- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi0000
nagyúr
sziasztok
Igaz még várok a vétellel 1 évet, de próbált már kötni valaki biztosítást a tv re, hogy pl beégés esetén cseréljék a panelt?
Xbox One: bandymnc
-
bandi0000
nagyúr
nem tudom volt e már konkrétan téma, de tesztelték a beégést, ez mennyire életszerű teszt? Mert nálam sokszor elő fordul hogy fél napig megy 1 adó, átlagba napi szinten tuti megy vagy 7-8 órát az az adó kb
nincs valami védelem ezekbe a logó miatt? Garanciába cserélnék a panelt ilyen beégés miatt?
-
bandi0000
nagyúr
az Lg nél a C8 és B8 között van valami különbség vagy inkább külsőbe térnek el?
a panel kívülről milyen anyagból van? vagyis amit ugye tisztítani kell, gondolom nem üveg
-
bandi0000
nagyúr
amúgy az olednek van valami hátránya, "jelensége" a beêghetőségen kívül? Mert amit tudok hogy elvileg homogének a színek talán a szürke amit nem annyira szeret, de felhősödég gondolom nincs, illetve gyors mozgásnál pl focinál függőleges "felhős" sávosodás sincs igaz?
-
bandi0000
nagyúr
teszt alapján is fasza, és elég homogén de azért 1 millió érte az marha sok, főleg hogy azért az oled szintet ez se hozza, de nagyon jól közelíti
-
bandi0000
nagyúr
válasz Lacielvtárs #14290 üzenetére
az a baj hogy még mindig tartok hogy a szokásaim nem éppen a jelenlegi oled generáció barátja hosszú távon, nem mindig fordul elő de ma pl zsinorba ment 6 órát 1 adó, úgy hogy közbe aludtam, gépet telepítettem, youtuboztam attól tartok ezt hosszú távon nem szeretné
-
bandi0000
nagyúr
válasz Lacielvtárs #14292 üzenetére
mindenképp akarok venni , csak kérdés hogy mikor, mert most akartam tv t váltani, de ez azért most drága, szal így legkorábban év vége vagy jövőre lesz váltás, sietni se sietek addig olvasgatok
-
bandi0000
nagyúr
válasz sakal83 #14318 üzenetére
pont azért dobtam be, hogy így azért már elhiszem hogy cserélik, ha nem akkor van bizonyíték azt nem tudtam hogy 1 db pixel hibánál is cserélnek, mert általában meg van adva hogy x db színes vagy x db fekete pixel esetén van csere
B7 Lg egész kellemes árban van, de a C7 szinte ugyan ott, megéri a c7 a kis felárat? illetve mennyi különbség lehet a B7-B8 között? Érdemes lehet kivárni hogy az is 4-500k ra menjen le?
-
bandi0000
nagyúr
Korábban volt szó arral hogy a beégêsen kívül van még gyetekbetegség, vagy vele járó hátránya az olednek, ezeket le tudnátok gyorsan írni nagyjából hogy mik? most a nagy akciókba lehet vennék b7V t de attól tartok túl sokat várok majd el tőle és nem fogja beváltani azt
-
bandi0000
nagyúr
válasz Borisz76 #14343 üzenetére
persze ezen túl vagyok, ez annyira nem nyugtatott meg de ezen kívül érdekelne, hogy van e valami, mint pl az LCD felhősödés, vagy bármi féle inhomogenitás akármi
Illetve, hülye kérdés, de SD adások nézésénél rosszabb eredményt tapasztalnék, mint egy kisebb FullHD tv esetén?
-
bandi0000
nagyúr
Kár volt olvasni, mert ez a banding megijesztett, az a baj kurva érzékeny vagyok ilyenekre, és képes lennék letesztelni, és mivel mindegyik ilyen így zavarna
de arra nem találtam választ hogy sima tv adás mennyire nézhető kategória egy ilyen tv-n
-
bandi0000
nagyúr
válasz #72042496 #14352 üzenetére
nem feltétlen tv adásra akarom, mert sokat filmezek, + játszok, csak mégis azért soknak tűnik a hátrány egy ilyen drága tv-n, nyilván rosszabbak az lcd k, de azok legalább olcsóbbak, és nem akarok csalódni, persze 14 nap véd szal azt lehet kihasználom majd
ez a banding jól gondolom hogy csak szürkénél jön elő?
-
bandi0000
nagyúr
válasz #72042496 #14361 üzenetére
már megrendeltem, csak mint mondtam hajlamos vagyok a szőrszál hasogatásra annak idején mikor a amoled panelekre volt jellemző, hogy fehér háttérnél rózsaszínes volt a kijelző, de csak egyes darabok, akkor szaladtam is vissza a telefonnal, mert természetesen nekem le kellett tesztelni, onnantól kezdve ha kellett,ha nem láttam ezt
-
bandi0000
nagyúr
de most akkor ezek mégse minden oledre vonatkoznak? Ha megvenném, akkor teszteljem le bandingre?
Nyilván nem akarok magammal kiszűrni, de pont az ilyen függőleges sávoktól menekülnék LCD-n, akkor meg kiadok egy valag pénzt és ezen is ugyan az lenne csak kicsit más annak nem örülnék
-
bandi0000
nagyúr
hát az tuti inkább itt az a baj hogy nem feltétlenül szügséges most tv-t cserélnem, ezért bosszantana ha a semmiért cserélnek, persze tuti szebbek lennének a filmek, de a tv adásoktól még mindig tartok, mert ha azok vállalhatatlanok lesznek akkor aztán marhára megérte a csere
-
bandi0000
nagyúr
válasz Lacielvtárs #14383 üzenetére
hát az a verzió meg már tavaly elötti ha jól tévedek, + itt az xbox is ami natív 4k, illetve tervbe van hogy előfizetek netflixre, hogy az angolt erősítsem, ott meg ugye jó a minőség
-
bandi0000
nagyúr
válasz Lacielvtárs #14385 üzenetére
az a baj hogy kb fele fele a box miatt ugye
esetleg ha valakinek adott a 4k rv meg szutyok sd adás az dobhatna fel 1-2 képet hogy milyen a végeredmény
-
bandi0000
nagyúr
válasz Lacielvtárs #14388 üzenetére
Lehet elbeszélünk egymás mellett, mert ma mediaba volt egy tv amin az m1 ment, ami elvileg hd, 55" 4k tv volt , de borzalmas volt az adás , mintha egy zaj "aura" lett vna az ember körül 2 centi szélesen, mostani 42" os tv men nem csúnya az sd adás, persze nem egy fullhd de bőven elviselhető
-
bandi0000
nagyúr
egyértelmű hogy azt kell de ha a sima tv adás is érdekel akkor nem tudok mit tenni ha leszedek egy sd felbontású videót az olyasmi lenne mint a tv adás?
-
bandi0000
nagyúr
válasz dgyuri0123 #14397 üzenetére
nyilván mint mondtam nem az sd lesz a fő használati cél, de sok adást nézek, attól még vehet valaki ferrarit ha csak néha viszi ki zárt pályára
amúgy az én mostani TV-m is tudja a banding feature-t szürkénél
-
bandi0000
nagyúr
na srácok, megvettem ezt a csodát, basszus dobozból kivételkor annyira féltem megfogni, ahol vastag ott nincs gond de mi vékony a tetején
Jól beijesztettetek az SD adásokkal kapcsolatba, ahhoz képest egyáltalán nem rossz, persze lehetne jobb is,, de így is jó, a színek durvák
teszteltem a blandinget igazából olyat nem láttam, mint a videókon meg itt is megtalálható volt, ha nagyon erősen nézem akkor egyértelműen nem 100%-ig homogén hanem mondjuk csak 90% de nagyon nehéz észre venni
Ha jól olvastam, akkor az első időszakba ne nagyon húzzam fel a HDR fényt meg stb? nekem most eredetin van de a hdr fényt levettem 50 körülire, viszont egyértelműen szebb ha feltolom de gondolom az nem tenne jót neki igaz?
-
bandi0000
nagyúr
válasz Lacielvtárs #14412 üzenetére
Köszi, nincs mert kivágtam az égettet
jaja 382k (-20k mert ennyibe kerül 5 évre a gari) de ezt ugyeg adja ingyen
-
bandi0000
nagyúr
Köszi, akkor se lesz gond ha Xboxon használom a HDR-t maxon?
biztos hogy butaság, de az élénk mód tök jól néz ki, de gondolom annyira nem színhelyes
sajnos pedig sok adást is nézek, persze ezek után rá szokok asszem a filmekre meg sorozatokra is mondjuk comedy centralon majdnem több a reklám mint a logós sorozat
Jah és rohadt gyorsan kapcsol ki be a tv, láttam valami készenléti bekapcsolást, gondolom ilyenkor többet fogyaszt, de ha ezt kikapcsolom, akkor is tudja frissíteni kikapcsolva a pixeleket?
[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
válasz Lacielvtárs #14417 üzenetére
jah én is így állok hozzá csak kéthetente nem akarom 1 hétre elveszíteni a tv t de talán nem lesz vele gond, ha az LG politikája marad
-
bandi0000
nagyúr
válasz Lacielvtárs #14419 üzenetére
az én szemem már nem elég hogy itt a pixeleket számolgassam
-
bandi0000
nagyúr
Biztos velem van a baj, de gyorsabbnak érzem a játékot , vagyis simábban fut , nem hinném hogy a 120 hz miatt lenne, mert a játék 30 fps de valahogy jobb, lehet csak a placebó
-
bandi0000
nagyúr
Ezzel a pixelfrissítővel ti mit kezdetek? Mert automatán mindig mikor kikapcsolom akkor csinálja, viszont ez mennyire lehet káros hosszú távon, ha 1 nap 4-5 ször kapcsolnám be, akkor mindig frissít...
Jobb lett vna idő szerint beállítani
-
bandi0000
nagyúr
Ne is mond, onnan hogy savaztam a teszt alatt az oledet nagy utat jártam be Úgy vagyok vele hogy ha nem jön be akkor eladom max, de ha be jön akkor meg királyság
Qled ide vagy oda még a színei tetszenek is, de a homogenitása nem hinném hogy ilyen jó, + sztem ott is meg vannak a felhősödéses cuccok stb
Meg legalább maradtam az LG nél, nagyon sok dolgot megkönnyített az elődje is , ez meg még rá tesz egy lapáttal
-
bandi0000
nagyúr
Jól tudom hogy valahogy lehet programozni 1-2 gombot a távirányítón?
-
bandi0000
nagyúr
lesz velem bajotok, jobban jártatok vna ha lebeszéltek az oledről
rage kérdês:
mivel nem látok előre az időbe, hogy megtudjam az én szokásaimmal mennyi idő alatt látszódna beégés, akkor mit tegyek sztetek
mert mondtátok hogy első 100 órába ne hajtsam szét a tv-t, ne használjak konstans tartalmat, gondolom a logo is bele tartozna ebbe
de ugye van a 14 napom, és arra gondoltam hogy nem foglalkoznék a kíméléssel, ergo néznék a adást logoval, játszanék állandó HUD al, és ha 1-2 hétrn belül nem tapasztalnék semmi negatívot akkor elfelejteném az egészet, ha meg igen akkor vissza viszem és egyenlőre jegelem a témát
másrészt pedig kérdés hogy ha nem is kímélem de nem is látszik semmi, akkor mennyire fogja befolyásolni a továbbiakban az hogy nem kíméltem ?
bocs, tudom elviselhetetlen vagyok, de fosok hogy nehogy havonta kelljen küldeni beégés miatt szervizbe csak azért mert napi 2-3 órát játszok vagy tv zek
-
bandi0000
nagyúr
válasz Strezi #14458 üzenetére
Rendben köszi, majd akkor megpróbálok rá figyelni
(#14459) Joshi: Jah nem feltétlen mondom hogy napi 3-4 órát de elő fordulhat, nyilván én értem, hogy ezek a TV-k nagyon jók filmezésre, stb, de első körben TV-k Ezt tudták az LG-sek is, lehet valaki csak hétvégén kapcsolja be egy UHD film erejéig, valaki reggeltől estig játszik rajta, valaki csak adást néz
Mindenesetre jövőhéten meg lesz hajtva aztán ha lesz valami viszem vissza, ha meg nem akkor marad, de azért 2-300 óráig vigyázni rá azt sokallom 1 hónapig bejáratni, lehet igazatok van vele, hogy muszáj neki ezt megcsinálni, de akkor is abszurd
-
bandi0000
nagyúr
jah, úgy értettem hogy teljesen kerülni kell mindent ami statikus pl tv logo, mert belenagyítok, de azért elêg tré hogy széthúzza a képet és csomó részlet nem látszik, de majd figyelek rá
sakal83 : hát ha első 2 hétbe úgy beégne akkor gariztatnám és menne apróra fel, biztos buknék de jobb mintha mindig beégne
Na mind1 várok pár napot meg alszok rá párat, hogy mi legyen, mert előfordult már párszor hogy egyhuzamba játszottam 6-7 órát, persze csak ritkán
-
-
bandi0000
nagyúr
tudom hogy túltoltam, csak pont azokat csinálom rajta amiket a legtöbben ti nem, jatszok + adást nézek logóval , de tök8 igazából ezt a részét elfelejtem, majd alszok rá pár napot és meglátjuk, azért kösz mindenkitől a türelmet, általában nem csinálom ezt ilyen szinten
hagyjátok már, az élvezkedéssel nincs gond már a kibaszott hdr es játékoknál is tátom a szám, + még mindig nem tudom megszokni, ha elsötétül a kép akkor azt hiszem hogy kikapcsolt, pedig hozzá vagyok szokva az amoledhez is
[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
válasz dgyuri0123 #14483 üzenetére
nem is értem mért nrm lehet ezeket a logokat eltüntetni...
engem nem zavar ha beég ezt bele tudom a technikába, mint telefonba, csak ne 1-2 hónapig bírja égés nélkül
kíváncsi lennék hogy mit tud ez a kompenzáció csinálni, mert ugye nem látszik semmi, tehát hogy mi a technikai háttere
-
bandi0000
nagyúr
galaxys örzői 2 őt nézem, 4K HDR film, ezekbe a "hdr" kiadásokba direkt raknak több színt, vagy csak az oled miatt látom ennyire színesnek a filmet?
-
bandi0000
nagyúr
amúgy a pixelfrissítő tényleg kikapcsolja magát, és sztem akkor ha egyszer lefutott sikeresen a frissítés, ezek szerint akkor nem minden kikapcsolás után kellene? vagy magától csinálja, amit meg a menübe lehetne állítani az meg manuális indítás lenne?
-
bandi0000
nagyúr
válasz Lacielvtárs #14495 üzenetére
ez így lenne jó, csak mikor bekapcsolom a kikapcsolt frissítést, akkor miután lefutott, utána megint inaktív a cucc
na mind1, csak úgy fut ez ahogy mondod mert úgy van értelmeXbox One: bandymnc
-
bandi0000
nagyúr
válasz Pro Koryak #14502 üzenetére
passz, ha jól gondolom a tavalyi modellekkel jött be ez nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest