Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz zuchy #1010 üzenetére

    Szerintem a PhysX-et már sohasem nyitják meg. A konzolon, ha nem is nyíltan, de megbukott a rendszer a Havokkal szemben. Gyakorlatilag ingyenes árával sem nagyon kell a nagyobb fejlesztőknek, akik kellő anyagi háttér mellett képesek saját motort írna, vagy beruházni a Havokba.
    A PC vonalon pedig fel kell készülni az Intel és az AMD platform terveire. Vélhetőleg a PhysX-szel akarják az NV-nél megoldani az olcsó grafkarik piacát. Mivel 2011-től eleve lesz a CPU-ban GPU így ez a 120 dodó alatti szegmens bármely gyártó számára bukta, ellenben, ha nem veszik meg a cuccot grafkariként, majd talán megveszik fizika gyorsítóként. Valszeg annyit megéri beruházni a PC-s szegmensbe, hogy vegyenek évente 2-3 PhysX játékot.

    lenox: A Larrabee feldolgozási elve hasonló a GT200-hoz, de a rendszer számos szempontból különbözik. A DP-t ugyanazok a magok oldják meg, míg a GT200-on dedikált processzorok vannak erre. Továbbá a GT200 számos fix funkciós egységet tartalmaz, amire nincs szükség a GPGPU piacon, így a Larrabee a lehető legtöbb ponton emulál a hardver.
    Igazából az NV-nek tényleg az lenne a legjobb ha eldöntené mit akar, mert az AMD és az Intel már döntött. Előbbi gyártó maximális hatékonyságú GPU-t csinál, és a GPGPU piacot csak pár ponton támadják be meglehetősen kis erőfeszítésekkel. Az cégóriás Intel rájött, hogy a Larrabee nem valami életképes a GPU piacon, mivel maximálisan a GPGPU piacra tervezték, ezért a GPU szegmensben a jelenlegi GMA rendszerek lesznek kipofozva. Az NV next gen-ről nem tudni sokat, de ha GPGPU lesz, akkor el kell vinni Larrabee irányba, ha pedig GPU, akkor olyat kell kínálni, mint az AMD. Ha átmenetet csinálnak, akkor mindkét piacon seggre ülnek. Az AMD rendszer - amellett, hogy a PC platfom szintű fejlődési vonala piaci szegmenseket zabál fel - hatékonyságával intézi el az új chipet, míg az Intel Larrabee, brutális DP teljesítményével.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák