- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Linux kezdőknek
- Proxmox VE
- Linux haladóknak
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
Új hozzászólás Aktív témák
-
proof88
addikt
Sziasztok!
Lenovo Ideapad 100-assal van valakinek tapasztalata? Ennél sem okoz garanciavesztést a HDD helyére SSD rakása, valamint ODD helyre HDD berakása?
Köszi!
-
Kenny1323
csendes tag
Sziasztok.
Lenovo G505S laptopom van AMD A10 5750M-es procival, HD8650G + R5 M230 dual graphics vga-val és gondolodtam ezen a az egpu-s dolgon és arra lennék kiváncsi hogy Radeon HD6850 OC 1GB 256bit DDR5 ezzel működne ? -
amperallat
csendes tag
válasz Thunderzolee #11696 üzenetére
Köszönöm!
-
veterán
válasz amperallat #11686 üzenetére
A jelenlegi 1333MHz-es, Cl:9-es időzítéssel.
Amit kinéztél, az meg 1600MHz-es Cl:11 időzítéssel.
Elvileg a gyengébb ram adatain fogja hajtani az újat is: a kettő együtt megy majd 1333-on Cl:10 (esetleg 9-ben).
De meg van rá az esély, h mivel ennyire különbözőek, kiabál majd a rendszer.
90%, h menni fog gond nélkül, és 10%, h nem.
Az a legjobb ilyenkor, h ha vásárláskor belepróbálod.
Aztán ha viszi megveszed, ha ne, akkor meg nem.
Esetleg veszel két egyformát, és ami benne van, azt eladod.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Gaaabeeesz
senior tag
válasz Thunderzolee #11693 üzenetére
Köszi akkor megpróbálkozom vele talán
Annyira nem sürgős egyébként.
Üdv, Gabesz
-
senior tag
Én egy sony laptopban P7450-et cseréltem egy T9900-ra. plusz 10 watt TDP és több hő.Egy hűtőpaddal megoldottam,úgy működik mint eddig,vagyis nem,sokkal gyorsabban. Lehet bővíteni ezeket rendesen.
[ Szerkesztve ]
ForzaHorizon1-2-3-4-5 - XENON010101
-
veterán
válasz Gaaabeeesz #11691 üzenetére
Ahogy már írták, S1G4-es foglalat megy bele.
Ezek azok:
wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_mobile_processors#Danube_platformEzeket szerelték P3százas processzorokkal is, a 25W-osok közül; meg még N970-es Phenom II-vel is. Ez utóbbi 35W-os TDP-s, lehet, h másféle az alaplap, ill. a hűtés.
Én lehet belepróbálnék egy P3százast, vagy inkább egy P5százast a 25W-os kategóriából, az aprón biztosan van, szoktam látni belőle párezerért.
A benne levő V160-as szörnyű vérszegény, kár volt megvenni, akkoriban is lassúnak számított, amikor kiadták vele a gépet.
Lehetőség szerint próbáld bele, h viszi-e a gép az új processzort egyáltalán. Remélhetőleg a gyártó nem korlátozta le a BIOS-ban a processzor mikrokódokat.
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
king.mp
aktív tag
válasz Gaaabeeesz #11691 üzenetére
Én hanyagolnám.
-
king.mp
aktív tag
válasz Gaaabeeesz #11687 üzenetére
A gyatra hűtése miatt V sorozat és sempron ajánlott. (TDP miatt)
Amúgy S1G4 foglalatú procikat tehetsz bele.
Ha ragaszkodsz a cseréhez, a bios-t csekkold. -
Gaaabeeesz
senior tag
válasz anonymus89 #11688 üzenetére
Jelenleg nincs nálam a noti, de 2400Mhz-es 1 magos van benne.
És annál miért nincs jobb? Nem lehet 2 magosakat beletenni?
[ Szerkesztve ]
Üdv, Gabesz
-
anonymus89
addikt
válasz Gaaabeeesz #11687 üzenetére
Szia!
Szerintem, picit utánajárva a dolgoknak inkább az a kérdés, hogy ebben is nem-e a Dual-Core-os P320-as proci van? Egyébként 3 gyorsabb van tőle ez 400mhz gyorsulást hozna 2 esetében ugyanúgy 25W TDP-t míg a 3. esetében 35W TDP-t.
Ha V160-as van benne akkor attól nincsen sajnos jobb.
Szóval nem hinném, hogy megéria +400mhz-et melegedésre meg ugyanolyannak kellene lennie a TDP-ből kiindulva.[ Szerkesztve ]
Alza+ tagság 20% kedvezménnyel https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=xAdVXTXkykpX
-
Gaaabeeesz
senior tag
válasz amperallat #11686 üzenetére
Üdv.
Van egy Packard Bell f4081-rb-111hg Noti.
Ebben most egy V160 Típusú proci van.Lehetséges ebben Upgradelni?
Kérdeztem egy forgalmazót, és azt mondták, hogy a hűtés és áramfelvétel miatt nem túlságosan ajánlott a dolog.Ha esetleg nem probléma az upgrade, akkor mekkora lenne a legerősebb CPU amit még elviselne a gép?
KösziÜdv, Gabesz
-
amperallat
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Samsung NP300E5Z lapim ezzel a memóriával: Samsung DDR3 4GB 2RX8 PC3-10600S-09-11-F3
M471B5273DH0-CH9 1138Ezzel bővíteném: 4Gb DDR3L 1600 (1.35V/1.5V) (Samsung M471B5173DB0-YK0)
jó lesz hozzá a memória?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Tim82
félisten
válasz Vertigo18 #11683 üzenetére
Socket M, Merom magos, 667 MHz FSB-s procik valók bele, amik közül a legnagyobb a T7600 (2,33 GHz). Ár-érték arányban viszont egy T7200-zal (2 GHz) fogsz a legjobban járni, a T7600 nem nyújt annyival többet, de legalább jobban melegszik és kokainárban van a T7200-hoz képest.
Gondolom, jelen pillanatban vagy egy T2300 (32 bites), vagy T5500 CPU (64 bites) van a D620-adban.
Vita meg nem nagyon van ott, csak az egyik kommentelő képtelen volt értelmezni, mit is jelent a Socket M és a Socket P.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Vertigo18
addikt
Sziasztok!
Sajnos nem találok igazán megbízható oldalt Google-val, még a processor support oldalon is kisebb vita van lent...
Tehát, remélem jó helyre írok. Van egy Dell Latitude D620-as laposom, amiben 1.66 Ghz-es prockó van. Ki hogy tudja, melyik a "legnagyobb", vagy legjobb teljesítményű proci, amit bele lehet rakni?
Előre is köszönöm!
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
lood55
tag
Sziasztok!
Öcsém laptopjáról lejárt a gari, így büntetlenül lehet szétszerelni kivenni, betenni ezt-azt. Kéne bele egy SSD, az amúgy sem használt ODD helyére menne a vinyó. A beépítőkeret méretről azonban nem vagyok 100%-ban biztos, hogy melyik kéne (elvileg 12,7 mm-es). A laptop egy Lenovo G580AH.
Amit kinéztem beépítőkeretnek: [link]
Mellé pedig egy ajánlott Kingston Fury menne: [link]
Jó így ez a kombó vagy valamit másképp kéne csinálni?
Üdv.
-
Winnie The P
őstag
válasz Thunderzolee #11678 üzenetére
Köszi. Akkor dobok be egy képet a paraméterekről:
A gép már megvan egy ideje, csak netezésre és munkára van használva. Arra meg elég.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
Angelotti
tag
Sziasztok!
egy Emachines E725 szét bontott billentyűzetéről sikerült tisztítás közben lesikálni 3db gumiharangot is...
Milyen ragasztóval lehet ezeket vissza varázsolni?
Köszönöm!(*)(*)
-
veterán
válasz Winnie The P #11677 üzenetére
Nem jól linkelted, a Fuji oldalán ha más nyitja meg a hivatkozásod, már csak a központi "letöltések" oldalra dob át.
De többnyire viszik ezek a gépek a nagyobb ramokat is.
Milyen gép lesz az, és mennyiért veszed, ha szabad kérdeznem?
A P6200-es processzor nem valami erőmű.
Gondolom egy használt gépről beszélünk.
Biztos, h jó gépet választottatok? Nem lesz lassú? Nincs jobb ár/érték arányú?Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Winnie The P
őstag
Hali!
Feltenném itt is a kérdésem, hátha nagyobb az élet mint a ram-os topikban.A lányomnak van egy ilyen gépe, és szeretnék benne memóriát bővíteni. Az lenne a kérdésem, hogy ebbe csak 1066 Mhz-est lehet belerakni vagy esetleg mehet bele nagyobb is (pl.: 1333 Mhz-es)? A proci P6200-as.
Köszönöm szépen
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
Mattb
senior tag
Új ram beszerelése után van valami beállítani való dolog? Elindult a gép simán.
-
törölt tag
válasz Thunderzolee #11672 üzenetére
Köszönöm!
Hihetetlen menyire laikus vagyok!
De most már ezt is tudom. -
veterán
-
törölt tag
Sziasztok!
Probáltam utánanézni a: acer aspire 5738zg laptop,
Memory adatainak itt 667MHz ebességet ír a DDR 3 ramnak.
Ezt jól olvastam ki az adatokból?
Így egy DDR 3 1066MHz helyet csak 667MHz sebességre képes DDR 3 memory? -
Mattb
senior tag
válasz anonymus89 #11669 üzenetére
Tudom, borzalom ez az 5400 rpm
-
majestic
őstag
Légyszi segítsetek!
Szeretnék venni egy hosszú távra szóló gamer laptopot. Ezzel kapcsolatban kérdezném:
1. Melyik a leggyorsabb Laptop processzor amit ma lehet kapni?
2. Az Intell i7 6700HQ-ról mi a véleményetek?
3. Milyen laptopbannvan a legjobb konfig (leszámítva a Predatorokat és az ahhoz hasonló 1 milla körüli gépeket)?Előre is köszi a válaszokat!
Macbook Pro 15', iPhone 16 Pro Max 256GB, Apple Watch Ultra 2 Black, iPad Pro M4 LTE 256GB, G30
-
Mattb
senior tag
Sziasztok!
Van egy Dell inspiron 3542-s laptopom. i7-4510u; 4GB ram; 840m vga.
Keresőben rákerestem de erre a típusra 2 posztot dobott ki, és konkrét válasz nem volt.
Szeretném 8 gigára bővíteni a ramot, ki is néztem egyet:
[link]A kingston honlapján megnéztem, hogy mi az ajánlott ram típus:
[link]A part number nem egyezik. A többi tulajdonsága igen, attól jó lesz bele esetleg?
Valamint szeretném még kicserélni a vinyót egy ssd-re, amit szintén néztem már:
[link]További kérdésem lenne még, hogy ezeket kicserélheetem itthon magamnak, garanciavesztés nélkül? (Mediamarktban lett vásárolva a gép)
Valamint, hogy a processzor és a VGA is cserélhető e?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv: Matt![ Szerkesztve ]
-
veterán
Ja, hát akkor klónozni kell.
Illetve a serialt ki lehet íratni, van hozzá program.
[ Szerkesztve ]
-
t0mmy
csendes tag
válasz Thunderzolee #11657 üzenetére
Gondoltam én is arra, hogy letöltöm és újra regisztrálom, csak nem tudom a serial nummer-ét, ezért kell mindenféleképpen ez cserebelés módszert csinálnom.
Kíváncsi voltam, hogyan a legegyszerűbb.
-
törölt tag
válasz Thunderzolee #11660 üzenetére
köszönöm!
-
veterán
-
echterion
nagyúr
válasz Thunderzolee #11655 üzenetére
Köszi a tippet. Nem, még nem kérdeztem ott, megkeresem a kollégát, hátha tudja. Kicsit fel kell újítani a párom laposát, mert a zsanérok már eléggé kivannak, meg a fedlapon is van egy repedés a zsanér mellett, így gondoltam, összekapcsolnám a kellemest a hasznossal, mert párom imádja a lapost, csak a háttérvilágítás hiányzik neki, de nem annyira, hogy vegyünk másikat.
-
törölt tag
Sziasztok!
Megmértem a HDD-t és 9mm-es,
amit kinéztem az [7mm-es].
Van rá megoldás? -
veterán
Jajjistenem..
Nincs egy haverod, aki fel tudja neked rakni?
Ha még sosem csináltál ilyet, nem biztos, h jó egyedül nekiállni.Az a klónozós módszer nem megy, amit a kollega javasolt?
Akkor le kéne töltened egy Win8.1-et, kiírni lemezre, vagy pendrivera, és feltenni.
Gondolom MSDN-ről nem tudsz tölteni.Nem vagy fent nCoreon pl?
-
t0mmy
csendes tag
válasz Thunderzolee #11654 üzenetére
Amin most a win7 van azt szeretném használni rendszer winchesternek, mert amin most van a win8 azt raknám az új gépembe, mert az nagyobb.
"újratelepíted a win7-es merevlemezre a win8-at a serialjával együtt"
ezt hogyan tudnám megoldani mert nincsen telepítő cd-m, mert gyárilag volt telepítve a laptopra
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz echterion #11652 üzenetére
Hát ez jó kérdés.
Toshiba laptopon cseréltem már, ott KBC frissítést kellett a gépnek adni.
Nekem ő csinálta: prohardver.hu/tag/killhates.html
Bár Sonykkal nem foglalkozik, de azért megkérdezheted, hátha ismeri azért ennyire őket, h fejből tudja Sonynál kell-e hókuszpókusz, vagy beledugod a csatikat, és megy a világítás.A Toshibánál végülis úgy lett meg, h ki/bekapcsolni nem lehet, de fél perc után ha nem nyúlunk hozzá, magától elalszik.
Esetleg a másik notebookos topicban nem kérdezted?
http://itcafe.hu/tema/azonnali_notebookos_kerdesek_oraja_2/friss.htmlJavíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
Tedd a win7-es merevlemez helyére a win8-ast tartalmazó merevlemezt, indítsd el, talán felismer mindent, és megy tovább, vagy kiabálni fog a win a megváltozott hardverkörnyezet miatt, de van rá esély, h szed magának le drivereket, és megy a gép tovább.
A win7-es diszket meg átrakod az optika helyén levő keretbe.Vagy melyik merevlemezt akarod majd használni rendszerwinchesternek?
Amin most van a win7, mindenképp arra akarsz win8-at feltenni?Akkor vagy azt csinálod, amit a kolléga javasolt (klónozod), vagy újratelepíted a win7-es merevlemezre a win8-at a serialjával együtt.
-
anonymus89
addikt
Szia!
Le kell tölteni egy macrium reflectet kesziteni belole egy usb-s boot eszközt majd arról bebootolni és klónozni a sonyt az asus hdd-re. Backup majd clone this disk ahol a sony összes partíciója ki van jelölve. Az asus hddn törölni kell a partíciókat.
Innen le tudod tölteni a macrium reflectet és nagyon hasznos leírás is mellékelve van. USB telepítőt én a zotac winusb makerrel keszitek. Csatlakoztatsz egy pendriveot elinditod a zotac winusbt a pendrive betűjelét ráhúzod a programra majd kéri a letöltött macrium isot amit szintén ráhúzol a programra next ideiglenesen mindet töröl a penrol majd no es hagy csinalja.[ Szerkesztve ]
Alza+ tagság 20% kedvezménnyel https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=xAdVXTXkykpX
-
echterion
nagyúr
Sziasztok!
A Sony-s topik eléggé kihalt, ezért itt is megkérdezem, hátha tud rá valaki válaszolni. Adott a párom Sony Vaio SVE1511B1E laptopja, ami alapból nem háttérvilágításos bill-lel van szerelve. Ha ezek közül veszek egy háttérvilágításos bill-t, azt be tudom úgy kötni a gépbe, hogy a világítás is menjen?
Előre is köszi a segítséget.******
-
t0mmy
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Asus gép amin win7 van, + van egy Sony-m, de az beázott, amin van egy eredeti win8.
Vettem már a dvd meghajtó helyére egy hdd keretet már benne is van a sony hdd-je csak nem tudom, hogy kezdjek neki.
Az Asus-on való win7-et szeretném kicserélni a win8ra.Köszi a segítséget.
-
fenergie84
addikt
válasz anonymus89 #11649 üzenetére
Köszönöm
A probléma az, h még nincs meg a gép, csak előre akartam informálódni. Ha meg minden kötél szakad, akkor az általad javasoltak szerint fogok eljárni. -
anonymus89
addikt
válasz fenergie84 #11646 üzenetére
Szia!
Szerintem, nézd meg a dvd íród pontos típusát valamilyen programmal majd gugliban keresnék utána milyen méretei vannak 9,5mm v. 12,7mm optibay kell majd és előlapcsere.
-
törölt tag
válasz Thunderzolee #11645 üzenetére
Szia!
Sziasztok!
A régi gépből kiszedném a 3,5" 500GB-os WD green winchester-t,
van rá lehetőségem hogy összekössem ideglenesen a laptopal?
A sata és a táp csatlakozót!
Következő hónapban veszek újat szeretnék csak addig szeretném! -
fenergie84
addikt
Szasztok!
Fogalmam sincs, h hol tegyem fel a kérdésemet.
Egy Fujitsu A514-be milyen optibay-t kell vennem? -
veterán
válasz #63761920 #11643 üzenetére
Nem kell újratelepíteni.
Csak miután felismerte a processzort, újra kell indítani a gépet (akkor is, ha nem írja ki a win., h újraindítást kér).CPU-Z-vel pedig ellenőrizd le, h valóban 1066-os FSB-vel hajtja-e, és a speed step működik-e (órajel változik-e a terhelés függvényében). Bár ennél a gépnél mennie kell gond nélkül a csere után.
-
törölt tag
válasz Thunderzolee #11642 üzenetére
Köszönöm!
Hihetetlen, így kipróbálok egy párat,
kíváncsi vagyok menyire lehet észrevenni a
T4200 vs P8600 processzorok között.
Az oprendszert újra kell telepíteni a proc. csere után? -
veterán
válasz #63761920 #11639 üzenetére
Ezek mennek bele:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PDe linkeltem, 2500-ért is vannak P8600-osok.
-
mokus1
addikt
válasz Robez88 #11640 üzenetére
Szia!
Sajnos ezt biztosan megmondani nem lehet. Én szívtam már vele, hogy nem ment a kártya, de egy harmadikat betéve meg ment.
Ha tudsz beszélj az eladóval hogy ki próbálhasd és ha inkompatibilisek vissza vegye. ( Nem sokan vesznek mxm kártyát így ha nem újként veszed szerintem meg lehet beszélni)
Szerencsésebb esetben menni fog.
Én legutóbb NiBiTor flasheltem VGA-t nem tudom hogy ez notinál működő-e még és azt sem azóta van-e új szoftver. -
Robez88
tag
Sziasztok,
az alábbi kérdésben nem jutok dűlőre, érdeklődtem már az "Azonnali notebookos kérdések órája" fórumban, de nem kaptam választ. Ha valaki tud megoldást lsz segítsen:
"jelenlegi gépem egy HP 8560W (i7-2820qm + Quadro 2000m), ebben szeretnék gpu-t upgrade-elni. A kiszemelt jelölt a Quadro K2100m, a neten fellelhető bizonyítékok alapján biztosan használható (azonos MXM 3.0a foglalat, 55W TDP), azonban valószínűleg gpu bios frissítésre is szükségem lesz, hogy képet is adjon.
Semmit sem találtam a neten hogyan tudom frissíteni a bios-t, ha egyáltalán nem ad képet a kártya amikor beteszem a foglalatba. Sajnos akitől vásárolnám a kártyát sem tudja feltenni a valószínűsíthetően működő bios verziót.
Egyetlen ötletem maradt: új kártya behelyezése után a windows 10-et headless módban (mint a szerverek) indítanám (talán elindul nem működő gpu mellett is) és távolról rájelentkezve frissítem a bios-t."USB-s Bios firissítéssel kapcsolatban:
"Az a gondom, hogy nem kompatibilis bios esetén nem fog képet adni a gép, se a laptop kijelzőjén se külső forráson. Az USB-s megoldásban sem bízom teljesen, mert elvileg a 8560w-hez nincs gyári K2100m támogatás, ezért ahhoz a típushoz nincs is bios file.
Egy *.rom file-om van, amivel biztosan életre lehet kelteni a kártyát, csak mennie kell a windowsnak is. Pár hónapja egy ismerős gépén már végrehajtottam, azonban akkor egy Dell M4800 segítségével ami itt volt velem, abba tettem először a kártyát és rá tudtam tenni a bios-t. Utána működött a HP-ben is.
Most jelenleg csak a 8560w van nálam, így ha ott nem működik akkor csak a "headless módon történő bejelentkezés és bios flash" maradt az ötletem. Biztosra akarok menni mielőtt megveszem a kártyát."Köszönöm!
-
törölt tag
válasz Thunderzolee #11636 üzenetére
Szia!
Processzorra nem is gondoltam!
Mi az a processzor amit még érdemes bele tenni? -
veterán
válasz anonymus89 #11637 üzenetére
Elméletileg a Win10 az eddigi leggyorsabb oprendszere a Microsoftnak.
Érdemes rátenni, de azért látványos gyorsulásra ne számítsatok.
-
anonymus89
addikt
válasz Thunderzolee #11634 üzenetére
Na kérdeztem haveromat ha már ilyen szart vett akkor miért ne dobnánk bele ssd-t kérdezte mennyi mondom 15k baráti áron egy kingston fury áhh inkább csak telepítsem újra meg tegyek rá még vírusirtót. Na ekkor lesz csak igazán "belassulva mint malacka szembeszélben"
Egyébként meg arra jó, hogy elvarázsolják a vásárlókat a hosszú üzemidővel. Csak filmezésre jó mert ha az ember tölt valamit már akkor 80%-on megy a cpu na mit lehet még mellette csinálni?? max pasziánszozni
win10-el szerinted jobban menne? win7 hp van most
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz #63761920 #11635 üzenetére
Hát a pénégyesnél szinte minden kevesebbet fogyaszt.
Azt veszel a gépbe, amit csak akarsz.
DDR3 ramot kezel.
Így kalkulálj: 4GB DDR3
új: 6ezer
használt: 4-5ezer
Ami ennél olcsóbb, az meg még jobb vétel.
Neked amire használni fogod, ahhoz elég 3-4giga ram is.Merevlemezeket meg itt keress árban szimpatikusat:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/merevlemezek/notebook_hdd_2_5Ha nem akarsz nagy kapacitásút, akkor kisebbet is találsz, de ha tudod, nézd meg a kiszemelt lemez adatlapját, h mekkora puffer van benne (8megánál ne legyen kisebb), esetleg hány tányéros (lehetőleg 1 legyen - pláne ha régi diszk).
Egy tányéros 320-asnál, 500ásnál régebbit nem ajánlok, azoknál régebbieknek nagyságrendekkel alacsonyabb még a tányérok adatsűrűsége, pláne ha több tányérból van összerakva mondjuk a 250GB-os kapacitás is.
Ha 7200RPM-est veszel, az gyorsabb, mint 5400-es társaik (érezhetően).
320-as 7200-es 1tányéros 5-6ezer Ft; de 500-as 5400-es 6-7ezer, ár/érték arányban az 1 terások 11ezerért jó vételnek számítanak
De ha van pénz lóvéra, akkor SSD-t is kereshetsz hozzá, ahogy már ajánlották.
De ha erre torrenteznél is, akkor SSD-t inkább ne.
Vagy cseréld ki az optikát egy keretre, és akkor már mehet az SSD mellé egy akár 1 terás HDD is.Mondjuk nem tudom mennyit netezel a géppel majd, (T4ezres processzor van benne?); ha lassúnak találod, a processzort is kicserélheted, egy P7ezres, P8ezres példányra (kevesebb, mint ~3ezer aprón), a chipset viszi, és sokat dob a használhatóságon az is.
Everesttel ellenőrizd a hőfokokat, ha sokat volt használva, előfordulhat, h el van tömődve a levegő kifújó nyílása. Ennyi idős gépnél nem árt újrapasztázni, bár lehet, h még nincs kőkeménnyé száradva a gyári paszta se. (És ha már szétszeded, akár processzort is cserélhetsz.)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz anonymus89 #11633 üzenetére
Igen, FCBGA az a forrasztott, az (FC)PGA lenne a kivehető processzor.
Sajnos most nagyon ráálltak a notebook gyártók ezekre a semmire se való platformokra.
De az Intelt/AMD-t se értem mit erőlködik. Értem én, h energiatakarékosság, meg architekturális szempontból fejlett platform, de ami a néhai Core 2 Duo P8600-nál lassabb, az szvsz 2015-ben már nem kérdés, h nem alkalmas még alap dolgokra sem.
Az OEM gyártók meg csak ontják magukból ezeket az ipari hulladékokat. :/Pár évvel ezelőtt az első teljes értékű (M-re végződő) i3-as processzorokkal szerelt gépek kicsivel 100ezer fölött megvehetők voltak.
Most ennek megfelelő processzorral nem lehet venni gépet ennyiért.Amiben normálisabb processzor van többnyire kap egy ATI/nVidia GPU-t is mellé, ami alig gyorsabb a processzorban levő IGP-nél, netezésez t×k felesleges, de cserébe drágább miatta a gép.
M-re végződő processzorral szerelt gép meg ritka mint a fehér holló, vagy 150ezer..
Ráadásul a legtöbb gépbe U betűs processzor kerül, ami nem cserélhető, tehát már nincs az, h megveszem a lassú gépet, aztán átcserélem egy gyors processzorra a benne levőt.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
anonymus89
addikt
válasz Thunderzolee #11628 üzenetére
Aha akkor azért van a nevében a "B" azaz FCBGA tokozás.
Lehet emlékszel régebben egy szintént Asus volt a kezem alatt na az meg csak 1.3Ghz-es volt mondom ilyen mobilteló szintű....
Azzal sem kezdtünk sok mindent.Tim82: köszi Neked is!
[ Szerkesztve ]
-
mokus1
addikt
válasz #63761920 #11630 üzenetére
Szia!
Ha DDR3 kell bele tudok adni 4 Gb-ot 5000Ft-ért.1333mhz alacsony időzítésű gyors ramok. Bár ez nem a reklám helye
HDD-ben Neked kell eldöntened mire van szükséged. Ha csak netezel és nem tárolsz én egy 120GB-os SSD-t vennék kb 14-15ezer körül mozog az áruk.
Ha kell a hely már 1TB-os HDD-k is 10-11 forint körül mozognak. -
Pferi
senior tag
válasz #63761920 #11630 üzenetére
Szia!
Hdd itt az aprón szokott lenni 1 tbyte-os 11.000-ért, vettem már többet is, tökéletesen működik mind. Memóriát 4 gbyte-ost tudsz venni ugyanitt 4.000 körül, ha később bővíteni akarod tehetsz bele még egy ugyanolyat. A dvd helyére meg később tehetsz keretben egy ssd-t.[ Szerkesztve ]
Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
törölt tag
Sziasztok!
Szereztem egy Acer Aspire 5738 zg laptopot.
Nincs HDD és Ram benne ,nézzek használtan hozzá?
És milyen árba érdemes megvenni? -
Tim82
félisten
válasz Thunderzolee #11628 üzenetére
Jogos, ezt elnéztem.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
veterán
válasz anonymus89 #11626 üzenetére
Bocsi Tim, de az U-betűre végződő processzorok BGA tokozásúak, ezek nem cserélhetők.
Itt látni is, h rá van forrasztva az alaplapra:
https://www.youtube.com/watch?v=uP83g3WDsM4Egy SSD dob valóban valamit a sebességen, de ilyen processzorral kár volt megvenni, csak bosszankodik miatta az ember a későbbiek folyamán. :/
-
Tim82
félisten
válasz anonymus89 #11626 üzenetére
Elvileg mobil Ivy-s i3, i5, kétmagos i7 (tehát i3-i5-i7-3***M) mehet ebbe az Asusba, i3-mal és i7-tel szerelték is.
Mindenesetre egy SSD gyorsítana rajta legjobban szerintem.
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Kaptam egy Asus x550C-t amiben 4gb ram és egy Celeron 1007u mobilba való gyerekjáték processzor van.
Mivel tudnék javítani a gyorsaságán érdemben?
Régebben volt egy i3 4100M prockóm de úgy látom a foglalat nem egyezik: [link][ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Norbi_B #11624 üzenetére
A laptop BIOS-ában ezeket nem lehet állítani, ez nem asztali lapban levő BIOS, úgyhogy emiatt nem kell aggódnod.
A lap a ramot kezelni fogja, max nem 1.35V-on, hanem 1.5V-on fogja hajtani. És mivel a mostanit is 1.5V-on hajtja, ezt a modult is ezen fogja.
-
Norbi_B
csendes tag
válasz Thunderzolee #11623 üzenetére
Köszi a választ.
Igazából nekem sem volt teljes, hogy max.operating-nek 1.35 írtak, miközben a többi paragrafusnál meg beszél a 1.5v-ról is.
A lap, hogy tudja-e kezelni a L ramokat nem tudom. Alapvetően 1.5v-os 1600-as és cl11-es ram van benne és raknám mellé. Csak inkább a biztosra mennék, mert a fesz-el nem nagyon játszanék, mert nem akarom, hogy esetleg bárminek a foglalatnak vagy a ramnak meghibásodásához vezessen.
Benkó Norbert
-
veterán
válasz Norbi_B #11622 üzenetére
Ott van a features első két sorában.
Ezek a ramok hivatalosan 1.5V-on mennek, de mivel L verziók, ezért 1.35V-on is tudnak menni.
A Maximum Operation Power a fogyasztást mutatja.
Azt nem tudom, h miért csak az 1.35V-os üzemben elérhető fogyasztást írták oda, még egy sorban alá kiírhatták volna, h 1.5V-os módban mennyit fogyaszt.
DE mivel ma már szinte minden eszköz 1.35V-on fogja futtatni, gondolom ezért csak ezt tüntették fel.
Ez egy elég nagy modul, ezeket már többnyire olyan gépbe teszi úgyis mindenki, ami tudja 1.35V-os módban is hajtani.Ha olyan gépben akarod használni, ami csak 1.5V-ot tud, és a másik ramod is sima 1.5V-os, akkor mellérakhatod, beállítja a feszt magának.
Remélhetőleg egyéb kompatibilitási problémája nem lesz.
(órajel, időzítés, egyoldalas/kétoldalas)Az a tuti, ha belepróbálod.
Senki nem fogja neked azt mondani 100%-al, h menni fog, mert a ramok 99%-a megy együtt akkor is, ha két nem egyforma memóriamodult párosítunk, de van 1%, amikor a két eltérő ram mégsem megy együtt. A feszültség az nem lényeg, inkább a ram felépítése szokott inkompatibilitást okozni (eltérő időzítések, egyoldalas/kétolddalas ramok).
De szerintem túlreagáljuk, biztosan menni fog nálad.
-
Norbi_B
csendes tag
Sziasztok!
Upgrade-elni szeretném notimnak RAM mennyiségét.
Ki is néztem a ram-ot: [link]
Az lenne a kérdésem, hogy jól értelmezem a Description illetve Features résznél, hogy ez a típusú rammodul képes 1.35v és 1.5v foglalatban is vígan működni?(egyáltalán létezik ilyen??)
Köszi a segítséget
NorbiBenkó Norbert
-
veterán
válasz alexmoore #11617 üzenetére
Van az SSD-knek külön topicja, inkább ott kérdezd meg:
http://prohardver.hu/tema/milyen_ssd-t_vegyek_2/friss.htmlNekem egyforma az összes SSD (mind k×rva gyors), különösebben nem ismerem őket.
[ Szerkesztve ]
-
error(HUN)
tag
válasz Thunderzolee #11612 üzenetére
Köszönöm,valahol sejtettem,de remél az ember...Hát akkor marad igy,mert amugy szeretem.Csak hát a játék ugye...Majd egy asztalival kiváltom.Üdv
20-négy23-ötvenkilenc-24
-
alexmoore
újonc
Üdv!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy van nekem egy Lenovo B590 -es laptopom, amiben van egy mSATA port. Ebbe szeretnék SSD-t rakni.
Láttam egy videót a Youtube-n melyben egy Intel® SSD 525 -t szereltek bele.Mivel ezt az SSD-t már nem lehet kapni, ezért helyette kinéztem a Kingston SSDNow mS200 120GB mSATA-t. Szerintetek, ez egy jó SSD?
Az összehasonlításnál megegyezett az Intel teljesítményével.Előre is köszönöm
Üdv:
alexmoore
-
tajati
aktív tag
válasz king.mp #11614 üzenetére
Köszönöm!
Viszont az nem probléma hogy hogy a 6205 az n-es, a routerem viszont ac sugározza az 5ghz, így is rá tudok csatlakozni az 5ghz hálózatra? mivel fontos hogy ne 2,4 ghz csatlakozzak rá mert rengeteg wifi hálózat van a társasházban és nagyon nagy az interferencia.
-
king.mp
aktív tag
válasz tajati #11613 üzenetére
Amit merek neked ajánlani: Intel 6205n
-
tajati
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy hp g6-1104sh noti, a wifi kártya megadta magát, ki szeretném cserélni, viszont itthon 5ghz router van, így gondoltam ennek megfelelően veszek mini pci-e kártyát, ki is néztem egy Intel® Dual Band Wireless-AC 7260. Az infóban, ha jól értelmezem akkor csak 4. gen intelekkel kombinálható (vagy mégsem?). Akkor verjem ki a fejemből hogy ez az én laptopban lévő 2. gen. i3-al működni fog? Ha igen esetleg tudnátok ajánlani egy másik 5ghz wifi kártyát ami jó lenne bele?
Köszönöm előre is!
Üdv t.
-
veterán
válasz error(HUN) #11611 üzenetére
Ez a gép az?
https://www.youtube.com/watch?v=_06knukhvaQAkkor nem lehet vele mit csinálni.
Szerencsének tartom, h egyáltalán le lehet tiltani a hibás VGA-t, és lehet használni így is a gépet.Ha valahol javítanák, és átcserélnék a hibás chipeket (gpu, vagy ram) az 30ezernél kezdődik, szóval úgysem éri meg (szerintem).
-
error(HUN)
tag
Sziasztok.A gép:Acer Aspire 5820TG(TimelineX)Intel i5-480M/Radeon HD6370M/4GB DDR3.Win7Prof/X64.
A probléma úgy kezdödött, hogy egyszer becsikozott a kép, és ujraindult.Utána semmi gond,de késöbb ismét volt egy ilyen,és kék képernyö...A drivereket az eredetitöl kezdve a legujjabbig kipróbáltam,majd win8,win10,és driverek kombinációval is.Lassan eljutottam oda, hogy bekapcsolni sem akart, csak kihuzott töltövel (energiatakarékos Apu-val).Szétszedtem,venti tiszta,nincs melegedésre utaló jel,ujrapaszta,vissza.Ujra win10,de nem tettem fel az AMD drivert, és letiltottam az eszközkezelöben,igy teljesen jól,hibamentesen üzemel most is-az Intel VGA-val:-(. Kérdezem a tölem okosabbakat, hogy lehet-e cserélni az alaplapon a VGA-t?Ahogy láttam a négy sarkán valami müanyag ömledék van,de forumokon nem láttam róla semmit,alaplap meg drága hozzá még kintröl is.Elöre is köszönom,Üdv.20-négy23-ötvenkilenc-24
-
Shoo
senior tag
Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!
És egyuttal szeretném megköszönni a segítséget! Helyreállt a rend a gépben. A win 8.1-el és a frissítésekkel megszünt a folyamatos hűtés és sokkal erősebb is a gép. Már minden úgy megy ahogy kell neki!
Köszönöm!
Üdv!Galaxy S9; Galaxy Watch; Galaxy Note 8; Dex Station; Asus Zenpad 8.0
-
mokus1
addikt
Kaptam egy 8GB DDR3-1600-as SODIMM modult.
Elvileg az én procim ( i7 720qm) csak 8GB-ig kezeli a memóriát a gépben így eddig nekem összesen 6 GB dolgozott.
Betettem a 8-at ment. Eddig semmi különleges.
Mellé tettem még 4-et és azt is megtudta címezni, Ediussal ki is használtam a memóriát és tele tudta írni.
Számomra ez kellemes meglepetés volt Így most marad ennyi bár feleslegesen sok modulom van. -
Shoo
senior tag
válasz Thunderzolee #11607 üzenetére
Igen, tiszta, de mivel még nem tettem fel a vga drivert, mert új win van rajta ezért a hd4000 megy csak. Még most fog menni a 8.1es frissítés, utána megkapja a géphez való intel drivert meg a vga-t. Mivel összvér gép ezért fontos, hogy mit rak fel az ember, hogy megfelelő legyen az összhang.
.Galaxy S9; Galaxy Watch; Galaxy Note 8; Dex Station; Asus Zenpad 8.0
-
veterán
Játék közben a HD4000-nek nem is kéne mennie, nem?
Ebben a gépben van dedikált GPU.A gép hűtése gondolom amúgy ki van takarítva, hiszen a processzor cserénél hozzáfértél a lamellákhoz.
A 70-75 fokos IGP "normális" az Intel szerint.
-
Shoo
senior tag
válasz Thunderzolee #11605 üzenetére
Az jó ha a GPU-Zben a HD4000et nézem? az böngészve 70 fokos, játéknál 75. Most jelenleg csak az van telepítve, mert újra rakom a wint is. A hűtés folyamatosan megy....
Galaxy S9; Galaxy Watch; Galaxy Note 8; Dex Station; Asus Zenpad 8.0
-
veterán
Igen.
Sajnos ezek ilyenek.
Többet fog a hűtés menni.
Azonos TDP osztály, de attól még adott pillanatokban (mikor "maxon pörög"), több hőt termel, ezért a hűtés többet fog menni.http://www.cpu-world.com/Compare_CPUs/2020M vs 3320M
Minimális a max hőfokuk közti különbség, de pont annyi, h jobban átmelegíti a gépet.
Azt is megnézhetnéd, h idleben (netezés közben, office, medialejátszás) is melegebb-e sokkal, vagy csak játék közben inkább.
Ebből a gépből adtak ki erősebb processzorokkal is, azoknak is ugyanez a hűtése, szóval vedd úgy, h azok alapon így termelik a hőt.
Meg ugye ez turbós porcesszor, ami pont azon alapszik, h ha a TDP keretbe (fogyasztás és hőtermelés) belefér, akkor magasabb órajelen megy a processzor, de amint eléri/meghaladná a hőfok, vagy a fogyasztás a keretet, máris leveszi az alap órajelre a magot/magokat.
Teljesítményre ez pozitívan hat, de a hőtermelésre negatívan. Ezért fog a hűtő jobban menni. Esetleg venti szabályzó programmal át lehet állítani, h a hűtés előbb elinduljon magasabb fokozaton, akkor nem engedi átmelegedni ennyire alapból a processzor környezetét.
Viszont nem biztos, h a hőfok szabályzó programok hozzáférnek a venti-vezérléshez (ezért nem is szoktam megemlíteni).[ Szerkesztve ]
-
Shoo
senior tag
válasz Thunderzolee #11597 üzenetére
Sikerült a csere, már az i5 ketyeg benne, a játék jobban fut, de mintha egy kicsit jobban is melegedne...
Galaxy S9; Galaxy Watch; Galaxy Note 8; Dex Station; Asus Zenpad 8.0
-
motifator
senior tag
-
veterán
válasz motifator #11601 üzenetére
Technikai leírása alapján kezelni fogja, és ez alapján is úgy tűnik, h cserélhető:
https://www.youtube.com/watch?v=qHtvGuNf4rI35W-os TDP-ig valószínűleg a többi Core i processzort is viszi a Sandy Bridge szériából:
https://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge#Mobile_platformJavíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
motifator
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Asus K43SJ típusú laptop következő specifikációval:
Intel i3 2330M,
8 GB ram,
840 EVO 250GB SSD,
Gerofce GT520M.Találtam egy eladó i5 processzort. Kérdésem pedig, hogy érdemes lenne a jelenlegi procit egy i5 2410M-re cserélni, már ha van rá lehetőség? időnként van, hogy videót, zenét konvertálok, de alapvetően filmnézős, böngészős, home office gép.
Funky + Jazz
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo L490 L590 L14 L15 gyári akkumulátor ÚJ BONTATLAN!
- Lenovo ThinkPad L14 Gen1 L14 Gen2 GYÁRI angol billentyűzet. ÚJ BONTATLAN!
- Green Cell Asus R510C R510L R556L X550C X550L töltő ÚJ
- Használt Lenovo ThinkPad P50 P70 P51 P71 billentyűzet
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás