Új hozzászólás Aktív témák

• oba

addikt

Sziasztok!

Ha a gép a net kapcsolatot gigabites hálókártyával csak 100mbitesnek jelzi ki (250 mbites csomag mellett) akkor az csak a kábel hibája lehet? Win11 oprendszer, de win10 alatt is ez volt. Telekom szolgáltató, saját Sagemcom modemük, cat5e kábel. A nappaliban van a modem, és az én szobámba két utp kábel is jön, egy a géphez egy a set top box miatt. Utóbbi már nincs is, visszaadtam, így mindkét kábellel tudom tesztelni, de ugyanúgy csak 100mbit. Pár éve szerelték be a falba a kábelt villanyszerelők, padláson keresztül megy, nem értek hozzá, de nem lehet csak egyszerűen új kábelt behúzni a régi helyére. Ami fura, hogy a másik szobában lévó kábelen megvan a gigabites kapcsolat és a teljes 250mbit-es sebesség. Ugyanaz a kábel, ugyanakkor és ugyanazok a szerelők által behúzva. A nappaliban lévő 4. kábel is rendben van ami ott egy set top boxba megy, de direkt teszteltem, szintén rendben van. Csatlakozó csere volt már ezen a két problémás kábelen. Az eszközkezelőben a hálókártyánál próbáltam auto negotiationt és manuálisan gigabit full duplexet állítani. Megsérülhetett ez a két kábel, vagy mi lehet a gond szerintetek?

Új hozzászólás Aktív témák