- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Musk, X, a deepfake-törvény és a szólásszabadság
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Linux kezdőknek
- Manjaro Linux
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- YouTube
- Microsoft Excel topic
-
IT café
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spet
addikt
Oké, hogy felgyorsult a világunk, de a posta minimum 10 év lemaradással küzd, ne baszogassátok tovább, mert lesz ebből több is
-
Spet
addikt
válasz
Golyobis #11105 üzenetére
Nem megtehetik, hanem konkrétan meg is teszik a vámkezelés során, hogy kinyitják a csomagodat. Engem hívtak már fel az ügyfélszolgálatról, küldtek is fényképet, ami mint látható igazi műalkotás:
Igen ez az eredeti képméret, ebben a minőségben
Ezt akkor teszik, amikor nem tudják megállapítani, hogy tényleg mi van a csomagban (röntgen/olvashatatlan a címkén a szöveg), kétségbe vonják a csomagra írt összeget, és/vagy olyan országból származik a termék ahonnan egyéb dolgokat is szeretnek becsomagolni (első sorban Dél-Amerika)
-
Spet
addikt
válasz
FoxiestFox #11078 üzenetére
Minél kisebb érték feltüntetés, és minél olcsóbb postázás. (postadíjat is beleszámolják az ÁFA, vám kalkulációba)
De most majd július elsejétől mindenre megy majd az ÁFA automatikusan.
-
Spet
addikt
válasz
Darth_Revan #10838 üzenetére
Ha munkahelyre rendelek csomagok azt 100%-ban kihozzák (irodaház).
Ha viszont otthoni címre, akkor meg SMS értesítés jön. (ami mondjuk ki már 21. századibb, mint, hogy vagy bedobja az értesítőt a postás, vagy nem)
-
Spet
addikt
Nem a postason mulik.
Mar reg nem hoznak ki levelkuldemenyben feladott dolgokat, mely atlepi az alabbi meretet.
-
Spet
addikt
válasz
jonnyjoker01 #10330 üzenetére
Nevezzük úgy, hogy Hollandiában fog történni a varázslat
-
Spet
addikt
válasz
jonnyjoker01 #10327 üzenetére
Yanwen szállítmányozó esetén az adatok nem megbízhatóak, és ha még is elhagyja Kínát a csomag, utána becsült idő alapján tesz új bejegyzéseket (megérkezett a célország, postán van etc.)
-
Spet
addikt
válasz
MasterMark #10240 üzenetére
Magyar Posta, ne keress rá értelmes/észszerű választ.
-
Spet
addikt
válasz
Iceman17881 #10223 üzenetére
Nem.
Ha a hozzá tartozó cipős dobozban küldte, akkor abban kell visszaküldeni.
-
Spet
addikt
válasz
beginnerguy #10215 üzenetére
Kérdés, hogy (te vagy az eladó) nyomon akarod követni vagy sem (úgy változik igencsak az ár).
Ennél szerintem nincs olcsóbb megoldás.
-
Spet
addikt
válasz
#68216320 #10210 üzenetére
Oké, de 24.-én átadásra került a posta szerint
Akkor a helyes mondat így hangzott volna: 24.-én beérkeztette a posta Magyarországra/ 24.-én beérkezett a nemzetközi elosztóhoz stb.
Ami mondatot leírtál azt jelenti, hogy valaki átvette a csomagot a postától.
Egyébként a magyar Posta nagyon lassú. Múlt héten beérkezett Japánból a csomagom a nemzetközi elosztó központba (Budaörs), el is hagyta ugyanazon a napon, de eddig Budapestre a 11. kerületbe nem érkezett be.
-
-
Spet
addikt
-
Spet
addikt
válasz
FoxiestFox #10186 üzenetére
Árhoz azt írsz amit kifizettél (postadíjjal együtt). Vagy megkérded mennyit írt rá az eladó+postadíj (mindenhol ráírnak valami értéket). Ezek után mondjuk illendő az eladónak visszautalni a vételi díjat.
E mellett mondjuk kérhetnek Paypal/Ebay fizetési igazolást is.
Egy majd 30 éves billzetre nem szívesen sarcoltatnám magam agyon. Ezt akkor minden külföldi rendelésnél gondold meg, mert bizonyos termékekre automatikusan ráállnak.
Ha meg már nem kell a dolog, akkor egyszerűen nem veszed át (és aztán vagy visszakapja az eladó a termékét x idő múlva, vagy nem, de mondjuk ez a legrosszabb hozzáállás).
-
Spet
addikt
válasz
ontheground #9772 üzenetére
Csomagot felvették, de még nem került be a központba.
-
Spet
addikt
Én nem értem DHL minek adja oda a postának (
), amikor ők hivatalosan is szállítanak Mo-n belül (többször vettem már át tőlük csomagot).
Szállítás közbeni elkeveredés nem a te problémád/hibád, hanem a feladóé.
Én a DHL felé azért feltenném a kérdést, hogy milyen jogcímen adták át a magyar postának a kézbesítést.
-
Spet
addikt
válasz
csocsoszán #9390 üzenetére
Elméletileg Észt postai nyomkövetési számot kaptál.
Nem minden lopnak el. Illetve van vásárlói védelmed, így ha még is ellopnák, akkor vissza tudod szerezni a pénzed.
-
Spet
addikt
válasz
MaxxDamage #9385 üzenetére
Legalabb kuld e-mailt. Tiszta XXI. szazad
-
Spet
addikt
Elméletileg elindult a Posta nyomkövetése belföldi levelekre/csomagokra is. Próbáld meg ellenőrizni merre jár (ha van csomagszámod), vagy érdeklődj a posta ügyfélszolgálatánál.
A postáig nagy eséllyel eljuthat, még a nem megfelelő irányítószámmal is (hacsak nem egy másik megyére/városra mutat).
De mint tudjuk a postánál bármi előfordulhat.
-
Spet
addikt
válasz
MaxxDamage #9351 üzenetére
Ha még Jamaicában dekkol, akkor max jövőhét.
-
Spet
addikt
válasz
MaxxDamage #9334 üzenetére
Ha nem tökölnek idehaza, akkor igen.
-
Spet
addikt
Hogy belefér-e levélméretbe, vagy sem.
-
Spet
addikt
válasz
Gyuree91 #9192 üzenetére
Posta nagyon "nyomorék".
Első körben papíron küldik el a nyomtatványt a lakcímedre, hogy töltsd ki majd küld el nekik e-mail-ben (mert az sokkal "gyorsabb), vagy levélben (lol)
Majd ha szerencséd van akkor 1 hét múlva még bekérnek valamit (de ezt már elektronikus formában), mert nem tudják értelmezni a küldött fizetési igazolást pl.
Becslést nem küldenek, azt magad tedd meg. ÉS igen addig nem kapsz csomagot, míg nem perkálsz.
Egy előnyük van a DHL-el szemben: olcsóbb.
-
Spet
addikt
válasz
Mr.Pentele #9155 üzenetére
Nem. Ahhoz minimum ajánlottként kell feladni, hogy következő munkanapos legyen.
(egyébként, ha ugyanott tartózkodtok, miért nem adod át személyesen?)
-
-
Spet
addikt
válasz
TheProb #9041 üzenetére
Sima címzés. Jó pár levelem érkezett meg ezen el alapján például az Egyesült Királyságból, vagy Németországból.
sutszi: Ez bukta volt. ÍRásos panaszt kell tenni a postánál, más dolgot nagyon nem tudsz tenni.
Batib: Első körben nézd meg az árakat, utána pedig az értékeléseket a felhasználóktól, utána pedig, hogy milyen feltételekkel szállítanak a cégek.
-
Spet
addikt
válasz
Aventador91 #8875 üzenetére
Dijkalkulatorral kiszamitod, hogy mennyibe kerul a feladasi dij Postan. Aztan szerzel doboz buborekfoliat jol becsomagolod megcimzed es feladod.
Vagy valasztasz futarceget ahol ugyanez az el ervenyesul.
-
Spet
addikt
-
Spet
addikt
Na kezdem úgy érezni a magyar posta kihívóra akadt az izraeli posta személyében.
Óra alkatrészt rendeltem onnan. Szept 21.-én beérkezett a postára, ma (október 7.) elindították hazánk felé.
-
Spet
addikt
-
Spet
addikt
válasz
maj-viktor #8361 üzenetére
Nálunk már tavasz óta a 11. kerületben a külföldi csomagoknál is ezt a szabályt hozzák fel. (hiába, hogy a leírásban csillagozva van, hogy külföldi levelekre nem vonatkozik)
Nekik kényelmesebb (a szerencsétlen pár ott ragadt embernek nem kell mázsákat naponta cipelni), nekem meg nem okoz meglepetést, ha be kell mennem a postára.
-
Spet
addikt
válasz
Gabesz87 #8357 üzenetére
Már régóta nem viszik ki azon csomagokat, melyek meghaladják a levélszekrény-bedobó nyílás méretét.
Felesleges ezen rágódni, el kell fogadni.
-
Spet
addikt
Mert sajnos DPD Vaterafutár alatt kell keresned a dolgokat. (engem a DPD ügyfél szolgálatos világosított fel)
-
Spet
addikt
Azért tud a posta: 17-én beérkezett a csomag, és tegnap frissült az értesítő, hogy elosztásra vár. Ha ennyire nincs ember, akkor fejlesszék az automatizálást.
Új hozzászólás Aktív témák
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Ingatlanos topic!
- OLED TV topic
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Tudományos Pandémia Klub
- EAFC 25
- Nők, nőügyek (18+)
- Ukrajnai háború
- Milyen processzort vegyek?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- További aktív témák...
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus TUF F17 FX707VV 17.3" FHD IPS i7-13620H RTX 4060 32GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Arc B580 12GB Limited Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest