Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Synology NAS
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Microsoft Excel topic
- Milyen routert?
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- Google Chrome
- ASUS routerek
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Jim-X
őstag
válasz Ghostman78 #77585 üzenetére
Ahogy irtak is a tobbiek, ekkora tavra mar johet a 88as is 4.5m-re mar inkabb elgondolkodnek egy f@sza projektoron, de az meg ugy mas liga
Nekem valamivel kevesebb a tav 3m-nel es kicsinek tartom mar a 65"-t. Kb 2015 ota nezek 65-t de akkor meg a masik nappaliban volt, ahol 3,5m-rol neztuk a VA paneles Sonyt.
Tavaly nyaron vettem a CX-et, ugyhogy volt egy "kicsi" ugras minosegben[ Szerkesztve ]
A játék az nem játék!
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Sehol nem találok infót róla. Az LG OLED42C21LA ráfér egy 80 cm széles komódra?
-
ImACeltic
őstag
Hali! Rég írtam ide.
Van most egy olyan kérdésem, hogy a VRR okozta raised blacks probléma fenn áll-e még vagy ezt már javították? Ha nem, akkor egyáltalán lehetséges ennek a javítása hardveresen vagy szoftveresen?
Gamer(PS5, PC), sport fan.
-
Gabor970
addikt
4,5m nem elég a 77"-hez???? Szerintem még sok is. 3m-re is sokkal jobban örülnék neki, mint a hatvanötösnek.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Vhiktor
Topikgazda
Ott már elhiszem, én kb. 3 évre tenném amikor már esetleg érdemes elgondolkodni a cserén. Nem igazán fejlődik a technológia WRGB téren, minden évben csak minimális fejlődés van adott kategórián belül, ami a legtöbbeknek szerintem fel sem tűnik.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
daneel_hu
addikt
"@Jim-X : nincs meg a távolság a 77"-hoz, kb 4.5 méterem van"
2 - 2,5 méter elég saccra.
-
Vhiktor
Topikgazda
Én is ezt mondom :)
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
senior tag
válasz Vhiktor #77583 üzenetére
4k streaming adásokat, és 120Hz 4K xbox játékokat néztem, azaz próbáltam nézni , a szomszéd C21LA tévéjén.
Én spec semmi extrát nem vettem észre , amiért érdemes lenne kb 2x annyit fizetni érte ugyan akkora méretben
@Jim-X : nincs meg a távolság a 77"-hoz, kb 4.5 méterem van -
Jim-X
őstag
válasz Ghostman78 #77582 üzenetére
En ha valtok a 65CX-rol, akkor minimum 77"-ra, szerintem csak akkor eri meg ha nagyobbat veszel.
A játék az nem játék!
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Ghostman78 #77582 üzenetére
Eddigi tapasztalataim szerint nem sok, legalábbis képminőségileg nem lesz hatalmas különbség.
-
senior tag
65CX-ről van értelme "frissíteni" 65C21LA-ra ?
-
Vhiktor
Topikgazda
Abban az esetben igaz, ha valaki a TV adásokat max fényerőn nézi. Ha ez a helyzet akkor messzire el kell kerülni.
Illetve ha megy naponta 8 órát háttérben a tv, arra sem vennék oledet.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
rainman72
nagyúr
Elég keveset mentek az oledek még.
Nincs idő igazából rá.
Nekem lcd-n se volt bejövős a mozi meg a filmmaker mód,oleden se.
A Philips szabványosba SDR-ben,DV-nél mindig fényes mód.
Ezek kicsit megpiszkálva
HDR-ben az oled fény 90 körül a fényerő 50 környéke,de a Hisense-n asszem csak 45-n van.
Színtelítetség nem rémlik,nem vok otthon,de talán 60
Ja megy rajta tv adás is persze nem napi
6-8 órában.
Illetve este az Eco 3-4 óra kapcsolja ki ha úgy alakul.Nem igazán azon kattog az agyam hogy mi a helyes meg mi nem,tv és kész.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
HF77
őstag
üdv.
ez mennyire jellemző manapság, vagy ez a dolog a mai napig él?"Az OLED TV jelenleg tehát elsősorban inkább azoknak ajánlott, akik főként film és sorozat nézésre használják a televíziójukat. Aki főleg TV adást néz, és naponta órákig ugyan az a csatorna virít rajta azoknak talán inkább az LCD technológiájú TV-k ajánlottak, amennyiben félnek a beégés kockázatától"
köszi
[ Szerkesztve ]
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
PiE137
senior tag
Sziasztok,
Egy technikai kérdés:
LG OLED Tv-n (WebOS 7) működésre lehet bírni böngészőből a Telekom TV GO-t?
Az élő adásokat nem akarja lejátszani. Érvénytelen kérés, vagy mi a hibaüzenet.
Erre van megoldás, vagy felejtős?Köszi a válaszokat!
-
blakey
titán
Igen, tehát ha beállítottál egy neked tetsző képmódot, és azt szeretnéd használni, akkor azt minden bemeneten ki kell választanod. Pl. nálam 4 képmód van 1 bemeneten, SDR, HDR10/HLG, HDR10+ és Dolby Vision.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Jim-X
őstag
-
blakey
titán
Minden bemenetre érvényesíteni kell egy beállítást, ebben az esetben a Netflix is egy bemenetnek számít, tehát ott is legyen érvényesítve a beállított képmód. Az élénk mód számomra minden készüléken nézhetetlen és természetesen amellett, hogy a szemet is bántja, maga a készülék is "károsodhat", de napi 1-2 óra nem feltétlenül jelenthet gondot.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
rainman72
nagyúr
-
Jim-X
őstag
Sziasztok.
LG OLED65CX-en megy a PS Jatek modban, HDR, SDR filmek normal modban. De mostanaban vettem eszre, hogy a zasszony amikor nezi a Netflixet a gyerekekkel, akkor atkapcsolja Elenk ( ) modba.
Ha megy 1-1 orat neha Elenk modban, de amugy altalaban nem abban hasznaljuk, akkor ez okozhat problemat?Amugy el nem tudom kepzelni, hogy az a tulszaturalt fosh, hogyan tetszhet nekik...a sima cinema beallitasra azt mondjak sarga...
A játék az nem játék!
-
Sliderxy
senior tag
-
alaves
addikt
válasz susa03 #77563 üzenetére
Ha nem kell 'grading' monitor tudás és elég a méret akkor legjobb választás. Beégés elkerülhető: "Képernyő mozgása: be' + 'Logó fényerejének beállítása: magas' + SDR 25-35 OLED fény (100-120 nit) (win10-11 HDR 75-100 OLED fény) + 'Pixeltisztítás' (1 órás) az igénybevétellel (extrém napi üzemidő 12+, magasabb OLED fény, sok statikus elem) arányos időközönként való futtatása.
PC monitor beállítások (SDR):
HDMI: PC ikonmód (full chroma)
Képmód: Játékoptimalizáló
OLED-pixelek fényereje 25-35
Kontraszt 85
Képernyő-fényerő 50
Automatikus dinamikus kontraszt Ki
Maximális fényerő Ki
Gamma 2.2
Fekete szint Automatikus
Színmélység 50
Árnyalat 0
Színskála Automatikus érzékelés (szürkítve)
Színhőmérséklet Meleg 50
Szemkímélő Ki
Élesség 0
Szuperfelbontás Ki
Zajcsökkentés Ki
MPEG zajcsökkentés Ki
Sima gradiáció Ki
TruMotion KiSamsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
susa03
csendes tag
Sziasztok, valakinek van tapasztalata vagy infója az alábbi LG OLED tv-ről: LG OLED42C21LA
Monitornak szereném használni+ps5+csak steaming szolgáltatások. Mennyire kell tartani a beégéstől stb... köszönömsusa03
-
Bazsi747
aktív tag
Sziasztok.Minap csinált a tv egy pixeltisztítást saját magától, először azt hittem én indítottam el véletlen de nem.végzett is vele rendben és ennyi változás nem történt szerencsére.Ezt azért csinálja a tv mert valami problémát talált vagy ez tejesen oké így?Első oled tv-m és végletekig nem vagyok pro a témában,csak használom mint egy halandó és kész.PS5 höz vettm meg filmezni.(LG C1).Köszi előre is a segítséget
-
Dißnäëß
nagyúr
Túl jó az Androidja és az Ambi kilóra megvett 3 éve egy kisebb, LCD-s Philips-nél (amit váláskor zasszonynak adtam). Mondjuk 10 év múlva már ezek is csak ON/OFF és input váltásra lesznek max jók (pláne az OLED-ek gondolom), szoftver elévült lesz, HTPC majd hajtja. Igazából nekem egy 65-ös "monitor" is elég lenne, nem kell a sok tv csicsa + szoftver, összerakok egy HTPC-t pillanatok alatt, de az alsó házban a "buta"-smart (minden, ami nem-Android) tv-kkel kapcsolatban fenntartásaim vannak. (Maradva OLED-nél) + nincs Ambi.. - gyors sakk-matt, Philips és 706, azt hiszem.
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
Urak, nagyon szépen köszönöm a tanácsokat, hálás vagyok. Sokat segítettetek.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Vhiktor
Topikgazda
Nem tudom az árakat, de tegyük fel hogy egyforma az áruk en ebben az esetben magnak inkább a c2-t venném, de ha bevallt a panasonic akkor ezeket is nyugodtan megveheted.
[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
válasz Dißnäëß #77543 üzenetére
706-os is tudja az összes szabványt amit a 806, Ambi 3 oldalas és nem azt a fémből készült prémium hatású távszabályzót kapta mint a 806. Fényerőben hogy van-e különbség arra még mindig nincs határozott válasz, van ugyan egy forrás amire hivatkozni szoktak, de őszintén szólva engem nem győzött meg, de akár lehet is. Hogy ekkora legyen a fogyasztás különbség, azt kétlem, mert máshol meg 106kWh-t írnak, de akár lehet ez is Nekem nem ért meg anno 60eFt különbséget, maradtam a 65"706-nál.
#Kaba: kb. szerintem is.
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Dißnäëß
nagyúr
Huh nagyon egyformák.. Nem tudom, ez Neked nyílik-e, összehasonlító. [link]
- A 706-os 3 oldalas Ambilight 4 oldalas helyett
- A 806-osra ír HDR 10+ Adaptive-ot
- A 706-os 137kWh (G), a 806-os 99kWh (F). Gondolom a 706-os extra fogyija nem mutatkozik meg nagyobb fényerőben..Kérdés, hogy a 806-os megéri-e a 80e plusszt. (Szerintem nem, de javítsatok ki kérlek, ha valami nagyon hasznos über dolgot benézek, hajlok a 706-os fele most).
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok,
A "milyen TV-t vegyek-ből ide irányítottak, remélem, innen már nem leszek elküldve:
Hoznám a gyors kérdést: két 65"-os Philips között billegek, 65OLED706 ill. 65OLED806. Akarjak a 806-ért nyújtózni ? A 3 helyett 4-oldalas Ambilight vállvonós, amúgy meg próbálom kideríteni, mivel több még.. nagyon egyformának tűnnek.
B. opció, hogy várjak még OLED-el ? Húzok Philips fele és van itt az OLED+, ami fogalmam sincs, mit takar náluk, viszont Samunál bejött a QD-OLED és azt mondják, nagyon game changer. Tényleg az ? (Utálom a Samukat amúgy, de mivel HTPC lenne alatta, szerintem kiválasztom a bemenetet egyszer, és onnantól csak a power gombot nyomkodom a TV-n, semmi mást).
Most mondanám, hogy meg kéne úszni az OLED-et úgy 5-600-ból, de ha azt javasoljátok, hogy várjak, míg jön lentebb a QD-OLED (vagy van LG-nek is valami a tarsolyában, a Philips tőle vesz panelt), akkor várok. Nem sürgős.
Köszi minden építő véleményt.
-
Vhiktor
Topikgazda
Pontosan melyik panarol van szó?
-
Andy975
csendes tag
Szasztok!
Van valakinek tapasztalata Sony KE48A9BAEP OLED tévéről?
-
alaves
addikt
válasz Hashvrad #77533 üzenetére
ABL nálam nem látható, mert SDR-ben 33-as OLED fényt használok, ASBL pedig kikapcsolható szerviz menüből. Nem gondolnám, hogy a beégésre esély lenne SDR 100-120 nit mellett (C1: ~4000 - OLED754: ~12000 üzemóra). A beégés elleni védelmeken túlmenően az igénybevétellel (OLED fény, statikus elemek mennyisége, napi extrém 12+ óraszám) arányos időközönként, idejekorán futtatott 1 órás pixelfrissítő hosszú időn keresztül kiegyenlíti a pixelek fénysűrűségét.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Hashvrad
tag
válasz alaves #77531 üzenetére
Jelenleg egy sima Samsung LCDt használok monitornak, de nagyon erősen gondolkodok egy LG C2-esen. Ezekkel a megoldásokkal az 1-2 éves beégési idő mennyivel tolható ki? Pár hónap, vagy évek?
Valamint az ABL és társai mennyire agresszívek játék és sima windows alatt?
R7 5800X | RX 6900 XT | 32 GB@3200 | LG C2 42"
-
alaves
addikt
válasz kzsolti83 #77530 üzenetére
-igen, beállítható: HDMI jel on/off > TV on/off (készenléti módban minden 'figyelő' növeli a fogyasztást, én inkább a táv. piros gombját használom)
-optimális nézési távolság egyéni, ahogy kényelmesebb a szemednek (nálunk 55"-nél PC használatkor ~75cm /4k/60Hz)
-beégés: PC-n a statikus elemek számának csökkentése (pl.tálca elrejtés, 1 perces képernyőkímélő, fekete vagy mozgó háttér, stb), TV-n 'logó fényesség: magas', 'képernyő mozgása:be', SDR-ben lehetőleg 100-120 nit (25-35 OLED fény) fényerő használata (win10-11 HDR-nél lehet max. OLED fény)
-TV: 'Játékoptimalizáló' képmód - PC ikonmóddal (full chroma átvitel) (ezzel az egy kombinációval 'automatikus' a színtér érzékelés)
Ha zavarna az ASBL: service menu: 'TPC és GSR: off'Ezeken túlmenően, ha a topikon belül keresel, szinte mindenre választ találsz.
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
lolchief70
aktív tag
Sziasztok! Valaki tapasztalt már olyat, hogy az LG oled (Cx modell 2020-as) a csatlakoztatott hdd-re Tv-ből felvett műsor csak 1-2 nappal később jelenik meg a listában?
Egyszerűen nem jövök rá miért csinálja ezt.[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
válasz OPiiPO #77526 üzenetére
értem értem. Ha € árfolyamfüggő az ára, akkor egy évvel ezelőtti 360Ft és a mostani 405Ft 13% éves drágulást indokol(na). Ugye ezek számok, amit nehéz lenne hamisítani.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
kzsolti83
csendes tag
Akinek 48 colos C1, vagy 42/48 colos C2 monitorként történő használatával kapcsolatban van tapasztalata, megosztaná? 42 colos vételén gondolkodom, PC-hez lenne, elsősorban játékra. Köszi
-
MajorPro
csendes újonc
Sony 65-A80K vagy LG65C2 között melyiket választanátok? A rendszerbéli különbségekkel tisztában vagyok, azzal is h Sonynál van DTS, LGnél nincs. Elsősorban filmezésre/streamingre lenne használva, emellett sport és alkalmanként gyerekcsatornák. Nincs konzolom jelenleg. Szükséges-e kalibrálni őket?
-
kzsolti83
csendes tag
Szerintetek 415 ezerért egy LG OLED55C22LB -t érdemes megvenni? Vagy vajon le fog ennek menni az ára belátható időn belül ennyire? Vagy van olyan TV ebben az árban, ami tudásban min. ugyanezt tudja 55 colban?
-
powerup2
addikt
válasz Tdizsolt #77514 üzenetére
hát ez komoly mennyiség alkatrész terén is.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Tdizsolt
senior tag
válasz powerup2 #77512 üzenetére
Köszi! A bútor most nem opció sajnos, egy komplett fal, aminek a lecserélése költséges lenne. Az 55" is úgy férne be, hogy a konzolt és a tv feletti polcot is feljebb kellene fúrni, de az részlet kérdés.
A kocsi?...Háát... Vezérlés csere + összes sallang,első gátlók, első-hátsó futómű összes szilent,első stabpálcák, hátsó hossz lengőkarok, motortartó bakok, hidrotőkék, SWIRL szelep, veztengely szimering,belső féltengely gumiharangok... Kb ennyi...Psn ID: Tdizsolt
-
powerup2
addikt
válasz Tdizsolt #77511 üzenetére
Max bútor váltás ha van rá mód és lehetőség . Részvétem a kocsi miatt amúgy mi baja van hogy ennyibe fáj ?
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz BoneDragon #77508 üzenetére
-
BoneDragon
veterán
Topik jelenleg.
-
powerup2
addikt
válasz jookomak #77504 üzenetére
-
powerup2
addikt
válasz jookomak #77504 üzenetére
Nem az a márka ez tuti ebbe rendes bosch motor van és 1.3 millió volt az ára akciósan !!!
-
powerup2
addikt
válasz Skyhunter #77502 üzenetére
Köszi majd előkeresem a papirjait de olaszból jött a kanapé vártam rá 6 hónapot.
-
powerup2
addikt
Arcam zenén is kiemelkedő nem csak a filmeknél hozza a formát. Nálam már megfordult pár márka és eddig erre mondom jószivvel hogy mindenes. Előtte Anthem volt az filmre nagyon jó volt zenére sem rossz de az arcam sokkal jobb ezen a téren. Arcamnál a dirac kiváló munkát végez ha ért hozzá az ember!!! és a hdmi része sem bugos mint sok kommersz erősitőé. És egy jó tanács a rendszeredhez azt a szegény centert szedd ki a szekrényből mehetne a szekrény tetejére és a tv meg a falra. Sokkal jobb hangot kapnál a dialogusok terén. Mert ugye a filmeknél a center dolgozik leginkább.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Lexus, Toyota topik
- Steam topic
- Parfüm topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest