Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosszus87
senior tag
válasz Vhiktor #78198 üzenetére
Én eddig abban a hitben voltam, hogy az új Evo panelek legnagyobb előnye, hogy nagyobb fényerőre képesek mint a régiek, de akkor ezek szerint nem.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
krx21
nagyúr
válasz kolosszus87 #78197 üzenetére
Bár ahogy nézem, a nem Evo paneles C2 csak 42”-ra igaz és ott is a 2022Q2 előtti gyártásnál. A kalibrált fényerő lehet igaz, de attól még az lehet Evo panel. Valószínűleg azét mert nagyobb a szoftveres “óvatosság” az LG részéről mint a C1-nél.
Mindenesetre én elégedett vagyok a C2-vel, a E9 után. A megnövekedett színtér látható. Meg persze egyéb finomságok is. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz kolosszus87 #78197 üzenetére
Azok a C2-k amikkel eddig találkoztam 740 nit körül mozogtak kalibraltan.
Azok a c1-k amik nem evo panellel vannak szerelve, rendre magasabb fényerővel rendelkeznek mint az Evo panelesek.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
kolosszus87
senior tag
Igaz, sőt...még talán a nagyobb méreteknél is lutri, hogy melyiket kapod. Legalábbis FlatspanelsHD egy 65-ös méretű C2-t tesztelt le és a fényereje nem érte el egészen még azt a szintet sem amit az előző évben az Evo panel nélküli C1-nél mértek!
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
xavix13
őstag
válasz sakal83 #78189 üzenetére
És ha rá van írva a számlára h eleve így lett vásárolva? Vagy ha gond van vele, nem háztól házig intézi az ember a garit, hanem vissza az üzletbe aztán rájuk borítani az asztalt. Tudtommal ha hivatalos gari, nem csak a gyártó, hanem a forgalmazó is köteles érvényesíteni a jótállást. Azt meg hogy meccselik már le a gyártóval vagy a szervizzel engem nem érdekel
[ Szerkesztve ]
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
bnorci71
addikt
válasz ferenck #78186 üzenetére
Nem nekem is új nekem sem jelezte a Tv
na ezekre kíváncsi leszek
-Stabilitási problémák javítása (újraindítás, lefagyás)- Javítás a csatornarögzítés sikertelensége miatt, mert a merevlemezen nincs szabad hely
Mert hogy azzal már nem is foglalkoztam hogy hiába törlök a HDD-ről a területet nem kapom vissza csak ha formázom a HDD-t"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz #55665408 #78185 üzenetére
Az olyan gyártókat el kell kerülni
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
krx21
nagyúr
Neten találni infót, hogy nem mindegyik C2-ben van Evo panel… [link]
Ez igaz?[ Szerkesztve ]
-
xavix13
őstag
válasz Vhiktor #78183 üzenetére
Hivatalos itthon nagynak számító műszaki bolt, nem sufniker.
#78185: Nomac91: Elejében még követtem a topikot volt rá példa h az LG cserélt komplett kijelzőket háznál is. Vagy ez csak LG specifikus dolog?
Egyébként ha áruházi 12k óra 0/24ben nem lett beégés rajta nem hiszem hogy otthoni használatnál gond lenne ebből már. De nyilván megkell nézni élőben h van-e baja.
Maskerdes a kondik állapota milyen lehet még a többi alkatrész mennyire fáradt meg az extrém üzemtől. De van rá 2 év gari..[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Lehet, csak nekem újdonság, de már 2 firmware frissítés is kijött a lenti tévékhez a 222 végű óta, ez volt az én oled8006 tévémen, de még egyszer sem kiabált, hogy frissítés van akarod-e telepíteni. Kézzel futtattam, akkor jelezte.
Itt a pdf leírás, hogy mit tartalmaz: [link]
Philips 2K21 85x6/9006/9206/9636/OLED706/OLED8x6/OLED936
Philips 2K22 8507/88x7/OLED707/OLED807 /PML9507/OLED907/OLED937Apróhirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/ferenck/
-
sakal83
addikt
Sziasztok
55eg910vt szeretnek falra rakni. Tud esetleg valaki kompatiibilis fali tartót ajanlani?
Köszi
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz xavix13 #78182 üzenetére
Ha hivatalos garival van akkor mem aggódnak, ha baja lesz akkor garit érvényesíteni.
-
xavix13
őstag
Sziasztok!
Lenne jó áron lehetőség venni 150kért, egy Philips 55oled805t, hivatalos helyről garival, viszont ami a bibi hogy van benne 12k üzemóra, bemutató db volt. Ha jól számoltam az kb másfél év 0-24 üzem folyamatosan. Nem láttam még élőben, de ha nincs burn-in és komolyabb baja, megérheti ezzel foglalkozni vagy nem ér ennyit se a dolog? Szülőknek otthonra elgondolkodtam rajta, h legyen egy normális tvjük a mostani csoda helyett...
Nekem b8 LG van már 3 éves elmúlt, de tized ennyit ment, annak még semmi baja.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz greyslay #78179 üzenetére
Véletlenül nem a bfi-vel kevered?
-
greyslay
aktív tag
Hallott már más is arról a problémáról, hogy a C2 4k ban nem tud 120 hz et
"embertelen ember munka"
-
bnorci71
addikt
válasz Pro Koryak #78174 üzenetére
a közel látásd magad is észreveszed rövid a kezed a telefonhoz, könyvhöz újsághoz, a távol látást orovos hamarabb mondja mint tet észreveszed
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Pola-Roid
aktív tag
válasz Pro Koryak #78174 üzenetére
23 éve (mióta cukros vagyok) járok évente szemészeti kontrollra.
-
Pola-Roid
aktív tag
válasz bnorci71 #78171 üzenetére
A hang részében igazad van, az nekem is fájó pont, hogy nagyobb térben jobban tudna a soundbar meg a két hátsó hangfal is érvényesülni. De most hova rakjam a soundbart, ha nem a TV elé? Mögé vagy mi?
Nálunk a nejemmel szoktam filmet vagy sorit nézni (gyerek 1 éves, 3 éves koráig minden képernyőtől és kijelzőtől tiltva lesz, nem kell, hogy olyan hülye legyen, mint az apja), de neki általában az ölemben van a feje. És szerencsére az OLED képe nem nagyon változik akkor, ha nem pont szemből nézed.
-
bnorci71
addikt
válasz alaves #78169 üzenetére
értem én a mozi élmény reprodukálása
De az első vagy az utolsó sor élményéértDe ha már élmény a valós élménytől akarsz többet? Mert a színházba se mész nagyítóval mert egy mai 1080p jó minőségű anyagnál is többet látok egy arc totál képen mint a kozmetikusa vagy a fogorvosa a színésznek
De tény aki a miteszer szintig kíváncsi a részletekre megkapjakrx21
az utolsó mondatoddal nagyon egyet értekTényleg ha már így belemerültem
szóval az 50" tévéhez 1m-re kellene ülni a mozi élményhez és a hangrendszert meg toljam "fülhallgatónak" a fejembe, vagy arra mi az ajánlott távolság?
arról nem beszélve így 1 személyes lenne a moziélmény mert a mellettem ülő két ember már a tv kávájával ülne szembenRájöttem ezért fontos a betekintési szög
na jó ez már a trolkodást súrolja"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
alaves
addikt
válasz bnorci71 #78168 üzenetére
Így igaz, hozzáteszem, hogy itt a mozi élmény reprodukálásáról van szó és 4k felbontásra vonatkozik. Pl. 4k-nál 60 fok feletti, 1080p-nél 33 fok vízszintes látószög ajánlott.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
bnorci71
addikt
válasz Pola-Roid #78166 üzenetére
ha neked jó az a lényeg csak én furcsálom mint ahogy az 50" tévét monitornak egy íróasztalon
tehát az ajánlás szerint ha 3,7m-re ülök a tévétől akkor földtől plafonig kel érnie a képnek az 2,5m magas az mennyi átmérőben 200""If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
greyslay
aktív tag
Lehet azt tudni, hogy lesz -e még C1 48" -ban, vagy már csak a mall.hu nál lehet kapni és annyi
Viszont akkor maradok a Philips806 -nál ahogy nézegettem nagy különbség panel tekintetében nincs?!"embertelen ember munka"
-
Pola-Roid
aktív tag
válasz Yodamest #78159 üzenetére
Nézd, én hónapok óta napi szinten így használom a tévét és nagyon tetszik. Azt meg kétlem, hogy a Pana nem jót írt ki a honlapjára, mert amúgy a Sony-nál is dettó ez van. 65" 4k tévénél az ajánlott nézési távolság 47" Ez még 1.2 méter sincs, ha szigorúan vesszük
-
Pola-Roid
aktív tag
válasz Pro Koryak #78158 üzenetére
Már 15 évesen fél napokat ültem CRT tévé előtt és C64-el játszottam.
Később, vagy másfél évtizedig 27" monitort néztem kevesebb, mint fél méterről, mikor PC-n játszottam. Utána jöttek a "lapos" tévék... Hja, és melóban is napi 8-10 órában monitor előtt ülök. Előtte meg utána itthon gépezek, este film vagy sori és játék a 65"-n 1.2 méterről. Amikor ezek nem játszanak, na akkor nyomkodom a telefon kijelzőjét
Most 45 éves vagyok kutya baja a szememnek. Szóval kb. ez a pont leszarom kategória -
Jefedrin
tag
válasz Pro Koryak #78162 üzenetére
Én a 48”-ost nézem ~3,5-4/6-8 méterről, ha tévézek. Tökéletes számomra.
Margit, ne hízelegj, ne hízelegj. Még a végén nem verlek meg!
-
Pro Koryak
addikt
válasz alaves #78160 üzenetére
Alacsony fényerőn is közvetlenül a szemedbe világít, ez benne a gond.
Nálam 55" ~2,4m-ről, innen esetleg 65"-os még elmenne, de gyorsabb jobbra-balra mozgásnál valószínű szokni kellene.
Nekem az az ideális nézési táv, amikor kényelmesen átlátom az egész képet, nem kapkodom a fejem jobbra-balra, nem "kamillázik " a szemem gyorsabb mozgásnál sem. -
bnorci71
addikt
válasz Pola-Roid #78156 üzenetére
a pixel számolás vicc akart lenni csak lemaradt
most kíváncsiságból betoltam az arcomba a monitort 1,5 képmagasság távolságra. Jujj fogalmam nincs mi van a kép szélén és fejmozgás nélkül csak szemmozgással nem is tudok kinézni szinte a sarokba. A Mandalóri 3.évad előzetesét nem bírtam így végig nézni
De kinek a pap, kinek a ministráns fiú
Alaves
Ha nem látod élesen a tévét akkor szemüveg kel nem a távolságot növelni csökkenteni.
Multis szemüveget hordok, de monitorhoz cégnés fix dioptriást használok otthon tévézéshez hol ezt hol azt. Ennél a problémánál pl ha túl közel ülsz egy multifokális szemüveggel a készülékhez folyamatosan mozgatnod kel a fejed mert a szemüveg távol látó terébe nem fér be a tévé magassága. Fekve is csak fix dioptriával lehet tévézni."If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
alaves
addikt
válasz Pro Koryak #78158 üzenetére
Figyelemmel az SDR referencia fényerőre, ezért is használom ~100 nit-en (33 OLED fény), HDR/DV-ben pedig 75-ös OLED fénnyel, amelynél a csúcsfények már nem bántják a szemem. Ez a használat OLED kijelzővel valószínűleg töredéke a ~30 év CRT TV-zés + ~20 év CRT monitor használat által okozott terhelésnek.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Yodamest
veterán
válasz Pola-Roid #78155 üzenetére
Én az ismerősi körömben nagy kijelző mániásnak számítok, mivel 2 évig 48"-os tv-t használtam monitornak, ezen kb mindenki kiakadt. De arra, hogy 1,2 méterről 65" még én is azt mondom, hogy too much. A filmezős tv nálunk 65"-ös és eggészen biztos, hogy pláne mozgásoknál, akciójeleneteknél egyszerűen zavaróan szétesik a kép a szemed előtt ekkora méretben ilyen közelről.
Nem tudom mit szívtak a Panánál, de ez biztosan nem jó támpont ami az oldalukon van. Én sem azt mondom, mint ennek szöges ellenkezőjét állítók, hogy 65"-t 6 méterről kellene nézni meg ilyenek, de oda szerintem egy 2 - 2,5m minimum kell.
-
alaves
addikt
válasz Pola-Roid #78155 üzenetére
Egyébként egyéntől függ (pl. szem élesség) az optimális nézési távolság. A Panasonic ajánlása korrekt. Csak egy példa: többen azért vesznek pöttöm OLED-et monitornak, mert pl. az 55"-esnél átlagos monitor nézési távolság mellett látják a 'pixelsűrűséget'. ~75 cm-ről a 65"-77"-nél már talán látnám, de nem valószínű.
-
Pola-Roid
aktív tag
válasz bnorci71 #78152 üzenetére
50" és 1m esetén csak akkor látod a pixeleket, ha full HD a készülék, 4k-hoz ennél közelebb kell ülnöd
Egyébként tényleg olyan, mint a moziban, de nem az első sorban, mert ott mindig megfájdul(t) az ember nyaka, annyira felfelé kellett nézni. Nem is járok évek óta moziba, és szerintem nem is fogok soha többet menni
-
félisten
válasz Hakami #78153 üzenetére
Ha tesztelni akarod mit tud filmek alatt Streamben ajánlom A gyűrűk ura : hatalom gyűrűi sorozatot Prime-on ,BR lemezen vagy rip-ben a 007 Nincs idő meghalni-t . nagyon ott vannak, a hatalom gyűrűi konkrétan ver mindent, amit eddig láttam Stream felületen, Blurayen pedig az új 007 lett nálam az etalon.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Hakami
csendes tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok/álltam és sokat olvasgattam itt a fórumot. Meg is győztetek, hogy nem kell rettegnem az oledtől. Ma meg is rendeltem egy lg 65c21la-t. Ezért is írok, hátha másnak is jól jön az infó. A vodafone-nál 598000Ft-ért akár kamatmentes részletre is hozható, bármilyen alap előfizetés mellé 24 hónap hűséggel. Szerintem igen baráti az ár.
Remélem nem fogom megbánni, bár a mostani 10éves 42" LCD után ég és föld lesz a különbség az biztos -
bnorci71
addikt
válasz Pola-Roid #78150 üzenetére
a pixeleket számolod?
De most komolyan hogy lehet 1m-ről 50" tv-t nézni? A régi 40" felkerült a Lego-s asztalomra 70cm-re talán, Legózás közbe stílusosan a SW ment rajta néha odanéztem hát mint amikor a moziba az első sorba ült az ember"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Pola-Roid
aktív tag
Mindig jóval egyszerűbb (és olcsóbb ) a készüléket közelebb vinni, mint nagyobb képernyővel rendelkező tévét venni. Én 1 méterről néztem az 50"-t, most 1.2 méterről a 65" és még most is elcsodálkozom néha, milyen brutális nagy, pedig már hónapok óta megvan
-
kolosszus87
senior tag
válasz Gabor970 #78147 üzenetére
Nemtom, én is 50-es plazmáról váltottam 65-ös XH90-re, de nekem azért hirtelen elég "húvazze mekkora" feelingem lett, mondjuk 2 napig, aztán meg is szoktam. Először csak 55-re akartam váltani, de az tényleg minimális ugrás, nem feltűnő...így inkább 65-re mentem. Ezzel most így lassan 2 éve elégedett vagyok, nem érzem, h nagyobb kellene így 2,5 méterről.
-
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Tizedes1 #78143 üzenetére
Ilyen felhasználásra vedd a C835-t, nagyon jó tv, nem fogsz csalódni.
[ Szerkesztve ]
-
kolosszus87
senior tag
Szinte kizárólag tv műsorok nézésére én biztos nem vennék oledet...otthoni mozizásra, játékra annál inkább. Egyszerűen túl drága és "érzékeny" műszer ez, hogy aztán ne használjam ki a képességeit, mert tv műsorokkal nem lehet. Akkor már inkább az olcsóbb lcd, de egy miniledes tv képességei is bőven túlmutatnak a tv műsorokon. Sportműsorokra egy bármilyen 100hz-es és VA panelos lcd-t elégedetten lehet használni.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
'Helyi kép védelme: magas' és 'OLED kontraszt: 25-40' (100-120nit) beállítás esetén 806, nagyobb fényerő igény esetén C835. OLED is csak akkor, ha jelentősen jobbnak látod a képét a miniLED-esnél.
-
Tizedes1
aktív tag
válasz Gabor970 #78000 üzenetére
Oooo. 30%-kal nagyobb kép nem a várt hatást hozta magával? Érdekes.
Mert 50"Panasonic plazma után (12:éves,meg működik) én is oledben gondolkodom a 65oled806ban(nézési távolság 2,5-3 méter) . Nekem oled vagy miniledven a 75" irreálisan magas ár.
Kedves fórumozók.
Amiért itt vagyok és ide írok,az nem más,mint a felhasználási szokásom.
Tv adás 95%-ban hd/SD sportműsor.
Eddig zoom1 és normál 16:9kozott váltogattam a beégés veszélye miatt a képet.
Igen, 100perc statikus kép kedd-szerda, csütörtök,szombat, vasárnap. Ebből 3-4alkalommal meccs vége után kikapcs.
Ha a Philips 65oled806-tal is ezt kell játszanom, hogy a sport 1 logo ne égjen be az m4 és spiler mellé, akkor bármennyire is oldeset szeretnék, a TCL 65c835 lenne az ésszerű választás.
Jól hiszem?Arról nem is merek említést tenni, hogy ha nem vagyok otthon és home office/betegszabi alatt az asszony / gyerek bekapcsolja a tv-t, rajtam kívül senki sem figyel a beégésre.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
Nyolc hónapig halasztgattam de végül jeleztem a Philipsnek, hogy a tévénk (48/806) szürke, fehér anyagoknál a képernyő egyik oldala piros tónusú. Néha órákig nem látszik de aztán jön egy havas táj vagy hasonló és látható lett megint az elszíneződés.
Nem sok reményt fűztem hozzá, hogy megoldást kapok a gondomra, de ma végül kijöttek és a végén összecsomagolták és elvitték a tévét. Ilyenkor kijelzőt vagy tévét cserélnek a Philipsnél??A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
krx21
nagyúr
válasz kolosszus87 #78138 üzenetére
Nyugodtan megveheted. Nekem az van PS5-el (volr XSX-is).
Alapvetően van egy VRR gamma remegés probléma, ha nagyon nagy az fps ingadozás.
Ez a gyakorlatban, de ott is ritkán töltő képernyőnél lelhető fel.
Igazán problémát csak Xbox Halo 5-nél láttam játék közben, de ott is azért mert valami beteg vrr támogatás van.
De ez a jelenség amúgy van hogy lcd-nél is fennáll csak nehezebb észrevenni.[ Szerkesztve ]
-
tutis
őstag
-
kolosszus87
senior tag
Oled tv-n, főként LG oled tévéken játszóktól kérdezném, hogy mennyire probléma VRR játéknál a megemelkedett fekete szintek ügye? Ugye manapság az új konzoloknál és tévéknél bejött a hdmi 2.1 ami lehetőséget teremt a 4K 120hz gamingre és a VRR alkalmazásra. Azonban a gyártóknak sehol nem sikerült ezt tökéletesen megvalósítani. Ugye a komolyabb FALD-os lcd-k egy részénél VRR alkalmazása esetén vagy teljesen kikapcsol a local dimming vagy újabb modelleken működik, de "csökkentett" üzemmódban, mondani sem kell, hogy ezek rontják lcd-nél a tv HDR teljesítményét VRR játék alatt. Az oled tévéknél nincs ilyen probléma a technológiából adódan, de ott meg a tesztek szerint az LG féle Woled kijelzőkön VRR bekapcsolásánál "megemelkednek a fekete szintek" és el lehet felejteni a tökéletes feketét. Mennyire zavaró és milyen mértékű ez a jelenség VRR-nél? Azért kérdezem, mert játszadozom a gondolattal, hogy lecserélem emiatt a Sony XH90 FALD lcd-met egy LG C2 oledre.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz lucky750 #78133 üzenetére
Fényerő nem lesz sokkal nagyobb. Picit nagyobb lesz a színtér lefedettség.
Ami valóban fejlődés, hogy a HDR és Dolby Vision sokkal színhelyesebb. Valamint 2.1-es HDMI-vel rendelkezik.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Tyrone89
aktív tag
válasz magellaner #78132 üzenetére
Nincs mit. Egyébként nem rossz tv az A1 sem egyáltalán, de szerintem ha a leírt különbségek mind feltűnnének Neked és zavarna is..visszalépésnek éreznéd a nagyobb képátló ellenére is, de semmiképp nem akarlak lebeszélni róla. Amennyiben van lehetőséged valahol megnézni az A1et, javaslom hogy élj vele, aztán el tudod dönteni hogy számodra megfelelne e hiszen Te/Ti fogjátok nézni.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz magellaner #78130 üzenetére
Nem feltétlen rosszabb vétel, de mindenképp más lenne. Nem is a fényerő lenne igazából a valódi hátrány, bár valószínűleg azt is éreznéd..mert számottevően kisebb mint amit a C széria tud. Ha SDR módban használod a C1-et 35-ös oled fénnyel..akkor az A1-et elképzelhető hogy pl 45-re kellene nagyjából állítani ugyanakkora fényerőhöz. HDR/DV anyag esetében is jóval szerényebb a fényerő(oda viszont inkább szükséges hogy minél magasabb legyen)..szóval nem lenne olyan látványos a HDR mint a C1-en, A legfőbb pont hogy gyengébb képfeldolgozása van az A1-nek. Főképp mozgásinterpoláció használata közben ütközne ki talán legjobban a különbség, több hibát is észrevehetnél a C1-el ellentétben mozgásmegjelenítésben. Szóval igazából nem azt mondom, hogy rossz vétel lenne, mert a méret miatt jobb lenne, DE amit leírtam érdemes számításba venned. Online vásárlásnál 14 nap elállásod van..ha nem tetszik visszaküldheted. Én..nyilván ha a pénztárcád engedi, megpróbálnék maradni a C-nél
[ Szerkesztve ]
-
magellaner
tag
Sziasztok. Lg A1 et érdemes venni ? Nagyobb méret miatt gondoltam mert van most C1 em 48 as amit kb csak youtubre meg filmre hasznalunk de elférne egy nagyobb is a nappaliba. Nyilván az A1 kevesebb fényerővel bír de vegulis a c1 et is kb 35 ös fenyerovel használom. Tényleg ennyivel rosszabb vétel lenne az A1? Köszönöm
-
Pityu89
senior tag
Sziasztok!
2018-as tévém panelja beadta az unalmast. Gondoskodás garanciám van. Javítani nem tudják ezért kapok egy csereigazolást.
Árban most a Hisense 55A8G készüléket tudnék venni helyette.
Gondolkodtam, hogy egy 75" LCD is beférne helyette, de attól tartok a nagy kép nem adna annyit pluszt, amennyivel az OLED-hez szokott szemem megelégedne.Ti mit valasztanátok? Amazon 4K Stick adná a tartalom 90%-át. Maradék 10 ps3 illetve dvb-c (kizommolva ).
Köszönöm tippeket. -
Yodamest
veterán
válasz lucky750 #78127 üzenetére
Kiváló tv, de az ár jónak nem mondható. Utólag biztos nem bánnád, mert a látvány és a minőség mindent megér, de ha a megérős biznisz a lényeg, akkor a C1-ek vannak jó áron LG-n belül. Sőt ha tényleg csak filmezésre lesz, akkor nem kell 120Hz sem, úgy már 250K környékén is van 55" oled.
[ Szerkesztve ]
-
lucky750
tag
válasz Pro Koryak #78123 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Én is hallottam, hogy inkább a felhalmozódott dolgokat szórják ki, de olyan nagy akciókra nem lehet számítani. 479ezerér szerintetek jó ár az LG Oled 55 col C2, üzletből újonnan?
-
powerup2
addikt
válasz Pro Koryak #78125 üzenetére
tudtommal 2 hónapot
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz Pro Koryak #78123 üzenetére
Elvileg most figyelik már az árakat hogy nem játszhatják be hogy felviszik az árat majd leakciózzák őket az előző árra.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Pro Koryak
addikt
válasz lucky750 #78122 üzenetére
Kizárólag a SAMSUNG QE65S95BATXXH járt, de már nem látom, hogy érvényben lenne.
Ráadásul felkrták az árát 130e Ft-tal múlt hét óta.BF-en általában amit ki akarnak szórni, arra van érdemi engedmény. Ilyen gyenge Ft mellett mi lesz idén BF-en, kíváncsi vagyok. Sok jó nem, szerintem. Mivel eddigre az adott évi 55" LG, Philips 400e környékére le szokott menni. Most meg árak vannak.
[ Szerkesztve ]
-
lucky750
tag
válasz Pro Koryak #78121 üzenetére
Sziasztok. A véleményeteket szeretném kikérni, hogy egy LG Oled 55 col C2 újan boltból 479000ft. Szerintetek érdemes megvenni vagy várjak egy black friday akcióra? Olvastam, hogy a Media-ban 200000 ajándékkártya jár TV mellé, de mintha csak a Samsung TV mellé járna. Ilyenkor szokott egész évben a legalacsonyabb lenni az Oled TV árai. Megvárjam szerintetek egy nagyobb akciót? Esetleg a T-mobile-nál várható valami? Nemsokára Black Friday.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Yodamest #78118 üzenetére
+1
Pontosan .ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Yodamest
veterán
válasz Barca00 #78117 üzenetére
Csak személyes vélemény, én ha 600K lenne a keret egyértelműen inkább ezt venném:
LG OLED65C12LAÚgymond lényegi különbség nincs egy C2-höz képest, viszont 10" az 10", később lehet úgy éreznéd, mint sokan írták már itt és a tv-s topikban is, hogy "55-öst vettem, de áh már úgy érzem elfért volna egy 65" is..."
-
Barca00
friss újonc
Sziasztok!
Nagyon régen jártam már itt: még a plazma tv-k korában. A Panasonic 47G10 és 42G15 plazmáim a mai napig működnek, pedig 2008 ill. 2009-es készülékek. Most érett meg a gondolatom, hogy lecserélem őket. Ehhez kérnék Tőletek segítséget.
Olyan 600 eft van rá, 1 db szeretnék cserélni. Olyan 2,5 méterről nézzük, nem túl fényes szobában. 55 colosokat néztem ki.
LG 55 C21LA
Sony XR-5590JAEP
Sony XR-55A80KAEP és még beleférne a
Philips 55Oled807.
Általában filmet nézünk, sorozatokat Netfixen, illetve sport adásokat.
Mi lenne nálatok a sorrend ezen tv-k közül?Köszönöm előre is!
-
alaves
addikt
válasz atom18 #78108 üzenetére
Akkor küld rá a pixelfrissítőket. Jelenlegi modelleknél az 55"-ös kijelző bruttó ára úgy 150-200 eFt lehet (jelenleg az EG910V-be kereken 400 eFt). Minél régebbi a modell, annál drágább a kijelző.
-
alaves
addikt
válasz atom18 #78102 üzenetére
Ha garanciális akkor kijelző csere, ha már nem, akkor még küldj rá pixelfrissítőt 3x egymás után vagy többet. Egyik fórumtársnál pár hónapja a 7. pixelfrissítő segített azonos hibánál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Minden ami hőszivattyú
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Opel topik
- Projektor topic
- Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Filmvilág
- További aktív témák...