- Mikrotik routerek
- Világméretű botrány, leállás: minden megakadt, bocsánatot kért a CrowdStrike
- Hálózati / IP kamera
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Videó stream letöltése
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Zyxel NAS326
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- SUSE Linux
- Direct One (műholdas és online TV)
-
IT café
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remington
őstag
Szia!
Elromlott az a venti. Ki kellene cserélni őket.
De először jelezd az eladónak a problémát. -
Gabor8634
tag
3 napja vettem egy rtx-3060 12gb oc kártyát!
Sajnos kipróbáltam a stalker 2 alatt
Es azt tapasztalom ,hogy csak az egyik venti indul be ahogy a kártya melegszik ,es pár perc utan olyan hangja van a ventilátornak mintha valami beleérne a kártyába es mikor kilépek a játékbol a nem all le a venti fél óra utan sem ahoz hogy leálljon ki kell kapcsolni a számítógépet.🫤 Valakinek volt hasonló élmenye ezzel a kartyával? [kép] -
Grave_444
nagyúr
válasz
Találtgyerek #17799 üzenetére
Stalker milyen beállításokon fut?
-
Találtgyerek
veterán
válasz
Dark KillerX #17798 üzenetére
A Stalker 2 meg a CP elég jó.
FIFA gondolom nem annyira komoly GPU igényes.
Alan Wake 2-t nem ismerem. -
Dark KillerX
addikt
válasz
Találtgyerek #17797 üzenetére
3Dmark-ok , SP , Cyberpunk, Alan Wake2, Stalker2, Fifa25
De még ezen kívül jó pár játék
-
Találtgyerek
veterán
válasz
Dark KillerX #17796 üzenetére
Alakul.
Mivel teszteled a stabilitást?
-
Dark KillerX
addikt
válasz
CJ4567 #17795 üzenetére
Jogos!
A vga lehet prémium, attól még a gpu a döntő
Egyébként egyre jobb eredményeknél tartok, azért a frisspaszta nem egyből hozza ki a hatását erre tudok gondolni
Az elején minden teszt elbukott , azóta 1880Mhz melett 0,925mV-nál járok, sztem nem rossz
Itt az alaphoz képestt, kb 5-7% gyorsabb és hűvösebb, a Vramot nem húztam
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Dark KillerX #17794 üzenetére
Ugyan annyi esélyed van egy gyengébb GPU-t kifogni egy Strix-en, mint egy brutál jól tuningolhatót egy Ventus-on
Saját példa, volt egy MSI GTX 1070 Gaming X-em, amin hiába volt rajta az overkill hűtő, a nagyon jó PCB, ha a GPU rajta egy krumpli volt, stabilan 1974MHz körül volt a limit, 1,093V-on. El tudtam cserélni egy Strix-re, 2GHz-et tudott 1V-on, 1,093-on ment 2065-öt is.
3070 XC3-am 1920MHz @ 920mV-on ment nyáron, a téli beállítás 1965 @ 962mV volt.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
Találtgyerek #17792 üzenetére
Az lesz
pendre54 Azért a TUF teljesen más színt
-
Giot
addikt
Sziasztok!
Egy Zotac GeForce RTX 3060 Ti AMP White Edition vga-hoz nem tudjátok milyen vastag thermal pad kell?
Itt: link 1.5 illetve 2 mm-t használ bár nem pontosan ugyanaz a típus a Zotactól, mint ami nekem van.
Esetleg valaki padozott már ilyet ami nekem van?
-
Találtgyerek
veterán
válasz
Dark KillerX #17789 üzenetére
Ez már jó eredmény. Jobb, mint a gyári és a hőfokok is rendben vannak.
Ezt ki kellene tesztelni játékok alatt is, hogy stabil legyen a rendszer. -
válasz
Dark KillerX #17789 üzenetére
Nálam az Asus Tuf OC-s verziónál, már több mint két éve, a 925 mV-hoz 1965 MHz tartozik, és +500 MHz a RAM-nál, és ezzel atomstabil úgy, hogy még a legnagyobb gyári melegben se láttam 70 fok feletti hőmérsékletet.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
Találtgyerek #17785 üzenetére
925mV-1860 MHz
-
Dönc
tag
válasz
Dark KillerX #17784 üzenetére
Hotspot nálam is rossz, 3 év után újra kéne pasztázni/padozni a kártyát. Alapból sem volt erős a hűtése kb. 1 évet húzótt tűrhető hőfokokkal. Ilyen ez a GB Eagle OC...
Szerencse, hogy amikkel tolom nem fáj a vsync és csak 60Hz-es a monitorom, így nincs gyilkolva, max, ha futtatok rajta valami tesztet, hogy felmérjem az állapotát.
A korábbi posztokon felbuzdulva vittem le ennyire a feszt, eddig többet kapott, bár akkor 1,9-2GHz környékén ment, teljesen feleslegesen. -
Dark KillerX
addikt
válasz
Találtgyerek #17785 üzenetére
Holnap
-
Találtgyerek
veterán
válasz
Dark KillerX #17784 üzenetére
HP?
925mV-1850 MHz-et megpróbáltad tesztként?
-
válasz
Dark KillerX #17777 üzenetére
Memória órajelet max benchmarkra érdemes húzni. Nagy szeretettel húzzák az emberek a vram sebességet, de legegyszerűbb elinditani egy játékot, alt tabolni, huzni a vramon és megnézni az fpst, kikapcsolt tuninggal sem lesz lassabb. Cserébe meg meg van vigyázva a videokaresz.
86 fokos hotspotnál ne emeld már a power limitet, vagy tekerd feljebb a ventit, de úgy meg lehet hogy túl hangos lesz. -
Dönc
tag
válasz
Dark KillerX #17775 üzenetére
Ha már lejárt a gari a napokban a kártyáról, akkor én is piszkáltam kicsit
1800MHz@0,825mV, Ram +250MHz
-
Találtgyerek
veterán
válasz
Dark KillerX #17775 üzenetére
Na ez már jobb, mint a gyári teljesítmény.
975mV-on lehet már powerlimit van. Vagy a powerlimit csúszkát told ki, de akkor magasabb lesz a fogyasztás, vagy próbáld meg a feszültséget lejjebb vinni.
Kísérletezni kell. Próbálj meg akkor egy 925mV-1850 MHz-et! -
Dark KillerX
addikt
válasz
Találtgyerek #17774 üzenetére
975mV-1900MHz
-
Sonja
nagyúr
válasz
Találtgyerek #17769 üzenetére
Nálam valóban mutatja is a TUF Gaming 3060Ti GDDR6X kártyám a memória hőmérsékletét.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
Dark KillerX #17773 üzenetére
SP 4K Optimized
0,875mV ~ 1775Mhz + Vram +900Mhz
Az általad említett órajelen csökken a pont TimeSpy és SP alatt isEgyébként néztem AB alatt a GPU órajel grafikont inkább átlagban 1800Mhz környékén volt stabil , nagy ritkán ment fel 1900Mhz fölé
-
Találtgyerek
veterán
válasz
Dark KillerX #17773 üzenetére
Így már jobb. Szerintem nyugodtan próbálj rá a 975mV-1900MHz-re. Előtte 0-ázd a HWInfo -t.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
Találtgyerek #17772 üzenetére
Nem jó kép
0,875mV ~ 1775?hz + Vram 900Mhz
-
Találtgyerek
veterán
válasz
Dark KillerX #17770 üzenetére
Az 1.025V meg nem mondható igazi alulfeszelésnek.
Próbálj meg egy 975mV-1900Mhz-et és futtasd le úgy a SP 4K Optimizedet! -
Találtgyerek
veterán
válasz
Dark KillerX #17770 üzenetére
A HWinfoban látni kellene a videokártya értékeit, mert így semmit nem ér.
Amúgy elég bőven a GPU-Z is, csak húzd szét, hogy minden sort lássunk lefelé is és minden értéknél legyen kiírva a maximum. -
Dark KillerX
addikt
válasz
Találtgyerek #17767 üzenetére
Na megvannak a tesztek!
Alap TimeSpy
UV 1,025V @ 1960Mhz + 300Mhz Vram
UV 1,025V @ 1960Mhz + 300Mhz Vram
Alap SP -
simico
aktív tag
válasz
Találtgyerek #17767 üzenetére
Nem tudom, hogy a Ventus kártyáknál mi a helyzet, de az Asus 3060 Ti TUF kártyán a memória hőmérséklete is elérhető, monitorozható.
-
Találtgyerek
veterán
válasz
Dark KillerX #17766 üzenetére
Attól, hogy a GPU-t újrapasztázták, attól még a memóriát nem biztos, hogy újra padozták.
Annak a hőmérsékletét tudod monitorozni? Ha jól emlékszem ezeknél a kártyáknál nincs erre lehetőség.
Próbáld meg légy szíves az 1950-es beállítást + 500 memóriával és írd meg az eredményt!
Hátha ott lesz a probléma.
Egyébként az a 100 pont, jóformán semmit nem jelent.
Hwinfo kép is jöhetne, ami a teszt alatt fut. -
Dark KillerX
addikt
válasz
Találtgyerek #17765 üzenetére
Nem új kártya, viszont most volt pasztázva
Hőfokok GPU kb 64-65 fok HP 80
Kitérve az OC-ra max 1890Mhzig boostol így curve alatt próbaképpen beállítottam 1V mellett 1870-et
A teszt végigfutott, de pontszám csökkent kb 10800 pontra
Gondolom ez sem stabil , vagy kéri a feszt a GPU , lehet ilyet fogtam ki
-
Dönc
tag
válasz
Találtgyerek #17763 üzenetére
+1, memória nálam is maradt alapon, mert minden baja volt, ha ahhoz hozzányúltam.
-
Találtgyerek
veterán
válasz
Dark KillerX #17762 üzenetére
Szia!
UV előtt megnézted, hogy mekkora órajelet tudott tartani terhelés alatt a kártya?
Az is lehet probléma, hogy a memória nem bírja a +1000-et és hibázik. Próbáld meg először csak egy +300-al és fokozatosan menj feljebb. -
Dark KillerX
addikt
Sziasztok!
Most jutottam hozzá egy Ventus 3x 3060ti - hoz ami halk és hűvös
Eddig korábban voltak RTX kártyáim 2060S és 3060 , amiket simán tudtam érdemben UV-ni , de most vhogy nem sikerül
Alapon 11250 pont kb TimeSpy alatt
UV-el pedig kezdésképen 1V mellett 1950Mhz , ennyit állítottam be Curve-al + 1000Mhz a ramnakA pontszám pedig kevesebb lett 11150 pont körül
Driver 566.36
-
helgi
aktív tag
Sziasztok!
A 3060, 3060TI, 3070 - típusok közül melyek azok, amiknek jó a hűtésük és jól is undervoltozhatók?
-
Giot
addikt
Sziasztok!
Vettem egy Zotac GeForce RTX 3060 Ti AMP White Edition vga-t
itt az aprón. Tesztelgettem, és az nv saját programjával monitoroztam közben. Arra lettem figyelmes hogy az nv max órajelnek monitorozás közben időnként 1950Mhz gpu frekvenciát ír ki. Ez amiatt furcsa mivel ez a vga 1755Mhz boost clock-kal rendelkezik.
Az nv programja szerint nincs tuningolva a kártya.Mit gondoltok mi lehet az oka az 1950 Mhz-nek?
Köszi
-
-
perge666
veterán
Sziasztok.
Vettem használtan egy Manli RTX3070 VGA-t,de a tápegységhez nem kaptam 12 tűs átalakítót,honnan tudnék ilyet venni ami biztosan jó hozzá?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Icewloxy
tag
hi, szeretném kihozni a legtöbbet , meghúzni az evga rtx 3070 ftw 3 kártyámat. 2 kérdésem van,melyik programmal mérjem a teljesitményt (3d mark?) , és melyikkel huzzam? Van automata is? linket kérnék a programokra,köszi
-
miqlas
őstag
... én is user error-ra tippeltem, de óvatos duhajként elõbb ki akartam zárni pl. a monitort. Ezért is kérdeztem, hogy mit mutat egy hdmi bemenettel rendelkezõ darabon
Amúgy még egyd-sub kábel is tönkre tud menni, akkor is, ha 7-8 évig nem is piszkálod.Persze ha nem a saját szememmel látom nem hiszem el. Pár éve a sógor hívott, hogy nézzem meg a fiának a gépét, mert egyik napról a másikra nem ad képet. Vittem d-sub meg dvi kábeleket, de a monitoron csak d-sub bemenet volt, így a sógi monitorát kötöttük rá, amikor az új d-syb kábellel sem volt kép, csak hogy kizárjuk, hogy tönkrement-e a gpu ...
DVI-on meg adott képet! Ekkor azt hittem, hogy tönkrement a d-sub kimenet a vga-n. Mielõtt eljöttem tõlük, vissza vittem a sógor monitorát a fia gépéhez és az általam hozott, új d-sub kábellel is megnéztem és láss csodát! Volt kép! -
embe
nagyúr
válasz
miqlas #17743 üzenetére
Pont az volt a probléma, hogy hdmi és dp-al nem volt jó a kép.
De megoldódni látszik. Olyan user error....hogy leszakad az ég.
Amikor a fiamnak adtam sok éve a monitort, akkor a dvi volt beállítva. Most a hdmi bemenetnél valamiért a fényerő és a kontraszt el volt állítva, nem kicsit.
Úgy tűnik ennyi problémája volt csak. -
embe
nagyúr
Most az a pirossal bekeretezett rész nincs a menüben, de lehet amiatt hogy dvi kimenetet használ. Csak a fiam elzavart, hogy most dolga van a géppel - majd holnap. Egy másik gépet néztem ami hdmi-t használ, és azon viszont már ott van az a menüpont.
Na akkor majd holnap átkábelezem, és meglesem. -
embe
nagyúr
A jobb oldali a dvi kábeles kép, a bal oldali a hdmi. Igazán így adja vissza, de nem olyan szép kontrasztos a kép.
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Gépet kártyát cseréltem a fiam gépében. Egy HP 23"-os IPS monitort használ DVI kábellel volt bekötve egy 1050i kártya.
Most próbáltam egy 3060-as és egy 1660-as kártyát is. A lényeg hogy ezeken nincs DVI csati, csak hdmi, és displayport csati. Ezekkel viszont nincs szép kép. Szinek rendben, de nem olyan szép a vonal .... nem is tudom hogy magyarázzam. A fiamnak is az a véleménye, azonnal így látta ő is, hogy nem olyan szép a kép. Meg olyan mintha egy halvány szürkés szűrő lenne a képen.Mi a fenét kellene átállítani?
-
malacka87
őstag
Srácok jól gondolom hogy ez nem normális! Tarkov alatt 2k felbontáson! Nagyon sokszor akad a game! Cpu kártya hőmérséklet nem indokolná hogy így droppolgasson!
Valamikor 100-120 pár perc múlva meg már örülök ha van 60-65... -
dik
őstag
Azt miért csinálja a gép 3060Ti van most benne a szürke szín néha átmegy lilásba vagy valami hasonlóba? Csak ujra indítás segít. Más kártyáknál is ha jól emlékszem annó volt ilyenem, de X akta maradt számomra. Esetleg tudja valaki miért csinálja ezt? Van amikor "sűrűbben" hetente többször van amikor hónapokig semmi...
-
Remington
őstag
válasz
mesy06 #17724 üzenetére
Szia!
Újra kell pasztázni. Nem adja át a hőt a bordának, azért meleg. Kb. tűzforrónak kellene lennie.
Pont most volt nálam több darab 3060ti és 3080, azokkal is ez volt. Terhelés alatt szinte azonnal 80+ fok és max. venti. Pasztázás után 65-70 fok halk ventivel. Érdekes hogy a padok teljesen puhák voltak. -
mesy06
újonc
válasz
Találtgyerek #17723 üzenetére
Szia!
Persze küldöm: https://www.gpumagick.com/scores/732823
kb 15 mp alatt ment fel 80 fokra, megtapogattam több helyen, a hátlapfelől is és nem volt meleg sehol, a hűtő rézcsövek sem :/
-
mesy06
újonc
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy játék közben a vga hőfok felmegy 82 fokra és lekapcsolja a képet, a hűtő 100% on pörög és ennyi. Viszont ahogy megérintettem a karit nem meleg, hanem normál hőmérsékletű. Egy Gigabyte RTX 3070. Lehet, hogy a hő jeladója főtt meg?
Mit tehetnék? -
Vigneau
félisten
válasz
dezfafara81 #17718 üzenetére
Szerintem simán tolhatnál neki egy kis UV-t, amennyiben nem lépted még meg a dolgot.
-
válasz
hi,
nvidia hivatalos oldal szerint 93c a max. nekem anno 1060-ból volt stormx kiadás, én visszavettem az órajelét egy konstant értékre. esetleg megpróbálhatod ennél a kártyánál is, bár az említett hőfokok még megfelelőek. -
Biga123
addikt
válasz
Szvsz egy egyventis
kártyánál ez teljesen normális.
Még a 2 és 3 ventisek is tudnak ennyire "melegedni" de ez a hőfok még messze van attól amitől parázni kellene. -
dezfafara81
csendes tag
Sziasztok!
Palit GeForce RTX 3060 StormX 8GB GDDR6 videokártyánál az mennyire normális, hogy a 2010-es Aliens vs. Predator játéknál is felmegy játék közben 60-75 fok-ra? Fel van húzva maxra a grafika, de csak 15 éves játék... 60-65 foknál kezd a ventilátor bekapcsolni, aztán kicsit visszamegy a hőmérséklet, majd ismétlődik a dolog. Igazság szerint inkább konzolon játszok, de ezek a régi játékok már nem mennek PS5/PS4-en. 80 fokig amúgy rendben van a videókártya hőmérséklete?Köszi előre is!
-
-
miqlas
őstag
... eljátszottam a gondolattal, hogy veszek 2GB ramokat rá, de tudom, hogy ez csak egy hülye álom, mert több a szívás vele, mint a haszon!
-
Grave_444
nagyúr
válasz
M0ng00se #17711 üzenetére
Egy jól megírt játéknál azért nem feltétlen kell 16GB, de még 12 sem.
Pl GOW Ragnarök 1440p full grafika + DLSS Quality simán fut ~100FPS-el egy 3070-en.
Natívban sem fogy ki a 8GB-ból egyébként.Ezért sem cserélek egyelőre, mert azért kis kompromisszummal egy ilyen kaliberű kártya mindent futtatott, ami nekem kellett.
-
-
4264adam
veterán
válasz
M0ng00se #17709 üzenetére
A Vram falba ütközés egy nagyon csúnya dolog mert nem csak ledroppol valahova az FPS, hanem konkrétan 0-ra esik és 1-1 pillanatra megakad. Tapasztaltam 3070-el is fhd-n is és moddal még az rtx4070S 12Gb is képes.
Ezért a mostani vásárlókat nem ösztönzöm 8GB-ra. minimum: 6700XT vagy a 16GB-os RX6800 használtan 150k. -
-
sziasztok,
rtx 3060 12gb-ról érdemes váltani 3070-re? 8gb elég fullhd felbontásra?
pár ezerből meglenne a váltás, ezért is gondolkodtam el rajta -
Atla
senior tag
válasz
Barnahalo #17704 üzenetére
Jobban utána olvasva Adamnak igaza van.
Sehol nem találtam olyat,hogy a RAM-ok miatt
melegedne jobban a GPU. Viszont olyat igen,hogy nem megfelelő padok miatt nem feküdt fel normálisan a hűtő,és ez okozza általában a nagy hot spot.és gpu hőfok különbséget.
[link] itt mondjuk 20Cfok eltérés volt.
Ez akkor lehet.ha használtan vetted és valaki belekontárkodott,vagy esetleg annyira megkeményedtek,hogy ujrapasztázás után,már nem úgy fekszik vissza a hűtő.
Mindenesetre,ha rászánod magad próbálj puhábbat venni,és figyelj a gyári vastagságra.
Illetve a módszer miszerint,ha jobban meghúzod a hűtő csavarjait,a jobb kontakt eléréséhez,nem célravezető.Így tettem tönkre egy HD4850-et. -
Barnahalo
tag
Most az ünnepek után amúgy sem lesz játék a gépen, szóval akkor nem szívbajoskodok ezen. Majd nyárra megcsinálom. Köszi szépen az eligazítást.
-
Atla
senior tag
válasz
4264adam #17702 üzenetére
Közel 20C-fokos hot spot eltérés sztem sok,és ez GDDR6,nem X ami forrófejűbb.
Értem,én hogy a GPU-ban van csak szenzor,de valamítől mégis felmelegszik.
Természetesen.ha neki megfelel használja így,és elnézést ha megpróbáltam rábeszélni bármire is.
Én másfél éve PAD-oztam,pasztáztam.UV-val nálam így néz ki.
-
4264adam
veterán
Mit akarsz újrapadoztatni vele?
A Padok a Ramokon vannak és a VRM tápkörön.
Ezeket az RTX3070 GDDR6 nem is méri. GDDR6X tud memóriát mérni az pedig az RTX3070TiA hot spot nem a memória hőmérséklete hanem a GPU legmelegebb értéket mért szenzora.
Ott csak paszta van, nincs PAD
-
Atla
senior tag
válasz
Barnahalo #17698 üzenetére
Találtam egy videót,ha minden igaz ilyen kártyád van.
A srác kicsit túlzásba vitte az alapos munka fogalmát,de benne vannak a méretek.
[link]
Azt írja a GPU-és a Blackpate közé nem kell padot rakni,gyárilag sincs,de nem igazán értem akkor ezeknél a kártyáknál a Blackplate feladata,hogy mégjobban befűtse a GPU-t?
Gigabyte tulajok esetleg? Vagy csak én látom ezt furának?
Új hozzászólás Aktív témák
- Interactive Brokers társalgó
- Google Pixel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- One mobilszolgáltatások
- Apple MacBook
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Mikrotik routerek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.