Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz - = Zk = - #39323 üzenetére
nálam 3080ti a heaven/valley nem pörgeti ki 100ra soha a gpu-t, superposition igen, de a felvett teljesítmény és a leadott hő akkor is elmarad egy boundary benchtől, vagy egy EAWRC/F12023 terhelése mellett messze.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz - = Zk = - #39318 üzenetére
P=U*I
fizika 7. osztályA feszültséged végig .875V csak egyik játék 80A-t fogyaszt másik 100-at, ennyi
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
laychi
veterán
Az UV lényege, hogy kisebb fesszel és fogyasztással érj el azonos teljesítményt.
UV/OC ugyan ez + teljesítménnyel.
Ez NEM Powerlimit.
Arra ott a csúszka.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
zebra_hun
veterán
Visszaveszi igen, a feszültséget a frekvenciához.
Ez egy görbe, ugyan az, mint a cpu-knál.
V/F
UV esetén nem az előre megálmodott "NASA" stabil feszültséget adjuk a frekvenciákhoz, hanem felülbíráljuk azokat.
Így kevesebb feszültségen a Watt is kevesebb.
A terhelés fogja meghatározni. Azok nem egyformák.
Te csak csökkented a teljesítményt egy kicsit, így hűvösebb.
Minden frekvenciához tartozik egy feszültség érték. Lehet csökkenteni..., egy ideig.
Te ott a frekit is megfogod. Én azt pl nem. Még adok is neki, csak a curve által kapott feszt veszem lejjebb. -
zebra_hun
veterán
válasz - = Zk = - #39316 üzenetére
Már hogyne hozná.
280W 65°C
320W 75°C
Ez normális. -
laychi
veterán
válasz - = Zk = - #39314 üzenetére
De, csak minden játék és alkalmazás másként terhel.
Indíts egy Metro exodus EE-t vagy egy chernobylite-t majd egy Assassyn's Creed Origins/Odyssey-t, teljesen más értékeket fogsz látni.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
MaddeNNNN
őstag
válasz - = Zk = - #39303 üzenetére
az extreme a puhább, nem? vagy az ultimate??
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
Laraxior
titán
válasz - = Zk = - #39260 üzenetére
Ez a vacak nem opcio?
[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
lafaty80
addikt
válasz - = Zk = - #39257 üzenetére
Biztos tudni szeretnéd?
Első körben műanyag kötöző volt. A mostani lapnál már cinkes volt, ezért ragasztó pisztolyos megoldás lett.Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
KAMELOT
titán
válasz - = Zk = - #39252 üzenetére
Ezért kell venni vízhűtést és csak vga + blokk kell
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
CJ4567
nagyúr
válasz - = Zk = - #39252 üzenetére
Nekem az a bajom vele, hogy nem megy rá az XC3-ra Ahhoz megint saját kit való.
No Sana No Life
-
lafaty80
addikt
válasz - = Zk = - #39235 üzenetére
Úgy találtam én is egyet, itt linkeltem korábban, de ahogy írták, lehet hogy nem jó a vastagság. Gondolom nem tervezed mostanában szétszedni és/vagy padozni (csak méretek miatt kérdezem ) Amúgy neked milyen hőfokokat produkál (gpu, mem, hot spot) max?
Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
Géjza
őstag
válasz - = Zk = - #39209 üzenetére
váó, köszi, faxa
-
gainwardgs
veterán
válasz - = Zk = - #39191 üzenetére
4080S..hagyjuk is 2% gyorsabb kártya, jó kis felár ellenében
Hülyének is megéri
70TiS meg egy agyonbutított 4080 AD103
Inkább akkor már a "régi" 4080 amiben a chip 90%-a fel van oldva
8448 vs 9728 vs 10240 cuda core
De már akkor megéri várni az 5080-ra nemde? -
Géjza
őstag
válasz - = Zk = - #39191 üzenetére
4080S alig lesz gyorsabb, mint a 4080. A real deal a 4070TiS lesz, ami gyakorlatilag egy 4080 lesz 4070Ti árában. Erre fogok lőni majd.
-
gainwardgs
veterán
válasz - = Zk = - #39186 üzenetére
Még mindig nem váltottál
Már rég lecsaptam volna egy jóféle aprós 4080-ra
De ha viszonylag ki akarsz húzni 4évet akkor csak a 4090 jöhet szóba[ Szerkesztve ]
-
milszab
senior tag
válasz - = Zk = - #39148 üzenetére
Közben rájöttem hogy a venti vezérlőnél ott azt a kis fogaskereket ki kellett kapocsolni. Igaz most ezzel nem tudom mit állítottam, de jó.
-
Enton
addikt
válasz - = Zk = - #39129 üzenetére
Én 3090re váltottam még másfél éve kb, de most nézve még arra is dob a 4070ti, de gondolom 4080 alá nem adnám ha cserélnék. 420-450 már épp elfogadható árszint ha mondhatjuk úgy.
Mondjuk most jött vizes blokk is a 3090-re nem tom majd úgy mennyivel olcsóbb lesz majd továbbadni rajta, hiába van még 18hó körüli garija, még."just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
MaddeNNNN
őstag
válasz - = Zk = - #39117 üzenetére
hm azt nem tudtam, nemrég kezdtem el követni. de ez így már megmagyarázza azt miért tud ilyen egyszerűen és érthetően magyarázni.
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
gainwardgs
veterán
válasz - = Zk = - #39108 üzenetére
-
laychi
veterán
válasz - = Zk = - #39080 üzenetére
Én sem néztem, csak hogy van.
Futkározás, készülődés van a Karácsonyi ünnepekre.
A githubos linken nyomon tudjátok követni.Ott vannak a leírasok
Onnan továbbít a nexus modsra a letöltésekhez.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
CJ4567
nagyúr
válasz - = Zk = - #39073 üzenetére
4*** kártyák tudják a DLSS FG-t, ott nincs ennek értelme
No Sana No Life
-
laychi
veterán
válasz - = Zk = - #39030 üzenetére
Oh wait. FG-on DLSS átállt minőségről automatikusra. Így érvénytelen a mérés.
Kis korrekcióval jövök mindjárt.
De ez akkor is durvaEladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
CJ4567
nagyúr
válasz - = Zk = - #39023 üzenetére
Amelyik játékban van DLSS 3 FG, azokban működhet a mod, igen.
No Sana No Life
-
KAMELOT
titán
válasz - = Zk = - #39011 üzenetére
Ilyen apránként lépegetésnek semmi értelme.
4080S várd meg aztán vegyed azt.
Ahogy előttem is írják, azzal lesz előrelépés.
Már a Bloomfield korszakban is tudták ezt. Hány éve volt?V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
gainwardgs
veterán
válasz - = Zk = - #39011 üzenetére
Ne tökölj, simán 4080 ott érezhető is az előrelépés
-
4264adam
veterán
válasz - = Zk = - #39008 üzenetére
Két kollégának innen volt 3080 Manli és szerették, a hűtést a 3080Ti-rol örökölte meg. Kemény UV-val nagyon jó kártya. De a 200k garancia nélkül akkor is 200db Mátyás garancia nélkül .
-
KAMELOT
titán
válasz - = Zk = - #39008 üzenetére
Erről beszélünk itt évek óta!
CPU/RAM tolja a VGA-t.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
KAMELOT
titán
-
laychi
veterán
válasz - = Zk = - #38998 üzenetére
VRAM mennyiség miatt váltanál? vagy mi az ok?
vagy csak újdonságot szeretnél?Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
- = Zk = -
félisten
válasz - = Zk = - #38996 üzenetére
de várjál, 260-70k alatt nem találni 3090-et... 3080Ti van már 200K alatt...oké, Manli...
ha már ahol közel 260-300k van, akkor inkább a 4070Ti 300k-ért...#38997zebra_hun
Max 1440-re való a 30xxx én is így gondolom....
meg a 4080/90 1440-re... ha eljutok oda...nekem a 4K nem kérdés[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
zebra_hun
veterán
válasz - = Zk = - #38996 üzenetére
A videokártya annyit vesz fel, amennyit engedsz neki.
Nézd meg jól ezt a 3080ti-t
Az egy dolog, hogy abszolut top1, de 440W+
Játékok alatt UV-tal 300W alatt van úgy, hogy jobb mint bármelyik.
Ott a sok VRAM is fogyaszt, ami lehetséges, hogy akár jól is jön vmi béna játékban 4k-n.
Max 1440-re való a 30xxx, 4k-ra 4080/90 való. Az is egy gyenge vacak oda. -
laychi
veterán
válasz - = Zk = - #38994 üzenetére
3080Ti is meg tud zabálni annyit, mint a 3090, sőt többet is, modelltől függ.
Egy asus tuf 380W-nál megáll 3090-nél, egy evga ftw3 3080 ti meg 430-440W-ott megesz, szóval ez rossz meglátás.A 3080 12GB-ommal is meg tudok etetni 400W-ott, ha a suprim biost vagy egy strix biost rátennék, akkor menne a 430-450W is.
A procidat meg felesleges csúcson járatni.
13600K-m van a 3080 mellett
Ha P 4,8Ghz 1V-on járatom, fele annyit eszik a proci(legalábbis gamingben/de lehet magasabb terhelés mellett is ez lenne a tapasztalat, majd egyszer megnézem), mint 1,3V P5,6 GHz és ugyan úgy ki van hajtva a kártya.
(nem 720p lowest, hanem 1440p highest- ultra stb settings mellett)Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
KAMELOT
titán
válasz - = Zk = - #38989 üzenetére
Miért nem veszel 3090-et? Azok is olcsón mennek!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Találtgyerek
veterán
Én az [link] Enthoo PRO2-őt is tudom ajánlani. A 4080-as Palit kártyám elveszik benne és a szellőzése is jó.
06-3o/9759I39
-
Busterftw
nagyúr
Phanteks G500a Performance.
-
4264adam
veterán
válasz - = Zk = - #38985 üzenetére
200k körül inkább 4070 és kihasználod a Frame Gen-t. + garancia is adott / később jobban eladható. + Kisebb fogyasztás és méret. Ugyan Raszterben csupán 3080 tudás, de RT + Frame Gen-ben pedig Ti-tól is jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
10 éve nagyon mások voltak a házak
-
KAMELOT
titán
3080Ti 1440p elég. Innen ha akarsz, akkor majd 5070/5080 válts.
Házat meg tudsz venni olcsón aprón. Olyat vegyél, ahova befér nagy VGA.
Én amint tudtam cseréltem a házamat, mert vízhűtés, radik, vga, stb.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
KAMELOT
titán
válasz - = Zk = - #38980 üzenetére
Nincs velük gond, de ha tudsz akkor garisat vegyél esetleg más gyártótól.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
4264adam
veterán
Jó hűtéssel rendelkezik, volt itt egy két kollégának. Szerették
keress rájuk -
Laraxior
titán
Nem túl régi gyártó, 96-os a brigád. Szerintem nincs is európai képviselete
Én inkább valami "megbízhatóbbat" vennék, aminél esetleg a garancia gördülékenyebb. Bár nem ismerek tőlük garanciás ügyintézést.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
zebra_hun
veterán
válasz - = Zk = - #38809 üzenetére
"hát.. én pedig de... nekem mindenem az ultra grafika"
Na, akkor az nem hyper mega giga ultra grafika lehetett, ha 80 fps alá nem ment
Ezt írtam én is, lehet ezt játszani, csak nem kimaxolva.
Nem is 720 low-on, az elég ratyi, de kompromisszumos akkor is.
Még egy 4090 sem tudja kimaxoltan 1080p-n a 60 fps-t.
Szerencsémre nem vonz egyik új gamma sem.
Különben vehetnék vmi drága vackot.Ugye tegnap ezért kaptam egy kicsit, hogy 1080p-re miért írok 4080-at. Ezek a mai vackok egy 4090-en sem képesek futni rendesen (kimaxolva).
-
zebra_hun
veterán
válasz - = Zk = - #38807 üzenetére
Jó, én is kimaxolom. Addig, amíg megfelelő fps-t kapok.
Pl itt van ez a CP77. RT Overdrive preset nem is a kimaxolt, még egy halom beállítást lehet rátenni. Aztán legalább egy 16x élsimítás...
Simán az RT Overdrive alatt kipurcan a 3080, nem a vram miatt, hanem mert nem bírja ezt.
Avg 60 fps. Ez alá én már nem mennék, tehát kimaxolva játszhatatlan. Ez is DLSS mellett.
Én is szeretem a szép grafikát, de itt nem tudnám végigjátszani, csak úgy, ha pár csúszkát visszaveszek.
Te mennyit hozol RT Overdrive-on napi UV-n? -
addikt
válasz - = Zk = - #38772 üzenetére
Igen, most megnéztem a battlefield 5-öt is, itt fentebb raktam a limitet.
05-11-2023, 15:48:01 bfv.exe benchmark completed, 28693 frames rendered in 205.047 s
Average framerate : 139.9 FPS
Minimum framerate : 137.5 FPS
Maximum framerate : 140.0 FPS
1% low framerate : 138.5 FPS
0.1% low framerate : 126.4 FPS
Ez teljesen jó végre..
De miért kell ezt így belockolni? Srácok vki mondja meg a választ kérlek benneteket"az anyámot, de qrva jól megy "
Még le tudom mondani Én is úgy kalkuláltam ki, hogy egy fél évig nem eszek, nem iszok , akkor belefér a keretbe
Mindenképpen jobb választás a több RAM-os VGA SZVSZ is[ Szerkesztve ]
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
rumkola
nagyúr
válasz - = Zk = - #38737 üzenetére
szeritnem ne tedd fel
-
gainwardgs
veterán
válasz - = Zk = - #38700 üzenetére
FG-vel bírja
-
gainwardgs
veterán
válasz - = Zk = - #38688 üzenetére
Ez nem fsr hanem Dsr
-
gainwardgs
veterán
válasz - = Zk = - #38675 üzenetére
Ez nem ue5 motor, hanem a remedy saját engine-je, a northlight engine
-
szabog4
aktív tag
válasz - = Zk = - #38594 üzenetére
- Mit takar, hogy silányabb minőségben? A manli, csak a hűtést készíti rá, a többit az nvidia adja, nem?
(dobozot, leírást ne vegyük ide )- 3D rendereléskor pörögni fog a vga max kap 1 vízhűtést.
- Pokémon nyelven felnevettem. Ezt megtaláltam én is. Streaming review.
[ Szerkesztve ]
HUN_Thorpedo
-
SkyTrancer
senior tag
válasz - = Zk = - #38562 üzenetére
Igen igen, kímélem szóval nem hagyom hogy, maxon tekerjen
Ez minden cuccomra igaz, amolyan berögződés. Nem melegszik nincs nyélen járatva, legyen szó bármiről autó bármi
Sokkal hosszabb az élettartam így nincs széthajtva
A felsorolt gamek némelyikénél ezeket muszáj meglépni, mert vannak olyanok hogy 100% on tekerne a kártya, de fps meg 100 alatt, ami jó persze, de inkább legyen csak 60-70 fps de nyugisan
Mikor majd eladom a kártyát ezeket bele lehet írni hogy itt nincs szétégve a csatlakozó, meg szanaszét száradva minden az állandó 70 fokos hőtől
Manapság minden műszaki cikk legyen szó bármiről annyira nyélen van járatva hogy ez mind az élettartam rovására megy.
Ezt ellensúlyozom ezzel ennyiről van szó
Amiket eddig eladtam, vagy megtartottam, minden mai napig hibátlanul üzemel. Vannak itt 10+15 éves cuccok is nálam és mintha új lenne minden
Egyszóval sok esetben laza, de egyre több esetben már trükközni kell a beállításokkal
Még szerencse hogy nem vagyok egy fps fan hogy jaj 165 alatt nincs élet, mert akkor rtx 6090 alatt nem lenne élet jelenleg
Egyébként igen, nem tetszik nekem mikor meglátom hogy 300 wattba is bele tudna nyalni ha ki van hajtva...[ Szerkesztve ]
-
Tom456
tag
válasz - = Zk = - #38566 üzenetére
Én arra gondolok, hogy mi értelme lenne 60%-on használni egy kártyát
-
Tom456
tag
válasz - = Zk = - #38564 üzenetére
És ami a legfontosabb sosem hagyom hogy a kártya 100% on menjen. Általában 60% körül szoktam maximalizálni ha lehet, mert így egyrészt hideg, másik részt 100-150wattokat fogyaszt. ahogy fent írtam így kényelmes - ennek
-
Tom456
tag
válasz - = Zk = - #38562 üzenetére
Ennek mi az értelme?
-
SkyTrancer
senior tag
válasz - = Zk = - #38559 üzenetére
Igyekszem azt a látványt beállítani ami a legjobb,
Ez nem mindig a maximum beállítás, mert sok opció szinte láthatatlan de a teljesítményt cserébe nagyon kéri. Ezen kívül fps-ben körülbelül 70-80 körül szoktam futtatni a játékokat, de ha esetleg így nem akkor jó a 60 is
165hz a monitor de szinte sosem küldöm olyan magas frissítéssel a játékokat mert teljesen felesleges. Ha lehet DSR-t használom, tehát DLDSR-el még élesebb a kép még látványosabb a game
És ami a legfontosabb sosem hagyom hogy a kártya 100% on menjen. Általában 60% körül szoktam maximalizálni ha lehet, mert így egyrészt hideg, másik részt 100-150wattokat fogyaszt. ahogy fent írtam így kényelmes
Ha ezek nem jönnek össze akkor kell állítgatni
Megvan lassan 1 éve, hát kipörgettem már pár game-t de rengetegszer állítgattam a beállításokat, mert csak így volt kényelmes ha hozzányúltam
Most a frame generation-t csak trükközve tudom bekapcsolni mivel korlátozom az fps-t azt meg nem nagyon szereti
Cyberpunknál sem lehet akármit állítgatni ha nem akarom leolvasztani a kártyát
Lords of the fallen is azért kéregeti a gpu-t
Starfieldet végigvittem de azt sem maxon
Új forza
A Plague Tale: Requiem ette a gépet
Gotham Knights
Callisto protocol hajjaj
a felújított witcher 3 is kéri a gpu-t most hirtelen nem is tudom felsorolni, de azért sok game bekajálja hamar az egészet ha nem vigyáz az ember.
Így értettem a kényelmest[ Szerkesztve ]
-
SkyTrancer
senior tag
válasz - = Zk = - #38482 üzenetére
én éppen azt akartam mondani, hogy ne fejlesszenek
Ha rajtam múlna bizony most a 4-es széria megmaradna 2025-26ig
igen is a fejlesztők zárkózzanak fel és csinálják meg úgy a játékokat hogy az élvezhető legyen egy középkategóriás kártyán is
Mert most nincs rákényszerítve ám senki
"4090-en még megvan a 60 fps ? aha, ok akkor jó így" így vannak vele[ Szerkesztve ]
-
zebra_hun
veterán
válasz - = Zk = - #38477 üzenetére
Ejj, a 9900k / fene tudja milyen ram, nem pörgeti ki a 3080-at.
Pedig a 9900k-ból már láttam Raptor Lake szintre tuningolt rendszert.
Van abba még, csak meg kell csikizni a talpátSkytracer:
Jogos, semmi extra szépség, csak az RT eszi meg. FH5 sokkal szebb. Olyan mint a Bf5 esete. Sokkal szebb az is, mint a 2042.Este kipróbálom a régi gépemen egy 11600k mellett. Igaz, az egy anti oc rtx3080.
[ Szerkesztve ]
-
zebra_hun
veterán
válasz - = Zk = - #38463 üzenetére
Jó az
Majd átviszem a 3080-ra is, de nem most. Ideje eltennem magam.
Érdekel a CPU pont is a 9900k-tól -
zebra_hun
veterán
válasz - = Zk = - #38459 üzenetére
Néztem én is, de legjobban adr0001 látja.
Ki kell ismerni az adott hardveren, beállításokon a játékot. Tudni kell az elérhető legrosszabb fps-eket.
Meg is tettem tegnap Frame Gen nélkül, ez mindent elmond, ebből lehet számolni.
[Forspoken 1.5 óra FG nélkül log]
Ezt senki nem nézi, engem meg nem is érdekel mások hülyesége. Anno a ram oc-nal is mindenki az 5 GHz-et kergette, memóra pedig ..., mindegy.
Szóval, ha tudjuk a valós adatokat, akkor lehet használni. Mivel nekem 165Hz monitor van, ez a vsync-kel nem fog menni. Kimaxolt beállításokon nem tudja a 83 fps-t. Ez lényeges.
Így 120 fps-ben határoztam meg, mivel kiderült, hogy a legrosszabb 60 volt. Lehetne 165 is, de valamiért a gsync nem megy jól. Így nincs rá szükség, 120 (60 valós) limitáltam RT-ben. Ezt nem lehet mutatni, érezni kell. Így semmi gond nincsen, marha jól megy.
Tanyanettel sosem töltenék fel 2 Gb-ot, összenyomtam 200Mb-ra, de azért nem rossz.
Framerate totál egyenes, semmi döccenés. -
gainwardgs
veterán
válasz - = Zk = - #38442 üzenetére
Fényévekkel
-
Raidon
őstag
válasz - = Zk = - #38439 üzenetére
Annak idején mikor AMD-ről átjöttem Nvidiára GTX 970 > GTX 1070Ti > RTX 3060Ti > RTX 3080. Az a durva, hogy a játékpiac eszementül felgyorsult. A hardvereket is évente szórják ki.
Jelenleg elég a 3080. Ahogy nézegettem milyen játékok fognak jönni arra bőven elégséges lesz.Mindenképp 1700-as intel. Azon belül el kell dönteni, hogy ddr5-re váltanál vagy maradna a ddr4 ezekből is vannak opciók. Processzor meg mint a tenger
"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
Raidon
őstag
válasz - = Zk = - #38435 üzenetére
Attól félek a sima 4070-ben amúgy a fícsöröket leszámítva nem lenne kraft...
Ez a kártyám 2025 augusztusig garis. Nem tudom mennyi értelme lenne sima 4070-re cserélni. Mivel EVGA kiesett a piacról max csak strix jöhet szóba.[ Szerkesztve ]
"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
podtibi
senior tag
válasz - = Zk = - #38389 üzenetére
Én majd egy jó alaplapot akarok a ks-hez, amivel 2x8pin-el kitudom hajtani az erejét.
[ Szerkesztve ]
Ezt inkább rád bízom.
-
podtibi
senior tag
válasz - = Zk = - #38373 üzenetére
Szerintem attól függ, hogy milyen alapba van. Addig nem fogod kihajtani ezt a procit rendesen.
Ezt inkább rád bízom.
-
zebra_hun
veterán
válasz - = Zk = - #38359 üzenetére
Itt nincs köze a cpu-nak a gpu teljesítményhez.
Arra a Vantage az egyetlen bench, és a Firestrike kombinált.
Ez teljesen különálló gpu teszt, egy 2500k-val meghajtva is ugyanennyi jönne ki.Laychi:
Új még nekem, ma láttam először. Cpu érdekelt elsőre jobban, az viszont érdekes. Elsőre tetszik.
Most a kis Rokettán ügyködöm, de a gpu-val még nem volt időm nagyon kísérletezni. A tiéd amúgy is egy igen jó darab, jó lenne látni még bencheket másoktól.
Sajnos sem igény, sem pedig topikja nincsen.
A 3080-am 15 ezret kapart össze
Majd ráfekszem a gpu-ra is, csak a gyerek épp most unta meg a székek nézegetését, Forzázik inkább.
Ő még nem tudja, hogy mire való a pc.
Picsák nézése, benchelés, másra nem. -
keIdor
titán
válasz - = Zk = - #38355 üzenetére
Az árak nem rosszak legalább, de igen, 6800XT -> 7800XT ilyen 5%-al erősebb kb.
Ott van a HUB vagy GN teszt. 7900XTX is a 4080-al versenyez, de ha van RT alulmarad.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
válasz - = Zk = - #38338 üzenetére
Igen csak arra utalt, hogy Silicon Lottery és ugyanolyan a GPU, mint a CPU is, van aminek kevesebb fesz kell X órajelhez.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Attix82
addikt
válasz - = Zk = - #38329 üzenetére
Én a 3090-est 1920 Mhz / 0,925 mv használom. Bitang erős
-
zebra_hun
veterán
válasz - = Zk = - #38332 üzenetére
3DMarkok rövidítése
Ha nem vagy benchelő, nem fontos.
Nálam a napi UV, 0.900V @1965MHz. 1995 is jó, de az határeset, HAGS mellett problémás. 0.912V kell az 1995MHz-re.
Az enyémen, másnál vannak kedvezőbbek is.
Én nagyon elégedett vagyok vele, 11600k-val tökéletes.
Ddr5 alatt rosszabbakat is látok.[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
Megpróbálhatod a 0.9V-ot is, nekem a Strix 3080 annó 2000MHz-et ment annyival.
Ha a tied nem is megy annyit, 1950-et tud szerintem mind és még faragtál le feszt.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
zebra_hun
veterán
Gratula, jó kis kártya. Sp4k, Ts, Fs, Vantage (Ez a legjobb, mivel a procitól függ, mennyire tudja meghajtani), Sw, Sb bench-ek jöhetnek
Fs combi szintén messze a legjobb. Többi kimondottan gpu, a gépet összben nem tükrözik. -
- = Zk = -
félisten
válasz - = Zk = - #38328 üzenetére
nos...
1900/950re UV után azt kell mondjam, baszott hűs és csendes.. eddig sem visított...
etetem alá a játékokat, 1440p ultra.... még van 2 napom rá" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Joshi
titán
válasz - = Zk = - #37247 üzenetére
+ szabeska
Minden attól függ hány fokon üzemelnek a hardverek. Nálam épített vízhűtésnél még az MX-2 se keményedett meg bő 3-4 év alatt.
-
ScomComputer
veterán
válasz - = Zk = - #37201 üzenetére
#37202Találtgyerek mi volt a verziószám jöhet pü-ben...
Ez melyik amit adtam anno ?[ Szerkesztve ]
-
Találtgyerek
veterán
válasz - = Zk = - #37201 üzenetére
Én nem bírom ennyit. Meg nem is hagynak.
Szóval nekem ez a Valhalla 10 órás stabilitás teszt kiesik.
Jó régi verziójú Chernobylite-ot kellene valahonnan szerezni. Azzal lehetett gyorsan tesztelni.06-3o/9759I39
-
keIdor
titán
válasz - = Zk = - #37175 üzenetére
Változnak az idők, azóta dupla TDP-s kártyákat adnak ki, valamint gyárilag eléggé kitapossák a hardvereket is. Ezért a magas TDP.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
laychi
veterán
válasz - = Zk = - #37175 üzenetére
20-as szériánál is volt már alulfeszelési lehetőség, csak 30-asnál kezdtek ebbe nagyon belemenni az emberek a magas fogyasztás miatt.
Alapon kifut a magas TDP-ből a kártya és dobálja az órajelet.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
laychi
veterán
válasz - = Zk = - #37139 üzenetére
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
FingR86
őstag
esetemben közel a gyári teljesítmény alacsonyabb fogyasztással és hőtermeléssel.
-
rumkola
nagyúr
UnderVolt, downclock, powerlimit beállítás, kissebb órajel kevesebb fesszel, magasabb órajel a gyárinál kevesebb fesszel, ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz - = Zk = - #37136 üzenetére
Ami a drága VGAdból egy olcsóbb vackot csinál
4090-ből 3080Ti lesz
3080Ti-ből lesz a 3080
UVs 3080-ból meg egy stabil 3070Ti..talán.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Puma K
nagyúr
válasz - = Zk = - #37006 üzenetére
Nem lassítják a régebbi kártyákat a gyártók. Az újabb címek-grafikusmotorok esetén az optimalizálást nem kapják meg ha túl régóta kint van már adott generáció.
A lassításos témával kapcsolatban összesen ezt az 5 évvel ezelőtti (azóta pedig senki nem foglalkozott a témával mert úgy tűnik nincs miért) videót találtam:
IS NVIDIA RUINING YOUR PERFORMANCE?
Ez azóta sem változott. Ha változott volna akkor a reddit és mindenféle tesztoldalak és videósok tömkelege csámcsogna a témán.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
nutella1
őstag
válasz - = Zk = - #37016 üzenetére
Megkockáztatnom sem kell, hogy a valaha volt legjobb. [link] Most szépen 1222-re megnézem.
https://www.instagram.com/pacsi_kulturalis_kozpont/
-
nutella1
őstag
-
SkyTrancer
senior tag
válasz - = Zk = - #36996 üzenetére
normális tápok elmennek 10+ évet
pláne ha nem voltak nyélen járatva végig. -
nagyúr
válasz - = Zk = - #36989 üzenetére
-
MODERÁTOR
Ugyanilyen tapom van. Volt mar alatta 3070,80,80Ti,4080 uv-val es anelkul is. Eddig egyszer sem volt taphibabol eredo restart vagy instabilitas. Egy romma tuningolt 90Ti mar lehet kifogna rajta, de az meg kell a francnak.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
KAMELOT
titán
Ahogy milszab és Puma K írja. 750W elég oda.
400W maxon + cpu meg a többi. 600W megáll a rendszered.
Teszel UV-t és 330-350W leszel. Lehet bűvészkedni!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Puma K
nagyúr
Ezt még hányszor fogod leírni hogy a tápod nem elég? Mert kezd unalmas lenni. Ráadásul nem is neked válaszolt...
VGA tuning nélkül az adatlapodon lévő táp elég... ha valamelyik keresőt esetleg használnád akkor találnál ilyen bejegyzéseket ahol érdemes végigolvasni a hozzászólásokat: [link]
[ Szerkesztve ]
-
milszab
senior tag
Ha az adatlapodon levő 750-es tápod van az röhögve elviszi ne viccelj már. 600-as tápom volt még meg mikor a 3090 bekerült a gépbe, simán vitte, csak hely szűkében voltam azért cseréltem másikra. Most van benne egy 750-es, még a venti se indul meg rajta...
-
Joshi
titán
válasz - = Zk = - #36977 üzenetére
Nem a két kártyát akarom összehasonlítani, hanem aki nem akar egy valag pénzt költeni új termékre, annak ott van alternatívaként a használt. Ugyan ez a helyzet az autóknál is, csak ott sokkal több pénzbeni különbségről beszélünk. Nem tudom mit nem lehet ezen érteni?
Ha ma megveszel használtan egy 3080/3090-es kártyát, azzal simán átugorhatod a 4000-es szériát és még pénzed is marad. A teljesítmény nyilván gyengébb lesz, de valamit valamiért. Az autós hasonlatnál még csak ez sincs, mármint teljesítménybeni különbség. Ott az van hogy egyre kevesebb a használt autó.
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz - = Zk = - #36977 üzenetére
Ez így önmagában téves megállapítás.
3080/ti is ugyan annyit eszik, mint a 3090.
Ne az nvidia spec-et nézd, hanem a 3rd parti biosokat. ott el vannak jobban engedve a kisebb kártyáknál is a TDP-k.FTW3,STRIX, AORUS 3080-ak 450W TDP-sek, Ti verziók szintén.
3090-ből is van 350W-os variáns, illetve kis finomhangolás és már elég is a tápod.
450W biosos kártyákat is vissza lehet venni, hogy 300-350W-ot egyenek max.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Joshi
titán
válasz - = Zk = - #36966 üzenetére
Árukeresőn néztem. Alzát nem is látja az árukereső, akkor ezért.
Árukeresőn a legolcsóbb 4080 582k.
Alzán a legolcsóbb 4080 545k. Nem tudom mit néztél. Viszont 4070Ti-ből tényleg van már 382k-ért is. Na az már jó ár.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz - = Zk = - #36961 üzenetére
Néztem és most egy 4080 alapára ~600k, szerintem a 4070Ti se lesz olcsóbb 500k-nál. Jelenleg használtan a 3080-ak ~200k-nál kezdődnek. Kinek mi.
-
MODERÁTOR
válasz - = Zk = - #36961 üzenetére
Pont tegnap találtam HA-n egy evga 3080Ti-t 300-ért, 2 év magyar kiskergarival.
De aztán visszagondoltam rá, hogy milyen volt ez a vga és milyen a 4080. Az, hogy játék alatt nyitott házban 75-80%-on kellett pörgetni a ventiket, hogy 65 fok körül tartsam a gpu-t egyszerűen vicc, a 4080 40% ventiken alig megy 55 fok fölé. Szóval én a 3xxx gent elengedném, a 4070Ti-ok ára sztem pár hónap alatt még csökkenni fog valamennyit.Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Puma K
nagyúr
válasz - = Zk = - #36956 üzenetére
Mi alá lenne kevés a 9900K?
-
Puma K
nagyúr
válasz - = Zk = - #36720 üzenetére
Az RT-vel nem foglalkoznék.
Az majd mire olyan szintre "süllyed" mint anno a 16x-os AF és a tesszeláció erőforrásigénye volt az még idő. Talán az RTX 6000-7000 szériánál nem kell majd rá külön figyelni, hogy medium vagy high-ra teszi-e az ember vagy hogy egyáltalán be van-e kapcsolva.
Egyedül a DLSS-nek van értelme, de azt meg külön kellene támogatnia minden címnek.
A nyers erőnél maradva és a mezei grafikánál szerintem a 4080/4090 nem éri meg az árát.
[ Szerkesztve ]
-
Találtgyerek
veterán
válasz - = Zk = - #36475 üzenetére
300W felett ajánlott szétosztani. 300W környékét bírja egy kábel. A 2x8 pin-es 3080 TUF pl. 360-375W környékén is tud fogyasztani. Egy gyengébb minőségű kábel már nem biztos, hogy hosszú távon bírja.
Egyébként én így használtam a TUF-ot alulfeszelve és nem volt gond. 290-300W volt a maximum. Így a kábelre kb. 220W jutott.06-3o/9759I39
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest