Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz Hashvrad #77840 üzenetére
A win-en alapból 'be' állásban van a játék mód, nem az okozza (ki-be próbáltam). A win10 HDR módban 'állítgatja' a fényerőt, pl. ha a fórumot leküldöm a tálcára akkor a halvány háttérképen látszik, hogy hirtelen megemeli a fényerőt . Szóval nem a TV a hibás (persze 'AI-fényerő: ki'). Ha zavar és nem feltétlenül szükséges a HDR, akkor SDR-ben használd a win-t. Nálam is SDR-ben van, mert az esetleges HDR anyagnál a madVR-ben beállítottam, hogy küldje a HDR metaadatot (YT HDR-t esetén pedig átkapcsolsz win HDR-re addig).
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz Hashvrad #77836 üzenetére
"Windowsba (sötétmód, Chromeban is) néha feltekeri a fényerőt, random."
Egy OLED TV sem csinál ilyet, hacsak nincs az energiatakarékosság opció bekapcsolva automatikus módban, vagy ha a megjelenítendő forrás valamilyen paramétere erre utasítást nem ad.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Yodamest
veterán
válasz Hashvrad #77814 üzenetére
Fú ez jó kis írás lett, szeretem ha valaki nem sajnálja a betűket hogy kifejtse a dolgokat.
Nálam az ABL biztosan nem lesz gond, mert sötét módban van a windows is és a böngésző is, szóval minden háttér fekete. (vagy hát jelenleg szürkés )A betűktől félek kicsit én is, mert minden tesztben írják, hogy az bizony nem olyan szép, mint egy lcd tv-n. A beégéstől eleinte féltem, de ahogyan egyre többet utánajártam a témának, meg feltúrtam a netet a vásárlás miatt, úgy egyre inkább megnyugszom.
A fényerő miatti rinyát egyébként nem is értem, meg sokan 100%-on használják meg ilyenek, szerintem nálam max 60-70 körül lesz, de még talán annyin sem.
A mostani lcd-m is vicces, de 100/10-es fényerőn megy és bőségesen elegendő mindenre, szóval ebből kiindulva nekem tuti nem lesz gyenge a fényereje, sokan szeretnek reflektorba nézni vagy nem tudom, akik emiatt sírnak. Ezt csak a beégés kapcsán írom, hogy már csak emiatt sem félek tőle.Valószínű én is a 42"-est fogom venni, elvileg holnap megyek érte, már nagyon izgatott vagyok. Egy hétig túrtam a netet, hogy 42 vagy 48, de úgy vagyok vele, hogy bár megszoktam már a mostani 48-ast, de egy kicsit mindig magasnak éreztem, meg sokszor rossz is volt, hogy "szinte" 2 emberes. Azért a 42-est asztaltakarításnál vagy bármi simán csak át tudom majd pakolni addig egy másik asztalra egyedül is, ez nagy előny.
-
alaves
addikt
válasz Hashvrad #77533 üzenetére
ABL nálam nem látható, mert SDR-ben 33-as OLED fényt használok, ASBL pedig kikapcsolható szerviz menüből. Nem gondolnám, hogy a beégésre esély lenne SDR 100-120 nit mellett (C1: ~4000 - OLED754: ~12000 üzemóra). A beégés elleni védelmeken túlmenően az igénybevétellel (OLED fény, statikus elemek mennyisége, napi extrém 12+ óraszám) arányos időközönként, idejekorán futtatott 1 órás pixelfrissítő hosszú időn keresztül kiegyenlíti a pixelek fénysűrűségét.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest