Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
válasz germinator66 #11499 üzenetére
Igen, fogadja, de csak 1333MHz -en működik a memória.
Üdv, Dell XPS
-
germinator66
aktív tag
válasz germinator66 #11496 üzenetére
Annyi még, hogy ezt megeszi, vagy mindenképp 1333-as kell? Eredetileg ezt néztem, de hosszú távon 1600-os talán jobban megéri (ráadásul olcsóbb is...).
[ Szerkesztve ]
-
Dell XPS
veterán
válasz germinator66 #11496 üzenetére
Úgy látom, hogy BGA -ás processzor van az alaplapon (V131 sorozat).
Üdv, Dell XPS
-
germinator66
aktív tag
Sziasztok!
Dell Vostro V131-be mi a legnagyobb proci, ami belemegy? Én úgy értelmezem, hogy (Sandy) i5 széria a legnagyobb, azon belül meg gondolom az i5-2520M/2540M-mel érdemes próbálkozni.
-
mirci18
addikt
Igazad volt.
Annó a Windows fórumon májusban ezt írták:
A SiS chipset a problema a gépben amit egyszeruen nem szeret a 8.1. Van itthon egy szinten F5SL (P8400, 3GB, SSD) es a Win7 es Win8 megy de a 8.1 se tiszta, se update telepítéssel nem megy fel, probaltam 32-64 bitet egyaránt. Megoldas nincs ra, egyszeruen Asus spórolt az alaplappal....
Sajnos így felejtős a dolog de köszönöm mindenkinek a segítséget.
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
Tim82
félisten
Egyébként az is lehet, hogy a BIOS-ban van letiltva (és ott is engedélyezhető) az Execute Disable Bit funkció. Valószínűleg "XD Bit" vagy "NX Bit" névvel lesz meg a megfelelő menüpont a BIOS-ban.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz mirci18 #11492 üzenetére
Én elhiszem, de ha belegondolsz, a procigyártóénál jobb infóval talán senki más sem rendelkezik. Szerintük meg kompatibilis.
Ha megvan a pontos hibakód, bedobod ide?
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
mirci18
addikt
-
Tim82
félisten
válasz mirci18 #11490 üzenetére
Hát pedig ez alapján kompatibilis - megvan az "Executable Disable Bit -> Yes" a procid tulajdonságainál...
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz mirci18 #11488 üzenetére
A merom magosakból melyik az amelyik már windows 8 kompatibilis.
Tudtommal mindegyik.
-
mirci18
addikt
válasz Thunderzolee #11487 üzenetére
Köszi a választ.
Igen ilyen chipsetem van t2390-es procim van ami merom magos.
Én alapból a t8300-as procit néztem ki.
A merom magosakból melyik az amelyik már windows 8 kompatibilis.[ Szerkesztve ]
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
veterán
válasz mirci18 #11485 üzenetére
Asus F5SL laptop.
Ez SiS chipsetes? (671DX)
Akkor a Socket M-es processzorokat viszi csak.
Ezek azok:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_M
Pontosabban a Yonah magos példányokat, a listában T1ezer, és T2ezerrel vannak számozva. (Dual core, és Core Duo néven egyaránt van belőle)Na most tovább kerestem még...
Ezeket szerelték még Merom magos Socket P-s processzorokkal is. (pl. T5450, T5750)Milyen processzor van benne neked?
[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
germinator66
aktív tag
Sziasztok!
HP 8560p/8570p és 4530s kijelzői mennyire kompatibilisek? Van olyan FHD panelem, ami jó 4530s-be, viszont nem tudom, hogy vajon belemenne-e 8560p/8570p-be? Illetve akkor nyilván onnan meg 4530s-be kellene rakni.
[ Szerkesztve ]
-
mirci18
addikt
Szevasztok.
Van egy régebbi asus f5slap141-es laptopom.
Ami még ma is működik ezért úgy tervezem hogy fel akarom gyorsítani.
3 gb ramom van így procit akarok cserélni és egy ssd-t berakni rendszervinyónak.
Találtam egy listát ezt..Amiben szerepelnek a géppel kompatibilis procik.
Abban szeretném a segítségeteket kérni hogy melyik kompatibilis a win 8-al vagy 10-el.
A mostani procim sajnos nem kompatibilis.A válaszotokat előre is köszönöm.
-
Headless
őstag
Sziasztok!
Most write-only módban írtam, elnézést. Van egy törött kijelzős amilo pi2512, és egy amilo pro v3505, ami meg nem működik. Aki már találkozott ilyen laptopokkal az tudja-e hogy a kijelző felcserélhető lenne-e?
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
-
luckyman
aktív tag
OK, de akkor mit tehetek? Ahogy olvasgattam ennek a BC4313-nak 65-72 a max, ezt el is éri, ha közel van a router, de több kellene. Eddig azt gondoltam, hogy a DIR-600-as miatt van ez és az elméleti 150-nek ez a gyakorlati maximuma, de a telómon ma fedeztem fel, hogy az 135-öt mutat. Tehát a rotert hiába cserélném ki egy 300-ra, nem változna a helyzet. Láttam, hogy lehet valahogy mókólni a biost, de nem akarom hazavágni a gépet. Ezért olyat tennék bele, mait támogat és persze gyorsabb.
Egyébként minden gyártónál van ez a whitelist ?
Köszi.T_chris: köszi, egyelőre elhalasztom ezt a projektet, a fenti jobban érdekel. A vége az lesz, hogy veszek magamnak egy normálisat, ezt meg megkapják a gyerekek.
-
törölt tag
-
veterán
válasz luckyman #11475 üzenetére
A lenovo az egyes perifériákat ID-vel látja el azaz egy kódot tartlamaz a biosz és ha az a kód nincs benne a beépített wifiben akkor nem fog benne müködni.Az optikai meghajtó helyére egy olyan keret kell neked ami tökéletesen olyan mint egy optikai meghajtó de a közepére berakható egy ssd meghajtó, vagy akár egy hdd is.
Multibay a keret neve.duree54
-
luckyman
aktív tag
Sziasztok.
Lenovo G580-ba milyen wifi kártya ajánlott, ha cserélni szeretném? Ha jól tudom, ez egybe van a bluetoothal.
Intel 7260-at nézegetem, de se bontva ( ez lenne a preferált ) se újonnan ( ez az ára miatt kevésbé preferált ) nem nagyon találni.
100-as netem van Dir-600 routerrel, a laptop 72-vel kapcsolódik a telefon 135-el. Ebből gondolom, hogy a Broadcom 4313 a gyenge láncszem. Bár a routerem is bohóckodik néha.Szóval mi az ajánlott, egyáltalán cserélhető e, nem fogja e tiltani a bios? Mintha hallottam volna ilyenről.
Köszi.
Ja, még a annyit, hogy olvastam egy ilyen eladó G580-ast, az optikai meghajtó helyén egy ssd volt. Azt hogy lehet megcsinálni, nem látszódik? Van valami beépítő keret hozzá? Mi lenne az előnye egy ilyen hibridnek és mekkora kéne bele?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz #33253120 #11470 üzenetére
A kinézett 7200RPM-es merevlemezt csekkold le típusszám alapján, hány tányéros.
Lehetőleg egy tányérost keress, azok értelem szerűen kevesebb energiát fogyasztanak, ill. kevésbé melegednek, és halkabbak is.Googleba beírod a pontos típusszámot, mellé meg, h HD Sentinel, és többnyire azonnal kidobja a HD Sentineles adatlapot, azon meg szerepel, h hány tányéros a merevlemez.
-
akoska23
aktív tag
válasz king.mp #11471 üzenetére
Akkor már csak az a kérdés tehetek bele nagyobb felbontásu kijelzőt az 1440x900 helyett?
És még 1 kérdés:
Amit linkeltél annak a száma: N170C2-L02 )találtam is ilyet a Hardveraprón
Nekem az AIDA ilyen számot ad: Modell LTN170X2-L02Nem sok a különbség de mégis van eltérés a számokban. Vagy az nem érdekes?
[ Szerkesztve ]
A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
king.mp
aktív tag
válasz akoska23 #11468 üzenetére
Aida pontosan megmondja, hogy milyen kijelző van benne. (Megjelenítés/Kijelző)
De ilyen kellmamusz11: HM70 chipset lapul a notiban. Nem fogja az i3 3110m-et támogatni.
CPU supportT_chris:
Nyugodtan tehetsz bele 7200-et pörgő vinyót. az a minimális plusz fogyasztás nem fog a földhöz vágni.
Viszont tény, hogy kicsit melegebb lesz, mint az 5400-at pörgő. -
törölt tag
Üdv. Hiperláma vagyok ehhez, ezért kérdezek.
Adott egy I3-as ASUS X54H laptop.
SSD a Primary keretben, Secondary HDD Caddy-ben.
Ha az 5400-as Secondary HDD-t lecsérelem 7200-ra az gondolom, hogy fogyasztásnövekedést okoz, (aka. rövidebb akkuidő) de hűtés szempontjából kell aggódnom?
Vagy maradjak az 5400-as vonalon? -
mamusz11
tag
Hali,
Van egy asus x55a sx098d laptopom.Megérné-e lecserélni a b980as cput (35w) i3 3110m re(35w).Támogatná e az alaplap?Megérné e 6k ért?Learning never exhausts the mind!
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok! Hogy lehetne megtudni pontosan milyen kijelző van a laptopomba (gyári szám,csatlakozás tipusa) szétszedés nélkül? Már kicsit felhősödik és néznék bele másikat de nem akarom szétbontani ahhoz hogy biztosra menjek. Egy Samsung R710 ről van szó!
Üdv Ákos
A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
germinator66
aktív tag
válasz Thunderzolee #11465 üzenetére
Nem létkérdés, de szívesen raknék bele i7-et. Nekem is hasonló aggályaim vannak (többlet melegedés), ezért vacillálok, hogy inkáb 2 magos i7 kerül bele. Így van többlet teljesítmény is, meg a TDP is marad 35W.
[ Szerkesztve ]
-
Mr. Erikszon
senior tag
válasz Thunderzolee #11463 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
veterán
válasz germinator66 #11456 üzenetére
A gépet szerelték i7-es processzorral is.
Egy féle hűtőt találtam hozzá, gyanítom ugyanazzal szerelték mindet.
Külföldi fórumban olvastam, h i3-assal szerelt ugyanilyen gépben is ment az i7-es.
De azt azért tudni kell, ha komoly, nagyteljesítményű processzorokhoz többfázisú tápellátó áramkörök is tartozni szoktak, ezért van, h a kisebb gépeket, és az i7-essel szerelteket kétféle alaplappal gyártották. Itt viszont nem találtam többféle alaplapot.Tegyük fel, h menni fog benne, de a hűtés biztos, h többet fog dolgozni.
Feltétlenül szükség van az i7-esre abban a gépben?
-
veterán
válasz Játékos #11459 üzenetére
Ezt kérdezd meg a HP-s laptop-topicban is, ott biztosan van aki fejből tudni fogja.
Amúgy miért olyan fontos, h hány voltos a töltő?
A töltőn van többnyire egy márkajelzés/típusszám is, abból már lehet tudni, h mihez gyártották a töltőt.
Persze ha ilyen utángyártott univerzális, ami elvileg több feszültségre is beállítható, az más, de az meg nem eredeti HP.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
válasz Mr. Erikszon #11460 üzenetére
A processzor a ramokat 1066-on hajtja a vonatkozó adatlap szerint.
Szóval nagyobbakat hiába raksz bele, nem lesz a gép gyorsabb.
De 1333-asnál kisebbeket meg már nem nagyon lehet beszerezni.
Amúgy ha az apróról veszel bele, akkor ha van rá lehetőséged, próbáld bele mielőtt kifizeted, h biztosan kezelje a két eltérő modult.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
king.mp
aktív tag
válasz Mr. Erikszon #11460 üzenetére
Inkább 1333Mhz. vagy pont olyat vegyél, amilyen most van is benne van.
Jelenleg 1066Mhz-es memória van benne.
[ Szerkesztve ]
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy létezik HP notihoz olyan töltő, ami 21, vagy 21,5 Voltos? Ezen vitázunk egy cimborámmal, de én nem találtam ilyet, pedig túrtam a gúglit.
Ha valaki meg tudna erősíteni, megköszönném hálásan.Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
germinator66
aktív tag
Sziasztok!
HP 4530s esetén van különbség a hűtőrendszerben (elősorban hűtőbordára gondolok) a 4 magos i7-es (45W TDP) processzorok esetén? Érdemes ilyesmivel próbálkozni, jelentős lehet a többletmelegedés? Számít az, hogy van-e dedikált VGA mellette? i5-2430M lenne a csere áldozat.
-
king.mp
aktív tag
válasz Mr. Erikszon #11454 üzenetére
Maximum 8gb memóriát tud kezelni. (max 4gb\dimm)
Tehát bővíteni lehet, az extra memória mindig jól jön. -
Mr. Erikszon
senior tag
Szervusztok, van egy Sony Vaio VPCF12M1E típusú laptopom 4GB rammal és szeretnék bele venni még 4GB-ot , (vagy legalább 2-őt ).
Lehetséges és érdemes bővíteni a ramokat szerintetek? -
veterán
válasz szbazsi123 #11452 üzenetére
Ritkán de elöfordul az egyes variáció.A másodikra kevés az esély.A harmadik pedig ahogy leírtad esélytelen.
duree54
-
szbazsi123
csendes tag
Sziasztok!
Van egy MSI CR-650 laptopom. A gyári Wifi/BT mini pci-e kártya max 150 mbit-en működik. A szolgáltatónk nemrégiben emelt (most éppen 40 mbit-es a net), a router 300 mbit-es, ami bőven nagyobb sávszélességet biztosít, mint amit a laptop enged. Vettem egy AzureWave AW-706h típusú mini pci-e kártyát (ebay a barátunk), ami elvileg megbírja a 300 mbit-et. Kicseréltem a gépben a kártyát, az antennákat megfelelően kötöttem be (gyári állapot: fekete madzag a bal csatlakozóra, szürke a jobb oldalira). A Windows 10 meg is találta a kártyát, és illesztőprogramot is telepített hozzá. A kártya elvileg megfelelően működik - mégsem tudom használatra bírni. A gépemen a Fn+F8 gomb kombóval lehet(ne) a wifi-t bekapcsolni, de nem reagál. A gépházban sem működik a radio switch ("ki" állásban van, ha rákattintok, egy töredék másodperce "be" állásba kerül, aztán visszaugrik). Az eszközkezelőben megnéztem, a speciális fülön van egy radio on/off menüpont, aminek az alapértéke Enabled. Elméletileg tehát semmi akadálya nem lenne a működésnek, mégsem tudom bekapcsolni. Ha visszarakom a régi kártyát, azonnal működik mind a billentyűs, mind a gépházas ki-bekapcsolás.
Amire tudok gondolni:
1. maga a laptop (alaplap) nem kompatibilis az eszközzel
2. ócska kamu cuccot vettem, ami csak kívülről néz ki annak, aminek tűnni akar
3. én vagyok a béna, és a világon semmi gond nincsTud valaki tippet adni, hogy mi lehet a megoldás?
-
Drakemusic
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a laptopomban a RAM-ot,de szeretnék biztosra menni, ezért kérem a segítségeteket
Nos tehát a gépem egy Dell Inspiron N5010 egy Dell Inc. 0G62V9 alaplappal.
Jelenleg dupla csatornán van benne 2db 2Gb 1Rx8 PC3 - 10600S ram
Milyet lenne érdemes bele raknom, illetve mennyit tudna kezelni a gépem, erre információt nem találtam.Köszönöm előre is válaszotokat!
-
epigramma
tag
válasz Thunderzolee #11446 üzenetére
Na igen, azert is eloszor ide irtam mert gyanus volt elegge. Am itt hirdet, es joneladonak tunik, regi reggel plusz pozitiv ertekelesekkel.
Amugy nezegettem a lenovokat is. A lenyeg az lenne, hogy akksi jo legyen, birjon 1-2 orakar, filmezni, netezni es egyszerubb 2d-s jatekokkal tudjak jatszani normalisan ilyen battleblock theater, the binding of isaac es tarsai.
Ha esetleg van tipped melyik lenne jo, szivesen fogadom a tanacsod, akar itt akar privatban.epigramma: "Irodalmi műfaj. Rövid, tömör, csattanós költemény."
-
veterán
válasz epigramma #11444 üzenetére
Legyen eszed, ilyet ne csináljál...
Ez meg milyen süket duma már, h "eldobtam" a régi processzort?
Ezt kivel akarja elhitetni?
Meg miért romlott volna el?
Processzorok nem szoktak elromlani.
Mennyire életszerű már, h kiveszem a processzort, belerakok egy másikat, összerakom a gépet, látom, h nem működik. DE nem rakom vissza a régi processzort, mert már kidobtam a kukába. NEM. Még ha ki is dobtam, megkeresem, és visszarakom a régit, mivel látom, h az újjal nem lehet használni. Ezt így szokták az emberek csinálni. Ez életszerű. Amit ő állít, az nem az.
Ja, értem, közben már le is vitte pont a tesója a szemetest, és már nem tudta kiszedni a konténerből a régi procit. Ahha...Hallod, majd a legközelebbi Sysadmindayen ezt előadhatja az illető a stand up comedyn, jó?
Ráadásul a manual szerint ezeket a gépeket többféle processzorral is szerelte a Samsung, szóval lehet ugyan, h az eltérő lokalizációs kódú gépekbe eltérő cpu mikrokódokat tartalmzó BIOS került, és csak az adott gyári processzorral megy, de én nem hiszem, ennek vinnie kéne a többi, azonos platformhoz tartozó processzort is.
A másik meg az, h most elkezdtem keresgetni: az A4-3455M, ill. az A8-4555M nem BGA tokozású véletlenül? Mert az azt jelenti, h rá van forrasztva az alaplapra, nem cserélhető a processzor.
Van olyan Bulldozer platformhoz tartozó mobil cpu, ami cserélhető, de ezek pont nem olyanok.
Akkor hogy cserélte ki a gyári processzort?
BGA forrasztó-állomással? Van neki otthon egy egymilliós cucca, vagy ~30ezerért megcsináltatta valakinél?
És utána meg úgy hirdeti a gépet, h aki megveszi, az majd szerezzen bele egy gyárilag is bele való processzort, és csak úgy cserélje át a processzort az eredetire? (azt is mondta, h ez kábé 30ezer?)
Nem arról van szó, h az eladónak lövése sincs róla, h az alaplapra forrasztott processzorokat nem lehet csak úgy mosolyogva átcserélni? Mert nem is cserélt ő semmiféle processzort ki? Talán valakitől szerezte a notit, és össze-vissza hadovál arról, h mi a baja?
Ha meg kiforrasztották a régit, de az újjal nem lett jó, akkor lehet elszúrtak valamit, és ezért nem megy most a gép? Vagy miután összerakták, és nem lett jó, közölék vele, a régi proci visszaforrasztása még egyszer annyi lenne, mint amibe az új beforrasztása került? Ezért aztán már hagyta a fenébe az egészet?E-bayen hol találtál A4-4355-öt?
Nekem csak ezeket dobta a kereső.
Viszont itt látni a találatokon, h kivétel nélkül olyan alaplapokat árulnak, amire rá van forrasztva az említett processzor...Itt hirdetik a Hardveraprón a gépet?
Vagy Jófogáson?Ha Hardveraprós, ki az illető? Nem csaló (pár napos regisztrációval) véletlenül?
Sok a nyitott kérdés, ez amúgy is egy elég gyenge gép, 30ezerért kapsz netezésre, officera, multimédiára tökéletesen megfelelő páréves business kategóriájú laptopot. (Lenovo T4százas gépek, Dell D940)
Ha nem játékra kell, inkább olyat vegyél.[ Szerkesztve ]
-
epigramma
tag
válasz Thunderzolee #11443 üzenetére
Azt mondja, hogy kihajintotta a kukaba. Valszeg tonkrement a regi... bontottat meg nem talaltam csak ebayon. Ha meg megveszem es megrendelem a procit is (kb 12k) es nem az a baja, akkor meg ablakon kib@szott penz..
epigramma: "Irodalmi műfaj. Rövid, tömör, csattanós költemény."
-
veterán
-
epigramma
tag
Hali!
Ma neztem egy hasznalt notit, CPU csere ota allitolag nem ad kepet. Venti felporog, majd leall, proci melegszik, de nem ad kepet az istennek sem, az elado szerint. Azt mondta, hogy nem konpatibilis vele a mostani CPU. A gep es samsung np535u3c lenne, amd a4 4355m procival gyarilag, a tulaj a4 4555mre cserelte. Esetleg tud valaki tippet adni?
Esetleg egy regebbi, mondjuk a4 3300mval kompatibilis lenne?epigramma: "Irodalmi műfaj. Rövid, tömör, csattanós költemény."
-
storm3
senior tag
Sziasztok.
Adott egy Dell inspiron n5110(i5, 8gb ram verzio) lapos es szeretnek bele uj HDD-t mert a mostani haldoklik. Sata kell bele elvileg, de nem tudom van e kulonbseg sata III es sima sata kozt pl. Ha tudnatok ajanlani ar/ertek aranyban 500gb vagy feletti merevlemezt, azt megkoszonnem.“There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.” pixel8
-
g_g_g
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Van egy HP Elitebook 8560p laptopom, van most benne 4 GB [link] memória.
Szeretném még plusz 4 GB-tal bővíteni, milyen memória ajánlott most?Processzor: Core™ i5-2520M
Köszönöm a segítséget.
-
king.mp
aktív tag
válasz lornname11 #11434 üzenetére
Maximum 1 db 4 gb-os memóriát tud fogadni. 1333Mhz-e mehet bele.
-
Sziasztok!
Egy ismerosom, szeretne memoriat fejleszteni egy ASUS X55U tipusu nootbookba.
Szeretne vasarolni, belle egy 8GB-osat. Nem tudom lehetseges e, mert jelenleg egy Samsung 2GB 1Rx8 PC3-12800-11-11-B2 tipus van benne. A hivatalos oldalom, meg ezt irja : DDR3 1333 MHz SDRAM, 1 x SO-DIMM socket for expansion up to 4 GB SDRAM. En nem igazan ertek a nootbook alkatreszekhez. Szoval, akkor milyen ramot is vasarolhat bele? Koszonom a valaszokat![ Szerkesztve ]
-
MurdR
veterán
válasz Horzsolt000 #11431 üzenetére
Szia. Bay Trail proci, nagyon rossz választás laptopban, mert az tabletekbe való.
Egyedül azzal tudsz gyorsítani a gépezeten, ha teszel bele egy SSD-t.MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
Horzsolt000
újonc
sziasztok vettem egy laptopot itt a linkje
https://ipon.hu/webshop/product/asus_x751ma_ty221d_feher/1241012
feketébe vettem.az a lényeg hogy lassu és hogy lehetne felgyorsítani?mer lassu a netezés a youtub meg lassan nyilnak meg a mappák
a gépet filmhez zenéhez meg netezéshez használom -
85Slaci265DC
tag
válasz Thunderzolee #11407 üzenetére
Köszöntem főnök
-
isx1
csendes tag
válasz Thunderzolee #11428 üzenetére
Köszi a segítséged!
Jó tudni, eddig a Nanyát nem ismertem, de működik. PCX lett, mert a Kingston 1 órával több időbe került volna és ha nem ment volna, akkor visszakapom a pénzem vagy ráfizetéssel mégis kingston... Ez így tetszett és működik, tehát jó.
Egyébiránt elégedett voltam a RAM "szerelhetőségével". -
veterán
Ne, hát erről van szó, így kell ezt csinálni.
A Nanya egyébként egy ilyen átlagos márka, főként chip beszállító, de még régebben, a DDR1-2 idején rengeteg gépben láttam ilyen ramokat saját-márkás néven is; jó ramok, teljesen rendben vannak.
Több nagy félvezető-gyártó egyesülésével hozták létre, majd más gyártók is részvényesei lettek a közös cégnek.Péhán is van oldala:
http://prohardver.hu/fooldal/marka/nanya_technology/index.html[ Szerkesztve ]
-
isx1
csendes tag
válasz Thunderzolee #11426 üzenetére
Köszönöm. Vettem és működik is.
-
isx1
csendes tag
Sziasztok! Egy ASUS x58L-ben jelenleg van 1gb nanya ram. Tennék mellé egy 2gb-osat.
(Az asus so-dimm 667 ddr2-t ír.)
Ilyen (nanya) ram-ot nem látok sehol. Mi tehető bele, hogy jó is legyen és 10k alatt is maradjon? Aqua, rufusz esik útba, de ez annyira nem szempont. Köszi! -
veterán
válasz karl85 #11423 üzenetére
Túlbonyolítod a kérdést.
Vegyél bele egy másik 2 gigás modult, és kész.
PC2-6400 = 800MHz-es modul.A chipset elvileg csak 667-et kezel, vagyis 667-en hajtja.
Tegyél fel egy CPU-Z-t, azzal ki lehet olvasni, h mekkora sebességen viszi a jelenlegi ramot, de igazából nincs jelentősége, melléraksz egy másik modult, és nagy valószínűséggel nem lesz gond, vinni fogja.
-
karl85
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis útmutatás kellene a HP6910p képemhez.
A benne található memória modul:
Hynix 2GB 2Rx8 PC2-6400S-666-12
HYMP125S64CP8-S6 AB-C típusjelzésű.
online nem találtam róla információt, mindig az AB végűt találtam meg.A kérdésem az hogy ha mellé vennék egy hasonló típusú modult, akkor az működne megfelelően vele?
kinézet modul:
Hynix 2GB 2Rx8 PC2-6400S-666-12
HYMP125s64CP8-S6 ABMi a különbség a két modul között (AB és AB-C végű)
Előre is köszönöm a segítséget.
az élet egy játék, nyerni nem enged.
-
Tim82
félisten
válasz #34322688 #11419 üzenetére
T9300, T9500 mehet bele, más T9*** nem. 800 MHz-es FSB-s procikat fogad ugyanis, a T9600 1066 MHz FSB-s.
-
törölt tag
válasz Thunderzolee #11411 üzenetére
Hali.
Hp6910p
Chipset:Intel PM965
és ebben a gépben szeretném cserélni a cpu-t, T9600-as ra. Most egy T7700-van benne. -
Rodzser Mór
senior tag
válasz Blueman3333 #11415 üzenetére
Bocs, hogy beleszólok, de privát üzenetben kérte az érdeklődést, írj neki privát üzenetet, szerintem hatékonyabb.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz Thunderzolee #11416 üzenetére
Szerintem ezek a márkák utángyártottak. Márcsak az ára alapján is gondolva. Valamint érdekes a garanciaidő 6-24 hónap között terjed. Az ebay-esekhez oda van írva, hogy "genuine", ezt így nem tudom, hogy valóban gyári eredeti vagy sem. De ez is túl olcsónak tűnik, hogy eredeti gyári legyen. Aztán lehet, hogy nyugaton ez a megszokott, csak nálunk kerül szinte minden 3-szor annyiba.
5-7000 Ft között vannak. Az ebay-esek az 3000 Ft-tól (plusz szállítás).http://www.laptoppartstore.com/replace--remove-toshiba-satellite-c660-c665-l670-l755-keyboard.html
http://ecodigi.hu//index.php?route=product/product&product_id=29942
http://rbx.hu/whitenergy-toshiba-satellite-c650-c655-c655d-l650-fekete-billentyuzet-p334212
-
veterán
válasz Rodzser Mór #11414 üzenetére
Nem linkelnéd ezeket?
Mert nem is értem, egy adott notihoz bontott, vagy új billentyűzeteket szoktak árulni apróhirdetésekben/webshopokban, ezek szerint van aki utángyártott billentyűzeteket gyárt, és forgalmaz?
-
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok!
Toshiba Satellite L670 laptophoz billentyűzetet szeretnék. Amit találtam, az "Qoltec" és "Whitenergy" márkájú. Ezek jó minőségűek, melyiket szabad vagy nem szabad megvenni? Van ilyenről infótok?
A gyári billentyűzet nem tudom, hogy milyen elven műkdik. Ezek az utángyártottak is ugyanolyan szisztémájuak?
-
veterán
Nem.
Maga a csatlakozó valóban ugyanaz, de azt csak az újabb gépek tudják, h ezen csatlakoóba dugott SSD-t merevlemezként kezelik, és bootolni tud róla a gép.
Az egy régebbi laptop, most hirtelen nem néztem utána, de tuti, h olyan régi, ami nem tudja még ezt a featuret.
-
GIJoe
addikt
Üdv, Egy elméleti gyors kérdés: Adott egy régi Acer laptop Travelmate 5530 (X2 AMD cpu,amd chipsettel) szétszedtem és a wlan kártya miniPCI csatlakozik, lehet e ssdt bele tenni, a biosban láttam anno h bootolna wlan kártyáról, akkor nem is értettem, de most talán jól jönne? GIJoe
-
veterán
-
veterán
válasz peterh95 #11389 üzenetére
1600-as van benne, lehetőleg ilyet vegyél.
SO-DIMM DDR3 1600 cl:11
De elvileg vinni fog másmilyet is, viszont előfordul, h megmakacsolja magát, és csak teljesen azonossal megy. Ha van rá lehetőséged, aprón keress hozzá, és vidd oda a gépet, tegyétek bele, ha kezeli, megveszed, ha nem, akkor keresel másikat hozzá.
Vagy veszel egy 2×4-es, kitet, ezt meg meghirdeted, és eladod.
-
veterán
Milyen processzor van a gépben?
Mert ha valami alap, akkor egy T7ezressel használható sebességűre gyorsulna, aprón 3ezer körül találtok hozzá.
Ezekkel szerelték, valószínűleg menne vele.És kell még bele 1giga ram, h azért a 3giga ram meglegyen.
És mehet ár a Win7.
-
veterán
válasz Bjorngolf #11403 üzenetére
CPU-Z-t tegyél fel, azzal ki lehet olvasni a chipsetet.
Socket G2-es foglalat, második generációs Core i processzorok mennek bele 35W-os TDP-ig.
Ezek azok (M-re végződőeket nézd):
https://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge#Mobile_platform
Szerintem már egy i3-as is jobb, 5ezerért is szokott kint lenni aprón. Esetleg i5, de azok indokolatlanul többe vannak. Bár ez pl. egész jó vételnek tűnik. (Remélhetőleg lekezeli a BIOS.)Ha gyorsítani akarod a gépet, akkor SSD kell bele, esetleg SSHD, (vagy 7200RPM-es merevlemez) - gondolom 5400-es van benne, ez a legjobb processzort is visszafogja.
Bár a játékok nem fognak jobban futni egy gyorsabb háttértártól, az tény.Az a GT635 nem valami nagy kártya ám, csak alap.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz 85Slaci265DC #11406 üzenetére
Mehet bele, ugyanaz a foglalt, TDP, és a chipset is vinni fogja.
-
85Slaci265DC
tag
Sziasztok.
Segítség kellene.
Egy Lenovo G580 notebookba cserélnék procit(ha lehet)
Most egy -Intel(R) Core(TM) i3-2348M van,és egy Intel core-i5 2520M-re megoldható-e
a kompatibilitás végget a csere.Kérem a hozzáértők véleményét.
Alaplap neve Lenovo Emerald Lake 2
Alaplapi lapkakészlet Intel Panther Point HM76, Intel Sandy BridgeElőre is Köszönöm.
-
Bjorngolf
tag
Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Egy Lenovo G560 szépségem van, Nvidia GT635M videokarival és 8GB DDR3 Rammal.
Viszont a processzora egy vérszegény Pentium B960 2.2 Ghz-es. Kérdésem az lenne, hogy van e lehetőség erősegg processzorra cserélni a mostanit, mert szerintem nagyban hozzájárul hogy nem tudja a gép a videokari és a memoria maximális teljesítményét kiaknázni.Köszönöm előre is a válaszokat
-
veterán
válasz neil_mullen #11400 üzenetére
Sajnos elöfordul,hogy szétszerelés vagy összerakás közben ha nem vagy antisztatikusan bekötve akkor esetleg sztatikus kisülés miatt valami tönkremegy az alaplapon.Szervízbe kellene vinni
duree54
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- OLED TV topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T490, T495, T14, P14s gyári új 51Wh akkumulátor (L18M3P74). ÚJ BONTATLAN!
- B140RTN03.0 HW1A 14.0" HD+ (1600x900) 30pin matt laptop LCD kijelző, LED panel ÚJ BONTATLAN
- Lenovo B51-80 i5 Alaplap hibás alkatrész bontás
- ÁR ALATT Lenovo ThinkPad Pro dokkoló állomás (40AH) Töltővel együtt + Ajándékkal
- Lenovo ThinkPad T490 ventilátor gyári új bontatlan dobozos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest