti meg itt sírtok ahelyett, hogy összeszednétek magatokat? Ha a ribancokra buktok (Vista, Win7,8,10) akkor a pénztárcátokba kell nyúlni keményen, de keressetek egy normális lányt (Win98) és az elfogad titeket úgy, ahogy vagytok (P2)."

Jobb példa nem jutott eszembe. Azóta eltelt jó pár év, változtak az idők.

• tildy

nagyúr

válasz parandroid #92 üzenetére

Nem tudom hany eves Edward2, de tudvan, hogy mar majdnem felnott lanyod van, viccesen hangzik ez az annyira fiatal vagy szoveg:D OSztani tudom EqMontoya velemenyet megint:)

Penge_4: nahgyon elmentel durva szemelyeskedesbe Peterkettel kacsolatban, vegyel vissza, ez itt aprohardveren nem megengedett. (Egyebkent is ritka undorito meg a feltetelezesed is. Meg amugyis, mi kozod, ki mikor nosul, vallal gyereket, honnet gondolod hogy tudod, milyen elete volt elotte? Es ha akarmilyen is volt, mi kozod van hozza.

[ Szerkesztve ]

• Penge_4

veterán

válasz parandroid #92 üzenetére

"garantáltan rúgnák ki az egész HR-t, és lenne biztos állásod, meg egy valag pénzed, és mindjárt dúskálhatnál punciban."

Nagyon vicces vagy, de ha megértetted volna amit írtam, akkor tudnád, hogy nem minden nő használja ki női mivoltát és külsejét pénzszerzésre (ahogy a férfiak sem mind megy illegálisba). Csak előbbi maximum adózási szempontból kérdéses, utóbbiért meg lesittelnek.
    Az emberek többsége kockázatkerülő, ez megmutatkozik férfiak esetében is (sokkal többen bliccelnek, optimalizálnak adót, még többen warezolnak, jóval kevesebben lopnak vagy rabolnak bankot). Csajoknál szintén. Sokkal többen mennek el úgy randikra, hogy eleve tudják, a férfitől nem akarnak semmit, de pénze van, húzzuk le, sokkal többen prostituálódnak monogám módon (tűrhető ez a Béla és legalább kedves, de nincs meg a szikra, ő halálosan szerelmes belém, ezért elhalmoz minden jóval, egy darabig jó lesz, amíg nem jön jobb), illetve egy picivel kevesebben, de még mindig sokan kacsingatnak kifelé meglévő stabil kapcsolatból, hátha majd az egyik álomherceg tartós kapcsolatra is akar, akkor meg majd dobom a Bélát, addig nem mondom meg neki, ne fájjon neki).

Jobban nem tudom körülírni, érted már? Az csak egy szűk kör, aki nyíltan prostituálódik, elvégre az már az egész dolog kimaxolása. Olyan mintha férfi oldalon valaki bankrabló vagy drogdíler lesz csak azért, hogy egy halom pénzt keressen relatíve könnyű, kevés és kényelmes munkával.

"Nem panaszkodom az életemre, de anno nulla kis senkiként fogtam magamnak csajt (szerintem bőven hatpluszos, de ez ugye objektív), amikor egy olyan diplomán dolgoztam éppen, ami már akkor is a társadalmi megbecsülés alja volt"

Csak nem bölcsésznek vagy egyiptológusnak tanultál? ;]

"lassan kezdek is úgy kinézni, ahogy egy 40 körüli pasinak ki kellene néznie, de egy Adonisz sosem voltam, sőt, sose nem is leszek - az, hogy a nejem rávágta az 1-től 10-ig kérdésre most, hogy 9-es, az inkább a jólneveltségét, meg az elmúlt 20 éves teljesítményemet minősíti."

Szóval egész fiatalon választottál párt és a mai napig vele vagy. És ezek után úgy gondolod, hogy van bármilyen tapasztalatod a csajozás területén? Értsd: tapasztalatgyűjtés még az előtt, hogy megnősülnél, gyerekeket csinálnál és egy életre elvágnád magad annak lehetőségétől, hogy szabadon, kötetlenül másokkal szexelj anélkül, hogy bárkit megbántanál, mert nem tartozol senkinek elszámolási kötelezettséggel? Vagy esetleg titokban nézed a pornót, esetleg meg is csalod az asszonyt mert ezzel próbálod meg bepótolni azt, ami kimaradt az életedből?

"Abba gondolj bele, hogy ha megállítana az utcán egy középkorú/korosodó (mondjuk 40-50 közötti), átlagos külsejű, de láthatóan jól szituált hölgy, hogy költözz hozzá, némi zsebpénzzel is ellát, cserébe hetente pár alkalommal rendelkezésre kéne állnod, akkor elvállalnád?"

Ha bejönne (vannak egész fullos 40-50-es nők, főleg aki gazdag és tud is költeni magára és nem pusztul le a teste a sok rosszul fizetett gyűlölt munkáktól és stressztől), akkor simán belemennék. Még ingyen lakhatás is járna érte cserébe? Még jobban hangzó ajánlat.

"Hogy ez elítélendő-e, vagy sem, az megint érdekes kérdés, engem személy szerint nem zavar, de én nem élnék a lehetőséggel, illetve valami elképesztően nagynak kellene lennie annak az összegnek"

Gondolom mindenki a maga pénztárcájához lövi be az összeget, illetve ahhoz, hogy ingyen milyen nők állnak a rendelkezésére.

Egyébként miért lenne elítélendő? Én a prostikat sem elítélem, hanem irigylem. :D Az egyetlen nőtípus akit úgymond elítélek, az aki már tudja az elején, hogy nem akar semmit a férfitől aztán húzza a végsőkig az agyát ilyen "nem vagyok könnyen kapható lány" dumával (miközben simán lehet, hogy már x pasi végigment rajta, egyesek pár óra ismertség után). Vagy a "legyünk csak barátok"-nak azon altípusa, aki onnantól aktívan keresi a pasi társaságát és kétértelmű célzásokat tesz, így barátságnak álcázott (és hivatalosan barátságnak is minősülő) kapcsolatban szívatja a férfit akiről tudja, hogy amúgy sosem lógna vele ennyit csak annak reményében, hogy a csaj időnként reményt kelt benne.

Vagyis nem is pontosan az "elítélem" a legjobb szó rá, egyszerűen csak ezek azok, akiket a legkárosabbnak tartok az egész társadalomra (beleértve a normális nőket vagy akár a nyíltan opportunista nőket) mert a férfi két irányvonal közül választhat.
    1. Vagy újra és újra beleesik a csapdájukba és hagyja magát kihasználni.
    2. Vagy befejezi a csajozást, MGTOW lesz belőle és ha pénze van akkor néha elmegy prostihoz, ha nincs, akkor így járt. Esetleg talál egy olyan lányt, aki alkalmas a barátság extrákkal kapcsolatra, de ilyet szinte lehetetlen találni.

• parandroid

félisten

válasz Penge_4 #90 üzenetére

"Pl. ki fog jobban teljesíteni munkahelyen, sportban vagy bárhol? Akinek koradélután támad egy kósza ötlete, hogy regisztrál egy random társkeresőre, feltol egy szelfit és az 5-10-20 jelentkezőből kiválasztja kinél alszik aznap este, vagy az, aki vagy kifizet egy óráért ugyanennyi ezrest vagy extra jó génekkel rendelkező álompasi (akkor nincs ilyen gondja) vagy extra pénzes és tapadnak rá a pénzéhes nők?"

Ezen gondolatmenet alapján mindenhova nőket kéne felvenni, ráadásul minimum hatosokat :DDD mert ők akkor szerinted kevésbé frusztráltak. Szerintem fel kéne keresned pár nagyobb céget ezzel az elmélettel, garantáltan rúgnák ki az egész HR-t, és lenne biztos állásod, meg egy valag pénzed, és mindjárt dúskálhatnál punciban.

Amúgy a HR-esek, ahogy én tapasztaltam, szinte mindig nők, mondjuk oda meg lehet, nem ártana valami férfi kvóta, hogy a nagymellű, hatpluszos lányok is némi fórral indulhassanak, mert ez alapján meg igazából akár hátrány is lehet egy nőnek, ha jól néz ki, ha a HR-es kollegina nem akar vetélytársat, vagy csak irigy a nagy mellekre. Hú, ez olyan jól hangzik, hozzátehetnéd az érvelésedhez, amikor a fenti ötlettel házalsz.

Re Edward2 #84: "(#80) peterkeT. A baj az, hogy te is ebben az életben élsz. Max hazudsz magadnak vagy még annyira fiatal vagy még időd se volt kinyitni a szemed."

Ez az érvelés annyira közel áll a szívemhez, hogy megkönnyeztem.

Re Penge4 #87: "Most ha jó genetikai állománnyal rendelkezik és mellette egy felső-középosztálybeli, diplomás 300+ nettós fizetéssel szerinted mennyi gondja volt neki életének bármely szakaszában a csajozással? Simán gondolhatja azt, hogy egy szerencsétlen kis önsajnáló vagy, mert ő sosem tapasztalhatott olyasmit, amit te igen. Még a gazdag sem tudja igazán megtapasztalni mi a szegénység, de azért ott rá lehet döbbenteni őt szimulált környezetben (valóságshow, harmadik világbéli utazás, stb.) Egy egókirályt viszont nem fogsz tudni rádöbbenteni, mert ahhoz szintén egy szimulált környezet kéne, ahol vég nélküli elutasítást kapna vagy barátzónát."

Nem panaszkodom az életemre, de anno nulla kis senkiként fogtam magamnak csajt (szerintem bőven hatpluszos, de ez ugye objektív), amikor egy olyan diplomán dolgoztam éppen, ami már akkor is a társadalmi megbecsülés alja volt, és aztán később sem dolgoztam abban a szakmában, ellenben más területen azért felhoztam magam valamennyire szakmailag. Közben a sok munka mellett sikerült durván elhagynom magam testileg, ezt mostanában próbálom visszadolgozni, lassan kezdek is úgy kinézni, ahogy egy 40 körüli pasinak ki kellene néznie, de egy Adonisz sosem voltam, sőt, sose nem is leszek - az, hogy a nejem rávágta az 1-től 10-ig kérdésre most, hogy 9-es, az inkább a jólneveltségét, meg az elmúlt 20 éves teljesítményemet minősíti. :D

A másik meg: "Egyetemista lányoknak diákhitel sem kell, mert havi 400-at megkeres mellékesen."

Abba gondolj bele, hogy ha megállítana az utcán egy középkorú/korosodó (mondjuk 40-50 közötti), átlagos külsejű, de láthatóan jól szituált hölgy, hogy költözz hozzá, némi zsebpénzzel is ellát, cserébe hetente pár alkalommal rendelkezésre kéne állnod, akkor elvállalnád? Ez egy olyan személyes döntés, amire mindenki másképp válaszol, és valahol biztosan van az a pénz is, amire egyszerűen nem lehet nemet mondani, tehát ezen az alapon aztán végképp mindenki kurva. Hogy ez elítélendő-e, vagy sem, az megint érdekes kérdés, engem személy szerint nem zavar, de én nem élnék a lehetőséggel, illetve valami elképesztően nagynak kellene lennie annak az összegnek ;] , és az az érzésem, hogy ha végtelen mennyiségben állna rendelkezésemre anyagi erőforrás, akkor sem ezzel a módszerrel próbálkoznék.

Mindent összefoglalva továbbra is az a véleményem, hogy ez lett az új nők és nőügyek topik, ahol a frusztrációjukat évek óta dédelgető fórumtársak revansot vehetnek a szerelmi életükben, és esetlegesen emellett szakmailag is őket a nők részéről ért vélt/valós sérelmekért.

p

• tildy

nagyúr

válasz mikung #81 üzenetére

Es ha epp csaj volt aki felvett?:D

Penge_4: es ha meg azt is megemlitem, hogy itt UK-ben par evig eltartottam a ferjem, huh mit kapok:D Btw, Magyarorszagon az emlitett osszeg felet sem kerestem meg. Megis 18 eve legalabb kulon kasszan elunk a parommal. A exemmel is igy voltunk , a ferjemmel is igy vagyunk. A hamar elkelnekrol meg annyit, hogy 35 evesen nem volt az olyan koran :D

[ Szerkesztve ]

• Penge_4

veterán

válasz dabadab #88 üzenetére

"hogy a nők nincsenek elnyomva, de inkább ne akarjanak programozni, mert úgyse értenek hozzá, nem érdekli őket, a nőknek nincs ehhez agya, meg különben is valójában prostituáltként léteznek"

Ki mondott ilyet? Tildy szerintem már akkor kezdte a szakmát, amikor még sehol nem voltak ezek a hülye női kvóta aktivisták. Mi azt valljuk, hogy az legyen programozó, aki a szakma krémje. Nemtől és bármilyen más dologtól függetlenül. Szerinted a kockákat nem oltogatják? Nem szívatják? Ezerszer többször és jobban, mint Tildyt, mégis ő kezdte el egy személyben védelmezni az összes nőt.

Általában - kevés kivételtől eltekintve, ami mostanra, hogy felfutott a szakma és egyre többen tudják, hogy jól lehet vele keresni - programozónak igazi vérbeli kockák mentek, akik szociális téren erős hiányosságokkal küszködtek. Ez pedig férfiaknál sokkal jobban kicsúcsosodik.

(#89) EQMontoya: "Most kurváztál le kb. minden egyetemista lányt, szép volt."

Ezt te akarod a számba adni. Arra mutattam rá, hogy egy nőnek 6/10 fölött minden lehetősége megvan arra, hogy ebből keresse a mellékest és ne 3-400 forintos órabérekért gürcöljön valami kizsákmányoló diákszövetkezetben.

"Nyilván van 1-2, de az egyetemista csajok zöme kis pénzből él koliban/albérletben. A szebbek is, mert nem mindenki kurva."

Köszönöm, Sherlock. Nem mondod, hogy a lányok (akik passzív félként abból szerzik az "erényüket", hogy kevés de minőségi férfival voltak) nem fogják első körben odavetni magukat mindenféle alaknak csak végső esetben vagy extrém pénzéhesség esetén. Most a világképemet omlasztottad össze.

Csak tudod pont erre célzok, hogy míg (ahogy a Maslow-piramis alján is ott a szex mint alapszükséglet) a lányok ezt "gyárilag" megkapják. 6/10 felett még fizet(né)nek is nekik érte, addig a férfiak 6/10 alatt kénytelenek fizetni érte vagy ha mellé jeleskedik másban (pl. pénzes). Ellenkező eset recskázhatnak ingyen, de az meg nem olyan (amit már kutatók is bebizonyítottak, hogy a szervezet és a hormonok másképp működnek olyankor, mintha két test összeforr).

Pl. ki fog jobban teljesíteni munkahelyen, sportban vagy bárhol? Akinek koradélután támad egy kósza ötlete, hogy regisztrál egy random társkeresőre, feltol egy szelfit és az 5-10-20 jelentkezőből kiválasztja kinél alszik aznap este, vagy az, aki vagy kifizet egy óráért ugyanennyi ezrest vagy extra jó génekkel rendelkező álompasi (akkor nincs ilyen gondja) vagy extra pénzes és tapadnak rá a pénzéhes nők?

"Nettó 3-400 pedig azért nem olyan hatalmas lóvé itthon."

Annyira nem, hogy a medián átlagbér nettó 115 ezer. Az átlag (amit felhúz Matolcsy és társai fizetése) jelenleg olyan 165 nettó körül van, tehát a 3-400 pont a duplája a magyar átlagnak (ami alatt minimum 50, de a torz gazdasági olló miatt 60% van alatta). Szóval tényleg nem olyan hatalmas lóvé, főleg itthon...

Főleg úgy, hogy vásárlóerő paritáson ha 280 nettót keresel már egyenlő szinten vagy az 5-600 ezret kereső angol/német/francia segédmunkással/szakmunkással.

[ Szerkesztve ]

• EQMontoya

veterán

válasz Penge_4 #87 üzenetére

Keressél már albérletet olcsón és próbálj már nem belefutni a 0 Ft-os hirdetésekbe ("fiatal, csinos hölgynek kiadó" kezdetű szöveggel).

Egyetemista lányoknak diákhitel sem kell, mert havi 400-at megkeres mellékesen.

Most kurváztál le kb. minden egyetemista lányt, szép volt.

Több dologból is azt a következtetést vonom le, hogy életedben nem jártál még felsőoktatási intézmény közelében sem.
    Én már igen, és hidd el, ez rohadtul nem divat.
    Nyilván van 1-2, de az egyetemista csajok zöme kis pénzből él koliban/albérletben. A szebbek is, mert nem mindenki kurva.

Nettó 3-400 pedig azért nem olyan hatalmas lóvé itthon.

[ Szerkesztve ]

Same rules apply!

• dabadab

titán

Az a remek, hogy az ilyen topikokban vitázni sem kell, mert idejön az egyszeri kommentelő és kijelenti, hogy a nők nincsenek elnyomva, de inkább ne akarjanak programozni, mert úgyse értenek hozzá, nem érdekli őket, a nőknek nincs ehhez agya, meg különben is valójában prostituáltként léteznek mind meg előjogokat követelő hisztis hülyék.

Ezek után nem hiszem, hogy bármit is írnom kellene. :DDD / :(

DRM is theft

• Penge_4

veterán

válasz EQMontoya #78 üzenetére

"Pont az általad leírtakból következik, hogy a csúnya férfi legalább tud valamivel kompenzálni ilyen esetben, a csúnya csaj pedig nem."

Ahogy végignézek a világban, annyi gazdag férfit látok, akik röhögve kifizetnek 10-15-20 ezret egy ilyen fullos csajért 1 órára. Oh wait... mégsem. Inkább azt látom, hogy a társadalom 50%-a nettó 100 körül keres havonta, amiből örül ha fenntartja magát és nemhogy kurvázni nincs pénze, de még egy tisztességes randira sem tudna elvinni egy csajt.

Férfiak tömegei vannak, akik örülnének egy Susan Boyle külsejű nőnek is.

Nézzél már szét a világban feminista szemüveg nélkül, hogy nem igazán látsz nőnemű hajléktalant, ha látsz is, bőven 50 felett.

Keressél már albérletet olcsón és próbálj már nem belefutni a 0 Ft-os hirdetésekbe ("fiatal, csinos hölgynek kiadó" kezdetű szöveggel).

Egyetemista lányoknak diákhitel sem kell, mert havi 400-at megkeres mellékesen.

(#79) tildy: "A tobbire: meg mindig azt mondom, fogalmam sincs, mirol beszelsz, hiszen nem azt latom, hogy a kornyezetemben a csajok a penzes pasikra buknanak, vagy a kifejezetten szepfiukra."

Szóval a geek csaj nem érti, hogy a környezetében élő (valószínűleg szintén geek vagy geek-kompatibilis) csajok (akik - hozzád hasonlóan - hamar elkelnek és akkor éveken keresztül vagy örökre a párjukkal vannak) miért normálisak? Mesélj még! :D

De a nagy környezetelemzésben vedd már észre, hogy a társadalomnak egy pici, szűk szeletét vizsgálod.

"De ez az en eletem, a tobbiek fejeben nem tudom mi jar, de a "beulni a keszbe" dolgot nem csipazom tulzottan."

Dehogynem tudod te, nem véletlenül költöztél Angliába. Itthon (és egész Kelet-Európában) ez a szokás.

Egyébként ez a külön kassza dolog is tök érdekes. Én még nem találkoztam olyan feminista nővel, aki 400 nettó alatt keresett volna. Úgy könnyű dobálózni a "nem vagyok ráutalva egy férfira, külön kasszán vagyok" dumával, hogy eleve anyagilag csak a férfiak felső 20%-a felel meg (mert ciki lenne hogy te Bora Borán szeretnél nyaralni, a párod pedig a fizetéséből örül ha megél) és ezen a 20%-on belül még nyilván van más kritériumod is (külső, életkor, magasság, stílus, személyiség) és el is érkeztünk oda, hogy miért nem találnak ezek a nők maguknak hosszútávra férfit. Hát ezért.

(#83) mikung: "Most tényleg azt akarod nekünk bemesélni hogy ha kb. azonos képességű két jelentkező, mindkettő kompetens a témában, mindkettő el tudná látni a feladatát, akkor a csecse extrák véletlenül sem hoznak be egy nyúlfarknyi pontbéli hátrányt ?"

Ha nem akarja megdugni a főnök és/vagy ő nem akarja széttenni a lábát, akkor 50-50%, mert van olyan eset is, hogy szándékosan nem keverik a nemeket, nehogy a munka rovására menjen. De ez női munkák esetén férfiakra is negatív diszkriminatív hatással lehet ugyanúgy.

(#84) edward2: "Csúnya fickó mivel kompenzál? Azért az hogy valamiért fizetsz vagy részegen igaz de önszántából fekszenek le veled azért jelentős különbség van."

Sokáig én is így gondoltam aztán rájöttem valamire. A pénz nem a semmiből jön. Egyes jóképű csajozógépek egész életükben nem tudnak normális fizetést elérni, míg más előnytelen külsejű kocka már 18-20 évesen is 300K-t keresett heti 20 óra kódolással.

A pénz is erőforrás, ahogy a külső adottságok is. Ha neked pénzed van, akkor találsz olyan nőket, akik a pénzedbe szeretnek bele. Semmivel sem felszínesebb mintha a külsődbe szeretnének bele. Mert utóbbi esetben sem érdekli őket az, hogy te mit gondolsz, hogyan érzel, az érdekli őket, hogy úgy nézel ki mint egy latin macsó és tudnak veled villogni a barátnőik előtt akiket megeszi az irigység.

"A baj az, hogy te is ebben az életben élsz. Max hazudsz magadnak vagy még annyira fiatal vagy még időd se volt kinyitni a szemed."

Most ha jó genetikai állománnyal rendelkezik és mellette egy felső-középosztálybeli, diplomás 300+ nettós fizetéssel szerinted mennyi gondja volt neki életének bármely szakaszában a csajozással? Simán gondolhatja azt, hogy egy szerencsétlen kis önsajnáló vagy, mert ő sosem tapasztalhatott olyasmit, amit te igen.

Még a gazdag sem tudja igazán megtapasztalni mi a szegénység, de azért ott rá lehet döbbenteni őt szimulált környezetben (valóságshow, harmadik világbéli utazás, stb.) Egy egókirályt viszont nem fogsz tudni rádöbbenteni, mert ahhoz szintén egy szimulált környezet kéne, ahol vég nélküli elutasítást kapna vagy barátzónát.

(#85) EQMontoya: "Viszont fordítva nem igaz, a csúnya lánynak a pénzére sem fognak bukni"

Pénzzel mindenki tud kompenzálni. Maximum a csúnya lány lesz túl frusztrált hozzá és helyette megelégszik a vibrátorral vagy társkeresőn diszkréten dugatja magát, esetleg a beosztottjaival ha bevállalósabb. Szerinted Christine Lagarde aggszűz? Vagy Falusi Mariann?

De hogy ne vádolj hímsovinizmussal, ugyanúgy elítélem és szánom azokat a férfiakat (ilyenből is van szép számmal), aki úgy néz ki mint Schmuck Andor, Kim Dotcom vagy Richard Stallman, de csak átlagos anyagi helyzetben van és ilyen nők többségét élből elhajtaná mert neki fullos csajok kellenek.

Ahogy a fent említett kvalitású nők is elégedjenek meg egy ilyen külsejű hímmel aki keres 80 nettót gyártósoron. De ők ugyanúgy nem engednek az igényszintből és mivel ők maguk csúnyák és emiatt frusztráltak, ezért hamarabb fognak összejönni egy jó külsejű trógerrel minthogy akár egy átlagos férfit is emberszámba vegyenek.

• edward2

addikt

válasz EQMontoya #85 üzenetére

Csak amit mondasz azzal senkinek semmi baja nem volt. Nekem se. Nyilvánvaló, hogy ilyen kis dolgok simán befolyásolnak bármit.

De nézz bele mégegyszer az eredeti cikkbe az első kommentekbe. Akkor ha a világ rendesen működik miért is kellenek a női kvóták és a folyamatos erőszakos reklám hadjárat? Illetve miért kell a nőt azért külön díjazni, mert nő?

Mert akkor valami nem működik jól mégsem.

• EQMontoya

veterán

válasz mikung #83 üzenetére

mindkettő kompetens a témában, mindkettő el tudná látni a feladatát, akkor a csecse extrák véletlenül sem hoznak be egy nyúlfarknyi pontbéli hátrányt ? :U

Ebben persze igazad van, de ez meg már nem arról szól, hogy nő-e vagy sem.
    Ha bármilyen okból szimpatikusabb valamelyik, akkor lehet, hogy egy nyúlfarknyi szakmai hátrányt simán elnéznek neki. De ez nagyon sok dolog lehet:
    -Jobban illik a habitusa a csapatba
    -Szimpatikusabb a hozzáállása
    -Szimplán valakinek jobban tetszik az arca
    -Az egyik barnább, a másik fehérebb
    -Nagyobb melle van

De ez már nem arról szól, hogy csak azért veszik fel, mert nő. Amúgy is teljesíti a kritériumokat, és ilyen esetben a jelöltek közül a munkaadó valamilyen alapon választani fog.

edward2:
    Próbáljuk meg utoljára értelmezni, amit leírtál:
    Szegény srác nem kap nőt, csak a pénzes -> a pénz erős vonzerő.
    Csúnya srác nem kap nőt, csak ha pénzes -> logikus, a pénz ugye növeli a "szépségét"
    Viszont fordítva nem igaz, a csúnya lánynak a pénzére sem fognak bukni -> szarabb helyzetben van, mint a csúnya srác, mert az legalább zsével kompenzálhat.

Bár gyanítom, hogy eddig is értetted, csak trollkodsz, szóval most írtam le a logikai bukfenced utoljára. :)

[ Szerkesztve ]

Same rules apply!

• edward2

addikt

válasz EQMontoya #78 üzenetére

Nem értem te milyen következtetéseket vontál le. Egyszerűen nem értem a logikád. Csúnya fickó mivel kompenzál? Azért az hogy valamiért fizetsz vagy részegen igaz de önszántából fekszenek le veled azért jelentős különbség van.

(#79) tildy
    Ahogy szépen mikung is rámutatott sehol sem állítottam ilyet. Azt állítom, hogy mivel nő vagy ez befolyásoló tényező ha elfogadod ha nem.

(#80) peterkeT
    A baj az, hogy te is ebben az életben élsz. Max hazudsz magadnak vagy még annyira fiatal vagy még időd se volt kinyitni a szemed.

(#83) mikung
    Örülök, hogy valaki nyitott szemmel él.

• mikung

aktív tag

válasz EQMontoya #82 üzenetére

Nem tudom feltűnt e, de a példában Mihálytól csak 12 ponttal volt lemaradva. Tehát nem büfészakos Lilikét kell elképzelni ribi szerkóban. :D

Nálatok is manager és teamfit interjún már csak az a kérdés mennyire tud együttműködni a vezetéssel és a csapattal. Most tényleg azt akarod nekünk bemesélni hogy ha kb. azonos képességű két jelentkező, mindkettő kompetens a témában, mindkettő el tudná látni a feladatát, akkor a csecse extrák véletlenül sem hoznak be egy nyúlfarknyi pontbéli hátrányt ? :U

• EQMontoya

veterán

válasz mikung #81 üzenetére

Szólok, hogy bivalybasznádi puruttya bt-n túl is van élet.

Mi így veszünk fel fejlesztőt:
    -egy telefonos interjú egy emberrel
    -programozós interjú két emberrel
    -egyéb technikai interjú két emberrel
    -manager interjú
    -teamfit interjú

Azért itt 6-7 embert kellene meggyőzni csöccsel, akik írásbeli érzékelést adnak.
    Valljuk meg, telefonon külön bonyolult. :)

Same rules apply!

• mikung

aktív tag

válasz tildy #79 üzenetére

"Tehat most mar azt feszegetjuk akkor, hogy szerinted a "sohasem kipakolt de meretes" melleim miatt vettek fel, nem pedig a tudasomert?"

Ezt így senki nem mondta, mindazonáltal lehetett befolyásoló tényező.

Mihály : 123 pont

tildy : 111 pont + "esztétikai érték"

Sry Mihály. :U

Persze csak ha nem valami gay club törzstag az egész cég, ez esetben mindent visszavonok, tényleg nettó a tudásoddal jutottál be és nem játszottak közre az adottságaid sőt, Mihály jobb helyzetben volt mert férfi. :DDD

[ Szerkesztve ]

• parandroid

félisten

válasz edward2 #75 üzenetére

Van egy szomorú életed, hallod-e. Nem irigyellek azért, amin keresztülmentél mire ez így megérett benned.

p

• tildy

nagyúr

Tehat most mar azt feszegetjuk akkor, hogy szerinted a "sohasem kipakolt de meretes" melleim miatt vettek fel, nem pedig a tudasomert? Egyre jobban haladunk.

A tobbire: meg mindig azt mondom, fogalmam sincs, mirol beszelsz, hiszen nem azt latom, hogy a kornyezetemben a csajok a penzes pasikra buknanak, vagy a kifejezetten szepfiukra. PErsze vannak ilyenek is biztosan, csak nem igy vettem eszre. Kulon kasszan vagyok, es kifejezetten nem szeretem ha eloreengednek az ajtoban, ha helyettem fizetnek , mert szamomra kisse megalazo. Ertem en miert teszik a ferfiak, de nem szeretem. Nem veletlen vagyunk a ferjemmel kulon kasszan, meg akkor is, ha maximalisan tamogatjuk egymast. Mint a tuztol, ugy irtozom attol, hogy felmeruljon, hogy egy ferfitol fuggjek anyagilag. ( Meg a maternity alatt sem fuggtem tole, volt megtakaritasom) De ez az en eletem, a tobbiek fejeben nem tudom mi jar, de a "beulni a keszbe" dolgot nem csipazom tulzottan.

• EQMontoya

veterán

válasz edward2 #77 üzenetére

Jajj.

Csúnya nőt néha levarrják egy csúnya fickó viszont életében csak akkor fog punit látni ha leteszi az asztalra a casht. Erről beszéltem.

De miért varrnák le, ha zsével kap jobbat?
    Pont az általad leírtakból következik, hogy a csúnya férfi legalább tud valamivel kompenzálni ilyen esetben, a csúnya csaj pedig nem.

Nem mondd már, hogy ebben nem látod az ellentmondást!

Same rules apply!

• edward2

addikt

válasz EQMontoya #76 üzenetére

Hogy részben igaz?
    Milyen elsőből a második?

3 opciót soroltam fel és arra a 2 nemnek milyen lehetőségei vannak. Semmilyen ellentmondás nincs. Sehol sem írtam mi szarabb vagy jobb hanem mi történik.

Csúnya nőt néha levarrják egy csúnya fickó viszont életében csak akkor fog punit látni ha leteszi az asztalra a casht. Erről beszéltem.

• EQMontoya

veterán

A második fele is csak részben igaz.
    Szegénynek lenni férfiként szarabb, csúnyának lenni viszont nőként.
    Vedd észre, hgoy az elsőből következik a másik.
    Súgok: a leírt 3 dologban már önmagaddal is ellentmondásban vagy. :)

Same rules apply!

• edward2

addikt

válasz tildy #70 üzenetére

Ja, valaki irta a mellkitetelt, nem mellesleg mellben jo eros vagyok, de basztikuli, ha valaki velem beszel, velem beszeljem, ne a melleimmel.

Csak erre reagálok, mert a többi lényegtelen innentől. Nem akarlak megbántani, de te az a lány vagy aki a homokba dugta a fejét és inkább tagadod, hogy bármikor előnyöd lett volna a nőségedből. Ez a pár sorod ezt tökéletesen megmutatja. Tudod egy hetero férfi letojja, hogy milyen dumát nyomsz arról, hogy te nem a melleddel akarsz melót szerezni hanem simán ad neked melót mert azt hiszi majd ezért megkaphat. Nem fog megkapni, de a végeredmény ugyanaz.

És itt újfent véget ért a beszélgetés, mert valószínűleg vérig sértődsz én hogy merek ítélkezni stb.

Azt vedd észre nem azt mondom a nők nem dolgoznak meg hanem, hogy egy cukormázban élnek ahol azért mert nők csomó extra figyelmességet, törődést, rejtett előnyt kapnak. Az más kérdés, hogy miért. Természetesen mert mindenki jól meg akarja őket dugni.

Hirtelen pár dolog ami éjjel jutott eszembe és amivel igen gyorsan tudom szemléltetni számodra a cukormázat és a nélküli életet:

-szegény vagy:
    Fiú: ezt cseszheted.
    Lány: pénz nélkül hányszor tudsz kóma részeg lenni? Ebből a lányok versenyt űznek. Szerzel valami fickót elvisz mindenhova azért mert csaj vagy és dugni kell stbstb tehát az élet egyáltalán nem állt meg.
    -depressziós vagy
    Fiú: ezt cseszheted nemhogy csajod nem lesz soha hanem a haverok is idő után lekoptatnak mert nem vagy partyarc
    Lány: valami közepes fickó akad aki elkefélget aztán amikor kijózanodtál rajta akkor elképedsz hogy lehettél ekkora pancserral ennyi ideig.
    -ronda vagy
    Fiú: cseszheted
    Lány: cseszheted de azért néha balesetből valaki azért mégis levarr egy egy buliban.

És lehetne folytatni. Nem véletlenül foglalkozik annyi irodalom per pillanat azzal, miért vonul ki a legtöbb fiú / fiatal férfi az életből és válassza a gépezést meg a pornót mint 2 legjobb barátot.

[ Szerkesztve ]

• tildy

nagyúr

válasz mikung #72 üzenetére

Szimplan csak elmondani, hogy nem csak a ferfiaknak a kivaltsaga, hogy folyamatosan kuzdeni kell. Ennyirol van szo, es nem tobbrol. O kerdezte , miert gondolom , hogy nincs igaza. Leirtam , hogy az eletemben mk azok a esemenyek, ami alapjan igy erzem.

Ugy latom ertelmezni azert nem tudtad amit leirok, sajnalom. Ugyanis az, hogyha valaki feminista, az nem azt jelenti, hogy ferfigyulolo.

Fiam van. Azt a mintat latja itthon, hogy a szulei emberkent kezelik egymast, de ennek igy kene lennie mindenhol, nem?

• domos

senior tag

válasz leeate #71 üzenetére

Nekem ez egészből az jön át, hogy a szervezők pont nem tekintenek egyenlő ellenfélként a nőkre, és úgy voltak vele hogy "hát valószínű hogy nem lesz nőnemű az első három helyen, ezért jobb ha csinálunk nekik különdíjat, különben még valaki nőgyűlölőnek titulál minket".

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

• mikung

aktív tag

válasz tildy #61 üzenetére

Tehát mert téged hátrány ért valamikor, nőként feljogosítva érzed magad ... mire is ?

Tényleg nem értem. Amit itt előadtál az a tipikus "dögöljön a szomszéd tehene is" mentalitás. Nem segítség, többletjog kell, ez viszont nagyon nem egyenlőség, hanem a ló túlsó oldala.

Őszintén remélem hogy nem fiaid vannak, mert ilyen hozzáállással vagy asszonyverő*1 vagy papucsférj*2 lesz belőlük. :(

*1 : "Anyámtól egész életemben a nők elnyomását hallgattam, most revans."

*2 : "Igen drágám, jogod van a szabad szerelemhez a főnököddel és a munkatársaiddal nyugi, mire hazaérsz meglesz a vacsi. Hány személyre teríthetek?"

• leeate

senior tag

válasz domos #63 üzenetére

Nem érted a dolgot. Azért kapott a csaj különdíjat, mert ha nem kapott volna, akkor a szervezők elnyomók, hímsoviniszták, nőgyűlölők (esetleg terroristák) lettek volna, amiért nem adják meg a megfelelő helyezést és egó-fényezést egy nőnek. Bár így, hogy végül is csak 2. lett, még esélyes, hogy a felsoroltak jellemzők rájuk :))

[ Szerkesztve ]

Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!

• tildy

nagyúr

válasz edward2 #68 üzenetére

En nem szoktam masra haritani a melot, es kornyezetemben levo noi munkatarssaim sem lattam masra haritani a melot. Es teszek ra mi van a laba kozt - nalunk volt epp transzszexualis programozo is, aki noi neven dolgozott, de ferfi meretu laba volt , ferfias hangja, whatever, nem szamit. A nemek szeparalasa nem jo otlet, egy szintisztan noi kornyezetben nem mindenki erzi jol magat, en sem, kiveve ha hasonlo mentalitasuak mint en. Azt sosem fogom letagadni, hogy mas a ket nem mentalitasa, de ehhez a fajta munkahoz jobban bejott eddig nekem a fefi kornyezet, fius memntalitasu csajokkal. Az okat nem vizsgaltam, egyszeruen csak jobb. Egeszen addig a pontig, amig be nem jon a nyomjuk le konyoklos mentalitas. Ebben itt kinn most eloszor volt reszem az elmult 7 ev alatt.

Erdekes amit kerdel, mert engem sosem tutujgattak. A babat meg ilyeneket nem szerettem, nem voltam anya kicsi lanya, es jaj kiscsajszi. Fiuk kozt jatszottam a paston, mindig jol akartam teljesiteni oviban, suliban is. urhajos es autoversenyzo akartam lenni, majd 10 evesen programozo.Sosem erdekeltek a noies szakmak. Aztan alsos koromban hiaba nyertem verszenyt, nem mehettem a megyeire, mert a tanar lanya hadd menjen. Oke. Aztan felsoben kotelezo volt oroszt tanulni, kerek perec kialltam, ezt meg minek, miert nem tanulhatunk angolt nemetet, mint mindenki mas, persze nem voltam az oszifo kedvence. Szuleim nem engedtek el az Apaczaiba tanulni, pedig felvettek eredmenyek alapjan. De nem, mert jajj mi lesz velem. ( Mi lett volna, roppant duhos voltam emiatt rajuk. Magukhoz akartak lancolni, nem sikerult) Aztan mindig is szokimondo voltam, akaratos, bulldog termeszet... Jajj de egy lanynak ilyet nem szabad. De szabad. Menni akartam villmernokire, oszifo szerint hulyeseg, ne menjek, minek, nem nekem valo. Aztan hogy, hogynem lett egy infos meg egy villmernoki diplomam.

Mint irtam, en nem tudok mas no agyaval gondolkodni, nem vagyok noies no (lehet a szulok fiut akartak:D ), eppen ezert nem tudom, mi jarhat azoknak a noknek az agyaban akik masra haritjak a melot. Ilyet en meg nem tapasztaltam, ezert egeszen konretan fogalmam sincs mirol beszelsz. Elkepzelni el tudom, de szamomra ez eletidegen, mert mas tapasztalatom van. Pont emiatt nincs arorl sem tapasztalatom, milyen az, mikor egy not agyonajnaroznak - > Kifejezetten nem kedvelem a bokolast sem, egyszeruen hideg kiraz tole, ha vadidegen, de akar ismeros ferfiak teszik. Zavar.

Ugyhogy ugy gondolom nem jutottal elorebb :U

Ja, valaki irta a mellkitetelt, nem mellesleg mellben jo eros vagyok, de basztikuli, ha valaki velem beszel, velem beszeljem, ne a melleimmel. Felejtse el hogy no vagyok, teszek ra hogy, felejtse el. Ember vagyok, es minimum annyi tiszteletet erdemlek, ha velem beszel, akkor velem beszeljen , es ne a melleimmel.

A nők egy cukormázas burokban nőnek fel ahol mindenki folyamatosan jutalmazza őket illetve folyamatosan azt hirdetik nekik, hogy megérdemelnek mindent mivel ők nők.
    Nem, engem nem jutalmaztak, csak akkor ha megkuzdottem erte, mint barki mas. De volt mikor akkor sem. Mert en ugy is "okos" vagyok, ez tolem elvart.

Aztán egy idő után ha véletlenül a nők kikerülnek a "darálóba" (valós karrier) akkor bekapcsol náluk egy effekt: eddig mindenki jutalmazott, mert nő vagyok most valaki elém áll és gátol tehát ebből az következik, hogy ő azért gátol és utál mert nő vagyok. Nem. Egyszerűen ilyenkor kéne egy nagy dobpergés közben egy molinót kihúzni hogy "welcome to real life".
    Eleg hossu ideje huzom mar a daraloban, es ezalatt az idoszak alatt kevesszer jott elo, hogy aer mert no vagyok. Elojott a foiskolan, elojott, mikor programozo helyekre palyaztam Magyarorszagon keves tapasztalattal, juniorkent. 7ev alatt itt Londonban egyszer sem jott elo, csak most, es most sem en hoztam fel, hanem ferfi kollegaim.

Férfiak azért nincsenek ezen meghatódva, mert mi így növünk fel. Az egész világ az ellenséged talán a családod és pár jó barátot leszámítva (akik még 30 évesen is ott vannak a többi haver akik ugyanúgy "ellenségeid"). en is igy nottem fel. Folyamatosan kuzdeni kellett. Kuzdeni , hogy egy nem ertelmisegi csaladbol ki tudjak torni ( Apumnak 8 altalanosa van) , hogy a szegenysegbol ki tudjak torni ( volt hogy annyira szegenyek voltunk, lyukas cipoben jartam iskolaba telen) Szoval megint nem rtem mirol beszelsz.

Tehát mi beleszokunk miközben ti egy virtuális valóságban nőttök fel és ezt a sötét oldalt soha nem látjátok így amikor szembesültök vele teljes a kiborulás és a kiabálás, hogy diszkrimináció blablabla. Szerinted milyen erzes evtizedekig szellel szemben hugyozni? Te mikor adnad fel?Evtiedekig masoknak es magadnak is bizonygatni, hogy vagy eleg jo?

Egy angol politikus mondta (sajnos nem jut eszembe a neve), hogy a nőket és férfiakat ugyanúgy minden munkához oda kéne engedni viszont a két nemet teljes mértékben el kéne egymástól szeparálni. Tehát legyen női kutató meg fejlesztő meg biszembasz, de azt egy 100%ban női csoportban végezze a férfi meg egy férfi csoportban.

Miért? Mert egy férfi (hetero...) képtelen egy nővel szemben független és józan maradni. Ez az o baja, parancsoljon maganak, ha mar ugyis netan a teremtes koronajanak gondolja magat!

Saját tapasztalatom is ez, az évek folyamán mivel olyan szakmában dolgozom ahol 98% férfi mit láthattam: 2 opció van. Jön "hercegnő" (mivel ahol 98% férfi ott a 4-es csaj is hercegnő) és mosolyért meg kis nevetgélésért idióta pityu szépen megcsinálja helyette a melót.
    En ilyet nem lattam. Biztos vannak, ha te ennyire hatarozottan mondod.:D

Másik opció, hogy flegma f*sz leszel vele, mert te nem óhajtod más ember munkáját elvégezni amiért ő kap fizetést nem te, de akkor meg jön a nő részéről a beszólogatás, hogy: te biztos egy frusztrált pöcs vagy aki utálja a nőket, lehet hogy buzi vagy, netán csak őt utálod mivel ő NŐ és hasonló lelki terrorizálások amikért simán HR-ra mehetne az ember csak akkor még nagyobb hülyét csinál magából. En at nezem a masik mennyire ember. Nem azt kerem mas vegezze el a munkat, de szivesen tanulok masoktol, ha ugy hozza az elet. En sem szeretem ellapatolni mas sz.rat, marpedig rendszeresen takaritottam a ferfi kollegak utan, mert epp figyelmetlensegbol elcsesztek valamit. Es nem gondoltak elcseszesnek, mert hat miert kellett volna esetleg arra az esetre gondolniuk, hogy esetleg hova kapcsolodik meg be az adott kod. De nem gondolom, hogy mindenki ilyen, es ahogyan en is segitek, amikor tudok, ezert elismerem, hogy vannak nagyon korrekt - akar emberileg, akar szakmailag - ferfi programozok is. Toluk erdemes tanulni!

BME-re is jártam és itt kell teljes mértékben egyetértenem #hallador kollégával, mert én ott iszonyat erős pozitív diszkriminációt tapasztaltam a nők felé (16 éve...).
    Mar irtam, Kando, es total mas a tapasztalatom.

[ Szerkesztve ]

• UnA

Korrektor

válasz edward2 #68 üzenetére

Azért az nem szép, hogy úgy kérsz számon tildyn valamiféle objektivitást, hogy közben te is ugyanabból a szubjektív szempontból mondasz ítéletet.

Akkor én is kihirdetem az igazságot :) egy ilyen kérdésben lehetetlen tárgyilagosnak lenni, mert az nem is létezik. Csak az életedben megszerzett tapasztalatok vannak, de ezek szükségszerűen mások, mint a többiek tapasztalatai. Ami torzítani tudja ezt, az a baráti kör, mert mindenki olyanokkal érez közösséget, akikkel egyet tud érteni, vagyis ilyenkor megerősítést kapsz. De ettől ez még nem lesz automatikusan igaz. Béke.

• edward2

addikt

válasz tildy #67 üzenetére

Na akkor írd le miért nem burokban nőnek fel a nők. Szerinted. Én le tudom írni a véleményem miért abban nőnek fel. Akkor írd le te szerinted miért nem.

Amúgy az eredeti kommentemben nem írtam le ezt. Azt írtam le hogy férfiak által dominált munkahelyen a nők tudják, hogyan kell másra hárítani a melót. Ezt amúgy ezen a topikon belül mintha már más is megerősítette volna rajtam kívül.

Továbbá leírhatod a véleményed miért nem értesz egyet a nemek szeparálásával amit felvetettem.

• tildy

nagyúr

válasz edward2 #65 üzenetére

Ne tapasztalatot irtjal le. Te eldontototted, hogy 90%-a a noknek burokban nott fel, es ez akkor igy van. ( meg a haverok is ezt mondjak, ugye) Csak a vilag nem igy mukodik.

"Aha tehát te csak a saját példádat ismered? Te többi emberrel nem beszélgetsz? Az utcán nics nyitva a szemed? A munkahelyeden nincs nyitva a szemed?" Beszelgetek, miert ne beszelgetnek, van ilyen is, olyan is, ferfiak es nok kozt is. Statisztikat nem vezetek rola :D

De munkambol adodoan tobbnyire ferfias szakmakban dolgozo nokkel talalkozom, innet van barataim jo resze is ( jelentos, meghatarozo szazaleka barataimnak It teruletrol van) , igy eleve mas a merites. Es ebben a meritesben abszolut nem igaz amit leirtal. Milyen bizonyitast hozzak ? En nem akarok neked bizonygatni semmit, foleg nem olyat ami szemelyes tapasztalat, es teljesen eltero akar orszagtol fuggoen is. Ha nagyon bizonyitani akarod az igazad, ne massal dolgoztass, ne en hozzak mar statiszkat arrol, hogyan nonek fel a lanyok , fiuk.
    Nem nekem fontos hogy ott legyen a plecsni a fejem folott, hogy igazam van.

Sajat peldaval tetelesen tudnam cafolni, amiket leirtal. DE 90%-ot viszont sem megerositeni sem cafolni nem lehet ezzel :U ;]

[ Szerkesztve ]

• EQMontoya

veterán

válasz edward2 #65 üzenetére

Nem tudom, mit végeztél BME-n, de láttam már pár IT céget belülről, és a legtöbb helyen a női kolléga teljesen normálisan kivette a részét a munkából, sőt.
    Egyéb posztokon (HR, facility, és hasonlók) sokszor láttam, hogy nem feltétlen a munka hősei, de pont a tesztelőkre/fejlesztőkre ez nagyon nem volt jellemző.
    Volt persze kivétel, de nem több, mint a férfiaknál.

Same rules apply!

• edward2

addikt

válasz tildy #64 üzenetére

Aha tehát te csak a saját példádat ismered? Te többi emberrel nem beszélgetsz? Az utcán nics nyitva a szemed? A munkahelyeden nincs nyitva a szemed?

A munkahelyi példa amit felhoztam igen az én személyes tapasztalatom is és másik több száz férfi véleménye akiket életem során megismertem. Aztán megismertem és láttam több száz nő életútját hogy mi veszi őket körbe stb. Tehát? Mi az amivel te nem értesz egyet a felvetésemből?

Vagy tételesen írjam le az összes tapasztalatomat? Az összes baráti haveri beszélgetések tartalmát? Tehát általánosítottam, de sok sok év tapasztalatából mások beszámolójából és furcsa amikor mindenhonnan ugyanaz jön vissza.

Tehát itt még mindig neked kéne cáfolnod mi nem igaz abból ami szerinted orbitális általánosítás. De természetesen mint mindig minden feminista vitában amikor a nők "megtámadva" érzik magukat és véletlenül valaki rávilágít az igazságra a legegyszerűbb menekülést választják: "ez nem igaz". Aztán kész le is van zárva a vita.

• tildy

nagyúr

válasz edward2 #62 üzenetére

Bocsanat abbol nem tudok kiindulni, mas no vagy ferfi hogyan no fel, abbol tudok kiindulni, en hogyan nottem fel. Az meg nagyon messzi all attol, amit a nokrol altalanossagban leirtal.

DE ahelyett hogy mindketten szemelyes peldakot hoznank fel, hozzal rola kutatasi eredmenyt, azt szerintem mindenki elfogadja itt.( igaz meg abban is lehet szoras, mert mas mas lehet kulonfele orszagokban, stb) Hogy a nok 90%-a igy no fel, 10% meg ugy mint a ferfiak. :U

btw hulyeseget kersz. te akarod bizonyitani, hogy igazad van, miert mast kersz meg ra?

• domos

senior tag

Nem igazán akarok belefolyni a vitába, meg támogatom az egyenlőséget, de most komolyan szüksége van a nőknek egy ilyen megalázó "jól van te kis butuska, nem számít az sem ha nem csináltál semmit, neked akkor is jár a különdíj" jellegű valamire? A szóban forgó csaj 2. lett, legyőzött jópár férfit, miért nem elég ilyenkor egy nyeremény?

[ Szerkesztve ]

• edward2

addikt

válasz tildy #61 üzenetére

Ja ez a legkönnyebb válasz. Cáfold meg inkább.

Amúgy nem minden nő így nő fel van egy <10% aki valószínűleg nem ebben nő fel. A férfiaknál meg pont fordítva van ott meg van egy <10% aki ugyanúgy egy cukormázban nő fel mint a legtöbb nő.

Na de várom a nagy cáfolatokat mi az amiben itt nincs igazam.

• tildy

nagyúr

válasz edward2 #60 üzenetére

Na most te meg felhoztal egy ordas nagy altalanositast. Hogy hogy nonek fel a nok. MINDEN no.
    Egy a gond: hogy ebben hatalmasat tevedsz, es ha valoban igy gondolod, akkor nem a nok elnek virtualis valosagban, hanem te.

Kandos voltam, es en meg negativ diszkriminaciot tapasztaltam inkabb a nokkel szemben, azaz nokent sokkal jobban kellett teljesiteni, csak ugy , mint egy atlag ferfi nem volt eleg. Ez meg az en tapasztalatom.A melomegcsinalasrol meg annyit, hogy 8 honapos terhesen is benn toltam sokszor ejfelig a melot jopar munkatarssal, nokkel ferfiakkal, csak mert deadline volt. Aztan voltak olyan kollegak is, akiknek mikor lejart a munkaido kiesett a kezebol a billentyuzet. Deadline ide vagy oda. 1 noi dev, 1 devops lead csaj, 2 qa csaj volt akkor a csapatban, ebbol 3-an benn voltunk. Ez 75%-os reszvetel. Ferfiaknal ez nem volt meg. De ez itt es most lenyegtelen.

A lenyeg az, hogy pontosan atmentem a egesz vilag az ellenseged dolgon a korabban, es nagyon nagyon sokaig "bulldogkent" mentem elore es csinaltam. Es attol tartok, aki nem ennyire kitarto ( hanyszor megkaptam ugyse tudom megcsinalni, ugyse, ugyse, aztan megis megcsinaltam) , es a sok beszolas utan elhiszi, hogy nem tudja megcsinalni, az inkabb feladja es elfordul ettol a szakmatol. Ha nem vegletekig kitarto, elhullik. Es ez nem feltetlen van jol igy.

"Akkor lássuk milyen "kedvezményt" ad a jog a fizikailag leterheltebb férfiak számára: későbbi nyugdíj. " Edesapam ontodeben dolgozott. Kemeny fizikai munkat. A jog ezt jutalmazza is, hamarabb mehetett nyugdijba.

[ Szerkesztve ]

• edward2

addikt

válasz tildy #59 üzenetére

Na ez kicsit hosszabb válasz lesz:

Kezdjük ott hogy te felhoztad a saját személyes példádat ami valószínűleg úgy van ahogy mondod. Legalábbis te úgy érzed. Valószínűleg itt is van a kutya elásva. A nők egy cukormázas burokban nőnek fel ahol mindenki folyamatosan jutalmazza őket illetve folyamatosan azt hirdetik nekik, hogy megérdemelnek mindent mivel ők nők. Aztán egy idő után ha véletlenül a nők kikerülnek a "darálóba" (valós karrier) akkor bekapcsol náluk egy effekt: eddig mindenki jutalmazott, mert nő vagyok most valaki elém áll és gátol tehát ebből az következik, hogy ő azért gátol és utál mert nő vagyok. Nem. Egyszerűen ilyenkor kéne egy nagy dobpergés közben egy molinót kihúzni hogy "welcome to real life". Férfiak azért nincsenek ezen meghatódva, mert mi így növünk fel. Az egész világ az ellenséged talán a családod és pár jó barátot leszámítva (akik még 30 évesen is ott vannak a többi haver akik ugyanúgy "ellenségeid"). Tehát mi beleszokunk miközben ti egy virtuális valóságban nőttök fel és ezt a sötét oldalt soha nem látjátok így amikor szembesültök vele teljes a kiborulás és a kiabálás, hogy diszkrimináció blablabla. Egy angol politikus mondta (sajnos nem jut eszembe a neve), hogy a nőket és férfiakat ugyanúgy minden munkához oda kéne engedni viszont a két nemet teljes mértékben el kéne egymástól szeparálni. Tehát legyen női kutató meg fejlesztő meg biszembasz, de azt egy 100%ban női csoportban végezze a férfi meg egy férfi csoportban. Miért? Mert egy férfi (hetero...) képtelen egy nővel szemben független és józan maradni. Saját tapasztalatom is ez, az évek folyamán mivel olyan szakmában dolgozom ahol 98% férfi mit láthattam: 2 opció van. Jön "hercegnő" (mivel ahol 98% férfi ott a 4-es csaj is hercegnő) és mosolyért meg kis nevetgélésért idióta pityu szépen megcsinálja helyette a melót. Másik opció, hogy flegma f*sz leszel vele, mert te nem óhajtod más ember munkáját elvégezni amiért ő kap fizetést nem te, de akkor meg jön a nő részéről a beszólogatás, hogy: te biztos egy frusztrált pöcs vagy aki utálja a nőket, lehet hogy buzi vagy, netán csak őt utálod mivel ő NŐ és hasonló lelki terrorizálások amikért simán HR-ra mehetne az ember csak akkor még nagyobb hülyét csinál magából. BME-re is jártam és itt kell teljes mértékben egyetértenem #hallador kollégával, mert én ott iszonyat erős pozitív diszkriminációt tapasztaltam a nők felé (16 éve...).

(#17) emvy
    Oké tételezzük fel, hogy ez jogos feltevés, hogy a férfiak fizikailag erősebbek. Szerinted a fizikai munkát vagy a szellemi munkát nehezebb egy életen át csinálni? Ha az első feltételezést elfogadjuk akkor valószínűleg azt is elfogadhatjuk, hogy fizikai munka a test számára jelentősen megterhelőbb. Akkor lássuk milyen "kedvezményt" ad a jog a fizikailag leterheltebb férfiak számára: későbbi nyugdíj. Szerinted ez normális?

• tildy

nagyúr

válasz hallador #58 üzenetére

Azt mar tobbszor kifejtettem itt a prohardveren, ezert nem irtam le. En kifejezetten nem kedvelem ezeket az udvariassagi koroket, zavar. ( a koszonom meg alap, szerintem)

Sysadminokkal devopsokkal kapcsolatban sem ertek veled egyet, UK egyik multijanal dolgozom, a vezeto devops egy csaj, otthon egyik baratnom kb 15-20 eve sysadmin , illetve vezeto sysadmin. Es nagyon ert hozza. Ritka kivetelek, de leteznek.

Hidd el, eddigi tapasztalatom alapjan sok esetben nemhogy elony, de mocsok nagy hatrany ha valaki noiesen nez ki. Sot, van akinek meg kivagott ruha sem kell, max akkor tudna elrejteni amije van, ha zsakot huzna a fejere.

• hallador

addikt

válasz tildy #54 üzenetére

Ezt én is így látom, ahova matek, logika, és alaphelyzetben sokkal több kurázsi kell, ott a nők ugyanolyan jók, az általad emlegetett programozás pont ilyen, de a grafikus munkakör is pont ilyen, na ez így van, a system oldalon viszont sok Nő nem a legjobb munkatárs, mert ott nem logikai alapon mennek a dolgok hanem tapasztalat alapján. És bizony oda kell 10 - 15 év mire valaki elér mondjuk egy Senir Sytem Integrator szintet. Ez pedig sajnos közelebb van az igazsághoz, még akkor is, ha sokan nem annyira akarják megérteni.

A programozás ma divat, a system administration meg egy olyan üzletág ami kiszolgálja, pl kedves programozó fórumtárs megnyilvánulásán látszik, hogy fingja sincs mi az a system. Lehet hogy programozónak OK.

Sajnos ha tettszik ha nem ott a Nők nincsenek jelen, és nem a hímsovinizmus miatt, hanem mert oda nem "csak" megoldás kell, hanem folyamatos tanulás is, amire nagyon kevesen képesek. Nem, nem függő a dolog, mégis így van.

Update: a tobbit meg eqmontoya tokeletesen leirta) Fokepp Magyarorszagon. itt eddig meg nem, itt egyforman kezeltek eddig. Es alapesetben azt mondanam, ne legyen megkulonboztetes egy ilyen tamogatasnal/versenhyen/esemenyen. De .. A tobbit mar fentebb leirtam.

Leírhatnád azt is, hogy mi lenne akkor, ha mondjuk úgy kezelnék a nőket, mint USA-ban, vagy Japánban. Mert arról nem volt szó, csak arról, hogy mennyire el vannak nyomva, ha nem lenne olyan, hogy "elnyomott" nő nem vehet fel vizsgára kivágott ruhát, ha nem engednék előre, ja és csúnyán nézni nem ér, mert ugye ez jár. Ha egy sport eseményen ugyanúgy rúgnak fel, mert egyenlőség van, ha egy felvételin egy jelentkezéskor, ugyanúgy löknek félre, ja és nincs olyan pofátlanul meg sem köszönöd mert elvárod ugye? És nem csak a közeli ismerősnek jár a köszönöm, hanem mindenkinek, az más kérdés, hogy mivel általában ott nincs előjog, ezért nincs köszönöm sem ugye? Mondjuk amúgy sem.... :)

Szóval Te leírtad az egyik oldalt, a másikat sem kell kifelejteni, de ez mindig lemarad.

[ Szerkesztve ]

• Tim82

félisten

válasz VIC20 #52 üzenetére

Közös képem hallador fórumtárssal. [link] Ő van az autóban, én személyiségi jogaim védelmében levágtam a kép felső részét, hogy ne látszódjon az arcom.

(Én kérek elnézést, nem lehetett kihagyni. :) )

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

• tildy

nagyúr

válasz EQMontoya #55 üzenetére

Pff, tul matematikus, analitikus aggyal gondolkodsz:D (Nem hallgattal be veletlen az Elte-re?:D ) Ertem mire gondolsz, igy javitok, amig magatol ertetodo, altalanosan elfogadott nem lesz :D

• EQMontoya

veterán

válasz tildy #54 üzenetére

Egeszen addig kell pozitiv diszkriminacio, amig valaki is megkerdojelezi a nok letjogosultsagat ezen a teruleten.

Ezt azért már én is túlzásnak érzem ebben a formában. Kretének mindig lesznek, nem a társadalmat formáljuk a kreténekhez, hanem fordítva.

Same rules apply!

• tildy

nagyúr

válasz mikung #42 üzenetére

Teljesen felreerted. Egeszen addig kell pozitiv diszkriminacio, amig valaki is megkerdojelezi a nok letjogosultsagat ezen a teruleten.
    Alapesetben nem lennek mellette, de ahogyan azt is kiemelik egy bizonyos fejlesztoi konferencian, ha valaki 9 evesen fejleszto, ugy bizony erdemes ezt is kiemelni. Egeszen addig, amig nem lesz magatol ertetodo es elfogadott. Amig nem 1 noi fejleszto lesz a csapatban, nem azert , mert tobb nem akarna az lenni, hanem azert, mert a tobbi folyamatosan kapja az oltast esetleg, hogy nem lehet olyan jo. Hogy nem neki valo ez a szakma. Es akar elfogadod, akar nem , ez a jelenseg letezik, hol tobbe, hol kevesbe.
    A tobbi reszet a hozzaszolasodnak nem kommentalnam.

Meg annyit a tobbieknek, miert a sajat peldamat hozom: mert a sajat boromon ereztem. Nem egyszer nem ketszer. ) Update: a tobbit meg eqmontoya tokeletesen leirta) Fokepp Magyarorszagon. itt eddig meg nem, itt egyforman kezeltek eddig. Es alapesetben azt mondanam, ne legyen megkulonboztetes egy ilyen tamogatasnal/versenhyen/esemenyen. De .. A tobbit mar fentebb leirtam.

EQMontoya: Egyebkent lesz folyomanya a dolognak, szerencsere publikus az egesz, es tobb vezeto szerint sem elfogadhato amit velem tettek. Igaz ez mar azon nem segit, hogy emiatt inkabb otthagytam a "csapatot"...

[ Szerkesztve ]

• EQMontoya

veterán

válasz VIC20 #52 üzenetére

Ő kezdett el ,,személyeskedni" abban az értelemben, hogy abszolút személyes tapasztalatait az általánosság szintjére emelte. Ez természetesen elhihető és megérthető, de nem visz előre egy diskurzust.

Ebben pedig aztán annyi tárgyi tévedést sorakoztattál fel, hogy ezt két sorba sűríteni komoly teljesítmény, el kell ismernem.
    Haladjunk akkor szép sorjában:
    -A saját tapasztalatok megosztása hogy a pékbe lehet személyeskedés? Max általánosítás lehetne, ha azt mondta volna, hogy mindenhol ez megy, de közel sem ez történt. Azt írta le, hogy a jelenség valóban létezik, mert Ő is tapasztalta. Szerencsére közel sem mindenhol fordul elő, de ettől még van.
    -Az előzőben kifejtettem, hogy nem emelte az általánosság szintjére
    -Nincs olyan, hogy valami tökéletesen objektív, mert egyikünk sem tökéletesen informált, semmilyen témakörben. Az általánosítás az, ami nem visz előre diskurzust, a saját tapasztalatok megosztása sokkal inkább.

[ Szerkesztve ]

Same rules apply!

• VIC20

őstag

válasz EQMontoya #49 üzenetére

A magam részéről ezt visszautasítom. Ő kezdett el ,,személyeskedni" abban az értelemben, hogy abszolút személyes tapasztalatait az általánosság szintjére emelte. Ez természetesen elhihető és megérthető, de nem visz előre egy diskurzust.

Tim82: Te lettél volna? :)

[ Szerkesztve ]

• Tim82

félisten

válasz VIC20 #48 üzenetére

Biztosan nem hallottál még róla: [link] :)

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

• hallador

addikt

válasz emvy #46 üzenetére

Legalábbis ha trollokkal beszéltél.... Mert legalább pontosan ugyanúgy vitatkoznak mint Te, csak éppen 0 konkrétummal szokás szerint.

Max te szoktál vitatkozni. Én csak leírtam a véleményem, az azért teljesen más kategória.

[ Szerkesztve ]

• EQMontoya

veterán

válasz VIC20 #48 üzenetére

Azért az érvelési hibákról annyit, hogy Tildy hozzászólására ketten kezdtetek el izomból személyeskedni. :)

Same rules apply!

• VIC20

őstag

Nagyon elkeseredett lehetett az a valaki, hogy ilyen buta érvelési hibába menekült.
    Szerintem teljesen korrekt volt, amit itt leírt.

• fordfairlane

veterán

Nem rám mondták? Most irigykedek.

x gon' give it to ya

• emvy

félisten

Épp most írták a másik topicban:

"A legbiztosabb jele annak, hogy igazad van, az az apró tény, hogy hallador elkezd veled vitázni. ;]"

while (!sleep) sheep++;

• EQMontoya

veterán

válasz mikung #42 üzenetére

Ajajajajjj, Te most direkt sértegeted, vagy valamilyen pszichológiai módszert tesztelsz?
    Nehéz elhinni, hogy komolyan gondolod.

Same rules apply!

• VIC20

őstag

válasz tildy #40 üzenetére

Hát nem tudom, hogy ez általában az informatikusokra vagy csak informatikus nőkre jellemző, hogy nem tudnak elvonatkoztatni, általánosságokban, trendekben gondolkodni?

Leírtad a saját történetedet, oké, én elhiszem minden szavát. Másoknak - sokaknak - viszont egészen más tapasztalataik vannak ugyanebből a témakörből. Attól, hogy veled konkrétan ez és ez, így és így történt, még nem te vagy a világ. De még a közepe sem.

[ Szerkesztve ]

• hallador

addikt

válasz tildy #39 üzenetére

Na igen én elég sokat voltam pl: USA-ban is. És ott nincs olyan, hogy a nőt előre kell engedni, meg nincs olyan, hogy a nő kikéri magának, hogy félrelökték mondjuk egy versenyen, tegyük fel van egy ügyességi feladat. Ja és nincs olyan, hogy majd elnézzük, mert nő, ugye ismerős.

Azt nem csodálom, hogy épp pont kikéred magadnak, hogy márpedig mennyire elnyomtak, stb. Csak éppen akkor miért nem járnak pl olyan előjogok Kelet-Európában mindenkinek?

Na pontosan erről van szó ahol Demokrácia van, ott nem csak a nőknek van demokrácia, hanem mindenkinek az van.

Angliában soha nem éreztették veled? De Angliában nem is követelőztél valószínűleg, mert ott nincs nő vagyok jogom/előjogom/megtehetem/meg jár, hanem pontosan ugyanúgy húztad meg magad, mint a többi angol ember ugye?

Gyanítom igen.

Csak mert én is jártam pl USA-ban iskolába, és ott nincs olyan, hogy julcsika lány, meg pistike fiú ugye, Magyarországon miért van?

Vagy nincs olyan, hogy egy mérnöki szakon lenézzük a leányt, természetesen a könnyűipari ruha szakon meg a fiút, hanem tanuló van.

Hát igen, nem kellene sipítozni olyan helyzetben ahol működik egy rendszer. Ugyan egyet érthetsz bárkivel is, mint ahogyan bárki is, csak nem kell elferdíteni a dolgokat, mert pontosan ezért reagálnak így erre pl itt is. Hol láttál Te Angliában olyat, hogy mert nő vagy előjogaid vannak? Én is éltem kinn majdnem fél évet project munkán ott nincs ilyen...

Könnyű károgni onnan, ez nem segít a magyar porosz/Horty rendszerbeli filozófián, még akkor sem, ha valaki azt hisze, hogy a szélsőséges, és az egyoldalú, elhatárolt gondolkodás az jó, lásd emlegetett kolléga... Ha Te ezzel egyetértesz, akkor nagy a baj, de nem a rendszerrel, hanem az emberekkel...

• mikung

aktív tag

Nos, ha te mint nő nem érzed úgy hogy ezek a "női" kezdetű díjak, különdíjak, ... durván degradálóak és azért vannak mert egy nő úgysem érhet el valódi eredményt, nem kaphat valódi elismerést csak mert nő, nincs mese :

- minimál önbizalmad sincs hogy vagy olyan jó, sőt jobb mint bárki más, nemtől függetlenül
    vagy
    - igazak rád a sztereotípiák és testi adottságaiddal (cuki mosoly, dekoltázs, protekció, kinek mi) érted el amit elértél.

• EQMontoya

veterán

Off topic, de ez jobb helyen nem fordul elő.
    Nálunk ha stíluson kötekedsz code review-ban, azért idővel jönni fog egy lebaszás.

Egyébként nagyon meglep, amit írsz. Teljesen megértem a frusztrációdat, de én itthon ennek általában az ellenkezőjét tapasztalom.
    A csapatban lévő lányoknak szívesen segít mindenki, szülinapi ajándékra is összedobtunk az egyiknek, elég jó dolguk van. Sokkal inkább pozitívan vannak kiemelve, mint negatívan.

Same rules apply!

• tildy

nagyúr

válasz emvy #19 üzenetére

:R :R :R
    Pontosan. Eppen ezert a kovetkezo gyereknel ha hasonloan jarunk mint a fiammal , akkor az apja marad vele itthon kb 3 hos koratol. Etetni , pelenkazni, meset mondani az apja is tud. Raadasul szerinte igy fair, most en voltam a gyerekkel itthon

"- Rendesen lefutottak az SAP/FC migrációs tesztek ?
    - Bubuka taknyos, nem volt rá időm, de Béla besegít."

Kedves Mikung, nem, nem futottak le, mert Bubuka bebiszittere epp szabadsagon volt, Bubuka anyukaja meg epp most ment at masik projektre, tanul be, egyebkent is Bubukanak ket szuloje van , nem de? Igy "en" , Bubuka apukaja maradtam itthona gyerekkel. (DEvops/QA analytstkent, ugyhogy meg a teszt is majdhogynem stimmel... )

[ Szerkesztve ]

• tildy

nagyúr

\uramatyam. Miert is neztem be ide. Hogy miert kellenek ilyen dijak, meirt kell propagalni , hogy a noknek is helyuk van ezen a teren? Pont az a par himsoviniszta mutatja meg, aki itt is leszolja oket. Ahogyan engem is alaztak foiskolan, hogy maga meg mit keres itt? Aztan meg lesett az illeto, mikor leprogramoztam neki plcn, amit kert. De meg akkor is ketelkedett, es kerte akkor ezt vagy azt cisnaljam meg.

Rohej. Na a lenyeg, igenis kellenek ilyen esemenyek, mert hatalmas az eloitelet a noi informatikusokkal szemben. Sok esetben duplan is bizonyitanunk kell, hogy igenis eleg jok vagyunk.

Teljesen egyetertek Emvyvel. Sot mivel most mentem vissza szulesrol es maternityrol 10 honap kihagyas utan , meg abban is, amit arrol irt. Visszementem egy olyan helyre, ahol mar 4.5 eve dolgozom, de 10 honap alatt kicserelodott a garda. Korabban elegedettek voltak a munkammal, de 10 ho alatt volt ami valtozott, amit elfelejtettek ledokumentalni, ellenben ugy kezeltek, mitnha 10 ho ki sem maradt volna, es minden valtozast kisujjbol fujok. Hat nem. Egy ellenseges, notwelcomeback legkorbe mentem vissza, es bar a termeket 4.5 eve fejlesztem, legalabb 30-40% a frontenden az en kezem munkaja , githubon kotottek bele olyanokba, hogy ide miert tettem ures sort, oda miert nem, ezt miert igy kommenteltem, azt miert amugy, ennek a fuggvenynek miert ez a neve ( jol nevezem el a fuggvenyeket, csak ez epp nem a szajuk ize szerint volt) Es mindezt code review alatt. Egyszeruen megalazo volt, es nem csak szerintem,a fonokseg szerint is, igy kenytelen voltam athelyezest kerni mas projektre. Szoval tudom mi az, amikor bullying van , meg kettos merce, es tobb velemeny szerint is siman benne volt az is, mert no vagyok( egyetlen no a csapatban) , es ezert mentek ra minden incifinci hibara ( hagyjuk mar, a plusz sor nem hiba, abba konnyu belekotni, az algoritmust persze nem nezi at) Itt Angliaban meg sosem eltem at ilyet eddig, meg is lepodtem. Szerencsere az uj projektnel korrekt a cspaat, nekik uj vagyok, abszolut segitokeszek.

[ Szerkesztve ]

• mikung

aktív tag

válasz EQMontoya #37 üzenetére

"Női különdíj"

Vagyis ha minden nő kiesik még az elején, akkor is megkapja a "legjobb". Ha tényleg tudott ha bufészakos, az mindegy. Ha másért nem, a "bátorságáért", "kiállásáért", ... vagy egyéb bullshit indokkal.

(P:J)
    A teljesítményéért továbbra is grat, egyenlő megmérettetésben nyert.(/P)

A probléma még mindig a "női különdíj" része.

• EQMontoya

veterán

válasz mikung #36 üzenetére

Az viszont irritáló hogy a női különdíjat egy büfészakos mancika is megkapta volna ha ő az egyetlen női versenyző. :(((

Ha hallgatnál, bölcsebb maradsz. A döntőbe be kellett jutni, és ott nem volt női és férfi kategória, nyilván.
    A döntőbe jutáshoz meg azért nemtől függetlenül tudni kell valamit, nem olyan könnyűek ezek a versenyek, voltam páron anno én is.

Same rules apply!

• mikung

aktív tag

válasz domos #33 üzenetére

Egyenlőbbek az egyenlőbbeknél.

Az eredményért grat, a kopterben legyen sok öröme. :R

Az viszont irritáló hogy a női különdíjat egy büfészakos mancika is megkapta volna ha ő az egyetlen női versenyző. :(((

• domos

senior tag

válasz hallador #34 üzenetére

:C :R

[ Szerkesztve ]

• hallador

addikt

válasz emvy #15 üzenetére

Azért ezt az okosságot nem kellene hirdetni, mert kicsit olyan mint a KGST szocializmus volt, csak a neve volt szocializmus, a több inkább csak elnyomás:

Rengeteg szuperokos noi kutato van, illetve lenne, ha az egyebkent rendkivul eros ferfisovinizmus nem tolna ki oket az akademiai szektorbol (sokkal rosszabb ez, mint pl. az iparban), ill. ha ki lenne dolgozva, hogy szules utan hogy tudnak visszailleszkedni a palyara.

Addig értünk egyet, hogy rengeteg okos nő van, mert tényleg így van, abban a férfi sovinizmus dologban annyira már nem. A szülés utáni visszatésésben sem annyira. Érdekes amikor én pl katona voltam mindenki nagy ívben szart rá, hogy hogyan találok majd munkát, szóval ne csak akkor legyen demokrácia a demokrácia ha nőkről van szó.

Nagyon sok agyi kapacitast vesztunk el jelenleg (nem olyan szintueket, mind amilyenre egy rendszergazdanak van szuksege, hanem sokkal tobbet..).

Nyilván ez így is van, ha kifejezetten tudósokról van szó. A rendszergazdás megjegyzésed meg azért kicsit furi, mert abban igazad is van, hogy a rendszergazdából sok van, csak jó rendszergazdából lehet, hogy kevesebb, mint kutatóból. Lehet, hogy nálatok nincs értelmes rendszergazda, de azért ha valaki jó rendszergazda akkor az az IT minden részén ott van valamennyire, nem az államigazgatós haveros dolgokra gondoltam, hanem mondjuk egy jó rendszerintegrátorra, akiből most borítékolhatod, hogy kevesebb van mint kutató.

Szerencsere a Google-nel meg tarsainal nem a PH forum szinvonalan gondolkoznak. :)

Bizony nem, ja elfelejtetted, hozzátenni, hogy ott nem egészen lehet megoldani ezzel: "Nő vagyok" mindent. Tudod, amit Magyarországon azért igen. Ja a google hazájában nem ál demokrácia van mint nálunk, hanem igazi, az az ha ott hibázol hiába vagy nő, az utcán landolsz egy életre akár. Szóval nem kellene összemosni a hímsovinizmus fogalmát, ha nő vagyok jár, és amúgy is mi az hogy nem enged előre, nem mehetek előre, meg nem kapok mert amúgy nekem jár. A kettőt ne keverd össze.
    Azt se felejtsd el, hogy a Te általad háttérbe szorított nők ingyen tanulhatnak az alatt a 3 év alatt amire pénzt is kapnak, ameddig amúgy a google országában mit is kapnak? De azt is tedd hozzá, hogy a nőkhöz a jogrendszer sem áll olyan keményen, mint a férfiakhoz: Magyarországon, ameddig a google hazájában a halál büntetés nem válogat.
    Jaaa azt is elfelejtetted, hogy a google országában ugyanazért a tettért nem úgy van, hogy a nő 3 hónap felfüggesztettel megússza, amiért a férfi 10 évet kap. ott 10 év 10 év.

A Nők Magyarországon/Kelet-Európában valóban le lehetnek alacsonyítva egyes esetekben, de ehhez igazodik a társadalom is, a másik oldalon olyan előjogok vannak, ami máshol maximum hitelre kap meg egy Nő.

Kicsit képmutatónak érzem a hozzáállásod, de ez magánvélemény.

Nekem sem tettszik Magyarország el is szeretnék menni minél előbb, de pontosan az ilyen hozzáállású egyoldalú, határolt gondolkodású vélemények miatt, ami gyakorlatilag az egyik oldalt mutatja be, na ebből lesz először a politikai fanatizmus, utána a diktatúra, de úgy tűnik ezt igénylik egyes rétegek.

[ Szerkesztve ]

• domos

senior tag

válasz Ku'leth #32 üzenetére

Na igen, ez így nevetséges. :W

• Ku'leth

tag

válasz leeate #31 üzenetére

http://itcafe.hu/hir/ericsson_programozoverseny_2.html

"Az Ericsson a programozói pályán hagyományosan alulreprezentált női versenyzők között egy különdíjat is kiadott, aminek a nyertese szintén Borbály Zsófia lett."

"A 2016-os bajnokság nyertese, Simkó Marcell egy GoPro HD Hero4 sportkamerát, a második helyezett Borbély Zsófia egy Parrot AR. Drone 2.0 Elite Edition drónt, a harmadik helyezett Magyar Bálint egy Raspberry PI-t vihetett haza. A női különdíjat – egy Fitbit Flex aktivitásmérőt – Borbély Zsófia nyerte el."

Most erre mit lehet mondani ? Egyenlő küzdelemben legyőzött nem egy fiút, második helyezettel kapott egy f*sza ajándékot, de azért még dobjuk meg egy különdíjjal is mert nő.

Ezúton kérem az Ericssont hogy adjon egy férfi különdíjas aktivitásmérőt/kisautót/zsebkést/valamit
    Simkó Marcell -nek mert ő meg férfi.

[ Szerkesztve ]

A tanácsadó az, aki a szeretkezésnek harminc módját ismeri, de barátnője még sosem volt.

• leeate

senior tag

Néha úgy érzem, jobb lett volna, ha nőnek születek, most mindenki ny.. a s... :))

Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!

• VIC20

őstag

válasz mikung #29 üzenetére

Lehet rugódozni a formán, de a tartalmat illetően teljesen igazad van.

• mikung

aktív tag

válasz emvy #28 üzenetére

Sry, kicsit megszaladt a bill. mikor a szülés utáni rész jött szóba. :)

• emvy

félisten

válasz mikung #27 üzenetére

> A probléma az hogy nagyon túl van tolva ez az egész egyenlősdi.

Ez lehet egy viszonylag szalonkepes velemeny, kar, hogy nem innen indultunk.

while (!sleep) sheep++;

• mikung

aktív tag

válasz emvy #25 üzenetére

"persze sajnos sok kisebbsegi komplexussal rendelkezo ferfi valaszt maga melle egy elnyomhato not"

Na abból lesznek a családon belüli erőszakok, de ez hogy jön ide ?

A nő béréből természetesen nem lehet kompenzálni, legfeljebb az év végi bónuszt megvonni (bár ez is cinkes hogy miért pont ő nem kap).

A probléma az hogy nagyon túl van tolva ez az egész egyenlősdi. Oly vérre menő küzdelem folyik hogy a nők jellemzően jól fizető és jelenleg férfi dominanciával bíró állásokat töltsenek be legalább 50% +1 arányban hogy az ordító hiányosságokat/különbségeket is lesöprik az asztalról.

(#26) peterkeT
    Hát ez nem sok érv, de tiszteletben tartom ha csak ennyi telik tőled.

[ Szerkesztve ]

• parandroid

félisten

válasz mikung #24 üzenetére

Csak miután hazamentél, adtál két puszit anyukádnak, és elmondtad neki, hogy mennyire örülsz, hogy az ő idejében esélye sem volt informatikai területet választani, ha továbbtanulásban gondolkozott, mert úgyis hülye lett volna hozzá, no meg úgyis mindig kivonta volna magát a munka alól arra hivatkozva, hogy a taknyos orrodat kell törölgetnie.

Aztán meséld el, meddig csengett a füled a taslitól. :DDD

p

• emvy

félisten

válasz mikung #21 üzenetére

> No apa mert ő egy erős független önálló nő.

Ha jol latom, ezt te keverted ide :) persze sajnos sok kisebbsegi komplexussal rendelkezo ferfi valaszt maga melle egy elnyomhato not, de akinek van pocse, az nyilvan egy komoly, onallo szemelyiseggel rendelkezo tarsat valaszt maga melle :)

> Miből kompenzáljanak ? A nő béréből ?

Persze. Ha valaki kevesebbet dolgozik vagy kevesbe ert a dolgahoz, akkor jo esellyel kevesebbet fog keresni.

> De akkor meg megy a sipítozás hogy a nők kevesebbet keresnek.

A problema azzal van, ha ugyanazert a munkaert bizonyos tarsadalmi csoportok kevesebb penzt kapnak, nem azzal, ha mas munkaert kapnak kevesebbet.

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

• parandroid

félisten

válasz mikung #21 üzenetére

Látom nagy a rémület, hogy az élet egyre kevesebb területén érzed különbnek magad, és nem bírsz már hogyan kompenzálni.

p

• fordfairlane

veterán

válasz mikung #18 üzenetére

Vagy netán egy nő nem tud úthengert vezetni ?

Tudna, ha nem lenne jelen a nagyon erős férfisovinizmus az úthengervezetők közt. Mint az közismert. ;]

x gon' give it to ya

• mikung

aktív tag

válasz emvy #19 üzenetére

No apa mert ő egy erős független önálló nő. Vagy pedig az apa is szétdolgozza magát és egy férfinél általában nem indok hogy gyereke van.

Egy lovacskát kompenzálnak. Miből kompenzáljanak ? A nő béréből ? De akkor meg megy a sipítozás hogy a nők kevesebbet keresnek.

"...Szerencsere a jelenlegi tarsadalmi rendszer nem ugy mukodik, hogy te vagy akarki megmondja, hogy ki mit csinaljon..."

Ha nem így működik, hol a probléma ?

Csupán felvetettem hogy az úthenger vezetéshez sem kötelező ám a himbilimbi.

[ Szerkesztve ]

• emvy

félisten

> Vagy netán egy nő nem tud úthengert vezetni ?

De, nyilvan tud. Szerencsere a jelenlegi tarsadalmi rendszer nem ugy mukodik, hogy te vagy akarki megmondja, hogy ki mit csinaljon, hanem mindenki eldontheti, hogy mit akar. Ha abbol, hogy a nok szeretnenek mondjuk kutatok lenni, szerinted az kovetkezik, hogy legyenek uthengervezetok is, akkor reszvetem.

while (!sleep) sheep++;

• emvy

félisten

> Aztán majd jön hogy végezd el te a munkáját mert a gyereket babusgatni kell

- a gyerekert el tud menni az apja is, nem csak az anyja
    - ha elvegzed a munkajat, akkor gondolom kompenzalnak erte
    - ha nem kompenzalnak, akkor szar helyen dolgozol
    - ha szar helyen dolgozol, es ott maradsz, akkor te vagy a hulye

> Meg azt a jó édes k....

Gratulalok :)

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

• mikung

aktív tag

válasz emvy #15 üzenetére

"... ha ki lenne dolgozva, hogy szules utan hogy tudnak visszailleszkedni a palyara ..."

Meg azt a jó édes k....

Aztán majd jön hogy végezd el te a munkáját mert a gyereket babusgatni kell és meg erős független egyedülálló karrierista nő. De azért ki fogja elhozni az oviból, be kell menni szülőire, a gyerek beteg, most otthon marad, előbb megy el, ...

Ezt egy manager, képviselő, ... típusú állásban el lehet játszani, de ahol tényleg számítanak rád és nem lehet random csúsztatgatni az időpontokat - sőt, legyen meg tegnapelőttre - ott ez nem megoldható.

- Rendesen lefutottak az SAP/FC migrációs tesztek ?
    - Bubuka taknyos, nem volt rá időm, de Béla besegít.

És Bélát rugják ki mert a saját feladatai mellett neki TÉNYLEG nem jutott rá ideje.

#17 : Pedig ha már egyenlőség, akkor hajrá. Nem minden utburkoló szétkokszolt díjbirkózó, a lapátot egy nő is tudja támasztani 40C -ban, az asztaltot egy nő is ki tudja egyengetni. Vagy netán egy nő nem tud úthengert vezetni ?

[ Szerkesztve ]

• emvy

félisten

válasz mikung #16 üzenetére

Az utburkolas az azert mas ugy, mert ott a nok fizikai okokbol rosszabbul teljesitenek -- ellentetben a szellemi foglalkozasokkal, ahol minden azt mutatja, hogy pont olyan ugyesek, mint a ferfiak (az anecdata jelen esetben is irrelevans).

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

• mikung

aktív tag

válasz edward2 #14 üzenetére

Pedig ott van az az üvegplafon. ;]

Mondjuk tényleg nem sok hírt olvasni arról hogy "legyél te is útburkoló" címen a nők egyenjogúságért küzdenének. :U

• emvy

félisten

Jo ez a kezdemenyezes. Rengeteg szuperokos noi kutato van, illetve lenne, ha az egyebkent rendkivul eros ferfisovinizmus nem tolna ki oket az akademiai szektorbol (sokkal rosszabb ez, mint pl. az iparban), ill. ha ki lenne dolgozva, hogy szules utan hogy tudnak visszailleszkedni a palyara. Nagyon sok agyi kapacitast vesztunk el jelenleg (nem olyan szintueket, mind amilyenre egy rendszergazdanak van szuksege, hanem sokkal tobbet..).

Szerencsere a Google-nel meg tarsainal nem a PH forum szinvonalan gondolkoznak. :)

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

• edward2

addikt

válasz hallador #12 üzenetére

Mindegy majd megoldják, hogy a munkahelyednek kötelező lesz 50%ot alkalmazni kvóta alapon. Ja természetesen csak a zsíros munkahelyek érdeklik őket: jól fizető IT szakember, parlamenti képviselő, jogász stb.

Azt nem hallom sehol, hogy kvótáért könyörögnének útépítőknél, szénbányászoknál, kukásoknál stb.

• fordfairlane

veterán

válasz hallador #12 üzenetére

A programozásban sem pengék. Kivételek persze mindig vannak, de ez nem jelent semmit.

Kezdjük azzal, hogy a többséget egész egyszerűen nem érdeklik a gépek, a műszaki dolgok. Hány nőnek van saját autója? Elég soknak. És hány nő bütyköli szívesen a saját autóját? Én konkrétan egyet sem ismerek ilyet. Szerintem itt van a probléma.

Az általam ismert jó fejlesztők elég különféle képzésben vettek részt, ebben nagy a szórás, de egyvalamiben egyeztek: Érdekelte őket nem csak a hogyanok, hanem a miértek is. Érteni akarták, hogy mi hogyan működik, miért úgy működik. Kísérletező kedvűek voltak, egyáltalán nem sajnálták az időt és energiát utánanézni dolgoknak.

Az IT a jól fizető területek egyike, így nem véletlen, hogy a figyelem középpontjába kerül, de ettől még a nők nem lesznek jó fejlesztők.

x gon' give it to ya

• hallador

addikt

Engem csak az érdekelne, hogy miért kell ezt nyomni, nekem is volt több női munkatársam, aki pl szervizesnek képzelte m agát, miközben eladott annó egy halom inkompatibilis vasat, de nem ám alapszinten. De nézzük el neki stb, ha ezt mondjuk én csinálom, akkor repülök...

Szóval szép ez, csak a hölgyek minden bántás nélkül nem erre a pályára termettek. Van ahol nagyon pengék tudnak lenni, pl, a programozásban, vagy a grafikus tevékenységeknél, de a system oldal nem az erősségük. Szerintem.

• mikung

aktív tag

válasz domos #9 üzenetére

Már van női informatikus, női tudományos verseny, női ...

Mindez csak az egyenlőség nevében. :))

• domos

senior tag

Kezdek már agyf*szt kapni ettől a női informatikus baromságtól...

• fordfairlane

veterán

válasz UnA #4 üzenetére

Ez abszolute logikus érv, de attól tartok, hogy nem lehet csak úgy tömegével bevonzani a nőket az Infós munkaerőpiacra csupán azzal, hogy ilyen-olyan díjat hirdetnek meg nekik. Oké, nyilván akad majd legalább egy nő, akire rá lehet majd fogni, hogy azért lett belőle fejlesztő, mert 1. nagyon akarta, 2. a gonosz patriarchális társadalmat sikerült felpuhítani, és 3. mellesleg itt a mi fasza kis programunk.
    Attól viszont nem változnak meg az arányok, hogy lesz pár kvótanő mutatóba. Ez inkább csak PR, mint mondjuk pl. a sportesemények céges szponzorálása.

x gon' give it to ya

• UnA

Korrektor

válasz Ku'leth #5 üzenetére

"Többek közt attól van szakemberhiány hogy nem fizetik meg a szakembert."

A fejlett országokban mindenütt szakemberhiány van, ezzel ezt nem tudod megmagyarázni.

• edward2

addikt

válasz UnA #4 üzenetére

Kapitalizmusban a mérséklés egyenlő azzal, hogy olcsóbb munkaerőt akar a foglalkoztató.

Persze a csomagolás szép és ez tipikusan az, hogy nem lehet ellene tiltakozni...

• Ku'leth

tag

válasz UnA #4 üzenetére

Többek közt attól van szakemberhiány hogy nem fizetik meg a szakembert.

Több nőt (olcsó munkaerőt) dobnak piacra, megnő a kínálat, lesz aki elvégezze a munkát sz.ré-h.gyé.

Persze a végén megint sírás lesz a vége mert a "reklámban" az volt hogy ők lesznek a jövőő nagy IT -sei amit kaptak meg egy jó ha nem minimálbéres mindenes meló.

A tanácsadó az, aki a szeretkezésnek harminc módját ismeri, de barátnője még sosem volt.

• UnA

Korrektor

válasz edward2 #3 üzenetére

Ez is egy lehetséges forgatókönyv, de én inkább úgy látom, hogy a kínzó szakemberhiányt akarják valahogy mérsékelni. Aztán majd meglátjuk. :)

• edward2

addikt

válasz foodlf #2 üzenetére

Az egész pontosan arra megy ki mint sok sok éven keresztül a nők munkába karrierbe "motiválása"

Ha egyre több IT munkahely lesz és csak a férfiak maradnának a piacon akkor felmennének a fizetések. Ezt semmilyen nagyvállalat nem akarja így kamu női motiváció megy... Ennyi.

• foodlf

csendes tag

valami random szervezet valamelyik másik random szervezetnek ad díjat és ezzel bekerül a hírekbe.
    hagyjuk már. a 0-nál jobban kellene, hogy érdekeljen ez?

inkább beszéljünk arról, hogy a google-nek, mint profit érdekelt cégnek, milyen háttérszándékai lehetnek ezzel, hogy a nevét és ezzel együtt a fake hype-ot adja történések mögé. ilyesmiről természetesen nem szabad beszélni, mert szembe megy a nagyvállalatok által elvárt képmutatással.

PR cikk, csak így tovább! :C

• edward2

addikt

Gratulálok nekik, de azért az már idegesítő mennyire napi szinten kell ezt sulykolni a népbe.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák