- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
-
IT café
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz Puma K #10527 üzenetére
Open RGB, ha felismeri a lapot is.
Ha nem akkor meg Aura Sync standalone + Open RGB
Vagy Aura Sync st. + MSI Center és ott csak a Mystic Light-ot feltenni (végre rájöttek ,hogy az MSI Dragoncenter egy kalap szar).Másik oldalon is kerülném az Asus Armoury Crate nevezetű szutykot. Szerencsére még fent van a honlapjukon az Aura Sync is, csak már nem frissítik.
https://www.asus.com/campaign/aura/us/download.phpSzinkron csak ugyanazzal a programmal jönne össze.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
pandras83
őstag
válasz Puma K #10486 üzenetére
Köszi az infókat! Mint ahogy írtam is, nem mennék most bele egy teljes platformcserébe, sokba lenne. Szerintem bepattintok az r5 2600 mellé egy 3060ti-t, azt jónapot. Maxolom az fpst singleben, multiban meg hagy menjen amit bír. Jövőre talán bele fog férni egy 5600/5800x, de az is lehet hogy kihúzom a ddr5 elterjedéséig. Kíváncsi leszek a BF2042 alatt meddig fog esni a min. fps. Anno a bf3-at 40-50 fps mellett maxoltam 30-as minimumok mellett, egy öreg Phenom II-vel, mégsem vakultam meg.
Cyberfuck Patchrunner
-
Puma K
nagyúr
válasz Puma K #10486 üzenetére
Az lemaradt... hogy ameddig a nem rég megjelent konzolokban 8mag/16szálas proci van (még ha egy módosított Ryzen és alacsonyabb órajelen akkor is) addig a játékok is főként ennyit fognak igényelni. Majd ha megjelennek az újabb szériás konzolok x év múlva és azokban is több mag-szálas proci lesz akkor érdemes megint váltani.
Szóval a te magasabb órajelen járó és bizonyos szempontból erősebb 5600X 6mag/12szálas proci versenyképes lesz és meg fogja állni a helyét.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
addikt
válasz Puma K #10373 üzenetére
Olyan 250-300 naagyon max 320 a lélektani határ...
310 volt pár napja a Foramaxnál a 3060Ti Strix. Ennél többet nem is szabad adni egy 3060Ti-ért. 3070 Jetstream még volt reggel több helyen is (pl: link). Nem a legjobb hűtés, de azért nem is a legrosszabb.
245 körül mennek a Palit Dual és Gainward Ghost darabok. Az a totál fapad. De mivel csak 200W-nyi hőről beszélünk, így minimális UV-val már egyáltalán nem vészes a dolog. El kell dönteni ,hogy mennyire fontos a zaj, vagy lesz-e MSI AB-ben egy kis mókolás. Mert a Strix-ből még ki lehet pofozni 12-13%-nyi fps-t. Az már közel 3070FE szint.
---
Caseking-en nem látok jó deal-t most.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Puma K #10371 üzenetére
Strix a legjobb, igen.
A többire meg ár nélkül nehéz mit mondani.
Mindegyik kártya vehető, csak kérdés ,hogy mennyiért.Evga FTW3 3060Ti csak nevében FTW, de igazából csak egy XC3. Egyáltalán nem olyan mint a 3070FTW.
MSI Gaming X 3060Ti megkapta a 3070 Gaming X hűtését.
TUF 3060Ti megkapta a TUF 3070 hűtését. Viszont csak 1db 8 pin van rajta (alacsonyabb Boost gyárilag és kevesebb lehetősége is van az embernek UVOC-ra.).
Ott van még az Aorus ha kell az LCD. Máskülönben nem venném. Csak jó áron, de olyan nem lesz.
Nagyon kerülendő darabok nincsenek. Amint azt írtam, minden ár kérdése.
De nagyobb felárat én max a Strix-ért fizetnék.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Puma K #10325 üzenetére
A 2560x1440-es felbontáshoz, mindenre is elég. Ráadásul csak egy 8 tűs tápcsatlakozója van, ennek ellenére, kiválóan szabályozhatók MSI AB-vel, az adott feszültséghez rendelt teljesítmények. A hűtése is jó, mert kb. egy 50 %-os venti fordulatszámot hozzárendelve a 60 fokhoz, simán tudja hozni, még ebben a dög melegben is.
Én még azon is gondolkodom, hogy a mostani monitoromat lecserélem majd egy 4 K-sra, szerintem azzal is elboldogul, nyilván alapvetően low beállítások mellett, meg nem beszélhetünk 100 + fps-ről, de ha a játékoktól függően meglesz átlagban a 60-70 körüli fps, akkor majd a g-sync teszi a dolgát, szóval én nem aggódok, hogy kevés lenne."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
válasz Puma K #10315 üzenetére
Üdv!
Bő egy hónapja ezt az Asust használom. [link] A proci i9 9900, 32 GB RAM 3466 MHz, 144 Hz-es monitor 2560x1440-es felbontáson.
MSI AB-vel 4 db, alulfeszelt profilt állítottam be. Az egyik leghardverigényesebb játék a BF 5 multi, erről pár kép.
Ezzel a profillal használom. Az fps-t 138-as értéken maximáltam, ezt szinte végig stabilan megvan.
BF 5 beállítások:
Hőmérséklet, fogyasztás, stb. adatok a GPUZ-vel, és a HWinfo-val.
A PUBG estében a stabil 142 fps-hez, meg bőven elég ez a profil, ilyen beállítások mellett.
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- War Thunder - MMO Combat Game
- Digitális Állampolgárság Program
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gitáros topic
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest