Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ðávid
aktív tag
válasz Kolondrum #10999 üzenetére
Nem az enyém a laptop, csak én járok utána mik a fejlesztési lehetőségek, mert felmerült, hogy esetleg még lehetne munkához használni.
Sejtettem, hogy a Celeron után igazi megváltás lenne a Pentium. Volt szerencsém nem egyszer használni azt a gépet. Hát..., nem volt egy táltos paripa.
Elég meggyőző a videó. Majdnem olyan gyors, mint az én Toshibám (lásd az adatlapomon).
Köszönöm szépen még egyszer a segítségedet!
-
Együttes bővítés hozza meg a kraftot. Eleinte SSD volt csak, azzal egy pontig lendült előre sebesség téren, elég sokat gondolkozott. Amikor a CPU is változott rendbe jött minden. Elmúltak a várakozások. A ram érezhető változást nekem nem hozott, DE a dual mod sokban javította a mem sebességet, a cpu még tett rá egy lapáttal. Sztema sorrend: cpu, ssd, ram. Előbbi kettő a fő vonal.
Nálad celeron van, nekem T4400 volt. Ergo nálad óriási ugrás lenne.
ilyen lett csak a boot[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Fujitsu Siemens Amilo Li3710-es laptop T1600-as Celeron processzorral és 2x1GB RAM-mal és 160 GB-os merevlemezzel. Van 10 ezer Ft fejlesztésre. Mit lenne érdemes rajta ebből az összegből venni?
A chipkészlet GL40.
-
vs2009
tag
üdv!
lenne 1 ilyen laptopom Lenovo IdeaPad G500 ilyen Intel Pentium 2020M 2.4 GHz CPU van benne le tudom cserélni erre a processzorra ? Intel Core i5-2540M
köszi előre isazért rakom fel a kérdésem még egyszer mert így lehet jobb
[ Szerkesztve ]
-
dSERiES
senior tag
válasz Kolondrum #10980 üzenetére
Én erre jutottam, így nem is tudok feljebb menni sajnos a 2020M-emről, 2030M-re meg nem érdemes váltani.
HM70 egy belépőszintű chipset, és bár a tokozás megegyező a jobb processzorokéval, de valami gyári tiltás van benne, hogy i3/5/7-tel 30 perc után kikapcsoljon a gép, és elvileg ez nem feloldható.
Áthidalható úgy, hogy 29 percre beállítasz egy alvó állapotot és utána mehet tovább minden de az úgy elég szar...@vs2009: mainboard fül / chipset
[ Szerkesztve ]
⊿sff⊿
-
dSERiES
senior tag
-
vs2009
tag
üdv!
lenne 1 ilyen laptopom Lenovo IdeaPad G500 ilyen Intel Pentium 2020M 2.4 GHz CPU van benne le tudom cserélni erre a processzorra ? Intel Core i5-2540M
köszi előre is -
DonMaster
addikt
lenovo g500-am van és a kérdés az hogy ha veszek egy
intel7260 wifi kártyát müködni fog?
méretben jo meg a foglalat is de a gép látni fogja és tudja használni?LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
válasz Wilk919 #10975 üzenetére
Olyan nagy változást nem fogsz érezni mint én éreztem, mert nekem pl 1Mb L2 és 6Mb L2 volt a különbség. Neked 2Mb már most, de biztosan ég és föld lesz. T4400 @ T9500 és utóbbi most hűvösebb. Sztem a paszta a kulcs. Mindkettő 35W TDP-s. A 9500-as ritka, nagyon ritka, aprón elvittem az egyetlent, de ha elég a 100MHz-vel gyengébb 9300-as akkor tudok megbízható helyet, 7db-ból lehet válogatni.
-
Wilk919
csendes tag
válasz Thunderzolee #10974 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Tehát elvileg belepakolhatnék egy 2,6Ghz-es T9500-ast is. Az cool, vagyis a kérdésem h tényleg szó szerint cool lenne? Bírná a hűtés? Mondjuk az AIDA nem mutat számottevő hőfok különbségt az 1,5Ghz-es és a 2,0Ghz-es CPU-k között. Ellenben a sebesség különbséget igencsak észre lehet venni.
És ha már itt tartunk, jelenleg egy 1GB-os és egy 2GB-os RAM modul van benne. Problémát okozna ha a kisebbiket egy más típusú 2GB-osra cserélném?
-
veterán
válasz Wilk919 #10972 üzenetére
Nem akarsz bele egy normálisabb (nagyobb) processzort?
800-as FSB-ig kereshetsz hozzá ebből a listából:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PT7ezresek, T8ezer, T9ezer, amit épp találsz az aprón. 3-5ezret megérnek, gyorsabb lesz tőle a gép.
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Wilk919
csendes tag
Üdv!
MSI EX600X típusú régi laptopom (proc.: Intel® Core™2 Duo T5750) vga chipje elhalálozott, ezért vaterán beszereztem egy uilyen típusú másik gépet. Az újban Intel® Core™2 Duo T5250 processzor van, kérdésem: vajon az 5250-est kicserélhetem-e a régi 5750-esre? Foglalat elvileg ugyanolyan, a hűtések is megegyeznek.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
veterán
válasz DJ. Ru$y #10969 üzenetére
Újabb generációs processzort már nem lehet belerakni, azoknak újabb a foglalatuk (Socket G3); csak a harmadik generációs Core i megy bele (Ivy Bridge). Ezek azok:
wikipedia.org/wiki/Ivy_Bridge_microarchitecture#Mobile_processorsA jelenlegi processzor TDP-je 45Watt, így ilyet is tehetsz bele.
De nem nagyon van már erősebb a mostaninál.A VGA MXM csatlakozós, de maga a kártya nagyobb, mint a szabványos MXM2B-s modulok. Itt látni.
Szóval nem tudom, h ezt lehet-e bővíteni, van egyáltalán ennél nagyobb VGA?
Ja, van..Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
DJ. Ru$y
félisten
Asus G75VX típusú laptopom van, első körben RAM fejlesztés lesz a gyári 8 GB mellé még 8 GB, viszont fejlesztenék a későbbiekben esetleg CPU-t és videokártyát is, utóbbiról hallottam már olyat, hogy Asusnak speckó nyákja van a kártyára, ezért nem kompatibilis minden kártya vele. Jelenleg GTX 670MX van benne, ami helyett tudnátok valamit ajánlani? CPU pedig i7-3630QM, ha lehet jó árban cserélni, ezt is cserélném idővel, ide is tudtok ajánlani? i7-et mondjuk.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
válasz Thunderzolee #10963 üzenetére
Csak T megy bele, a P 1066-os, már más is kérdezte. Amúgy meg a 9500 hűvösebb mint a 4400. Éjjel pl ment töltötte fel a több giga mail fiókom máshova és a venti el sem indult. Az annyit jelent, hogy 35 fok alatt voltak a magok. A 2410 volt meleg az 5830tg-ben, fuuu mit művelt.
-
dSERiES
senior tag
válasz frizso #10966 üzenetére
Sztem tök normális:
Az i3 23xxM-eknek ~100 fok a max. operating temperature-je, vegyél bele (gyengébb) B9xx-et, azoknak alacsonyabb..
Én most cserélem a B940-et i3 2350M-re, mert az gyorsabb.. (valamennyivel) ,szóval lesz egy 940-em eladó.
szerk.: A 940-em 75 fok fölé nem nagyon megy egy X54L-ben.
[ Szerkesztve ]
⊿sff⊿
-
frizso
senior tag
válasz Thunderzolee #10965 üzenetére
Írtam Pü-t nem a topikot akarom teleszemetelni!
-
veterán
válasz frizso #10964 üzenetére
Kisebb hőtemelésű, de gyengébb is.
M-re végződőt keress bele, azon a normális processzorok.Az U-ra meg a többire végződőek amúgy is inkább BGA tokozásúak (forrasztósak, nem csereberélhetőek).
De még mindig nem mondtad, h milyen laptop ez? (csak, h tudjam, mi az amit kerülni kell)
[ Szerkesztve ]
-
frizso
senior tag
válasz Thunderzolee #10962 üzenetére
Újrapasztázva, kitakarítva.
Javított rajta valamit, de nem lett az igazi.
Aida-val mértem a hőfokot. 85 fok felett throttling....Amúgy a linkelt oldalon lévő összes pocit kezelheti a noti, mert azok között van 17w és 25w-os proci is, ami jóval kisebb hőterhelésű lehet?!
-
veterán
válasz Kolondrum #10961 üzenetére
Te meg kérdezted a TDP-t, még lejjebb.
Nem írom le amit úgyis össze tudsz Googlezni, a péhás tudástár elég jól összeszedte a lényeget:
http://prohardver.hu/tudastar/a_processzorok_fogyasztasa.htmlÉs való igaz, a hőmérséklet az egyes processzorok között eltér, még ha azonos TDP osztályba is kerülnek, de szándékosan nem szoktam megemlíteni, nehogy emiatt valami laikus ne akarjon normális processzort tenni a gépébe a túl kicsi processzor helyére "óvatosságból".
Egyébként emiatt nem szoktam a T9ezreseket javasolni. Túl melegek.
A T7ezresek ugyanazt tudják, mégsem annyira melegek.
Amiben különböznek, az az L2 tár mérete, de alap felhasználóknak bőven sok a 2×2MB is, felesleges 6MB belőle.És hát ha a chipset PM/GM45, akkor meg ott vannak a P-betűvel kezdődő processzorok, amik meg egyértelműen kevesebb hőtermeléssel működnek, csak hát sajnos nálad a chipset 965-ös, az nem viszi ezeket a CPU-kat.
-
veterán
válasz frizso #10958 üzenetére
(Sóhaj.)
Kedves frizso!
Nem a processzor adatait kérdeztük, azt a típusszáma (2330M) ismeretében amúgy is tudjuk.
A chipkészletet meg nem ez a fül mutatja, hanem a "mainboard".Mivel méred a hőfokokat amúgy?
Aidával? Nálad inkább a gép hűtése az ami kívánni valót hagy maga után, ha 80 fokig engedi felkúszni a hőmérsékletet.Mióta van meg a gép? Mikor volt utoljára kitakarítva?
Nem lehet eltömődve nagyon a lamellasor?Oppsz.
Látom, közben már megérkezett a chipset is. HM-65.
Ez csak a második generációs Core i sorozatot kezeli. Ezek azok:
http://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge#Mobile_platform[ Szerkesztve ]
-
frizso
senior tag
válasz Thunderzolee #10956 üzenetére
-
frizso
senior tag
-
veterán
-
frizso
senior tag
Hi!
Intel i3-2330M procit szeretnék valami komolyabb kevésbé melegedő I5-ös procira cserélni.
Ebben szeretném a noti procicserében jártas szakik segítségét kérni. -
sulaco79
tag
válasz CsMarc #10953 üzenetére
Szia, igen ő az (csak neked PGA tokozású kell), kegyetlen jó kis proci, de az új ára az horror, ennyit véleményem szerint nem ér.
A CPU-k igen ritkán mennek tönkre, ebből a szempontból a használt nem biztos, hogy rossz vétel. Én eddig csak használtan vettem laptop procikat ápgrédhez, soha nem volt velük bajom, ma is vígan dolgoznak.
-
sulaco79
tag
válasz CsMarc #10947 üzenetére
A max ami az e5530-asokba berakható: a 4 magos i7 3632qm és az i7 3612qm. Ezek most kb. 30-35k között forognak használtan, de jó hír, hogy az i5-öst is eltudod adni 15k felett. (szerk: pl itt van egy i7 3612qm-es 25-ért) Így már nem is lenne sokkal drágább, mint a +8GB RAM ápgréd. Ha valóban cpu intenzív programokat használsz akkor a teljesítmény növekmény a jelenlegi i5-höz képest számottevő lesz +50-70%!!!
A processzor csere az e5530-ban pofon egyszerű, kb. 12 csavar és öt perc. (nekem is ilyen gépem van és én is lecseréltem a gyári prociját (i3 2328m) egy i7 3632qm-re, jó a hűtése és tökéletesen működik.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
nota78
újonc
Sziasztok!
Van egy HP Compaq 6720s laptopom, kaptam egy használt Intel 160 GB SSD -t ,amit szeretnék belerakni. Eddig még nem volt SDD -m ezért nem vagyok otthon a témában. Olvastam több oldalon, hogy a BIOS -ban át kell állítani SATA vezérlőjének módját AHCI-ra. A BIOS -ban viszont nincs rá mód, nincs ilyen állítási lehetőség.
Van rá mód, hogy SSD -vel használjam a laptopot vagy ebbe nem lehet belerakni az SSD -t?
A segítséget előre is köszönöm. -
törölt tag
válasz Thunderzolee #10943 üzenetére
Nem szervíz, bolt, az meg nem mindig tudja mit csinál.
De akkor nem aggódok.Munkagép, számla kell és akkor leírja a cég. Amúgy apró lenne, de így nem számít az a +3k.
Megrendeltem, holnap akkor be is rakom[ Szerkesztve ]
-
CsMarc
tag
válasz Thunderzolee #10945 üzenetére
Szia!
Köszi szépen! Nagyon úgy tűnik nekem, hogy valóban a processzor lesz a szűk keresztmetszet. Egy Intel Core i5-3340M 2.7 GHz-es Ivy Bridge van benne. A memóriahasználat kb. feléig szalad fel, a CPU használat meg akár 90%-ig is. Ezzel nem lehet kezdeni semmit, mi? Nincs humorérzékem új procit venni, de azt hiszem laptopban nem is lehet ezt cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
Mit takar a TDP pontosan? Mert a T4400 vs. T95(3)00 között komoly fogyi különbség van. Mondjuk úgy feltűnt az akkun.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz CsMarc #10944 üzenetére
Tegyél fel egy CPU-Z-ti lehet olvasni, h milyen felosztásban van benne a memória. (egy 8gigás modul, vagy kettő 4gigás)
Akkor már lehet tudni, h hogy tudod bővíteni.Másrészt ebben a gépben milyen processzor van?
Mert ezeket szerelték elég sokmindennelA CPU-Z-vel ezt is ki tudod olvasni.
Bár ha SSD alapú, akkor gyorsnak kellene lennie.
Feladatkezelőt nyisd meg (ctrl + shift + esc), és nézd meg (teljesítmény fülön) mennyire telítődik a memória, vagy a processzor, így kiderül, h elég-e a ram, vagy a processzor kevés-e, mert akkor hiába bővíted 16gigára, ha a CPU számítási kapacitása a szűk keresztmetszet.
-
CsMarc
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Dell E5530 laptopom van gyárilag 8Gb RAM-mal és SSD-vel. Az lenne a kérdésem, hogy ez kipótolható-e egy plussz 8GB-os RAM-mal, hogy 16 legyen vagy cserélni kellene a jelenlegi memóriát egy nagyobbra?
Továbbá rendszerint több programot futtatok egyszerre illetve van egy rendkívül erőforrás igényes programom, mely nagy adatbázist használ és rendszerint lassan tölt be. Ezen a dolgok sebességén jelentősen segítene a RAM megtoldása?
Köszi a válaszokat előre is.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz #67977536 #10940 üzenetére
Ezek a ramok mindegyike tud 1.5V-on is menni.
Ez a DDR3 szabványa, ezt alapból tudja mind.Aztán amikor kitalálták, h lőn 1.35V-os DDR3-as ram, akkor nem készült új szabvány (mittudomén DDR4 néven - mivel a DDR4 az másik szabvány), hanem kapott egy L betűt a végére, és ettől fogva mindegyik ramot DDR3L néven forgalmazzák, de ha esetleg olyan alaplapba kerülnek, amelyik csak 1.5V-on tudná működtetni őket, akkor azon is mennek.
Viszont ilyen nem nagyon van, mert az alaplap a ramon levő SDP chipből olvassa ki, h ezt a ramot milyen feszültségen kell hajtania, és ezért be tudnak állni 1.35V-ra is automatikusan a régebbi, sima, "L" betű nélküli "DDR3" ramok is.De ne aggódjál, a szerviz csak tudja mit csinál.
Miért nem az aprón keresel, biztos olcsóbban megúsznád.
~6ezer egy 4 gigás modul, szaküzletekben azért ennél több szokott lenni.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
törölt tag
válasz #67977536 #10900 üzenetére
Ki lett választva a laptophoz a ram, de a bolt szerint éppen raktáron van, ezért egy másikat tudának adni.
Belementem, mert állítólag csak a cikkszáma tér el, de ez a memória egy kis kutakodás után 1.5v-n működik.
Ha belerakom a laposba, akkor annak van valami követkeménye? (Másik modul 1.35ös)
Értem én hogy visszafesz mondjuk a feszkóbol ezért csökken a memória órajele/késleltetése, vagy jobban merül, akármi. -
Attee88
csendes tag
válasz Thunderzolee #10938 üzenetére
Valószínüleg igen.
De ha csak 1GB van benne, akkor 1GB-nak látja...
Attee88
-
veterán
-
Attee88
csendes tag
válasz Thunderzolee #10931 üzenetére
Üdv!
Korábban kértem tőled segítséget, még most sikerül alkatrészt szereznem
Fujitsu Siemens Amilo Pro v2030
Azt tapasztaltam, hogy: 1GB + 1GB = Win8 1GB, de a CPU-Z 2GB
1GB + 256MB = Win8 768MB, de a CPU-Z 1280MB-nak látja.
Remélem minden rajta van a képen, ami segíthet, tanácstalan vagyokAttee88
-
H2o-pok
senior tag
válasz Thunderzolee #10935 üzenetére
Köszi
Elvileg itt az i5-3380M a legnagyobb.
[link]2900 as. Viszont a turbot fogja tudni az alaplappal?
-
veterán
válasz H2o-pok #10934 üzenetére
Azt javaslom, amit találsz bele olcsón.
Végignézed a listában, melyik tud többet a mostaninál (órajel, L2 tár), felírod a számaikat egy darab papírra, és elkezdesz keresni hozzá, amíg árban megfelelőt találsz. (Szerintem értelmetlenül drága mind.)45W-ost ne.
[ Szerkesztve ]
-
H2o-pok
senior tag
válasz Thunderzolee #10933 üzenetére
Akkor gyakorlatilag melyik i5 ös procit javaslod hozzá? (gondolom a 35w os tipusokat kell figyelni. Vagy a 45w os is el menne még?)
-
veterán
válasz H2o-pok #10932 üzenetére
Ez kezeli mind a kétfélét.
A hatvanas sorozatú chipsetek csak a 2-vel kezdődő procikat viszik, de a hetvenes sorozatúak a 3-assal kezdődőeket is.Remélhetőleg a gyártó nem korlátozta le BIOS mikrokód szinten a gépet, és kezelni fogja a gép az összes processzort.
Fizikailag a Sandy, és az Ivy processzoroknak ugyanaz a foglalatuk (Socket G2), ezért van az, h visszafelé kompatibilis.
-
H2o-pok
senior tag
válasz Thunderzolee #10930 üzenetére
Néztem amit irtál, HM77. Akkor ez most mit is jelent?
Úgy emlékszem,ezt a tipusú laptopot kiadták két tipusú i5 el is.[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
veterán
válasz H2o-pok #10927 üzenetére
CPU-Z programot tedd fel légyszíves, azzal olvasd ki a chipsetet (mainboard fül), HM6x, vagy HM7x-el kezdődik. (Ezeket szerelték többfélével is.)
EZ alapján majd kiderül, h csak a második, vagy akár a harmadik generációs Core i sorozatot is kezeli.
TDP az 35Watt, ennél nagyobbat ne tegyél bele, a gép hűtését ehhez tervezték.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Attee88
csendes tag
válasz Thunderzolee #10850 üzenetére
Üdv!
Vettem2 db 1GB-os samsung ramot. A számítógép tulajdonságaiban csak 1 GB-ot lát, de a CPU-Z látja a 2 slotban a két ramot. ilyenkor mit lehet tenni?
Köszönöm!Attee88
-
Csezi
tag
válasz Thunderzolee #10926 üzenetére
Köszi!
-
H2o-pok
senior tag
Sziasztok.
Érdeklődni szeretnék ,hogy ebbe a laptopba, milyen (tipus,tokozás) i5 ös procit lehetne még eseleg beletenni. Video szerkesztésre használnám,de a jelenlegi sajnos kevés hozzá. ( azóta a rendszer kapott egy ssd t)
[link]Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Hivatalosan csak XP-hez, és Vistához volt támogatása.
Win 7 is csak azért megy rajta, mert a Vista driverek azok többnyire jók Win7-hez is.Ezt csak úgy tudod kipróbálni, a felrakod a Win8.1-et, és ha talál magának mindenhez derivert, akkor örülsz.
-
LinX AVX Edition On T9500 - Visított az egyetlen kis venti a notiban, 85fok. Na elég is volt.
-
Spancer RE
aktív tag
válasz Thunderzolee #10922 üzenetére
Köszönöm a tartalmas választ!
Azóta már kerestem is i5 procikat, itt az aprón alig van, de írtam pár embernek, hátha akad valami.
-
Csezi
tag
Sziasztok!Lehet rossz helyen kérdezek,a kérdésem az lenne, h van egy emachine e510 gép win7-el....t7700-as prociva,500g hdd-vel....csak azért írom le,mert ezek már cserélt cuccok....
Na szóval érdemes lenne egy win 8.1-et felraknom....?
Lenne-e egyáltalán driver? -
veterán
válasz Spancer RE #10920 üzenetére
Milyen VGA van a gépben, h nem elég hozzá az az i3-as processzor?
GT555M?
Mondjuk az egy elég jó videokártya, valóban kevés lehet a processzor hozzá.
Keress hozzá a Sandy Bridge generációból i5-öst.
2510M, 2520M, 2540M talán valamicskét erősebbekAmúgy a második, és a harmadik generációs CPU-k nem sokban erősebbek egymásnál, szóval egy második generációs i5-el jobban jársz, mint egy harmadik generációs i3-al.
Mondjuk ez esetben pláne meg ugye a chipset is csak HM65-ös, tehát nem is kezeli a harmadik generációs processzorokat.Itt inkább az a gond, h nem nagyon van értelmes áron i5-ös.
Ezek közül válogathatsz amúgy:
http://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge#Mobile_platformA lényeg, h a 35Wattos TDP keretet ne lépd túl, a noti hűtését max. ekkora hőtermeléshez tervezték.
Remélhetőleg a Lenovo nem korlátozta le a BIOS-t, és mikrokód szinten kezeli a többi Core i processzort is a gép.
A 4 magosaknak gyanítom más hűtése is van, meg talán alaplap is más, mivel ott több fázisú tápellátó áramkör kell.
Vagy ha ezt végigböngészed, akkor megtalálod, h hányféle hűtéssel/alaplappal szerelték. Ha csak egyféle, akkor lehet a Tiédbe is lehet tenni akár 4 magost is 45W-os TDP-vel, mert azt is tudja kezelni.A manual szerint ezekkel szerelték a gépet:
11 Intel i7-2820QM 2.30G 8M 4c D2 PGA processor 102001055 N
11 Intel I7-2720QM 2.20G 6M 4c D2 PGA processor 102001071 N
11 Intel I7-2630QM 2.0G 6M 4c D2 PGA processor 102001070 N
11 Intel I7-2620M 2.7G 4M 2c J1 PGA processor 102001069 N
11 Intel I5-2540M 2.6G 3M 2c J1 PGA processor 102001068 N
11 Intel I5-2520M 2.5G 3M 2c J1 PGA processor 102001067 N
11 Intel I5-2410M 2.3G 3M 2c J1 PGA processor 102001066 N
11 Intel I3-2310M 2.1G 3M 2c J1 PGA processorÉrdekes, a 2330 nincs is közte.
Egyébként CPU lista nincs, csak annyit ír, h "Huron River" platform processzorai, azok meg a Sandys mobil processzorok.[ Szerkesztve ]
-
Spancer RE
aktív tag
válasz Spancer RE #10920 üzenetére
Rákerestem a dologra itt a topikban és meg is van a válasz sajnos.
[link] -
echterion
nagyúr
válasz Spancer RE #10918 üzenetére
A foglalat szerint működhet, de nézd meg a cpuz alaplap fülön, hogy milyen chipset van a gépedben.
-
echterion
nagyúr
válasz dSERiES #10908 üzenetére
2020m-ről nem érdemes, amúgy usa-ból jött valami 9000 körüli összegért. Én csak a WoT-ot próbáltam, amiatt történt csak a csere, na ott pont annyit számított, hogy játszhatatlanból átment jól játszhatóvá. De az extrém eset, nagyon rosszul optimalizált programkóddal, szóval minden más területen ugyanaz maradt a dolog.
Mod: ha még így is érdekel a csere, akkor írj és előtúrom a linket.
[ Szerkesztve ]
-
dSERiES
senior tag
Multitask nem annyira jó, még lehet megy bele +4Gb RAM a meglévő 4 mellé (bár lehet annak sincs sok értelme). Win8.1.
Meg 1-2 játék néha néha, de nem a legújabbak maxon stb., a gaming teljesítménye nekem jó is, csak ha baszakszom a windowsban, akkor nem annyira jó... (youtube, több lap, letöltés.. elkezdni scannelni a NOD, háttérben valami frissítést keres a Win, vagy akármi, meg szokott reccsenni kicsit)⊿sff⊿
-
dSERiES
senior tag
-
Sokimm
senior tag
válasz Thunderzolee #10904 üzenetére
Igen, csak ennyi a terv, mert most adtam el, két olyan darabot, ami nálam ment (én nyitottam ki, annyira új volt), és a vevőnél meg kékhalálozik... És a vevő előtt lenne érdemes tesztelni, hogy megy-e, vagy tényleg szar. (ha elromlott, mitől romolhatott el?)
-
törölt tag
válasz Thunderzolee #10903 üzenetére
Tehát teljesen jó bele a ram amit kinéztem?
-
veterán
-
veterán
-
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Nem tudjátok, hol tudnék 1 napra "bérelni" (a kölcsön kérni, az olyan ingyenélő szó, és nem is gondolom ingyen!) egy laptopot?
2 db 1600-as 4gb -os kingston low voltage ramot kéne kipróbálni, hogy megy-e. Ötletek? Bármit meghallgatok!
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T490 ventilátor gyári új bontatlan dobozos
- ÁR ALATT Lenovo ThinkPad Pro dokkoló állomás (40AH) Töltővel együtt + Ajándékkal
- Lenovo ThinkPad T470 T480 T570 T580 6 cellás fekete külső akku. ÚJ BONTATLAN!
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Használt Lenovo ThinkPad T480s T490 T14 E480 E490 L480 L380 L390 billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest