- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
mobilizmo
addikt
válasz Suineg #64375 üzenetére
A telefonod kiválasztja az adott körülmények között az erősebb jelet és arra csatlakozik, de az esetleges váltás nem zökkenő mentes, mert a router-é és a mesh-é másik jel még akkor is ha ugyanaz az ssid-ja. Nem is nagyon van értelme megtartani a router wifi-jét ha a mesh lefedi a kívánt területet. Én legalábbis lekapcsoltam.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz Suineg #63456 üzenetére
Ne legyen azonos az SSID!!!
Ettől roamingod nem lesz, ellenben alattomos kis anomáliákat tudsz bevonzani. Mindegyik elérés SSID-je legyen megkülönböztethető.
Ha roamingot akarsz, ahhoz erre alkalmas eszközök kellenek (otthonra jellemzően mesh), amelyek összekapaszkodva maguk kezelik a kapcsolatokat, tehát tartalmat raknak az azonos SSID mögé.
MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Topikgazda
válasz Suineg #63422 üzenetére
Otthoni körülmények között nemigen fogod megérezni a különbséget a tömör és a sodrott (éren belül!) UTP-között. A tömör kábelnek jobbak az átviteli paraméterei, de annál nagyságrenddel több tartalék van ezekben a drótokban, hogy ezt nem speciálisan kihegyezett és kritikus körülmányek között megérezzük. (Mint ahogy nem hogy a Cat5e, de még a sima Cat5 is lazán kiszolgálja a gigabitet otthon.)
A sodrott kábellel jóval könnyebb kábelcsatornákban huzakodni, mivel fordulékonyabb.
A tömör eredetileg a késes csatlakozókhoz jó, de van elvben jó, 3 körmös krimpelhető dugó is. Én sajnos kénytelen voltam/vagyok párszor használni, és arra jutottam, hogy amíg nem kell mozgatni a kábelt, tehát nincs erőhatásnak kitéve a csatlakozás, addig jó. A rendszeres mozgatást viszont jóval kevésbé tűri, mint a sima sodrottra préselt dugó. Szóval inkább csak kényszermegoldásnak tartom.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Essejó
veterán
-
Essejó
veterán
válasz Suineg #63411 üzenetére
Amikor megjött, ugye egyből ki kellett próbálnom. Viszont csak tömör kábel akadt a kezembe. Annyira nem voltam bátor, hogy kivegyek a hálózatból egy használatos patch kábelt. De a teszter szerint teljesen jól sikerült a fali kábelen is a krimpelés. Ez talán annak is köszönhetö, hogy ahogy nézem a prés érintkezőnek 3 foga van és a hegyük nem 1 síkban van.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Soma01
veterán
válasz Suineg #55863 üzenetére
Hagyd a lan részén 0.0.0.0-n és a DHCP kikapcsolva legyen.
WDS se kell tekintve, hogy a fő router amire csatlakozol, az más márka. Vagy a másik Comfast-ra akarsz csatlakozni?
Úgy kellene állítani, hogy az IP-t ne kapja, hanem te állítsd be. De ez nem olyan fontos, kaphatja is, csak akkor tudd meg, hogy mit kap. És ha automatikusan kap, akkor nézd meg, hogy mit kap árjárónak. A fő router címet kellene kapnia. Az 0.1? Ha kézzel állítod be, akkor meg neked ugyan ezt kell beírni átjárónak, nem a 0.3-t. (hacsak nem ez a fő router ip-je) -
E.Kaufmann
veterán
válasz Suineg #55798 üzenetére
Szerintem kuka. Gyanús, hogy NAT-ol a cucc, és gyanús, hogy a mobilod nem a fő routerre csatlakozott, amikor elérted a kamerát. Nem lehet belőni, hogy ne osszon külön címeket, hanem a fő hálózatra "bridge"-ljen mindent, vagy nincs a webes felületen "port forwarding" vagy "DMZ"?
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Hardcore café
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen routert?
- Autóhifi
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Videó stream letöltése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
- Samsung Galaxy A54 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest