Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Palesztin994 #51985 üzenetére
Kedves Palesztin, nem lehetne, hogy az efajta egy pontból álló hozzászólásaidat a 0-ra redukáld? Szinte minden 15-20 hozzászólás után van egy ilyen szerkesztett egy pontból álló kreálmányod már több napja. Nem világos hogyan sikerül, de nagyon zavaró.
Köszi előre is, ha beszünteted ezeket! -
Dreamie
őstag
Halihó! 65cx, xbox series x-el használva, beallitva. Azt láttam a [link] videóban a kék gomb nyomkodasaval hozza elő az fps-t? Jól értettem? Vagy mi erre a módszer, ami kiirja a pillanatnyi felbontast és fps-t?
[ Szerkesztve ]
Kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!!! Battle tag: Dreamie78#2957
-
wulfi
tag
Ezek a pluszban vehető bolti garanciák a beégésre is vonatkoznak? Vagy azt elkónyvelik termékavulásnak? Gondolok itt MM, Euronics Edigitál kiterjesztett garikra.
-
h377
tag
Nagyon durávk ezek az eMAG-os árak...
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
Az EMAG hivatalos LG viszonteladó? Rendes LG garit ad?
-
Madwe
nagyúr
válasz buci868 #51984 üzenetére
Ha egységesen, az nem probléma. Az h oldalról változik, az normális az elméleti tökéletes panelnál is.
A lényeg h saját nézési pozícióból a fehér ne legyen foltos, illetve alig látható legyen szabad szemmel s TÉGED ne zavarjon (furcsa, nekem a fotó jobban kihozza az inkoherenciát, bár nyilván telefonfüggő is, illetve lehet máshogy érzékenyek a tintingre mint a betekintési szögből adódó eltérésre)[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz buci868 #51984 üzenetére
A tinting elszíneződést jelent, vagyis azt, hogy ha a képernyőn egy homogén felüleleten -fehér vagy más szín esetén- egyes területeken kisebb-nagyobb mértékű elszíneződés látható.
Foglalkozni akkor kell vele, ha normál képtartalomnál is észrevehető és zavaró mértékű. Hogy kinek mi a zavaró mérték az teljesen egyénfüggő, ezért semmiféle objektív mérőszáma nincs, hogy mikor jó és mikor nem.A legrosszabb amit tehetsz, hogy ha eddig nem tűnt fel, akkor nekiállsz tesztábrákkal hibát keresni. A leírásod alapján nálad semmi ilyen probléma nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Palesztin994
aktív tag
.
[ Szerkesztve ]
-
buci868
csendes tag
Sziasztok
Pontosan elmagyarázná akiért hozzá hogy miaz a tinting mikor kell vele foglalkozni mi az amikor már inkább cserélni kéne a panelt ?
(mert így amiket képeket betesznek páran abból nem egyértelmű pl google honlap fehér háttre nekem is kicsit változik ha más szögből nézem de hiába fényképezem bármelyik telóval ott meg nem látni , ha nagyon oldalról nézem hidegebb kékebb fehér a fehér de ha középről akkor meg melegebb fehérnek látom viszon nem foltosan hanem úgy egységesen ....) -
Jakesz
addikt
LG 55BX 340 ezer forint az emagon.
LG 55CX 400 ezer forint.[ Szerkesztve ]
-
h377
tag
válasz Chaser #51973 üzenetére
Amúgy az tényleg nagyon durva, hogy pl. az új CoD is minhta egy teljesen más játék lenne a régi MU7002-esemen illetve az OLED-en. A Samsungon is vannak színek, 4k... De az OLED tényleg olyan képminőséget ad, mintha textúra felbontást váltottál volna. Egyszerűen annyival tisztább és élesebb a kép minden jelenetben. Eddig soha nem értettem ezt a képminőség dolgot.... Hát már értem... Azért egy Q80T-Q90T-re kíváncsi lennék márcsak azért is hogy, pl. a Q80T alacsonyabb áron mit ad a régi Samsunghoz illetve az OLED-hez képest....
-
xerobyte
aktív tag
Jó mozizást
Ha egyszer megszületett a döntés, akkor meg amint kifizetted el kell felejteni az ármozizást. Mindig van 10K-val olcsóbb 3 hét múlva, mindig van mindjárt megjelenő új szuper technológia, mindig van kuponnap, mindig van szürkeimport jó áron okosba...el kell engedni, végig kell szopni a beállításokat, aztán élvezni a végeredményt!
Szerk.: az online rendelhető cx55 és 65 készlet is elszaladt, már csak helyben van.[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
válasz xerobyte #51975 üzenetére
Köszi szépen!
5 év garral 437.998 Ft volt, nem várok én erre tovább, hogy talán majd 20 ezerrel olcsóbb lesz. Most azt nem tudom, hogy átvehetem-e holnap vajon az áruházban, mert van nekik készleten.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
xerobyte
aktív tag
válasz Albigator #51976 üzenetére
Lesz, szvsz 20-30K-val megy még lejebb márciusig bezárólag az 55-ös ára, ha a kóser boltok vonalán akarsz mozogni és nem kiállított termékekkel operálsz.
Amire figyelni kell, hogy Kóklerisztán királyi pengője egy kalap szar, ha a pannon puma gazdasági anticsodája tovább folytatódik, akkor a forint gyengülése ki fogja balanszolni az áreséseket.
Négyszázezres tévéről beszélünk, most jön a karácsony, téliszünet, téliszabi, karantén, kinek mi, egyszóval ez most egy jó ár és ennyi pénz elköltése mellett én nem várnék februárig 7% spórolásra. Természetesen lehet, hogy ki lehet fogni egy villámakciót január végén 350-ért, de kétlem, hogy bontatlan az alá menne.Edit, MO-n csak gradiens árcsökkenés van, igazi amcsi black friday nincs, kisebb a piac, nincsenek rákényszerítve a kereskedők.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz #26944512 #51968 üzenetére
egy tanácsot fogadj meg, _soha_ ne bolti körülményekre alapozz, otthon nem 10e lumen társaságában fogod nézni a tv-t az sok mindent kozmetikáz
sok minden lehet egyéni érzékelés függvénye, de ez biztosan nem az
és ha edge ledes a qled, el is lehet felejteni oled mellett, a legjobb fald ledesek esetleg felveszik a versenyt vele, de továbbra se lesz olyan kontrasztjuk, én személy szerint feketét sem tapasztaltam olyan szintűtCrus
ámen ( :
lehet ez tényleg egyéni, vagy nem is figyeltem, az viszont "beleégett" a retinámba, hogy semmilyen beszűrődő fény nem volt az ember feje mellett, sehol, kb mintha a falból kihajolt volna
persze nem mindig "korom sötétben" nézem az oledet se, nyilván nem akarom kinyírni a szemem idő előtt, de horror filmet azt úgy nézem
és az is biztos, hogy a forza oleden egy teljesen más világ lett, és nem az 55"@4k miatt, mintha teljesen más játékot látnék, sok helyen fotorealisztikus szinttel
vmelyik termék review-nál olvastam ilyesmit, nem tv:
onnan tudom hogy nem volt túl jó, mert nem hiányzik
na, az oled nekem azóta is hiányzik ( : de azért nem remegtem be hogy nem volt fél évig
még csak filózom a 48"-on, speciel forzát kb 1-1,2m-ről toltam, nekem úgy hozza az élményt hogy kitölti a látóteremet teljesen
azt nagyon utáltam benne hogy hímes tojás, emiatt is jobb lenne a 48" - de az ára nem túlzottan tetszik -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
Crus
őstag
válasz Chaser #51965 üzenetére
Nem rush, crush :-)
Ahogy írtam: Nem látod a feketétől a kevésbé feketét, elvesznek a részletek. Ez QLED és OLED esetében is nálam előjött.
Igen. 48CX-et még soha nem láttam olcsóbb áron az 55CX-hez képest. Talán a napokban lesz majd barátibb áron a 48CX, bár én lefelé már nem szívesen mennék.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
xerobyte
aktív tag
Hát srácok, akkor ezért került le az MM oldaláról a CX77 is, mert mindenkinek van egy eltéve valahova
-
törölt tag
válasz Chaser #51965 üzenetére
"és "nappali" feketréől beszélünk vagy "éjszakairól" ? nappal elég meggyőző volt nekem is a qled, de sötétben már nem"
Ezt jó tudni, köszönöm. Bolti körülmények között láttam QLED-et, és ott a fekete számomra is meggyőző volt... kíváncsi lennék rá sötétben. Viszont én TCL QLED-ben gondolkodom.
-
Crus
őstag
válasz Palesztin994 #51963 üzenetére
Elvileg nekem is el van egy téve, de hiszem, ha látom. De sokáig már nagyon nehezemre esik várni.
-
Chaser
legenda
black rush nem tudom mi, nekem csak az állam esett le
és "nappali" feketréől beszélünk vagy "éjszakairól" ? nappal elég meggyőző volt nekem is a qled, de sötétben már nem
emagról én nem vennék, több véleményt láttam anno tv-kkel - is - kapcsolatban, hogy elhajtotta a delikvenst a hivatalos szerviz a tőlük vett tv-vel48cx ára mindig 55cx fölött szokott lenni?
anno 55b8-at nem csak a vrr hiánya miatt adtam el, de jobb szerettem volna nagyobbat
aztán rájöttem, 65-ön a 4k már túl kicsi ppi-t ad - viszonylag közelről is nézem játéknál - , meg eleve láttam a 65" és afölötti kategória már panel terén "necces"
de a 48"@4k kombó elég jó ppi-ben is, és mondjuk ha arrébb akarom rakni nem kell előtte bevenni fél doboz xanaxot ((( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Palesztin994
aktív tag
-
Palesztin994
aktív tag
.
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz nightsong #51937 üzenetére
Sajnos úgy néz ki téves volt a BB topikos füles. Én is hallottam még korábban boltban MM-es sráctól h lesz akciós 55-ös CX OLDED, de hát nem 360-ért amennyire számítani lehetett hanem 460-ért ezt ma tudtam meg. 490-ről ennyi akció. Nem baj h máshol amúgy most is ennyi.
De reméljük máshogy alakulnak a dolgok (pl jövő héten).[ Szerkesztve ]
-
Crus
őstag
válasz Palesztin994 #51952 üzenetére
55"-ban utazom, nem megyek feljebb. A hétvégéről tudtam. Itt ültem és korábban írtam is róla ide, hogy jártam. Volt. Betelefonáltam. Drágult is rögtön 30k-t. Majd nem lett neten foglalható.
Ja és elnézést kérek mindenkitől magamért. Az ember ilyenkor kb. olyan lázban ég, mint amikor megy autót venni.
-
Crus
őstag
Emag-ról vannak vélemények? Teljesen felejtős lehet onnan OLED-et rendelni?
-
Crus
őstag
válasz Chaser #51949 üzenetére
Bevallom a feketével nem azzal volt a bajom, hogy hát ez szürke és nem fekete. Nem. Fekete volt. Nagyon is. Pont ez volt a bajom, hogy van egy karakter fekete kabátba. Nem látszanak rajta a finom részletek pl. a kabát zsebe, a kabát hajtókája, sőt ha sötét nagyon a gomb rajta akkor az se. Néhány HDR teszt anyagnál egészen döbbenetes volt látni a QLED feketéjét, szóval nekem bőven megvolt a hbzmg érzés.
Na de... azon a B7 OLED-en is láttam sok sötétebb hangulatú anyagot és hiába voltak gyönyörűek a színek, és a feketék. Ott is black crush volt. Bezzeg ami most itt van előttem régi Sony W8-as FHD tv, itt ilyen sosincs, nincs is olyan mély fekete az biztos, de black crush sincs, megvannak a részletek.
Csodafont holnap useolom, ha reggel nem lesz semmi akció, amit eltudok csípni.
-
Pelican
őstag
válasz bernina #51933 üzenetére
"Az eARC amúgy támogatná a HD hangok továbbítását, és az LG nem támogatja, vagy nem is alkalmas rá az eARC? Ha csak az LG nem támogatja, ez a későbbi frissítésekkel változhat, vagy csak a DV SL támogatásának megszőnése várható "
Az eARC-on kijön minden HD hangformátum, amit külső lejátszóról adsz a tévére (LG C9).
A saját beépített lejátszója az már nem tudja sajnos kiadni. Javíthatnák, de nem fogják.
A DV nem tudom hogy jön a HD hangokhoz...http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
Palesztin994
aktív tag
Nem azért, de pl hétvégén 640 ezer volt az LG CX 164cm-es méretben a média marktban (most ott 750), most leg
olcsóbban 690 körül van,és messze nem MM szintű üzletben.
Ha érdekel, nekem 2 hete azt mondta mm-ben egy panasonicos csávó, hogy a hz980 750 helyett 610 lesz 27-én. Valószínűleg akkor lesznek a legnagyobb akciok, de szerintem most hétvége se lesz rossz. Az is valószínű, hogy kisebb méretben is lesz akció, illetve emagot figyelném még holnap reggel a helyedben. -
wulfi
tag
Igen, gyors kameramozgásoknál volt látható nagyon durván, de ami vicces, h filmeknél nem tapasztaltam. Köszi, bíztam benne, hogy valamilyen beállítással ez kiküszöbölhető.
Ami a hangot illeti meg most gondoltam csak bele, hogy lehet az én balfaszságom, mert gondolom ha csak sima dolby meg dts hangsáv van, nyilván kiírja, hogy nem választható mert a dts nem támogatott, alapból meg elindítja a dolbyt, csak én még akkor nem adtam hangot a némított tv-re
-
Chaser
legenda
ismerős aki váltott qled-ről kb ugyanezeket mondta
ha olyan filmet veszünk alapul, ahol a fekete tényleg fekete, akkor meg fasorban sincs a qled
találtam pár olyan filmet, egyiknél a semmiből tűnik elő egy emberi arc, kitöltve a képernyő kb harmadát, az este sötétben húúúúúúúbazzzzzzd+ :d
és nyilván nem egy ilyen film van, van ahol csak néhány jelenetnél dobnak be hasonlót, de az mindent visz
nem beszéltem még velük, nekem nem sos, ne félj használni a csodafont ( : az enyém most azt se tudom hol van, valahova reggel leraktam az biztos, ahogy szoktam, lenémítva_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
wulfi
tag
Ma mentem megnézni boltba egy BX-et, sajna nem volt kiállítva, CX meg a B9 volt egymás mellett, így a CX-et nyomogattam majd másfél órát. Külső HDD-n vittem filmeket stb.
Viszont 2 dolog, amit nem tudok hova tenni.
1. Jópár filmnél mikor elindítottam kiírt valami olyasmit, hogy a lejátszó nem támogatja a hangsáv választását, nem pont így volt fogalmazva de valami ilyesmi volt.. és való igaz nem tudtam hangsávot választani, mivel a dts nem támogatott és az is volt rajta a dolby melett ezen nem lepődtem meg, az infosávba kiírta h dolby digital de hang az nuku. Ez hogy lehet?2. Filmeknél nem tűnt fel, de amikor belenéztem egy sorozatba, a gyors mozgásoknál szagatott/akadozott a kép. ez volt az említett rész: Yellowstone.2018.S03E09.Meaner.Than.Evil.1080p.AMZN.WEB-DL.DDP2.0.H.264-NTb.mkv
Ez mitől lehetett szerintetek? -
Crus
őstag
Van bizony!
1 évig hajtottam egy Q70R-t, az utóbbi pár hónapban meg hétvégén haver B7-jét lessük, szóval igen, nem mondanám, hogy nem ver arcon pár difi:
A QLED fényereje pusztító az OLED-hez képest! Világos helyre eléggé ajánlott. A HDR tartalmak mocsokjól' néznek ki rajta, de ahogy írtam korábban, a nem HDR tartalmaknál az OLED azért veri el csúnyán, mert a kontrasztarány, színhűség az OLED-nél őrületesen jó.
(Game módban nekem itt minden játék kiválóan működött, a Switch képe, pedig - kapaszkodni - mindig is szebb volt rajta, mint haver OLED-jén. Ez szvsz a felskálázás, vagyis a proci miatt lehet. PS4 Pro HDR címek gyönyörűek voltak dettó.)
1-2 játékban viszont úgy tapasztaltam, hogy bármit állítok a fekete részletek elvesznek, talán erre lehet mondani: black crush. Más játékokban viszont nem volt ilyen gondom.
4k alatti tartalmakkal is nagyon elégedett voltam, már ami a felskálázást illet, mert a színek terén ott is büntetett az OLED.
Az okos funkcióit én nem igazán használtam, a PC eléggé okos szerintem
Viszont nekem ide ebbe a relatív sötétebb, északi fekvésű szobába a QLED nagyon durva volt, túl durva. Gyakran vettem le manuálisan a fényerőt, mert kiégette a retinám. Az OLED fényereje ehhez képest maxon szinte simogatás!
PC monitorként sokat használtam és hogy ettől vagy sem, de idővel elkezdtek jönni a sub és pixelhibák. Ráadásul ezt így 4 méterről én észre se vettem, egész addig, míg eladásra nem került és a t. vevő alapos átvizsgálása után derült ki, hogy cirka 6-7 pixelhiba van a kijelzőn. Ebből igazából mind subpixel hibának tűnt nekem, bár az egyik mintha már teljes lett volna. Samsunggal jött egy csörte, nagy nehezen bevállalták a teljes panelcserét, de nálam ezt már nem érte meg.Éppen ma hívott a szerelő, hogy nála a panel, jönne szerelni... el is irányítottam az új tulajoz.
Na de a korábbi hibáról is hadd beszéljek akkor: Távirányító. Nekem sosem volt olyan tv-m, amin olyan alapvető dolgokat, mint a HANG és bemenet választás ne tudtam volna kezelni. Hol hetekig semmi gondja nem volt, hol óránként szívatott. Először azt hittem, hogy a BT egeremmel + billel akad össze, de nem. Távkpacsot cseréltettem garba, az sem oldotta meg. Végül nem olyan régen, miután a lehetséges vevő előtt pont újra cserben hagyott, követeltem a vezérlő panel cserét, ami dettó megtörtént.
-
-
3L1T3
addikt
Én ezt komolyan nem értem, fényerő a gond. Nekem kiégeti szemem az OLED. (c9) Le kell kapcsolni a lámpát, és lehúzni a redőnyt, moziban is okkal van sötét.
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
Crus
őstag
válasz Albigator #51932 üzenetére
Nézd, sejtem mi lesz. BF alkalmából lesz az országban mondjuk 5 helyen, összesen 10 db. OLED tv akciós áron. Hát majd biztos nekem fog jutni. Totál esélytelen vagyok az ilyen random dolgokban.
-
Crus
őstag
-
Crus
őstag
De ez egy őrület. Mert amikor van, akkor írják, hogy átvehetem akár azonnal az adott MM üzletben. Most akkor van készlet, vagy nincs készlet?
Sajna relatív elég sürgős. A QLED-em eladtam, amit a helyére átmenetileg betettem, az azért nem az OLED, QLED kategória erősen.PS5 az számomra más kérdés. OLED esetében nem az a bajom, hogy sehol sincs, meg elkapkodták, hanem a fentebb már kitárgyaltak. PS5 az egy ostoba launch... 1000 db. egy 10 milliós országba? Hát ok -.-
2080S után 3080-at szerettem volna venni, tudnék is, de amennyire felverték ott is az árat a scalperek, meg a hiány, annyiért nyugodtan meg is hághatják.
-
alaves
addikt
válasz wallace 234 #51930 üzenetére
Csatlakozom. OLED754 napi 12+ üzemóra (PC monitor, film, TV, játék), össz. 4000 óra fölött 9 hónap alatt. Jele sincs beégésnek vagy egyéb hibának. Aki teheti nyugodtan vegyen OLED TV-t.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
h377
tag
Van valakinek személyes tapasztalata OLED-del és QLED-del? Személyes tapasztalat érdekelne. Az OLED-del az a bajom, hogy mintha hiányozna még a fényerő, de lehet ez csak a rossz, régi megszokás.... Nincs olyan fényereje, hogy ne bírjam nézni. Nem kevés, de épp csak elég nekem, játékra világosabb helyeken. Érdekes egyébként hogy olyan jelentnél, ahol a scene sötét de van fényforrás, akkor az nagyon durván világít, az a fényerő már sok is lenne... Szóval nem tudom, mit csináljak, nem akarok/tudok állandóan sötétet csinálni a nappaliban. Félre értés ne essék, mert napfényben úszva is épp elég a fényerő, csak úgy érzem valami hiányzik.
-
Chaser
legenda
válasz Jakesz #51934 üzenetére
egyébként pedig van, mert akkor sokan nem azt szűrik le, hogy sz@r az oled, vagy az adott eszköz
árukeresőn is azért úgy vettem észre, egyre többen nyilatkoznak akár pozitívan, akár negatívan - az külön történet, ha valaki annyira gyökkettő, hogy adott eszköznél a boltot szidja vmiért és azért pontozza le a terméket ( : -
és sokan nem is egyből, hanem várnak néhány hónapot, akár évet is a véleménnyel_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Jakesz
addikt
De ez nem csak az oled tv, hanem bármilyen eszköz fórumtopikjára igaz. A nagy többség, akiknek jól működik az adott dolog, csak szép csendben élvezik, és a szűk kisebbség meg hangot ad a panaszának. Ami érthető is, mert segítséget kaphatnak, tehát van célja hangot adni neki. Míg annak nincs sok értelme, hogy beírom a fórumba azt, hogy milyen jól működik a tv-m, telefonom, stb.
-
bernina
csendes tag
válasz Major Lion #51922 üzenetére
Azért az fura, hogy az LG mundjuk "azonnal" javítja a 4K@120Hz Stutter in VRR/ G-SYNC megjelenítés hibát, míg a DV dl lejátészás támogatásának megszűnése úgy tünik nem sok embernél verte ki a biztosítékot. Lasan le is vehetné a LG a DV logót mint támogatott formátumot a reklámjaiból. Egy vicc, hogy csak a DV SL 8.1 -et játsza le, amiben lényegében nem is jön ki film.
Fenti gondolatmeneten kívül lenne egy kérdésem.
Az eARC amúgy támogatná a HD hangok továbbítását, és az LG nem támogatja, vagy nem is alkalmas rá az eARC? Ha csak az LG nem támogatja, ez a későbbi frissítésekkel változhat, vagy csak a DV SL támogatásának megszőnése várható -
Madwe
nagyúr
+1, rengeteg ember évek óta használ oledet azok közül is akik itt vannak a fórumon is, mégse jön ebbe a topikba, hiszen megvette használja kész. Akinek baja van az biztos h ide jön
[ Szerkesztve ]
-
wallace 234
őstag
Olvasgatva a topikot, hogy mennyi gond van az oled tvvel, és aki ide jön azt látja mennyire kell aggódni! Meg nyűgős hát én a második oled tvmet, nyúzom de eddig egy problémába se futottam bele, se banding se tinting, se beégéssel nem találkoztam! Persze nem jelenti azt, hogy ezek nem léteznek, de kicsi az esélye annak, hogy ebbe bele fusson sok ember használ oled tvt, de sokan nem írják be milyen jól működik hibátlan! Mert akinek nincs gondja minek írjon. Én közel 6 hónapja használom az Lg55b9 et napi szinten 5-6 óra plusz hétvégén, szinte egésznap. Minden gond nélkül eddig!
-
Chaser
legenda
másutt veszed/vársz
nálam ez nagyon nem kemény kategória volt, rádobtak egy 20%-os kupont a b8-ra anno - levásárolható utalvány -, klikkeltem is ( :
szerencsére engem a bx érdekel, abból alzán van annyi mint a szemét és jó áron, ma felhívom őket lehet-e gart venni hozzá_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Crus
őstag
válasz Chaser #51921 üzenetére
Tegnap éjfél után a milliomodik teszt és összehasonlító elemzés után szültem meg, hogy CX OLED lesz. (Ha csak nem kap a Q90 egy olyan pofátlan akciót, hogy poháralátétnek is jól lesz annyiért.)
És amint ezt megszültem, Schrödinger csapdájába kerültem. Elállási jogot szeretnék a MM-nál nyilván, hiszen ti is ezt tanácsoltátok, tök jogos!
De mi ezzel a gond? Hát az, hogy online NINCS a készülék. Üzleteikben bezzeg van, éppen jól túlárazva, miközben alig 1 hete volt bő 30k-val olcsóbban. Tehát foglaljak be valamit online, amit ott nem létezik, miközben fizikai valójában mégis létezik az üzletekben! Ez szuperpozíció!
(Nekem ez továbbra is trükközésnek tűnik az elállási joggal.)Egyúttal, felfedeztem a létező legkeményebb dolgot is, úgy hívják, hogy tv vásárlás. Pont olyan kemény, mint 5-10-15-20 éve.
-
Madwe
nagyúr
válasz snpetit #51924 üzenetére
Dede, én úgy gondolom segít. Sdr esetén 0-100 között van belőve a tartalom, oda skáláz. Hdr esetén 0-4000 vagy akár 0-10.000 is kehet dv esetén, oda skáláz. Ha egy 1500 max nites készüléked van, akkor az alját is feljebb húzza a skálázás szemben egy teszem azt 750 nites panelhez
-
Piftuka
veterán
Éppen arra próbáltam utalni, hogy az ALZA a "kis huncut".
Megláttam a hirdetést, néztem egy nagyot, megnyitotttam a termék adatlapját, hogy megrendeljem, és persze ott már látszott az 1 milliós ár. Ott a kis képen az 1-es csak akkor látszik, ha "sasolod".
Elég becsapós volt. Szerencsétlenül programozták le az akciós sárga "matrica" helyét a kis képen.
"Aquila non captat muscas."
-
Major Lion
senior tag
válasz Palesztin994 #51899 üzenetére
LG CX Beta Firmware Fixes 4K@120Hz Stutter in VRR/ G-SYNC Mode
[link][ Szerkesztve ]
On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
Chaser
legenda
megeshet bármi, ma vettem egy xboxot és "piszkos" egy kis helyen a rács, doboz sértetlen volt, teljesen újnak tűnik, csomagolás is eredeti volt - nem olyan helyről van ahova ha esetleg ezért visszaviszem ki akarják találni hogy én voltam -
ha futárral veszed bontsa ki, nézd meg a panelt - én mm-ből vettem anno a b8-at, nem tudom kivel szállítanak, de nem volt gond nekik -
ha a futár nem akarja kibontani én gondolkodás nélkül mondanám akkor viheti is vissza
és személyes átvétnél is ildomos megnézni nyilván
ha otthon látod hogy a panel sérült, azt már lehet magyarázni utólag, de lehet eredménye nem lesz
ezekről sztem beszélni se kell mert egyértelműszerk:
Crus
akkor hajrá, legyen "veszélyes" oleded ( :
utcára kimenni is veszélyes, de azért kimegyünk :d[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Crus
őstag
válasz Chaser #51915 üzenetére
Volt alkalmam havernál több alkalommal is órákat bámulni egy B7-et és igazából ez a tapasztalás kényszerített egyre jobban arra, amit már rég dédelgetek, hogy OLED-re kéne váltanom.
Ő konkrétan azt mondta a QLED normál tartalom esetén látott világoskék színére, hogy az fehér és nem akart nekem hinni, hogy az halvány világoskék. Nála valóban jóval erőteljesebb ugyan azon jelenetnél az a bizonyos kék szín.
A matekkal nincs is különösebb gondom. Ha ez 4-5 évet elkaristol nálam az priceless és egyben csoda is lesz, mert addig itt egy készülék se maradhatott
Ótóból' még igazi svéd van, ráadásul olyan, hogy a nagy bukót az 1. tulaja nyelte be.
-
Crus
őstag
válasz Major Lion #51913 üzenetére
Bármi is lesz azt biztosan meglépem, igen.
Most látom csak, hogy a Q90-en meg csak egy HDMI 2.1 port van. Futureproof mondhatom. Ez elég nagy mínusz.
-
Crus
őstag
#51772 alapján írtam.
De valahogy még mindig szimpatikusabbnak tűnik a targonca és raklap kombós szállítás, mint amikor a 22 éves suhanc kézzel bedobálja a QLED-et a Transit hátuljába 121 másik csomaggal egyetemben.
-
Chaser
legenda
tutira menni? olyan nincs
ha veszel egy qledet az is betojhat bármikor, és ha azt mondják neked a panel cseréje 150-200e+ áfa nem lenne őszinte a mosolyod ( :
venni kell hozzá garbővítést bármelyiket is veszed, az a biztos
ezt nem úgy kell nézni, hogy "örök életre" megvetted az oledet, hanem amíg nézed tényleg élmény, minden alkalommal leesett az állam, hogy na, ez igen, ezért érdemes volt fizetni
ha úgy nézed hogy mondjuk elkaristol 5 évet, vetted 400e-ért, akkor 80e/év, ha azt havi szintre lebontod kb 9e/hó
egy ótót' ára picit gyorsabban csökken, és sokkal nagyobb a "bukta", de mégis ott legtöbben nem félnek a rizikótól, pedig az tud igazi pénznyelő lenni, akkor is ha csak áll a garázsban_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Madwe
nagyúr
válasz MultiDoodad #51907 üzenetére
Ha a játék nem támogatja a HGIG-t (a legtöbb nem, az a ritka h igen. Valhalla se támogatja) akkor a HGIG kb = a dtm offal. Nyilván a DTM jobb kint a semmi (bár ez szubjektív, én szeretem) azonban ha lenne benne HGIG az jobb lenne mint a DTM. A probléma ott van, h miután a hgig hol megy hol nem s mindegyikre külön kell kalibrálnod a kijelzőt, általánosságban jobban jársz ha dtm-et használsz s arra kalibrálsz.
ha s amennyiben a játékok végre elkezdenék használni, akkor érdemes lehet megfontolni. Addig sztem felesleges azért a pár játékért ide oda kalobrálni meg dtm s hgig közütt váltogatni. -
Crus
őstag
válasz Palesztin994 #51898 üzenetére
Ez a 60 ez tényleg azt jelenti, hogy a 15. napon előjön 2 pixelhiba, akkor fogom és visszaviszem és elhozok egy másikat?
Samu Q90 teszteket én is nézegetek... hát nem mondanám szarnak. Pár dologban jobb, mint a CX, de nyilván kontraszt témában is a CX győz szokás szerint.
-
Crus
őstag
válasz Jorgi Kormi #51865 üzenetére
Számomra korrektek most a CX árak és elvileg a köv. 1-2 hónapban ez még szelídülhet is lefelé. Várni meg már nagyon nem akarok nejem + saját vágyaim miatt.
-
Crus
őstag
válasz Chaser #51862 üzenetére
Igen, erre jutok rendre én is, hogy csapódok a "biztonságos és elég jó" vs. a "kevésbé biztonságos, de beszarás ütős" között. Szomorú, hogy ennyi idősen mit összenyűglődöm ezen. Persze itt az anyagi kérdéskör is befigyel. Feleséggel, gyerekkel, azért az ember nem teheti meg azt egykönnyen, hogy akkor félmilláért veszek valamit aztán idontcare'. Magyarul nekem nejem türelme kb. 3-4 évente resetelődik és most nagyon a végén járok a türelmének, most kell tutira mennem :-/
-
Crus
őstag
válasz rothfb #51858 üzenetére
Szóval mindig az a leghangosabb akinek valami fáj, ez érthető.
Viszont van nekem monitorom 4k 60 HDR képes 27"-os, jó is, szép is, de nem szeretek a gép elé ülni, szeretek elnyújtózni, controller a kézbe és még a PC-s játékok nagy részét is úgy tolom, vagy wireless bill+egérrel, 55"-on! Szóval, amikor azt írtam, hogy 60% PC monitor használat, abban olyan fele-fele arányban PC gaming is benne van.
"vagy ha nagyobbat akarnék, qledet vennék"
Igen... én is erre a következtetésre jutottam 1 éve, meg is vettem egy Q70R-t és vannak neki nagyon jó tulajdonságai, de azok a színek, amiket havernál látok azok normál tartalmaknál irgalmatlanul büntetik a QLED-et. HDR-nél már kisebb a különbség, sőt azt mondom, hogy a QLED HDR képessége nekem személy szerint bőségesen elég, gyönyörű.
És igen, legalább 5 évre tervezek már végre és most megint ott tartok, hogy Q90 teszteket olvasok, mert annyira parázok OLED ügyben, holott az a színvilág az álmom :-(
-
MultiDoodad
aktív tag
Most akkor még is a DTM On a jobb? [link]
-
Madwe
nagyúr
válasz rodman73 #51904 üzenetére
B: kicsit lassab proci, kicsit kevésbé pörög ettől a webos rendszere. Kicsit rosszabb a mozgásmegjelenítése.
a c,g,w,r,stb csak designban különbözik - g kifejezetten a falra szerelhető típus - ettől függetlenül c is felszerelhető, nekem is ott van, csak kevésbé simul rá.
a b9 (ha még kapható újonnan s nem újracsomagolt) az x-hez képest nem nagyon más (abban még volt dts dekóder de rosszabb benne a bfi) -
rodman73
aktív tag
Valaki segíteni egy kicsit, hogy mi a legfőbb külünbség a BX, CX és GX modellek között. Xbox series X mellé és filmnézésre melyiket ajánlanátok? Esetleg a tavalyi modellek közül egy b9 is jó lehet? 65 collos méretben szeretném, pénteken lesz valami jó akció szerintetek ami esetleg földi halandó részére is elérhető lesz?
-
Chaser
legenda
válasz snpetit #51892 üzenetére
b8-nál defaulton nekem is kiégette a szemem a hdr
ha jól rémlik 20% körülre raktam az oled fényt, úgy volt elviselhető este
részemről nem világosban filmezek, de biztos van aki 10000 lumenben érzi jól magát miközben filmet nézz, passz_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest