Új hozzászólás Aktív témák

  • bANDYka

    tag

    Sziasztok,

    van egy ilyen Lenovo masinám, amit kicsit bővítettem.

    Vásároltam bele még 4 GB memóriát, teljesen ugyanolyat mint amivel eredetileg szerelve volt, illetve beletettem egy Radeon HD4850-est. A Radeon áramfelvétele miatt az eredetileg benne lévő tápegységet (280W) is cserélni kellett.

    A régi gépemben lévő teljesen megfelelőnek tűnt (COOLER MASTER Silent Pro M500 ez tökéletes volt a korábbi gépemben), viszont sajnos az alaplapi csatlakozás nem volt megfelelő, mert a Lenovo egy spéci csatlakozóval dolgozik, ezért rendeltem egy átalakítót, amivel már okés volt a dolog, elindult a gép.

    A probléma a következő:
    Nem minden esetben kacsol be a gép, és nem tudom minek a hatására indul el, amikor elindul. Azt tapasztaltam, hogy ha kihúzom az USB-s eszközöket (billentyűzet, egér) és a hálókábelt és csak egy napig nem volt elindítva a masina, akkor elindul. Ha ugyanezt teszem úgy hogy több napig nem volt bekapcsolva, akkor ez sem segít. Ilyenkor elkezdem az alaplapon és moduláris tápon lévő csatlakozókat ki be húzni/dugni és teljesen véletlenszerűen elindul a gép egy-két óra után. Egyesével is próbáltam az eszközöket leválasztani bedugni, hogy nem-e akadályozza esetleg valamelyik az indítást, de nincs logika, általában mindig akkor indul fel ha mindent kihúzok. Olyan mintha nem kapná meg a kellő áramlöketet, mivel olyat is produkál, hogy a ventiket felpörgeti egy pillanatra de aztán leáll, mintha elfogyna a kraft, illetve korábban olyan is volt, hogy addig pörgette a ventieket, amíg a bekapcsológombot folyamatosan nyomtam.

    Fórumoztam, gúgliztam mindefele, de sajnos hasonló problémával nem találkozta, tudnátok segíteni? Mi okozhatja a problémát?

    Előre is köszönöm!

    Üdv.:
    András

    (elnézést a hosszú postért)

    [ Szerkesztve ]

    seeing is believing...

Új hozzászólás Aktív témák