Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Linux kezdőknek
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- Mozilla Firefox
- Freemail
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
-
IT café
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
totyak
aktív tag
Gyerekek, már egy jó ideje nem postáztam és láttam most, hogy közben megváltoztak a dolgok.
Egy 500g alatti pakkot kéne postára dobnom ajánlottan. Jól látom, hogy akkor az 425Ft + 250Ft ajánlott költség lesz? Illetve az él még, hogy dobozolt termékek is mehetnek ajánlott levélként, ha nem haladja meg a három oldala a 90cm-t, vagy csomagként kell feladnom? És végül: az ajánlott szelvény maradt a régi, zöldes színű, vagy valami új fajtát kell keressek?
Köszönöm
-
>Deego..
senior tag
Mennyivel emelkedtek a postaköltségek egy ajánlott levél/csomag esetében?
[ Szerkesztve ]
" Agyalok és cselekszem, de nincs az az isten hogy feladom és lefekszem " ...
-
TaaT
nagyúr
válasz >Deego.. #1991 üzenetére
Vaterafutáron belül az MPL-t ajánlom, értelemszerűen kitöltöd az űrlapot (vaterás névhez vagy kitalálsz vmit vagy beírod vki másnak a nick-jét) ezt neked kell kinyomtatni és elvinni a postára a csomaggal együtt amit normál módon felcímeztél.
Röviden ennyi.
[ Szerkesztve ]
Give them hell Ukraine!
-
>Deego..
senior tag
Rendben.
Akkor inkább a vatera futárt választanám, mint behúzom a postára a 7 kg méretes csomagot.
A segítségemre lennél ebben?Milyen összegre lehet számítani ha háznál venné fel és háznál adná le a csomagot a futár, s számlára utalnának?
[ Szerkesztve ]
-
Fancy-boy
addikt
Aztán 1 hónap múlva rád-rontanak a Vatera verőemberei.
-
TaaT
nagyúr
válasz >Deego.. #1985 üzenetére
Nekem van vaterás regem, kérik is az űrlap kitöltésénél, de semmi értelme nincs mert nincs konkrét aukcióhoz kötve (nem kell megadni hogy mit adsz fel).
Tegnap is úgy vettem SSD-t hogy mondtam az eladónak töltse ki az űrlapot, vaterás névhez az én regemet adja meg és ma reggel nálam volt az SSD.
Give them hell Ukraine!
-
Fancy-boy
addikt
Csak legyen profilod.
-
TaaT
nagyúr
válasz anonymus89 #1983 üzenetére
>Deego..: Vaterafutár kínálja most a legjobb szolgáltatást ilyen téren.
Give them hell Ukraine!
-
TaaT
nagyúr
-
anonymus89
addikt
válasz tamas1985 #1979 üzenetére
Levélként szerintem már nem fog menni mert 3 kiterjedésbeli méret meghaladja a 900mm-t.
hosszúságban, szélességben és vastagságban együttvéve 900 mm, de a leghosszabb mérete 600 mm-nél nem lehet nagyobb>Deego..: csomagként a 2000 mm-be bőven belefér.
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
>Deego..
senior tag
Lenne egy 30cm (széles) + 41 cm (magas) + 46 cm (hosszú) csomag.
Ezt fel lehet adni postán? Egy Bitfenix Prodigy lenne az.
-
bandi0000
nagyúr
hali
nem annyira ide tartozik de hátha van valakinek tapasztalataSzóval, hétfőn feladtam egy csomagot a vatera futárral, keddre meg is érdekezett neki a cucc, de a pénzt nem kaptam még meg, direkt átutalással kértem, hogy elöbb ideérjen, de még mindig nem kaptam meg, persze 1 nap, de ha készpénzbe kérem akkor azért kézbesítés után 1 nappal már megszoktam kapni, esetleg nem lehet utánanézni a csomagnak hogy mikor utalják utalták?
Xbox One: bandymnc
-
-
AsusBoy
senior tag
válasz #90933760 #1963 üzenetére
2013.08.24 11:16 Eger 1 posta
Küldemény információ:
Küldemény felvéve / Item accepted2013.08.24 18:02 Füzesabony Posta Feldolgozó Üzem
Küldemény információ:
A küldemény feldolgozás alatt2013.08.24 19:51 Füzesabony Posta Feldolgozó Üzem
Küldemény információ:
A küldemény továbbítás-, szállítás alattFüzesabonyból Pestre fogják küldeni aztán jön ide hozzám , Esztergom fele ?
-
AsusBoy
senior tag
Sziasztok!
Rendeltem internetről egy telefon tokot .
Kaptam egy küldeményazonosító számot amit be is írtam a posta oldalára és ezt írja ,hogy
2013.08.24
11:16 Eger 1 posta
Küldemény információ:
Küldemény felvéve / Item acceptedÉn Esztergomtól nem messze lakok, szerintetek mai nap folyamán megfog érkezni a csomagom?
Mettől meddig dolgoznak a mobilposta futárok? -
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
Eladtam egy telefont, és utánvéttel kérik. töb száz eladás után (szerencsére) ez az első eset, hogy ezt a módszert kell használnom, de a posta díjszabásán nem igazodom el.
A "Fizetést követô kézbesítés" lenne az utánvét?
Amúgy a cucc 250g-ba belefér, levélként menne, és számlára kérném az ellenértéket. így mennyi lenne?
Egyáltalán hol van ez a nyűves postai díjszabáson?[ Szerkesztve ]
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
TaaT
nagyúr
Ja jul 1-től nem lehet sima levélnél nagyobb levelet nem ajánlottan feladni, még bubis boríték méretűt sem.
SP!T: tegnap átvették a csomagot, ma délelőtt kaptam az SMS-t a bankomtól. Ez a magyar királyi postára vonatkozik, vmelyik futárszolgálatnál 3-4 munkanapot is ültek a pénzen.
Give them hell Ukraine!
-
addikt
Sziasztok! Ha utánvétes csomagnak amit feladtam a beszedendő összegét utalással kértem a postától, az mennyi időbe telik az átvételtől? Sokat ülnek rajta?
[ Szerkesztve ]
There's a device that I've been using called a whoop.
-
Fancy-boy
addikt
válasz anonymus89 #1951 üzenetére
Ez így van, bár attól még lehet 2 hét, szóval ha nem jön meg 1 héten belül az nem azt jelenti, hogy elveszett.
-
D@ni88
addikt
válasz anonymus89 #1951 üzenetére
Multhet hetfon adtak fel...
-
anonymus89
addikt
"A küldeményenkénti díjszabás alapján feladott nem elsőbbségi levélküldemények legalább 85 %-át a feladást követő harmadik munkanap, legalább 97 %-át a feladást követő ötödik munkanap végéig kézbesíteni kell, vagy meg kell kísérelni azok kézbesítését."
[ Szerkesztve ]
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
D@ni88
addikt
Sziasztok.
Egy sima levélre mennyi időt érdemes várni maximum?
Köszi
-
tamas1985
aktív tag
Ha vatera futárral akarok küldeni valamit MPL-en keresztül, és utánvételesen, akkor az utánvét összegének azt az összeget adjam meg amiben benne van a postázás díja is?
-
Fancy-boy
addikt
-
XaraX
addikt
válasz anonymus89 #1937 üzenetére
"Ha sima levélként postáznál akkor a feladási díj 16x-osát megtérítik ha netán eltűnne."
Ez erős tévedés, nincs kártérítés sima levél esetén. -
tipuka
addikt
válasz anonymus89 #1937 üzenetére
szia!
nagyjából értem, de kicsit még össze vagyok zavarodva, nagyon sok az infó.
holnap 1 családtag bemegy megkérdezni személyesen is, ha így sem értem tisztán, akkor megkeresnélek privátban a pontos postázandó dolgokkal (4 tétel van csak), ha nem bánnád. azért nagyon köszönöm! vagy, ha nagyon ráérsz akkor most is.[ Szerkesztve ]
-
anonymus89
addikt
Szia!
Az itt leírtak tájékoztató jellegűek!
Először is utánvéttel max. 500g súlyig tudsz levélként postázni és legnagyobb mérete: hosszúságban, szélességben és vastagságban együttvéve 900 mm, de a leghosszabb mérete 600 mm-nél nem lehet nagyobb.
50g-ig és 20.000,-ig értéknyilvánítva így indul: 145+250+1785 = sok
500g-ig és --||--: 425+250+1895 = baromi sok...Ha sima levélként postáznál akkor a feladási díj 16x-osát megtérítik ha netán eltűnne. (ezt inkább súly/érték kombinációja adja, hogy megéri-e Neked avagy sem)
Gondolom a 2 ram összértéke lesz a 8500,- és 100g-ba beleférnek ha netán csomagolás is van akkor legyen mondjuk 250g és 10.000,-Ft-os értékbiztosítással a tételek: 235+250+385 = 870 (plusz még egy bubis boríték 45)
Az alaplapot érdemes a dobozában feladni vagy ha dobozolsz akkor a méretre figyelj mert levélként már közelíti a felső 900mm-es határt szerintem.Standard postacsomag: "Értéknyilvánítás nélküli tételesen kezelt postacsomag (halotti hamvak, mérgek) esetében a tömegnek megfelelő postacsomag alapdíját és a törékeny többletszolgáltatás díját kell megfizetni."
a postacsomag leghosszabb kiterjedésbeli mérete 2000 mm lehet, illetve a három kiterjedésbeli mérete (hosszúság + szélesség + magasság) nem haladhatja meg a 3000 mm-t.
Ha a postacsomag három kiterjedésbeli mérete együttesen 2000 mmnél vagy hosszúsága 750 mm-nél nagyobb, továbbá alakja nem téglatest, vagy boríték természete miatt egyéb küldeménnyel nem rakható össze, vagy eltérő kezelést kíván (pl. kerékpár, bútor, növény,tartalmú, stb.), belföldre csak terjedelmes postacsomagként adható fel"Javasolnám még a Baltoafarkas által leírtat: "Mpl uzleti csomagba add fel, hazhoz szallitva, 2 munkanappal es 20000 Ftig utanvettel 1990 a feladas."
A szolgáltatás külön díj megfizetése nélkül tartalmazza a következő
többlet- és kiegészítő szolgáltatásokat: értéknyilvánítás 50.000 Ft-ig, e-
értesítés, e-előrejelzés, postai lezárás, háznál történő felvétel 3 db-tól,
kétszeri kézbesítési kísérlet, telefonos egyeztetés választható őrzési
idő, utánküldés, tudakozódás,Remélem segítettem!
[ Szerkesztve ]
-
tipuka
addikt
sziasztok!
segítséget kérnék, most találtam rá a topikra.
a postának az oldalát nem érten, én fulll stupid vagyok ahhoz a táblázathoz.
a gépemnek az alkatrészeit szeretném külön-külön postára adni, de nem tudom mennyibe kerülnek a postázási díjak. előre utalással és utánvéttel. annyit szeretnék tudni még a lejjebb említetteken felől még, hogy vonnak le pénzt abból összegből, amit kifizetett a vevőm? ha igen mennyit? meg ezt ki lehet valahogy kerülni?
szóval nem tudom mennyibe kerülne előreutalással, sem utánvéttel a móka, de 1-1 alkatrész értékileg 8,5k,15,5k és 25k, 2db ram súlyától a gépház súlyáig, azt az 1-et tudom, hogy 6kg, a többit fejből nem tudom mennyit nyomnak, nincs konyhai grammra mérő mérlegem. -
demyen
tag
válasz anonymus89 #1930 üzenetére
igen, sajna nem tudom már képpel igazolni.
Közben megtettem mindent, panasz, fenyegetés, stb, de a végén csak egy hosszú levelet kaptam a vezérigazgatótól, de annak a vége is az lett , 50ezer ft + a csomagfeladási dij.ennyi, buktam 40 ezret. majd máskor jobban figyelek.
de fene vigye el őket azért....
-
TaaT
nagyúr
Tegnap voltam a helyi teszkóban a postán (a közeli kicsi posta már bezárt) levélként adtam fel egy dobozban egy videokártyát, a postás néni mérlegelés után fogta a dobozt, és a tőle kb 2m-re lévő leveles ládába hajította. Mondtam hogy nem törékeny de ezt azért nem kéne, erre vigyorgott tovább...
Give them hell Ukraine!
-
anonymus89
addikt
Nem tudom megvannak-e még a böngészési előzményeid de próbáld visszakeresni a rendelési folyamatot hátha valamelyik lapot le tudod Print screenelni.
Mert így az a baj, hogy hiába is mennél reklamálni nem tudod bizonyítani az állításod meg ugyebár a futárcégél sincs.Rendelésnél akár biztosítás kötésnél az az első, hogy nyomtatok vagy print screen a művelet végén.
[ Szerkesztve ]
-
demyen
tag
Fürgefutár.hu GLS Futárszolgálat
sziasztok. Nem találtam hol tudnék segitséget kérni, ezért egyenlőre ide irnám le az esetet.
-1 hónappal ezelött eladtam az asszony vadi új euronicsba vásárolt Samsung S3 telefont .
90 ezer ft-ért jelentkezett egy szeged melletti illető , aki megkért ha tudom futárral küldjem, biztonságosabb. Rendben.
A Fürgefutár.hu honlapon kijelöltem a GLS csomagküldő ajánlatát, (olcsó gyors, stb) majd szépen kitöltöttem a megrendelést, ahol fel kellett tüntetni az áru értékét, amit 90 ezer ft-ban jelöltem meg, mivel ennyiért vették meg tőlem.A végén választani kellett a fizetési mód közül, én a bankártyás fizetést jelöltem, majd az oldal továblépett , és bezárt.
Gondoltam valami nem stimmelhetett a kitőltésnél, nem akartam ujra végigmenni a rendelésen, gondoltam feladom majd postán.
Másnap megjelenik nálam a GLS futárszolgálat, hogy jött a csomagért.
Mondom neki még nem kaptam a fizetésről semmi visszajelzést, és a csomag sincs összekészitve.
A Futár, a GLS-től Közölte a Fürgefutár nekik leadta a rendelést a többit velük beszéljem.
Ok, megbeszéltem a futárral hogy másnap jöjjön vissza , addigra összekészitem a csomagot.
Másnap reggel megbeszélt időben jött is a csomagért, elötte fénykép mindenről, majd az átvett csomagról is. (biztos ami biztos).Közben kideritettem, előszőr ki kellet volna küldeni a Fürgefutártól részemre a számlát, (emailben)mert csak akkor fogadják el a megrendelést ha igazolom feléjük , hogy befizettem a szállitás költségét. (nos ez nem történt meg)
Nosza telefon a Fürgefutárnak, ahol előadtam problémámat. Megköszönték, hogy jeleztem feléjük a nemfizetésemet, és hálásak voltak, mert nem vették észre a hibát, hogy én nem rendeztem szállitás elött a fizetést feléjük. (természetesen, mert valami oknál fogva hibáztak.)
Azonnal intézkedtek, és megkaptam egy emailt, számlával, ami alapján tudtam fizetni, utalni a számukra a futárköltséget..
Bár már itt jeleztem, hogy én bankártyás fizetést kértem, ők pedig utalásos fizetést jelöltek meg számomra, de gondoltam ez már mindegy.
Ekkor jött a következő mint kiderült a leg lényegesebb hiba észlelése.A számla részletes vizsgálata után kiderült nem szerepel benne a biztositás.
Telefon, email újra a Fürgefutárnak, jelezve , hogy én biztositással kértem a csomag elszállitását.!!!
(ez még mindig aznap Amikor a GLS elvitte a csomagot tőlem), majd közölték, hogy az ő rendszerük szerint én biztositás nélkül kértem, de különben se tudnak mit csinálni mert a futár már átvette tőlem a csomagot.
Mondom ok, nem kavarok tovább mi baj lehet, megköszöntem nekik, de jeleztem, hogy a rendszerükkel valami nem stimmel, mert ettől függetlenül fentartom, hogy biztositást is kértem, és bankártyás fizetést.És akkor a lényeg !
A csomag eltünt.
És most több hét vizsgálat után jelezték számomra , hogy 50 ezer ft kártéritést fizetnek a számomra, és egyben elnézést kérnek , hogy ilyen előfordulhatott.
Persze elötte bekértek minden igazolást fényképet, számlát, ami persze mind megvolt, 130 ezer ft-os számla képek becsomagoláskor, átvételkor stb.
Számomra elfogathatatlan az 50 ezer ft. 90 ezer ft helyett.Idézet a levelükből "-----------------------------------
Kedves ...................,Ezúton szeretném tájékoztatni, hogy a 00035357832 csomagszámú küldemény kártérítési eljárása lezárult.
Mivel a csomagot nem sikerült megtalálni, ezért partnerünk elfogadta a kárigényt, melynek eredményeként 50 000 Ft-ot és a szállítás díját jóváírja részünkre.
Az összeg utalásával kapcsolatban pénzügyi részlegünk fogja Önnel felvenni a kapcsolatot.
A történtekért partnerünk nevében is elnézését kérem.
Üdvözlettel
Cser Bernadett
Fürgefutár.hu Kft.
Belföldi és Nemzetközi Csomagküldés
Domestic and International Parcel Delivery---------------------------------------
Van esélyem ? mit csináljak,? én tudom hogy kértem biztositást amit jeleztem is nekik, de ő rendszerük szerint nem kértem. milyen szervhez fordulhatok felülvizsgálati kérelemmel?Azért ez nevetséges,
[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
válasz anonymus89 #1924 üzenetére
Először úgy volt hogy ezt fogom használni [link] de gondoltam most ezzel nem tökölök, irány a posta mert a vevő türelmetlenkedik.
Give them hell Ukraine!
-
TaaT
nagyúr
Csak hogy mások is tanuljanak az esetből, ma voltam a postán...
"Fizetést követô kézbesítés készpénzátutalási megbízással"
Na ezt magánszemély nem veheti igénybe.
50g alatti levél, (processzor, szivacsba csomagolva levéllel együtt 27g) utánvéttel úgy hogy te fizeted a postaköltséget 17xxft
Mondta a postás kisasszony hogy sok minden változott a postán július elsejével, és nem minden jó irányba...
Give them hell Ukraine!
-
TaaT
nagyúr
Napot!
Július elsejével megjelent a posta tarifatáblájában a Fizetést követô kézbesítés készpénzátutalási megbízással
Használta már ezt vki? Hozzácsapják az ajánlott (250ft) szolgáltatást? Néven és számlaszámon kívül mást is meg kell adni az átutaláshoz?
Give them hell Ukraine!
-
törölt tag
meg mindig a posta a legolcsobb igy is. de ha igy megy tovabb nem sokaig.
semmi alternativa. 1990 az mpl uzleti csomag, ket nap hazhoz 20000-ig. nincs mas.
-
Livius
őstag
Felejtsd el az egész utánvételt, ha csak nem valami 10k feletti értékes cuccot adsz el, és megéri a postázást annak aki veszi.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
toki87
tag
Sziasztok!
Egy 250g levelet akarok feladni utánvéttel. Mit kell kitölteni hozzá és mennyibe fog kerülni tételesen lebontva? Pl. kell utalvány ha átutalást kérek?
-
Livius
őstag
válasz #90933760 #1915 üzenetére
Egy 3000 HUF-os RAM-ot ennyiért senki se fog postáztatani. Olyan vevő nem igen van aki több mint az ár 50%-val rá fog nekem fizetni a postára. Szép ez az egész, menjenek a jó.... ba. Fél éve még 1000 HUF ból azt küldtem utánvételbe levélként amit akartam, és nagyon remekül működött.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
Livius
őstag
válasz hidroponi #1912 üzenetére
És ez most komoly? Hol élnek ezek?
Fizetést követô kézbesítés
50 g-ig fizetést követô kézbesítés lappal: 1 785 HUFEbben a levél nem elsőbbségi díja és az ajánlott 250 HUF-os díj benne van? Vagy ezeket is még fizetni kéne erre pluszba?
-
ArGab
őstag
Nem tudja valaki mit jelent China Postnál a "Final delivery"? A címzett szerint még nem kapták meg.
Nem mellesleg a magyar postai nyomkövető azóta nem tud róla semmit hogy elhagyta az országot.[ Szerkesztve ]
-
Livius
őstag
Hello!
Egy RAM modult szeretnék postázni, levélben, ajánlottként és utánvétellel.BELFÖLDI POSTAI DÍJAK - 2013. július 1-jétôl
Hova a francba tüntek ezek az árak a levélhez? Májusban még simán voltak!
- Ajánlott – levélszekrény útján nem kézbesíthetô
- UtánvételMég a Belföldi levél díj kalkulátor se megy.
-
Free04
tag
Üdv!
Alaplapot(matx) és vga-t(gtx460) mivel érdemes feladni? Előre utalnak, nem kell utánvét és az értéke nem haladja meg az 50 ezer forintot.
MPL-t néztem 5kg-ig 1190ft. Erre jön még rá valami, vagy érdemes valami extrát kérni?Egyáltalán jó ez?
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
netseft
aktív tag
válasz anonymus89 #1906 üzenetére
Vagy egy fix díjat számolnak fel, vagy súlyarányosan, nem tudom pontosan.
Eladó termékeim: https://tinyurl.com/sefteles
-
netseft
aktív tag
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Ajánlott postakész borítékra lehet kérni elsőbbségi szolgáltatást?
-
Danex
addikt
Hello, vissza kell küldenem határidős feladással egy kisebb csomagot kínába, az egész belefért egy nagyobb buborékos levélbe.
A kérdésem az, hogy név nélkül fel lehet adni a csomagot? Mert csak lakcímet kaptam.
-
tamas1985
aktív tag
Azt megtudnátok mondani hogy a
USPS First Class Mail Intl / First Class Package Intl Service
ként feladott csomag
LM************US számmal
végig követhető lesz vagy csak az USA-ban?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Videós, mozgóképes topik
- Witcher topik
- Cyberpunk 2077
- Mobil flották
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest