Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz Tibor691 #49597 üzenetére
dvhe.07.06_DL.mp4 - akkor ilyenekkel (dvhe.07.06) ne próbálkozz vagy úgy lesz HDR ahogy megcsináltad ezzel is.
dvhe.05.09.ts - ezzel se próbálkozz, persze átalakíthatod a dvhe04.06-ra
dvhe.04.06.ts - igen, ez általában megy minden DV-képes eszközön.
HDR10+.mkv - CoreELEC alatt ennek mennie kell, droid alatti Kodiban elképzelhető, hogy nem megy.
A DV fájlokat nem tudja HDR-ben lejátszani a jelenlegi Kodi
Az Android boxon való lejátszáskor, amennyiben a TV nem vált át HDR vagy Dolby Vision-re, akkor értelemszerűen csak SDR-ben látom a képet? - igen, CoreELEC-el jobb a helyzet vagy Android TV-s eszközön MrMC ahol még jobb, mert olyat is lejátszik amit a Kodi amúgy nem, pl. Mi Box S, Nvidia Shield.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
nagyúr
-
sakal83
addikt
válasz Zjunior #49587 üzenetére
Varjal. Egy magyar forumon kerdezel es le kellene borulnom es tudnom hogy Te UK vagy persze ott teszed fel a kerdest ahol nem kapni. Szerintem forditva ulsz a lovon. Javaslom az angol fórumokat tapasztalat miatt
Persze koszond meg a b9es véleményt biztos hasznos a bxnel...
[ Szerkesztve ]
-
Tibor691
tag
válasz blakey #49560 üzenetére
Tegnap teszteltem, az eredmény:
OLED LG 65G6V:
Zöld DV-ben:
BUMBLEBEE dvhe.07.06_DL.mp4
Mkvtoolnix 48.0-cal levettem a DV metaadatokat, akkor HDR-ben megy.Nem indul el:
LG Amaze Dolby Vision UHD 4K Demo dvhe.05.09.ts
LG Earth Dolby Vision UHD 4K Demo dvhe.05.09.tsMegy DV-ben:
LG Dolby Comparison 4K Demo dvhe.04.06.tsX96max+ Android TV box
Nem megy:
Hobbs.And.Shaw.2019.2160p.HDR10+.mkvMegy HDR-ben:
BUMBLEBEE HDR10.mkvMegy, de nem HDR-ben és akadozva:
LG Amaze Dolby Vision UHD 4K Demod vhe.05.09.ts
LG Earth Dolby Vision UHD 4K Demo dvhe.05.09.ts
LG Dolby Comparison 4K Demo dvhe.04.06.tsAz Android boxon való lejátszáskor, amennyiben a TV nem vált át HDR vagy Dolby Vision-re, akkor értelemszerűen csak SDR-ben látom a képet?
[ Szerkesztve ]
LG OLED65G6 + 55LM660S + Alien2 + X96Max+, Tata
-
bernina
csendes tag
Szia!
Pandrive-ról próbáltam lejátszani, majd próbáltam pc-ről küldve is te dettó nem játsza. Azt nem tudom, hogy ez akkor általános dolog vagy fogok találni olyan mp4-et, amit lejátszik.
Amúgy a ts kiterjesztésű dolby vision filmeket simán lejátsza.
Amúgy 4k dv ISO videót vagy eredeti blurey fájstruktútrát lejátszik. Érdemes vele próbálkozni?
Most olvastam róla, hogy van már mkv konténeres dv vidó is. Ilyennel próbálkozott valaki? -
flake
csendes tag
válasz bernina #49577 üzenetére
Ha profile 7-es DV-ről van szó, akkor azt sajnos el kell engedned, amíg az LG nem javítja. Ha javítja egyáltalán. A freesyncet is elhozó update óta ugyanis nem működik a DL DV. Sem a profile 7, sem a 4. Ami nálam megy az csak az 5. Illetve LG teszt videókból a 8.1. Viszont ha hálózaton keresztül, Plexen játszod le, a profile 7 HDR10-ben megjeleníthető. A 4 nyilván nem.
creating rivers in the desert
-
daneel_hu
addikt
válasz rothfb #49591 üzenetére
Egyetértek.
Azért mert közel 10 éves még nem kéne komplett kormányműt cserélni a verdában.
Kurvára nem.
Főleg a prémiumak prémiumában.Nálunk egy fiatalabb Mazda van és egy 12 éves FIAT. Még a FIAT-ban is csak kopókat kellett cserélni, pedig az egy "állítólagos" olasz fos.
Autóknál inkább az számít mennyire vigyázott rá a tulaj és milyen gyakran járt karbantartásra. (utóbbiakban mi magyarok nem jeleskedünk, ezért van szinte az összes használt verda leharcolva a kereskedésekben is.
-
veterán
válasz Pro Koryak #49589 üzenetére
Nekem 12 éves a Honda, de ennek az ég világon semmi baja. A kopók cserélve és ennyi.
Off vége! -
Segal
veterán
válasz Zjunior #49582 üzenetére
A 9-es sorozatból kiindulva ott gyengebb volt a proci, kisebb a fényerő HDR-nél és rosszabb a mozgásmegjelenítés a B szériánál. Gondolom ugyanezeket a dolgokat örökölte az X széria is.
Játékra inkább a C."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
veterán
válasz daneel_hu #49581 üzenetére
Japán autó tulajnak lenni jár megkülönböztetett érzéssel. Már én is tudom.
Plusz a formáról meg annyit, hogy ha szembe jön egy, legalább meg tudom állapítani, hogy ez mi volt, nem pedig azon morfondírozom, hogy Astra-Golf-Focus, netán Ceed volt. Mert ezek mind egyformák.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
-
Zjunior
veterán
A bx es a cx sorozat kozott van valami eget rengeto kulonbseg?
Gondolok itt a valaszidore, en inkabb az uj xbox one x miatt is valtanek!Work Hard ™- Play Hard ™!!
-
daneel_hu
addikt
válasz Cypresss #49578 üzenetére
"...de ezen Lexus tulajként hangosan felröhögtem".
Lexus-tulajként?
Opsz...Lexus-tulajnak lenni valami megkülönbözetett érzéssel jár?
Ettől jobban el kell majd hinni amit leírsz? Száraz tényként kell majd értelmezni?Szomszéd srácnak van, nagy autóbuzi. De azért a felesége elárulta, hogy nemrég komoly szervízelésen esett át a verda, a kormányműben kellett valamit cserélni, 1 millió HUF-ba került. Maga a meghibásodás is komoly balesetet okozhatott volna. A verda nincs még 10 éves sem. A srác valahogy nem büszkélkedett a hibával, Lexus-tulajként.
A fentieket leszámítva biztos nagyon jó autó (márka) a Lexus, ahogy sok más is.
Majd veszek egyszer, talán akkor ha nem űrhajó kinézetű tárgyakat gyártanak a Hondával és a Toyotával egyetemben hanem autóformájút. (van olyan Lexus modell ami tetszik, mielőtt megszólnál)Annyiban javítanék a beszólásomon, van értelme márkahűnek lenni 2020-ban is.
Pl ahol nincs vagy nagyon tré a konkurencia, avagy rendszerszinten meg van kötve a kezed. (pl Apple) Aztán ott van a Graphtec, annak se nagyon van konkurenciája vagy csak többnyire silány.
De a Lexusnak és a Panasonicnak van konkurenciája, nem is kevés és nem is rosszak.A sógorod B9-esében megadta magát az alaplap, ezért majd nem veszek LG-t.
Mert ugye egy alaplap nem adhatja meg maját csak úgy.
Jajj de a szomszédom Lexusában megadta magát a kormánymű, most mi lesz. Akkor nem vehetek majd Lexust? Vagy az nem hiba? -
daneel_hu
addikt
-
Cypresss
senior tag
válasz daneel_hu #49357 üzenetére
2020-ban faszságnak tartom a márkahűséget...
Bocs az offtopikért, de ezen Lexus tulajként hangosan felröhögtem.
Pana plazmám volt, most pedig Pana OLED-em van, és nem azért mert a név számít, hanem azért mert számomra ők magasan a legjobb minőséget jelentik, ha tévéről van szó. És nem az elfogultságom, vagy megérzéseim, hanem a száraz tények alapján mondom ezt. Pont. Jöhet a sav, hogy mekkora sznob f@sz vagyok, ettől még én így látom.A sógorom B9-esébe másfél év alatt egyszer az alaplap adta meg magát, egyszer pedig a táp. Véletlen volna? Aligha...
A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!
-
bernina
csendes tag
válasz FollowTheORI #49574 üzenetére
Letöltöttem még vagy 3 sample fájlt idegből (4k dolby vision mp4 kiterjesztéssel) és konzekvensen nem hajlandó lejátszani.
-
alaves
addikt
válasz daneel_hu #49570 üzenetére
"Értelmes" forrás, hááát... tesztoldalak fényképei, leírásai, más nincs. Az OLED803 valamikor 2018. szeptemberben jött ki, ezért kaphatott már továbbfejlesztett, elméletileg a 2019-es LG modellekbe szánt kijelzőt. De az is lehet, hogy a 2019-es kijelző még tovább lett fejlesztve.
Ezért lehet az is, hogy a tesztoldalak nem tudják eldönteni hogy az OLED754 melyik panelt is kapta (C8, OLED803, C9). Elképzelhető, hogy kétféle kijelzővel gyártották, maradék OLED803, utána C9.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
nagyúr
-
Celtis
veterán
A keret feléből tudsz venni egy amlogic boxot, amire teszel Coreelec-et. Kodi fut rajta, a TV távirányítójával kezeled, mintha a TV-be épített app lenne. A dobozt a TV hátuljára ragasztod és el is felejted, hogy ott van.
Ilyen feeling a DLNA-hoz képest (TV távirányítóval kezelve)[ Szerkesztve ]
-
bernina
csendes tag
Sziasztok!
Ma vettem egy LG 65CX-et.
Ki akartam próbálni egy két 4k dv film lejátszásával. Megdöbbenésemre 4k dv mp4 kiterjesztésű videókat nem akarja lejátszani. Azt írja ki hogy ez a fájl nem ismerhető fel.
Valamit rosszul csinálok, vagy az 65cx ilyen videókat nem játszik le? Eddig erről nem olvastam a fórumon. -
daneel_hu
addikt
válasz alaves #49510 üzenetére
"pl. az OLED803 kapta meg a legújabb fejlesztésű kijelzőt (akkor még az LG modellekbe sem került bele, csak kicsit később: a C8-ba csak 65%-al, az OLED803-ba 103%-al nagyobb red subpixeles kijelzőket tettek)."
Erről valami értelmes forrást tudsz?
Nehezen hihető, hogy 2018-ban ennyire custom panelek voltak rendelhetőek, miközben a 2019-es red sub kisebb a 2018-asnál. -
máyköl
veterán
Sziasztok
Csatorna hangolast hogyan tudom kivitelezni?Kivalasztom a kabelt a muhold es antenna kozott, de frekvenciat ker. Ezt a Samsungom nem kerte, hol tudom kideriteni a szukseges frekvenciat? (Digi)
Koszonom elore is!
-
Fisha
őstag
válasz blakey #49565 üzenetére
Azért elég sokféle snyo van. Nekem volt "szerencsém" egy legkisebb J-hez, és az nemhogy erre, de ennél sokkal kevesebbre se volt elég. A DS118-on már egész jól ment az emby, de azt se szerette annyira, mert gyakran volt valami nyűgje. Szóval érdemes intel procis szinten gondolkodni, de az meg nem nagyon fér bele a fenti ársávba.
[ Szerkesztve ]
-
tarti19
senior tag
Sziasztok!
Valaki segítsen nekem megérteni, hogy miért nem kap(hat) freesync támogatást a C9-es verzió?
Továbbá, most már jó 100 órát üzemben volt a tévé, így a HDR támogatott játékokra milyen kalibrálást javasolna tapasztalt szemetek?PSN id: Huntarti, http://www.twitch.tv/tarti19
-
Scholes9
nagyúr
Üdv. Konzol - XoX, PS4 Pro - SDR játékokhoz ki milyen leírás, videó alapján lőtte be a TV-t, hogy frankó legyen a kép? Nekem B8 van. HDR tartalmakkal semmi gondom, de amelyik játék nem támogatja, ott azért nem nagyon vagyok megelégedve a látottakkal, leginkább túl sötét
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
blakey
titán
Ha Infuse-hoz hasonlót szeretnél akkor nincs más, Plex vagy Emby. a helyedben inkább megtartanám az Apple TV-t.
Azt olvastam az alap Synology-k nem elég erősek ehhez - hülyeséget olvastál, elég erősek, nekem is azon fut a Plex és az emby szerver is, de Infuse-al is használom a Plex szervert.(#49564) hsrasus
Én úgy tudom, h helyi hálózaton nincs transcode, ugyanúgy DLNA-n keresztül játssza le a filmeket, mintha TV-ről indítanád, csak megvan hozzá az a felület, amit írtál.
Nem DLNA-n megy a lejásszás Plex/Emby app esetében. Plex app esetében az eszköztől függ illetve az app-tól is, hogy van transzkódolás vagy nincs. Kodi, MrMC, Infuse esetében nincs Plex szerverről, LG Plex app esetében már többször találkoztam transzkódolással, főleg feliratos anyagok esetében, most nem tudom mi a szitu.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
hsrasus
aktív tag
Hello,
Én úgy tudom, h helyi hálózaton nincs transcode, ugyanúgy DLNA-n keresztül játssza le a filmeket, mintha TV-ről indítanád, csak megvan hozzá az a felület, amit írtál. Transcode akkor jönne képbe csak, ha a készülék nem képes valamilyen formátumot lejátszani, de mivel a NAS hw-re tutira gyengébb, ezért nem fogja bírni ilyen esetben a transcode-ot (kivéve, ha valami régi divx, de én itt valami 4k csodaformátumra gondoltam). Illetve távoli lejátszás esetén számít még a transcode, de többé-kevésbé ezt is meg lehet kerülni ha úgy állítod be, h a teljes neted sávszélét használhatják távolról, de ahogy értem itt nem ez a cél. (viszont hasznos lehet, h pl ősökkel is meg lehet osztani a filmjeidet...)
Ha a Plex-hez nézel kompatibilis NAS-t, akkor érdemes lehet ezt végignézni, ha a transcode is fontos, de helyi hálózatra transcode nélkül is lehet egy alap NAS-t is használni (ha fel lehet rá tenni a PLEX szervert).[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
Szia,
A Plex lesz a legköltséghatékonyabb megoldás.
A tévé elég erős ahhoz, hogy izomból elvigye a 4K HDR filmeket is, így nem kell a transcoding-ot a Syno-ra bízni. Egy használt példánya innen a HA-ról jó megoldás lehet.
Viszont ha van rá bármi lehetőséged, előtte próbáld ki a Plex-et (pl. PC-ről), nekem a KODI után nem igazán jött be (Sony tv-n), kukáztam és maradtam a CoreELEC vonalon.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
pyxis
csendes tag
Sziasztok!
Lehet nem ide tartozik szorosan a kérdésem, de annyira ideszoktam mielőtt kiválaszottam a TV-t, hogy felteszem először itt és mégiscsak egy LG OLED-em van. 😊
Van nekem egy B9-em (egy 10 éves Pana plazmát váltott) és ha már okos a TV, szeretném elhagyni mellőle az Apple TV-t.
Az utolsó dolog amire nem találtam jó megoldást, az a film lejátszás NAS-ról.
Jelenleg egy régi NAS van itthon, amin a filmeket tárolom (és futtatja a torrentet), erről játssza le az Apple TV-n az Infuse a filmeket. Az Infuse király, imádom, mert borítóképekkel, IMBD ponttal, stb-vel listázza a filmeket, két gyerek is van itthon, ezért különösen fontos hogy valami szép formátumban (ne szövegesen) legyenek listázva a filmek és könnyű legyen használni.
Ezt váltanám le valamivel a TV-n. A LG shopban nincs Infuse, van helyette Plex, amihez viszont Plex server kell. Ezt nem fogom tudni felvarázsolni a mostani NAS-ra, mert olyan régi. Ha kell lecserélem a NAS-t, de nem mennék 40e Ft fölé (vinyó nélkül)…
Van ötletetek, hogy mi az a kombó, ami működik az LG-n elérhető valamelyik lejátszó progival és tudja a szép borítóképes lejátszást? Vegyek egy belépő szintű Synology NAS, arra Plex servert és használjam a TV-n a Plex-et? Azt olvastam az alap Synology-k nem elég erősek ehhez. A transcoding-ot a TV vagy a NAS fogja csinálni egyáltalán? -
blakey
titán
válasz Tibor691 #49558 üzenetére
Este az X96max+ androidos médialejátszomat letesztelem a ezzel a filmmal, kíváncsi vagyok mi lesz az eredménye. - Lehet, hogy kép sem lesz.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Tibor691
tag
válasz blakey #49557 üzenetére
Köszi az infókat, már értem.
A film HDR format: Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.07.06, EL+RPU, Blu-ray compatible / SMPTE ST 2086,
Este az X96max+ androidos médialejátszomat letesztelem a ezzel a filmmal, kíváncsi vagyok mi lesz az eredménye.LG OLED65G6 + 55LM660S + Alien2 + X96Max+, Tata
-
blakey
titán
válasz Tibor691 #49556 üzenetére
Nem, a Dolby Vision többféle profilt "tartalmazhat", ebből általában az adott anyag csak egyet tartalmaz és van olyan profil amit egyik lejátszó tud, másik nem. Ha egy külső lejátszó tudja az adott profilt akkor a TV megjeleníti még akkor is ha a saját lejátszója erre nem képes. Olvasgasd ezt a topikot, a lejátszók topikjait, rengeted szó esik a dolby Vision profilokról és arról is, hogy olyan lejátszó nagyon kevés van ami mindegyik DV profillal jól bánik.
Médiainfóval megnézed, hogy az adott fájl milyen DV profilt tartalmaz és megpróbálsz egy attól eltérő, ha az jó akkor olyat kell használni.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Tibor691
tag
Igen, nem írtál, én egy kicsit tovább gondoltam azt, hogy a külső médialejátszó lejátsza a filmet, de a DV profilt ugyan úgy továbbítja a TV-nek (pass through), amit a TV értelmez, ami alapján jeleníti meg a képet.
-
Strezi
őstag
válasz Tibor691 #49551 üzenetére
Nekem akkor volt ilyen probléma, igaz sima HDR-rel, amikor a hang is 7.1 TrueHD volt.
Abban az esetben egy másik audió stream kiválasztásával (5.1, 2..) rendbejött a lejátszás.
Ez Plex illetve Emby-vel jött nekem elő, ahol tudtam audiót váltani.
Direktben belső lejátszót nem használok, nem tudom ott hogy, vagy lehet-e audio streamet váltani...Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
blakey
titán
válasz Tibor691 #49553 üzenetére
Ezek szerint, ha androidos médiaboxon játszom le, akkor a film változatlan zöld marad? - nem, ilyet nem írtam, a DV több profilt használ és a TV-d pont azt nem ismeri, nem tudja rendesen megjeleníteni, ebből nem következik az, hogy egy másik eszköz nem lenne rá képes. Fordított eset is előfordulhat, tehát a TV-d szépen lejátsza míg egy másik eszköz képet sem ad, stb.
-
Tibor691
tag
Ezek szerint, ha androidos médiaboxon játszom le, akkor a film változatlan zöld marad?
-
blakey
titán
válasz Tibor691 #49551 üzenetére
Olyan Dolby Vision profil amit a TV lejátszója nem ismer. Sajnos a DV elég "elcseszett" a sok profillal.
-
Tibor691
tag
Az LG OLED65G6 TV médialejátszójával egy Dolby Vision-os filmet játszottam le. A TV felismeri, hogy Dolby Vision formátumú a film, de a kép zöld árnyalatban jelenik meg. Mi lehet az oka? Van 3 DV alap beállítás, de mindegyiknél zöld a film.
[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
válasz GalaHU #49546 üzenetére
Esélytelen dolognak tartom hogy csütörtökön már lesz kártyád
Persze legyen, de olyan kevés készlettel fognak indulni hogy legjobb esetben is online tudsz egyre lecsapni, az meg legjobb esetben is másnap lesz az üzletben
Én a saját ampere kártyámat inkább majd novemberre tervezem amikor már nagyjából realizálódik a piac és lesz is kártya, meg beáll az ár. Legvégül meg addigra a navi-ról is kiderül minden, de be is fejezem mert ez itt nagyon OFF"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
nagyúr
-
TCr
veterán
Helyi hírek: Jön a kedvezőbb árú LG OLED tévészéria
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
daneel_hu
addikt
-
GalaHU
őstag
Egy kis plusz infó az LG C9/CX-hez:
Aki a VRR/G-Sync miatt akarja megvenni az figyeljen rá, hogy G-syncet csak nV 10xx szériás kártyáktól fölfelé kezel. Ugyanis nem valódi G-Sync-et tud hanem csak egy komp. módot. Érintőlegesen volt erről szó, de nem volt eddig hangsúlyos a fórumon. Most vagyok kártyacserébe (na vajon melyikre? ) és a tartalékként ideiglenesen berakott 980ti sajnos nem alkalmas teljeskörűen a feladatra.
Kis szerencsével csütörtökön már a HDMI 2.1 szépségeiről is be tudok számolni...Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
daneel_hu
addikt
válasz FollowTheORI #49541 üzenetére
AVFORUMS szavazás állása:
(nehéz nem észrevenni, hogy a 2016 és 2017-esek kiugróan rosszak sajnos)
2017-es eset elég sok van, fotóval is megerősítve...
Az azért valószínű, hogy nem sokan szavaznak, nyílván akinek semmi gondja az nem bújja a külföldi fórumokat sem.
A szavazás szerintem arra jó, hogy meghibásodási arányt lássunk benne - a generációkat összehasonlítva.I have a 2018 Panel with burn in.Votes: 12
I have a 2018 Panel without burn in.Votes: 169
I have a 2017 Panel with burn in.Votes: 51
I have a 2017 Panel without burn in.Votes: 241
I have a 2016 Panel with burn in.Votes: 113
I have a 2016 Panel without burn in.Votes: 192
I have a 2015 or earlier Panel with burn in.Votes: 7
I have a 2015 or earlier Panel without burn in.Votes: 32
I have a 2019 Panel with burn in.Votes: 1
I have a 2019 Panel without burn in.Votes: 38[ Szerkesztve ]
-
kokobe
őstag
válasz Citroware #49542 üzenetére
Pioneer kuro!Köszi tökéletes!
Viccet félre téve cx-en van bfi bàr messze a legszarabb,aztàn a Pana màr jò és a Sony oledeken a legjobb a bfi.De még így is köröket ver a b9-re melòba volt alkalmam tesztelni a b9-en mindig szemét szúrt a szar videó processzin...<---AMD___ATi--->
-
addikt
Na, végre összeraktuk a B9-et. Le vagyok nyűgözve.
Előzetes elképzeléseimmel ellentétben, mást szeret a szemem. Beszéltünk a TruMotionról, és arról, hogy nekem tuti ki lesz kapcsolva, mert amúgy egészségtelen lenne a kép és amúgyis a B9 ezt még rosszabbul csinálja.
Ehelyett az van, hogy habár elviselhetőnek tartom kikapcsolt állapotban az akadozott képmegjelenítést, egyszerűen jobban bejön az, ha be van kapcsolva, Clear az alapértelmezett de a Smooth is jó, bár az már nagyon belemegy a hibákba. Talán mindig bekapcsolva lesz. Ezek a néha előforduló hibák enyhén zavaróak, de túlzottan nem, szóval talán még azzal együtt is jobb, mint kikapcsolva, a Clear beállításnál kevesebb a képhiba. Alig láttam csúnyaságot. De ahol volt...Mozgásinterpoláció tesztelésére ajánlom a Planet Earth II (2016) első epizódját 8:21 és 8:28 között. Ha van TV amelyik azt tökéletesen lehozza a kép alsó felében, az mindent tud.
CX tulajok figyelem! Sokat volt dicsérve a TV, hogy azon már jobb a mozgás. Ezzel a jelenettel légyszi teszteljétek le, bár szerintem nem nagyon van TV amelyik azt jól megcsinálja, de ha igen, akkor meghajolok a CX előtt. Kíváncsi vagyok, hogy vajon mennyivel jobb ez más TV-n.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
MultiDoodad
aktív tag
válasz rothfb #49535 üzenetére
Számomra ez is fura, mert hogy jó pár youtube emberkénél láttam monitorként használva... ha megtalálom belinkelem, az egyik illető valami 11 vagy 12 hónapja használ munkára C9 Oled tv-t windows futtató géphez. Na az az illető mutatott egy beégés tesztet 11 hónap használat után, neki sem volt semmi (ha igazat mond).
-
AL
addikt
válasz uniplet #49534 üzenetére
Szia. Ez egy tavalyi LED TV, még valószínűleg garanciális.
Érdeklődjél az LG topickban, vagy az LG szervizben . Üdv. -
veterán
válasz MultiDoodad #49532 üzenetére
Szerintem 2018-as sem égett be.
-
uniplet
csendes tag
Üdv!
Van egy LG 43UM7390PLC OLED TV.
Nemrégen elkezdte a következő hibát produkálni.
Tv bekapcsolása után, megjelenik a kép, majd pár másodperc után elsötétedik, és sem csatornát váltani, se mást nem lehet csinálni. Ha megnyomom a beállítások gombot, kiírja, hogy az okosszolgáltatás betöltése folyamatban, de ennyi. Kikapcsolom, újra be, és néha sikerül normálisan elindítani. A tv-n a digi-t nézzük, digitális adók vannak behangolva.
Viszont van egy olyan lehetőség a beállítások között, hogy gyors indítás. Ez gyakorlatilag alvó pozícióban állítja le a tévét, vagyis bekapcsoláskor azonnal elérhető az adók adatai, menük stb. Ha ezt használom, nem sötétül el a képernyő.
De azért ez mégsem megoldás. A legfrissebb szoftver fut a tévén. Hozzá tartozik, hogy ha megy a tv, és behozom a műsorlistát, akkor hol ennyi, hol annyi adó adatai nem láthatóak, csak ha ráállok arra a csatornára. Akkor bejönnek az adatok.
Kérdésem, hogy ez lehet e rossz szoftver, vagy a szolgáltató hibája? Esetleg a tévével van valami gond?Köszönöm ha valaki tud segíteni!
L.
-
Clay
senior tag
válasz MultiDoodad #49532 üzenetére
B8, C8, E8 beégésre se emlékszem, pedig azok egy évvel idősebbek.
A processzorok füsttel működnek.Ha kijön belőlük a füst,nem működnek tovább!
-
MultiDoodad
aktív tag
Igazából égett már be valakinek 2019-es model? E9,C9,B9,...? Már mint ahol videókban megmutatják vagy éppen képen?! Mert itt sem panaszkodott még senki, bár 1 éves még csak a tv. Mert olyat láttam, hogy valakinek a B7 beéget 13 hónap után... Van konkrét eset? Jó rediten van 1-2 de ami konkrétan bizonyított hogy 2019-es model olyan akad esetleg itt a csoportban?
-
válasz MultiDoodad #49525 üzenetére
Nincs ár módom, hogy ezt felülvizsgáljam viszont az eddigi tapasztalatok azt mutatták, hogy a HUD bizony egy idő után tud nyomot hagyni. Emiatt én HC gamingre ha valaki parázik a beégéstől nem merem ajánlani. Persze ha valaki milliomos és ha beég cseréli akkor vegyen OLED-et mert nincs jobb technológia jelenleg játékra.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
goldb
tag
Na, megjött a TV, de sajnos távirányító nélkül. Jeleztem az ügyfélszolgálatnak, viszont ezzel kapcsolatban [n,s]em tudnak segíteni, vagy visszaküldöm a TV-t, vagy megoldom magam a helyzetet.
Szerintem korrekt lett volna a termékleírásban szerepelnie, hogy tartozékhiányos.
Valami gyors javaslat azzal kapcsolatban, hogyan tovább? Gondolom az LG-nek is létezik remote app-ja, kérdés hogyan jutok fel wifi-re távpiszka nélkül, hogy aztán telefonnal tudjam már kezelni.
Tatabánya környékiek segítségét kérném, hátha valaki rendelkezésemre bocsátana egy távirányítót rövid időre. Vagy bármi más ötlet?
(Még akár felvállalnám azt a 10-12 ezer forintos költséget, amibe kerül egy új magic remote, de addig nem tenném ezt meg, míg a TV sorsa el nem dől, s ez teszt nélkül aligha fog.) -
MultiDoodad
aktív tag
válasz adamssss #49522 üzenetére
Szerintem a 9-es szériától ezt is felül kéne vizsgálni, nekem B9-m van 11hónapja csak játszom rajta folyamatosan ugyan azzal a 3 játékkal (néha egy kis netflix) és még mindig nincs be égés. Nekem ráadásul SDR-ben 80-as oled fényerőn van.... Még egy évet ki bír nekem elég, utána majd csere cx-re vagy valami másra. De nekem mivel csak játszom az Lg volt a legjobb választás. Most fog Öcsém beújítani egy Cx 55”-t kíváncsi leszek lesz e nagy különbség.
-
alaves
addikt
Nézd át mit tud a fapados Saphi OS és a beállítási lehetőségeket, azután árban a következő OLED TV-t és döntsd el melyiket választod (az OLED754-nek a B9-nél jobb a mozgásmegjelenítése az biztos).
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Deck
titán
Sehol sem lehet garanciát kötni a beégésre + pénzért?
Mert, akkor baleset biztosítás és ha véletlen beégne akkor hupsz baleset történt..PS5
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz EasyLife #49515 üzenetére
Van az néha jóval több is, de ennyire most nem mennék bele. Legyen 4, de a Netflix nem tud emelni a bitrátán és nem is akar. Neki nagyon jól jött a covid, amikor szinte felére csökkentette az egész hóbelevancát, pedig egy DV 4K atmos-nak minimum 25-ön illene mennie 2020-ban. De csücsülnek a 15.25- ön, a sima 4K meg a 11.44-en.
Ahogy fejlődik az oled képminőség, ezek szar bitráták egyre jobban láthatóak a minőségen.[ Szerkesztve ]
-
EasyLife
aktív tag
KB 4 megabitről beszélünk ami plussz lenne, egy ekkora cég beüzemel pár db szervert pluszba és már vígan fut is, de sőt szerintem szerver bővítés nélkül is simán menne, mert hiába a magas előfizető szám, tényleges atmos képes eszköze E-ARC-al nem sok előfizetőnek lehet, kapásból kb csak az általad többször hangoztatott NVDIA Shield pro tulajok és a többi TrueHD Atmos képes külső eszköz, OLEDek közül egyik se tudná natív appon továbbítani. Az apple tv és a disney+ is jóval magasabb bitrátával küldi a filmeket. A betört fogú mosolygós szmájli látom mély nyomot hagyott benned, ezt sajnálom.
-
TCr
veterán
Annyira ajnározzátok a Philips OLED-eket, az 55OLED754 megéri a 330e Ft-os árát?
LCD fronton (finoman szólva) nem túl erős a márka.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Zjunior
veterán
Valaki segitene megmondani az új lg oled cx szeriaban van beepitbve apple tv?
nem arra gondolok h airplay, hanem app storebol tudok letolteni appokat?
telenormytv miatt kerdezem!Work Hard ™- Play Hard ™!!
-
alaves
addikt
válasz Gigicuci #49503 üzenetére
Még hozzátenném, hogy feltételezésem szerint a Philips kapja a legjobb minőségű kijelzőket az LGD-től. Ezt arra alapozom, hogy régi és sokrétű jó kapcsolata van a két cégnek, valamint pl. az OLED803 kapta meg a legújabb fejlesztésű kijelzőt (akkor még az LG modellekbe sem került bele, csak kicsit később: a C8-ba csak 65%-al, az OLED803-ba 103%-al nagyobb red subpixeles kijelzőket tettek).
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz EasyLife #49508 üzenetére
Amit most írtál az a hülyeség.... Hiába raktál ki ekkora röhögős szmájlit.
A netflix sávszéle hajszálon táncol, ezért nem emelnek évek óta, én így értettem...
Egyébként, ha már folyamatábra, találtam egy frankót, ami nem neked szól, de ebből minden érthető, ha ebben sincs benne a válasz, akkor feladom. Privátban bárkivel folytatom...Katt képre...
[ Szerkesztve ]
-
EasyLife
aktív tag
„A Netflix soha nem fog Dolby TrueHD hangot sugározni, mert pillanatok alatt összeomlana a sávszél. ”
Ez tudod, hogy hülyeség ugye? Netflix most 15 megabittel tolja a filmeket, a hangot pedig 640-768 kbitel/sec. Tehát egy 120 perces film 15*60*120=108.000 mbit /8 =13.500 MB(Megabájt). Dolby TrueHD átlag 4 mbit/sec 4*60*120=28.800 mbit /8= 3.600 MB.
Tehát egy film 17.100 MB= 17,1 GB lenne TrueHD-val és ettől nem omolna össze a hálózat. AppleTV-n 41Megabittel is megy csúcson a [SEE]. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ok, ezek szerint nagyon elbeszélünk és már sokadszorra és rajtad kívül szerintem senki se érti, hogy mire vagy pontosan kíváncsi.
De amit leírtam eddig és más is leírt és abban sem volt benne a válasz, akkor kérlek, nekünk amőbáknak rajzolj egy folyamatábrát. Vagy hívd fel az LG-t. -
blakey
titán
válasz Gigicuci #49503 üzenetére
A color banding most is idegesít - de ezt egyik márka esetében sem tudod elkerülni ha sz@r a forrás, a Philips meg az egyik legjobb procival rendelkezik, szóval ennél rosszabb is lehet más márka setében.
a pixeleltolást pedig valószínűleg észrevenném - ahhoz nagyon kell nézni és csak arra koncentrálni, normál használat mellett fel sem tűnik és nem véletlenül van benne az OLED-ekben.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Én most nem akarok erről regényt írni, csak pár gondolat... Pedig lehetne...
A Dolby TrueHD a lossless, a DD+ pedig a butított fajtája. Ebből dekódol az atmos képes erősítő. A Dolby TrueHD egy veszteségmentes, nagyon nagy sávszélességű formátum, amely jelenleg csak Blu-ray és UHD Blu-ray lemezeken érhető el. A Dolby Digital Plus egy veszteséges, alacsonyabb sávszélességű formátum, amelyet streaming szolgáltatásokkal és olyan funkciókkal optimalizáltak, mint a BD Live.
A Netflix soha nem fog Dolby TrueHD hangot sugározni, mert pillanatok alatt összeomlana a sávszél. De ahhoz, hogy a truehd veszteségmentes térbeli hanghoz képest, rögtön rávágd, hogy a DD+-hoz képest hallod a különbséget, először is hallás kell, aztán utána olyan erősítő és hangfalak, amikkel ez tényleg hallható is. Az viszont nem az 1 millió árazású alattiakban fogod megtalálni.
A DTS-HD-MA, DTS:X etc ugyanez, csak BD lemezeken érhető el, vagy virágboltokban és a tévé persze, hogy "csak" DTS-ben fogja kiöklendezni a hangsávot, mert erre tudja dekódolni.
De ettől még a DTS még mindig sokkal frankóbb, mint egy sima DD 5.1.
Szóval, nincs azzal a Netflix atmos-szal semmilyen gond, max akkor lesz Dolby TrueHD, mikor alap lesz mindenkinél az 5 giga netsebesség.
A SHIELD pro viszont az összeset röhögve tudja az összes létező hang és képformátumot.
A másik kérdésedre válaszolva, a CX lejátszója viszont képes a Dolby TrueHD anyagot Atmos-ban is azonnal kitolni az AVR-re, már ha abból felismeri az atmos-t.[ Szerkesztve ]
-
Gigicuci
senior tag
válasz alaves #49499 üzenetére
huhh..nagyon profi összefoglaló, köszönöm! A color banding most is idegesít, a pixeleltolást pedig valószínűleg észrevenném, a szervizháttere pedig számomra ismeretlen, lehet inkább én is maradok a jól a bevált C9 vonalon. Az biztosabb választásnak tűnik, még akkor is ha magasabb az ára.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest