-
IT café
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
balintkagan1
tag
A Lowepro 170-180 AW egy ****** jó táska De tényleg, minőségi, időjárásálló, még monszunesőben is (van plusz esőhuzat, de amugy is elég esőálló), vastag, tehát jól párnázott, sok zseb van rajta.Én 170 AW-t használok és nagyon elégedett vagyok, habár szerintem Lowepro-ból nemigen lehet rosszat venni.
-
titán
Illetve aki ilyen szettet hasznal, ajanlana hozza tokot/taskat? Nem lesz plusz objektiv es ne legyen batar nagy, csak hogy kenyelmesen elferjen bent a gep obival. A digitcamnal szettben irjak hozza ezeket: [link] [link]
Mit gondoltok rola? Mert akkor megveszem hozza ezekbol valamelyiket es kesz, memokartya is ugy is kell.
-
Qbász
aktív tag
Győri edigitalban nekem a d3100-asom összerakták, megtapizhattam a gépet vásárlás előtt. Aztán amikor egy évvel később a d7000-et vettem már nem engedtek bele aksit tenni. Az oka az volt hogy anno egy vásárló berendelt egy nem épp olcsó dslr-t összerakták és elkezdett vele fényképezni majd közölte hogy mégse viszi, persze ki nem fizette. Nem is tudom ilyenkor mit lehet csinálni azzal a géppel új ként nem adhatod használtat meg ott nem árulnak.
Future Gadget #8 'Phone Microwave (name subject to change)'
-
flash-
veterán
Itt 2000ft al többér megkapod,hivatalos Nikon forgalmazó,elismert fotós bolt
[link]ha valakinek nincs a kezében referencia útmutató (balintkagan1 user pl..),vagy van de nem magyar nyelvű akkor érdemes írni a Nikon supportnak.
Nekem pl d3100 hoz nem adtak az üzletben,de írtam a Nikon supportnak és ingyen küldtek egy magyar nyelvű referencia útmutatót[ Szerkesztve ]
-
jasonka
aktív tag
A 220V-tal nincs különösebb baj, csak az a furcsa, hogy amíg nem fizettél az árut nem is látod - egy a pulttal szemben lévő raktár ablakában adják ki a cuccot - akkor foghatod végre kézbe.
(Jó,jó, egy nem komoly vevő ne babrálja "csak úgy" az esetleg több százezres fgépet, de amikor egy ezerötös procihűtőt vettem azt csak szerettem volna látni fizetés előtt. Nem engedték...)
Hja kérem ! A Belváros !...
-
balintkagan1
tag
Én a náluk vásárolt D7000-emhez 3 év rendes garanciát kaptam, ugyanígy az objektívhez csak ott ugye 1 évet.Ami viszont idegesített, hogy német felhasználói kézikönyvet kaptam a gépvázhoz...egy angol szerintem sokkal praktikusabb lenne, neadjisten' egy magyar, de ez van. Ettől eltekintve szerintem jó bolt.
-
Horbal
őstag
Én vettem már náluk vázat és 2 obit is.
Az a váz már nincs meg mert garidőn belül eladtam, de ara spec 3 éves hivatalos Nikon gari volt (D3100).
Egy Tami 70-300-at vettem még náluk, na erre nincs 5-éves Tami gari, 1 év alatt be is szart (még gari időn belül) megcsinálták, bár asszem 6 hetet ültek rajta.
A másik obi egy 35 1.8 Nikkor arra 1 év volt a gari.
Viszonylag megbízható bolt de nem éppen a customer care csúcsa - kicsit olyan mint egy MM csak kisebb. Az áraik néha meglepően alacsonyak - ami azért elgondolkodtató.
Balett cipőm nincsen nekem, de ha lesz én fő nem veszem!
-
Freddy76
addikt
A szürkeipmortos kifejezést árnyalnám, teljesen legálisan hozzák be a terméket, csak éppen nem a hivatalos - tehát a nikonnal szerződött - importőrön keresztül. A cucc ettől ugyanaz teljesen, mint a Nikon Magyarország által importált, ezt is a Nikon gyártja, ugyanott, ugyanúgy. A Nikon Magyarország ez ellen úgy "küzd", hogy az általa behozott vázra a kötelező egy év helyett három év garanciát vállal. A 220volt is vállal három év garanciát, de ebből csak egy év a hivatalos nikon szakszervíz, a másik két évet saját szervízükben oldják meg. Én ezt személy szerint akkora tragédiának nem látom, mert egyrészt ezek a vázak, ha eleve jók, nem feltétlenül a 2-3. évükben romlanak el, másrészt - ismerve a Nikon Magyarország szervizét - nem biztos, hogy egy normális szerviz rosszabb, mint a hivatalos. Van egy csomó más gyártó, aki nem vállal semmiféle extra garit - pl. Canon -, mégsem sírnak a júzerek, hogy romlanak el a gépek.
Innentől kezdve érdemes mérlegelni, hogy mennyivel olcsóbb a termék, és mennyire számít neked az a plusz két év gari.
Szerk.: jaja, amit Furkoo írt, az fontos lehet, vagyis az ingyenes szenzortisztítás. A Nikon d3100 esetében annyira kicsi az árkülönbség a 220voltos és a "hivatalos importos" között, hogy egy fizetős szenzortisztítással el is tűnik.
[ Szerkesztve ]
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
L4mie
veterán
egy problémám van velük, gyakori szürke import miatt sokszor csak bolti garanciát adnak a géphez,
nem pedig a M.o. on forgalomba hozott készülékekhez járó 3 év Nikon garanciát.
Ez abban okozhat problémát, hogy hosszabb az esetleges javítási átfutás, és nem fognak neked itthon a Nikonék ingyen szenzort tisztítani, csak kiállításon.
Nézz körbe van-e hivatalos magyarországi nikon 3 éves garanciális gép, ugyanilyen áron más boltban, vagy kérdezz rá, éppen milyen garancia van ezen a gépen 220V-éknál.Mercutio_: ígyígy, megelőztél
[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Mercutio_
félisten
Nézz utána, hogy valóban hazai nikon garis-e, mert szürkeimportos sok cucc náluk.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Byk01
őstag
Veszel hozzá külön egy 18-105-öt 60 ezerért, a 18-55-öt meg eladod 20 ezerért, és egy tízessel beljebb vagy egy kis plusz utánjárással.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Horbal
őstag
Klassz vétel, én két évig elvoltam vele. Azt hozzáteszem, hogy viszonylag hamar lett hozzá egy 35ös obi, meg vaku. Én a 90 ért 18-55 kitet sem tartom rossz vételnek. Engem kezdőként bridge-ről váltva zavart volna a rövidsége, most meg 3. év DSLRezés után, egyre inkább lefele megyek. 50 1.4D a kedvencem most, a 18-105-öt is inkább a nagylátó módban használom.
A 70-300-am szekrényben pihenget. És várom, hogy szóljanak már a EDból, hogy mehetek a 11-16-ért (mellesleg rohadjanak meg).Ha a lábzoom nem zavarja akkor 18-55 sem akadája a kreatívkodásnak. Nem annyira vacak az mint sokan írják/gondolják. (Persze a rajza meg sem közelíti a fixeket)
Balett cipőm nincsen nekem, de ha lesz én fő nem veszem!
-
-
Kleroo
veterán
Jó ötlet. Érdemes most megfontolni a 18-55VR-rel.
Habár jogosan mindig az ellenkezőjét tanácsoljuk,de 90ért a MM-ban egyszerűen szánalmasan olcsó.
Ha az igényeknek az is megfelel,akkor az etalon vétel. (később mellé egy 55-200VR)De fogalmam sincs mire használná a gépet. Lehet tán ő sem.
Hodor. Hodor? Hodooor!
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- LEGO klub
- AliExpress tapasztalatok
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gurulunk, WAZE?!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mozilla Firefox
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest