Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    válasz VinoRosso #2225 üzenetére

    Azt tudom, hogy az effektek tárháza egyre bővül, és ezek háttértechnológiáját bőszen az elérhető legújabb (és vélten leghatékonyabb) DX eljárásokkal pepecselik fel.
    A gond nekem ott van, hogy mikor a legelső alpha-t elindítottam egy FX5800-on, akkor úgy voltam vele, hogy oké, van egy-két szép effekt, de ez csak valami túlhypeiolt fos lesz, ha tényleg megjelenik valaha. Közelébe sem ért például a Half-Life 2 alpha-nak, utóbbival sokkal többet "játszottam" (pl. az egyik E3 techdemó mapon phsygunnal 2-3 féle "hidat" is építettem a medence fölé, összehegesztett fémhulladékból, és kipróbáltam át tudok-e kelni rajta :)) )
    Mire megjelentek, a stalkerben kicsit javult a korábban még nevetségesen szűkre nyírt LOD és látótáv kezelés (de nyilván azért, mert addigra gyorsultak a VGA-k), és talán egy kicsit tónusosabb lett a szürke sárfolt, amit a monitorra kent az xray. Ellenben addigra már kint volt a HL2, ami sokat szépült az alpha óta. Arról már ne is beszéljünk, hogy az aktuálisan játékkal debütáló xray-ek mindig úgy bekajálták a pillanatnyi konfigom, hogy ha akartam se tudtam volna őket (legalább is magas minőségi beállításokkal) játszani.
    Aztán láttunk itt közben Crysis-okat, és UT 3.5 motoros játékokat is. Az új stalkerekbe pedig csak 1-2 új effekt kerül, kicsit javul a textúrafelbontás és látótáv, de ennyi. A legújabb rész menüből maxra tolva nekem egy vöröses porkupac, ami belepte a monitoromat, olyan mintha portoltak volna egy Quake2 motoros játékot a legújabb IDTech motorra (pl. arra, ami az új Wolfenstein alatt fut, nem a penumbrás...).
    Az már csak hab a tortán, hogy a története sem izgat túlzottan. (Szerintem a szocializmus a történelem eddigi legsötétebb bugyra...) És a látótáv kérdése nekem még most is GTA IV szindróma. Ha addig nőne az aljnövényzet, ameddig ellátunk, akkor 5970 is kéne alá. Cryengine-ben valahogy ügysebben sikerült ez megoldani, hiába merészkedtek csak 3.0-ig a shaderek, az összelátvány is szebbre sikerült, mert nem egy rézmetszetet árnyalnak egy kupac porral. :DDD

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák