Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Microsoft Excel topic
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Bitcoin topic
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Windows 11
- ASUS routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
djnice
veterán
válasz bandi0000 #30903 üzenetére
Itt egy lista a teljesség igénye nélkül, hogy a különböző filmeken mekkora a max/átlag fényerő, ahol megvan adva gyárilag a metaadatokban: [link]
A MaxCLL és MaxFALL értékek lényegesek, ahol a CLL jelenti a filmben előforduló maximum fényerőt nit-ben, ezeket az értékeket használja a TV a tone mapping-hoz. Azért látszik hogy a HDR-hez nem árt az 1000 nit fényerő, ahogy te is írod.
Az más kérdés, hogy a legtöbb lejátszó ki sem küldi vagy rosszul küldi ki ezeket az értékeket, szóval arra is figyelni kell. -
junior19
senior tag
válasz bandi0000 #30903 üzenetére
Csináltak teszteket átlag felhasználókkal korábban, s a felmérés azt mutatta, hogy a 20000:1-hez kontraszt már jó felhasználói élményt adott, ha jól emlékszem felette ott is már több embernek sok volt a fényerő.
Az Olednél hiába emeled a csúcsfényesség értékét, attól a fekete szint még 0, vagy nagyon közel marad, így a "kevesebb" csúcsfénysűrűség érték ellenére megmarad a kontraszt értéke.
Ha lcd-nél emeled a háttérvilágítás értékét, ott lényegesen jobban emelkedik a fekete szint értéke.codec project
-
daneel_hu
addikt
válasz bandi0000 #30408 üzenetére
"Az a gond gyerekek, hogy lehet bosszankodni, meg tele sírni a fórumokat de Tv fronton pont az a tendencia hogy hiába veszel több 100k ért tv-t mindegyikbe lesz hiba, csak esetleg kicsit szarabb, tökéletes nincs, persze ennyi pénzért legyen az, de az lehetetlen ezt tudja a technológia, mind az oled,qled sima led..."
Ez így van.
Ennek a legjobb a képe, de vigyázni kell rá... persze van akit nem izgat és beég, legfeljebb cserélgeti pár évente - ha bírja a pénztárcája.
Majd meglátjuk mit művelnek a 2018, 2019-es modellek ezekben még nincs annyi óraszám, hogy következtetéseket lehessen levonni.
2018-as oled égett már be a topikban amúgy? (nem emlékszem ilyenre ---)
Minden, mindenhol kompromisszumos.
A teniszezők olyan húrt akarnak amely a legjobb és legtartósabb. De amelyik tartós abban nincs érzés - vagy nem lehet effektíven játszani vele. A jobb húrok csak 4-6 óráig jók egy amatőr kezében is. A legeslegjobb pedig a bélhúr, nem vicc = fél óra alatt szétütöd, egyszerűen kinyúlik. Egy szett 12 000 HUF, ez kb 12 méter. Viszont amíg játszol vele... addig...Egy tartósabb poliészter húr pedig 1500 Ft / szett.
-
-
alaves
addikt
válasz bandi0000 #27063 üzenetére
Film+PC+TV általában napi 12+ órában, 20-25 OLED fényen, viszont majdnem mindíg lefut a 4 órás kompenzáció (annyi időre ki van kapcsolva). Első panel logó beégés (még azt is mondhatnánk hogy felhasználóhiba, bár szerintem nem), második panel téglalap anomália gyári hiba.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
daneel_hu
addikt
válasz bandi0000 #26620 üzenetére
Szerintem a probléma a rossz megközelítésben van.
Adott egy műszaki cikk - lévén nagyon drága -, a leendő vásárló azt gondolja, hogy majd megveszi és vásárolt(!) egy olyan "értéket" amely majd 1-2-3 év múlva arányosan de még némi "értéket" fog képviselni.
Előre gondolkozunk, mert ha majd eladjuk akkor a leendő vevőnek azt akarjuk mondani, hogy "pátent állapot."De.
Mire eladjuk a vásárolt értékének a töredékét fogja érni, akkor is ha "pátent állapotú" a czucc.
Most veszünk valamit 1 millió bruttóért, 2 hónap múlva már 800 ropiért' árazza majd az Euronincs vagy az MM, 2 év múlva jó ha ér majd 2 kilót. Jah ha nem patent állapot akkor meg 150-160-at.Hát ezért én biztosan nem fogok berosálni, aggód(gat)ni.
2 évig védve van mindenki mert a gyári gari alapján javítás vagy csere van probléma esetén.Hosszú távra tervezek.
Ez mit jelent?
Az előző plazmámat 2007-ben vettem és 2016-ban cseréltem le egy E6V-re.
Sokáig ment?
Igen.
És pont ugyanennyi ideig laktunk abban a lakásban ahová(!) vettük.
Közben jött két gyerek, kellett egy nagyobb kecó, cseréltük a tévét is.
Szerintem életemben nem lesz mégegyszer olyan hosszú időszak amikor 10 évig meglesz egy tévékészülékem... vagy de lehet amikor 70 leszek.(a 10 éves plazmánkat elajándékoztuk)
Egy OLED az ugyanúgy bukó anyagilag mint egy autó vagy egy LCD-tévé.
Amíg működik addig kell kiélvezni azt amit nyújt.
Ha valaki értéket akar venni, akkor vegyen ingatlant vagy részvényt.[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz bandi0000 #26618 üzenetére
Így van.
Ezt úgy kell és lehet használni, hogy picit figyelni kell rá.Tökéletes tévé sosem lesz, gyanítom a microLED sem lesz az, ráadásul hol van az még.
Na nem baj, amíg nem lesz tökéletes tévé, addig majd inkább használunk LCD-t, hiszen az legalább nem ég be.Van olyan eszköz amit lehet kompromisszummentesen használni?
-
renatto
őstag
válasz bandi0000 #26602 üzenetére
Az Rtings teszt alapján a COD tévé képe közel tökéletes 64 hét után is (9000 óra, ami napi 4 óra átlaggal is 6 év), míg a LIVE NBC képén már középen kezd megjelenni egy "alak". Így szerintem ha valaki naponta megnézi a híradót (és ahol többnyire középen állnak > riporter, műsorvezető, fellépő..) lehet nagyobb veszélyben van, mint aki konzolozik, akár ugyanazzal a játékkal. Mondjuk egy sárga/piros szín a HUD-ban sokat ronthat a helyzeten.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
janos666
nagyúr
válasz bandi0000 #22995 üzenetére
Öszvér infra és bluetooth. A ki/be kapcsoláshoz pl. mindig infra kell, utána kapcsolódik a BT is. Azt én eddig nem is figyeltem meg, hogy míg aktív a TV, addig lecsatlakozna a BT, de igaz hogy legtöbbször csak ki/be kapcsolásra használom a távirányítót, vagy először magamhoz veszem messzebbről, és óhatatlanul is nagyjából a TV felé néz általában, mikor nyomkodni kezdem.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
renatto
őstag
válasz bandi0000 #22995 üzenetére
Szerintem "elalszik" a távirányító - az általad is írt enegriatakarékossági okból - és azért tűnik úgy hogy nem reagál. Én a B7-en mindig megrázom a távirányítót ha egy ideje nem használtam. Egyéb esetben az első gombnyomás mindenképp sikertelen (gondolom ekkor kel fel), de néha még a 2. is. Utána nincs gond.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
törölt tag
válasz bandi0000 #21574 üzenetére
Nincs. De itt nem a FreeSync-ről, hanem a FastSync-ről van szó. Az nem a tévében van, hanem az nVidia driverben.
(#21572) janos666: Tervben van, játékra eleve így terveztem használni majd. Nekem a G-Sync fő hozadéka, hogy nincs képtörés, a többi amolyan "extra". A 20 ms lag és esetenkénti akadozás nem fog zavarni szerintem. Egyébként meg a G-Sync sem feltétlenül tökéletes. Nálam pl. a Tomb Raider (2013)-ban zavaróan röcögött, amikor a framerate 100 környékére, vagy lejjebb esett. Lehet,a játékkal volt valami, mert a többiben meg szuperül működik.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz bandi0000 #19782 üzenetére
"beleírhatnák azt is, hogy ha túl sokat használod és elromlik, akkor nincs gari"
Más szavakkal, de bennvan (Samsung Warranty Cardból):
"Nem áll fenn jótállási felelősségünk a háztartási célú használatot meghaladó, üzleti vagy ipari jellegű használatból eredő meghibásodásokért"
Szerintem az LG-nél és többi gyártónál is lehet hasonló. De hogy mi haladja meg a háztartási célú használatot, azt meg nem mondom.
[ Szerkesztve ]
-
mugencivic
tag
válasz bandi0000 #19467 üzenetére
Csak azt akarom mondani, hogy minél régebb óta van haaználatba annál nagyobb az esélye a beégésnek, szal ilyen kérdőívvel nem lehet meszemenő következtetéseket levonni
Ez pontosan így van, ez alapján nem lehet a 2016-os és a 2018-as modelleket összevetni, illetve de, pontosan két év múlva, ha most felírjuk hány % égett be a 2016-osokból és összevetjük a 2018-asok értékeivel majd 2020-ban, ha addig el nem felejtjük.
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz bandi0000 #19026 üzenetére
Pedig az volt az egyik legjobb.
Csalókák ezek az értékek sokszor, - bár a terület dolog 2 dimenzió, nincs benne ördöngösség, látványra egyszerű arányosság elvén is működhet ha jó a szemed -, térben köbösödnek a mértékek.
Pl. egy 80 cm oldalú kockába fele annyi víz fér el mint egy 100 cm oldalú kockába. (kis kerekítéssel)
-
daneel_hu
addikt
válasz bandi0000 #19020 üzenetére
MIért lenne hihetetlen.
26 centivel nagyobb a képátló... próbáld meg odaképzelni azt a képátlót, és a tévét "egészítsd" ki vízszintesen és függőlegesen is.Majd ismét képzeld el az eredeti 55 colos képernyő 40%-át területileg és pakold hozzá.
Kijön az.Amúgy rohadt egyszerű.
A nagyobbik képátló kb 19%-kal hosszabb a rövidebbnél.
Területileg meg négyzetesen több.
Tehát 1,19 x 1,19 = 1,41. -
daneel_hu
addikt
válasz bandi0000 #19011 üzenetére
Szerintem...
A képátló legyen C, az oldalak egyszerűség kedvéért A és A, hiszen a területnél mindegy, hogy most négyzet vagy téglalap lesz a szitu. Viszont ugye C-ből könnyen kiszámolhatjuk A-t pitagorasz tételével.
Tehát A = négyzetgyök alatt C(négyzeten) / 2.Nekem az jött ki, hogy a 55"-os cucc területileg cca. 9605 cm2, a 65"-os cucc pedig cca 13690 cm2.
Ebből az következik, hogy a 65 colos cumó 42%-kal nagyobb felületű mint a kisebbik oled képernyő.Ami reális is.
-
Joshi
titán
válasz bandi0000 #19011 üzenetére
A terület számítás úgy történik, hogy összeszorzod a szélességet a hosszúsággal. Tudom, nagyon bonyolult de egy telek területét is így számítják ki. Abban igazad van hogy mondjuk a Sony A1 55" és 65"-os készülékek között nem 40% a különbség, csak ~39%.
-
nagyúr
válasz bandi0000 #18457 üzenetére
Szerintem azért nincs, mert igazából a modern tévéken már nincs ez a kódozgatás emlékeim szerint.
Be kell lépned és párosítani (engedélyezni kell) az eszközt (így a tévét is) mindenféle pin nélkül.
Mikori tévéd van?
A legfrisebb HBO app van rajta?[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Bornie127
senior tag
válasz bandi0000 #18450 üzenetére
A böngészőt kipróbálom, ha azon nem lesz használható, akkor már dobozolom is be.
A mirrorshare nem jó, lezárom a telót, akkor megáll az átvitel.Tv böngészőből nem megy az hbo go nekem.
Nem szenvedek tovább, ez küldöm vissza. Maradok az android vonalon. Fél milláért nehogy már bohóckodnom kelljen.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz bandi0000 #17914 üzenetére
A Harry Potter filmek filmszalagra készültek, ezért ilyen, de egyébként bármelyik film, amelyik 1895 és 2001 között készült ilyen Így néznek ki a filmszalagon a kis kémiai részecskék erős nagyításban. Manapság már többségben digitális kamerákkal forgatnak, így a mai filmek 80%-ánál nincs ilyen, de digitális kamerákkal is elő tud fordulni hasonló dolog, hiszen elég csak sötétben fotóznod egy mai digitális fényképező géppel és láthatod.
Ha régen kinyomtattad volna nagyba a filmes fényképezőgépekkel a képeid, akkor azokon is ilyen lenne a zaj, csak ugye itt minden egyes filmkockán kicsit máshol helyezkednek el a szemcsék és ezért ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz bandi0000 #17914 üzenetére
Igen, ez az analóg filmek digitalizálásánál jön rá a masterre, illetve lehet rendezői/operatőri/fényképezés döntés is rátenni "film grain" effektet, ezzel elrejteni kisebb hibákat (pl összemosni a CGI és nem CGI részeket/határokat), vagy spéci hatást elérni, (korabeli, háborús, komor...) stb.
Ez attől függ mit akarnak... de igen, ez a filmeken van, nem a TV hibája... a nagyrészük ilyen, csak 1080p-n nem jött ennyire ki a visszaskálázás miatt. Most meg ugye kvázi pixel-pixel szinten megkapjuk a master-t, amin ezek rajta vannak.
De vannak filmek amiken nincs ilyen vagy alig...
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
PuMbA
titán
válasz bandi0000 #16697 üzenetére
16:9-et csak a TV sugárzások használnak. A mozik 1930 óta 21:9, kivéve a régebbi, filmszalagos 4:3 IMAX és igen, levágják a film két végét. Jó lenne már leszokniuk róla, bár TV-ben sosem nézek filmet, szóval engem nem érint Ennek ellenére van sok 16:9-es film pl beverly hillsi zsaru, keresztapa.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz bandi0000 #16697 üzenetére
Azért, mert a moziban nem 1.78:1 (16:9) képarány van, hanem 2.40:1-es vagyis szélesvásznú. Az otthoni filmezés a mozi után van nem fordítva. Az más kérdés hogy pl az AVATAR moziban is 1.78:1-es volt és fel sem tűnt. Sajnos ezek régről maradt begyöpösödések a mozivilágból ahogy a 24 képkocka is az.
[ Szerkesztve ]
-
-
Urdaran
kezdő
válasz bandi0000 #14706 üzenetére
Tényleg van ilyen ember, aki így vesz bármit? Nekem legalább egy-két hetes, hónapos kutatómunka, ha nem értek ahhoz a termékhez, vagy nem követem naprakészen. Azután összeírom, hogy mely típusok, amik szóba jöhetnek. Általában neten rendelem, de van, hogy bemegyek megnézni élesben is. Ha nincs a típus a papíron, akkor nem veszek semmit.
-
Warck
tag
válasz bandi0000 #14649 üzenetére
Igazából hdr esetébe amúgy is 100 on van az oled fény, mivel a film tartalmazza azt a meta adatot, amivel a kép területei, milyen fényes Vagy sötét legyen. Ezért másképp viselkedik a tv. Mint sd anyagoknál, ott már kinek mi a jó de 20 és 40 közt bőven jó az oled fény!
-
-
Warck
tag
válasz bandi0000 #14630 üzenetére
Érdekes, hogy neked azt írják nekem meg ezt. De egy biztos jelenleg ahogy a többiek is írják, cserélik nyuzzad az oledet, 4 óránál többet és akkor menni fog a ciklus. Azt is mondták az lgnél, ha olyan van meg nézik, hogy hány ciklus ment le a hiba elott, ill végéig tudott menni. De ez szerintem akkor van a kukacoskodni akarnak. De eddig nem tették. Én minden nap használom, mióta meg van és nem kimélem. Soha nem volt még kép be ragadás se. Ez egy jó széria teli védelemmel, full hd ba az elején nem volt ennyi és azokkal sincs gond.
-
Gaben360
senior tag
válasz bandi0000 #14632 üzenetére
Nem tudom mit aggódsz már napok óta,én sokat játszok az x-el az oleden,kutya baja.Karácsonyi időszakban,nem volt ritka a 6-8 óra AC origins,forza stb,pedig nekem csak full hd oled van.
Eddig talán 2x volt IR és az is csak azért mert nem futott le a pixelfrissítő,nem ment annyit a tv.
Érdekes módon a fekete sáv látszódott a 21:9-es filmből,talán nem is olvastam ilyet sehol még,hogy ez is látszódhat...Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
TBMC
addikt
válasz bandi0000 #14632 üzenetére
sajnos semmi időm nincs játszani mostanság.
mikor meglett a tv azért kipróbáltam kb 2órát. majd járatás után egyik hétvégén huzamosabb ideig játszottam mikor volt időm. kb 5-6órát forzáztam.de van itt olyan kolléga is aki monitornak használja a B7V-t. én is sokat agyaltam rajta, de hidd el, bármi gond van a panellal, cserélik. ha az elején kíméled (míg "járatod") egy picit, utána biztos, hogy nem lesz bajod a panellel.
-
Warck
tag
válasz bandi0000 #14623 üzenetére
Előző írásomban írtam, hogy az lg azt írta cseréli a panelt. Itt a beszélgetés, hogy az lg hiba ként kezeli! Sokat olvastam róluk és az lenne a kérdésem hogy a beégés mennyire valós jelenség
16:50:51 [LG Support] Sajnos előfordul, egyelőre ezen nem tudunk változtatni. Dolgoznak a hiba kijavításán a fő központban.
16:51:30 [R ] Értem és ha meg történik lg garanciába javítja?
16:52:14 [LG Support] Magyarországon szeretné használni a televízió készüléket?
16:52:23 [R ] Igen
16:52:42 [LG Support] Itthon panel cserére van lehetőség garanciálisan
16:53:03 [LG Support] De remélhetőleg, nem fog ilyen probléma bekövetkezni, amennyiben megvásárolja.
És ez után nem volt kétségem és azóta hibátlanul, használom.[ Szerkesztve ]
-
Warck
tag
válasz bandi0000 #14623 üzenetére
Én online chaten, kérdeztem hogy cserélik e és le írta, hogy igen cserélik szóval, netán gond lenne ott a beszélgetés sőt ha olvastad a cikket, hogy akkor most beégnek e az oled tvk ott az lg embere konkrétan ki jelentette, hogy igenis cserélik a panelt, szóval lehet mivel reklamálni és ha gond van ki cserélik. Itt is volt olyan ember akinek, gyakorlatilag nem is volt hibás a panel és minden szónélkül cserélték a panelt. Ha ez sem győz meg akkor semmi!
-
Pro Koryak
addikt
válasz bandi0000 #14621 üzenetére
10 év beégés elleni gari a qledre:
Ezt is majd csak min. 4-5-6 év múlva tudnád meg, beégett-e, addig meg már valószínű másik tévéd lenne, főleg a nálunk gazdagabb országokban.Lehet nem is foglalkoznál vele, mert a samu azt mondta, nem ég be. Közben meg lehet ott vannak a logók, hud-ok finoman a háttérben...
-
Warck
tag
válasz bandi0000 #14621 üzenetére
Qledre azért adták a garit, mert tudják nem fog beégni! Ez a Samsung féle ellen marketing, és ahogy látom működik nekik, kivétel akinek van oled és tudja, hogy körbe ugorja a Qledet és a beégés tényleg, kezd kínos lenni. Lg ki jelentete hogy cserélik a panelt, ha ez nem elég a kétkedőknek írjon az lgnek! Le írják, hogy cserélik és ha gond van, lehet mutatni a szerviznek! Garancia szövege egy sablon szöveg, ettől eltér az lg! Tudják a hibát és ezért, nem söprik a szönyeg alá, bár olyan sok beégés nem volt.
-
bava
csendes tag
válasz bandi0000 #14613 üzenetére
Nem beégés: hozzászólások
Kiegészítve nem csak piros, hanem pl. magenta, sárga háttereken is látszódtak a sávok, szürke, kék, zöld háttér esetén viszont egyáltalán nem.
-
Ren Hoek
veterán
válasz bandi0000 #14563 üzenetére
Hamarosan egy 450 ezres értéktelen üveglap lesz, amit fűrészbakokra állítva használsz majd műhelyasztalnak a kisházban NE nézd az árakat... semmi értelme.
Ez a cucc azért egy jövőálló motyó még jóideig... szóval nem buksz rajta ha így vesszük, mert nem akarod lecserélni 1 év múlva. Az jobban fájna, ha megvettél volna nemrég 360-ért egy A7-et, és most 250, és majd jönnek a 4K HDR tartalmak.... (Előre 100%-ra megmondtam, hogy A7 250-re beesik az ára nyárra). Az még kellemetlenebb, ha valaki megvesz egy QLED-et, vagy drága LCD-t, aztán 1-2 év múlva úgy kell fizetni a rokonoknak, hogy vigyék el, mert nyomdában nyomják az OLED tapétát
Egyszóval ne nézd az árakat. Ez még mindig prémium cucc, szóval gyakorlatilag pénzégetés volt Bármit csinálsz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bandi0000 #14563 üzenetére
Két év alatt így napi 500 helyett 520 forintba kerül, hogy egy fasza tévét nézel, még úgy is, ha utána nulla forint lesz az értéke. Szerintem fölösleges ilyen rövid távon nézni, és bukásként felfogni.
Egyébként ha online rendelted, még elállhatsz tőle.
(#14567) Pro Koryak: Újakat forgalmaznak, biztos nem visszaküldött. Szerintem csak érkezett raktárra egy szállítmány.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz bandi0000 #14521 üzenetére
Mondtam már ezt is, csak nem olvasod el amit írok...
Kb. 2-3 hónap vagy kb. 300 óra kell hogy javuljon a homogenitás. Fokozatosan lesz jobb, nem ugrásszerűen. Egyszer csak arra leszel figyelmes, hogy alig alig látod majd, akkor is csak "elbaltázott" fényviszonyok között, nem világos képtartalomnál. Nálam most tényleg észlelési határ környékén mozog, tehát még akkor sem látom, ha erősen figyelem. Persze 3-5%-os szürkénél még látható egészen halványan, de nem zavaróan.
Ha ez idő alatt sem jön rendbe, panelcsere lesz belőle, aminél természetesen újra kezdődik ez a "bejáródási" folyamat. Nem keverendő a "near black jelenséggel", ami soha nem fog eltűnni, szerintem, de ez nem is kavar be annyira filmnézés közben, mint a "vertical banding".
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Warck
tag
válasz bandi0000 #14494 üzenetére
Én is írtam, hogy 4 óra müködés után autamatikusan, indul a kompenzáció. Mondjuk nem értem, hogy az lg miért nem olyan alapos, mint a Panasonic. Olvastam a Panasonic könyvét, ott a készülék, egy idő után ki irja régen volt pixel frissítés, és hogy kívánja e indítani. Plusz amikor fut akkor a led színe kékre vált és tudni, lehet, hogy megy a ciklus! Lg nél fülelni kell, ha ki kapcsoljuk és kattan akkor nincs ciklus, de ha nem kattan akkor indul. Amúgy meg figyeltem, 20 percig ment a ciklus.
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Excel topic
- Autós topik
- Parfüm topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- IDE HDD adatmentés, segítségkérés (nem pörög fel)
- Asszociációs játék. :)
- Opel topik
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest