Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
- = Zk = -
félisten
válasz laychi #38999 üzenetére
szeretnék egy fokkal erősebbet a 4080S/Ti megjelenéséig... bár bevallom, laza 3-4 hónap...igaz, nem is kéne váltani
de ha már elmenne jó áron a 3080 ÉS egy 3080Ti kis ráfizetéssel meglenne...
ezen gondolkodtam... nem létfontosságú, csak... szánkózik a gondolat" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
laychi
veterán
válasz - = Zk = - #38998 üzenetére
VRAM mennyiség miatt váltanál? vagy mi az ok?
vagy csak újdonságot szeretnél?Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
- = Zk = -
félisten
válasz - = Zk = - #38996 üzenetére
de várjál, 260-70k alatt nem találni 3090-et... 3080Ti van már 200K alatt...oké, Manli...
ha már ahol közel 260-300k van, akkor inkább a 4070Ti 300k-ért...#38997zebra_hun
Max 1440-re való a 30xxx én is így gondolom....
meg a 4080/90 1440-re... ha eljutok oda...nekem a 4K nem kérdés[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
zebra_hun
veterán
válasz - = Zk = - #38996 üzenetére
A videokártya annyit vesz fel, amennyit engedsz neki.
Nézd meg jól ezt a 3080ti-t
Az egy dolog, hogy abszolut top1, de 440W+
Játékok alatt UV-tal 300W alatt van úgy, hogy jobb mint bármelyik.
Ott a sok VRAM is fogyaszt, ami lehetséges, hogy akár jól is jön vmi béna játékban 4k-n.
Max 1440-re való a 30xxx, 4k-ra 4080/90 való. Az is egy gyenge vacak oda. -
- = Zk = -
félisten
válasz laychi #38995 üzenetére
najó, mert YT videókra támaszkodva, amiket néztem többet kér a 3090, igaz nem sokkal... persze, meg az UV.. (azt használom is)
ca 250k egy 3090, UV és voltaképp egy 3080Ti is lehet belőle ugye... igazad van...
csak azért ... érdekes mondjuk amit mondasz... bár félek a 3090 miatt kéne a tápcsere, míg a 3080Ti miatt SZTEM nem...
azért most elgondolkodtam egy 3090-en.. hm" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
laychi
veterán
válasz - = Zk = - #38994 üzenetére
3080Ti is meg tud zabálni annyit, mint a 3090, sőt többet is, modelltől függ.
Egy asus tuf 380W-nál megáll 3090-nél, egy evga ftw3 3080 ti meg 430-440W-ott megesz, szóval ez rossz meglátás.A 3080 12GB-ommal is meg tudok etetni 400W-ott, ha a suprim biost vagy egy strix biost rátennék, akkor menne a 430-450W is.
A procidat meg felesleges csúcson járatni.
13600K-m van a 3080 mellett
Ha P 4,8Ghz 1V-on járatom, fele annyit eszik a proci(legalábbis gamingben/de lehet magasabb terhelés mellett is ez lenne a tapasztalat, majd egyszer megnézem), mint 1,3V P5,6 GHz és ugyan úgy ki van hajtva a kártya.
(nem 720p lowest, hanem 1440p highest- ultra stb settings mellett)Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
- = Zk = -
félisten
válasz Találtgyerek #38992 üzenetére
űh, ez sem csúnya
#38993KAMELOT
áh, ahhoz már lehet kéne másik táp, illetve árban már van jobb alternatíva....lsd ha már 3080Ti vs 3090, akk részemről ink a 3080Ti" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
KAMELOT
titán
válasz - = Zk = - #38989 üzenetére
Miért nem veszel 3090-et? Azok is olcsón mennek!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Találtgyerek
veterán
Én az [link] Enthoo PRO2-őt is tudom ajánlani. A 4080-as Palit kártyám elveszik benne és a szellőzése is jó.
06-3o/9759I39
-
- = Zk = -
félisten
válasz Busterftw #38990 üzenetére
hmmm.... és valóban, nem rossz...
bár akkor az 2x5.25ös előlapi panelemet kukázhatom ennyi év után meg a DVD írót is... amit le akarok cserélni BD íróra ...." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Busterftw
nagyúr
Phanteks G500a Performance.
-
- = Zk = -
félisten
válasz Busterftw #38987 üzenetére
ne is mond... gyáááá
#38986KAMELOT
pont ennyi éve nem is nézegettem házakat...azt se tudom, most mi tetszene... sima, masszív élekkel, egyszerű, ablakos, amiben elfér fentre a 360as AiO meg ilyenek...
lehet böngészek valamit... mert a CM HAF vonala ronda és pláne méregdrága.. nem járható számomra#389884264adam
azokat kezdtem el nézegetni legelsőnek, neten videókat[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
4264adam
veterán
válasz - = Zk = - #38985 üzenetére
200k körül inkább 4070 és kihasználod a Frame Gen-t. + garancia is adott / később jobban eladható. + Kisebb fogyasztás és méret. Ugyan Raszterben csupán 3080 tudás, de RT + Frame Gen-ben pedig Ti-tól is jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
10 éve nagyon mások voltak a házak
-
KAMELOT
titán
3080Ti 1440p elég. Innen ha akarsz, akkor majd 5070/5080 válts.
Házat meg tudsz venni olcsón aprón. Olyat vegyél, ahova befér nagy VGA.
Én amint tudtam cseréltem a házamat, mert vízhűtés, radik, vga, stb.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
- = Zk = -
félisten
válasz KAMELOT #38984 üzenetére
noigen, azt ma kicsit necces, Manliból persze... garis, márkásabb 3080Ti meg kicsit dárga... persze mihez képest...meg ugye hosszbeli korlátaim vannak a házzal.. tököm se gondolta ezt 10+ éve, de komolyan
vennék én 4070Ti-t, mondván 1440p ultrára elég lesz egy darabig... hát... lehet 4080 és felette inkább .. de ezt másik topikban átveséztem, nem szemetelek ide is ezzel...
szóval, arra gondoltam 3080Ti-be beleugrom, nem lenne sokból a szintlépés most, innen.. Aztán meglátom mit domborít egy 4080S/Ti(?)... és csere...
szerk.
meg ugye a pasztázás... erre is ráférne szerintem, hátmég ha vennék egy FE karit ÉS lepasszolni e célból.. az +24k... 200kilóban állna meg egy FE.. akkor már ott egy Manli ennyiért, 3 ventis stb... mégha le is kapom, a bordára felapplikálhatok 3 ventit kókányba, hűt az is.... de ez más téma..nézőpont kérdése, tudombtw
Lara, 4264adam, köszi nektek is a tippet[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz - = Zk = - #38980 üzenetére
Nincs velük gond, de ha tudsz akkor garisat vegyél esetleg más gyártótól.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
4264adam
veterán
Jó hűtéssel rendelkezik, volt itt egy két kollégának. Szerették
keress rájuk -
Laraxior
titán
Nem túl régi gyártó, 96-os a brigád. Szerintem nincs is európai képviselete
Én inkább valami "megbízhatóbbat" vennék, aminél esetleg a garancia gördülékenyebb. Bár nem ismerek tőlük garanciás ügyintézést.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
- = Zk = -
félisten
halóó...
Manli mint olyannal van valakinek tapasztalata? eme gyártó 3080Ti-ről esetleg?!
-
mvkly
senior tag
Sziasztok!
Hogyan ne padozz magadnak: [link]
Bocs az off-ért -
CJ4567
nagyúr
válasz AsakuraDave #38977 üzenetére
Igen, ha DSR/DLDSR-el van beállítva a 4K, akkor a GFE is 4K-ban fog felvenni.
No Sana No Life
-
AsakuraDave
őstag
válasz CJ4567 #38976 üzenetére
És ha DSR -rel van 4K felbontásom? Attól "élesebb" lesz a videó, nagyobb felbontású? Vagy üljek már le és fogjam fel, hogy a monitor natív felbontása számit :Đ
Köszi[ Szerkesztve ]
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
CJ4567
nagyúr
válasz AsakuraDave #38974 üzenetére
A legjobb minőséget a meglévő hardverrel OBS H265 NVENC tudja, a Shadowplay "csak" H264-ben tud felvenni. A H265 hátránya az, hogy a Discord nem kezeli natívan, szóval klipeket mindenképp át kell konvertálnod H264-re, de YT megeszi gond nélkül, a H264-et pedig minden is támogatja.
Ha csak egyszerű megoldást szeretnél, de még mindig jó minőséggel, Shadowplay bőven elég, én 1440p-n 50Mbps-t használok, szerintem ez elég, de ha legjobb minőséget akarod, mehet maxra a bitráta, csak győzd tárhellyel
"Most ha 1440p-n vagyok akkor hiába teszem 4K-ra, még ha ingame amúgy a render az 4K csak downscalezi a monitorom felbontására?"
Shadowplay-t hiába teszed akár 8K-ra, nem fog a használt felbontásnál magasabban felvenni. És igen, ha in-game a render 4K, azt leskálázza a monitorod felbontására, szóval a Shadowplay a működési elve miatt 1440p fölött neked nem fog felvenni, csak ha a játékot beállítod 4K-ra.No Sana No Life
-
Busterftw
nagyúr
válasz AsakuraDave #38972 üzenetére
Shadowplay vagy OBS.
-
AsakuraDave
őstag
válasz rumkola #38973 üzenetére
És beállításoknak mit ajánlasz? Minden maxra? Bit rate, felbontás? Most ha 1440p-n vagyok akkor hiába teszem 4K-ra, még ha ingame amúgy a render az 4K csak downscalezi a monitorom felbontására?
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
rumkola
nagyúr
válasz AsakuraDave #38972 üzenetére
Geforce experience shadowplay (ALT+Z) a legjobb, ennél jobb talán már csak külső, hardveres, százezres eszközzel lesz.
-
AsakuraDave
őstag
Sorry ha OFF, de egy 3080 Ti -al mi a legjobb opció gameplay felvételére?
Próbáltam MSI Afterburner, Xbox-os app, Geforce NOW és talán ez volt a legjobb minőségű de ez sem az igazi, 1440p a monitorom de ingame sokszor magasabb resolution scale-en vagyok 150-200% szóval 4K-5K.
Tudtok ajánlani jó progit és beállításokat gameplay felvételre? Csak magam szórakoztatására meg haveroknak készítenék, nem akarok ytube csatornát stb futtatni... de szeretném a legjobb minőségben felvenni őket.There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
biker
nagyúr
no kicsit átkábeleztem a ventiket, ha már van a VGA-n egy external fan header is
A két piros elszíváson van, a gyári hátul 120-as, felül 140-es
A két két befújáson 140mm-es
A felső kék maradt az alaplapon, és minden ház venti a cpu hőfokkal van vezérelve, ahogy melegszik nyomja át a levegőt a házon, az alsó kék meg át lett téve a vga-ra, és kívülről nyomja be a vga-ra a hűvösebb levegőt, a hiperszuper hűtőrácson meg ömlik ki a meleg levegő. így nem reked meg annyira a meleg a házbanElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Bubaaa
aktív tag
Csapjatok le gyorsan !😂😂
-
biker
nagyúr
No, velem nem ba..ik ki a kis ház kész a rácsos oldallap
utána nyomtam pár tesztet, elsőre levert a víz, hogy mi a sz@r, a superpositionnel szoktam tesztelni, és a 16500-16600 sávból lett 14600. Aztán véletlen beugrott, hátha az obs. és lőn csoda, ha csak fut az obs, de nem vesz fel nem streamel, akkor is közel 10%-ot leszed. max fps 143 helyett 130 lett, kétszer kontratesztelve.
obs fut 130fps max, nem fut 143fps (limiter)És ami meglepett, eddig a cinebench "zavaróan" alacsony volt, sokszor 8700-8800pontot futotta meg, és nem tudom, miért. Erre most csak azért lefuttattam, mert a házventiket állítgattam, és azok alapból a cpu hőfokra vannak görbével kötve, és 9200pontot hoz. semmi cpu függő dolgot nem állítottam, az új gpu került bele, illetve kb 2 hete egy gen3 x4 ssd helyett egy gen4 x4 wd 850x black ment bele. Ettől hogy gyorsult a cpu, maga a rejtély...
[ Szerkesztve ]
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz Busterftw #38964 üzenetére
a finom rács le van véve, mindkettő, maradt a nagy lyukacsos alaplemez, kb 5mm furatok azok.
proci: i5-11600k egy alpenföhn dolomit hűtővel. AIO: sajna a 240mm nem fér be, a kártya hossza miatt csak ultravékony hűtő és 25mm venti fér be, az meg nem hatékony. Kívülre kivezetve menne a hűtő maximum, de ahhoz faragni kel a vasat keményen
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz F e Z o #38962 üzenetére
igen, nagyjából olyan légáramú ventik kellenének a házra be és ki, mint maga a vga, de az 1600-as csendes venti és a 3000-en pörgő turbina nem egy pálya
Amúgy komolyan elgondolkodtató egy rendes vízhűtés cpu + gpu, de a hőleadó radiátor menne a jacuzzi vízkörére melegentartónak ha a jacuzzi megy úgyse játszok, amúgy meg ott van benne 800liter 22-25 fokos víz.
-
F e Z o
veterán
Patenek ezek a házak, csak nem ilyen teljesítményű konfigokra lett tervezve. Ez kb olyan, mint mikor olvasok a vizes topikban, hogy TG házat vesznek, telepakolják radival azokat, s mégis szarok a hőfokok. Hát persze, mert nincs ami elvigye a hőt a radi lammelláiról. Nálam kétkörös rendszer van, de VGA oldalon hiába van különálló MORA 3, így is delta 10 fok a vizem a szoba hőmérsékletéhez képest terhelve.
H2O über alles!
-
- = Zk = -
félisten
válasz Joco_77 #38960 üzenetére
lehet nekem is csak MX4 kéne a KFA2 3080 alá?.. nem is annyira feszítős a padok cseréje mellé?!... hm...
elgondolkodtam" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
miningboy
csendes tag
Sziasztok,
[kép] - itt valami megfáradt.
Május végén volt pasztázva, padozva. Túlzottan sokat nem is ment a kártya. Ekkora hot spot különbségből lehet tudni, hogy paszta, vagy pad?
Vagy kezdjek egy pasztával, aztán ha az nem oldja meg, akkor padok is? Gelid Ultimate lett rakva, akkor olyan 86fok körül megállt a hot spot érték.
Viszont akármelyik is, fél év alatt nem kellene ennyire elfáradnia, nem? -
milszab
senior tag
Ismerősnek is ilyen háza volt, ő is panaszkodott a hőfokokra. Amúgy a tápot alulról HA ki lehetne venni és előre berakni frankó lenne, mer gondolom az alja végig lyukas. Kis SFX táppal meg tudnád oldani, bár akkor is csak fűtené a vga a ház belselyét. De ha meg nyitottan hagyod az egész oldallapot, szerintem nem lesz meg az a "huzat, légáramlás" ami átszellőzteti a házat.
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
válasz Busterftw #38955 üzenetére
nem az a 33x33cm-es lap ami most a képen nyitott, ott gyárilag is plexi van. nincs hozzá mesh lap
és pont erre a plexire fúj a 3 venti ugye, és teríti be a meleget.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz Busterftw #38953 üzenetére
Q300L 4 kisebb oldala sajtreszelő,hátlap fém, előlap plexi. A finom porfogó rács nincs rajta, így az 5mm-es lyukrács az eleje, teteje, alja, és részben a hátulja
Van két 140-es befújó elől, hátul és a cpu felett két elszívó 120-as, mind a proci hőfokkal van vezérelve
de ha elkezdi ontani meleget a kártya, akkor melegszik a procihűtő mert meleg levegőt szív magára.
vagy az egész oldallapot megcsinálom méhsejtrácsos lemezből, vagy a vga-nál egy 10-15cm sávban beteszek rácsot, csak nem szeretném a plexit vágni[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
Igazatok volt, a ház oldallapot nem lehet feltenni. Ment 10 percig a valley hogy a hőfok beálljon kb 72-74fok, cpu alig teker 55-57fok. Csak kézzel odatartottam a helyére a plexit, 2 perc múlva 80 fokon volt a kártya és 62 fokon a proci mert szívta be a forró levegőt
Veszek rácsos lemezt és vágok egy oldallapot, amin ki tudja fújni a meleget a venti a vgaról
Kell rács mert nem akrok poloskákat beleElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
Ha csak 7-8fok a hotspot eltérése a core temptől az bőven jó ugye? 10fok felett kérdés hogy milyen a paszta/pad?
A max temp (90 fok talán 3080ti?) az a core és nem a hotspot ugye?
Most a core 73-76 fok közt van a hotspot 80-84 fokElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
MaddeNNNN
őstag
válasz Daisy_Killer #38945 üzenetére
én is az energiagazdálkodásra gyanakszom. driver, bios, windows sémák legyenek teljesítményre rakva próbának
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
Joco_77
senior tag
Szia
Miután megvettem a 3080TI -t a 3070 után és a windows 10 et is újrahúztam (NVME SSDRE) húztam a számat mivel "stutterelgetett" a gép, FPS ek jobbak lettek de voltak ilyen mikroakadások játékokban....én nem nevezném FPS dropnak de be beszaggatott egy pillanatra a kép folyamatosan és egyből arra gondoltam hogy a 8600k hiába hogy 4k kevés a 3080ti nek (ez egyébként ettől még igaz ). Nálam ami segített az az, hogy Windows install után (márpedig ha félkonfigot váltottál gondolom az is volt) én kikapcsoltam a francba az energiagazdálkodási módot mint a GPUnak (Nvidia Control panel 3d beállítások Normál -> teljesítményorientált mód ha jól emlékszem) és a CPUnak is a windowsban...így nem ugrabugrál a CPU speed ...így lehet többet fogyaszt a gép (sőt több mint lehet) de mintha ezek a mikroakadások , dropok akárhogy neveztük megszűntek volna. Egyébként nekem videólejátszásnál (MKV) is előjöttek függetlenül attól hogy pl 30 vagy 60fps es videót nézek. Most mintha megszűnt volna azóta de nem volt sok időm a héten tesztelni. Nálad lehet teljesen más van, én csak megosztottam a tapasztalatomat.
-
Busterftw
nagyúr
Jatekok is ujra lettek huzva? (ha esetleg mas, nem Windows meghajton voltak)
Nezzd meg jatek kozben hogy alakul a terheles GPU-Z-vel, hofokok, kihasznaltsag stb.
-
Daisy_Killer
csendes tag
Sziasztok, ide is kiraknám, hátha valaki itt tudna segíteni:
Hétvégén váltottam félkonfigot (ASUS Z790 TUF lap, 32 GB DDR5 Kingston Fury, 13700K), és a váltás óta olyan játékok, amelyekkel addig nem volt gond (American Truck Sim, Snowrunner, FS22) irgalmatlan FPS droppokat, lagokat, és "input lagokat" produkálnak, pedig a kártyám egy ASUS TUF 3090, a táp hozzá 1200 Wattos Corsair. Érdekes, hogy pl a WoT, amit 2k-n, Ultra beállításokkal játszok, tökéletesen fut.
A gyengébb, 9700K-s setupban soha nem volt semmi baja. Ma újrahúztam a Windowst, egy ideig eltűntek a gondok, de most újra jelentkeztek. Elképzelésem sincs mi okozhatja, már "mindent" kipróbáltam. Én valamiért a videókártyára/tápra gyanakszom.
Volt már hasonlóval tapasztalatotok? Van esetleg ötletetek, mit kellene még megpróbáljak? Azon kívül, hogy új kártyát veszek, mert erre is gondoltam.
Nagyon köszönöm!
-
biker
nagyúr
válasz Attix82 #38943 üzenetére
ramon +200-at ajánl alapból, de +500-on röhögve ment a 3070ti is, ez 9700 az 10000 volt
Megnéztem, úgy tényleg letekeri a teljesítményt, bár ugrál mert nekem autostarton minden sim kiegészítő app megy, és pl a simhub felpörgeti sokszor
Viszont! az ultra alacsony késleltetés nekem 8-10% fps csökkenést hoz. superposition is 13700pont lesz a 16200 helyett, és a min/max/avg fps-ek is közel 10-12-es esést produkálnak. ha kikapcsolom a késleltetést, akkor visszaáll.afterburner oc scan is fura nekem, azt írják, hogy
- tolj mindent maxra, +100 core voltage és max power limit
- scan
- utána visszaáll power limit 100-ra és jó
ekkor nekem a scanner azt mondja a mért értékek nem stabilak, de beteszi a curve-beha símán 100% power limiten és semmi plusz core volton scannelem, akkor a mért értékek stabilak, és magasabb teljesítményt is ad a görbe
el leszek ezzel hétvégén[ Szerkesztve ]
-
Attix82
addikt
-
biker
nagyúr
válasz Attix82 #38941 üzenetére
Azzal kezdtem, hogy energiagazdálkodás normál, akkor is így maradt, gsync biztos on, vsync szerintem off, a késleltetést megnézem, szerintem ultra volt.
-
Attix82
addikt
"Ja, ennél is megvan a bug, mint 3070 ti-nél, ha két monitor van, külön felbontással és frekin, egyik hdmi másik dp, akkor nem megy le alapra a teljesítmény, teker, ez 120W-on, a 3070ti meg 75-90W közt pörgött, hiába a tesztek 35-40W multimonitor mérése. azokat lehet egyforma monitorral mérték?"
NV control panel az energia gazdálkodás legyen normál.
Gsync on
Vsync on
Alacsony késleltetés ultra
És minden programba Vsync OFF[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
Nem semmi ez a kártya, mármint bekerült az evga 3080 ti ftw3 ultra a 3070 ti ugyanez helyett.
első nekifutásra superposition 4k optimized 10.200 >> 16.200
egy kis bénázás az msi afterburnerrel (elfelejtettem apply-t nyomni és egy ideig néztem, bármit állítok ugyanaz de egy alap oc scannerrel elment 16.600-ig, csak aztán elfelejtettem elmenteni és állítottam valamit amitől lassabb lett kicsibel.Ami fura, elvileg 350W lenne a kártya, de 100% power limiten 400W és így is benyal a 405-408W-ba, de kb 380W-tól power limit riasztásban van (hwinfo szerint)
112,5% a mx, az 450W lenne. a 450W bios meg 100%-on 450W és 525W a vége? techpowerup szerint néztem egy tesztet, ott 525W-ot hoztak maxmaxon.fan curveot feltoltam itt is 70foktól 100%-ra, ezek 3000-et pörögnek, akkor 73-74 fok körül megáll a gpu teszt alatt, hotspot 81-82fok, ja igen, temp limit gyárilag 83fok, a 3070 85 fok volt., ez ennyivel hűvösebbet kérne?
Most egyelőre visszamegyek alapra, csak kipróbáltam, majd hétvégén megnézem mennyire lehet letekerni a fogyasztást teljesítmény csökkentés nélkül.
Ja, ennél is megvan a bug, mint 3070 ti-nél, ha két monitor van, külön felbontással és frekin, egyik hdmi másik dp, akkor nem megy le alapra a teljesítmény, teker, ez 120W-on, a 3070ti meg 75-90W közt pörgött, hiába a tesztek 35-40W multimonitor mérése. azokat lehet egyforma monitorral mérték?
Ja meg hétvgén ha bátor leszek, felrakom az oldallapot a házra
-
zebra_hun
veterán
válasz F e Z o #38935 üzenetére
Szeretsz belekötni mindig a mondandómba, de sebaj.
Írtam, hogy úgy használtam én is probléma nélkül.
Aztán vettem egy eVGA tápot 6db pcie kábellel.
Rosszat nem teszek vele, ha az Amper-t nagyobb keresztmetszeten szállítom.
Fesz esést nem is mértem, lehet érdemes lenne. Nem feltétlen a melegedés, olvadás a probléma.
Villanyos vagyok, egész életemben drótos voltam. Ha nem is lepkefing áramokkal, de napi 12-14 órában ezeket csinálom, a könnyítés rosszat nem okoz.
Mivel minden megvan, adott, így érdemes nem Y elágazóval megadni amit akar a kártya. -
biker
nagyúr
válasz F e Z o #38935 üzenetére
ellenben néha indokolatlanul van két csati vagy három egy kártyán, mint pl a 3060ti gaming x-en 8+6 volt talán, miközben összesen 200W-ot nem tudott felvenni
-
biker
nagyúr
válasz zebra_hun #38933 üzenetére
tunning UV nélkül szerintem nem lesz, a 3070ti se szerette annyira, majd kiderül alapon mit tud.
a venti profil nálam eleve 75foktól 100% mert leszarom hogy üvölt, fent a füles, megy a szimulátor, üvölt a motor a kocsiban, alattam 8db 25W-os bass shaker rázza az ülést, pedálokat, a kormány a riget rázza, hát pont az nem érdekel, milyen hangja van a ventiknek
cserébe nem meleg a kártya, ritka hogy 70fok fölé megy, max betekint egy kis időrebedobom akkor a harmadik kábelt, meggyőztél.
kíváncsi leszek mi a pluszElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
zebra_hun
veterán
Mivel egy jó eVGA tápod van, érdemes betenni a 3. kábelt. Ne légy rest
Ezek szerint lesz ott oc, akkor meg főleg. Nekem nem léghűtéses házban volt, totál üveg szinte az egész, ventikkel kellett megoldanom a friss levegőt és az elszívást is.
3080Ti eszement meleget lehel ki magából. Mesh házban nem próbáltam, csak pár napig volt légkavarós amíg megjött a rendelt blokk. 36e Ft volt, mivel már nem divattermék.Amúgy én is rest voltam, 2x8pin +1x8 az egyik párhuzamosítva, ment úgy szépen.
Szereléskor elővettem a 3. kábelt, ha már van. Nem jelentett gondot, de biztos ami biztos. Tápba belül nem tudom, hogy egy biztosítékon vannak e, de egy sínen az biztos.
Főleg úgy, hogy látom a 3070Ti-on is volt oc.
Engem csak a kiontott meleg lepett meg. Egy kártyám sem fűtött ennyire. Mondjuk egyik se adott ilyen teljesítményt.
Ár értéket nézve nagyon jó most a 30xx. -
biker
nagyúr
válasz zebra_hun #38930 üzenetére
köszi, 3144x1440p 144Hz 21:9 monitor, szóval most is 143fps limten van a 3070ti is, az lazán megy 67-70fok közt 280-300W-on is (2040-2055MHz-en 1.025V), egy q330l sajtreszelő házon van átszellőztetve
kíváncsi leszek mit tud így, max leveszem az oldallapot
elsőre úgyis alapon tesztelek, aztán játszogatok vele.Kábelt azért kérdeztem, mert sokan azt mondták anno, a 3070ti 300-310W-hoz is elég egy kábel és a gyári Y-ja, mert ugye 120W a PCIe slot eleve. de beraktam a kettőt, elvileg egy molex pin 8A max szabványilag, 3db 12V van egy csatiban, akkor a tápoldalon nézve 6x8=48A a korlát, ami 12V-on 576W lenne csak a pcie ágakon két kábelen
a gyári 400W max power limitet akkor kell tudja gond nélkül, nem?Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
FingR86
őstag
nekem egy 3080 FTW3 megy nyár óta 0.750V és 1695 MHz-en. így megáll a legkomolyabb terhelés (jatek) alatt is 230W-on. A tv úgyis csak 120Hz-et tud szóval oda van limitalva. Így max 62C a vga. Most ilyen áram spórolós üzemmódban tolom
-
zebra_hun
veterán
Szia!
Nekem szintén 3080ti ftw3 van, 450W-os BIOS-szal.
Levegővel lehetetlen hűteni ezt már, nem is elterjedt ez a BIOS.
900mV viszont szépet hoz, FH5 1440-ben 300W alatt marad ha limitálod 144 fps-re full kimaxolva. Többet nem is nagyon tud.
Így akár elég is lehet a 2 gerinc +1 osztás.
OC-nak semmi értelme a hétköznapokban, UV viszont nulla teljesítményvesztés.
Levett oldallappal tudtam hűteni 420-450W-on, 0.900V@1965MHz-en viszont már lehetett.
Rendkívul jó kártya az eVGA FTW3 3080Ti.
Klasszisokkal nagyobb teljesítmény, sokkal nagyobb kiadott hővel. -
biker
nagyúr
üdv, egy evga 3070ti ftw3 ultra van most, kis undervolttal király
terv a csere egy evga 3080ti ftw3 kártyára.
kettő helyett 3 tápcsatis, a 3070ti-n két kábel megy fel, mindkettőn van +1 8pin. a táp egy evga gq850, lenne rajta 4 táp kimenet, de common rail 12V úgyis
elég az Y-al a harmadik 8-pin az egyik tápkábelről? nem kell betenni egy harmadik kábelt igaz?illetve ezeknél a kártyáknál a 900mV környéke a cél?
-
laychi
veterán
válasz Joco_77 #38926 üzenetére
Normális, de így, hogy alul van feszelve a gpu, kevésbé kell kiszolgálnia.
Illetve ahogy nézem alapórajelen megy.(a vram)
Tuf kartyánál ugye a ramnak külön bordája van, ezert valamivel melegebb lehet, mint az olyan kártyáknál, ahol a gpu és a vram egy coldplate-tel érintkezik.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Joco_77
senior tag
Sikerült
Végre vége a 95-97 fokos Hotspot hőmérsékletnek a 3080TI TUF kártyámnál és ahogy nézem a Gpu temperature is esett 5 fokot de az már csak hab a tortánHeaven 4.0
Cyberpunk 2077Pedig tiszta ideg voltam először szedtem szét videókártyát (annak ellenére, hogy gépet mindig magamnak rakok össze mióta az eszemet tudom). Szóval csak pasztáztam (MX4) nem cseréltem padokat, azt most nem akartam venni...de volt olyan vram amin nem is volt (az utolsón)....ezért mivel máshol meg lelógott levágtam és raktam oda is...azonkívül az egyik "sornál" csak a felét takarta a padcsík....pedig ez a kártya soha nem volt szétszedve előző tulajánál (még rajta volt a kis void matrica a csavaron)...hihetetlen, hogy gyárilag így rakták össze...mondjuk szerintem a GPU Die volt a ludas (ahogy olvastam neten ezer helyen legtöbbször ott a gond ha Hot Spot hőmérséklet probléma van).
Hát nagyon boldog vagyok nagy sikerélmény ez...voltak gyenge pillanatok mint pl mikor megláttam hogy ami felfekszik a GPUra felület megkarcoltam picit...hajszálkarc csak de már azt hittem emiatt nem fogja rendesen hűteni...[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
A riva tuner statistics server is tudja az fps limitaciot, en is azt hasznalom. Afterburner meg ugyis fut minden normalis gepen.
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Busterftw
nagyúr
válasz gainwardgs #38917 üzenetére
Viszont, ismetlem, ez nem globalis framelimiter sajnos, mert tobb jatekban vagy mukodik vagy nem. Egy user tavaly blurbuster forumban tesztelt par jatekot.
Amint lathatod epp ujabb, DX12 cimekben nem mukodik inkabb, de eleg sok jatekban van DX11 mod meg. (lasd BF 1 DX11-ben igen de DX12 nem)
-
rumkola
nagyúr
válasz gainwardgs #38917 üzenetére
Még a nem certified, VRR-es TV-n is működik.
-
Attix82
addikt
válasz 4264adam #38915 üzenetére
Nincs szükség korlátra , ha beesik az fps úgyis leköveti és nem lesz kép szakadás.
Gsync + Vsync + Reflex alapból egy korát lesz. 138 fps, de ha kevesebbet tud a gép az se gond. (amúgy 120 fps felett a legjobb , akkor tényleg vaj sima látszatra is a játék)
Plusz a játékokba sok olyan beállítás van ami zabálja a GPUt de látszatra semmit nem látsz belőle.
[ Szerkesztve ]
-
F e Z o
veterán
-
szabesz0524
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném abban kérni a segítségeteket, hogy adott egy KFA2 3090, kicsit hangoska játék közben. Gyári ventilátor profilt legkönnyebben hol tudjuk átszerkeszteni valamilyen vállalhatóbbra?
Köszi
Jogi megfogalmazás: Az oldalon megjelent képek, videók, írások a véletlen művei! Ha bármely egyezés lenne élő, halott, vagy élőhalott emberekkel akkor az kizárt dolog mert nem tudom!
-
Busterftw
nagyúr
válasz Joco_77 #38909 üzenetére
Pontos méretnek neked kellene utánanézni mert mindegyik kártyánál más lehet.
Gelid Extreme ajánlott, én is azzal csináltam anno a 3080ti FE-t.
Esetleg Ultimate, de az Extreme puhább, ezért jobban "fekszik" egy idő után és nem fordulhat elő, hogy "púpos" lesz a backplate vagy bármi. -
-
Exelsior
senior tag
válasz Joco_77 #38883 üzenetére
Nekem ennyire megy fel. Ennél feljebb nem megy kb. igaz csak 98% a terhelés de 100-ra is felszokott és így sem megy feljebb. Gyári 1 éves kártya hozzá sem volt nyúlva. Szerintem az neked teljese jó még ha a házad normálisan hűt.
Samsung fold 4/Samsung 34" Odyssey OLED G8/ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 360mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X3D, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb whi
-
Laraxior
titán
válasz Joco_77 #38903 üzenetére
Ez mi? Kenőcs?
MX4-el.kend.
Amugy elmondom, hogy kozel sem biztos, hogy csak a pasztazas a bunos, hanem ugyanugy lehetnek a thermalpadok is, azok is ugyanugy eltartják a GPUtol a blokkot.
Nem csak annyi lesz, hogy most lekapod, ujrapasztazod es kesz.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Joco_77
senior tag
Nah elegem lett ebből a magas 95-96 fokos Hotspot értékből megnéztem milyen pasztám van itthon, csak ezt találtam:
Fehér Dow Corning 340. Ez lehet jó 3080 TI -t pasztázni vagy mindenképpen valami másikat vegyek ?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Elemlámpa, zseblámpa
- AliExpress tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Suzuki topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Lexus, Toyota topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Külpolitika
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- SAPPHIRE Radeon RX 470 Mining Edition 4GB - REJTETT HDMI-S - AKÁR 5 HÓNAPOS MEGTÉRÜLÉS
- PowerColor Radeon Hellhound RX 6600 XT 8GB - GARIS
- GeForce RTX 3080 Ti GAMING OC 12G - Gyári Garancia
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest