Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
HitnRun00
csendes újonc
válasz Attix82 #39341 üzenetére
Szia ez játékban 345watt volt 4k 80fps re korlátozva, ha feloldottam az fps korlátot akkor tudott 100 fps felett is de a 350watt elérése után power limitem lett 1815 re is lement a frekvencia 450watt ra kitolt powerrel ( dual bios os a vga)4k 110fpsnél 380wattot használt a kártya meg jóval több hővel
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
válasz Attix82 #38943 üzenetére
ramon +200-at ajánl alapból, de +500-on röhögve ment a 3070ti is, ez 9700 az 10000 volt
Megnéztem, úgy tényleg letekeri a teljesítményt, bár ugrál mert nekem autostarton minden sim kiegészítő app megy, és pl a simhub felpörgeti sokszor
Viszont! az ultra alacsony késleltetés nekem 8-10% fps csökkenést hoz. superposition is 13700pont lesz a 16200 helyett, és a min/max/avg fps-ek is közel 10-12-es esést produkálnak. ha kikapcsolom a késleltetést, akkor visszaáll.afterburner oc scan is fura nekem, azt írják, hogy
- tolj mindent maxra, +100 core voltage és max power limit
- scan
- utána visszaáll power limit 100-ra és jó
ekkor nekem a scanner azt mondja a mért értékek nem stabilak, de beteszi a curve-beha símán 100% power limiten és semmi plusz core volton scannelem, akkor a mért értékek stabilak, és magasabb teljesítményt is ad a görbe
el leszek ezzel hétvégén[ Szerkesztve ]
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz Attix82 #38941 üzenetére
Azzal kezdtem, hogy energiagazdálkodás normál, akkor is így maradt, gsync biztos on, vsync szerintem off, a késleltetést megnézem, szerintem ultra volt.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
-
válasz Attix82 #38884 üzenetére
A maximális monitor frissítésed alá kell limitálni a driver-ben az FPS-t az az 120Hz-es monitor esetén 119-re és akkor soha nem lesz képernyő tearing-ed G-Sync/Freesync esetén.
Ennyi a megoldás, de ez már évek óta közismert tény.
A késleltetésnek ehhez semmi köze.[ Szerkesztve ]
S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
zebra_hun
veterán
válasz Attix82 #38804 üzenetére
Nagyon ritka az ilyen játék. Mármint ami kifut. CP77 is egy olyan játék, ami nem a mai gépekre való.
CoD-ra emlékszem, sógornak van (övét használtam), és ritka bénán használta a cpu-ját.
Volt egy config file, ott adtam be a magok/szálak számát, és teljesen jó lett. Már nem emlékszem, doksikba vhol.
Engem az e magok nem zavarnak, ha a p magok mennek rendesen. CoD-t nem ismerem, csak a bench-re kellett, megcsináltam, töröltem is le.
Sztem sokaknak jön jól ez az infó.
Amúgy ilyesmi elemzésre a CFX nagyon jó program. Rendellenességet ki lehet pikk pakk szűrni. OK, MSI is jó, csak ez jobb.
Nagyon hasznos még a 720 low bench is, cpu oldalt meg lehet akkor nézni. Ha az vacak, akkor az már baj. -
zebra_hun
veterán
válasz Attix82 #38801 üzenetére
Ez vmi mérési hiba lehet.
A cod amúgy is egy igénytelen, förtelmesen ronda játék, 20 éves Battlefield 2 különbül néz ki.
Ennyi VRAM-ot lehet befoglal, de lehetetlen teleszemetelniMár nincs cod a gépemen, kölcsön account volt, letörölve.
Van fiókom, az ingyenest lehet lerántom tesztre.
Az mw2 érdekes, 4-5gbramot használ. -
zebra_hun
veterán
válasz Attix82 #38797 üzenetére
Busterftw-nek igaza van. Én a valós VRAM használatot figyelem.
Sajnos a 8GBRAM valóban kevés.
4264adam, kompromisszumokat kell kötni, ez van.
Megnéztem a sima 3080-on 1080p-n mennyi az annyi. Nem túl szívderítő a 8 Gb-ra nézve.
7.5Gb-ig nyújtózik. [Bench kép]Angie:
Azokban van e benchmark?***********************************************************
Call of Duty: Modern Warfare 2:
Ritka ronda grafika, beterheli a GPU-t mint a fene. 400W +, lol, mire...
4.2Gb-ot használt a bench alatt. Ez az 1440 maxi grafika volt.Ez pedig a 720 low, de ez cpu mérés
Ami nekem eddig a legdurvább volt, az a Ratchet & Clank - Rift Apart
Ezt fullra kimaxoltam, hogy pukkadjon bele a 3080Ti 1440-ben. 10.5Gb-ot nyalt be.
Nem hiteles, hiszen nincs benne benchmark, csak ökörködtem ott 2 percig.Normális ember nem cincál mindent a max-ra. Egyébként meglepően jól futott. Megjelenéskor csináltam, azóta jött hozzá már driver-ben javítás, ez a legelső napon készült. Látványos meg minden, de aki vmivel játszani akar, akkor nem maxolja ki a végletekig sztem.
-
zebra_hun
veterán
válasz Attix82 #38793 üzenetére
Milyen benchmark/játék használ sok VRAM-ot?
Én azt hittem, hogy a CP77 az olyan.
Kipróbáltam 1080p-n, nevetségesen kevés.
1440-ben RT Overdrive-on is 7Gb-ot használ a bench alatt.
Mérni csak azt lehet (benchmark), játékban ha van is olyan hely, az kimérhetetlen sajnos.
Az RT Overdrive-ba maga a 3080 és a Ti is belegebed, de VRAM kifutás nemhogy 1080p-n, de 1440-ben is kizárt.
Érintetlen preset, tudom, dlss. Ilyen a RT OD.Én a sima 3080 vga-val sem futottam sosem ki, majd lehet azt is felrakom. Most ezen a gépen vagyok. Nincs OC, nem versenyre készült, totál a napi beállításaimon.
1980MHz @0.9VEz már szerintem olyan durva video beállítás, ahol senki nem használja. Kifekteti a gpu-t.
Sima High Preset való egy 3080-nak, ott még ennyit sem ehet, ráadásul ki sem fekteti.
Privát véleményem persze, nem szentírás.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Attix82 #38791 üzenetére
És akkor most a driver-ben alapból kikapcsolták?
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
RazoR
veterán
válasz Attix82 #38547 üzenetére
Én csak FHD-val tolom de éppen elég a 3090-en
Ezzel az álltásoddal az a probléma, hogy a Szarfield-et veszed viszonyítási alapnak ami nem "életszerű"
A 3090 1080p-n mindenre IS elég kell legyen leszámítva pár optimalizálatlan f@s játékot, mint pl a Starfield
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz Attix82 #38545 üzenetére
Attól még nem lesz egy jól optimalizált játék mert te szeretnéd
Kezd el inkább modolni vagy várj még 2 évet amíg néhány patch és a közösség modjai helyre kalapálják amennyire lehet. Illetve a szemednek higyj ne az ULTRA feliratnak.
Találsz beállítást alacsonyabban ami képi világot nem ront de hagy tartalékot a hardvernek.WZ2 pedig pontosan egy kijavított cím, láttad volna a WZ1-et.
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
-
blaca83
őstag
válasz Attix82 #38515 üzenetére
Igen ki!
Feltettem egy gyári BIOS-t is a biztonság kedvéért de nem javult a helyzet.
@ZK:
Ha megbontjuk akkor pár dologra fény derülhet majd.@Laraxior:
Estére megnézem.A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
zebra_hun
veterán
válasz Attix82 #38409 üzenetére
Fogalmam sincs, ez benchmark. Abszolut nem érdekel, hogy ez stabil e vagy sem.
Bench a pontokért megyAmúgy sokszor leírtam itt, hogy én nem 0.8V-ot használok napira, nem centizem ki, hanem 0.900V-ot. Az biztosan jó.
Freki meg 1995MHz, ami 1980MHz-re esik, de az 1965MHz a tuti.
166xx pontot ad a napin, mivel 0.9V-on limitbe ütközik, és visszavesz.
OC-t csak UV-tal lehet csinálni. Van olyan "okostojás" aki megmagyarázta, hogy az UV teljesítményvesztés...
Az, ha béna akkor igen. UV teljesítményt ad.Van olyan bench-elés is, amikor a napi profilt mérjük, de ezen tisztán látszik hogy nem az.
Gainwardgs:
Dobd be a topikjába, hátha más is csinál.
Szépet hoz a 4070Ti
Nagyon jó a 3080Ti, de én ~420 Watt-ból hozom a picivel gyengébbet.
Árban nem akartam ennél a 240e Ft-nál többet már kiszórni az ablakon. Akkor a 4070Ti 400e+ Ft-ok voltak. Most nem tudom mennyiek.
+200e Ft nem ért meg nekem ~10-15 átlag FPS-t, bár tény, hogy azért jobb[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
-
nagyúr
-
podtibi
senior tag
válasz Attix82 #38324 üzenetére
Az nvidia driver-en belül a vsync-et gyorsra állítsd.
Windows minecraft-nál én soha nem tapasztaltam ilyet, pedig játszottam sokat vele. Ha esetleg tudjuk együtt játszani a windows minecraft-ot, örömmel élnék a lehetőséggel, hogy együtt játszunk. Eddig csak a lan-ozás volt meg.
[ Szerkesztve ]
Ezt inkább rád bízom.
-
Joshi
titán
válasz Attix82 #38309 üzenetére
Játéknál az a lényeg, hogy csak az az egy monitpr legyen használatban (aktív), amelyikkel játszol. Ha kell, akkor manuálisan kapcsold ki a többit. Én csak két monitort használok, de ott értelem szerűen mindig csak arra a monitorra váltok amelyikkel játszom. A kisszobában van az íróasztalos gép+monitor, a nagyszoba hallban pedig a szimes monitor+cockpit.
[ Szerkesztve ]
-
podtibi
senior tag
-
laychi
veterán
válasz Attix82 #36468 üzenetére
Inkább 3090 Ti-t néznék a helyedben, ha kell a 24 GB ram, vagy 3080Ti, ha nem szükséges.
Ezeknél csak a gpu felőli oldalon vannak Vram-ok. Utóbbi is teljesítményben nagyon hasonló.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
laychi
veterán
válasz Attix82 #36466 üzenetére
Szerintem az egyik legbonyolultabb,ami a szétszedést illeti.
De a továbbiakban sem változtat azon a tényen, hogy:
"Bármelyik modell esetében a hátoldalon lévő Vram-oknak csak a backplate ad passzív hűtést."Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
laychi
veterán
válasz Attix82 #36462 üzenetére
Bármelyik modell esetében a hátoldalon lévő Vram-oknak csak a backplate ad passzív hűtést.
Csak a padok minőségén és a ház szellőzésén múlik, hogy milyen lesz a hőmérséklet.Tufnál van külön hűtés a gpu körül lévő memóriáknak, az a legkevésbé hatékony. Többi itt is a padokon múlik.
Azonos gyártó azonos modelljei közt is lehetnek eltérések.Példánmak olkául volt 2 evga rtx 3080-am is, az egyiknél 100 fok körüli volt a ramhőmérséklet.
Második kártyámnak 80-90 fok közt volt valahol.[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
laychi
veterán
válasz Attix82 #36460 üzenetére
3090 esetén a hátlapi hűtés minden esetben passzív.
GPU felőli leginkább a padokon múlik.
Legjobb megoldás FC blokk +active backplateEladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
Új hozzászólás Aktív témák
- GeForce RTX 3080 Ti GAMING OC 12G - Gyári Garancia
- PowerColor Radeon Hellhound RX 6600 XT 8GB - GARIS
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 365.000.-
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest