Új hozzászólás Aktív témák
-
F e Z o
veterán
EC360 Gold thermalpadokat próbálta már valaki? Elviekben 14.5 W/mK a hőátadási tényezője annak is.
H2O über alles!
-
F e Z o
veterán
válasz zebra_hun #25714 üzenetére
Ha megérkeztek a padok, természetesen írom a gyári méreteket is. Rendeltem 0,5-ös, 1-es méretben Minus Pad 8-at, míg 2-3-as méretben Gelidet. Előbbi kell az ex kártyára is.
Egyébként visszakeresve itt a topikban, valaki Giga vga-ra 1,5mm-eseket rakott.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
F e Z o
veterán
válasz F e Z o #25713 üzenetére
A Gigabyte RTX 3080 Waterforce WB karin a vramokon 2 mm-es, a vrm-eken 1,5mm-es thermalpadok vannak. Előbbire Gelid Extreme, utóbbira Minus Pad 8 került, illteve a backplate alá a vramok hátuljára 3mm-es Gelidet tettem.
20 fokkal lett hűvösebb a vram bánya alatt.
H2O über alles!
-
F e Z o
veterán
Én magamnak cseréltem, csavarok kivétele után, kicsit jobbra-balra kellett csavarni a hűtőt, mert a vramoknál nagyon odatapad a thermal pad, nehezen engedte el. Egyébként csak egy fehér thermalpad szakadt el, de szerintem, azt ha a Gigabyte-nyál szedik le, az ott is elszakadna. Gyári padok eltéve, follpack-kal letakarva, ment vissza a dobozba..
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
F e Z o
veterán
válasz Lacielvtárs #26060 üzenetére
"Esd védett asztalom és esd-s csuklópántom is van, amivel megvédem a kártyát a véletlen balesetektől!" Szerintem biztos viszi az egész asztalt magával..
H2O über alles!
-
F e Z o
veterán
Észrevehetően, hűtésben talán a legrosszabbak egyike, nem beszélve a rossz minőségű thermalpadokról...
H2O über alles!
-
F e Z o
veterán
válasz ScomComputer #26709 üzenetére
Nekem a WB verzió van, ez ugye vízzel hűti a GPU-t, a vramokat és a vrm-emeket heatpipe-pal. Bánya alatt 80 fokosak a 20500MHz-en ketyegő vramok hőmérséklete. A régi padokkal csökkentett órajelen is 102-104 fokosak voltak.
H2O über alles!
-
F e Z o
veterán
Tegnap már leírtam, hogy terhelés alatt GPU-Z BUS Interface....
#27474RockHaRD : Terhelés alatt mennyi fogyasztást ír a GPU-Z? Gondolom 350W környékén, s a procid sem kap be 200W-ot szerintem, s még akkor is csak 550W-nál vag fogyasztás tekintetében.
#27476MPowerPH : A radija van 8-10 fokos helyen, a szobában 19 fok van, azt írta.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
F e Z o
veterán
Konkrétan én álló házban szerelek, procicsere is úgy volt már párszor. Görcsöt és agyérgörcsöt kapok amíg végzek, de külső radim van, viszont sem helyem, se a vizet nem engedem le pl egy procicseréért.
H2O über alles!
-
F e Z o
veterán
válasz ForRedGlory #29076 üzenetére
Vagy 2 év múlva szörcsögni a szivattyú az AIO miatt...
H2O über alles!
-
F e Z o
veterán
válasz adatfalo #29432 üzenetére
Én 2mm-es Gelid padokat vettem, s raktam a vrm-re és a vramokra. A többin hagytam a gyáriakat. VRM-emre elég lenne egyébként az 1,5-ös is, de ez a gelid engedett annyit. Pasztát cseréltem MX5-re, ha gáz lenne, akkor gyári thermalpadokat visszarakom, s a dobozban van gigabyte paszta is. Több mint 20 fokot nyertem vramokon az új padokkal bánya alatt...
H2O über alles!
-
F e Z o
veterán
válasz 4264adam #29438 üzenetére
80x40mm-est a 2-esből és a 3-asból. A 2-esek mentek vramokra, 3-asok a backplate alá a vramok hátoldalára. S elnézést az előzőéret, a vrm-emekre 120x20 1mm-es Thermal Grizzly Minus Pad 8 ment.
#29434 adatfalo : Nincs semmi matrica. A dobozban van paszta is így nyilván a blokkot is le lehet szedni, pl takarítás céljából...
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
F e Z o
veterán
válasz F e Z o #29643 üzenetére
Mivel ma beraktam egy szűrőt a rendszerbe, megnéztem a Gigabyte RTX 3080 Gaming OC Waterforce WB blokkot is. Volt benne némi szmötyi, lehet a desztvíz+5% fagyálló folyadék végett. A lamellák közül amennyire tudtam kipiszkáltm fogvájóval, tűvel nem mertem felsérteni a felületet nikkelezett réz felületet. 4 hónap után pár apró helyen már lejött a nikkel, de korántsem tüntek el a lamellák, mint az egyik fórumtársnál.
H2O über alles!
-
F e Z o
veterán
válasz tupacamaru #30228 üzenetére
Gigabyte RTX 3080 Gaming OC Waterforce WB 10GB-n sincs.
H2O über alles!
-
F e Z o
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
- ASUS RTX 3070 Ti TUF Gaming OC 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- MSI AMD Radeon RX 6600 XT MECH 2 8GB OC használt videokártya garanciával!
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest