-
IT café
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
Sziasztok.
Vettem használtan egy Manli RTX3070 VGA-t,de a tápegységhez nem kaptam 12 tűs átalakítót,honnan tudnék ilyet venni ami biztosan jó hozzá?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Icewloxy
junior tag
hi, szeretném kihozni a legtöbbet , meghúzni az evga rtx 3070 ftw 3 kártyámat. 2 kérdésem van,melyik programmal mérjem a teljesitményt (3d mark?) , és melyikkel huzzam? Van automata is? linket kérnék a programokra,köszi
-
miqlas
őstag
... én is user error-ra tippeltem, de óvatos duhajként elõbb ki akartam zárni pl. a monitort. Ezért is kérdeztem, hogy mit mutat egy hdmi bemenettel rendelkezõ darabon
Amúgy még egyd-sub kábel is tönkre tud menni, akkor is, ha 7-8 évig nem is piszkálod.Persze ha nem a saját szememmel látom nem hiszem el. Pár éve a sógor hívott, hogy nézzem meg a fiának a gépét, mert egyik napról a másikra nem ad képet. Vittem d-sub meg dvi kábeleket, de a monitoron csak d-sub bemenet volt, így a sógi monitorát kötöttük rá, amikor az új d-syb kábellel sem volt kép, csak hogy kizárjuk, hogy tönkrement-e a gpu ...
DVI-on meg adott képet! Ekkor azt hittem, hogy tönkrement a d-sub kimenet a vga-n. Mielõtt eljöttem tõlük, vissza vittem a sógor monitorát a fia gépéhez és az általam hozott, új d-sub kábellel is megnéztem és láss csodát! Volt kép! -
embe
nagyúr
válasz
miqlas #17743 üzenetére
Pont az volt a probléma, hogy hdmi és dp-al nem volt jó a kép.
De megoldódni látszik. Olyan user error....hogy leszakad az ég.
Amikor a fiamnak adtam sok éve a monitort, akkor a dvi volt beállítva. Most a hdmi bemenetnél valamiért a fényerő és a kontraszt el volt állítva, nem kicsit.
Úgy tűnik ennyi problémája volt csak. -
embe
nagyúr
Most az a pirossal bekeretezett rész nincs a menüben, de lehet amiatt hogy dvi kimenetet használ. Csak a fiam elzavart, hogy most dolga van a géppel - majd holnap. Egy másik gépet néztem ami hdmi-t használ, és azon viszont már ott van az a menüpont.
Na akkor majd holnap átkábelezem, és meglesem. -
embe
nagyúr
A jobb oldali a dvi kábeles kép, a bal oldali a hdmi. Igazán így adja vissza, de nem olyan szép kontrasztos a kép.
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Gépet kártyát cseréltem a fiam gépében. Egy HP 23"-os IPS monitort használ DVI kábellel volt bekötve egy 1050i kártya.
Most próbáltam egy 3060-as és egy 1660-as kártyát is. A lényeg hogy ezeken nincs DVI csati, csak hdmi, és displayport csati. Ezekkel viszont nincs szép kép. Szinek rendben, de nem olyan szép a vonal .... nem is tudom hogy magyarázzam. A fiamnak is az a véleménye, azonnal így látta ő is, hogy nem olyan szép a kép. Meg olyan mintha egy halvány szürkés szűrő lenne a képen.Mi a fenét kellene átállítani?
[ Szerkesztve ]
-
malacka87
őstag
Srácok jól gondolom hogy ez nem normális! Tarkov alatt 2k felbontáson! Nagyon sokszor akad a game! Cpu kártya hőmérséklet nem indokolná hogy így droppolgasson!
Valamikor 100-120 pár perc múlva meg már örülök ha van 60-65...[ Szerkesztve ]
-
dik
őstag
Azt miért csinálja a gép 3060Ti van most benne a szürke szín néha átmegy lilásba vagy valami hasonlóba? Csak ujra indítás segít. Más kártyáknál is ha jól emlékszem annó volt ilyenem, de X akta maradt számomra. Esetleg tudja valaki miért csinálja ezt? Van amikor "sűrűbben" hetente többször van amikor hónapokig semmi...
-
Remington
őstag
válasz
mesy06 #17724 üzenetére
Szia!
Újra kell pasztázni. Nem adja át a hőt a bordának, azért meleg. Kb. tűzforrónak kellene lennie.
Pont most volt nálam több darab 3060ti és 3080, azokkal is ez volt. Terhelés alatt szinte azonnal 80+ fok és max. venti. Pasztázás után 65-70 fok halk ventivel. Érdekes hogy a padok teljesen puhák voltak. -
mesy06
újonc
válasz
Találtgyerek #17723 üzenetére
Szia!
Persze küldöm: https://www.gpumagick.com/scores/732823
kb 15 mp alatt ment fel 80 fokra, megtapogattam több helyen, a hátlapfelől is és nem volt meleg sehol, a hűtő rézcsövek sem :/
-
mesy06
újonc
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy játék közben a vga hőfok felmegy 82 fokra és lekapcsolja a képet, a hűtő 100% on pörög és ennyi. Viszont ahogy megérintettem a karit nem meleg, hanem normál hőmérsékletű. Egy Gigabyte RTX 3070. Lehet, hogy a hő jeladója főtt meg?
Mit tehetnék? -
Vigneau
félisten
válasz
dezfafara81 #17718 üzenetére
Szerintem simán tolhatnál neki egy kis UV-t, amennyiben nem lépted még meg a dolgot.
-
válasz
hi,
nvidia hivatalos oldal szerint 93c a max. nekem anno 1060-ból volt stormx kiadás, én visszavettem az órajelét egy konstant értékre. esetleg megpróbálhatod ennél a kártyánál is, bár az említett hőfokok még megfelelőek. -
Biga123
addikt
válasz
Szvsz egy egyventis
kártyánál ez teljesen normális.
Még a 2 és 3 ventisek is tudnak ennyire "melegedni" de ez a hőfok még messze van attól amitől parázni kellene. -
dezfafara81
csendes tag
Sziasztok!
Palit GeForce RTX 3060 StormX 8GB GDDR6 videokártyánál az mennyire normális, hogy a 2010-es Aliens vs. Predator játéknál is felmegy játék közben 60-75 fok-ra? Fel van húzva maxra a grafika, de csak 15 éves játék... 60-65 foknál kezd a ventilátor bekapcsolni, aztán kicsit visszamegy a hőmérséklet, majd ismétlődik a dolog. Igazság szerint inkább konzolon játszok, de ezek a régi játékok már nem mennek PS5/PS4-en. 80 fokig amúgy rendben van a videókártya hőmérséklete?Köszi előre is!
-
-
miqlas
őstag
... eljátszottam a gondolattal, hogy veszek 2GB ramokat rá, de tudom, hogy ez csak egy hülye álom, mert több a szívás vele, mint a haszon!
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz
M0ng00se #17711 üzenetére
Egy jól megírt játéknál azért nem feltétlen kell 16GB, de még 12 sem.
Pl GOW Ragnarök 1440p full grafika + DLSS Quality simán fut ~100FPS-el egy 3070-en.
Natívban sem fogy ki a 8GB-ból egyébként.Ezért sem cserélek egyelőre, mert azért kis kompromisszummal egy ilyen kaliberű kártya mindent futtatott, ami nekem kellett.
[ Szerkesztve ]
-
-
4264adam
veterán
válasz
M0ng00se #17709 üzenetére
A Vram falba ütközés egy nagyon csúnya dolog mert nem csak ledroppol valahova az FPS, hanem konkrétan 0-ra esik és 1-1 pillanatra megakad. Tapasztaltam 3070-el is fhd-n is és moddal még az rtx4070S 12Gb is képes.
Ezért a mostani vásárlókat nem ösztönzöm 8GB-ra. minimum: 6700XT vagy a 16GB-os RX6800 használtan 150k. -
-
sziasztok,
rtx 3060 12gb-ról érdemes váltani 3070-re? 8gb elég fullhd felbontásra?
pár ezerből meglenne a váltás, ezért is gondolkodtam el rajta[ Szerkesztve ]
-
Atla
senior tag
válasz
Barnahalo #17704 üzenetére
Jobban utána olvasva Adamnak igaza van.
Sehol nem találtam olyat,hogy a RAM-ok miatt
melegedne jobban a GPU. Viszont olyat igen,hogy nem megfelelő padok miatt nem feküdt fel normálisan a hűtő,és ez okozza általában a nagy hot spot.és gpu hőfok különbséget.
[link] itt mondjuk 20Cfok eltérés volt.
Ez akkor lehet.ha használtan vetted és valaki belekontárkodott,vagy esetleg annyira megkeményedtek,hogy ujrapasztázás után,már nem úgy fekszik vissza a hűtő.
Mindenesetre,ha rászánod magad próbálj puhábbat venni,és figyelj a gyári vastagságra.
Illetve a módszer miszerint,ha jobban meghúzod a hűtő csavarjait,a jobb kontakt eléréséhez,nem célravezető.Így tettem tönkre egy HD4850-et.[ Szerkesztve ]
-
Barnahalo
tag
Most az ünnepek után amúgy sem lesz játék a gépen, szóval akkor nem szívbajoskodok ezen. Majd nyárra megcsinálom. Köszi szépen az eligazítást.
-
Atla
senior tag
válasz
4264adam #17702 üzenetére
Közel 20C-fokos hot spot eltérés sztem sok,és ez GDDR6,nem X ami forrófejűbb.
Értem,én hogy a GPU-ban van csak szenzor,de valamítől mégis felmelegszik.
Természetesen.ha neki megfelel használja így,és elnézést ha megpróbáltam rábeszélni bármire is.
Én másfél éve PAD-oztam,pasztáztam.UV-val nálam így néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
Mit akarsz újrapadoztatni vele?
A Padok a Ramokon vannak és a VRM tápkörön.
Ezeket az RTX3070 GDDR6 nem is méri. GDDR6X tud memóriát mérni az pedig az RTX3070TiA hot spot nem a memória hőmérséklete hanem a GPU legmelegebb értéket mért szenzora.
Ott csak paszta van, nincs PAD
[ Szerkesztve ]
-
Atla
senior tag
válasz
Barnahalo #17698 üzenetére
Találtam egy videót,ha minden igaz ilyen kártyád van.
A srác kicsit túlzásba vitte az alapos munka fogalmát,de benne vannak a méretek.
[link]
Azt írja a GPU-és a Blackpate közé nem kell padot rakni,gyárilag sincs,de nem igazán értem akkor ezeknél a kártyáknál a Blackplate feladata,hogy mégjobban befűtse a GPU-t?
Gigabyte tulajok esetleg? Vagy csak én látom ezt furának?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- Mesterséges intelligencia topik
- Óra topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- MSI RTX 4090 SUPRIM - 2.5 ÉV Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Founders RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Videokártyát, videokártyákat keresek, vennék!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest