- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
válasz tobias40 #41296 üzenetére
"4-8 portos gigabites swich-ből melyik márka ami megbízható otthoni használatra?"
Az egyszeru, nem menedzselheto tipusok eseten maximum a markanevet kell megfizetned, mert a belsejuk nagyjabol ugyanaz.
Az ajanlott (#41297) TP-link TL-SG108E mar tud VLAN-okat kezelni, igy nem sorolhato a beleposzintu ezokok koze, ugyanakkor jo ar-ertek arannyal rendelkezik. -
tobias40
veterán
válasz sugarforce #41297 üzenetére
Köszi!
Dlink vagy Asus is jók?
Vagy jó ez mind, és vegyem amelyik szimpatikus? -
tobias40
veterán
Sziasztok!
4-8 portos gigabites swich-ből melyik márka ami megbízható otthoni használatra?
Esetleg konkrét link is jöhetne..
-
mobilizmo
addikt
Én nem vagyok hálózati szakértő, még informatikus sem. Azt gondolom a tcp/ip hálózatokon a dhcp egy szolgáltatás. Az amit te írsz az is egy szolgáltatás, nem dhcp-nek hívnák hanem mondjuk autoip-nek. Tök jó csak semmi értelme nincs. Mivel nyújt többet mint a dhcp, az ad neked egy ip-t és még döntened sem kell, úgyis jobban tudja mint te. Nem hiszem hogy bárki el tudja dönteni melyik a jobb ip cím neki a mekiben a 192.168.0.32 vagy a 33 mert kb ennyi információja lenne az autoip rendszerben?
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
"DHCP-t egy lusta fráter találhatta ki"
DHCP nélkül elég érdekesen lehetne csatlakozni például egy nyílt ap-ra. 'Asszondja' add meg a kívánt IP címet. Bocs foglalt, bocs foglalt, bocs foglalt, bocs foglalt, bocs foglalt, bocs foglalt, bocs foglalt, bocs foglalt....
"meg persze random találgathatod, hogy most akkor ki kicsoda a hálózaton"
Annyi esze már nincsen, hogy megnézze a a mac address-ét az eszköznek amihez az ip cím van rendelve...[ Szerkesztve ]
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
Topikgazda
A DHCP-t hülyeségnek tartani azért elég érdekes hozzáállás. Különös tekintettel arra, hogy ugye a DHCP-n keresztül is lehet címet foglalni, ami azért kényelmesebb megoldás lehet, mint külön-külön az eszközökkel szórakozni.
Szerintem egyébként kevesen születnek úgy, hogy azonnal értenek a hálózati címkiosztáshoz.
A stabilan használt IP-címek használatával kapcsolatban maximálisan egyetértek Veled.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
SP4C3
veterán
válasz #46129152 #41288 üzenetére
"Mi az hogy fix ip cím a routerben? Na itt kezdődnek a bajok..." - Neeem, a bajok ott kezdődnek, hogy az egyénnek annyi esze azért van, hogy belépjen egy router-be, de annyit már nem adott neki a jó Isten, hogy fix IP-címeket beállítson. Nagyon-nagyon qrvára jó dolog az a fix IP, így mindig tudod, melyik eszkösz melyik, nem pedig találgatsz, hogy most akkor az okostelefonon dolgoznak a spyware-ek és azért nincs net, vagy épp édesanyád tölt fel a netre szemetet és azért nincs neted... A DHCP-t egy lusta fráter találhatta ki, meg még lassú is, hibázik, meg persze random találgathatod, hogy most akkor ki kicsoda a hálózaton. Hagyd az egészet a ph@szba akkor.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
ArthurShelby
addikt
válasz #46129152 #41288 üzenetére
"Laptop az nincs."
Bocsi, itt az asus mini pc-t értettem.A router belső hálózaton egy adott tartományban (pl 192.168.1.2-től 192.168.1.255ig) oszt ki ip címeket. Ezeket kb véletlenszerűen rendeli hozzá az eszközökhöz. De ha a routerben beállítod hogy ez az eszköz (mármint annak a mac címe) egy adott (fix) ip-t kapjon, akkor mindig azt fogja kapni.
Így aztán be tudod állítani, hogy pl a 192.168.1.5-ös ip-n lévő asus mini pc-t elérd (persze csak felhasználó név+jelszó ismeretében)
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
törölt tag
válasz ArthurShelby #41286 üzenetére
A mappákat megosztottam.
Laptop az nincs.
Mi az hogy fix ip cím a routerben? Na itt kezdődnek a bajok... -
törölt tag
válasz Gubek-Einste #41285 üzenetére
Sajnos nem megoldható a kábel.
-
ArthurShelby
addikt
válasz #46129152 #41284 üzenetére
Sima smb (samba) megosztással.
Meghajtóra jobb klikk megosztás fül, speciális megosztás, mappa megosztása pipa, ok.
A laptopon kell hogy legyen windows bejelentkezésnél jelszó.Az asus mini pc-nek a routerben fix ip-címet adsz.
Tv-re meg fölteszel egy totalcommander+lan plugint (ha a tv-s play áruház nem dobja ki, akkor apk-t telepíts majd). Így ott csak az ip címet + felhasználónév-jelszó párost kell beírni, és már minden kész is van.
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Topikgazda
-
törölt tag
Sziasztok!
Valaki szájbarágósan leírná nekem,hogy egy Asus Mini pc, Win 10, benne 2 db. meghajtó + egy hozzá csatlakoztatott külső merevlemezt tartalmát hogy tudnám nézni-hallgatni másik helyiségekben levő 2 db ( Sony Androidos ) tévével, ?
Wifi hálózat, a tv-k ,mind alkalmasak rá!
A Pc a routerből Lan kapja a netet, a 2 tv ugyanarra a Wi-fi hálózatra van csatlakoztatva.
Köszi -
SimonJanos
aktív tag
válasz Intruder2k5 #41282 üzenetére
Köszi!
Régen voltam a témában és elfelejtettem
A kulcsszó elég volt (virtual hosts)!
Másnak segítség:
https://httpd.apache.org/docs/trunk/vhosts/examples.html
( https://httpd.apache.org/docs/2.4/vhosts/examples.html )stuffZ - értékelések stb.: https://prohardver.hu/tag/simonjanos.html
-
MODERÁTOR
válasz SimonJanos #41281 üzenetére
Szia!
Ez a webszerver funkciója, vhost, vagy virtual host néven keresd, vagy az annak megfelelő topikban érdeklődj.
[ Szerkesztve ]
-
SimonJanos
aktív tag
Sziasztok!
noip.com / több hostname-m is van, egy IP-re mutat, szerver, ugyanolyan honlap jön be mindegyikre.
Hogy tudom azt megállapítani hogy a user melyik hostname-t írta be és annak megfelelő "aloldalra" (alkönyvtárra) irányítani?
Privátot is kérek ha lehet.
Köszönöm!stuffZ - értékelések stb.: https://prohardver.hu/tag/simonjanos.html
-
mezis
félisten
-
Topikgazda
válasz mindfields00 #41277 üzenetére
Csak olyan triviális ötleteim vannak, mint hogy emeld le a borítást és nézd meg, hogy egyáltalán csatlakozik-e vezeték az aljzathoz.
Ha igen, akkor annak nyilván van valahol egy másik vége -- remélhetőleg nem befalazva valahová...MaCS
-
HoaryFox
őstag
válasz Gubek-Einste #41274 üzenetére
Érdekes, hogy nem kerestem rá a "network routing by application" kifejezésre a Google-ban, mert találtam egy superuser kérdést, aminél hasonló cipőben járnak és ott ajánlottak egy olyan progit, hogy ForceBindIP. Egy próbát megér, gondoltam.
És úgy néz ki működik is. FF-al és Chrome-mal is, valamint, ami nekem a legfontosabb, hogy a WoW-val is.
Mutatok egy példát (FF Voda net, Chrome szállós net):
[kép] (1MB+ kép)
[ Szerkesztve ]
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
Topikgazda
válasz mindfields00 #41275 üzenetére
Azt, hogy mi hová megy a falon belül, innen meg nem tudjuk mondani!
Ki kell próbálni.
A csatlakozók elhelyezkedése nyújthat némi támpontot, illetve, ha összesen kettő van belőlük, akkor ó eséllyel közvetlenül össze vannak kötve.
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
mindfields00
csendes tag
Üdv!
Újépítésű lakásban a konektorok mellett utp csatlakozó van a falon.
Összesen 2 db a lakásban. Ez hogy működik? Ez egy hálózat? Tehát ha az egyik csatlakozóra rákötöm a routert akkor a másikon jön a jel? Vagy van valahol egy központi csatlakozó?
Lehet nem jó topikban kérdezek ne kövezzetek meg! -
Topikgazda
-
HoaryFox
őstag
Sziasztok!
Ha nem jó a topik, kérlek irányítsatok át!
A következő lenne a gondom:
Egy munkásszállón lakom, ahol 2 internetem is van:
- Egy TP-Link Archer C5-re van kötve a szálló saját internete (ping very-very high, sávszél még éppen akad), ezt jelenleg csak telefonnal, ill. tab-bal WiFi-n keresztül használom
- Egy Huawei B315-ös 4G routeren pedig korlátos (Vodafone HomeNet+) net (~20 Mbps fel/le, stabil ping), erre van rákötve jelenleg a számítógépem.Ezt a kettőt szeretném valahogy egyszerre használni 2 NIC segítségével. Olyasmire gondoltam, hogy az online játékok (WoW, LoL, stbstb.), ahova kell a stabil ping, az menjen a mobilneten, a letöltések, pl. torrent pedig a korlátlan szállós netről.
Szerintetek hogyan tudnám ezt kivitelezni?
Előre is köszönöm a tanácsokat!
[ Szerkesztve ]
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #41260 üzenetére
1. A router-re kötött winyóról SAMBA-n vígan vitte az 54Mbit/s-es videót a lejátszó.
2. És itt jön amit nem értek: Total Commander-el egy 1.5GB-os file-t másoltam át FTP-n keresztül a notim-ról az Android-os Box-ra. És csodák, csodája (amennyire ez feltöltés közben látszódik) úgy 11,000Kbyte volt az átlag sebesség, tehát simán megvolt a 88Mbit/s. Igaz, volt, hogy leesett 1-2 másodpercre 8 vagy 6 ezer valamennyire. A 6 ezer Kbyte (48Mbit) már az asló határ, tehát lehet mégiscsak van valami számottevő ingadozás ami miatt a notim nem képes akadás mentesen stream-elni az 54Mbit-es videót.
Eddig ennyi. Talán nagyobb file-al kellett volna, hogy hosszú távon is tesztelje a feltöltést (lehet menet közben szokott "túlmelegedni, túlcsordulni" valami ) , de a belső flash memóriára másoltam, azon meg nincs túl sok hely. Majd holnap megpróbálom.
A Box-ról nem tudtam FTP-n csatlakozni a router-hez, pedig ott is a TC-t használom, de az Android-os verzióval (+FTP plugin) nem ment. Pedig ugyan azokat adtam meg, mint a Win-es TC-ben. Solid Explorer-ben sem ment. Lehet az elérési utat (csak 1 könyvtárat osztottam meg) kell valahogy beírni nekik, de ezt nem egészen értem milyen logika szerint. Vagy a port-ot is be kellene írni, de azt nem jelzi ki a router a GUI-ban, hogy melyik port kellene. PC-s TC-ben nem kellett ezekkel bajlódnom.
-
Multibit
nagyúr
válasz MaCS_70 #41270 üzenetére
Az én korábban használt routerem (Linksys WRT1200AC) USB3 és eSATA porton 95-100 MB/s sebességgel írt és olvasott. De azért csodák nincsenek! Ha több feladat megy párhuzamosan, kijön a NAS (SATA illesztő) teljesítményfölénye.
Torrenten (több connection, több torrent) sem jelent gondot a 30 MB/s letöltés/seedelés (ezt egy 2013-as NAS-om is bírja). És akkor a komfortos NAS szoftverről nem is beszéltem.
Persze mindennek ára van -
Topikgazda
válasz woodworm #41264 üzenetére
Ezek azért elég érdekes értékek...
Asus RT-N18, AC87, Synology 1900AC -- mindegyik 22-28 MB/s között írt olvasott.
Zyxel NAS326 NAS - 90-95 MB/s írás, 85 körüli olvasás
Synology 216 NAS - 100-105 MB/s körüli írás, 70-75 körüli olvasás.Ezek általam mért értékek, de a neten olvasható tesztek is hasonlókat hoznak ki.
Nagyon furcsállnám, ha az említett routerek ennyit teljesítenének, főleg, hogy olvasásban lenyomják a nem éppen gyenge NAS-okat.
MaCS
-
woodworm
veterán
válasz sugarforce #41265 üzenetére
D-link dir-860l b1 és a xiaomi 3g. Torrentet szedi 5-6 MB/s-mal átlagban, de kihozató belőle 10-11 is. A soc kétmagos plusz kétszálas.
-
woodworm
veterán
válasz sugarforce #41263 üzenetére
A routerem 100 MB/s-mal olvas és 30 MB/s-mal ír, az ára kb. 10ezres tétel.
-
sugarforce
addikt
válasz Borisz76 #41262 üzenetére
Totalisan egyetertek. Nekem a routerre kotott hdd csak arra van, hogy nfs sharekent funkcional amire a szerveremrol es a mediaplayerrol mentek le adatbazisokat, konfiguraciokat orankent illetve naponta par szaz megabajt erejeig. Erre boven eleg a sebessege, de media tarolasra es kiszolgalasra mas keves lenne, pedig nekem se 5 ezer ft-os modell van.
Evekkel ezelott 720p es kisebb bitrataju 1080p-s fikmeket dlna-n kiszolgalta a tv-met, de hosszu tavon nem volr se elegans se jo megoldas. Nem reccent, nem akadt, csak epp joforman mar tojast suthettem rajta, annyira porgette a cpu-t, ami szinten nem tesz jot neki hosszu tavon.[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
Ha hálózaton keresztül akarsz elérni több eszközzel is cuccot ( Képeket/zenéket/filmeket ) , akkor a routerre kötött HDD az egyik legsz@rabb megoldás.
Működik de baromi lassú mert hardveresen NEM ERRE A FELADATRA vannak kitalálva.
Hálózati célhardverrel lehet a legjobb eredményt elérni.
A te esetedben ez egy NAS , azaz hálózati adattár.Idéznék az összefoglalóból :
Minimalista megoldás - routerre kötött HDD
Ha nagyon sajnáljuk a pénzt dedikált NAS-ra, akkor megoldás lehet, hogy a routerünk látja el a hálózati adattár funkciókat. Ehhez egy olyan routerre van szükség, amihez USB-s HDD csatlakoztatható - a router gyári firmware-e általában a filemegosztás funkciót, valamint a médiaszervert rendelkezésünkre is bocsátja (utóbbit jellemzően csapnivaló színvonalon). Ha valamivel több / jobb / stabilabb funkcióra van szükségünk, akkor megoldást jelenthet valamilyen egyedi router firmware használata (OpenWRT, DD-WRT), de egy ilyen átalakításnak inkább csak némi szakértelem birtokában fogjunk neki.
A router hálózati kiszolgálóként való használatának a legnagyobb korlátja, hogy az eszköz amúgy sem túl acélos CPU-ját terheli tovább. Egy átlagos routertől maximum 10MB/sec írási / olvasás sebességre számíthatunk, de ha az USB-s HDD NTFS filerendszert tartalmaz, akkor inkább 3-5MB/sec lesz a jellemző. Kisebb file-ok (pl. office dokumentumok) megosztására és nem túlzottan nagyméretű filmek streamelésére megfelelhet - más célra nem igazán ajánlott.
Érdemes megjegyezni, hogy léteznek erősebb hardverrel szerelt routerek is (pl. Asus AC-56U), ahol a másolási sebesség lényegesen magasabb (akár 30MB/sec), de ezek a készülékek már korántsem olcsók.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
sugarforce
addikt
Milyen egyuttallas?
A router procija ennyit tud, teljesen mindegy, hogy 100as lan wifi vagy gigas lan, nem fog valtozni a routerben az a cpu ido, amit az adat usbre/ usbrol valo mozgatassal tolt el a router. Nezz utana neren ezeknek a mips cpuknak, hogy mit tudnak. Feltetelezem ntfs fajlrendszer a hdd, az meg egy kicsit lassit a dolgon a paragon ntfs drivere miatt. Ext-tel par mbittel gyorsulna az iras olvasas. -
woodworm
veterán
válasz SunMount3r #41258 üzenetére
Biztos nehéz megérteni, hogy a routerre csatlakoztatott hdd esetén nem a laptop procija a mérvadó. A routeré viszont ennyit tud nagyjából. Ha visszafelé próbálsz másolni, akkor egy kicsit gyorsabb lesz. Egyedi fw és ext fájlrendszer használata, ha elérhető rá, akkor gyorsíthat rajta.
A soc kb. megfelel a 1043nd v2,v4-esekével, ha ott rákérdezel biztosan tudnak sebességadatokkal szolgálni. -
SunMount3r
nagyúr
válasz sugarforce #41257 üzenetére
Amikor a TC-ben csekkoltam végig a feltöltést a sebesség eléggé ingadozott. A max amire felment ez a 8700 kilobyte, de szerintem még ez is kevés egy 100-as LAN-tól. Elég régi már a Windows a notim-on, de direkt kiléptem mindenből a teszt előtt, nem nagyon volt más terhelés közben. A proci meg egy 2.1GHz-es T4300 Pentium Dual-Core. Szóval vagy OP rendszer szinten van valami kavarodás, terhelés, vagy az Ethernet adapter ilyen gyenge alapból.
OK, feltételezzük, hogy a router USB-s írása is bejátszik, de akkor olyan módszer kellene amivel az írást teljesen kizárjuk.
Sőt, ha a router felé sikerült, akkor (elvileg) a média Box-ra is tudok FTP-n feltölteni a noti-ról. Csak ugye megint az, hogy a stream-elés és az írásos feltöltés nem ugyan az. Ezért kellene a Lan Speed Test, bár ahogy néztem akkor az is írással együtt méri a sebességet? A média Box-on az Okla tesztel megvan a 90Mbit/s-es átlag, ami a 100-as net-emhez illik. Szóval a letöltési sebesség ezen az eszközön szerintem rendben van. Tehát az 54Mbit/s-es videót simán tudná vinni. Ezért gyanakszom továbbra is a noti-ra.
[ Szerkesztve ]
-
sugarforce
addikt
válasz SunMount3r #41251 üzenetére
Hidd el, hogy nem. Nem az usb port, a cpu a korlat. Nem egy izom cpu van ebben a routerben. Max extre formazott hdd-vel erhetsz el nagyobb sebességet, de sokra ne szamits.
Hibas kabel sokmindent okozhat, de nemhiszem h az lesz a gond. -
Borisz76
veterán
válasz hódmaci #41252 üzenetére
Egyszerű 5 vagy 8 portos Gigabites Switch kell neked.
1 port foglalt lesz a bejövő kábel miatt és marad 4 vagy 7 kimeneted.
Simán többet is sorba lehet kötni így növelhető a szabad portok száma.A gond az , hogy áram kell nekik.
Esetleg a routerből menjenek a kábelek 1-1 szobába és oda tedd a switch-eket , ott lesznek a szabad portok és ott van áram is.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
woodworm
veterán
válasz SunMount3r #41249 üzenetére
Hiába az usb3, az a router a 1043-asokkal van nagyjából pariban. Általában az írási sebesség szokott a kevesebb lenni, próbálj meg letölteni róla. Cfw-vel, ha elérhető hozzá, és ext fájlrendszerrel növelhető egy kicsit a sebesség.
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Van egy routerem (tp-link 1043nd) amin van 4port.
Ezt szeretném többszörözni,összesen 8-9pc lenne itthon
Létezik olyan swith ami tudná nekem többszörözni ("sebesség csökkenés nélkül")a portot de nem kell neki külön ármarforrás?
Ugyanis szeretném föltenni a padra ahol nem biztosított az áram.
Köszönöm.Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz sugarforce #41250 üzenetére
Gyári, erre ha jól tudom nincs CFW. Értem és tudom ezeket a korlátokat, de szerintem ennél azért csak többre lenne képes a router USB portja, ez még ehhez képest is nagyon gyenge sebesség.
Azt még megpróbálom, hogy a router-re kötött winyóról kezdem stream-elni ezt az 54Mbit-es videót a lejátszómra. Ha úgy nem akad, akkor egyértelmű, hogy a notim feltöltése a gyenge láncszem. És elvileg FTP-n onnan is tudok sebességet mérni a router-re.
A kábelre gondoltam még, de ha valahol sérült lenne, akkor gondolom maga a kapcsolat is megszakadna. Vagy okozhat ilyet a kábel?
Elvileg jó minőségű CAT5e kábelek vannak mindenhol.
-
sugarforce
addikt
válasz SunMount3r #41249 üzenetére
Ez egy jo router, de ettol fuggetlenul az usbs dolgok a cpu korlatai miatt gyorsabbak nem lesznek. Persze nezhetjuk az usb nevleges sevesseget, de a routerben levo kis mips procik nagyjabol ennyit tudnak belole kihasznalni, be kell erni ezzel. Ha esetleg ext re lenne formazva a hdd, talan minimalis sebesseg novekedest lehetne elerni vele, de ez sem biztos. Gyari firmware van rajta, vagy vmi cfw?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz woodworm #41248 üzenetére
Miből gondolod? USB 3.0-ás port van a router-en, de még az USB 2.0 sebessége is sokkal többet engedne meg mint 40Mbit/s. Tudom, hogy router-ek nem NAS-ok, de azért ennyire nem lehet gyenge ilyen téren. És ez nem éppen egy "gagyi" router, hogy ebben ez legyen a gyenge láncszem.
-
woodworm
veterán
válasz SunMount3r #41246 üzenetére
A router usb portja a gyenge láncszem, így nem tudod lemérni az elérhető sebességet.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #41246 üzenetére
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #41195 üzenetére
Hát a Win7-es notim, a hálózaton lévő többi SAMBA megosztást egyszerűen nem látja és nem is nyitja meg. Így a Lan Speed Test-el nem tudtam mérni semmit.
A Router-emre rácsatoltam az egyik USB-s winyót, de azt se látta SAMBA-n keresztül. Csak FTP-vel TC alól. Így másoltam rá a notim-ról a TC-vel és 8700 és 5000 kilobyte/s között ingadozott a feltöltési sebesség. Ez ugye 40Mbit/s-re való leesést jelent, ami kevés az 54Mbit/s-es videóhoz.
Létezik, hogy ennyire gyenge legyen a notim (elvileg) 100-as LAN-ja? A winyók egy aktív 2.0-ás USB HUB-on keresztül vannak a notim-ra kötve, de kétlem, hogy a winyók olvasási sebessége lenne a probléma.
-
akos86
aktív tag
válasz Gubek-Einste #41242 üzenetére
asus routerra 192.168.1.1 kapcsolódik wifin, dhcp kikapcsolva a tp-linken, ip címe 192.168.1.2 a tplink ssid-je ugyan az mint az asus routeré.
[ Szerkesztve ]
3dfx, gone but never forgotten...
-
Topikgazda
-
akos86
aktív tag
üdv az uraknak!
Segítséget szeretnék kérni a következőhöz.
Adott egy wifis router (asus ac66u)amihez számítógépek csatlakoznak wifin keresztül, csináltam otthoni hálózatot ami szépen működik is ide oda tudok másolni (belső szoba). Viszont ehhez a routerhez csatlakozik wifin keresztül egy másik router (tplink 941nd) jelismétlőként (műhely) és ha ehhez a routerhez csatlakoztatok egy asztali pc-t vagy laptopot sajnos nem látja a többi gépet.Az internetem az szépen működik az említett műhelyben is, viszont a hálózatot a többi géppel nem sikerül összehozni, ebben kérném a segítségeteket.
üdv Ákos
3dfx, gone but never forgotten...
-
Borisz76
veterán
Nem vagyok hálóguru de ez :[Végre elkezdi kivezetni az SMB1-et a Microsoft] nem kavarhat be ?
-
seger
addikt
válasz sugarforce #41236 üzenetére
Nem.
-
seger
addikt
Ez valóban így van!
De itt teljesen minden működik. Hálózati prigi is ami egy szerverről fut. Adatbázissal együtt. Minden hiba mentesen és gyorsan. Csak ha hálózatra katt nem listázza a gépeket. Ez csak azért kell, mert a progiból file mentések mennek mikor kinek és nem közös mappa van a szerveren. (Ennek oka a progi, de ez nem lényeg) -
seger
addikt
válasz sugarforce #41232 üzenetére
Ezeken már túl vagyok. Magánhálózat, de már nyílvánosra tettem. Ott se jo. Aztán vissza...
-
seger
addikt
válasz sugarforce #41230 üzenetére
Gondolom meg is lehet oldani valahogy
-
seger
addikt
válasz sugarforce #41223 üzenetére
Igen, azt keresem!
-
seger
addikt
válasz Gubek-Einste #41216 üzenetére
Olyan érzésem van, mintha a szolgáltatásnál nem indulna el valami és azért nem listáz. Lehetséges?
-
-
seger
addikt
válasz Gubek-Einste #41216 üzenetére
Tplink. Vadi új eszközök kb 2 hónapja lett beüzemelve, de van olyan pc ami ugyan abba a switch-be csatlakozik és listázza a hálozati gépeket. Hálózat jó, \\ipcím eléri és használható, csak a hálózat tallózásánál nem listáz 1db pc-t sem
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
seger
addikt
válasz Gubek-Einste #41214 üzenetére
Ugyan azon alhálózat, egyszerű Gbit switch
Eddig jó volt, kb 1 hete jött elő ez a jelenség
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
t420s
aktív tag
Üdv!
Létezik Intel gyártmányú külső gigabit ethernet card usb 3. 0 -val?
Egy csomó külső gigabit ethernet card van usb 3.0 csatival.
És vannak jó drága intel belső pci-e vagy pci hálókártyák sajét intel chip-pel. Intel 1000Pro pl.
Létezik intel chipes usb gigabit ethernet card? -
seger
addikt
Lenne egy hálózat amin van 18db PC. Mind Gbit Lan vezetékkel. win10 home.
Problémám, hogy nem minden gép listázza ki a hálózaton a többi PC-t. van ami mindet látja, van amelyik egyiket sem listázza. Eddig jó volt mind! Mit nézzek meg? már mindent próbáltam, tanácstalan vagyok!
Valaki tud adni ötletet a megoldásra?[ Szerkesztve ]
-
somasz
addikt
válasz sugarforce #41210 üzenetére
És akkor utána csak bepipálom, hogy jelszós azonosítást kérjen? Köszi!
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
somasz
addikt
válasz ArthurShelby #41208 üzenetére
És vajon elég a helyi fiók vagy microsoft fiók kell?
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
somasz
addikt
válasz ArthurShelby #41206 üzenetére
Hálózathoz csatlakozáshoz kell jelszó, vagy windowsba bejelentkezéshez?
-
ArthurShelby
addikt
-
somasz
addikt
Sziasztok!
Egy kis építészirodába kellett notit és BIM servernek való gépet vinnem, és ha már ott voltam, befogtak volna hálózatmókolásra is. Ehhez nem igazán értek, ezért szeretnék segítséget kérni.
Vettünk egy TP-Link TL-SG1008D Gigabit switchet, Cat6 kábeleket. Összedugdostuk, nyilvános hálózaton látják egymást a gépek. A probléma ott van, hogy az összes gép W10 Pro, csak az egyik laptop W10 Home. Így amikor a Home-os gépről próbáltam elérni a többi gép nyilvános mappáját, akkor felhasználónevet és jelszót kért, amit ugye nem állítottam be előtte egyik másik gépnél sem.Netet wifiről kapnak a gépek, így wifin látnak más gépeket is, másik irodából. Ezért (is) úgy gondolom, jó lenne, ha ez az 5 gép egy jelszóval védett vezetékes hálózaton látnák kizárólag egymást. Így remélem a Home-os gépnél is össze fog jönni a kapcsolat és a fájlmegosztás.
Kérdés, hogy mi ennek a legegyszerűbb és tuti biztos módja? Vagy valamit elnézek és ennél bonyolultabb?
-
Topikgazda
-
krealon
veterán
válasz Benhill #41200 üzenetére
"upc connect boxon 500 megás nettel, csak 150-250 -t mérek speedtesten.(éjjel is)
(gigabit router és lan)
Így elsőre ti mire gyanakodnátok?"Arra, hogy felesleges az az ismeretlen markaju es tipusu gigabit router.
Egy Tp-link TL-WR1043ND v1 router-tol szep eredmeny lenne ez a sebesseg, egy ASUS RT-N18U-tol viszont vacak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Politika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nintendo Wii U
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Dolce Gusto
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro Max 256 GB 100%
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest