- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
bnss
veterán
Nem szeretnék vitázni veled, mert nagyságrenddel jobban értesz a témához. Lehet, hogy eddig pongyolán fogalmaztam, a TP-Link routernek kellett a Host name-hez emgadnom dínamic IP esetén egy címet, mert sehogy nem volt hajlandó megtalálni. Nem lehet, hogy te a DHCP nevezetű beállításra gondolsz (WAN typeon belül)?
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
shev7
veterán
mivel a dhcp keres a 255.255.255.255 broadcast cimre megy, igy nem tudom milyen hostot akarsz neki megadni...
Automatic ip beallitasnal tenyleg lehet hostname-et megadni, de az nem a dhcp szerver neve/cime, hanem a helyi gepe. Keves ilyen dhcp alapu szolgaltatas van, de van amelyikhez szukseges.
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
bnss
veterán
Nekem eddig mindig meg kellett adnom a host name-hez a szolgáltató DHCP szerver címét, különben nem volt hajlandó egyik router sem felépíteni a kapcsolatot. Tudom, hogy ez a lényege a DHCP-nek, de ha magától nem megy, akkor kénytelen az ember megadni neki manuálisan.
(#3989) Pettencs: én eddig mindig úgy csináltam, hogy csak a DHCP szerver címet adtam meg, semmi mást, majd egy router reboot volt.
[ Szerkesztve ]
-
shev7
veterán
biztos hogy nem kell ilyesmit megadni... a dhcp-nek pont az a lenyege, hogy nem tudsz semmit a halozatrol...
Pettencs: modemet inditottad mar ujra?
[ Szerkesztve ]
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Pettencs
csendes tag
OK értem én bemásoltam a router: Host name-hez, akár hiszed akár nem és így sem megy. És akár hiszed akár nem 192.168.1.254 a DHCP szerver ami a falból direkbe kijön.
És hiába másolom a host name-hez, nem megy.Mivel nem megy én próbálkoztam mással pl. megpingettem az előzőleg feljegyzett DNS szervert is, így rájöttem, hogy látom a DNS szervert, tehát Gatewayként működik a kis disznó router, csak ő nem tud róla. Tehát valamilyen kapcsolatom van, csak a router nem méri fel rendesen a helyzetet. És hiába adom meg a routernek a DNS szervereket is (akár megadom akár nem) nem értékeli úgy a helyzetet, hogy csatlakozva lenne, így nem oldja fel az internetcímeket, tehát nem hajlandó DNS szerverként üzemelni.
Ami azért érdekes, mert ha ugyanezt a routert beledugom egy másik routerbe, (otthon Invitel ADSL másik helyszín) akkor ott hajlandó rendesen működni, tehát connectel rendesen, majd szépen kioszt mindent amit csak kell DNS szervernek természetesen magát, és hajlandó DNS-ként is működni rendesen.Előre is köszi, ha van valami ötleted.
Powercolor SCS3 Radeon 3870 E6850 2Gb ddr2-1066 Gigabyte P35DS3
-
Pettencs
csendes tag
Sikerül...
A helyzet változatlan, pedig minden megy, de a router mégsem érzi, hogy connectelve van és saját maga viszont nem hajlandó DNS szerverként működni.
Ha direktbe megadom neki a DNS szervereket akkor sem[ Szerkesztve ]
-
Pettencs
csendes tag
Én is meglepődtem, mert minden más rendes valódi IP cím volt, nem ilyen alhálózati...
na mindegy a lényeg az, ha direktben címzem meg a számítógépről a DNS szervert akkor megy a net, de a buta router még mindig azt hiszi, hogy disconnected...
de épp emiatt nem is működik rendesen, merthogy így bnem osztja ki a DNS-t ha automatikusan csatlakozom
kb 20 ilyen telepítést csináltam már minden ismerősömnél és a páromnál égek be
-
bnss
veterán
LAN-os internetről van szó? Mert akkor meg kell adni a lépcsőházi switch címét.
szerk.: 604-es dlink router esetén static pppoe-t kell választani, megadni a név és jelszó párost, service name-hez nem _szabad_ semmit sem írni, IP címhez 10.0.0.1-et.
[ Szerkesztve ]
-
ub3r
csendes tag
Digi internetet szeretnék megosztani amihez vettem egy D-Link DI-524 routert. Beállítok a PPPoE kapcsolódásnál mindent helyesen viszont nem csatlakozik fel az internetre. Linksys WRT54-G ugyan ezt csinálja.
Nincs valakinek valami ötlete, hogy mi nem működhet?''Hogy kövesd az utat: Figyeld a mestert, Kövesd a mestert, Kísérd a mestert, Értsd meg a mestert, Légy TE a mester!''
-
bnss
veterán
válasz Pettencs #3980 üzenetére
Ez biztosan nem a kábelnet szerver címe, ez a roter címe. A PC megoldja automatikus cím kérés esetén, de a router más tészta. Javaslom jerry311 útmutatását elvégezni.
(Egy szmájli is elég, nem kell halmozni.)
[ Szerkesztve ]
-
Pettencs
csendes tag
OK rendben van megvan a DHCP szerver 192.168.1.254, de sztem mondjuk ezt magától is megtalálhatná... viszont új probléma merült fel ugyanis, nem lehet megadni a routernek semmi hasonlót
És a számítógép is megtalálja maga... legalábbis a beállítási dolgok közt sehol sem látok lehetőséget ennek megadására... szóval
Help me please...
-
Pettencs
csendes tag
Sziasztok... van egy nagy problémám...
Páromnál szeretném megosztani a netet, nem vagyok már kezdő, csináltam már hasonlót, de most elakadtam. KábelTV-n keresztül jön a dolog, Dunawebes, ha az számít valamit. Elvileg ugye ezt mac address clonnal kell megosztani mert az azonosítás az alapján történik, hogy ugye a kedves Júzer jogosult-e avagy nem.
Namármost a mac adress clonnal nem megy semmi... disconnected marad.
Ha direkt bemásolom, akkor sem. Leteszteltem a routert oly módon, hogy bedugtam egy másik routerbe és hagyta magát IP címet kapni, tehát rendesen beconnectelt a másik routerbe, a Mac adress a beállított klónozott érték volt...
Szóval közel állok hozzá, hogy baltát állítsak az egészbe...
Tud valaki segíteni?Pettencs
-
bnss
veterán
Milyen routert? ez lenne a megfelelő téma, de mielőtt oda mennél, döntsd el mennyit szánsz routerre, a hozzászólásból arra követleztetek, hogy WiFi router kell. A hatótávot előre nem lehet megmondani, a terep határozza meg a viszonyokat.
-
pohár
félisten
Hali mindenkinek!!
Szeretnék hugomnak venni egy gépet (mert mindig az enyémen lóg csak msn + net ), és szeretném megosztani a netet a két gép között!!!
Milyen márkájú routert ajánlotok, mik kellenek a megosztáshoz (hardver), és kb hány méter a hatótávolsága falon át!!
Egyenlőre ennyiElőre is köszönöm mindenki segítségét!!!
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Ronnie12
tag
Csináltam egy képet. http://img203.imagevenue.com/img.php?image=87486_router_122_249lo.JPG
Itt be van írva DHCP cím, a DNS és az IP is. Szted mi hiányzik? Még a Chello oldalára se tudok bejutni.
-
sparx
tag
Igazából nem tudom mi lehet érdekes a beállításokból, de most ezek vannak beállítva :
Service Configuration
Service Name: Routed PPPoE (modified by user)
System Configuration
Web Browsing Interception: AutomaticConnection Information
Uptime: 0 days, 1:21:41
Data Transferred (Sent/Received) [MB/MB]: 5,22 / 145,71
Username: *********@*****.hu
Password: ********
Remember Password: Yes
IP Address: 84.1.193.118
Primary DNS: 84.2.46.1
Secondary DNS: 84.2.44.1Asztali gép:
Information
Status: Active
Type: Desktop Computer
Connected To: ethport1 (Ethernet)Addressing
Physical Address: 00:13:8f:1f:76:35
IP Address Assignment: DHCP
IP Address: 192.168.1.64
Always use the same address: No
DHCP Lease Time: 0 days, 22:36:30Wlan kapcsolat:
Configuration
Interface Enabled: Yes
Physical Address: 00:900B:4A2
Network Name (SSID): SVo_54
Interface Type: 802.11g
Actual Speed: 54 MbpsSecurity
Allow New Devices: New stations are allowed (automatically)
Security Mode: WEPLaptop:
Information
Status: Inactive
Type: Laptop Computer
Connected To: WLAN (Wireless)
Allowed on WLAN: YesAddressing
Physical Address: 00:1d:d9:01:99:42
IP Address Assignment: Static
IP Address: 192.168.1.65Interface Information
Interface Group: lanTCP/IP Configuration
Auto-IP: Enabled
Use DHCP Server: EnabledIP Addresses
IP Address/Mask Type
192.168.1.254/24 Static
169.254.10.48/16 AutoDHCP Pools
DHCP Pool Name Address Range Gateway
LAN_private 192.168.1.64 - 192.168.1.253 192.168.1.254 -
Ronnie12
tag
Hello srácok,
adott két gép amin vezetékes D-LINK DIR-100-as Routerrel szeretném megosztani a netet. A net: Chello Extreme. Mindent a CD-n lévő telepítő segédlet szerint csináltam. De mikor ellenörzi a kapcsolatot, akkor kiírja, hogy csekkoljam a WAN kábel csatlakozását. Egyébként valami tartományi címre panaszkodik, amit a szolgáltatótól nem kap meg. Szerintetek mit csináltam rosszul? Vagy van valami ötletetek, hogyan lehet a problémát orvosolni?
[ Szerkesztve ]
-
sparx
tag
Hali!
Az normálisnak mondható, hogy ha routerrel van megosztva a net egy asztali gép(vezetékkel) és egy laptop(wireless) között akkor ha nincs is csatlakoztatva a laptop akkor is az eredetinek kb. fele a net sebessége az asztali gépnél ? -
Jeti1
tag
Hol lehet színes UTP kábeleket venni? Mondjuk zöldet és pirosat, esetleg kéket is.
Ne várjunk a nevetéssel, amíg boldogok leszünk. Különben félő: meghalunk anélkül, hogy nevettünk volna. /La Bruyére/
-
wwenigma
Jómunkásember
Sziasztok!
Adott a netszolgaltatom, minden elofizeto egy nagy LANon van "felfuzve". Eleg gyakran riaszt a tuzfal, a 445,139-es port bejovo tcp kapcsolatra. Nem zavar, de szerintetek megoldhato lenne, hogy lassam a tobbi gepet a halozatban?
N.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
-
Isti74
csendes tag
válasz tzscske #3942 üzenetére
Kösz szépen. A gond cska az hogy a tűzfalat már rég kikapcsoltam, és biztos ami biztos a csoportházirend biztonsági rendszerében is, úgyhogy tűzfal "elvileg" az egész rendszeren le lett tiltva. Közben megtaláltam az IPSec modul házirendjét is és azt is kilöttem. Most már az általam ismert két blokkoló forrás le van tíltva teljesen.
A kábel ugyan lehet, de akkor a LÁTÓ GÉPNEK TUDNIA KELLENE PÖNGETNI A MÁSIKAT, VAGY NEM?MINDENKINEK !!!!!
Az nem lehet, hogy valamivel összeakadnak az IP címek, és a csomagok valahova máshova küldi a rendszer?[ Szerkesztve ]
http://www.poszaistvan.atw.hu
-
bnss
veterán
Speciális keresés? Ez nekem új, speciális beállítások vannak. Háló van, mert fájlmegosztás üzemel, valamint a nyomtatás is, ha a már emlegetett rendszerjogok vannak érvényben. Jövő héten remélem több időm lesz foglalkozni érdemben ezzel a kérdéssel, akkor visszatérek rá.
Tervezem printszerver vásárlását, így nem sokáig lesz ilyen problémám - remélhetőleg.
-
Tituszazeb
tag
Az 1. hozzászólásban úgy látom csak w-lan router-ről van szó, nekem pedig hagyományos van, azt gondolom nem ugyanúgy kell.
Vagy esetleg leírnád, h mit kell máshogyan csinálni, mint vezeték nélküli router esetén?
Előre is köszi!
Szia!Kérek mindenkit, hogy privátban írjon, mert azt jobban észreveszem! Köszönöm! :)
-
tzscske
tag
kapcsold ki a tűzfalat az a biztos,akkor elvielg nem lehet gond a pingel.
Biztos jó a kábeled?Nekem valahogy gyanús.(egyszer jártam úgy,hogy az egyik gép látta a másikat,pongelni lehetett,de a másik az istenért se akarta látni. a végén kiderült,hogy a kábel volt rosszul megcsinálva,nem emlékszem,hogy rosszul volt-e bekötve a sorrend vagy nem volt rendesen rácsiptetve,de a lényeg,hogy új dugó rátételével megoldódott minden gond) -
lamer666
csendes tag
Üdvözlök mindenkit.
Egy nem is olyan egyszerü kérdéssel fordulnék hozzátok.
Itthonra szeretnék 1 megbizhato, nem tul drága/max 20k/ routert, ami birja ha szakad a net /az SMC m nem nagyon tolerálta/.
Probáltam beszerezni D-LINK DI604 et de sehol nem találtam ujonnan
Minden segitséget elöre is megköszönök. -
Isti74
csendes tag
Sziasztok.
Új helyzet ált elő. Úgy néz ki, hogy nem a REALTEK kártya, sem a DRV-e nem rossz.
Szer tettem egy Másik alaplapra, amin integrált INTEL nemtomhányas (nincs bekapcsolva a másik gép) vezérlő van. Ez teljesen kompatibilis a másik vezérlővel, sebességben és mindenben. Az INTELT beállítottam autómata sebességre, és a másikon ráadtam a 100Mb-et először kétírányú teljes átvitelre. ÉS PING SEHOL.
A P4 megtalálta a másik gépet, de nem tud rácsatizni, a másik meg csak saját magát ismeri a hálózatból.
De ennyi. Egyiket sem tudom pingelni. Saját magát, meg a 127.0.0.1 et igen.Most mit tegyek? Ötlet valakinek, mert már a csoportházirendbe is belemásztam, meg a regisztribe is, és semmi.
Viszont azt olvastam, hogy IPSec nevü beépülő nodul lelőheti a pinget, csak azt nem tudom nálam van e ilyen, és hogy miként tudnám lelőni.
Vagy lehet hogy az SP2 az oka?http://www.poszaistvan.atw.hu
-
CsiguszMaxim
senior tag
Üdv!
Megpróbáltam letiltani a kapcsolatokat de [ezt] irja amikor a két gép közöttit próbálnám. Tudatlan vagyok a témában.
Köszi
Best teaparty evaaaaaaaaa!
-
rdi
veterán
Úgy értettem én is, hogy hozzáadtad a hálózati nyomtatót.
Nos rossz hírem van, a biztonsági beállításokban kell keresgélned majd szerintem, mert ezek szerint a noti user fióknak nincs jogosultsága a gépen a nyomtatásra...
De legalább is jobbklikk a nyomtató ikonján, megosztzás beállítása és a biztonsági beállításokban engedélyezni a mindenkit vagy akár a hálóról érkező felhasználót.[ Szerkesztve ]
Fej! Tor! Potroh!
-
bnss
veterán
A noteszen nem telepítettem semmit, hozzáadtam, mint hálózati nyomtató. Rendszergazda jogokkal a noteszen és a PC-n egyaránt megy a nyomtatás, ill. most már korlátozott fiókból is elindul, aztán jön a buborékablak. Fájlmegosztás is üzemel, ezért vagyok tanácstalan.
szerk.: ha a noteszen és a PC-n is rendszergazdaként jelentkezem be, akkor megy a nyomtatás.
[ Szerkesztve ]
-
rdi
veterán
válasz poolbuilder #3931 üzenetére
és beállítottad a hálózati kapcsolatokban a wifis kapcsolatot?
Boness jól értem, hogy a laptopon is feltelepíteted a nyomtató drivert? És mégsem tudja kinyomtatni? A tűzfalon engedélyezve van a nyomtató és fájlmegosztás?
[ Szerkesztve ]
Fej! Tor! Potroh!
-
bnss
veterán
Üdv. Nyomtató megosztással van problémám. Nyomtató az egyik PC-re van csatlakoztatva (os: XP), a noteszről (os: XP) csak úgy tudok nyomtatni, hogy ha mindkét gépen rendszergazdaként vagyok bejelentkezve. A nyomtató tulajdonságainál a biztonság fülön nem tudok engedélyt adni a hálózat más tagjára, mert nem tudom hozzáadni hálózati helyet. Varázslót lefuttattam, de nem változott a helyzet.
-
mezis
félisten
válasz CsiguszMaxim #3927 üzenetére
Egyszerre csak egy notit csatlakoztatsz, mindíg ugyanahhoz a kártyához a PC-n ?
Ha igen, próbálj meg egymástól különböző IP címet (ugyanabból a tartományból) adni a noti-knak. (Lehet, hogy a Win nem tudja elfelejteni -frissíteni- a korábbi MAC cím - IP cím összerendelést ?Üdv Olyan kérdésem lenne hogy asztali pcről szteném notira leosztani a netet. Eddig ment is simán. A windowsos varázslóval lefuttatuk mind2-n és működött. De most már a második laptoppal van u.a. a probléma. Összedugom a két gépet. Ha manuális az IP a laptopon akkor normális a hálózat látja egymást a két gép. De a net megosztás nem megy. Ha Automatikus akkor pedig nincs kapcsolat vagy korlátozott és akkor sincs net a notin.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
poolbuilder
csendes tag
Helló,
Van egy rádiós végpontom felesleges, gondoltam bedugom a kábelmodembe, a laptopom úgyis rádiós, így nem esnék hasra a madzagokban. Persze nem működik. Aki ért hozzá, kérem mondja meg hogy hülye vagyok és vegyek egy routert, vagy mégse?
-
rdi
veterán
válasz Tituszazeb #3929 üzenetére
bizony tudunk az 1. sz. hozzászólást először mindenképpen oélvasd el!
Fej! Tor! Potroh!
-
Tituszazeb
tag
Sziasztok!
Van 2 gépem, egy SMC router osztja meg a netet.
Az újabb gépen (amin később lett meg a net), újratelepítettem a windowst (XP SP2).
Természetesen az XP reinstall előtti beállítások elvesztek, így a netkapcsolatot is állíthatom be újból. Ehhez kérnék egy kis segítséget, mert ezt annak ideján sem tudtam megcsinálni magamtól, de már ideje lenne elsajátítani, nem akarok mindig hívni vkit, ahányszor csak új oprendszert teszek fel.Valaki tudna nekem segíteni?
Kérek mindenkit, hogy privátban írjon, mert azt jobban észreveszem! Köszönöm! :)
-
-
CsiguszMaxim
senior tag
Üdv Olyan kérdésem lenne hogy asztali pcről szteném notira leosztani a netet. Eddig ment is simán. A windowsos varázslóval lefuttatuk mind2-n és működött. De most már a második laptoppal van u.a. a probléma. Összedugom a két gépet. Ha manuális az IP a laptopon akkor normális a hálózat látja egymást a két gép. De a net megosztás nem megy. Ha Automatikus akkor pedig nincs kapcsolat vagy korlátozott és akkor sincs net a notin.
Eddig ugy volt hogy amikor a varázsló futott azt asztali gép is ujra kérte a hálózati cimet meg a noti is. Majd mikor kész lett mind2nél normális volt a kapcsolat. És megjelent a net átjáró is. De most csak az asztali frissiti az IP-t a noti nem csinál semmit. Ha rámegyek hogy kapcsolat javítása akkor is azt irja nem lehet javitani. És ezt már a második laptop csinálja. Szal nemtom mi lehet a probléma. Eddig működött rendesen.Esetleg valami ötlet? Köszi
Best teaparty evaaaaaaaaa!
-
NagNo
csendes tag
Szia!
A kártya 100on megy max, az egyik kártyán 2 led van(az egyik jelzi az adatátvitelt, ami villog, amikor dhcp lekérés van, vagy pingelem a másik gépről), a másik led pedig az aktív kapcsolat sebességét jelzi(kétszínű a led). A led színe a kapcsolatnak megfelelően alakul, vagyis látja a hálózatot. Márkája: Edimax EP-4103DL [vagyis csak a chipset a realtek]
A másik kártyán 3 led van, az is max 100 megás, és a háromból kettő led a kapcsolat sebességét mutatja(ez is helyesen), a harmadik pedig az adatátvitelt jelzi, és az is villog, amikor kell. Márkája: PcLink (totál noname gyártó, nincs külön típusa se, csak annyit írtak rá, hogy fast ethernet, a nagytestvére gigabites volt típus nélkül) [vagyis csak a chipset a realtek] -
Isti74
csendes tag
Mennyin megy max 1000Mb-n, vagy 100Mb-n?
A kártya is REALTEK, vagy csak a chip?
A LINK feliratú piros led, folyton világít, akkor is ha leviszed 10Mb-re?
Mennyi led van rajta?
Azért kérdem, mert van 5.21-es REALTEK DRVm.
Abban elvileg 1000Mb kell hogy tudjon, ha eredeti.http://www.poszaistvan.atw.hu
-
Isti74
csendes tag
Szia. Minta olvashattad, nekem is ilyen jellegű problémám van, csak nekem egyszerűbb helyzetben csak két gép egymáshoz kötve.
A gép1: Alaplapi vezérlős.
A gép2: RLT8139D és 5 napja vettem újonan. OEM és nemkaptam hozzá DRVt sem.
Éppen ebben a topikban találtam egy linket, ahol működöképes DRVt találtam.
Viszont lehet hogy mégsem műkszik.
Nem lehet hogy nem a kari rossz egyikünknél sem, hanem a DRV?
Te hozzá kaptad a drivert?http://www.poszaistvan.atw.hu
-
Isti74
csendes tag
Kösz szépen.
Megtaláltam a cikket, és megcsinálta, de úgy néz ki valami más a gond.
Ennyi macera után mennie kellene már.
Egyébként mindkettőn XP SP2 van. A fájlok, és nyomtató megosztva.
Már a biztonsági házirendet is beállítottam volna a két gépen, csak ahoz látniuk kéne egymást, amit nem tesznek.
Még egy kérdés.
A Realtek karin van egy zöl led, ami az adatátvitelt jelzi, és van egy piros amire az van írva hogy LINK. Annak is világítani kellene folyamatosan?
Mert nekem csak akkor ég, ha 100Mb-ra állítom, de akkor folyton kikapcsolja a kártyát.http://www.poszaistvan.atw.hu
-
NagNo
csendes tag
Sziasztok!
Korábbi problémám továbbra is megvan, csak egy kicsit tovább gyarapodott érdekességek terén.
Adott:
gép 1: toshiba satellite pro 4200-as laptop egy pcmcia-s realtek 8139-es alapú hálókártyával(mostmár winxp-vel, eredetileg 98-cal)
gép 2: asztali gép ismeretlen hálókártya és konfiguráció(őskövület) 98-cal
gép 3: modern laptopCél: gép 1 lássa a külvilágot(dhcp-n kapjon beállításokat)
Probléma:
gép1 nem kap adatokat dhcp-nRészletek:
gép 1:
pingeli a 127.0.0.1-et,
pingeli a saját beállított ip-jét(ha fixre állítom)
nem pingel semmi másik gépet(pedig azonos alhálózat, alhálózati maszk, munkacsoport...)gép 2: minden azonnal működik, mindenfele tökéletes ping(kivéve gép1 felé, ha crosslink kábellel összekötöm.
gép3: minden azonnal működik, mindenfele tökéletes ping(kivéve gép1 felé, ha crosslink kábellel összekötöm. Ha gép2-vel kötöm össze a crosslinken keresztül, akkor van ping.
Gép1 ugyanezt csinálta win98 és mostmár xp alatt is.
Hálókártya 2 van(az egyik vadiúj-->nem kellene rossznak lennie), viszont mindkettő 8139 alapú.
Valaki találkozott már ilyen problémával? Lehetőleg ne alap hibalehetőségeket írjatok, nem vagyok teljesen láma, és minden, ami már eddig eszembejutott, ki lett próbálva.
Ami eddig számomra ezek a próbák alapján kiderült:
- kábel nem hibás
- kártya nem hibás
- szoftver nem hibásDe akkor hol lehet a gond?
-
Isti74
csendes tag
válasz Tomaaasz #3918 üzenetére
Akkor nem úgy pingeltem. Megpróbáltam úgy is, és ugy egyáltalán nem találják egymást.
De már azt is játszák, ha autómata IP-re állítom őket, akkor azt írják ki, hogy nem tudnak kapvsolatot teremteni, lehet hogy korlátozva vagyok. Egyre inkább hardver gondra gyanakszom 'RTL8139'.
A LAN kábel szabványos nem? Ha mindegyikbe ez megy bele akkor az nem lehet gond ugye?
Vagy talán mégis.http://www.poszaistvan.atw.hu
-
Isti74
csendes tag
válasz Tomaaasz #3915 üzenetére
Én csak a windows help hálózati diagnosztikálával próbáltam, de ott mindkét gépen megy.
A kérdés csak az hogy mennyire lehet ebben megbízni.
Nemtud valaki egy progit, amivel fullra letudnám tesztelni a karikat és a háózatot?
Olyan kellene ami csak ezt a részt teszteli, a rendszerdiag más tészta.
Ja és az sem lenne hátrány, ha magyar nyelvű.
Kösz.http://www.poszaistvan.atw.hu
-
Isti74
csendes tag
Szasztok
Eddig még nem volt háloózattal dolgom, és úgy gondoltam itt az ideje.
Adott volt két gép. Az egyik egy P4-es a másik eg P3-as. A P4-ben alaplapi SIS900-as vezérlő van, a P3-ba vettem egy 'VALÓDI NONAME gyártótól származó' Realtek RTL8139D chipes hálókarit, és egy szabványos nyolceres LAN kábelt.
A két gép, mivel sem internet, sem más nincs ezért közvetlenül kötöttem össze őket.
Mindekettő működik. Driverek rendben, sőt még csatlakoznak is egymáshoz.
A gond az hogy csak Fix, az általam megadott 192.168.0.1 (P4), és 192.168.0.2 (P3) mindkettő a 255.255.255.0 alhálón van.
Látszólag minden rendben, csati ikon az óra mellett mindkét gépen.
A P4 küld csomagokat, azt részben megkapja a másik, de amit a P3 küld azt nem kapja meg a P4.
Még mielőtt bármi bonyolúltba belmennénk, első kérdésem az lenne, hogy a fix IP esetén csatlakozáskor, van komunikáció ami nem mutat?
És az hogy a P3as adatok nem érkeznek meg a P4re az hardver, vagy rendszer probléma lehet.
A tűzfal mindkét gépen le van tíltva, és mindkettőn XP SP2.
http://www.poszaistvan.atw.hu
-
Jégkokó
veterán
Ugyan ilyen értékek vannak most is csak a sebesség változott
[link]A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
Jégkokó
veterán
válasz gardener #3910 üzenetére
Igen mindig 7-9-10 között váltakozik, egyébbként furcsa mert a többi érték nagyon jónak tűnik, csak ez hogy nem az igazi és a modem néha lecsatlakozik, majd pár mp mulva fel.
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
Jégkokó
veterán
Nem tudja vki, hogy az mitöl van, az adsl modem letöltés irányba nagyon zajos , de viszont feltöltésibe meg szinte teljesen tökéletes. Vagy ennyit számít az, hogy ótvar ezer éves fali csatlakozóra van kötve az egész?
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
NagNo
csendes tag
Mivel két gépet direktben akartam összekötni, és az sem ment, ezért az átjáró megadása teljesen felesleges lett volna.
A DHCP-s változatnál pedig automatikusan kellett volna megkapnia minden szükséges adatot.
Próbáltam úgy is, hogy statikusan megadtam minden szükséges adatot(az átjárót is), de úgy se ment, mivel akkor sem látta a dhcp-s ip-t. -
NagNo
csendes tag
-
zsero
aktív tag
Lehet nálunk kapni olyan egyszerű eszközt (az se baj, ha csak egy darab nyák), amibe bedugok egyik oldalon egy USB-t, a másik oldalon meg csinál belőle Samba-s megosztású vezetékes hálózatot?
Magyarul egy USB - Ethernet NAS készüléket keresek, max. párezer forintos kategóriában.
-
netboy
senior tag
Valahogy megoldható, hogy a pc-m a nagyobb adatátvitel érdekében 2 hálókártyán csatlakozzon a swichez, vagy erre nincs lehetőség?
Valami olyasmin gondolkoztam, hogyha hídbakötöm a 2 hállókártyát és mind a kettő be van dugva ugyanabba a swichbe akkor mind a kettőn menne az adatfolyam?
-
mezis
félisten
A "másodrangú" PC-nek adtál meg átjáró címet ? (Annak a kártyának az IP címe, ahová becsatlakozik.)
1. Fix IP: (természetesen mindkettő 192.168.1.x/255.255.255.0)
ping a másik gép ip-ére: eredménytelen
ping a másik gép felőle: eredménytelen
ping a 127.0.0.1-re tökéletes válaszokmezis
-
Magnat
veterán
A "beteg" gépen '98 van? Arról nem tudok sok jót mondani ... nekem asztali gépben anno hálókártya berakása után win reinstallt kellett csinálni, mert nem akart menni a háló (installkor még nem volt bent) ... a saját ip címét tudok pingetni? (nem a 127.0.0.1-et, hanem a 192.168.x.x-et)
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
- Samsung Galaxy A54 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest