Hirdetés
- Nagy áramkimaradásokat okozhat az adatközpont-robbanás
- Váratlan fékprobléma miatt hívták vissza az Amazon robottaxikat
- A Foxconn hamarosan többet keres a szervereken, mint az iPhone-okon
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- Europol: jönnek az önálló AI-bűnhálózatok
-
IT café
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MasterDeeJay #17090 üzenetére
-
Teljesen jogos.
Onnan indult a dolog hogy a 771-775 moddolás szellemét vinnénk tovább 1151-1151v2-1440 felé. Itt is lehet xeonokat használni extrának meg mobil procikat is.Azaz ugyan úgy mint a 771-es xeonoknál biosmod és pinmod a megoldás. Szóval tényleg nem ide tartozik de mint szellemi utód kötődik a témához. Offba is rakom.
-
fer
őstag
válasz
MasterDeeJay #17088 üzenetére
Ez mind szép és jó, csak ez nem ide tartozik!
-
válasz
MasterDeeJay #17086 üzenetére
Azért egy telivér VRM-es Z170 nem volna jobb ? -
-
ricsi99
addikt
válasz
MasterDeeJay #17084 üzenetére
Szép
Várjuk a cikket -
Készül a cikk... (tdp-vel vannak bajok, limitálni kell, 4600mhz all core turbot kikapcsoltam még)
i9 10980HK
H110 lapban. -
Bengio
tag
válasz
ricsi99 #17082 üzenetére
Vágom.
A kolléga felajánlotta, hogy, idézem: "Ha kell írok egy logoutot róla bár már gondolom ismeri mindenki." --> Ide is írhattál volna, hogy minek, hisz minden fent van a neten.
Erre az ötletre reflektáltam pozitív megerősítésként azzal, hogy, idézem: "Coffeetime-os, hardveres pinmodos folyamatról egy magyar nyelvű leírás, képekkel nagyon baba lenne".
Tudok angolul, chatgpt-t, google-t, és youtube-ot is ismerem, végigtúrtam a netet a témában, de érdekelne egy honfitársunk saját, egyéni tapasztalata, pro-kontra, mit, miért, hogyan érdemes, mit, hogyan lehet elb.szni, BIOS moddolás során, frissítéskor, stb.
-
válasz
Bengio #17080 üzenetére
Most vettem egy msi H110-es lapot azzal menni fog.
Brand gépeken nem működik a mod. Dell 3050, 3040, Lenovo M720S. Pontosabban Brand gépeken van egy intel féle bios védelem magában a chipsetben ami megakadályozza a mókolt bios futtatását hiába van kikapcsolva az ME és bekapcsolva a szervíz mód.
A coffeetime-al az a gond hogy nem minden lap egyforma, igen sok a beállítás és végig kell próbálni sokféle opciót. Hardveres modnak utánanézek, nekem szerencsére nem kell moddolni a kínai procikat azok készen vannak használatra. -
Bengio
tag
válasz
MasterDeeJay #17061 üzenetére
Engem érdekelne egy ilyen, nagyon részletes leírás. Tervezek 200-as lapokba 9. gen-t tenni, illetve ez a QTJ1 dolog is még érdekesebb lehet
Coffeetime-os, hardveres pinmodos folyamatról egy magyar nyelvű leírás, képekkel nagyon baba lenne -
-
ricsi99
addikt
válasz
MasterDeeJay #17077 üzenetére
b0 stepping ami könyebben megy a többinél több átkötés kell pl itt kellett áthidaló a cpu-hoz
-
válasz
ricsi99 #17076 üzenetére
Mondjuk a 3040-es egyik zavaró limitációja az az only DDR3L támogatása azaz hülye módon nem megy benne a standard 1.5v-os ram. Persze ez nem akkora nagy érvágás de eléggé kényelmetlen. Sodimm adapterrel van hozzá DDR3L-esem többféle, illetve ha nagyon kell akkor valami nagyobb órajelű modult át tudok írni hogy 1.35v-on menjen. Mindenképpen több törődést igényel mint egy 3050-es. Viszont a H110-es chipset ahogy olvastam sokkal rugalmasabb mint a B250-es coffeetime szempontjából. Amúgy nekem bejönnek ezek a kis brand gépek, olcsóak és megbízhatóak. Ez a konkrét példány 12eft volt 4gb rammal i3 6100-assal. Ha ez sem jön be akkor veszek apróról egy 10eft alatti H110-es lapot üresen. Bár pont az lenne a lényeg hogy a legolcsóbban legyen 10gen i9-es konfig.
A 3040-esnél ami még megoldható lenne szinte biztosan az a kikapcsolt ME-vel Xeon proci kezelése (csak a chipsetnek megfelelő gen), az elvileg működne és nem igényel nagy beavatkozást.
Lehet kisebb lépésekben kellene gondolkodnom, azaz elsőnek kaby lake support, aztán coffee lake kicsi i3-assal, és azután a comet lake... -
ricsi99
addikt
válasz
MasterDeeJay #17075 üzenetére
-
-
ricsi99
addikt
válasz
MasterDeeJay #17073 üzenetére
Optiplex 3040
Z800as 2 procis
Nem az a gond hogy win 11 nem megy rajta
Hanem hogy mivel nem uefi-s nem tudtam belerakni az nvme support ot
Sima progijaim nem tudják a biosát szerkezteni -
válasz
ricsi99 #17072 üzenetére
Mivel 10 gen is skylake leszármazottja felépítésben így teljesen normális hogy támogatja. Olyan sokat nem fejlesztettek, ezért is előzött be a ryzen 5gennel.
Más már próbálta, azért vágok bele én is. [link]
Dell 3050-es biosát felismerte a coffeetime és moddolható volt. Csak hát kinyírtam a socketet.
Z400-asom van. Win11 24h2 legacy módban megy rajta. Szerintem menne nvme is moddolt biossal. -
ricsi99
addikt
válasz
MasterDeeJay #17071 üzenetére
10 gennél ddr3?
Igaz 8-9 nél is hazudták hogy nincs benne a DDR3 vezérlő... de köszöni szépen megy
Van viszont egy dell gépem amibe nem tudtam belevarázsolni a mod biost
Ha feltöltöm ide meg tudod varázsolni? Nálam a progi elhasalt rajta
Vagy ha kihívást akarsz van egy hp-z800 as gépem... még nem uefi-s de jó lenne abba is egy natív nvme support -
-
ricsi99
addikt
válasz
MasterDeeJay #17069 üzenetére
Miért nem egy mezei i3-8100 / vagy i3-9100 el csinálod meg a projektet?
Nekem már több is sikerült...
Igaz most szereztem egy i5-8400 et... ha lessz idöm belevarázsolomUI:brend cuccoknál nekem elhasal töbször a coffelake mod.. kiványcsi leszek neked mivel sikerül megvarázsolni a biost
-
válasz
MasterDeeJay #17067 üzenetére
Projekt update.
Szereztem egy Dell 3050-est. Ennél az egyik pin törött ki a procifoglalatból amikor nem raktam rá mindegyik alátétet és a lefeszítés során elmozdult a proci. Többé ez sem indult el.
Több is veszett Mohácsnál...
Keresek másik 1151-es lapot. -
xeon forever
addikt
Majd moddolok kicsit később. Ez ha elérhető áron lesz tuti beszerzek egyet.
https://www.intel.com/content/www/us/en/products/sku/240777/intel-xeon-6980p-processor-504m-cache-2-00-ghz/specifications.html -
válasz
MasterDeeJay #17066 üzenetére
Éééés az új flash író (CH314A 1.7) kinyírta a lenovo gépem lapját....pont azért rendeltem mert 3.3v-os és biztonságosabb mint az 5v-os olcsóbb író. Erre a lap megdöglött nem reagál bekapcsolása, tippre a 3.3v rész szállt el. Kényszer power good singalra sem reagál.
Benne volt a pakliban hogy valami nem sikerül. Most vadászok másik 1151-es lapot, de ha tudok akkor minél butábbat mert az lenne a lényeg hogy a 10eft-os 100-as chipsetes vigye a 10.gen procit.Szóval a modern 775@771 az az 1151@1440
Proci már megvan, i9 10980HK ES "box" 36eft volt szállítással áfával.
Az alátét és csavarhúzó is "gyári" tartozék mivel a proci magasabb (az adapter miatt) ezért a lefogatót is meg kell hozzá kissé emeltetni gondolom.
-
válasz
Bivaly #17065 üzenetére
Folyamatban....
Lenovo M710S kisgép, ingyen kaptam, értéke nincs. 15eft-ért sem vették meg szóval remek alap, ez B150 chipset azaz minden belemegy. Apró tele van ilyesmi gépekkel, de ahogy tudom akár milyen 100-as chipsetes jó. Ezek ma már olcsóak. Értelem szerűen csupasz VRM-es verziókkal nem érdemes nagyon tuningolni.
Proci
Processzor úton a legnagyobb ami csak kapható 1151-hez azaz QTJ1 mobil proci adapterben. Ez egy i9 10980HK, unlocked 8 magos comet lake. Bár megkérték az árát, 36eft volt áfával szállítással. 20eft körül van a kistesó QTJ2 ami csak egy i7 10750H de az csak 4.3GHz all core turbót tud és csak 6 magos.
Szóval a QTJ1 az ami a totál full, viszont tuning nem lesz tekintve 180w-os a tápja a kicsi lenovónak és éppenséggel nem ilyen procira van méretezve sem a VRM sem a hűtés.Bios írás:
A lapnál próbáltam CH341a valamint CH341B (Pro) verzió nem képes olvasni a bios chippet így rendeltem egy CH314A 1.7-est amely már rendes valós 1.7-2.5-3.3v-ot tud és nagy eséllyel működni fog. A korábbi két olvasó ugyan 3.3v-ot ad a flashnek de íráskor 5v-on dolgozik amin nem működik a flash chip. Az 1.7-es verzió már fel van készítve több fesz kezelésére.Szoftverek:
Maga a kínai eladó felkínálta hogy moddolja a biost, de még nem tudtam kiolvasni az eredetit a gépből. Mindenképpen a kiolvasott kell mivel a teljes részt moddolják, nem elég csak a gyártó oldalán tölthető bios file.
Ugyanakkor én saját magam is el akarom végezni a moddolást már csak érdekességből is. coffeetime 0.99 verzióval lehet majd feltöltöm valahova.Alapesetben szükséges lehet a proci pinmod is hozzá, én inkább megveszem a kész moddolt kínai procikat.
https://linustechtips.com/topic/1118475-guide-running-coffeelakerefresh-cpus-on-skykabylake-motherboards/
Főleg úgy hogy a hardveraprós árak nem tudnak versenyezni a kínai adapteres árakkal.Aki meg fél az ES prociktól annak van 9gen Xeon E-2286M QS verziós de az is 35eft körülire jön ki.
-
Bivaly
tag
válasz
Ez a logout nekem jól jönne...
-
tlac
nagyúr
válasz
Lga1151-nél is lehet xeonozni, meg ott is belemegy 6-7-8-9-10* gen is coffeetime bios moddal (meg hw mod is szükséges de nem minden esetben) még egy b150 chipsetes lapba is az összes proci.
micsoda?
egy lga1151-es lapba belemegy egy lga1150-es 10. gen-es proci? -
Igazából ennek a 775/771 xeon mókának is megvan az utódja.
Lga1151-nél is lehet xeonozni, meg ott is belemegy 6-7-8-9-10* gen is coffeetime bios moddal (meg hw mod is szükséges de nem minden esetben) még egy b150 chipsetes lapba is az összes proci.
*10 gen csak mobil adapteres verzió esetén.
Ha kell írok egy logoutot róla bár már gondolom ismeri mindenki.
-
xeon forever
addikt
Enyém is pihen. Az elmúlt 10 évben átálltam a Dell/HP/Fuji brand vonalra, és nincs standard ATX tápom, erre nemrég döbbentem rá mikor kihúztam a régi konfigot.
Szereznem kell valami minőségi 600+Wattosat ami elég jó minőség és nem dobja el magát a Xeon tuning alatt.
Nálam 500FSB ment neki simán. Ramok 1:1 arányban. -
Mike8212
tag
válasz
envagyok #17056 üzenetére
Most akarok össze rakni egy p43 chipsetet. Csak úgy.
Valahogy nem tudtam elengedni. De lehet inkább 1366 lesz. Lányom gépébe az ketyeg most is. HP Z800. Imádom. Nekem azóta is az van ami az adatlapon van. Fiam nyomja vele. Majd egy R7 3700 CPU - apgréd lesz. Most már elég olcsó.
-
ricsi99
addikt
válasz
mtjunior81 #17043 üzenetére
-
brabbitz
aktív tag
Ne haragudjatok, rosszul írtam, P5Q3 a lap, p45 csak ddr3-al. Az utasítás könyv szerint feltudom tápolni 16GB-ig, de csak 4x4-be, azonkívűl semmi. Nagyon random hogy éppen mit vesz be, mert öregebb ramjaimat se feltétlen veszi be, (2x2 kék kingston) de egy random ujabb 4GB-os CSX et igen. Mindkettő Dual Rankos. A CSX-el sikerült kideríteni hogy mükszik-e a lap. Hála ég igen.
-
válasz
brabbitz #17048 üzenetére
Nem csak többnyire, hanem minden esetben.
Az jó deal, szerintem.
Mezei low profilos Kingston 800-as nekem jól fut minden DDR2-es lapban, az 1GB és a 2 GB-os modulok is.
Ezekkel a modulokkal ment az OC is, a ramok minden esetben bírták a 933 MHZ-et, fesz emelés nélkül, feljebb nem néztem.Egy apróság:
A RAM-hoz nézd meg BIOS-ban, hogy helyesen hozzáadta a szükséges feszt, 1,8 Voltos modulokkal nem volt gondom, viszont a régebbi 800-as modulok, amik 2-2,1-2,2 Volt-ot kérnek a stabil működéshez, azok meg tudnak szívatni, ugyanez áll az 1066/1200-as modulokra is, azok szinte mindig 2,1-2,x Volt-ot igényelnek, és a lap BIOS-a vagy be tudja állítani vagy nem. -
brabbitz
aktív tag
ne veszekedjetek skacok, inkább adjatok tanácsot nekem!
A Core 2 Q9550-ben szerintetek mennyivel fejletebben tudja kezelni a memoriakat? Ugye 775-nel többnyire az alaplap kezeli a dolgokat, de ez teljesen kiment a fejemből, mikor sikerült 4kért lecsapnom egy ilyenre.
a lap egy Asus P5Q Pro
Sajnso nagyon válogatós ramokból.... -
válasz
mtjunior81 #17043 üzenetére
Legjobban egy AMI BIOS-os P35/P45-ös lappal járnál, abba mehet minden amit bír, P45-ből pl. Asus P5Q - ez élből meghajtja az 1600MHZ FSB-s quadokat is.
És az AMI BIOS-t könyebb moddolni mint az Award-ot (Giga jellemzően Award BIOS-os), P5Q és társaihoz lehet kész mod BIOS-t is találni, népszerű és elég elterjed lapcsalád volt. -
-
tlac
nagyúr
válasz
mtjunior81 #17035 üzenetére
az E8200-ad sem látom a támogatottak listájában
[link]
szóval lehet egyébként menne a nem xeon quad, de egyébként továbbra sem igazán javaslom az egészetde ha nekünk kell itt ajánlgatni dolgokat, abból én azt sejtem, hogy nincs meg a kellő tudásod, hogy belevágj ebbe
-
ricsi99
addikt
válasz
q6600 max + mikrokoddal ...de a lap nincs rá felkészítve...valószínű a vrm se fogja bírni
keres másik lapot ... ha szépen megkérsz a lomok közt van valahol még matx 775-ös lapom
de 965-ös chippkészlet alatt felejtös -
mikk2000
őstag
válasz
A mikrokód fenn van szerintem a cikkben, itt a lényeg hogy a biosát kezeli-e valami hogy bele tudná tenni az új kódot, illletve van-e benne elég hely az új kódnak. Meg utána hány üveg sört veszel, ha a módosítással sikerül úgy elkúrnod, hogy többé nem indul a gép
-
-
mikk2000
őstag
válasz
mtjunior81 #17033 üzenetére
Nyilván a lap által támogatott akkori 4 magost, ha olcsón hozzá lehet jutni.
Ha a bios kavarással használhatatlanná teszed a gépet akkor dobhatod ki, ezért ajánlatosabb ha olcsón "mezei" azaz nem xeon 4 magoshoz hozzájutsz.
-
-
ricsi99
addikt
válasz
mtjunior81 #17030 üzenetére
Az összefoglaló-ban szerintem találsz hozzá biost... ha nem akkor neked kell megcsinálni
Lefrissited és az a rész kész
Ph-n lösz egy nutolt /matricás példányt... belerakod/ örülsz.
Viszont mivel fapad pont a xeon túlhajtását bukod el... sokkal egyszerübb akkor már egy mezei 4 magost teszel ebbe a lapba -
-
tlac
nagyúr
válasz
mtjunior81 #17028 üzenetére
nagyon fapados az lap, a chipset sem ideális hozzá
helyedben csak akkor foglalkoznék vele ha nagyon unatkozol -
Először is köszönet
a cikkért!
Nekem felkeltette az érdeklődésem, egy régi barebones pc-nél, névszerint Asus T3-P5945GCX...amiben jelenleg egy Core2Duo E8200 ketyeg...
Itt hogy lehetne a bios moddot megcsinálni, hogy 775 Xeon-t is megegyen?
Hálásan köszönöm a hozzáértő választ. -
brabbitz
aktív tag
WPA2 még XP alatt is húzós, kell hozzá Service Pack 3 talán, szóval valóban meglehet hogy csak az a probléma
TP-LINK Archerem se akart emiatt menni Vista alatt, nem kínlódtam vele. -
Francia91
veterán
válasz
jokeph #17023 üzenetére
Ez jóideje a gépben van, igazából jól működött eddig.
És nem vagyok benne biztos, hogy a driver a ludas, Win7 alatt faszán működött, Vista alatt is feltelepült, Eszközkezelőben felismerte, de nem tudott csatlakozni a hálózatra. Ha lesz 100%-osan Vista támogatott kártyám (a tervezett GTX 680-as), akkor majd nekiesek újra a Vista témának -
Francia91
veterán
válasz
Pikari #17020 üzenetére
Ezekkel sem sikerült sajnos, kézileg beadva sem Eszközkezelőből.... Mindegy, mivel a PCIe-s WIFI adaptert sem tudom éleetre kelteni Vista alatt, ment vissza a 7-es, nem dőlök kardomba, csak jó lett volna egy Vista gépet kreálni belőle. Ha meglesz a GTX 680-as, nekiesek újra a Vista témának, feladni nem fogom
-
válasz
MasterDeeJay #17015 üzenetére
W7-nél mondjuk tényleg mindegy, kivéve ha gyorsba akarja az ember leválasztani (háttértárolóként funkcionálva).
Valamiért XP ragadt a fejembe.
Igen-igen, az SSD elérési ideje az ami megdobja a szekeret (kb. 1/100-a egy gyorsabb HDD-nek) -
Pikari
addikt
válasz
Pikari #17019 üzenetére
amd-catalyst-omega-14.12-with-dotnet45-win8.1-64bit.exe
amd-catalyst-omega-14.12-with-dotnet45-win8.1-32bit.exe
ez állítólag megy vista alatt, ha kézzel felkényszeríted.
Van benne:
AMD6779.1 = "ASUS R5 230 Series"
AMD6779.2 = "ASUS R5 230 Series"
AMD6779.3 = "ASUS R5 230 Series" -
Pikari
addikt
válasz
Francia91 #17016 üzenetére
win7 driver
Ja látom, már próbáltad. -
Francia91
veterán
válasz
MasterDeeJay #17017 üzenetére
Ez csak pótlékkártya, gépet tesztelni, csak van
Délután megkísérelem, köszönöm az ötletet. Az R5230 W7 driverét kézzel telepítve sem vette be a Vista -
-
Francia91
veterán
válasz
MasterDeeJay #17015 üzenetére
Jó az AHCI mód Vista/Win7 alá SSD-hez, vagy rosszul emlékszem rá?
Vistát szándékozok feltenni majd rá, ha megérkezik hozzá a normálisabb táp és a GTX 680-as. A jelenlegi Radeon R5 230-ashoz sehol sem találok Vista drivert, elkínlódtam már korábban vele pár hetet -
válasz
jokeph #17013 üzenetére
Elméletben SSD-nek mindegy ha normális az ide vezérlő akkor ugyan úgy átmegy a trim parancs. Vista, Win7 esetén is működnie kellene. Kivéve ha raid módba van vagy valami 3rd party vezérlőn lóg az ssd.
Érdemes azért megnézni futtatás cmd rendszergazdaként:
fsutil behavior query DisableDeleteNotify
0-át kell visszaadnia, ha nem akkor kézzel megpróbálni bekapcsolni
fsutil behavior set DisableDeleteNotify 0
AHCI HDD-nél NCQ, Hotswap miatt volt érdekes. SSD-nél ahogy tudom javíthat az olvasás/íráson de az amúgy sem számít semmit retró gépnél, elérési idő meg így is rohadt jó egy HDD-hez képest.
-
envagyok
veterán
A Q9650 E0 tudja ugyanazt.
Így retrózásra én már raknák el "igazi" core2quad procikat, annak a mókolt nútolt matricázott xeon korszaknak nincs már értelme.
Sőt, most "rosszabb" QX9650, QX9770, QX6700 procik vannak a core2 pc-imben. (BE, C0,C1)
De csak a ritkaságuk miatt.
Mivel ezek a procik voltak az utolsók, ahol az fsb emelése még érdemben mehetett, és eleve az fsb nagysága a legszűkebb keresztmetszet ebben a rendszerben, ezért feleslegesek a qx procik. -
fer
őstag
válasz
envagyok #17007 üzenetére
E5450 E0, nekem is ilyen van a régi konfigban, alapból 1.18750V-on megy sikerült levinni egészen 1.06875-ig stabilan, a fogyasztásmérő szerint így a TDP-je 48W lett. Adatlap szerint 80W-os alap vagy auto beállításon. Valóban jó proci, én elégedett vagyok vele, ezért is maradt meg, sajnáltam volna eladni, egy GA-EP45-UD3 lapban van. A tuningja is jó volt, de nekem elég volt az alap teljesítménye, ezért inkább rámentem a melegedés, és a fogyasztás csökkentésre, így a hőfokok is meglepően alacsonyak lettek. Egyszóval ez egy best buy proci.
-
Francia91
veterán
válasz
envagyok #17001 üzenetére
Igazából a nagy réz hűtőm simán bírt vele maximum 56 fokos hővel 3,4 GHz-en, a kazánsága miatt nem aggódok. Nem energiatakarékos gépet akarok építeni belőle, hanem retrójátékra egy GTX 670 társaságában
Az X5472 meg az X5460 meg adott, kéznél vannak
Új hozzászólás Aktív témák
lo Ha többet szeretnénk kihozni régi LGA775-ös alaplapunkból és nem akarunk sokat költeni, tegyünk bele LGA771-es, négymagos Xeon CPU-t!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gumi és felni topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen TV-t vegyek?
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Apple Watch Ultra 2 Wifi + Cellular
- HP Chromebook x360 14a :Intel Celeron N4020/4GB/64GB eMMC/14"FHD LED/Chrome OS
- Eladó kicsi de erős Ryzen 9 3900X , RTX 2070 Super, 32GB RAM , fullos konfig
- X1 Carbon 10th, 4K UHD+ IPS, i7-1265U, 16GB, 512GB NVMe, Magyar vil bill, ujjolv, IR kam, gar
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung S21FE 128GB / Újszerű állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung A04S 32GB / Újszerű állapotban / 12 hónap állapotban
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 8GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest