Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
A jövőre nézve talán érdemesebb Cat6A kábelben gondolkozni. Ezek már nem olyan eget rengetően drágák. Én most húzok be 350 méter Cat7 S/FTP-t.
Egyébként az Alza.hu-n mindig van patch kábel is 10-20-30-40 méter hosszúságban és jobban megéri, mint a vágott verzió.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
nagyúr
Sziasztok!
Gigabites hálózathoz kellene vennem több 10 méter beltéri LAN kábelt. Szerintem egy 100 méteres dob elég lenne. Tudnátok ajánlani konkrét típust, amit érdemes megvenni, de nem arányárban van?
Emeletre vinném fel a hálózatot.Köszönöm a segítséget.
-
PROTRON
addikt
Üdv ismét,
Megfogadtam hogy nem akarok idegesítő lenni, de nem megy na.
Most abba futottam bele a kis iroda hálón, hogy lett egy új A3 színes multifunkciós gép (Konica minolta bizhub c220). Sikerült beállítani minden gépen a nyomtatást és el s érem hálózaton keresztül a menüjét.
Viszont a NAS-ra történő szkennelésnél azt írja hogy "Hibás csatlakozás a serverhez". Pedig elvileg mindent jól pötyögtem be az FTP-s menüpontban.
Hol lehet a kaki? A synology NAS-ban jogosultság kezelési probléma lehet? Tehát hogy nincsen írási joga a nyomtatónak a NASon lévő mappában pdf-et létrehozni?
Köszi ha valaki ráböfögne egy vaut a bénázásomra.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
jerry311
nagyúr
válasz edeleny #57192 üzenetére
Ha másik kábelen ugyanarra a switch portra csatlakozol akkor működik?
A legegyszerűbb módszer ha biztosan jó kábellel kipróbálod ugyanazt a csatlakozást. Ha az működik, akkor valószínűleg kábel hiba (amibe beletartozik a csatlakozó szerelési hibája is). Ha azzal sem megy, akkor valószínűleg nem kábel hiba. -
--HARDCORE--
senior tag
válasz edeleny #57192 üzenetére
Lehet a színsorrend mégsem sikerült.
Nálam is ez volt sőt volt hogy ennek ellenére ment, de csak 10 vagy 100Mbiten.., azután miután
"sárga-fehér, sárga, zöld-fehér, kék, kék-fehér, zöld, barna-fehér, barna"
sorrendre sikerült lekrimpelni mindent, megszűntek a gondok.Üdv.: Zsolt ___> ReVolution!
-
edeleny
őstag
Sziasztok!
A problémám a következő, amiben segítséget szeretnék kérni!Adott egy falba behúzott kábel.
A két végére egy egy dugót krimpeltem. Többszöri ellenőrzés után is jónak kellene lenni a színsorrendnek.
Nincs internet.
A switch látja , hogy be van dugva. HAdirektbe a laptopba dugom sincs net, azt írja, az "Az ethernet nem rendelkezik érvényes IP konfigurációval.
Az mit jelent? Nem jó a kábelezés?Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
jerry311
nagyúr
-
-
Topikgazda
-
Minstrel
senior tag
Eddig két egyforma Linksys routerem volt, összekötve kábellel és azonos ssid és wifi jelszó volt rajtuk, észrevétlenül átváltottak a készülékek az erősebbre. Most a fő routert kicseréltem egy tp-linkre. Ilyenkor is lehet azonos ssid és jelszó vagy ez csak egyforma routerekkel működik?
-
kuyarashi
őstag
Sziasztok!
A kérdésem, hogy keresőprogrammal hogy tudok NAS-on keresni Windows alatt.
Évek óta használom az Everything Search szoftvert, mert a Windows beépített keresője sosem volt az igazi. A probléma az, hogy a NAS-t viszont nem deríti fel, nem indexeli.Tudtok segíteni a kérdésben?
Előre is köszönöm.iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
PROTRON
addikt
Újra jelentkezem.
Az új telephelyen, az irodában belefutottam egy problémába.
Adott a gigabites switch-re dugott, Synology DS416 NAS (időközben meg lett a típusa).
Hiába van gigabites LAN-ja ahogyan az 5 db irodai gépnek is, mégis egy kb 2,6 GB telepítő átmásolásakor (igen, almappák, apró fájlokkal) 10-12 MB/s-el, tehát 100 megabittel másol.
Friss telepítés, új vezetékezések, a rack-ben a switch-hez van patch panel.
A hálózatban van a fenti, szolgáltatói Sagemcom F@ST 3890 V3 , de a másik helyen az Asus RT-AC57U gigabites routerrel is ez volt, csak ott másra gyanakodtam.Így látatlanban valami tipp hogy hol lehet a hiba?
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
daninet
veterán
válasz MasterMark #57176 üzenetére
Meglett. Mondjuk kicsit meredek az ára... Erre alszok egyet.
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
Sziasztok!
Nem vagyok kibékülve a mikrós szolgáltatóm nyújtotta stabilitással és szükségem lenne egy fail over kapcsolatra. Unifi USG router elvileg ezt tudja a wan2 porton, ezt párosítanám össze egy sim kártyás kültéri AP-val és az 1000 forintos digi simkártyával.
Tudnátok ajánlani 4g kültéri AP-t ami POE-s.
Köszi.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Foose
addikt
Kábel kézzel mozgatására sem megy el a kapcsolat.
Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL
-
Foose
addikt
MasterMark az a baj,hogy nem rögtön gép bekapcsolás után kezdi el a hülyeséget. Most is,legalább 2 órája ment már a gép,amikor elkezdte a vacakolást. Most gyorsan bekapcsoltam a gépet úgy hogy routeren másik portban van a kábel. Meglátjuk.
-
Foose
addikt
válasz MasterMark #57169 üzenetére
A régi kábellel próbáltam másik portba, az új kábellel nem. Igen be van dugva rendesen mindenhol. A lötyögést úgy érzékeltem a régi kábellel, hogy picit hozzáértem a kábelhez, elment a kapcsolat. Ennél az új kábelnél ugyanezt még nem próbáltam. Majd holnap megnézem, éjszakára indulok melóba, sajnos már nincs időm rá megnézni ma
-
Foose
addikt
Sziasztok! Néhány hete írtam hogy gondom van,mert bekapcsolt gép mellett random módon megszakad a netem,és a routeren is eltűnik a kapcsolat led (pc kapcsolat,asszem a wan) majd újra helyreáll. Néha csak egyszer,néha folyamatosan egymás után 5ször 6szor. Akkor javasolták hogy vegyek új kábelt ami összeköti a router és a gépet. Megtörtént. Napokig nem is volt gond. most tegnap óta újra eljött a probléma,és most hogy írok,most is egymás után többször megtörténik. Mi az isten nyila lehet? A hálókártya legfrissebb driveren van,ezt már a múltkor kiderítettük. a nyíllal jelzett piktogram lesz offline,és szűnik meg a net. [kép]
-
péter99
csendes tag
sziasztok!
totál hozzánemértőként szeretnélek megkérdezni Titeket és a segítségeteket kérni:
korlátlan Telekomos (esetleg bármilyen más szolgáltatónál- jelenleg telekomos vagyok) mobilinternettel tudok-e belföldön hálózat megosztással dolgozni úgy, hogy VPN-t kell használjak a munkavégzésem során?
korábban olvastam, hogy volt, akinek korlátozták a szolgáltatását VPN miatt, de ezek 1-2 éves kommentek.
illetve akár két ember ugyanebben a szisztémában, egy korlátlan mobilnetről tud dolgozni?köszönöm előre is a választ!
-
dkess
őstag
válasz Garsza #57162 üzenetére
Ez a AC66U vagy az AiMesh -t is támogató AC66U B1?
Utóbbi esetben pl. egy UTP -s összeköttetéssel mondjuk egy AX58U -val és AiMesh ethernet backhaul -al konfigurálva? A "sima" AC66U esetén mondjuk sima AP módba tudnád konfigurálni a jelenlegi routert (vagy lecseréled egy AiMesh kompatibilis router vagy ZenWiFi egységre).
Ekkor pl. amennyiben lenne egy AX -es meg egy AC -s routered, akkor így fel is lehetne osztani az elhelyezésüket például:
- az AX58U menne abba a szobába, ahol az S20 van legtöbbet,
- az AC66U B1 (ha ez van jelenleg) meg menne abba a szobába, ahol az S9 van többet ... -
Garsza
veterán
válasz szaboi6512 #57161 üzenetére
Elsősorban Telefonok csatlakozásánál volna fontos, S20 S9
-
Garsza
veterán
Helló! Lehetséges hogy egy Asus RT-AX58U routerrel jobb stabilabb wifi jelet kapok mint egy Asus RT-AC66U -val?
Gondolkodom a cserén, mert a 66U gázszilikát fal túloldalára nagyon instabil gyenge jelet szór. -
-
Doky586
nagyúr
-
PROTRON
addikt
válasz Sanyi.mTs #57154 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
A router a szolgáltatói Telekom: Sagemcom F@st 3890 v3.
A Quickconnectet ezen leírás alapján akkor is betudjuk állítani, ha tényleg semmilyen papír nincs meg 8 évvel ez előttről?
[link]Illetve ebben mennyi a kockázat, szoktak jönni hírek hogy synology-n keresztül bejutottak és ellopták a fileokat?
[ Szerkesztve ]
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz PROTRON #57152 üzenetére
Quick connect elérés a legegyszerübb. Így böngészővel elerheti bárhonnan a NAS-t vagy mobilról a DS File-lal, ami egy file kezelő.
A VPN kapcsolathoz:
- VPN szerver kellene a NAS-on,
- DDNS + LE tanusítvány a NAS-on,
- port forward beállítás a routerben,
- publikus IP a szolgáltatótól (vegyenek ki a szolgáltatói NAT mögül), ha ez nem lehetséges, akkor nem lehet VPN szervert csinálni.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
PROTRON
addikt
Ismerősöm olyan kérdéssel talált meg hogy van neki egy Synology diskstation NAS-ja, 4 lemezes. Szeretné elérni a fájlok egy részét távolról, ha valami doksit el kéne küldeni és épp nincs otthol.
Na most régóta megvan a cucc és soha semmilyen papírt nem rak el, így olyat hogy megtudni a Synology részéről a lehetőségeket semmiképp nem egyszerű.
Csak sima T-online szolgáltatói internet+router-re van, 330 Mbps netet mért kábelen.
Van egyáltalán olyan VPN-es megoldás, amivel biztonságosan el tudja érni a fájlokat, anélkül hogy illetéktelenek túl könnyen hozzáférjenek?
Nyilván ha valaki tudja hogy meg vannak osztva fájlok és hogy melyik városnegyedben, akkor ha nagyon akarja fel tudja törni akármit csinálunk.
Csak az utóbbi időben több olyan hirt is láttam hogy a netes VPN-ekről ellopták a küldött-fogadott adatokat, ezért gondoltam arra hogy manuálisan összerakni itthonról.
Köszi.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
dkess
őstag
válasz Sancho78 #57150 üzenetére
Nagyon szívesen.
Elméletileg van most egy 3 egységes mesh rendszered (amiből egy a AX82U aminek önmagában is aránylag jó lefedettsége van). Ebből nem ér ki "annyi WiFi" kültérre ami elég lenne? Esetleg az egyik node -ot (amelyik az udvar érintett részéhez legközelebb levő szobában van) mondjuk ablakba tevésével nem javulna a kívánt szintre a dolog?
Egyébként mekkora területről lenne szó kültéren? Van lehetőség esetlen kinti egységet felszerelni (azaz mondjuk kihúzni egy UTP kábelt tető alá, ilyesmi)?
-
Reggie0
félisten
válasz Doky586 #57146 üzenetére
A hangszorokabelhez nem kell, ha kelloen nagy a keresztmetszet. Erdemes elore kiszamolni a maximalis terheles eseten fellepo feszultsegesest.
Mondjuk en a hangszorokabelt kifejezetten nem javaslom, mamar olyan hanyadek minosegek vannak a piacon. Foleg ha bemesz valami helyi kis elektronikai boltba, lomexbe vagy ilyesmi. Inkabb H07V-U kell, azt tuti lehet majd forrasztani is.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz Doky586 #57144 üzenetére
Igen, pont ezert mondtam a DCDC-t helyette.
Vannak olcso 1:2 bemeno fesz atfogasuak olcson, de 1:4 atfogasu bemenettel biro modulok is kaphatoak, mondjuk 9V-36V.
Vagy meg olcsobb egy 48V-os tapfesz es ugy barmennyi esik csak lefele kell konvertalni 12V-ra.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz MasterMark #57137 üzenetére
Már miért ne tudnám? Egy új dugasztáp vásárlása azért nem egy nagy érvágás manapság.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz MasterMark #57135 üzenetére
És ez miért zavarna engem?
A terhelés állandó, a veszteség állandó, pár voltal pedig simán meg tudom emelni a beinjektáló tápfeszt. -
gyulank
addikt
válasz user12 #57130 üzenetére
Amit én linkeltem az is Gigabites. És mivel ez ugyanaz, csak Gigabites, az a különbség, hogy a csatlakozó, meg a kábeldarab Gigabites. Attól, hogy a táp rá van kötve, még mehet adat, ahogy megy az antennákon is... Az zavar, hogy a véleményeteket tényként adjátok elő. Ha nem működne Gigabiten, akkor az a feladó se működne, amit te linkeltél, mert az is ráköti a tápot 4 vezetékre, nem teleportálja fel az áramot. És egy UTP kábel van abba is, szóval nincs földelve, hisz ugyanúgy csak az érpárokon jöhetne a villám, amik nyilván nincsenek összekötve egymással, és a földdel.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
user12
őstag
válasz gyulank #57113 üzenetére
Amiket linkeltem, azok is gigabitesek. Nézd meg a specifikációját.
Ez is gigabites, és hasonlít arra ,amit linkeltél viszont hivatalosan csak feladó oldali van. (mivel access point-ok megtáplálására szolgál)
Vegyél kettőt, az egyiken cseréld le az aljzatot dugóra és ha "kimegy" rajta az áram, akkor szerencséd van. Ha nincs, akkor van a feszültség ágon egyenirányítás. Plusz ha a másik oldalon csak 100 mbites linked lesz, akkor az utp-n is van valamilyen védelem (pl visszamenő feszültség ellen)Amit te linkeltél annál az a trükk, hogy 4 vezetéken meg az adat és 4 vezetéken az áram, tehát ez max 100 mbitet tud.
[ Szerkesztve ]
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
Doky586
nagyúr
válasz MasterMark #57119 üzenetére
Még sose kellett 100m nél távolabbra vinnem..
Léteznek 9-12-15V dugasztápok. A hozzá adotthoz sem kell ragaszkodni. Ne telefonvezetéket használj hozzá hanem hangszórókábelt..!
[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
válasz Reggie0 #57127 üzenetére
Alapból AP-n jön a NET, UBiQUiTi airgrid M5, annak van 24V tápja, ha az nem vonzza be, akkor ez se.
-
Reggie0
félisten
válasz gyulank #57126 üzenetére
Nem is nagyon lesz, mert ezek a hengeres tapcsatlakozok sem kulterre valok, szoval ilyen szempontbol veszett fejsze nyele. Igy idojarasallot sem fogsz talalni. Ehhez olyan kulteri eszkoz kell, ami tudja a PoE-t es idojarasallo. Mikrotiknek vannak ilyen cuccaik. Vagy veszel egy kulteri kotodobozt es tomszelencevel bevezeted a kabeleket.
Bar kulteri PoE-vel nem art ovatos lenni, az behozza a villamot is es a masodlagos hatasait is, szoval kene a 230-ra es az ethernetre is valami vedelem.
[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
válasz Reggie0 #57125 üzenetére
De ő csak a hüvelyt cseréltetné dugóra. De én szeretném csak akkor szétszedni, ha elromlik, és alapból jót venni. Pláne hogy pont az lenne kint. Persze arra sincs olyan írva, hogy időjárásálló.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Juteszembe, ha feladobol csinalsz levevot, egy diodat sorba kell kotni, hogy ha rosszul kotott ethernet kabelt dugsz ra, akkor az eszkozod ne kapjon forditott polaritasu tapfeszt.
-
Reggie0
félisten
válasz Gyurka6 #57121 üzenetére
Mindegyikben passziv elemekkel van megoldva a szetvalasztas.
#57120 gyulank: A feladoval levenni is tudod, csak a tapcsatlakozo tipusa nem lesz megfelelo neked. Levagod a felado gyari csatijat es raksz ra olyat, ami neked jo, igy kesz a levevod. Vagy csinalsz az eszkozodhoz kompatibilis tapkabelt amit ra tudsz dugni a felado csatijara.
[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
válasz Gyurka6 #57114 üzenetére
De a routereknek vannak saját tápjai. És amiket linkeltem, azokat úgy ahogy vannak közvetlenül össze lehet kötni a kábel 2 végére. A Gigabithez Gigabites csatlakozó, meg kábel kell. Ha ilyenekkel van szerelve, akkor jó. A feladó amit találtam az is ilyen, és Gb-es.
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz TheProb #57111 üzenetére
Nyugodtan vedd meg. Amit írtam, csak példa volt. Azt azért vedd figyelembe, hogy ha tönkremegy bármiért is, akkor nem érdemes bosszankodni rajta, hanem venni kell másik eszközt, akár fogót, akár betűző szerszámot, akár a műszert. Nem véletlenül kerül az egész cca. 16 EUR-ba.
Mi alá kell írás?
-
TheProb
veterán
válasz sziszi-fuszi #57103 üzenetére
Én ezt néztem ki: [link]
Amúgy sem árt, ha van. Ritkán kell, de akkor jó ha van és jó eséllyel 1x kell megvenni.#57099dkess: Pont, hogy azt írtam, hogy az ő eszközükig jó. Az ő ZTE-jük és az én routerem közti tyúkbél lett szar.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
gyulank
addikt
Tudtok akkor ilyen POE szettet (feladó meg leválasztó), gigabiteset? Mert én gigabitesből csak feladót találok.
-
dkess
őstag
válasz Sancho78 #57105 üzenetére
Jó, csak tényleg minden hsz -emben leírtam a választ: a 20K HUF -ért cserébe kapod (ahol a 3 egységből az egyik az AX82U mondjuk a nappaliban):
- 5 GHz -en dupla annyi spatial stream (HT160 támogatással). Azaz jóval több klienst le tud kezelni,
- külső antennák miatt is ezen egységnek nagyobb WiFi lefedettsége - pl. kiér az udvarra is ...
- USB3 port, melyhez Asus -éknál egy raklap funkció kötődik. Könnyen elképzelhető, hogy valamelyik érdekelne az idők folyamán,
- a WAN port mellett van 4 db LAN port is. Azaz leegyszerűsítve kvázi egy switch -et is ki tudna váltani. Vezetékes klienseket is tudnál rákötni ahová kerül és ezt érdemes is megejteni, mert a vezetékes kliensen is jobb lehet a felhasználói élmény, de e mellett jobb lesz a WiFi -d is, hiszen kevesebb kliens terhel rá ... -
Sancho78
kezdő
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz TheProb #57098 üzenetére
Kimennek megcsinálni, csak nem olcsó. Egyébként pedig nyugodtan vállalhatod a pár ezer forintos fogót és tesztert. Amire neked kell, arra megfelel. A link csak példa. Ott kell megvenni ahol a legolcsóbb. Digitus nem rossz ebben a kategóriában.
Mi alá kell írás?
-
dkess
őstag
válasz Sancho78 #57100 üzenetére
Hát ez HGW lesz. Koax -on jön be a net ...
Akkor nagyjából marad az, hogy ez router módban és:
- saját eszköz router módban, akkor annak WAN portjának a HGW -n DHCP -n foglalsz IP -t (vagy fix IP -t állítasz) és DMZ -t állítasz erre az IP -re. Aztán AiMesh ethernet backhaul -al konfigurálva. Ugye parental control meg hasonló funkciók is ebben az esetben tudnak működni (amelyik STB -t ilyenformán akarnád szabályozni azt saját router után kellene kötni - nem a HGW -be). Az STB -ket meg amennyiben lehet mindegyiket a HGW -re kötöd.
- vagy saját eszköz AP módban. Ekkor mondjuk egy a HGW mögé kötött gigabit switch -re kötöd az összes Asus egységet. Az STB -ket meg amennyiben lehet mindegyiket a HGW -re kötöd. Ekkor is tudsz AiMesh -t konfigurálni ethernet backhaul móddal is. Az Asus egységek ekkor csak a WiFi -ért felelnek, meg a LAN portjaikra dugott vezetékes kliensek is elérik a hálózatot ...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Windows 10
- Elemlámpa, zseblámpa
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest