- Ubiquiti hálózati eszközök
- Padavan firmware
- Windows 11
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sweet.tv - internetes TV
- Béta iOS-t használók topikja
- Csak aprópénzre büntetné az Apple-t és a Metát az EU
- Hálózati / IP kamera
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Microsoft Outlook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bikkrom
senior tag
Sziasztok!
Nagyon nagy szükségem van a segítségetekre. 2 éve már, hogy a Digitől veszek netet. 200MB, router pedig ASUS RT18U.
Nagyon elégedett voltam eddig a routerrel. 1 perc volt beállítani 2 éve. Minden ment tökéletesen. Eddig.
Tegnap este óta minden oldal helyett egy narancssárga TENDA feliratos 192.168.0.1 jön be böngészőben vagy néha semmi(nincs internet kapcsolat).
Kipróbáltam kábellel, router nélkül PPPOE, simán megy a Digis net, most is arról írok. De többszöri router újraindításra sem megy routerről a net. Se kábelen se wifin. Kap WAN IP-t, connected, de a routerre csatlakozó készülékeken böngészőben vagy semmi sem jön be vagy ez a 192.168.0.1 TENDA oldal. A készülékeket is látja a router.
Végelkeseredésben toltam egy factory resetet. 2 perc volt újra beállítani a router jelszót, digis PPPOE és jelszót, meg a wifit. De továbbra sem megy. WAN connected, látja is a vezetéken kapcsolódó laptopot és wifin kapcsolódó telót a router, de net semmi.
Van bármi ötlet? Falnak megyek, pláne attól, hogy hozzá sem lett nyúlva.
Köszi!
-
sugarforce
addikt
válasz
mullerjanos #40897 üzenetére
Sok esetben kliens újratelepítés megoldja a problémát, de okozhatja ám szerveroldali szolgáltatás kiesés is, a szerveren az eseménynaplóban látsz valami érdemleges furcsaságot?
2008r2 naprakész? Egyébként a 2008r annak ellenére, hogy kiszolgálja a win10-et, mint tartományvezérlő, érdemesebb lenne upgradelni 2012r2-re legalább, de inkább 2016-ra.[ Szerkesztve ]
-
mullerjanos
csendes újonc
Sziasztok!
Winserver 2008 R2 tartományba WIN10 Pro 64 oprendszeren próbál belépni user..
Ritkán "a munkaállomás és az elsődleges tartomány között nem jött létre megbízhatósági kapcsolat" üzenetet kap. Ilyenkor tartományba nem tud belépni, csak lokális gépre.
Ilyenkor rendszergazdaként belépek a gépre, kiléptetem a tartományból a gépet, majd visszaléptetem a tartományba. Ezzel a probléma megoldódik, de csak időlegesen.A gépet több user is használja.
Nem tudok rájönni mi lehet a valódi ok. Szeretném végleg megoldani, de fórumokon is ezt a megoldást láttam.
Köszi! Üdv, János
[ Szerkesztve ]
-
válasz
CirrMee #40893 üzenetére
Léptesd ki az otthoni csoportból, és vedd fel újra. Az SMB megosztás nem ugyanaz mint az otthoni csoport.
+eddig sem, de a WannaCry óta meg kifejezetten ellenjavallt a jelszó nélküli megosztás. Nem olyan nagy dolog megjegyeztetni az user/pass párost azzal a pár kliensel. -
CirrMee
addikt
válasz
sugarforce #40892 üzenetére
Windows alapon megy a megosztás, és otthoni csoportban van az összes érintett gép. Mint írtam, működött is minden, azután bolondult meg, hogy megváltoztattam a gép nevét.
-
CirrMee
addikt
Remélem jó helyen járok a kérdésemmel.
Adott egy otthoni hálózat, otthoni csoporttal, plusz smb. Eddig egy gép szolgálta ki a NAS és médialejátszó funkciót, amit most egy másik gép beiktatásával ketté akarok választani. A NAS célokra szánt gép hálózati nevét ennek megfelelően meg is változtattam, majd azóta a hálózat egy másik gépén hibaüzenetet dob, ha ehhez (NAS) akarok csatlakozni (A NAS -ról továbbra is elérhető a hálózat bármelyik tagja). Valakinek tippje, hogy miként lehet megoldani?
Jelszóval védett megosztás kikapcsolva, engedélyek rendben - mint említettem, ment is szépen, amíg a hálózati név meg nem lett változtatva. -
Clemi
veterán
válasz
dgyuri0123 #40886 üzenetére
Nos ezekkel az információkkal itt egyértelműen a Dune a hibás. Nem tudom neked melyik verzió van amiből egymás után kettő ugyanazt csinálja, de nekem a Dune HD Smart1 van (igaz mióta az apple TV megvan nem használom) de az az első percétől fogva hibátlanul működik (kivéve amit írtam, de az kábel hiba volt) és működik a mai napig.
Igen én is azt javaslom, hogy dokumentáld a hibát és úgy vidd szervízbe, -
dgyuri0123
nagyúr
A kép kimerevedik, nem lehet sem megállítani, sem kilépni a lejátszásból. De van egy olyan funkció, hogy filmnézés közben is elő lehet hívni a menüt. Ezt meg tudom csinálni, de ha ott nyomok egy Entert bármire, akkor onnan kezdve semmire nem reagál, hanem még a menü is látszódik épp ott ahol állt. Néha 5-7 perc után visszaáll kiindulási helyzetbe, de van hogy ki kell kapcsoljam, mert nem tér magához. Az előzőre is azt mondták a Lejatszo.Hu-nál, hogy semmi baja nincs náluk.
Nálam 5x fagyott le, de filmet még nem láttam róla.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
dgyuri0123 #40886 üzenetére
Ettől függetlenül jelezd feléjük a problémát. Pl. Vedd fel telefonnal amikor nézed a sorozatot. Előbb utóbb lesz olyan felvételed, ahol megjelenik a hiba. Amúgy amikor megakad a lejátszás az eszköz maga használható marad? Tehát reagál a távirányítóra, betudsz lépni a menübe, stb?
-
dgyuri0123
nagyúr
Csak a hálózatos lejátszással van gondom. HDD-ről mehet éjjel nappal, nem fagy. De jó HDMI (AQ Pearl) kábelem van, amit az előző lejátszómmal is használtam 4 évig. Az a furcsa számomra, hogy azóta vannak gondjaim, amióta a Dune bekerült a hálózatba. Előtte egy Med600 volt, ami atom stabilan működött az esetek 99.9%-ában. Mikor hazahoztam az első Dune-t már a beállítási fázisban lefagyott. Film még nem ment róla egy mp sem, de már lefagyott. Ez a mostani már a második. Néha napokig hibamentesen működik hálózatról, aztán 10 perecen belül kétszer is lefagy. Utána megint képes napokig hibamentesen működni. Lassan már megőrülök ettől. Ha csak a router lenne gond, én lennék a legboldogabb.
Említettem, hogy a tévém belső lejátszójával hónapokig néztem DLNA-n filmeket a laptopomról amivel szintén atom stabilan, röccenés mentesen ment minden. A Dune DLNA-n is lefagyott a Kodi szerver alatt, ami eddig szintén abszolút hibamentesen üzemelt. Lehet, hogy a CB router most adta fel a küzdelmet, de azt is ki tudom próbálni ha megint a tévém belső lejátszójáról nézek napokig-hetekig filmeket és ha hibamentes lesz, akkor egyértelmű hogy ez a Dune is hibás. De mivel az előzőleg visszavitt Dune is "állítólag" teljesen hibamentes, itt jön képbe az, hogy nem fognak vele semmit sem csinálni, hanem visszakapom majd, mint hibátlan készüléket. Magyarán lesz egy rossz, de vadonatúj lejátszóm, amivel kutyát dobálhatok majd.
Kicsit túlgondoltam ezt a dolgot, de sajnos a tapasztalataim nem a legjobbak.
-
Clemi
veterán
válasz
dgyuri0123 #40884 üzenetére
Nekem egy rossz HDMI kábel csinálta a galibát... mikor egy kicsit melegedett a Dune elment a kép, vagy megállt. Ha megmozgattam a kábelt a Dune felől, sokszor segített így a lejátszóra kezdtem gyanakodni, de előbb kicseréltem a kábelt és azóta soha semmi hiba nem volt.
-
dgyuri0123
nagyúr
Kábeles. i7 Dell és teljesítmény centrikus módban van. Minden energiatakarékos mód le van tiltva. Előző lejátszómmal nem volt gondom. A TV belső lejátszójával sem. A Dune fórumon majdnem elküldtek melegebb éghajlatra, hogy a lejátszóra gyanakodtam. Szerintük nálam minden vacak. Értem én, de eddig jó volt, bármit néztem. Régebbi filmekkel is fagy. Olyanokkal amit 10x láttam már.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
dgyuri0123 #40882 üzenetére
Létrehoztam egy másik IP címet a lejátszónak, mert azonos volt a laptopéval.
Ez elég meredeken hangzik. Ha azonos IP címe lett volna, akkor azonnal sikítana, hogy a hálózaton egy másik eszköz is ezt a címet használja. Kábeles, vagy WiFi kapcsolat? Próbáltad másik lejátszóval? Pl. Telefonon/tableten lejátszva is előjön a hiba? A laptop amúgy stabil, nincsenek vele problémák, furcsa fagyások, összeomlások?
2 dologra tippelek:
- Bekapcsol a laptop energiagazdálkodása, és lekapcsolja merevlemezt, hálózati kártyát, visszavesz a CPU órajeléből,...- Lehet hibás konvertálás, letöltés. Másik sorozattal is csinálja?
- A CB is lehet ludas, a hírhedten problémás Puma cipset okozhat meglepetést. Ellenpróbaképpen kérj kölcsön egy routert/switch-t, és úgy is próbáld ki a lejátszást.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok!
Tudnátok segíteni?
Router okozhat olyan hibát, hogy Laptop-Win10-SMB-Dune médialejátszós filmnézés közben egyszer csak kimerevedik a kép? Nem nyomkodok semmit, nem tekergetek, csak nézek egy 720p-s sorozatot. Megpróbáltam DLNA-n is, hogy tudjam, az SMB vacakol-e, de úgy is megállt, mint a szög. Kb. 5-6 perc várakozás után visszaáll alaphelyzetbe, de nem mindig. A jelenlegi routerem egy UPC Connect Box. Létrehoztam egy másik IP címet a lejátszónak, mert azonos volt a laptopéval, de most is fagy. Eddig (évekig) nem volt ilyen gondom a hálózatommal. USB-n nincs gondom, csak hálózatos lejátszásnál. A Dune új különben, tapasztalatom nemigen van vele, de ez már a második, mert az elsőt is pont emiatt vittem vissza a boltba 3 napon belül. Már nem tudom, merre menjek tovább. Köszönöm szépen előre is, ha segít valaki.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Intruder2k5 #40879 üzenetére
Természetesen. Már szinte mindennel próbálkoztam. Probáltam másik kábellel, másik portba dugva, de nem jött meg a sebesség. eddig 50Mbps volt a maximum amit elértem.
A kétkábeles módszert is kipróbáltam, de ekkor még a pingre sem válaszolt a router. -
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #40870 üzenetére
Feltettem a legújabb gyártói drivert, de nem lett jobb, sőt, íg elvesztettem a megosztási beállításokat is megint.
Az előző telepítésnél is volt ilyen gondom, jó lenne, ha lenne rá megoldás. -
-
Minden eszköznek támogatnia kell a link aggregation-t.
-
válasz
Gubek-Einste #40876 üzenetére
A UPC (Gigabites) modem/router kombója adja az internet kapcsolatot. A méréseket a speedtest.net-el végeztem, többféle szerveren is hasonlóan lehangoló eredményt kaptam. Ha valóban tudná a 100Mbitet, akkor ott, 90 felett limitálódna a sebesség, de ennek a felét harmadát kapom csak.
Ha mondjuk 2 kábellel kapcsolnám össze őket az javítana a helyzeten? Rémlik hogy van olyan technológia(persze nem jut eszemb a neve) amivel így megduplázható a sávszélessége. Persze ezt az eszköznek is támogatnia kell. Vagy a dual LAN-os alaplapoknak nem ez a lényege, és keverem a dolgokat?
-
-
Hogyan lehet beazonosítani a jó switch-et/router-t? Mindegyikre ráírják hogy képes a 100(0)Mbites kapcsolatra, de a gyakorlatban csak a felére, harmadára képes.
Pl. A router portjai elfogytak, ezért egy switch-el(TP-link TL-SF1016D) bővítettem a portok számát. Egyből leesett a sebesség is. Míg a routeren keresztül 170Mbps feletti értéket mértem (jóval 100 felett!), addig a switch-be dugva a kábelt, 30-40Mbps körül ingadozott a sebesség.
[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
Érdekes anomália van az itthoni hálózaton.
Adott két PC és egy Laptop, mindegyiken W10x64 (az én gépemen pro verzió, a többin Home).
Az egyik Home verziós géppel engedte csak a rendszer az otthoni csoport létrehozását, amire azért volt szükség, mert különben nem látták egymást a gépek a hálózaton. A csoport létrehozása után a hálózati helyek megjelentek, a megosztott mappákba be lehet lépni, de a csoportot létrehozó gépen a hálózati helyek között saját gép nem látszik, nincs a felsorolásban, a többi gépnél igen.
Minden gépen ugyanazok a beállítások vannak, routeren kiosztott fix IP cím, a gépeken automata IP konfiguráció, a fájl megosztás, hálózati felderítés bekapcsolva, a jelszó kérés kikapcsolva és a Windows kezeli az otthoni csoport tagjait.
Itt csak az a kérdés, hogy miért nem látja saját magát az a bizonyos gép. -
slycugel2000
tag
válasz
slycugel2000 #40872 üzenetére
Semmi gond, megoldódott
-
slycugel2000
tag
Sziasztok!
Kérlek valaki segítsen, lehet, hogy hülyeséget kérdezek.
Ugye Digis Huawei eszközöm van és egészen eddig működött a wifi, ha nem is túl gyorsan.
Aztán 1 órával ezelőtt ki kellett húznom az áramból , mert áthelyeztem. Visszadugtam és a vezetékes net működik, de közben eltűnt a wifi hálózat. Egyik mobil eszközről sem látom a hálózatomat.
Már többször újraindítottam a gépet és az eszközt is, sőt a Huawei admin felületén is mindent rendben találtam.Nem értem mi történt, amikor a Digisek meghozták az eszközt 2 napja, csak simán átdugtam az UTP kábelt a UPC-s eszközből a Digisbe (a másik vége as PC-ben) és minden változatlanul működött, nem kell semmit állítgatnom a Windowsban.
Windows 7 64 bites verziót használok, mit és hol kell beállítanom, ha valami elállítódott?
Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #40870 üzenetére
Linux alatt van Netflix app? A böngészős verzió irreleváns, ugyanis az applikációt a DD+ miatt használom, ami csak az app alatt elérhető. Linux Mint ment az egyik laposon régebben, de applikáció szinten nem piszkáltam bele.
Win alá van egy régebbi driver gyártói verzió, az régebben problémákat okozott, az őszi frissítése alatt viszont ment rendesen. Van valami alapbeállítás, amire figyelnem kellene?
-
-
haddent
addikt
sziasztok
Digi FTTH PPPoE, linux router, IPV4 minden működik illetve IPV6 is működik a következőképpen:
- WIDE-DHCPv6 vagy DHCPCD -vel (mindkettővel próbáltam) elintézem az IPV6 delegationt
- ez beállítja az IPV6 delegated címet a LAN portra
- DNSMASQ -ban "enable-ra" -nak köszönhetően a router advertisement is megy, ezért a kliens gépek kapnak valódi ipv6 -ot, működik, futnak a tesztek... viszont, ha a ppp0 virtuális PPPoE interfész meghal, újracsatlakozik bármi történik egyszóval új WAN címet (és így új IPV6 címet is) kapok, akkor 2 lehetőség volt eddig, de mindkettő szar:
- az új delegated addrest ráköti a LAN portra, de a régit nem törli, ezért két IPV6 delegated address lesz, mindkettő ::1. A DNSMASQ pedig ez alapján (::1) azonosítja, így jól össze is zavarja, a kliensek a régi delegatedből kapnak címet, tehát nem valódi, nem megy
- egyáltalán nem is kapja meg a LAN a delegated új címét, szimplán marad a régi, nyilván nem megy a klienseken megfelelően..Van valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne ezeket a mechanizmusokat összekötni? Elméletben:
ppp0 up -> dhcp delegation (-> rotuer advertisemetn)
ppp0 down -> ip -6 addr flush dev LANIF [ipv6 címek törlése a lan interfészről]Próbáltam systemd -vel, de nem meglepő módon ez így baromira nem megbízható és néha megy néha nem
-
törölt tag
Sziasztok,
Nem biztos, hogy jó helyen vagyok, de hátha.
Intel hálókártyám van, mióta újrapakoltam a Win10-et az újabb őszi frissítéssel, azóta a Netflix app lejátszása néha akad, beszaggat, mintha buffer probléma állna a hátérben. Több mindenre gyanakodtam, első körben vga driverre, de annak a cseréje sem hozott változást. Aztán eszembe jutott, hogy a hálókártya driverét 2x cseréltem. Volt az Intelnek egy saját szoftvere, majd azt eltávolítottam, és visszaraktam a Win10 driverét, de nem történt változás, viszont nem tudom ez okozhat-e problémát. Más stream nem szaggat, igaz azok böngészőből futnak, mint a youtube, vimeo, stb.
Van Intel kártyához valami ajánlott beállítás? A netem 500 megás, a routerben semmi optimalizálás nincsen bekapcsolva, Win értékek alaphelyzetben vannak. Nem feltétlen szeretnék Win-t újratelepíteni, ezért szeretnék először minden lehetséges dolgot kipróbálni. -
pikar
tag
Sziasztok!
Szerintetek a Telenoros Huawei B525s-23a doboz tud bridge lenni?
Elérhető hozzá másik FW?Vagy esetleg tud valaki olyan LTE eszközt ami támogatja a bridge üzemmódot?
Köszi
-
TommyGun
őstag
válasz
makosteszta2 #40863 üzenetére
Tűzfalon kiveszed a pipát fájl és nyomtatómegosztáson majd vissza? Én ezzel szívtam egy időben hogy ezt is visszarakja és vhogy bugos.
-
mezis
félisten
válasz
makosteszta2 #40863 üzenetére
-
makosteszta2
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni Windows 10 hálózati mappa és nyomtató megosztásában. A legújabb verzió feltelepítése után az addig remekül működő megosztások és gépek eltűntek.
Az ilyenkor szokásos beállításokat elvégeztem. Magánhálózatban és Nyilvános hálózatban is beállítottam a speciális beállításokat. Kikapcsoltam a jelszavas megosztást, bekapcsoltam a hálózatfelderítést, megosztást.
Közös munkacsoportban vannak a gépek, különböző elnevezésekkel. Néha látják egymást a gépek, de a megosztások akkor sem működnek, nem enged tallózni a gépen. Olyan is van, hogy egyetlenegy gépet sem lát pl egy 5 gépes hálózatban. Több hálózatban is tapasztaltam ezt a hibát, de egyelőre nem tudtam megoldani. Próbálkoztam a hálózati kártya és a beállítások alapértelmezettre állításával, de az sem segített.
Az a furcsa, hogy ahogy akár kisebb akár nagyobb vezetékes, vezeték nélküli hálózatról van szó az új frissítés után állítódik el...
Valaki találkozott hasonló hibával? Esetleg ötlet a megoldásra?
Köszi előre is!
-
-
nyaflaty
tag
Sziasztok!
Jelenleg, ha külföldön vagyok kamionba, akkor a telefonommal hotspot módban osztom a laptopom felé a netet, viszont eléggé ingadozó így játék közben. Ha veszek egy 4G routert van rá esely, hogy javul a helyzet, vagy a mobilnet jellegéből adódóan ne is számítsak ilyesmire? Ha esetleg van esély javulásra milyen routert ajánlotok erre a célra?
Köszi
Üdv! -
mezis
félisten
válasz
Tarisznyarak #40854 üzenetére
Üdv.!
Nekem is hasonló gondom keletkezett a UPC új, UBEE EVW3226 modemjével.
Sikerült megoldani: [link][ Szerkesztve ]
-
válasz
Tarisznyarak #40856 üzenetére
Szerintem csak az új HGW-t kell átállítani ugyanabba a tartományba, és ugyanarra az IP-re, mint a korábbi volt. Ez egyszerűbb, mint az összes többit ehhez konfigurálni.
-
Tarisznyarak
tag
válasz
Intruder2k5 #40855 üzenetére
Igen HGW, tehát akkor újra kellene címezgetni? Reméltem hogy egy gyártótól van a HGW és jó lesz
.
-
válasz
Tarisznyarak #40854 üzenetére
Szia!
Feltehetően az új "modem", ami igazából egy HGW lehet, más LAN IP tartományban működik, mint a korábbi. Sajnos ez is okozhat problémát, nem csak az IP ütközés.
-
Tarisznyarak
tag
Sziasztok !
Olyan gondom lenne hogy, mai nap cseréltek modemet a szolgáltató. Na most a benti háznál minden rendben van, de a benti netet lövöm ki egy irányítót antennával a másik házhoz.. Ezt két darab accespoint valósítja meg egy adó és egy vevő antennával. A benti házból a szolgáltató modemből megy egy kábel az accespointba ami ugye lövi ki a jelet. Viszont kint már nincs net. A csere előtt működöt, nincs cím ütközés elméletileg.
Az első AccessPoint ig van internet.Felépítés.:
Modem------1st.AccessPoint----------2st.AccessPoint--------Router
TL-WA701ND
Esetleg valakinek egy ötlet, hogy vajon mi lehet baj?
Előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
TommyGun
őstag
Barátom, Zseni vagy
iPv4-en hasít, 6-8 megáról 110-120 MB/s-el másolok a két gép között
Nademost ez mit jelent? Értem én hogy helyi hálóra nem kell iPv6 de ez most vmi windows bug vagy a digi ONT/router lenne egy fos? Ha csak iPv6 cím volt a két gépen akkor detto 6-8 mega volt az átlagos sebesség...
[ Szerkesztve ]
-
makszi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #40845 üzenetére
Szia!
Pontosan nem tudom melyik TP Link ma este fogok menni és megnézem.
Azóta arra jutottam hogy egy sima teamviewer is megfelelhet a célra... -
TommyGun
őstag
Sziasztok
Feleteszem itt a kérdést hátha.
Vki tudna kérlek segíteni merre induljak el, LAN problem, méghozzá hogy kurva lassú az otthon helyi háló.
Win10 laptop meg Win10 asztali (otthoni csoportban mindkét gép) gépek között cat6 kábelekkel helyi hálóba bekötve a digi ONTbe (huawei HG8247H, 3 portom aktív rajta és megy a wifi is alapból) A két gép között az adat átvitel 6-8MB/s, mindkét gépen OFC gigabites hálókártya van és az adapter állapotánál is a csatlk. sebességet 1 gigára írja mindkettőnél, ez a 6-8 mega/s elég tré...
Van vkinek ötlete mi a szar van? Ha nyomok egy speedtestet 800-900 megabitet ír/sec, mindkét gépen simán jön le a netről 40-50MB/sec fizikailag is ha vmit töltök, sőt, meghát a torrentek is gyünnek többtíz megákkal, szóval wtfnézegettem ezt de ez nem segít rajtam >> [link]
meg vhol írtak egy ilyet is "One other setting that is recommend to be disabled/uninstalled is the SMB 1.0 under windows features." de sajnos ez se jött be....
próbáltam azt is hogy auto-ról átrakban 1gb full duplexbe mindkét gépen a hálókártyát de nincs változás
Köszi a helpet...
[ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz
BÁ Nutrition #40838 üzenetére
Több eszköznek az összefüzését kábeles kapcsolattal lenne a megfelelő megoldás.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4/5 GHz-s csatorna képről.
Milyen router van használatban? -
rin33
senior tag
Üdv, Powerline-ra tudtok valamilyen alternatívát vezeték nélkül? Most van egy TP Link de semmit nem ér ha pc be van kapcsolva meg pl led-es izzók. Csak akkor jó ha minden ki van kapcsolva.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
RoSSo3 #40841 üzenetére
Egy ekkora bitrátájú film átviteléhez ha jól számolom, 0,3MB/sec körüli sebesség szükséges, ami még a 100Mbps hálózat elérhető maximumának is úgy a harmincad része, tehát ez minden valószínűség szerint nem hálózati probléma lesz. Szerintem próbálj meg a laptopra valami DLNA kiszolgálót telepíteni, és teszteld azzal.
-
RoSSo3
senior tag
válasz
Intruder2k5 #40839 üzenetére
Köszi a választ!
1.06 GB, 1ó 4perc, mkv formátum. De próbáltam sok mindennel, mp4-el, avi-val, ugyan ez a helyzet. A SmartView (Samsung kifejezetten erre a célra alkotott programja) szuperül működött, míg nem bemondta az unalmast, lefagyott és azóta nem indul "Something went wrong, please try again". 3x installáltam újra, más meghajtóra, más mappába, rendszergazdai jogosultsággal, semmi nem használ (Win10). Nincs igazán ötletem
-
makszi
aktív tag
Sziasztok!
A következő problémám lenne. Van egy cégnek egy telephelye ahol Invitel a szolgáltó van egy TPlink router.
A telephelyen lévő irodába van két WIN7 es asztali PC, ami egy hálózatba van, mindkét gépen van net eddig minden OK.
Van egy Laptop amivel az ember mászkál az országba meg egy másik irodába is.
A telephelyen lévő egyik gépen vannak fontos dokumentumok excel táblázatok meg szerződés sablonok.
Az lenne az igény, hogy a laptopról amelyik mindig máshol van elérjem interneten keresztül a telepelyen lévő gépen lévő
excelt és távolról meg tudjam szerkeszteni, és lementés után rögtön lássák a változást a telephelyi iodában lévő dolgozók.
Google drive-ot ajánlottam de az ugye felhő meg ott nem lehet szerkeszteni hanem le kell tölteni megszerkeszteni az adott
fájlt és utána vissza kell tölteni.
Mi lenne erre a legegyszerűbb megoldás? -
-
BÁ Nutrition
addikt
Üdv. Tesomnak van problemaja a netkapcsolattal. Neki szeretnek segiteni.
Az a gond h tobbszintes haza van(3) es a vasbeton fodem elvileg learnyekolja a jelet, így ha pl a foldszinten van akkor nagyon rossz a netkapcsolat.
Milyen megoldast tudtok erre javasolni? Pl tobb router osszekapcsolasa vagy hasonlo. A router tipusat megkerdezem tole ha szamit, ill kerdes h esetleg mit lenne erdemes valasztani. Ami meg info h kb 2-3 szerelonek konyorog evek ota h menjenek ki bekotni egy esetleges masodik routert csak b*sznak kimenni. Gyms megye amugy. Szal ha van akkor olyan megoldas kene amit egy csaj kepes megcsinalni. Remelem van vmi megoldas thx -
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
Átirányítottak a Samsung TV-s topikból a routeres topikba, onnan pedig ide, Hozzátok
A problémám az lenne, hogy ha Win 10 segítségével szeretnék egy laptopon lévő filmfájlt az okos TV-re küldeni, kockázik a kép.
De ami érdekes, hogy van a Samsungnak egy direkt erre a célra fejlesztett programja: SmartView, amivel teljesen jól működött a dolog. Míg egyszer csak lefagyott és azóta hiába indul el, "something went wrong". Már kilőttem a tűzfalat is, vírusirtóm nincs telepítve, nem tudom, mi lehet a baj.
A routerem típusa: TP- LINK TL-WR1043ND V4 Wireless N router, 450Mbps
Köszönet előre is a segítségért!
-
haddent
addikt
Na meg is van a követketző feladvány: a 'router' -en fut torrent kliens és web szerver. LAN -ról elérhető a web szerver és a torrent kliens lefele tud tölteni, de felfele nem. Sőt, egy kliens pc (a router hez csatlakoztatott gép) sem tud torrenten felfele tölteni. Tehát semmi nem megy ki.
IPTABLES elég minimál:
*mangle
-A FORWARD -o ppp0 -p tcp -m tcp --tcp-flags SYN,RST SYN -j TCPMSS --clamp-mss-to-pmtu
COMMIT*nat
-A POSTROUTING -o ppp0 -j MASQUERADE
COMMIT*filter
-A FORWARD -m conntrack --ctstate RELATED,ESTABLISHED -j ACCEPT
-A FORWARD -i enp1s0 -o ppp0 -j ACCEPT
COMMITÖtlet? Köszi
-
válasz
Gubek-Einste #40833 üzenetére
-
-
Van egy Raspberry Pi3-as home serverem, amin Samba fut. A saját gépemen az RPi-ről megosztott fájlokat egy felcsatolt távoli meghajtóként használom, DDNS címmel hozzárendelve ( hogy akárhonnan elérjem őket ).
Ha a RPi-vel egy hálózatban vagyok ( egy routeren, egy alhálózaton ), akkor miért mégis az interneten keresztül másolja az adatokat, és nem a helyi hálózaton? Hogyan lehetne beállítani ( akár szerver oldalon - Debian, akár kliens oldalon - Windows 10 ), hogy ez esetben a helyi hálózaton másoljon?
A méréseim:
DDNS-el felcsatolt meghajtóként, LAN-LAN kapcsolatnál a sebesség ~6MB/s
Helyi hálózati IP-vel felcsatolva ( 192.168.0.3 ) a sebesség ~11MB/s[ Szerkesztve ]
-
-
krealon
veterán
válasz
haddent #40824 üzenetére
"próbálok routert építeni, de valamiért csak nem akar összejönni... pppoe csatlakozik és megy, dhcp szerver fut és műküdik, és néhány oldal be is tölt a klienseken, de néhány meg baromi lassú (pl prohardver.hu), és van ami egyáltalán nem tölt be (pl speedtest.net)."
-
Sziasztok.
Adott egy NEC express 5800 szerver két hálózati kártyával. Van két alhálózat más átjárókkal. Az egyiknek 192.168.1.1 átjárója (ami egy router), a másiknak 192.168.64.3 (ami egy szerver).
Azt látom, hogy ha a két hálózatból származó netkábelt bedugom a 2 portba, akkor mindkét hálózatban lévő gépeket tudom pingelni és a wsus is látja mindkét alhálózatot. Úgy látom a netet a 192.168.1.1 alhálóból kapja, a másikból csak a belső hálózatot éri el.
A két hálókártya végülis két alhálózat összekötésére való vagy más a célja? Pl redundáns net, stb? Okozhat ez a megoldás problémákat? Vagy a szerver megoldja az útválasztást, ilyesmiket? A szerveren windows server 2012 r2 x64 Standard oprendszer van wsus 4-gyel.
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
Sziasztok
próbálok routert építeni, de valamiért csak nem akar összejönni... pppoe csatlakozik és megy, dhcp szerver fut és műküdik, és néhány oldal be is tölt a klienseken, de néhány meg baromi lassú (pl prohardver.hu), és van ami egyáltalán nem tölt be (pl speedtest.net). A router gépen minden betölt hibátlanul.
Link a GIT -hez, ahol minden konfig megtalálható (dnsmasq, iptables, netctl). Valami okos ránézne és megmondaná, hogy mégis wattafak? 2 log is csatolva a git gyökerébe: ifconfig és iptable-save
-
havri1
félisten
Üdv!
Akkorát szívok fateréknál a hálózattal, hogy elmondhatatlan.
A következő a szitu:
Adott egy T-s 1000/250-es net, optikán, HUAWEI HG8245H eszközzel, mögötte egy D-Link ajándék routerrel. Mellékelt leírás alapján a DLink beüzemelve, lanon rajta a gépek, wifin a mobil eszközök. Most lesz egy éve, hogy így működik az egyik PC nonstop, távolról érem el.
Idő közben egy laptop is ugyanígy bekerült, az is nonstop, távoli eléréssel. Noti elkezdett elérhetetlen lenni. Mikor kimegyek, felnyitom, a gép működik, hálózati ikon narancs felkiáltójellel, de kb azonnal helyreáll ahogy kezdenék bármit is csinálni.
Kismilliószor újratelepítettem, és van, hogy 1 hónapig működik, de van, hogy 10 perc múlva már nem elérhető.
Mellette a PC (február óta) online.
Napokban viszont bővítettem a pc-t, másik táp, ssd, és másik ram. Rendszer fel, és ugyan ezt csinálja már ez is!
Csak itt annyi különbséggel, hogy nem áll helyre a kapcsolat, restart kell. (Semmit nem ér el, még a routert sem)
Jó, gondoltam DLink szar, lekötöm. HUAWEIT élesítettem (portok stb), és lanon rá a 2 gép. Ez 1 órája volt, hazajöttem, és munka közben megszakadt a kapcsolat, ugyanaz ismét..Wifin minden tökéletes, eközben mobilok elérhetőek, és jelenleg még a noti is.Összegezve: HUAWEI alapon, lanon a 2 gép rajta, fix helyi ip-kkel.
Mi lehet a baj? Van tippetek?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
petyuska74 #40819 üzenetére
Típustól függ, van amelyiken van kábeles leadás is.
-
törölt tag
válasz
Gyurka6 #40802 üzenetére
A mobilok a WI-FI-on arra a routerre kapcsolódnak, amelyik szobában vagyok. Ebben a funkcióban is működik a CB. De természetesen, a mobilokon UPC üzemzavar esetén ilyenkor csak a helyi hálózatra lehet WI-FI-n keresztül kapcsolódni. Viszont a mobiljaim Telekomosok, így bármelyik mobilról tudok Hotspotot adni a PC-re, hogy legalább a postámat megtudjam nézni ilyen inséges időkben, amikor a UPC már harmadik napja halott felénk... viszont most vizsgázik a rendszer és minden jó, ahogy elképzeltem.
-
petyuska74
tag
válasz
Gubek-Einste #40818 üzenetére
akkor ugye keresnem kell egy routert ami tudja a kliens módot és akkor működik?
És van egy Wifi jelismétlőm is, amin ugyancsak van egy ethernet csati, de gondolom az akkor kell neki ha a bejövő jel nem wifi hanem kábeles...
-
válasz
petyuska74 #40816 üzenetére
Kliens mód amit szeretnél de ez a router nem tudja.
-
törölt tag
-
petyuska74
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék.
Van egy hely (nyaraló), ahová szeretnék elhelyezni egy IP kamerát. A kamera első konfigurációjához mindenképpen vezetékes (ethernet) kapcsolódás kel. Viszont az nincs, csak WiFi (aminek persze tudom a belépési kódjait).Van még egy routerem.
Amin van ugye vezetékes kapcsolat.
A kérdésem az lenne, hogy lehet-e ezzel a routerrel vezeték nélkül fogni a Wifi jelet, amit továbbít az ethernet portjaira, és így tkp úgy működne, mintha saját maga adná a netet tovább.
Nem tudom mi lesz ilyenkor...Wifi jelismétlő vagy access point, de nem is érdekes a neve csak az, hgoy működjön.Szóval szerintetek tud valahogy ez működni?
-
Rendszer/Switch mód alatt tud váltani router és bridged mód között. A wifi-t előbb tiltsd le a szolgáltatói eszközön.
Ha nem lenne ilyen menüpont akkor hívd a 1221-et és kérd vissza az IPv4 módot.
A Bridged módot igen, majd ennek beállítása után a saját router-ben kell beállítani a többit. -
beci
őstag
válasz
Gubek-Einste #40813 üzenetére
Technicolor.
Ezt mind a modem menujeben alllitom? -
-
beci
őstag
válasz
Gubek-Einste #40811 üzenetére
Koszi.
A menüje így írja?
Melyik portba kell dugnom a routert? -
-
beci
őstag
Sziasztok.
Ma jon meg a Xiaomi 3g routerem.
Hogy es mit kell beallitani az upc-is wifis modemen,hogy ossze tudjam kotni a routerrel,es az szorja a wifit?
Koszonom. -
junkpod
veterán
Sziasztok, lehet kissé off...
Szóval tegnap megállt a Tenda routerem, a tápkábel 0V-ot ad... Most bedugtam egy általános, állítható feszültségű tappal, de annak a kimenete finoman szólva sem stabil.
Hol tudnék venni fix feszültségű tápot? 9V 1A. -
Bozso68
őstag
válasz
Gubek-Einste #40804 üzenetére
Délben már oké, addig meg letiltottam. Most már nem vagyok otthon. Az zavar, hogy nem emlékszem ilyesmire a gyerekeknél se, az eszköz neve meg jellegzetes lehet annak, akinek van, és lehet, hogy a topikból valaki csípőből rávágja, hogy pl xy wifi stick.
Majd kikérdezek mindenkit otthon. -
-
Bozso68
őstag
A wifi kliensek között hajnalban megláttam egy 'FN-LINK TECHNOLOGY LIMITED' tagot.
Ez mi lehet, milyen jellegű eszköz futhat ilyen néven (eddig még hasonló nem tűnt fel)?
A router egy új AC66U B1, a jelszó is új, mondjuk attól még valamelyik gyerek regisztrálhatta a hálózaton, csak addig jobb félni, amíg délben felébrednek, és kérdezhetem őket.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Gyurka6 #40793 üzenetére
a telefonok a Connect Boxra csatlakoznak, mivel a másik routeren nincs is telefönos csatlakoztatás. Értem, hgy ez egy fura megoldás, de minek vegyek egy csomó eszközt, ha meg tudom oldani a feladatot azzal, ami már úgyis itt van? Hogy a Connect Box miért nem működik, mint DHCP server, ha meghal a net, erre nem tudok válaszolni, ezt én is egy nagy szemétségnek tartom a UPC részéről. De telefonon érdeklődtem, és azt mondták, ez így van. Nem értem kereskedelem politikailag sem, miért jó nekik, ha az internetes hálózati kimaradások idejére a local hálózatokat is megbéníják, de jelenleg ez van. Ezzel természetesen csak azt érik el, hogy könnyebben tudunk más szolgáltatóra váltayni, hiszen a belső hálózatra kénytelenek vagyunk egy plusz routert telepítenio,.és ezzel a szolgáltató váltás egy pillanat alatt megoldható.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- LED világítás a lakásban
- Óra topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One mobilszolgáltatások
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- IdeaPad 5 Pro 16ARH7 16" QHD+ IPS Ryzen 7 6800HS CE RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Lenovo ThinkPad T480 / i5-8350U / 8GB RAM / 256GB / FHD / Több darab / Számla /
- Új bontatlan Technics AZ80 Bluetooth fülhallgató High End, LDAC, HI-Res Audio
- Vízszerelő Budapest összes kerületében
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest