- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alg
veterán
válasz #72042496 #800 üzenetére
Csergezánt azt néztük a múltkor a Szénásról hogy mi lehet, aztán térkép alapján kitaláltuk hogy az lesz az, a Kopaszon
Meglátom milyen kedvem lesz, holnap még kellene egy kis bakancs-betőrő sétát nyomni a Kevélyek környékén, a múltkor nagyon elrohantam minden látnivaló mellett (meg aztán 2 hét múlva Intersport túranap)
A Hegyes-tetőn a Julianus kilátót és szépen felújították tavaly, kár hogy ködbe veszett minden
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
törölt tag
Jaja, az volt az!
Sajnáltam ezt a hétvégét, mert ma volt a Less Nándor és a Nahát is, mindegyikre szívesen mentem volna. A Less után még maradt kötelezettségem tavalyról (eltévedtünk az elején, így bár többet mentünk, de egy EP kimaradt), és illene "korrigálnom". Meg nagyon szép is, csak győztek az anyagiak, illetve a Budapest-kupa.
A Pálosról meg gondolkodtam, ez megérdemli: beszámoló.
(#803) Alg:
Azt a túrát szerintem mindenki dicséri, de én is bátorítalak rá, nagyon megéri elmenni rá!
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
Jó, hát akkor fiatal voltam és szeleburdi. De azért 20-25%-ig megint tudok kocogni, amíg bírom tüdővel.
Grat a teljesítéshez, gyönyörű az őszi erdő arrafelé is (a linkre internal server errort dob)
Nekem ma bringázás jutott csak az egyéb dolgok mellett, a maival le is zártam a szezont, meglett az utolsó feladat is, 100km 3 órán belül, egész pontosan 2:57:58 ; 33.7km/h átlag.
Mondjuk otthon a kádba majdnem beleestem, annyira nem maradt energiám, ehhez a tempóhoz ilyen távon kevés az 1 szelet csoki és 1 banán.[ Szerkesztve ]
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Szakbarbár
aktív tag
Nekem is megvolt a 35-ös táv, most jöhet a jajgatás, hogy fáj a lábam Lehet hogy kezdésnek merész ötlet volt a 35-ös táv, de legalább szintidőn belül teljesítettem, 7 óra 40 perc alatt.
Az első ellenőrző pontot sikeresen eltévesztettük, a kilátótól fordultunk vissza hogy meglegyen, így meg is volt a tényleges 35 km. A továbbiakban már tartottuk a tervet és nem álltunk meg pihenni csak Törökmezőn a halastónál. Visszafelé itt én megálltam tartottam egy hosszabb pihenőt (10 perc), míg a társam előrement, mert ő sietett. 30 perc múlva utolértem, pedig én voltam a sánta Az utolsó 2 km maga volt a pokol, a lejtőn kellemesebb lett volna legurulni, mint gyalogolni de 17:00-ra pont beértem a célba.
Arra rájöttem, hogy a dombokat jobban szeretem, mint a lejtőket. A cipő is jól teljesített, sehol egy vízhólyag.Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Alg
veterán
válasz Szakbarbár #807 üzenetére
Gratula!
Igen a végén elég kellemetlen volt a lejtő, én is vártam már mikor lesz vége.
Aztán még itthon elmentem egy barátomhoz ágyat összeszerelni (+ még pár km séta, meg lépcsőzés ) - és valamikor 1 óra körül értem haza..."I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Szakbarbár
aktív tag
Ment előttem egy srác aki egy szál itinerrel a kezében csinálta meg a 35-ös távot
Nekem még 2 órát kellett vezetnem hazáig motorral, próbáltam úgy menni, hogy ne kelljen sehol megállni, mert nem nagyon tudtam megtartani a motort a lábammal. Ma már javult a helyzet, az 1 éves unokahúgommal talán tudom tartani a lépést
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
deicide
veterán
válasz Szakbarbár #810 üzenetére
Az derék, még kaja nélkül hagyján, de folyadék nélkül 35km-t
Bár a 2 héttel ezelőtti terepmaratonomon én is csak egyszer álltam meg, a 29. kilométeren enni, de a folyadéktárolós zsákból folyamatosan szopogattam ki az 1 liter folyadékot, anélkül maximum robotok bírják ki.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Alg
veterán
kb. 13 és 27 km-nél volt etető/itatópont, korlátlan teával meg zsíros kenyérrel, plusz ha jól emlékszem 2 helyen alma
Illetve Zebegényen és Kóspallagon is keresztülmentünk.
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Szakbarbár
aktív tag
Én is ezen csodálkoztam, nekem elfogyott 1,5 liter víz, egy pohár tea, 2 alma, 2 szendvics itthonról, egy fél tábla csoki, illetve a frissítőponton 4 szelet zsíros kenyér. Túra előtt sikerült elaludnom, így a reggeli kimaradt ezért ettem ennyit Egyébként ha biciklivel megyek 100 km-t, oda egy müzliszeletet vagy egy zacskó aszalt gyümölcsöt viszek csak.
Zebegénynél a 15-ös távosok kaptak almát, illetve ivókút volt a faluban. Törökmezőn volt zsíros kenyér teával, Kóspallagnál az ellenőrző ponton csak a 90-es távon indulók kaptak almát és vizet. A faluban az összes ivókút el volt zárva.
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Alg
veterán
válasz Szakbarbár #813 üzenetére
Kóspallagnál engem kínáltak almával...
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Még egy kis NaHáT. 2:28 után pár másodpercre én is feltűnök a halastónál és a réten (a zöld pántos zsákkal)
-
Mt Stokes:
[link]
600m szint felfelé 1203m a csúcs, ugyanennyi lefelé, bő 4 órányi gyaloglás, rendesen kifáradtam a végére, de a kilátásért mindenképp megérte.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Integra
titán
A KÖR
hm......egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Alg
veterán
Én meg idén még kinéztem magamnak a Túrafüggő bronz medált, az csak 250 km... igaz még csak 80 körül járok, de ha belehúzok az őszi-téli szezonban, még meglehet
Szombaton Totesszel mentem Kóspallagtól a célig, ő hívta fel a figyelmem rá, mint mozgalom-szervező
-
törölt tag
Jövő hétvégén Via 56, utána Monoton Maraton és Piros 85, három hét, három túra és le van tudva.
(#821) Alg: Pedig állítólag jó, mert egy csomó ember ott van, mindig lehet hová csapódni, nagy buli az egész. Azt mondják, emiatt egyáltalán nem monoton. Majd kiderül, én mondjuk szeretem a körözőseket is.
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
válasz #72042496 #818 üzenetére
nagyon tetszik, de én ezt nem tudom megcsinálni, a felét sem, mivel fivefingers-ben túrázom, így pláne kivitelezhetetlen. nekem már az egy óriási siker lenne, ha a kinizsi százat letudnám nyomni, de éjjel ez a mezítlábasdi annyira nem vicces, mert nem látom, hova és mire lépek. így maradnak a nappali fényes túrák.
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
törölt tag
A cipőt teljesen elveted ilyen célra? Léteznek állítólag jó minimálcipők, pl. az Innov8-nél, mégis védettebb. Egyébként milyen a FF, hosszabb távon bevált? Úgy vettem ki, már régóta megvan neked.
Ebben a Körben az a 30 óra, ami szerintem nagyon húzós (35-36 alatt már más kategória lenne), és hogy végig egyedül... azt hiszem, Márton Dani most megy, vagy ment neki, de ő is az a kategória, hogy csak az ideje a kérdés, nem az, hogy sikerül(t)-e neki.
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
válasz #72042496 #824 üzenetére
igen, léteznek és ismerem ezeket a cipőket is, de nem élek velük. jók, jobbak mint a nagy kalucsni bakancsok, de miért használnék félmegoldást? télen persze bakancs nekem is, mert sajnos szezonális az ff és csúnyán fel lehet fázni benne. de nyáron csak ff. azért sem kell innov8 meg a többi ilyen (nike-nak is van pl), mert annyira másképp, más erővel dolgozik a lábam, hogy nem tudok annyit menni, hogy szükség legyen cipőre. és a tempó is lassabb, talajfüggő, hogy mennyire tudok haladni. 30 km már megy így is. emlékszem, mikor elkezdtem, 5km séta után 3 napig nem tudtam járni a kocogás/futás pedig egyenesen brutális erdőben így. 4-5 éve használok már ff-et, absz bevált, imádom. mindenkinek bátran ajánlom, de fontos, mindenkinek átkell értékelnie magában mindent a túrázásról, egyáltalán, magáról a járásról, ha ilyenre adja a fejét. mert ha nem fokozatosan csinálja, akkor nagyon csúnyán kárt tud tenni magában. boka, izületek, izomzat, teljesen más világ, nem szokott hozzá a mai ember, mert gyerekkorától cipőre nevelték.
mondjuk arra jók lehetnek ezek az innov8 szerű cipők, hogy aki nem akar radikálisan váltani, hanem átmenetet szeretne, nekik lehet ideális megoldás. és így óvatosabban, de még mindig úgy, ahogy hatékonyan szokja a láb, az izületek, az izomzat, a boka a szabadabb, kötetlenebb mozgást, a nagyobb terhelést. 1-2 szezon és utána váltani ff-re.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az már szép hosszú idő. És hány darabod volt, mennyire kopik, meddig bírja? Hétköznaponként, az utcán is ezt hordod, vagy csak sportnál használod?
Remélem, nem gond a sok kérdés, de én is nézegettem már, jó lenne másként is átmozgatni a lábat.
(#827) Alg: Hét közben ér rá, és valamikor mostanában, ő lesz az!
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
válasz #72042496 #826 üzenetére
attól függ, hogy hol használod, milyen felületen. erdőben nem kopik szinte semmit, de pl aszfalton 1-2 szezon alatt elfogy, mert kopik rajta rendesen. ugye néha csoszogunk és akarva, akaratlanul koptatjuk. fapados sprint-et használok túrához és edzésekhez is és meglepő, hogy mennyire jól bírja a strapát.
vannak spécibb túra modellek is, bütykösebb talppal, jobb tapadásért, azok is jók, van is egy kso trek belőle, de nem használom rá, a spirntet jobban szeretem, sokkal közvetlenebb, nyersebb. persze ha mondjuk pár nap alatt mennék erre a Körre, akkor oda lehet, hogy a trek-et venném fel. sajnos én a trek-em rendesen elkoptattam az évek alatt az aszfalton. annyira megszoktam, hogy egész napokat járok benne városban is és meg sem kottyan.
nézegesd az oldalt, rengeteg féle van már, ezek az outdoor modellek jelenleg.[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
válasz #72042496 #830 üzenetére
szívesen, ha van még, kérdezz bátran
a következő amit venni fogok magamnak az a spyridon lesz vagy a spyridon ls, ezek kifejezetten kemény túrás ff-ek, valszeg jobban is fogom bírni benne, mint a sima sprint-ben. ha túrára vennél majd és kérdeznéd mit, én ezt javasolnám, mert magamnak is ezt fogom....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
törölt tag
-
Integra
titán
válasz #72042496 #832 üzenetére
ez azért elég bátor kijelentés, tapasztalatból mondom, hogy nem így működik. futás helyett indítsd egyszerű sétával és abból se sokkal, egy margit sziget kör is sok lesz már. hidd el, nulláról, az alapoktól kezded, ha belevágsz, mindegy, hogy mennyit futottál már. arról nem is beszélve, hogy újra kell tanulnod futni is, mert köze nincsen a cipős futáshoz. más a test és a fejtartásod is és ha ezt elrontod, akkor komolyan tönkre teheted magad és ezt vedd a legkomolyabban, most tényleg nem viccelek.
főleg, hogy kiderül, hogy a térded vacakol. légy észnél, mert megszívhatod nagyon könnyen....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
törölt tag
Rendben, köszönöm a figyelmeztetést! Még nem volt rajtam ilyen, tényleg nem tudom, hogy milyen, de éppen azt akarom elkerülni, hogy baj legyen. Az a cél, hogy szépen megerősödjenek azok a részeim is, amelyek a cipőben csak úgy elvannak.
(#834) Alg: Kőkemény!
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Holnapi Írottkő sajnos nem fog menni (nincs fuvarom, vonattal meg vagy 15k lenne csak az utazás+egy éjszakára szállás)
Helyette Hősök vére Szentendréről, bátor leszek és bevállalom a maratoni távot, csak hogy felmehessek Dobogókőre megint (meg aztán majd a Piroson is, meg ki tudja hányszor még idén )
Jön valaki?
-
SOAD19
addikt
Hali!
Új cipőt tervezek venni, utcai használatra. Ez tetszett meg a mai körutam során: [link]
Maga a márka cipők terén, mennyire számít jónak? Ez tetszene még külsőre, igaz női, ha minden igaz : [link]
Ez a Trezeta nagyobb név, és ha tudtok esetleg hasonló kinézetű ajánlo9ttabb cipőt, akkor szívesen hallgatom. Max 30k eleje, amit szeretnék, erre költeni, köszi!
-
Alg
veterán
Mindkettő ajánlható szerintem, a Trezeta talán kicsit nagyobb név túrás berkekben, de a Salomon is teljesen rendben van.
Gondolom télre kellene - a GTX jó hogy vízálló-lélegző, de annyira nem mint egy membrán nélküli nyári cipő, szóval melegben nem annyira kényelmes.
A nőinek valószínű keskenyebb a lábfeje.
Apropó - visszaértem Szentendréről, bő 42 km, bő 8 óra, 5-ös átlag. Az utolsó 10-15-ön már kicsit problémázott a lábam (kislábujjam sehogy sem akart elférni), de egyébként jó kör volt, elég is volt ez a táv most
Jah, találkoztam, fényképezkedtem, és pár km-t mentem is a tavalyi év teljesítménytúrázójával, illetve Márton Danival. (Komoly kihívás volt tartani a lépést velük)
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
Köszi!
Igen, őszi/téli cipőt keresnék, és kicsit elbizonytalanodtam, télen a mínuszokban már lehet nem lenne elég "meleg", ez a Salomon. Annyira nincsenek nagy elvárásaim, nem túrázok, csak szeretnék egy kényelmes, és minőségibb cipőt venni, hogy jó pár évig ne legyen gondom rá. Az előző cipőm egy Keen Austin volt (5 éves).
Ilyen lenne jó, csak félcipőben: [link]
Amúgy a HH mennyire ajánlható márka, vagy inkább a marketingje erős?[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Szakbarbár #841 üzenetére
Én kaptam meghívást Éger-völgyre, már csak járni kell addig újra megtanulni
+ Intersport, szerintem ott barátokkal rövidezünk szóval csak 20, de így is meglesz 100, 8 nap alatt
[ Szerkesztve ]
-
BDave
őstag
Tudtok esetleg mondani vagy linkelni olyan útvonalat a Kékesre, amin sok a látnivaló és nem érdemes kihagyni?
-
törölt tag
Nagy látnivaló annyira nincs arra, de én azt az útvonalat szeretem a leginkább, amerre a Téli Mátra is megy. (Pisztrángos tó, Gabi halála...) Itt megtalálod a leírást.
Ezen kívül a S- amelyik szerintem elég markáns (Mátrabérc ott megy le), jó meredek, csúszós, szívatós, kemény.
[ Szerkesztve ]
-
BDave
őstag
válasz #72042496 #844 üzenetére
Köszönöm, megnézem! Melyik S-re gondolsz?
Úgy tervezem, hogy Gyöngyösről megyek fel Kékesre és ha van még energia, akkor onnan tovább amíg lehet. Ez így szerinted/szerintetek mennyire jó gondolat? Úgy vélem nem lenne fair, ha a busszal ~700 m-en (Mátrafüred) kezdeném meg a Kékest, az nem tűnne "tiszta mászásnak".
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
S-, vagyis sárga sáv.
Gyöngyösről is mehetsz, ahogy érzed. Onnét indulva talán a kéken mentem csak fel (ez OKT-útvonal is). Ezt egy kicsit jellegtelennek találom, bár, a csúcshoz közelítve szép a kilátás, meg oldalt is vannak jó kis völgyek. Teljesítménytúrán szeretek erről menni, mert nem olyan meredek és lehet nyomni neki.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest