- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Facebook és Messenger
- JavaScript topic
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Windows 11
- DIGI internet
- Adobe Photoshop
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenMediaVault
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
Új hozzászólás Aktív témák
-
bnss
veterán
Az jó, ha már jelszót kér. Konkrét típust tudnál mondani, akkor talán van a neten egy manual, amiben benne van a default felhsználónév/jelszó páros.
(#4035) Echoo: ezen a téren nem vagyok nagyon jártas, az AP tud kliens módban üzemelni?
[ Szerkesztve ]
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
bnss
veterán
válasz poffsoft #4028 üzenetére
Vendég fiók engedélyezve van mindkét PC-n?
(#4029) rlazol: biztos hogy a router címe megfelelő (szvsz helyesen: 192.168.1.1 - legalábbis általában)? Az internet beállításhoz csak a szolgáltató DHCP címe kell, ha jól értem. Esetleg a lépcsőházi switch címe.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
válasz Andrewhouse #4025 üzenetére
Router kalauz, ajánlott típusok is vannak.
(#4026) poffsoft: internetátjáró = router. A másik PC is biztosan az mshome munkacsoportban van? Futtass le egy hálózati varázslót, az áltában segít.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
válasz poffsoft #4022 üzenetére
Ha jól emlékszem az svchost.exe-t. Mindjárt utána nézek.
szerk.: Részletes leírás. Comodoról nincs szó, svchost.exe gondolom mászkálhat a hálón, akkor az rendben van.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
válasz Andrewhouse #4018 üzenetére
Milyen routert? totyik lenne a megfelelő hely, de ha már itt vagy és nekem címezted...
Vezetéken vagy vezeték nélkül szeretnéd megosztani az internetet? Mennyit szánsz a routerre?
-
bnss
veterán
Nem szeretnék vitázni veled, mert nagyságrenddel jobban értesz a témához. Lehet, hogy eddig pongyolán fogalmaztam, a TP-Link routernek kellett a Host name-hez emgadnom dínamic IP esetén egy címet, mert sehogy nem volt hajlandó megtalálni. Nem lehet, hogy te a DHCP nevezetű beállításra gondolsz (WAN typeon belül)?
-
bnss
veterán
Nekem eddig mindig meg kellett adnom a host name-hez a szolgáltató DHCP szerver címét, különben nem volt hajlandó egyik router sem felépíteni a kapcsolatot. Tudom, hogy ez a lényege a DHCP-nek, de ha magától nem megy, akkor kénytelen az ember megadni neki manuálisan.
(#3989) Pettencs: én eddig mindig úgy csináltam, hogy csak a DHCP szerver címet adtam meg, semmi mást, majd egy router reboot volt.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
LAN-os internetről van szó? Mert akkor meg kell adni a lépcsőházi switch címét.
szerk.: 604-es dlink router esetén static pppoe-t kell választani, megadni a név és jelszó párost, service name-hez nem _szabad_ semmit sem írni, IP címhez 10.0.0.1-et.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
válasz Pettencs #3980 üzenetére
Ez biztosan nem a kábelnet szerver címe, ez a roter címe. A PC megoldja automatikus cím kérés esetén, de a router más tészta. Javaslom jerry311 útmutatását elvégezni.
(Egy szmájli is elég, nem kell halmozni.)
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
Milyen routert? ez lenne a megfelelő téma, de mielőtt oda mennél, döntsd el mennyit szánsz routerre, a hozzászólásból arra követleztetek, hogy WiFi router kell. A hatótávot előre nem lehet megmondani, a terep határozza meg a viszonyokat.
-
bnss
veterán
Speciális keresés? Ez nekem új, speciális beállítások vannak. Háló van, mert fájlmegosztás üzemel, valamint a nyomtatás is, ha a már emlegetett rendszerjogok vannak érvényben. Jövő héten remélem több időm lesz foglalkozni érdemben ezzel a kérdéssel, akkor visszatérek rá.
Tervezem printszerver vásárlását, így nem sokáig lesz ilyen problémám - remélhetőleg.
-
bnss
veterán
A noteszen nem telepítettem semmit, hozzáadtam, mint hálózati nyomtató. Rendszergazda jogokkal a noteszen és a PC-n egyaránt megy a nyomtatás, ill. most már korlátozott fiókból is elindul, aztán jön a buborékablak. Fájlmegosztás is üzemel, ezért vagyok tanácstalan.
szerk.: ha a noteszen és a PC-n is rendszergazdaként jelentkezem be, akkor megy a nyomtatás.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
Üdv. Nyomtató megosztással van problémám. Nyomtató az egyik PC-re van csatlakoztatva (os: XP), a noteszről (os: XP) csak úgy tudok nyomtatni, hogy ha mindkét gépen rendszergazdaként vagyok bejelentkezve. A nyomtató tulajdonságainál a biztonság fülön nem tudok engedélyt adni a hálózat más tagjára, mert nem tudom hozzáadni hálózati helyet. Varázslót lefuttattam, de nem változott a helyzet.
-
bnss
veterán
Utána kell olvassak, hogy ez pontosan micsoda (eszik vagy isszák).
---
Közben megoldódott a problémám, a hálókártya volt a ludas, az XP felismerte, telepedett is, de nem volt hajlandó úgy működni ahogy kellett volna. Egy csere kártyával minden szép és jó.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
Titkosítás sincs, DHCP-t már nem volt türelmem behatóan tesztelni. A driverek rendben vannak, valószínű, hogy a hálókártya lesz a ludas, kipróbálom majd "facetofce" egy másik géppel is.
szerk.: semmilyen szoftver nem hiányol az XP, de azért majd ránézek még egyszer a biztonság kedéért.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
Net nincs a hálón, ahogy mondod két gép tökéletesen látja egymást. Hálózat beállítása varázsló is volt már, tcp/ip-n kívül az a alap dolgok, fájl és nyomtató megosztás, qos.
(#3170) shev7: tűzfallal kezdtem, kikapcsoltam egyből. Ha jól emlékszem a routert sem sikerült megpingelni, de az biztos, ha az ip címeket aozumatikusan kérem, akkor kapom "a kapcsolat korlátozott..." hibaüzenetet. A router admin felülete eléggé fapados, de ha mac címhez rendelek ip-t, akkor sem megy a dolog. (XP telepítés előtt ment a dolog, igaz volt néha fennakadás.)
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
Ilyet még nem pipáltam, egyik gép (os: XP) tökéletesen látja a másik gép (os: win2000, rosszúl emlékeztem), de a friss XP-s gép sehogysem látja (ping-re nincs válasz) a win2000-es gépet és a másik XP-s gépet sem. A router (Ovislink, ha jól emlékszem) DHCP szervere sem az igazi, de fix, kézzel osztott IP címek esetén sem megy a dolog. Ezen már csak nevetni tudok.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
Félreértettél, a win98-on van a megosztott mappa, amit a másik XP-s notesz tökéletesen tud használni, csak a friss, ropogós XP-n nem tudtam hozzáadni, mint hálózati helyet a megosztott mappát.
Biztonsági beállítások: XP-n lelőve a beépített tűzfal, a win98-on sincs aktív tűzfal.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
Ha tud ilyet a router, akkor az adminisztrációs felületén meg kell találnod. Mindjárt utána nézek ennek a routernek.
szerk.: gugli sem adott sok okosságot erről a routerről, sajnos.
----Viszont most nekem is lenne egy kérdésem, nem sikerült belőnöm egy mappa megosztás egy XP és egy win98 között, routerrel segítségével van megvalósítva a háló. A megosztott mappa az utóbbi op. rendszer alatt fut, egy másik, már régóta használt XP-s noteszről minden szép és jó, de a frissen telepített XP alól nem igazán akaródzik működni. Ping-re nem válaszol a 98, pedig IP-t kap a routertől, az alhálózati masz megegyezik, a megosztás szempontjából még fontos a munkacsoport, az is megegyezik a két gépen. Holnap reggel friss fejjel nekiurgom mégegyszer, de addig is jól jönne néhány tipp, hogy mire figyeljek oda.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
Üdv.
Szintén egy Linksys WRT54GL routerrel osztom a netet, nyomtatót. Utóbbival van egy kis probléma, a telepítés rendben lezajlott, a kliens gépen hálózati nyomtatóként szerepel a nyomtató, de amikor nyomtatni szeretnék, nem történik semmi a nyomtatószervernek titulált PC-n. A tűzfalak kivannak kapcsolva. Kicsit tanácstalan vagyok most. Köszi előre is a segítséget.
-
bnss
veterán
Üdv!
Akadt egy kis problémám egy D-Link DVG-1402S típusú W-Lan routerrel.[link]
Először sikerült belépni admin panelra, varázsló lefutott, aztán később nem sikerült belépnem, mindig csatalakozni akar a böngésző, majd ''A lap nem jeleníthető meg....'' üzenet a következő lépcső...
Resetet próbáltam, de lehet nem nyomtam elég ideig...
Jah igen, még vmi! DSL-em van, PPPoE beállításnál meg kellene adnom a kiszolgáló DNS IP-t?
Vkinek ötlete?
Köszi előre is!"Ép hardverben ép szoftver..."
Új hozzászólás Aktív témák
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Digitális Állampolgárság Program
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Facebook és Messenger
- Autós topik
- Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- JavaScript topic
- Robotporszívók
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
- Xiaomi Pad 5 11" tablet 6GB / 256GB 11" Garanciális + sok ajándék kiegészítő / Ingyen Foxpost és MPL
- Stairville MH-X50 Robotlámpa
- ASUS 1001HA 10,1" netbook
- Huawei MediaPad T3 10 4G/LTE SIM kártyás 10" Android tablet karcmentes dobozos újszerű
- hibátlan, karcmentes ASUS 24" VP249HR monitor (100milliós kontraszt) IPS full hd
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest