Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
daneel_hu
addikt
Amúgy is érdemes regisztrálni, mert ha gond van és a weben jelented be = hamarabb reagálnak és foglalkoznak a problémával.
-
h377
tag
Sziasztok! Telekomnál vásárolt TV-k (LG OLED) esetén is van hivatalos gyári garancia? A Telekom egy 12 hónapos garancia jegyet ad, amiben az szerepel, hogy a gyártó vállalhat még további garanciát. De ugye ez egy általános garanciajegy.... Van valakinek infója vagy tapasztalata?
Köszönöm!
-
veterán
válasz FollowTheORI #52894 üzenetére
Fú.
Durva különbség van a csatornák között.
Mondjuk eléggé homályos is lett a fénykép. Na mindegy, ezt benéztem. Ha kicsit jobban megnéztem volna, ott a tv kerete...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
veterán
válasz Jorgi Kormi #52891 üzenetére
A jobb oldali a Pana? A másik "fényesebb zöldes" a bal oldalon, az milyen tv?
-
Vandit90
csendes tag
Sziasztok, emagon az 55cx 420 ezer, szerintetek lesz ez még ennél olcsóbb hivatalos helyről, vagy kár várni ennél nagyobb akcióra?
-
Jorgi Kormi
senior tag
Közel három hónap után kellett rájönnöm , hogy ez az "én tévém" , főleg így foci BL szezon közepette.
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
Segal
veterán
válasz szabeska #52889 üzenetére
Lehet valaki meg a HDMI kábelekkel üzérkedik
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
szabeska
addikt
[link] itt van csak. Én tavasszal vettem, akkor volt vagy 8 helyen... Ipontól vettem, 3-at, a ps5-höz is felkészülve. Úgy tűnik, sok mindenből hiány van Érdekes, mindenhol azt írják, hogy már nem elérhető. Vagy hiány, vagy már nem is gyártják, amit mondjuk kétlek... Én is azért csaptam le rá, hogy legyen, ha már visszafelé kompatibilis, a jövőre felkészülve.
[ Szerkesztve ]
F1
-
blakey
titán
Oda igen, de ha olyat veszel akkor nem gond.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
hpeti3
tag
Nekem is hasonló problémám volt az Xbox series X 2 méteres kábelje kevésnek bizonyult. A 3 méter kellet volna, azokat meg drágának találtam, meg nem akartam újra bútort rendezgetni egy hosszabb kábel miatt, így köztes megoldásként egy ilyen 1 métert hosszabbító HDMI 2.1 kábelt vettem hozzá: [link] Mondjuk black friday-en ez 2700 Ft volt csak. Tökéletesen működik a 4K 120Hz vele.
-
-
blakey
titán
Nem ismerem, nem biztos, hogy drága, a lényeg, hogy tudja azt amire szükség van. A Hama kábelek is jók, nekem olyanok vannak, hibátlanul megy a 4K Dolby Vision/Atmos. Igaz, nem 3M-es kábelek.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
veterán
Az a baj a 3 méter kell, mert a 2 nem ér el a géptől a TV-ig..
Köszi csak telefonon annyit ütöttem be, hogy 2.1 HDMI aztán az Alzát hozta kis és ott nézelődtem.
Ebből a 3 méteres már veszít a jelből vagy miért nem ajánlott?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
jófejsrác
senior tag
Közben volt időm kicsit tesztelni játékokkal a LG BX-et és a sötétben elvesző részletek miatti aggodalmam alaptalan volt.
PS4-en kipróbáltam a Doom-ot és a COD 2019-es, gyönyörű volt minden. A COD-nál mintha a HDR kicsit erőteljes lett volna, de csak a menüben észleltem. A Doom pedig pazar látványt nyújtott szintúgy a God of War is.
Egyedül azt sajnálom, hogy játékoknál nem igazán van ez a Dolby Atmos hangzás. Netflix tartalmaknál nekem nagyon bejön a hangkeverés.
-
Segal
veterán
Ha megoldható akkor ne vegyél 3 méterest.
Maradj a 2 méteresnél.
Amúgy kb 3mp volt keresni 1 magyar elérhetőséget..."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Segal
veterán
válasz Chaser #52868 üzenetére
Euronics.
Még a vezetéknélküli ajándék füles időszakban rendeltem be.
Alapból ehhez a tv-hez nem járt volna csak 55-től felfelé, de euronics elcseszte a dolgot én meg lekoppintottam és megvolt a visszaigazolás.
Utána kiváncsiságból elmentem az MM-be megkérdezni az LG-s emberkét hogy jár e a 48as-hoz, de határozottan kijeltette hogy az nem vesz részt a promocióban.
Én meg határozott voltam amikor mentem a tv-ért és mutogattam a visszaigazolásom amin feketén fehéren ott volt az ajándék füles
Eladtam egy huszasért és így 460-ba állt meg az ár."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
veterán
válasz blakey #52870 üzenetére
Azóta megszerkesztettem a hozzászólásom, mert ahogy írtam a 4K DV tartalom esetén is elkezdi az ugrálást csak HBOGO és Netflixnél nem csinálta.
De PS5-nél sem volt semmi gond...
Veszek egy normális kábelt, remélem annyi a gond. Köszi![ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
blakey
titán
Akkor igen, kábel a gond. Ha jó a kábel akkor a Chroma 444 is elérhető 4K/60Hz SDR esetén.
-
veterán
válasz blakey #52867 üzenetére
Köszönöm!
4K HDR @ 50 Hz van beállítva most és 4:2:0 így megy a Netflix és stb.
Viszont ahogy elindítottam egy 4K DV-s anyagot elkezd akadozni és a képernyő el-el tűnik és fent kiírja, hogy HDR. Kábel lenne a ludas?
Amint átviszem a Chroma beállítást 4:2:2-re elkezdi a pattogást ahogy a videón is van. Akkor valószínűleg a kábel a gyenge és abból ajánlott jobbat vennem? 4:4:4 nem is jön ki vagy ahhoz még magasabb beállítás kellene?[ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Chaser
legenda
48cx honnan van?
továbbra is a két év gar tart vissza, és ahol lehet venni ott nincs garbővítés, pl alza
illetve sonyk terén még nem láttam nyilatkozni senkit, arról igen hog jók
de milyen a supprt? cserélnek ők is "bemondásra" panelt lakóhelyen? amit általánosságban találtam sony supportról az lehervasztó finoman szólva
ott éppen volt annyiért 48-as, hogy 5 év gyári garral is megállt volna 48cx 500e-s árán_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
blakey
titán
Az Apple TV-n kell beállítani a Beállítások alatt. A TV-n csak a HDMI-re kell engedélyezni a kiterjesztett módot. elvileg mást nem kell.
-
anett1985
csendes tag
Sziasztok!
Egy UJ6307-et egy OLED BX váltott hétvégén. Használtuk plexhez az xplay nevű appot a régi tv-n, de a BX-en nem találom a store-ban. Fel lehet valahogy varázsolni mégis a BX-re? -
Segal
veterán
válasz Chaser #52863 üzenetére
Dehogy vagy az.
Pont erre való a fórum, hogy megvitassunk dolgokat. Az hogy nem mindenben értünk egyet az 1 dolog. Amíg békés keretek közt megy a dolog addig minden rendben.
Na vissza az OLED-hez"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Chaser
legenda
na látod ez az, ők nem tehetnék meg mint kereskedők, de hülyének néznek és hazudnak - legjobb mikor cikkezgetnek a shopok, hogy egyes shopok milyen árakon árulnak kártyákat, lásd ipon ((( : -
a magán nepper azt mondja ennyi, nem kamuzik, lóvét csinál a helyzetből - amit pedig a gyártó csinált, senki más, és tisztában volt vele mi fog történni, ott nem jóskapisták' ülnek, hanem hárvárdon'-jélen' végzett közgázosok, de ugye ehhez 8 általános is sok -
5xxx cpu-ról le is tettem, majd jövőre valamikor, addig 3xxx, és legalább tudom hogy az amd még nagyobb tróger mint az nv, ha úgy hozza az érdeke ( :
nv-ből is megvárok most már mindent, lehet érdemibbet hoz majd vágás terén egy 12gb-os gyenégbb gpu-s modell, mint egy 3070 amit vettem -
de tényleg off, ha én kotsog' vagyok a gondolkodás módom miatt akkor az vagyok_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Crus
őstag
válasz Chaser #52860 üzenetére
Első körben egy hazai nagykernél foglaltam be, mert partnerünk. Emeltek rajta pár nap alatt 30k-t, majd újabb 20k-t, majd újabb 25k-t. 1 hónap alatt. A befoglalt, berendelt terméken! Mondtam nekik, hogy ez olyan szinten gerinctelenség, amire erősen várnám a magyarázatot, erre írtak, hogy sajnos az euro így elment. LOL persze, 75.000 Ft-al lett drágább, mert az € elment. Még hülyének is nézik az embert.
Nekem munkára is kell, meg szórakozásra is. Megvehetném most is, de eszem ágában nincs 100k-val többet fizetni valamiért, aminek pár hónap múlva úgyis normalizálódik az ára. Addig marad a várakozás a nepperek, meg a gyártók, meg a kereskedők köcsögsége miatt. Ez többszereplős az tény.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
hadar
csendes tag
Sziasztok!
Használ itt valaki T-től kapott "Technicolor" Set -top-Box -ot? 55cx távirányítóval próbálom összehozni, de hiába választom ki a párosításnál a Technicolor márkát, sehogy sem sikerül. Mi erre a megoldás?
Köszönöm! -
Chaser
legenda
akkor láss tovább
ha a magánember ganaj, akkor mik a "boltok" ? akva', ipon, pcx és társai
99% hogy alzától felvásárolják, aztán adják tovább
ők hivatalos/hivatásos kereskedők elvileg
nekem ha munkára kell megoldom, nem csak 3080 van a világon és pont ilyenben vagyok, veszek valamit amivel "elleszek", aztán majd ha lesz választék - és termel a project - akkor választok hosszabb távú megoldást
ha keményen keresné a pénzt akkor már 3090-em lenne - és abból is tudtam volna venni boltban, scriptelgetés nélkül is -
attól hogy a gyártó nem keres több pénzt, még ők generálták az egész helyzetet - és a vga gyártók kereshetnek is, max maga az nv és amd nem fog -
én azt mondom, amíg behazudják hogy "van", közben meg semmi nincs, ők menjenek a qrva anyjukba aki meg pénzt keres vele mert egyeseknek minden azonnal kell bármi áron, hát keressen
ezek luxus termékek, nem szívműtéthez kellenek
az én szívem se fog leállni, ha idén esetleg nem tudok oledet venni...legalábbis remélem ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Crus
őstag
válasz Celtis #52821 üzenetére
+ többiek
Köszi a válaszokat! A tintinget én is észleltem rajta, de nem vészes. Normál használat mellett gyak. láthatatlan, mivel más baja nincs, ez meg egyáltalán nem zavar, így remélem hosszú éveknek nézünk elébe :-)
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Crus
őstag
válasz Chaser #52852 üzenetére
Nem értek egyet, méghozzá azért nem, mert a gyártó mondhatta volna, hogy adja 490.000 Ft-nak megfelelő áron és PONT. És akkor az annyi. De itt nem a gyártó nyeli el a lét, hanem a gyorsabban kattingató, akinek ráadásul nincs is szüksége rá. Nekem itt pl. videót vágni, már egy rakás alkalommal kellett volna, kénytelen vagyok megoldani prociból. :-(
Abban egyetértek, hogy nekem sincs semmi beszélnivalóm olyanokkal, akik a neppereknek ostoba mód tejelnek és generálják a problémát.
-
Chaser
legenda
számomra is érték, de a saját tulajdonával mindenki azt csinál amit akar
ahol kopogtatni kell gerinc ügyében, azok a kedves gyártók, akik hülyének néznek téged, engem és mindenkit
persze szánják-bánják, soha nem gondolták volna és mindent megtesznek ((( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
blakey
titán
Ez egy "LG hülyeség", bár ilyenkor felismerik egymást de nem azt kéne küldje az eszköz felé, hogy kapcsold be a DV-t hanem saját magának kéne felajánlja a "HDMI enhanced" módot, más TV-nél így történik, LG-nél nekem is feldobta a DV bekapcsolási lehetőséget.
Mindenképp nézd meg, hogy mi a szitu, mert előfordulhat, hogy csak rossz EDID infók alapján történt a dolog és simán működik a DV, 4K/SDR/444 legyen az alap, dinamika tartomány és képkocka egyeztetés legyen bekapcsolva. Indíts el egy DV anyagot, ha jó akkor a kábel megfelelő, ha nem akkor érdemes egy jó kábelt venni, pl. "Premium High Speed" . Chroma 444 helyett kipróbálhatod 420-val is.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Segal
veterán
válasz Chaser #52852 üzenetére
Nem szeretnek ebbe is hosszabban belemenni mert ez itt off.
Maradjunk annyiban hogy ebben nem ertunk egyet.
Tudom ebben a mai vilagban mar en szamitok a ciki gondolkodasunak, de szamomra meg ertek a gerinc.
Reszemrol zarva a tema."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Chaser
legenda
egy piciny dolgot felejtetek ki:
ez a gyártók miatt van ( :
ők generálták, pontosan tudták mi fog történni, és pontosan sz@rnak a vevőik fejére
nekik aztán qrva mindegy ki veszi meg és mennyiért, nekik legyen meg a pénzük
amikor az történik, hogy a valós igény 10%-át sem tudják kielégíteni, akkor ha nem nepperek vásárolják fel akkor sem változik semmi, max több ember kap "normál" áron, egy helyett mondjuk 1,4 a 10-ből aki potenciális vásárló lenne
semmivel nem vagy előrébbszerk:
általában ha kihozunk valamit a boltból kevesebbet ér, most többet ( :
én is simán nyomtam volna, de olyan emberkékkel semmilyen szinten nem akarok érintkezni, akik durva felárat ilyen sz@rokért megadnak, apróért meg nincs értelme[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Tsunami
senior tag
Tud valaki ajánlani nekem bx-hez olyan tesztvideót, amivel le lehet ellenőrizni, hogy minden rendben van a panellal? Köszi.
''három a kettő tizen''
-
Crus
őstag
válasz Chaser #52849 üzenetére
Történetesen engem is vastagon érint a 3080 hiány. Ezek a... nem írom le kik... azzal szórakoztak napokon át, hogy ott ültek a gép előtt és nyomkodták az F5-öt, hogy ha van végre készleten 3080, akkor megvegyék, majd adták is el. Nekem pont így nem jutott 3080 TUF értelmes áron, mert mire elvittem volna, elvitte itt más, hogy aztán 100k haszonnal eladja az aprón.
A PS5-tel ugyan ezt csinálták nem kevesen. Nekik nem kellett, de mástól ELVETTÉK a lehetőséget, hogy esélye legyen egy olyan hardverre, amiből amúgy is kevés van.
Segal-nak van igaza és abszolút jogos az ellenérzése. Ez nem kereskedelem, ez nettó lehúzás, nepperkedés a legaljából.
-
Chaser
legenda
ezt rá is rohadna én is akartam 5xxx cpu-t venni, a drága msrp árat meg is adtam volna érte, de egy ft-tal se többet ha mindenki ezt csinálná nem lennének nepperek... - egyébként vettem 3070-et boltból "olcsón" - de amíg úgy csinálják mintha szívműtéthez kellenének ezek a sz@rok, addig lesznek akik "kihasználják" a "szerentcsétleneket" ((( :
egyébként nem igazságérzet, de most ha úgy érzed is hogy ganaj az ember - szíved joga -, attól még viselkedhetsz úrként_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Segal
veterán
válasz Chaser #52847 üzenetére
Akkor is ezt mondanád ha OLED-ből lenne hiány? Nála garantáltan vehetnél napi legjobb áron...
De hogy legyen meg az igazságérzeted, ilyet vettem. Ezzel nincs probléma."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Chaser
legenda
legyél már annyira úr hogy megosztod vele, az élet úgyis kib@szik majd vele mert nepperkedett - amúgy meg jól tette, ha van rá
bolondvevő, utóbbi oldalon sokkal nagyobb gondok vannak -szerk:
már a ph se bírja ( :[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
Tudnék persze, csak az nvidiás hiénáskodásod után inkább mégsem. Karma
Majd valaki másundercover: Ment pü
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Chaser
legenda
válasz Locutus #52838 üzenetére
ha cx mellett megy a gsync akkor bx mellett is menni fog, semmi hw-es dolog nincs bennük, nincs gsync modul, csak gsync ready minősítést kapnak - vagy jól megy, vagy nem megy jól, adott hw környezet függvénye -
-
undercover
őstag
Üdv! Ha szeretnék egy CX-hez egy nagyon jó hdmi 2.1-es kábelt mi számít most a legjobbnak? Mert van pár lehetőség és tudom, hogy nem mindegyik ugyanolyan jó.
Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
Segal
veterán
válasz Locutus #52838 üzenetére
Piszok egyszerű a megoldás a problémádra.
Megrendeled a neten a BX-et, elmész érte vagy kiszállítják és van 14 napod eldönteni hogy bejön neked vagy sem. Ha nem akkor visszaviszed és elhozod a CX-et.
Szerintem mennie kell a G-Sync-nek, de persze ezt ne kezeld tényként csak részemről egy gondolat. A 2019-es tv-k kapták pluszba ezt. A 2020-as szerintem alapból tudja.
Enyémen a dobozon is ott van eleve a G-Sync felirat.
A többi az 100% hogy megy. A kábel a nagyon fontos, mert az viszont okozhat problémákat ha silány."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Segal
veterán
Nagyon nem mindegy hogy milyen kábelt veszel. Az elsővel nekem is voltak problémák. A második már tökéletes
-
Locutus
veterán
Fényerő? 20-on használom a B8-at is... nem hiszem, hogy ez releváns különbség lenne. Vagy HDR csúcsfényben annyira észrevehető?
Igazából engem csak a hdmi 2.1 gsync 4k120 miatt érdekelne a váltás B8-ról, mert amúgy ezzel is teljesen elégedett vagyok.
60-80e ft különbséget nem látom megalapozottnak a BX CX között. Ugyanakkor alig találni bárkit a neten, aki BX-szel és Amperrel használna Gsyncet. Szóval lehet elhamarkodott lenne a döntés még. Attól tartok, hogy nehogy ehhez a szükséges firmware updatet (ha egyáltalán kell, ez se derül ki sehonnan) csak majd valamikor egyszer hozza ki az LG... vagy akkor se.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
veterán
válasz Strezi #52835 üzenetére
Köszi. Veszek egy 2.1 kábelt és kiprobalom majd.
Mas, a távirányítóval ugyan tudom irányítani a Telekomos STB-t, de a Guide megnyomásával a kábeles én befogott csatornák jönnek be csak. Erre van valami megoldás vagy azt buktam vele?
-
Strezi
őstag
Határon van a kábel. Hibák vannak, ami egyik módban pár (al)pixelnyi elszineződés, az DV-ben lehet teljes fejléc, adat csomag vesztés, ami után már nem tudja a tévé "kikódolni" a szinteret. Felismeri a hibát, és szemét helyett inkább fekete képernyőt ad. Szerintem
Kábel csere, akár csak egy próba idejére ki tudja ezt szűrni.
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Segal
veterán
válasz Locutus #52828 üzenetére
Az biztos hogy kevesebb a hdmi rajta, kissebb a fenyero es gyengebb a proci.
Nalam eleve a 48as meret miatt ki lett zarva a B szeria meg akkor mar a komolyabbat szerettem volna venni ha raszanom.magam.
Lattam anno egymas mellett c9 es b9et es ott latszott nemi kulonbseb.
Persze ez otthon c szeria nelkul nem feltetlen lathato csak ugye a tudat"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
brucezly
csendes tag
válasz Pro Koryak #52787 üzenetére
Akkor pontosítok.
Az én szememnek az SD felskálázásban jobban teljesít a Panasonic. 4k-ban is(pl hz2000). De ez az én véleményem. Az én szememnek úgy tűnik, hozzáteszem, apple tv-boxot és egyéb jó felskálázó algoritmussal rendelkező külső eszközöket még nem próbáltam.
-
blakey
titán
A menüt tedd SDR-re (nem értem miért DV-re állítod), a TV HDMI bemenetére engedélyezd az "Enhanced" módot. Első körben az Apple TV menüje legyen 4K/SDR/420, ha oké akkor próbáld ki 444-en, ha úgy vibrál akkor kábel hiba.
-
veterán
Viszont egy eddig nem látott hibába ütköztem. Apple TV-t használok lassan egy éve és ilyennel még nem találkoztam. Egyszerűen elkezd vibrálni és pattogni a kép. A Hdmi kábel lehet rossz vagy mo okozhatja?
[Itt a hiba...]The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
-
veterán
-
xerobyte
aktív tag
válasz Locutus #52822 üzenetére
Működni működik minden már, amiről én tudok, hogy a near black gamma shift HDR VRR 120-nál még meg van. Ez a korábbi near black flickeringgel szemben már tényleg csak az ultimate power userek (sőt, inkább a műszerek) által észlelhető képromlás (softosan fw-ből csúsztatták a gammát ebben a módban, játéknál ez tényleg nem lesz para).
[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
válasz Locutus #52822 üzenetére
-
Locutus
veterán
Sziasztok
Most végülis hogy állunk LG OLED fronton a gsync, hdmi vrr támogatással?
Egy BX-et szemeltem ki a B8 helyett. Működik ezen Ampere kártyával rendesen már a HDMI 2.1, gsync, stb? Vagy van még valamilyen bug?
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
salapp
addikt
Hát, ez tényleg érdekes felvetés. Röviden: lehet, hogy igaz, de bármikor kiállok amellett a korábbi véleményem mellett (bátyámnak sajnos van), hogy pl. egy 6-os szériás kúled egy darab gőzölgő foschtömeg, attól, hogy QLED-nek nevezik.
Nemrég az 55GZ950 399-ért volt kapható, 55AG8 is.
Amik a fenti oledek lába nyomát egyáltalán nyaldoshatják bizonyos szempontból és legolcsóbban:
55Q80TA: normális helyen 330-tól
Sony legjobb "qledje": 55XH9505 legjobb áron normális helyről 400-tól indul.Crus: ne görcsöld túl! Élvezd, használd!
[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
3L1T3
addikt
Melyik QLED kerul fele annyiba mint az oled? A belepo szint talan ... de azt egy napon se lehet emliteni. Pont ez a baj a qled tularazott
[ Szerkesztve ]
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
Landon
őstag
Cinema picture mode. Nálam annak volt olyan az alap beállítása, hogy nagyon látszott meg álló kép mellett is a 3 csík.
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
balpityu
csendes tag
Sziasztok, valaki vett mar UPC vagyis Vodafone elofizetes melle esetleg 55CX3 et? A garancia resze erdekelne foleg(gyartoit irnak, de esetleg itt is lenne kiterjesztett)a konstukcio viszont szamomra is megfelelo(99,9 elore, majd 24x13,5eFt) ma beszelek veluk, de hatha valaki mar talizott vele. Koszi!
Üdv:István
-
Landon
őstag
Én őszintén a horizontal banding, crosshatch pattern miatt néznek csak test slide-okat már. Ezek olyan dolgok ami miatt instant visszavágnám a TV-t. Tinting, vertical banding, es halott pixel is lesz mindig. Ha contentben nem látod akkor nagyon nem stresszelnek rajta. Erre jok a fentebb említett sorozatok bizonyos részletei.
A héten cserél az LG panelt nálam 55-os CX-en, 3 kövér horizontális csík miatt. Nagyon kíváncsi leszek de már őszintén belefáradtam a folyamatos stresszelesbe.
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
veterán
válasz Landon #52809 üzenetére
Ez egy hasznos komment köszi.
Nekem holnap jön a CX, de ezeket végig nézem rajta és csak utána teszem be a helyére, mert lehet egyből kerek is másikat.
Bar remelem jót fogok kifogni belőle és nem kell ilyenekkel szórakozni, de azért majd félmilliós tétel esetén azért nem tolerálok sok hibát..The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Landon
őstag
válasz nightsong #52767 üzenetére
Én a helyedben ezt tenném:
-HA valóban nagyon zavar a tinting (minden TV-n lesz valamennyi. Aki azt állítja neki nincs pici sem, kérem a képet ide a topicba ) akkor gondold át még egyszer a dolgot és hogy megéri e a következőket:
Mielott eldöntöd hogy cserélsz, minden szir-szart nagyítóval nézz át a TV-n. Ugye ez nem egy túl jó ötlet ha kicsit is úgy érzed nem cserélnél mert ha keresel akkor találsz problémát.
Amennyiben mégis tesztelnel, ezeket nézd meg:
1: 5%, 2%, 1%-os slide-ok este, vaksotet szobában a következő képi beállításokkal: expert dark, oled 30.
>Amit ez kihozhat problémaként:> Vertical banding
> Vignetting
> Reverse vignetting
> Panel egyes részei világosabbak mint mások2: Sarga, bézs, fehér slide-ok, Cinema PM-ban.
>Amit ez kihozhat problémaként:> Horizontal banding - sajnos több 2020-as panelt erint. Egyenlő távolságra lévő halvány szürkés, horizontális csikok. Rendkívül zavaró játékoknál amikor a kamerát fel-le mozgatod egy világos, egyszinubb hátteren.
> "Grid/crosshatch pattern". Sajnos ismét csak több 2020-as panelt erint de inkább HDR tartalomnal látszik valószínűleg a peak brightness függvénye is a dolog de többen látják SDR fehér test slideokon is. Úgy néz ki mintha egy szabályos apró haloszeru minta lenne a kijelzőn.
> Tinting - ez adott ugye.
3: The Meridian, Marco Polo, es egyéb az AVS Forum CX Owners kezdő post-jában fellelhető sorozatok adott részletének megtekintese.
>Amit ezek kihozhat problemakent:> Tolerancia feletti, túlzott poszterizacio. Sokan állítják a 10-es széria bizonyos panelei túlzott mértékben eredményeznek poszterizaciot és a problémát csak a panel cseréje oldja meg.
> Colour banding - hasonló történet mint a poszterizacio.
> Macro blocking - szintén kép feldolgozási problémábol adodo gond hasonlóan a felső kettőhöz.
> A fentieken kívül kihozhatnak meg vertikális bandinget és más egyéb nearblack/grey uniformity problémát.
4: halott pixelek. Már csak hab a tortán ha van.
Na ha ezen mind átment a TV és még mindig meg vagy vele elégedve akkor én lehet nem cserélném. Kiváltképp ha annyira nem látható a tinting amennyire az elején írtad. Az esélye hogy a fenti problemakbol jelen lesz egy vagy több szignifikansabb mertekben sajnos nagyobb mint kéne.
[ Szerkesztve ]
-
Nonner
tag
válasz KTTech #52807 üzenetére
Nem vagyok pesti, de ha tényleges vásárlásra kerülne a sor, ezér eljönnék és személyesen megnézném ott + ellenőrizném is a kiválasztott tv-t a fent említett tinting, pixelhiba és hasonló nyalánkságok miatt. Ennyi pénzért legyen megfelelő.
Ha Shield ennyivel jobb ebben, mint az Oppo, akkor nagyon megéri a pénzét!!
Köszi, az AG9-et is belerakom a kalapba és nézem az árak alakulását.
Akkor nekem elég a HZ1000 a házimozi erősítő miatt.
A HZ2000 a jelenlegi OLED csúcs, olvastam már róla több tesztet, ezért is írtam tegnap, hogy nagyon jó vétel volt 750-ért. Ha meglett volna rá a keret, lecssaptam volna rá egyből. -
KTTech
veterán
válasz Nonner #52798 üzenetére
Ha BPi vagy, akkor a Panashopban biztosan meg lehet nézni őket (valamelyik boltjukban, ha még megvannak...).
Az Oppo felskálázásánál (sokkal) jobb minőséget ad az nVidia AI skálázója, érdemesebb azt használni majd, nem csak netes tartalmakra, hanem helyiekre is.
A Sony-k sem rosszak, de inkább az AG9-et érdemes megnézni (a 8-as se rossz, persze).
A HZ1000 és 1500 közt csak a hang az eltérés, minden más azonos. Csak a HZ2000-nél van eltérés képminőségben is (a válogatott, egyedi panelnek köszönhetően).
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
-
Norbi8
csendes tag
válasz Pityke78 #52779 üzenetére
Nekem sikerült. Először csak nem választottam a Vodafone-t, ami után már tudtam szerkeszteni, de nem kezelte az ékezeteket. Aztán blakey tanácsára átállítottam csak az országot (minden más magyar maradt) Egyesült királyságra és a csatornákat ugyanúgy tudom szerkeszteni, de most az ékezeteket is kezeli a tévé !
PSN: Norbi819
-
buci868
csendes tag
amúgy szerintem bekerülhetne a tinting téma az összefoglalóba a hátrányok részhez....
-
buci868
csendes tag
válasz rothfb #52790 üzenetére
Leülük vele szembe és a két széle fehér háttérnél csúnyán bekékül, még sárga háttérnél is a szélek nagyon minimálisan bezöldülnek azé az már eléggé tinting....
Sajnos ha ez így van ahogy mondod akkor lehet nem az én világom lesz az oled pedig a kontraszt meg a fekete tényleg lenyűgöző ....
Ha már keresni kéne a tintinget vagy is nagyon minimálisan lenne jelene az oké valószínűleg elengedném a dolgot, de amik nálam voltak darabok azoknál szembe tűnő volt sajnos ....
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest