Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Él még ez a topik? Az lenne a kérdésem, hogy a Telenornál vajon vagy (telekomnál) elfogadják adategyeztetésnél a régi típusú személyi igazolványt? Édesapámnak az van és a vodafone az idén nem tudja elfogadni mert a rendszerük nem jó. Nem nagyon tudnak infót mondani mikor lesz jó. Gondoltam számhordozással átvinném oda ahol meg tudják ezt oldani.
-
8
senior tag
válasz geotigris9 #152 üzenetére
június 30. 23:47-kor próbálkozni
alternatív...Mit tehetnek az adategyeztetésről lemaradt feltöltőkártyások?
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. REVOLUT regisztrációhoz 8.500Ft! Curve regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
Male
nagyúr
Határidő lejárt... van bárki, akinek lekapcsolták a számát? Vagy ez egy jó poén volt csak?
-
geotigris9
tag
válasz geotigris9 #151 üzenetére
A képek mindent elmondanak ...
Viszont a másiknál ...
Nem kis idő próbálkozás idegeskedés, de talán elvileg legalább az eggyik megmarad ...
Telefonon esélytelen volt teljesen, nem vették fel eggyik szolgáltató sem a fentiek közül bár több perc automata hallgatás után a T betűs szolgáltató közölte este tízig van ügyfélszolgálat a legvégén .. .[ Szerkesztve ]
((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))
-
geotigris9
tag
Mi a fenét csináljak, mert úgy alakult most este próbáltam - próbálom az adategyeztetést a Vodánál, de ezt adja be ami képen van alább. ??? Az ügyfélszolgálat meg csak foglaltat jelez tehát ott sem tudom egyeztetni az adatokat.
És órákkal ez előtt is ugyan ez volt!
[ Szerkesztve ]
((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))
-
Male
nagyúr
Visszavonom: simán ellenőrizhető, hogy megvan-e az adategyeztetés: Ha újra elkezdem, akkor az SMS kód küldése helyett kiírja, hogy már le lett egyeztetve...
( viszont amelyik számomra alapból kaptam SMS-t, hogy nem szükséges, mert ők megcsinálták... na azt engedte megcsinálni... ) -
spiritex
veterán
válasz spiritex #148 üzenetére
Máshogy fogalmazok: mi a francot ér az egész online adategyeztetés, ha nem vagyok biztos a sikerességében, és emiatt be kell mennem leellenőrizni??? A születési naptár működése is kritikán aluli...
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
Akkor mi van, ha az egyik számomra jött a SMS a sikeres adategyeztetésről, a másikra viszont nem? Csináljam meg még egyszer online az egyeztetést???
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Bferibörs
addikt
válasz Bferibörs #146 üzenetére
Vodafone oldaláról :
"Az online adategyeztetés nem csak gyors és kényelmes: sikeres online egyeztetés esetén 2 nap díjmentes beszélgetés adunk ajándékba! Ezt a keretet 2017.07.07-én aktiváljuk, melyről SMS-ben értesítünk majd. A keret az értesítéstől számított 48 órán belül használható fel normál díjas magyar számokra, belföldről és az EU-ból."
Most akkor honnan a fenéből, tudja meg az ember ,hogy az a sikeres ami sikertelen tulajdonképpen, hogy is, hol is van.
A honlap kitöltés után sikerest jelez , sms-ben küldik ,hogy 2017.07.07-től megkapja a blablabalabla-t.Lesz itt káosz szerintem.
Megjegyzem a Telekom Dominómnál sincs feltüntetve a saját fiókomban , hogy adat egyeztetett viszont ők küldtek sms-t, hogy sikeres , a Telenoros karimnál ott van a sikeres egyeztetés időpontja.
Pixel 8 Pro,Galaxy S23 ultra, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual
-
Bferibörs
addikt
Hát Ő nincs regelve a vodánál, nem volt eddig szüksége rá , így nem is tudja , hol keresse , az adategyeztetés linkjét is én küldtem át neki, nem számítógép guru.
én 4 napig voltam vodafone előfizető, elég is volt annyi[ Szerkesztve ]
-
Bferibörs
addikt
Sziasztok!
Koleganőm online adat egyeztetett a vodánál, az online felület közölte vele, hogy rendben van az egyeztetés, megkapta az sms-t, hogy július izétől megkapja a kedvezményt , viszont bement egy vodás pontra és közölték vele, hogy az adategyeztetés érvénytelen. Ez csak akkor derült ki amikor érdeklődött a telenornál számhordozással kapcsolatban mivel 2 hete nem történt semmi és átment a vodához ez ügyben. Ha nem akarja elhordozni a számát nyugodtan ül otthon és meglepődik, hogy kikapcsolják a telefonszámát ?
Ilyenkor mi van ?
-
Littoral
aktív tag
A mobilszolgáltatók üzleteiben egyre nagyobb a tumultus, és bár online is el lehet végezni a törvény által előírt adategyeztetést, mára egyértelműnek látszik, hogy nem fog mindenkinek sikerülni a következő egy hét alatt. Aki nem egyeztet, annak elvileg örökre megszüntetik a hívószámát. De a Telenor kitalált valamit.
A Telenor szerint biztosan állítható, hogy a fennmaradó idő már nem lesz elég mindenki számára, hogy elvégezze a törvényben előírt adminisztrációt. A Telenor július 1-jén köteles a vonatkozó törvénynek megfelelően lekapcsolni azokat a feltöltő SIM kártyákat, amelyeknél nem történt meg az adategyeztetés. A szolgáltató azonban, mivel nem szeretné elveszíteni az adategyeztetésről lemaradt az ügyfeleket, biztosítani fogja, hogy az érintett ügyfelek a lekapcsolást követően 60 napig visszakaphassák korábbi hívószámukat és egyenlegüket.
-
félisten
válasz cinemazealot #141 üzenetére
Nem olyan régen van ez a "számláló", mint írtam, hónapokkal ezelőtt lakcím adatokat nem is lehetett kitölteni(mert egyszerűen nem volt a megadandó adatok közt), most meg kötelezően...
Amúgy számláló: [link]A kérdőív az meg azért érkezett, mert az adatok megadása "alatt" két opciót lehet elfogadni, az elsőt nem kötelező, de ha elfogadod (bepipálod), akkor abban ez vagyon, ezt fogadod el: [link]
Az még kevésbé érdekelne, ha csak az a számláló hibás (mert folyamatosan hegesztik a weblapjukat), csak nehogy a hónapokkal korábbi sikeres adategyeztetett számok meg megnémuljanak elsején, mert abból tényleg nagy balhé lesz...
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
cinemazealot
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #139 üzenetére
Nekem van egy olyan sanda gyanúm, hogy július 1-től elképesztő mennyiségű panasz fog érkezni a szolgáltatók, különösen a Telekom ügyfélszolgálatára... már ha tényleg elkezdik kikapcsolgatni azokat a számokat, amiknek az adategyeztetését nem (vagy csak hiányosan) rögzítették. Én pl. nem is emlékszem, hogy láttam volna ilyen visszaszámlálót a felületen (pedig másfél hónapon belül két számra is elvégeztem. De az is nevetséges, hogy se visszaigazoló e-mail, se visszaigazoló SMS, de még a Telekomos fiókomban sem látom, hogy egyeztetve volna bármelyik számom is, pedig mindkettőt társítottam a profilomhoz.
Idióta Telekom ráadásul a minap küldött nekem egy kérdőívet, ahol az ügyfél elégedettségre voltak kíváncsiak. Hát, valószínűleg nem teszik ki a büszkeség falra azt, amit akkor összegyűjtöttem nekik az elmúlt másfél hónapban elkövetett f@$zságaikból.
-
Male
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #139 üzenetére
Az a SIM más nevén van, de a sajátodra tudtad "adategyeztetni" simán? Na ez érdekes. Akkor ezzel megoldható az átíratás tulajdonképpen?
A Voda még SMS-t sem küld arról, hogy sikeres, csak a weboldal kiírja... az ingyen telefonálás meg majd köv. hónapban íródik jóvá, tehát ebből sem derül ki.
Nem értem, ha már ilyen kockázata van, hogy az ember bukhatja a számát, miért nincs erről érdemi visszaigazolás ( meg lehetett adni e-mail címet is, de még arra sem jött egy nyamvadt visszaigazolás sem ), vagy ellenőrzési lehetőség?Nekem pl az egyik számommal nem is csináltam semmit, csak jött egy SMS-t, hogy leegyeztették, és rendben van... pedig 20 éves szám, nem stimmelhet pl a személyi igazolvány száma.
-
félisten
Hali!
Már több hónapja online megcsináltam az adategyeztetést, ami rendben le is zajlott, megkaptam a bónuszról szóló sms-t is stb stb (online egyeztetésnél egy hétvégén ingyen lehet beszélni 30-as számokkal)
Ma egy itt nyaraló külföldi ismerősöm kért meg, hogy az itt, Magyarországon vásárolt SIM-re ( nem idén vette, hanem már jó pár éve) végezzem el az adategyeztetést. Mivel a rendszer a külföldi okmányokat nem kezeli, így a saját nevemre/adataimra végeztem el az egyeztetést, hisz magánszemély esetében 10 SIM lehet.
Na és jött az első furcsaság, ugyanis az adategyeztetés lezajlott rendben, sikeres is volt, de azt írta a rendszer, hogy még 9 számra tudom elvégezni a jövőben az egyeztetést, ami nem lehet igaz, hisz hónapokkal ezelőtt már 1 számot egyeztettem...
Kíváncsiságból újra megadtam az első telószámot, és azt ismét egyeztettem, és itt a második furcsaság, hogy újra sikeres volt a dolog és akkor már azt írta a rendszer, hogy még 8 számot egyeztethetek.A pár hónappal ezelőtti online felületen nem lehetett megadni lakcím adatokat, mert azt a rendszer nem kérte, nem is ajánlotta fel, ilyen opció nem volt, most viszont kötelezően kitöltendőnek kéri.
Nagyon remélem, hogy az a jó csomó ember, akinek már hónapokkal ezelőtt megcsináltam az adategyeztetését, az nem fogja a Telekom hülyesége miatt bebukni a számát (mert mint feljebb kifejtettem, az első egyeztetésemet, mintha nem kezelné/elfelejtette volna a rendszer)
Más is találkozott a szituval és mi a véleményetek, esetleg van aki konkrétan tudja, hogy ez csak rendszerhiba és nem kell vele foglalkozni, stb stb?
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Male
nagyúr
Vodafone: Az egyik számomra simán érkezett egy SMS-s, hogy ők leegyeztették a számomat, egyeznek az adatok, minden oké, nem kell semmit tennem... Másnak is volt ilyen?
A másik számom (több, mint 20 éves ) még apám nevén van, a webes felületen végigcsináltuk az egyeztetést, a weboldal ki is írta, hogy minden rendben, sikeres. Ilyenkor nem kéne a telefonra is jönnie valaminek? ( az elején küldtek rá egy kódot, de a sikeres egyeztetésről nem jött már rá )
-
8
senior tag
http://www.hirado.hu/2017/06/08/tolvajok-veszelyeztetik-a-feltoltokartyas-mobiltulajdonosokat/
A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság adattolvajok felbukkanására hívta fel a figyelmet.
Bűnözők a feltöltőkártyás adategyeztetés kapcsán próbálnak személyes adatokat szerezni.
Az érintett időszakban a tolvajok megpróbálnak személyes adatokat szerezni feltöltőkártyás számaik regisztrációjához, s ezért önmagukat a szolgáltató munkatársának adják ki és telefonon hívnak fel ügyfeleket. A hívások során személyes adatokat kérnek az adategyeztetéshez, majd az adatokkal saját telefonszámaikat regisztrálják.52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. REVOLUT regisztrációhoz 8.500Ft! Curve regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
sunavlys
senior tag
válasz macilaci78 #134 üzenetére
Én is😂
De csak 7 napig ervenyesZTE v967s, Redmi 4A, Huawei_p9_lite_2017, Redmi Note 11 Pro
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz macilaci78 #134 üzenetére
Eddig ugye az volt hogy csak azok kapják meg akik 2017.05.30. után végzik el az adategyeztetést online.
Viszont ha úgy maradt volna az nem lett volna etikus, sőt még lehet hogy jogszabályba is ütközik.
-
macilaci78
nagyúr
Megcsináltam ezt az adategyeztetést Telenor és Telekom számokra a cikk megjelenését követő napokban.
Most kaptam az sms-t a Telenortól, hogy köszönik, hálájuk kifejezéseként kapok 20 perc hálózaton belüli beszélgetést és 500 MB adatot.
Alapvetően csak fenntartom a számot, nem használom, ennek megfelelően egy buta telefonban van, de kedves gesztus volt.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
8
senior tag
válasz sunavlys #129 üzenetére
Meg ott nincs büntetés a roaminggal való visszaélés miatt?
"Büntetés" sehol sincs, max megszüntetik díjmentes eu roamingolásod és hazai + roaming plusz tarifát raknak a számodra, mint eddig (kvázi visszaáll a mostani állapot, de valszeg olcsóbb lesz a mostaninál az olcsóbb maximalizált árak miatt).
A méltányos felhasználás ellenőrzésére pedig az összes szolgáltatónak megvan a lehetősége az összes eu országban, így Ausztriában is, nyilván ki is használják majd, de hogy mit tekintenek méltányos felhasználásnak az szolgáltatónként eltér. Annyi adott, hogy mindig a legutolsó 4 hónap adatait vizsgálhatják gördülő időintervallumban, és először figyelmeztetnek, majd rá két hétre kezdhetik a roaming plusz díjat alkalmazni, és fontos hogy onnatól kezdve, tehát visszamenőleg nem számíthatnak fel díjat.[ Szerkesztve ]
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. REVOLUT regisztrációhoz 8.500Ft! Curve regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
Psychopeti
senior tag
Az SMS-t legkésőbb meddig kell megkapni?
(Vodafone)[ Szerkesztve ]
Kend azt hiszi ez csak úgy van, hogy befogjuk a kancát a szekér elé, és gyi te szürke???
-
ripla
addikt
Közben én is kaptam sms-t. Annyiban szerencsém volt, hogy van itt a strand melletti parkolóban letéve egy ideiglenes T-mobil bázis, egy átalakított konténer formájában. Oda bementünk, 2 perc alatt megvolt a dolog, ennyi. Persze nem hibáztatom a T-t, tudom hogy ott fent az "okosok" döntöttek így, és a többi szolgáltatónál is ez megy.
Csak megalázó, hogy évente meg kell ismételni, mert potenciális terroristaként kezelnek, akinek igaz hogy 25 éve megvan ez a száma és még Westelnek hívták őket amikor meglett, de nyilván az elmúlt 25 év csak és kizárólag a gonosz tervezgetéseimmel telt, hogy majd most, 2017 környékén terrorista sejtekkel vegyem fel a kapcsolatot, nyilván.[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
Miért van olyan érzésem, hogy meg fog szűnni a magyar számom?
-
Littoral
aktív tag
Új - bár érthetetlen - fejlemény: a tartalékszámommal futó kártya egyeztetésénél kis nyugtalanság után azt kérdezte a munkatárs, hogy lehetséges-e, hogy az előző igazolványomon rosszul volt rögzítve a születési helyem?
Hogyne... Nekem pedig nem tűnt fel tizenX évig, de egy hivatalos helyen és hatóságnál sem...
Inkább rosszul lett rögzítve az online rendszerükben.
Lesz még itt kavarodás. -
Teszla_
senior tag
Használt telefonnal együtt vettem, voltam kb 16 éves, vagy még annyi sem. Nem nagyon foglalkoztatott a dolog, jó a telefonszám
Egyelőre bemegyek majd és kivárom azt a 30-60 percet, amit általában a vodánál kell nálunk. Szerintem így, hogy nem ismerem az előző tulajt, esélytelen, hogy bármit is tegyenek, de ne legyen igazam. Az az évi egy feltöltés kb. 1 perces művelet volt egy tankolás mellett, sőt, most már a honlapjukon is fel tudom tölteni bankkártyás fizetéssel. Ahhoz nem kell fél, 1 órát eltölteni a szolgáltatónál, hogy sorra kerüljek. -
8
senior tag
"Ki tudja kinek a nevén van"
Azért így bátor dolog 12-15 évig használni egy kártyát
"csak évi háromezer forinttal töltöm fel"
Ezek szerint eddig is foglalkoztál a kártyával évente egyszer, mostantól kösd össze az adategyeztetéssel és egyszerre letudod. Egyébként meg ki tudja mit hoz a jövő, lehet, hogy hallgatás-beleegyezés alapon lesz az adategyeztetés, vagy csak egy kattintás, és mindössze változáskor lesz majd teendő.
-
Teszla_
senior tag
Nagyszerű, ugyanebben a helyzetben leszek. Van egy sim kártyám vodánál, amit kb 12-15 éve vettem egy gsm boltban. Ki tudja kinek a nevén van. 6-7 éve letettem, csak évi háromezer forinttal töltöm fel, hogy ha megszűnne a céges számom, akkor a régi jól bevált szám azért megmaradjon. Ha semmit se lehet kezdeni és meg akarják szűntetni, akkor az a közel 15ezer forint, ami rajta van, megy majd jótékonykodásra és a megszűnés utáni napon bemgyek, hogy elkérjem ugyanezt a számot (ha lehetséges). De lehet hagyom az egészet a fenébe, nekem nincs kedvem évente adategyeztetésre járni
-
8
senior tag
Az átíratás mindenhol pénzbe kerül. Ez még ráadásul baráti összeg.
-
Male
nagyúr
Szerintem nem lehet hosszadalmasabb folyamat... ott az adatbázis, a régi személyi igazolvány számodra is kidobja ugyan azt az adatot, mint az újra. Szóval ugyan annyi. ( ha nem így van, akkor vacak a rendszer, és erre nem az adategyeztetés a megoldás )
Az igen-es egyszerűsítéssel pont semmi értelme nem lenne az évenkéntinek, hiszen ha akarja az új tulaj is igent nyom... amíg le nem jár a személyi ( 10 év? ), addig használhatja is tovább vele.
p.t.r: Gyönyörű... nem lehet ingyen átíratni?
-
p.t.r
aktív tag
Helló! Vodafone Tuti kártyám nem az én nevemen van, nem tudom adategyeztetni. Vodánál odanyomtak egy papirt, hogy az eredeti tulajjal irattassam alá, meg 2 tanuval, így 2600Ft-ért nevemre vehetem. Sokallom. Ha vennék egy új simet, a régin lévő ~8000Ft egyenleget át tudom küldeni valahogy?
-
EmberXY
veterán
El vannak havazva rendesen, nekem is most, két hét után jött meg az SMS a sikeres adategyeztetésről, DE az is benne van, hogy a limitet még vizsgálják (gondolom a max kártyaszám/tulajdonos-ra értik), erről még külön értesítenek majd. Nem kapkodják el, bele se merek gondolni, mi lesz azokkal, akik az utolsó pillanatra hagyják a dolgot...
A telefonos ügyintéző esetében nincs kizárva, hogy csak ugyanazt a felületet látja, mint ami az online egyeztetésnél van (elvégre ugyanazokat az adatokat kéri), nem biztos, hogy mélyebben belelát az előfizetési adatokba, elvégre nem ügyfélszolgálati teendőket lát el, csak egy bizonyos funkciót, az egyeztetést. Az se kizárt, hogy kb diákmunkások ülnek ott...
Up the Irons!
-
Cs.Laci
csendes tag
Szia!
Tuti nincs !
A feleségem a Telecomnál van, neki, 41 ft-ról 9 ft-sra tették át juniusig ,onnan meg 25 ft. lesz a perc díja.
Az, hogy évente kellene bemenni főleg olyanoknak akik, mint én kb. 15 éve egy számmal vagyok egy helyen, baromságnak tünik.
de mi normális manapság ?
CsLaci
-
EmberXY
veterán
A hatóság lehet, hogy tudja követni, de gondolom ez hosszadalmasabb folyamat akkor, ha a szolgáltatónál tárolt adatok elavultak vagy az adatoknak semmi köze az aktuális tulajhoz, pl ha X éve más használja a kártyát, mármint akkor, ha a telefonszám is érintett valami ügyben, más esetekben nyilván megtalálnak bárhol bármikor.
Az évenkénti egyeztetés szerintem marad, (ha a kormány marad), elvégre biztonsági célokat szolgál, maximum a szolgáltatók tanulnak a mostani hibákból és gördülékenyebben fog menni, gondolok itt arra, hogy pl a régieknél feldobja a rendszer, hogy "változott-e valami tavaly óta" és nyomsz rá egy "nem"-et, ekkor megnézi, hogy pl lejárt-e már az előzőleg megadott okmány, ha igen, akkor lebuktál, kötelez egy telefonos egyeztetésre, ha rendben van, akkor úgy veszi, hogy nem változott semmi és kész, persze ez csak egy tipp az egyszerűsítésre.
[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
sunavlys
senior tag
-
8
senior tag
Ha valaki esetleg beleszaladna olyan helyzetbe, mint mi: eredetileg előfizetéses szám, most domino, online adategyeztetés hibát ad, nem megfelelő telefonszám.
Lényeg, hogy egy hét múlva kell újra próbálkozni, annyi idő, amíg az online rendszer rádöbben, hogy már nem előfizetéses a szám.
Hogy ez miért csak egy hibát generáló online próbálkozás után történik meg, miért nem szólnak (csak azért derült ki mert külön érdeklődtem a normál ügyfélszolgálaton), és miért pont egy hét, azt nem tudom. Nagyon kíváncsi leszek egy hét múlva müxik-e. Gratulálok Telekom.Amin nem lepődtem meg: az adategyeztető telefonszámon nem tudták megmondani, hogy szükséges-e adategyeztetés
[ Szerkesztve ]
-
Male
nagyúr
Az igazolvány szám változást szerintem minden hatóság le tudja követni ( bármikorit írják be, a rendszer kiadja az ember adatait ), ha nem így lenne, akkor az nagyon gáz.
Van egy tippem, hogy az évenkéntiből meg már nem lesz semmi, a köv. akcióra eltörlik az egészet, vagy csak szép csendesen megszűnik.
-
EmberXY
veterán
Valóban regisztrálni kellett, ez elkerülte a figyelmemet, de valószínűleg az (is) indokolja az egyeztetést, hogy idővel (évek alatt) ezek a sűrűn vásárolt/cserélt kártyák vándorolhattak a tulajdonosok között a vásárlás óta, és mivel a feltöltőkártyás csomagból kvázi könnyű "kiszállni" (nem töltöd fel, törlik és kész, jó esetben nincs számlatartozás vagy ilyesmi), így nem is indokolja semmi, hogy a szolgáltató különösebben nyomon kövesse a tulaj adatait. Az új rendszerben az évenkénti egyeztetés pontosabb képet ad a valós tulajdonosról, nyilván ez a "tisztánlátás" a cél, kérdés, hogy tényleg mennek-e vele valamire.
Up the Irons!
-
.DLL
veterán
(#108) EmberXY: úgy tudom a "tescos kártyát" is be kellett regisztrálni, hogy lehessen rá tölteni, nem?
Ha valaki ott volt egy helyszínen és ezt rögzítette a rendszer, akkor azt a számot máshol is érzékelni tudják, tehát nem volt lehetetlen megtalálni az illetőt, ha keresték ilyesmi miatt.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
EmberXY
veterán
Nem biztos, hogy tudták eddig is, hiszen azóta változhatott az igazolvány száma, vagy éppen ha a Tescoban vetted a kártyát, akkor meg semmit nem tudtak rólad... Ettől még nem azt mondom, hogy ez a legjobb megoldás, de annyi biztos, hogy innentől kezdve minden számról konkrétan tudni fogják, hogy kié, gyakorlatilag a fényképes igazolványt le tudják rögtön kérdezni, amivel össze lett kötve...
Lehet belelátni negatív és pozitív dolgokat is, pl megfigyelés, vagy éppen egy bűncselekmény helyszínén bemért telefonok esetén esetleges tanúk megtalálása, stb...Up the Irons!
-
mbalint987
aktív tag
-
.DLL
veterán
Hogy ez az egész mire jó, nem értem. Mivel lesz jobb nekik, hogy bediktálom ugyanazokat a személyi adatokat, amiket már úgy is tudnak évek óta?
Aki meg trükközni akar, az úgy is trükközni fog és kijátssza őket...(P.H.)
-
AngerFîsT
tag
Csak ,hogy én is hozzászóljak
Akinek nem sikerül online egyeztetni , mert nem fogadja el a személyit az így csinálja, mivel az új személyivel csak így lehet . Régit simán fogadja macera nélkül.
Születési hely például: Budapest mellé egy szóközzel külön zárójelben (Magyarország) így menni fog nekem is ezzel volt a gondom Így meg gond nélkül engedte..
Pl:.. Budapest (Magyarország)
I Say Anger you say FisT!
-
szem-y
csendes tag
Sziasztok,
Nekem a Tré-nél van két Dominós előfizetés amit a szüleim használnak, így nem kell új szerződést kötni rá, mert vér szerinti rokon használja. Az adategyeztetést az online felületen kb. 5 perc alatt csináltam meg a két hívószámra.
Az adategyeztetésről kiadott tájékoztatóról itt lehet olvasni:
https://intermatrix.hu/K%C3%B6telez%C5%91-adategyeztet%C3%A9s-a-felt%C3%B6lt%C5%91k%C3%A1rty%C3%A1s-mobiltelefon-szerz%C5%91d%C3%A9sekr%C5%91lAz okmányotokban található adatok lekérését pedig az alábbi linken tehetitek meg:
üdv,
szem-yA funkció a Prohardver szervereinek kommunikációs hibája miatt átmenetileg nem elérhető!
-
mbalint987
aktív tag
Most látom csak, tényleg nem lehet elrontani. Én most csináltam egy egyeztetést a +36-80-630-045-ös telefonszámon, ahol 7 és 22 óra között tudsz telefonszámot egyeztetni. 1 óra volt a várakozási idő, szóval kitartást!
„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/
-
8
senior tag
válasz mbalint987 #100 üzenetére
Nem kaptam még smst.
A számformátum helyes (hogy lehet elrontani? )52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. REVOLUT regisztrációhoz 8.500Ft! Curve regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
8
senior tag
Akkor mi van, ha a Tmobile adategyeztető oldalán "Nem megfelelő telefonszámot adtál meg!"?
A szám stimmel, dominós, működik, telefonban bekapcsolva, hívható, sms megérkezik rá, stb.
Eredetileg előfizetéshez tartozott, egy éve lett áttéve feltöltőkártyásra.Próbáljam később? Volt már valakinek ilyen?
Vagy ezt nem is kell egyeztetni, mivel eredetileg előfizetős szám volt?52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. REVOLUT regisztrációhoz 8.500Ft! Curve regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
arty
veterán
válasz #33802016 #64 üzenetére
""Emlékeim szerint 2010 2011 körül hozták azt az ominozus törvényt (a gyökér gyurcsány lehetett ugye?)"
Érdekes, pár hete/hónapja még láttam rengeteg helyen kommenteket. Vagy hirtelen időugrást hajtottunk volna végre? nem hiszem "Eltűntek sok helyről a kommentek vagy sem a törvény hatására? IGEN.
Volt bizonytalan jogi helyzet vagy sem? (azaz bekommentelek a TE oldalaon egy keményet és annyi az egszisztenciádnak kérdéskör) IGEN.
http://index.hu/kulfold/2016/05/20/kommentelok_szevasztok_jogeros_lett_az_online_kommentelest_felszabadito_itelet/ - 5-6 évvel később EZ "oldotta" meg az áldatlan helyzetet.
Ne csak origót olvass és akkor képben leszel
(#81) Boond
"És nyilván sok mindent meg lehet szerezni, de ilyen alapon ne vásárolj online se mert juj lesz"Nyilván ugyan az a titkosított csatornán történő adattovábbítás (online fizetés), mint amikor a postáscsaj leírja a papírra a szigszámom 6 ember előtt. Bravo.
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
veterán
-
arty
veterán
válasz #33802016 #25 üzenetére
Miért lényeges az előzmény?
Egy problémára adott a fidesz szánalmas, értelmetlen, a jóhiszemű telefonálók millióit szopató, a terroristákat kvázi nem érintő törvényi megoldást. Ezt nincs hova ragozni, fentebb már leírta mindenki, hogy a terrorista hogyan tudja megkerülni a törvényt. Ez abból adódik, hogy a legtöbb témához teljesen dilettáns a kormányzat, a tanácsadók pedig szintén fizetett haverok/havercégek, ezért nem tudnak valódi értéket alkotni. (esetükben: jó törvényt)
Az origo a kormány szócsöve, ezért nem lehet/kell/szabad figyelembe venni. Értékelhetetlen propagandalap. Nyilván más lapok is elfogultak ilyen-olyan irányba, a szerzőknek is lehet szubjektiv véleménye, de az mégis más szint, mint ami a kormánylapokban történik.
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
ripla
addikt
válasz cinemazealot #90 üzenetére
Közben ott a frissítés, hogy fel lettek cserélve a dokumentumok. Amúgy nekem is szemet szúrt ez a rész.
(#89) jerry311
Konkrétan a T-nél voltunk bent személyesen, és ők mondták, hogy csak ha kapom sms-t, akkor foglalkozzam vele. Még nem kaptam, de ha mondjuk emiatt bukom a számomat, simán beperlem őket.Ami mondjuk gusztustalan, hogy évente meg kell ismételni ezt az egyeztetéses baromságot, ami teljesen nyilvánvaló, hogy nem a rossz szándékú emberek kiszűrése miatt történik, hiszen Kovács 12 szalagmunkás vagy Szabó 24 irodai alkalmazott nyilván sosem lesz terrorista, ez csak és kizárólag azért történik,, mert rájöttek hogy a feltöltős simek macerásak és nem adnak állandó bevételi forrást, így mindenféle mondvacsinált akadályokkal próbálják meg terelni a népet, hátha megunják és váltanak havi díjasra.
Mondjuk a helyzet az, hogy nálam nincs másik opció, évente az összhívásaim száma nem haladja meg a 6-7 órát, így nekem a feltöltős megoldás tökéletesen megfelel. Nincs igényem havi számlás megoldásra, hogy minden hónapban fizessek nekik a semmiért, amiből talán fél hónapnyi idő az, amit lebeszélek.
Ezért lépték meg azt is, hogy feltöltősként van fél éved, hogy lebeszéld a rátöltött pénzt. Utána egyszerűen lenyúlják, és annyi.[ Szerkesztve ]
-
Cs.Laci
csendes tag
Sziasztok !
Én jól jártam az adategyeztetéssel, mig hosszasan várakoztam, nézegettem a reklámokat, láttam, hogy
van 19 ft-s tarifa. Rákérdeztem, átválthatnám ilyenre? hát persze...............ingyen , nincs havi díja.Elötte 51 ft. volt.
CsLaci
-
cinemazealot
addikt
Asszonyom is feltöltőkártyás és ő is csak tegnap kapta meg az értesítő SMS-t. Valószínűleg napokon belül Te is meg fogod. Csak majd ha online szeretnél adategyeztetni, vigyázz, mert a T egyik nyilatkozata sz@r.
-
ripla
addikt
25 éve ugyanaz a számom, soha nem volt cserélve a sim kártyám, 16 éves lehettem, amikor szülők megvették nekem, akkor még Westelnek hívták őket, a számom azóta ugyanaz, mert minek cseréljem le? Felesleges. Szóval valószínű én kimaradok ebből, legalábbis MÉG nem kaptam semmilyen sms-t.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz st3v3np3t3r #4 üzenetére
Jómagam két feltöltős számot birtoklok, eggyel a családtagokat hívom ingyen, a másik a régi privát számom, amit azért tartok fenn, hogy ha a céges szám munkahely-váltás miatt megszűnik, akkor is megtaláljanak az ismerősök. A családban még édesanyámnak van feltöltős száma, szintén a családi "flottában".
A cégnél is van pár ilyen szám, amit csak bejövő hívásokra, statisztikák végett tartunk. Illetve hát a telephelyek és pár autó riasztójában is vannak ilyen SIM-ek. Marha nagy élmény lesz egyáltalán felkutatni, mely biztonsági szolgáltatáshoz tartozik ilyen egyeztetendő adat és hogy a szerződéskötéskor épp melyik székhelycím volt az érvényes...
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Male
nagyúr
Na igen.... az emberek fejében sajnos az van, hogy ha a cégeknek jelentkezik valami plusz költség, azt majd a cég tulajdonosai fizetik, és nem a cég ügyfelei... ( főleg ilyenkor, ha a piac összes szereplőjénél jelentkezik egy költség, akkor még csak az sincs, hogy a versenyhelyzet megakadályozná őket a költség tovább hárításában )
-
vhw
addikt
válasz tordaitibi #83 üzenetére
És még így is kigazdálkodják a plusz költséget?
"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
tordaitibi
veterán
"Nem a telefontársaságok dolgozóinak az idejét adtam össze... az pedig, hogy nem az állam fizeti őket, jah, igen, azt az ügyfelek, tehát te meg én, és a többiek akiket ezzel most szivatnak fizetik, így már sokkal jobb"
Ez most epp nem aktualis, mindharom szolgaltato 50-90 forintrol nemreg vitte le a percdijat 9-19-25 forintra.
-
Male
nagyúr
válasz #33802016 #81 üzenetére
Jah, és mindenki belvárosban lakik... így jártam, köszi, legközelebb majd a mindenféle hivatalok mellé költözök, hogy kényelmesen kiszolgálhassam az idióta bürokráciát.
Még ha elpazarolnám is, akkor is arra pazarlom, amire én akarom, nem olyan felesleges kötelező dologra, mint ez...
Jaja, például lakcímet ( extra titkos ), és anyja nevét... amit szintén mindenütt elkérnek mindenhez.Ne keverd bele az adatok ellopását és a netes vásárlást, nem erről van szó.
Összeadás: Nem a telefontársaságok dolgozóinak az idejét adtam össze... az pedig, hogy nem az állam fizeti őket, jah, igen, azt az ügyfelek, tehát te meg én, és a többiek akiket ezzel most szivatnak fizetik, így már sokkal jobb
Tehát továbbra is ott tartunk, hogy időmbe és pénzembe kerül egy értelmetlen intézkedés.
-
törölt tag
válasz janeszgol #66 üzenetére
Ami azt illeti tavaly én is meglepődtem, hogy kellett személyi igazolvány hozzá egyáltalán, meg egyéb ilyen adatok... úgy emlékeztem régebben nem kellett, ezek szerint jól. Igaz nekem nem 3 éves a másik hanem bőven 10+
"felét félreértelmezed,"
Mihez képest... lehet te értelmezed félre?" Ha más véleményről van szó, nem csak a tiedről, akkor pedig ki kell ábrándítsalak: nem csak ketten vagyunk ezen a fórumon,"
Ez esetben 100% te értelmeztél félre valamit, mert amit írtam az általános tapasztalat, hogy egyesek "megrettenek", de nem tudom mitől, ha vhol bárhol beleolvas az ember, és éltérő vélemény, hozzászólás, van.
Ami nem kicsit tér el, hanem nagyon.Így ki kell ábrándítsalak, nem magamról beszéltem, és nem rólad.Összességében.
Maximum megemlítésre került, mivel válasz volt."Egyébként pedig nem, nincs mellette... "
Akkor így jártál, nálunk spec mellette van, de régen nem volt. Igaz akkor sem volt sokkal messzebb 1-2 perc séta max. Általában nem félre eső helyen a város legvége után 100 méterrel van
Ami az időt illeti persze igazad van, bár kétlem, hogy ne pazarolnád el mással, mondjuk felesleges fb nézéssel, yt-vel vagy akármivel
"mert egy személyi igazolvány szám olyan szuper titkos adat, alig kérik el egy pár helyen... "
Mást is kérnek, nem csak személyit, egyébként.És nyilván sok mindent meg lehet szerezni, de ilyen alapon ne vásárolj online se mert juj lesz
+ ha nem lenne online az lenne a baj.A telefontársaságok dolgozóit, tudtommal nem az állam fizeti, továbbra sincs értelme összeadni, szerintem.
-
Male
nagyúr
Azt had ítéljem meg már én, hogy nekem mennyire értékes ez a feleslegesen elvesztegetett idő.
Egyébként pedig nem, nincs mellette... 40 perc oda-vissza (ha jól tippelem hol a bolt, mert sok éve nem jártam ott), a semmiért. Persze megy majd a netes, elvileg.... annak meg aztán végképp sok értelme van, egy bűnöző nyilván nem tudja kitölteni ám más adataival, mert egy személyi igazolvány szám olyan szuper titkos adat, alig kérik el egy pár helyen...Összeadni meg azért van értelme, mert ez az össz költsége ennek a remek intézkedésnek.
-
jerry311
nagyúr
Ha egy 4-5 mondatos hozzászólásból felét félreértelmezed, akkor nem biztos, hogy érdemes a te véleményed olvasnom. Ha más véleményről van szó, nem csak a tiedről, akkor pedig ki kell ábrándítsalak: nem csak ketten vagyunk ezen a fórumon, szóval fogok én a sajátomtól különböző véleményt látni nélküled is.
-
sunavlys
senior tag
telenor:
múlt héten nem fogadta el online, most anélkül, hogy átgépeltem volna elfogadta. ki érti ezt?
ZTE v967s, Redmi 4A, Huawei_p9_lite_2017, Redmi Note 11 Pro
-
tordaitibi
veterán
Nem mindenkit fognak berángatni, akinek 1 árva sim van 5-10-20 éve a nevén, annak semmi teendője, ezt tegnap 17:20 perckor mondta nekem a voda ügyfélszolgálaton az ügyintéző. (ha rosszul tudta, én is rosszul tudom...)
A jogszabályban az igazi szopató, asszongya: cégeknek 50 sim fölött.
Namost, kapásból a környezetemben több tucat céget tudok, akinek ennek a többszöröse, pl. az egyik piacvezető vagyonvédelmi cégnél olyan 5-10ezer simkártya lehet kinnt. Ez lesz a szép mutatvány!Mindezt a trékom balféksége miatt, brávó.
-
KrAt
veterán
Én egy dolgot nem értek, vagy átsiklottam felette: van egy ~2 éves kártyám, Vodás, egy átjelzőben. Tegnap bementem, odaadtam a személyit, elmondtam a számát, megnézték, hogy az én nevemen van, sekép, sehang, köszönöm, semmire nincs szükség, viszlát.
Akkor ezt most hogy?
-
Lacopapi
addikt
Nakérem....ilyen nincs és mégis van.Kiléptem,teljesen újrakezdtem,ugyanazt csináltam,ugyanazt írtam be (google automata-nem hülyeség) és lássatok csodát,most már érvényessé vált a személyim.
Egyébként az email-cím arra kell nekik,hogy el tudják küldeni az erről szóló dokumentumot pdf.formátumban.
Faguriga legyek,ha értem,de mindegy is. Regisztrált lettem
-
-
Lacopapi
addikt
Kétszer rágtam magam át az adategyeztetésen,de hiába.ennél pontosabban már csak fénymásolatban küldhetném nekik.
Egyébként fentebb linkelték,hogy mit is kell megadni - csupa olyan adat,amit fejből tud mindenki (kivétel talán az igazolványszám),ennek ellenére elővettem a személyit,hátha megváltozott anyukám neve...vagy bármi más.[ Szerkesztve ]
-
-
Lacopapi
addikt
Nos,megpróbáltam a telenor oldalon elintézni a dolgot,de őszerintük nincs érvényes igazolvány az adatbázisban.....hát ha a sajátjukra gondolnak,akkor az biztos,mert ezt a simet egy boltban vett párezres készülékkel együtt kaptam és a kutya sem kért tőlem semmilyen igazolványt,vagy ilyesmit. Viszont így nem tudom megoldani a problémát. Ötlet?
"A megadott adatokkal nincs érvényes személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány a nyilvántartásban." ez a pontos szövegük.Janeszgol....köszi,alighanem csakugyan ez lesz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
lol
Persze, nehogy véletlenül más véleményt is meghalj
Cső látás RulezÉn spec senkit nem szándékozom a hozzászólásai ellenére sem semmilyen listára tenni...
(#44) errorcode06
Egy akciót gyakran hónapokig, ha nem évekig is akár tervezhetnek.Nyilán 100% megoldás sosem lesz.
"vagy csak egyes üzletvezetők írták ki papíron mintha lenne eladás a jutalék végett."
Kétlem. Az viszont már korábban is felmerült, hogy senkinek nem tűnt fel? Erre írták a cégek, hogy nincs erre szabály nem foglalkoztak vele. Magyarán őket nem érdekelte. Én nem emlékszem, hol melyik szolgáltatónál vehették, de kétlem, hogy egyszerre vettek 100k simet, inkább több részletben tudnám elképzelni.Azért az egy elég tetemes mennyiség, gondolom raktáron sincs annyi.
"Emlékeim szerint 2010 2011 körül hozták azt az ominozus törvényt (a gyökér gyurcsány lehetett ugye?)"
Érdekes, pár hete/hónapja még láttam rengeteg helyen kommenteket. Vagy hirtelen időugrást hajtottunk volna végre? nem hiszem
+ A YT-nek pl nem tudom mi köze van bármilyen kormány rendelethez is.
"No de lépjünk tul az országhatárokon, a többi eu országban annyi simet veszel a helyi benzinkuton ,tesco,billa,stb stb üzletben,hogy a fülünkön folyhat ki"
Igen, az egy esélyes dolog, hogy máshol szerzik majd be.
Ha csak nem veszik át a szabályozást vmilyen formában, mint ahogy történtek már hasonló esetek, több eu-s ország esetében, köztük Magyarországról átvett törvények esetében is. És fordítva is."Magyarul,tudod az illetö T elöfizetö nevét cimét és ész nélkül rendelhetsz be neki szolgáltatást,hűséget stb"
Ez lehet, de így is kilehet szűrni dolgokat.
pl az aki mondjuk tavaly decemberben vett simet, és nyáron tervez valamit, annak nem fog működni már a kártya.Itt szerintem nem is elsősorban az adatokon van a hangsúly, mivel azt tudhatják. Hanem inkább egy ellenőrzésen, felül vizsgálaton.
Ilyen alapon az határnál sem kellene ellenőrizni(osztrákok, sengen stb), mivel tudják kié az autó stb a rendszám alapján is.
Amúgy meg én spec nem vagyok T-s, legalábbis mobilnál nem.
De az ügyintézésük hagy kivetnivalót maga után."csak, ez összesen kb 416.000 óra amit az emberek mással tölthetnének..."
Figyelj, szerintem ha elmész vásárolni pl a spárba, és ott van mellette a telefon bolt is, kb semmi zavart nem fog okozni neked. Azt, meg hogy másik x embernek is van ezzel dolga, azt teljesen értelmetlen összevonni.Max végre dolgozni is fognak az ügyintézők, nem 4-ből 3 semmit tenni, mert amikor én a t-nél jártam ez volt a helyzet. És baromira nem érdekelte őket, hogy már 3-an várunk, időközben.
"2) Nincs olyan, hogy "sim", ilyen egyeztetést senki sem javasolt, abban biztos vagyok. Helyesen SIM, azaz Subscriber identity module."
Ugyan az csak nagy betűvel Én meg direkt nem úgy írtam, problem?
"
(#56) hanischz"
Az tény, hogy ennek azért nagyobb publicitása lehetne, de most meg fogsz lepődni, én ismerek olyan nyugdíjast, aki már hallott róla, miközben én csak itt véletlenül botlottam bele."de még van rajta lóvé juni 30-án?"
Telefonáld el vagy küldj emeld sms-t XD"2.) Mi az, hogy másnapra meg is szűnik a szolgáltatás? Türelmi időszak miért nincs?"
Én ha jól értem, akkor január 1.-től van ez ergo fél éves türelmi idő volt. De vmiért csak most került elő...Hát ha valakinek olyan jól megy, hogy hónapokra elutazik
"5.) Az meg, hogy évente kell egyeztetni tényleg hab a tortán..."
Nem mintha ez örök érvényű, és változtathatatlan lenne -
janos1988
addikt
1.) Lófaszt sem ér ez a sok macera. A terroristák nem egy, hanem több lépéssel előttük járnak.
2.) Mi az, hogy másnapra meg is szűnik a szolgáltatás? Türelmi időszak miért nincs?
3.) " Az adategyeztetési kötelezettség továbbá azokra a kártyákra is vonatkozik, amelyeket – bár hangalapú szolgáltatások –, nem hanghívásokra használunk, mert pl. mérőórákban, kapunyitókban, riasztókban biztosítanak kapcsolatot." - Ez no comment. Elutazik a család és miközben lazulgat a tengerparton szépen kifosztják a lakást, mert bizony elfelejtkeztem az adategyeztetésről és értesítést meg nem igazán kapnak, hogy épp kirámolják az otthonukat.
4.) Rendbe szedik Kis Pistát, megigazítják a szakállát két oldalt, alapítanak 4-5 céget a nevére és máris 200-250 előfizuja lehet. Aztán előveheti a TEK Pityut, aki néhány tizesért tette mindezt, amit azóta már rég elivott.
5.) Az meg, hogy évente kell egyeztetni tényleg hab a tortán...
Nem baj, legalább lesz újabb téma a tékozló homáron... Már alig várom a cikkeket.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
rootkiller
őstag
-
cinemazealot
addikt
válasz rootkiller #59 üzenetére
A szolgáltató benyeli a fennmaradó összeget.
-
rootkiller
őstag
És mi van akkor ha nem akarok adatot egyeztetni mert várom hogy szűnjön meg a szolgáltatás, de még van rajta lóvé juni 30-án?
Artengo TR 990 Pro
-
Tikakukac
titán
Hétvégén néninek segítettem. Igazi szopó volt. Mikor mondtam neki, ezt évente kell, volt pár szép megjegyzése. Remélem, hogy innentől akkor minden terrorista szépen előfizut köt majd.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
EmberXY
veterán
Szerintem valamit nem jól adtál meg, én is ugyanígy jártam. Elvileg nem az érdekli őket, hogy ki vette a kártyát és mikor, hanem hogy egy konkrét igazolványhoz tudják hozzárendelni. A megadott adatokat közvetlenül a BM nyilvántartásból ellenőrzik, ha valami nem egyezik, az azt jelenti, hogy valami máshogy lett megadva, mint ahogy az igazolványon van. Én anyámnak csak az első keresztnevét adtam meg, ezért nem fogadta el, később telefonon már sikerült.
Amikor anno a kártyát vettem, még másik személyim volt, ami azóta lejárt, mégsem azokra az adatokra voltak kíváncsiak, szóval innen is gondolom, hogy nálad is valami elírás vagy pontatlanság lehet a dolog mögött.Up the Irons!
-
cog777
senior tag
Hat ez eleg gaz. Paran szivni fognak. Elso korben az idosek akik nehezen mennek be az ugyf.szolg.-ra ilyen olyan okbol es online nem tudjak elintezni v. nem mukodik az adategyeztetes. Masod korben a kulonbozo eszkozok sim kartyait sem lesz egyszeru regisztralni, talan a tulaj nem is tudja, erdekli h melyik szolgaltatonal van a cucc. Harmadreszrol akik kulfoldrol hazalatogatnak ahol nem muxik az online adategyeztetes. Az evente ketszeri latogatasnal a tisztelt ugyf. szolg-ot is utba kell ejteni.
Hihetetlen.HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
mbalint987
aktív tag
válasz #33802016 #45 üzenetére
Amikor egy hozzászólást írsz, akkor van lehetőséget a kommentedet (vagy annak egy részét) OFF-ba rakni. Ha nem a témához kapcsolódik a mondandód, akkor jó lenne, ha használnád.
A kommentjeid nagy része egyébként szinte csak tiszta fröcsögés, egyvalamire azért hadd reagáljak:
"Lehet javasolni, az adatsím egyeztetést, is, akkor meg utána azért fogtok itt sírni."
1) Egyrészt itt senki nem "sír", vita folyik, ha nem tűnt volna fel. Ha nem tudsz vitázni, nincs itt a helyed.
2) Nincs olyan, hogy "sím", ilyen egyeztetést senki sem javasolt, abban biztos vagyok. Helyesen SIM, azaz Subscriber identity module.„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/
-
zsolti1debre
tag
Hijjanak csak fel,majd szepen elbeszelgetunk!Nehez lesz!
-
BlackPriest
őstag
ha nem bökök erre a cikkre, csak pislogok. vajon a tévében egy reklámot berakni erről fájó lenne? esetleg a díjcsomagos zaklatás helyett ilyen hasznos dolog miatt felhívni? a névnapi köszöntő helyetti s elfogadnék egy ilyen sms-t. vagy, ha nem kaptam semmi ilyet, nyugodt lehetek, mert jók az adataim?
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
-
Male
nagyúr
válasz #33802016 #42 üzenetére
...és gondolod egy bűnözőnek nem elég az egy év, hosszabban akarná ugyan azt a SIM-et használni?
Amúgy meg, mivel 10 darab lehet egy ember nevén, így adategyeztetés nélkül is kukásak lennének ezek a SIM-ek, ha újat vesz, márpedig feltételezhető, hogy telefonálni azért akar még aki eladja.
...de, okoz. Ok, legyen 5 perc megtenni... hány db kártya van használatban Magyarországon? Mondjuk olyan 5 millió feltöltőkártyás, azért minimum van, nem? Számoljunk csak, ez összesen kb 416.000 óra amit az emberek mással tölthetnének... ...és mi is van a másik serpenyőben? Ja, semmi, mert hogy ez nulla bűnözőt fog megakadályozni, az biztos. Legalábbis én még semmiféle érvet nem láttam ami ezt alátámasztaná.
Arni: Így van, régen is kellett hozzá. Oké, néha lejár a személyi, újat kapunk, más számmal... ne hogy már a rendőrség nem tudja visszakeresni két kattintással, hogy ha 1995-ben X volt a személyigazolványának a száma, akkor most mi... vagy megváltozik a lakcím? Hát azt meg be kell jelenteni, és az aktuális igazolványán mindig a bejelentett van, tehát ugyan azt az adatot fogják most rögzíteni, amit már tudnak...
janeszgol: Ezt hogy érted?
[ Szerkesztve ]
-
zolee001
őstag
Mindenkinek szive joga,hogy mit olvas és hol, én is a cikk miatt irtam ide a felháborodásmat
Ahogy nézem szinte mindenki egyetért azzal,hogy ez az egyeztettés totál felesleges dolog és ugye rögtön ki is bukik a disznoság amiröl a cikk is szol ugyeKomment dolog, ki miatt is szünt meg szinte az összes portálon? (az indexen is igen)
Emlékeim szerint 2010 2011 körül hozták azt az ominozus törvényt (a gyökér gyurcsány lehetett ugye?)
No de lépjünk tul az országhatárokon, a többi eu országban annyi simet veszel a helyi benzinkuton ,tesco,billa,stb stb üzletben,hogy a fülünkön folyhat kiHarmadik dolog, már többször belefutottam ebbe és most is megkérdeztem az adategyeztetésnál,hogy 0 infot kérnek ha dijcsomagot válltok,hüséget kötök stb stb stb
Magyarul,tudod az illetö T elöfizetö nevét cimét és ész nélkül rendelhetsz be neki szolgáltatást,hüséget stb
egy árva adatot nem kérnek,0 azonositás.
ugy vanak vele,hogy majd elpereskedik a barom user ha nem ö rendlete be és bizonyitsa, király cég na
Akkor a heti ászf modositások amik jönnek sms ben,képtelenek megirni egy ászf-et? ki kellene rugni a jogi osztályt és irástudoikra cserélni öket.
Végül,a magyar kormány miért segiti támogatja 10 millával a T gané székházépitését?[Beszakadt egy födém a Telekom székház építkezésén]Végül kis olvasnivaló EGY ÖRÖK BARÁTSÁG: AZ ORBÁN-KORMÁNY ÉS A MAGYAR TELEKOM ESETE
-
Snoop-y
veterán
Eleve betamadtak volna mar mindenfele uzleti ajanlattal.T-nel allandoan reportolni kellett minden szart mar 10 eve is nemhogy valaki neven 100K SIM legyen megha kovacs janos is...
[ Szerkesztve ]
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Armahun
addikt
Amikor megvettem a kártyát talán nem fénymásolták le az okmányaimat? De.
Akkor most ki a f. akarnak, elhagyták vagy mi?Arra kíváncsi lennék, hogy ez az állítólagos egy ember sok ezer kártyát vett dolog valóban meg e történt, vagy csak egyes üzletvezetők írták ki papíron mintha lenne eladás a jutalék végett.
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
jerry311
nagyúr
válasz #33802016 #45 üzenetére
Két lehetőség van: szándékosan trollkodsz vagy tényleg ennyire sötét vagy.Ezt nem tudom biztosan, azt igen, hogy te lehetsz az első a Rejtett felhasználóim listáján. Azért valljuk be, ez nem kis teljesítmény, az elmúlt egy évben nem is gondoltam a használatára, pedig végig ott volt.
-
törölt tag
De hogy nem volt utóbbi időben heti szinten volt.
Atrocitások, meg napi többször is vannak.
És ki a felelős? az nincs....
Ja, hogy azóta is csak beszélnek, és beszélnek...Kezdjük ott, ha az Eu betartaná a saját szabályait, ez a válság létre sem jöhetett volna.
"Dobtak egy kis alamizsnát a telekom cégeknek, hogy picit csendben maradjanak."
Mintha csak a telekom lenne a piacon2. Lehet javasolni, az adatsím egyeztetést, is, akkor meg utána azért fogtok itt sírni.
"Most nézem, jófogáson, sőt itt is árulnak előre aktiváltat..."
Hát ha elkövetnek vele valami komolyabb ügye, akkor majd egyesek jól meg fogják szívni.másrészt, ezek az előre aktiváltak is, gondolom beaktiválódni fognak, egyeztetés nélkül, már ha régebbiek.
Ha meg újabbak, akkor meg, már úgyis bent vannak a rendszerben.[ Szerkesztve ]
-
errorcode06
őstag
Egy évig érvényesek. Nyilván ha töltenéd, megint kellenének az adatok, de ha valami szürke/feketére kell, nem túlságosan nagy dolog megoldani.
Most nézem, jófogáson, sőt itt is árulnak előre aktiváltat...
"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
jerry311
nagyúr
főleg az események fényében.
Aha. Persze. Mert azóta nem volt már vagy másik 5 terrorcselekmény itt-ott a nyugaton.
De ha már itt tartunk: datasimnél nem kell személyes adatokat egyeztetni. Hány darab end-to-end titkosítással rendelkező text / voice / video képes szoftver létezik, aminek csak adat kell?
Látszat intézkedés ez, semmi több.
Az egyetlen amit elérnek vele, hogy a nem egyeztető ügyfelek egyenlegét zsebre lehet tenni. = Dobtak egy kis alamizsnát a telekom cégeknek, hogy picit csendben maradjanak. -
törölt tag
Azért van ennek is értelme, itt valaki felvetette, hogy a piacról venne kártyát, tegyük fel vesz, és alvó módban van x ideig, lehet évig vagy évekig is- eddig. De ez esetben a piacról vett is max év végéig használható. Nah akkor ezek szintúgy kiesnek. mivel nem lesz egyeztetés. Tisztul a piac.
Akkora gondot meg nem okoz ez senkinek, főleg az események fényében.
"#41) zolee001"
Nem olvasok hírportálokat, a tudományosokról is leszoktam...
De ne gondold, hogy az index, a 444 és a többi szemét az annyira baromira tiszta lap, ahhoz képest az origo 100%, hogy objektívebb."arrol hogy helyettük irták meg "fent" a cikket és miket vártak el tölük"
Jó majd cikkeznek az indexesek is, mert érvényesítették az opciós jogot, erről ennyit.Nem tudom milyen másik topic, de nem is érdekel. Ide is a cikk miatt néztem csak be.
"Na és mi lesz a következö adategyeztetés a pártunk vezérünk részéröl, a mail cimek?"
Remélem sok kezdeményezésnél aláírtad a petíciót, hogy a felhasznált adatbázisban, a te címed is ott legyenErről a pár vezéres baromságról, meg akadj le, nem Koreában vagyunk, hanem Európában, figyelmed felhívnám erre élesen.
"és miért is szünt merg a komment lehetöség ugye:-)"
Nem tudom miért szűnt meg a komment lehetősége, lévén nem nézem.
Ha nagy ritkán oda tévedek, akkor is ezernyi spam hsz-t látni. Talán volt is egy cikk, hogy meghekkelték.Amúgy az is érdekes, hogy pl a jobbik yt videói alatt is ki van kapcsolva a komment szekció, csak hogy egy példa legyen.
De más, csatornához mennek a torolok az nem baj, ott lehet ugye?
[ Szerkesztve ]
-
zolee001
őstag
válasz #33802016 #25 üzenetére
Nem kell egyetértenünk mindenben,ha neked bejön az origo és hasonlo "hirek" akkor kedves egézségedre de ajánlanám figyelmedbe ,hogy maguk az origosok cikkeznek mostanában arrol hogy helyettük irták meg "fent" a cikket és miket vártak el tölük
Egyébiránt a másik topicban linkeltem bloomberg cikket is (gondolom az meg az anyagyilkos soros irta) :-)
amiket irtam az a saját véleményemet tükrözik de gondolkozz el nyugodtan ,hogy ennek a mizériának mennyi értelme 2017 ben, szted mennyi mp alatt lehet keriteni egy "kamu névre aktivált "sim kártyát a voip-röl ne is beszéljünk.
Na és mi lesz a következö adategyeztetés a pártunk vezérünk részéröl, a mail cimek?
Az origon (ami ugye ex Telekom tulajdon volt mást sem olvashatsz mint a tv2 fényezést,benyalást miközben kimutathatatlan a nézettségük de arrol nem dicsekednek,és miért is szünt merg a komment lehetöség ugye:-) -
Bjørgersson
félisten
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz errorcode06 #23 üzenetére
Hát ha valaki úgy vesz SIM Kártyát az elég felelőtlen.
Mivan ha a kártya lopott?
Vagy köze van valami büncselekményhez?Másfelől meg az a kártya abban az esetben nem is azé aki használja.
Sőt végig gondolva akinek a nevén van a kártya még kárt is tud okozni. -
Male
nagyúr
válasz st3v3np3t3r #4 üzenetére
"nem a 20éve előfizetőkről van szó"...dehogynem, hiszen mi is szívunk. Ne mond már nekem, hogy ezt nem lehet kivédeni a szabálynál... meg évente újra ellenőrizni minek?
Legegyszerűbb: van már 10 darab a nevemen, a köv. vásárlásakor megkérdezik, hogy melyiket tiltsák le... ennyi. Minek ehhez évente ellenőrizni újra meg újra ugyan azokat?
Mindegy, szerintem egy nagy baromság az egész. -
veterán
A Blue Mobile linkjét is érdemes lenne betenni a cikkbe:
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/tuya_wifi_okoseszkozok_homerseklet_szenzorok_1ch_e/hsz_1-50.html
-
janeszgol
félisten
válasz st3v3np3t3r #33 üzenetére
Ja azt nem néztem meg, bocsi, elhittem anélkül is.
Psychopeti, itt se jött még senkinek (vodás a család). Az előbb hívtam mindenkit, hogy megkérdezzem.
[ Szerkesztve ]
-
vzozo
senior tag
Csak én érzem úgy, hogy pártunk aktivistái igencsak aktívan próbálják védeni itt a védhetetlent?
-
válasz janeszgol #31 üzenetére
a linken kiírt dátum szerint már több mint 1 éve
"A Tesco Mobile 2016. április 16-tól megszünteti a szolgáltatás nyújtását, annak érdekében, hogy továbbra is magas minőségű kiszolgálásban részesülj, a Tesco Mobile szolgáltatásait a 2016. április 6-16. közötti időszaktól kezdve a Vodafone Magyarország zrt. veszi át."[ Szerkesztve ]
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
Psychopeti
senior tag
Én vodás vagyok még nem kaptam sms-t. Mostanában fogják küldeni?
Kend azt hiszi ez csak úgy van, hogy befogjuk a kancát a szekér elé, és gyi te szürke???
-
janeszgol
félisten
válasz st3v3np3t3r #30 üzenetére
Jaa tényleg. Áá, köszi. Megzavart a 31-es hívó. (Jól emlékszem?) De a Tescos megszűnt már, nem?
-
válasz janeszgol #29 üzenetére
a Tacskó Mobájl az Vodafone de mind1 a Blue Mobile(Lidl) az Telekom-os
[ Szerkesztve ]
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
janeszgol
félisten
válasz Juhaszatti #26 üzenetére
Telekom.
-
zserrbo
aktív tag
Úgy vágytam erre. Köszönöm, hogy minden évben lesz lehetőségem adatot egyeztetni. Ülj le, egyes.
-
törölt tag
Mondjuk el kellett volna olvasni a cikket és nem merülne fel ilyen kérdés
"És ezek után elsétálok pesten bármelyik piacra, aztán 5 percen belül van egy tök ismeretlen nevére írt, aktivált simem 1500ft-ért."
Nem néztem, még meg ezt az aktivációt, de ha személyi és egyéb okmány kell, akkor azért nem feltétlenül ennyire egyszerű.
Egy csövesnek, pl nem biztos, hogy vannak iratai/azok még érvényesek.
2. ha te a sajátodat, barátodét, stb eladod, és elkövetnek vele valamit téged fognak megtalálni és/agy felellőségre vonni.
Vagyis innentől kezdve picit más a fekvése a dolgoknak.
"Huhh...az öreg nálunk valami Tesco Mobile-os simet használ. Azzal hova forduljak, melyik szolgáltatóé?"
Talán telekom, vagy voda?
[ Szerkesztve ]
-
Juhaszatti
addikt
Huhh...az öreg nálunk valami Tesco Mobile-os simet használ. Azzal hova forduljak, melyik szolgáltatóé?
-
törölt tag
Igazán konstruktív hozzászólás, köszönjük Emese.
Esetleg legközelebb nézz utána mi volt az előzménye. De tudom könyebb valakit zsigerből utálni, még ha az fiktív is.
"Bocsi de az origo mint "hiteles" hirforrás az vicc kategoria"
Valószínüleg amit te hitelesnek tartasz, az is, sőt, ők még magaslóról is beszélnek +ba, ahhoz képest, hogy ugyan úgy nem függetlenek mindentől, és mindenkitől, sőt...
[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
válasz errorcode06 #23 üzenetére
Jó, de az legalább egy hajléktalan nevén van, nem névtelenül lebeg a semmiben.
-
errorcode06
őstag
És ezek után elsétálok pesten bármelyik piacra, aztán 5 percen belül van egy tök ismeretlen nevére írt, aktivált simem 1500ft-ért.
Így újból sikerült adni a szarnak egy pofont...
[ Szerkesztve ]
"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
jerry311
nagyúr
válasz janeszgol #20 üzenetére
Az a baj a politikusokkal, hogy nem értenek semmihez a szarkeverésen és hazudozáson kívül, de ennek ellenére mindenképp úgy akarnak kinézni, mint aki csinál valami hasznosat, hogy a választók szemében elfogadható legyen a semmittevésért felvett fizetés. Ilyen kényszer tevékenység eredménye ez a nagyon elrontott szabályozás is.
-
törölt tag
Szerencsére előfizetésnél ezt nem kell megcsinálni.
Van egy feltöltős vodás kártyám (is), de inkább lebeszéljük és nem is adategyeztetek. Ha más nem, akkor támogató sms-be megy az egész.
Nagyobb baj, hogy családban sok kártya van, amiről nem tudjuk, hogy pontosan ki vette, meg lehet találgatni.
-
janeszgol
félisten
Jó a kérdés, csak nem jó embernek tetted fel.
jerry, pont most olvastam a fentebb említett posztnál, hogy valakinek nem sikerült, nem szenved vele. Ez nagyon nagy hiba és nem felhasználói oldalról. Most képzeld el ,hogy nem sikerül, sok a dolgod, hagyod. Majd lekapcsolnak, elveszik a pénzed, a számod, lehet emiatt tragédia is vagy csak kellemetlenség. Vehetsz másikat, töltheted fel újra, adhatod meg mindenhol. Egy év múlva ism.
[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
Betoncsizmával forduljon be a Dunába az összes, aki ezt megszavazta, kitalálta, stb...
Hasznossága nulla, kellemetlensége végtelen. -
-=MrLF=-
senior tag
válasz cinemazealot #14 üzenetére
Alternatíva mindig van , ha csak net kell: [link]
protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
janeszgol
félisten
válasz cinemazealot #14 üzenetére
Én a Facen olvastam a Telekomtól. Nem rég tették ki hírbe. Hangszolgáltatásra alkalmas. A Web Quick nem olyan, azzal csak netezni lehet és sms-t küldeni.
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz janeszgol #11 üzenetére
"Állítólag a csak adat simet nem kell..."
Van erre forrásod? Mert ahogy a másik cikkhez írt hozzászólásomban írtam, én sem kaptam a Domino Web-es kártyámra, de mivel ezt a terméket már nem nagyon árulják (legalábbis én egy jó ideje már nem látom sehol), félek, hogy ha -- akár egy ilyen bagatel dolog miatt is -- elveszítem, nem nagyon lesz alternatíva (ez sem olcsó, de a többi mobilnet csomag meg egyszerűen röhejes).
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
válasz T. Almeida #12 üzenetére
Gondolom nekem szólt. Mert elfelejtem, foglalkozni kell vele, amikor totál felesleges. Forgalom van rajta, nem dísznek van, de mégis alkalom szerű a használata. Akkor ne évente kelljen, hanem mondjuk 5 évente. Ha eddig, azaz évtizedek óta kibírtuk, kibírjuk addig.
-
T. Almeida
senior tag
Adategyeztetés pipa, kb. 2 perc volt egy online felületen. Ha ezzel fél százalékkal hozzájárulunk a terrorizmus elleni harchoz, akkor megérte.
nem értem, miért kell a hiszti? :\ -
janeszgol
félisten
Döntöttem, az éves ökörség miatt dobon a Telenoros simet. Állítólag a csak adat simet nem kell (táblagépekhez kapott vagy Domino Web Quick), szóval ezt megtartom (Domino Web).
Szerk.: "Jogszabályváltozás miatt az összes hangszolgáltatásra alkalmas Domino SIM kártya kapcsán június 30-ig adategyeztetésre van szükség! "
Szóval a domino Web Quaikre nem kell. Király, akkor az marad. Megnézem, van-e a Telenornak valami hasonlója.
[ Szerkesztve ]
-
sunavlys
senior tag
válasz st3v3np3t3r #2 üzenetére
OFF
Az is balga, aki elhiszi, hogy valaki 200.000 SIM-kártyát vásárolt.
ON
Szombaton a Telenor oldalán online egyeztettem (volna): nem fogadta el sem a személyimet, sem a jogosítványomat, pedig új mind a kettő.
ZTE v967s, Redmi 4A, Huawei_p9_lite_2017, Redmi Note 11 Pro
-
-=MrLF=-
senior tag
2017. január 1, után vettem dominót, de engem is baszkuráltak ezzel a szarral, ok 5 perc, de fel is hívhattak volna az még gyorsabb lenne, és nekem kényelmesebb is. Nem baj dolgozzon az ügyfél.
Remélem visszavonják ezt a hülye törvényt.protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
tatu9
tag
Miben különbözik az az ügyfél aki 2016 december 20-án vette a SIM kártyát attól aki 2017 január másodikán vásárolta???
Ez több mint idiotizmus.“TRUST. PRAY. OBEY”
-
azért linkeltem egy itcafe-s cikket is biztos ami biztos amúgy 90%ban mindegyik ugyan azt írta a történtekről... az origón csak a belföld/külföld híreket nem kell olvasni...abban nagyot hazudnak olykor-olykor...a Tech rovatban nem volt nagyon mint olyan kamu hír...ha megnézük akkor hasonló fekvésű az index is, meg a hvg is...meg ha azt nézzük, nincs kimondottan ilyen hírekkel foglalkozó híroldal...így csak arra lehet hagyatkozni ami van...
-
hemaka
nagyúr
Idiotak, sajat magamnak csinaltam meg a kartyat(anno ceges szam volt), amikor ott dolgoztam, aztan a nevemre vettem, megsem fogadja el a weboldal az adataimat, rohej.
Meg szerencse, hogy van bent ismeros, majd o megoldja, ha mar a trenek nem sikerult, ujfent.crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
zolee001
őstag
válasz st3v3np3t3r #2 üzenetére
Bocsi de az origo mint "hiteles" hirforrás az vicc kategoria
A T nél volt több mint 100 000 sim 1 néven és nem tünt fel nekik???
ne vicceljünk kérem -
nem a 20éve előfizetőkről van szó...persze, sokaknak kellemetlen és kényelmetlen...de nem lehet kivételezni... a szabályozás nem arról szól büntessék a korábbi előfizetőket,hanem tavaj felfedett tények újra ne ismétlődhessenek meg...amúgy meg, jogos, 1 embernek minek pár darab sim kártyánál több? egy átlag nagycsaládban is 6 fő van, 2 szülő meg a 4gyerek... még a 10 is sok magánembernek... meg hát a forgalmon úgy is látszik melyik sim kártyát használják aktívan, melyiket nem...de a nagyokosok ezt így találták ki...sajnos
-
Male
nagyúr
Főleg az évente újra adategyeztetés nagyon értelmesnek tűnik... nyilván a 20 éve vásárolt SIM kártyámmal jelentős terror kockázatot jelentek.... még jó, hogy nem a rendőrségre kell mászkálni miatta meg ujjlenyomatot adni, stb....
-
ez nem a tré meg a fidesz hibája...hanem azoknak akik többszázezer sim kártyát vettek... erről sok sajtó hírportál írt, többek között az itcafe,hvg,origo,mno,index...
[ Szerkesztve ]
-
zolee001
őstag
Köszönjük meg szépen a retkes tré-nek és a büdös fidesznek!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest