Hirdetés
- ASUS routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux haladóknak
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- ASUS RT-AC68U
- Reklámblokkolók topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
-
IT café
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
m3ss
veterán
válasz Graphy #18509 üzenetére
nem igazan, egyet raktam meg csak ernyobe...a harmadik vakut csak tartaleknak vettem. megijedtem a masik topicban duni storyjatol, amikor leverte vki eskuvon a vakujat a vazrol...
de most h mondod nem artana vennem vmi nagyobb ernyot vagy inkabb softboxot+allvanyt venni amibe ket vakut bele tudok rakni.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
imyourfriend
őstag
válasz Graphy #18487 üzenetére
Lehet hogy ekkor lesz nyugodt, engem pl megenne a fene ha egy 3rd party vakum lenne.. Az lényegtelen hogy jobb lesz e tőle a kép vagy sem, a tudat a lényeges szerintem. Meg az hogy Nikon, és jobban elhiszi az ember hogy ez mindig tökéletesen működik, emellett zászlóshajó is jelen pillanatban a vaku.
-
gurabli
őstag
válasz Graphy #18447 üzenetére
Pontosan Egyrészt amint meglát engem, megindul kúszni, mászni felém Ha meg megjelenek a fényképezővel vagy pl. tel van a kezemben, na akkor aztán nincs megállás. most még el lehet terelni a figyelmét, de szerintem pár hónap és már nem lesz ennyire egyszerű.
Majd építem én is a lessátrat. Csak akkor kéne egy rendes tele. Így is kinyír az asszony, ha meglát egy új objektívet vagy vakut. A d3100 kit-et elfogadta, miután látta, hogy milyen képeket lehet vele készíteni, csak most fokoznám tovább
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
Cassidey
senior tag
válasz Graphy #18435 üzenetére
Á, stílus kérdése, én inkább feltekerem az ISO-t, nem zavar különösebben a zaj, sokszor úgyis tudom, hogy fekete-fehér lesz belőle, akkor pláne. Ez sima esti, villanyfényes kép: [link]
Itt csak az ipad adott fényt: [link]A vázról villanó vaku kinyírná ezeket kicsit.. Annyira meg nem vagyok elvetemült, hogy beállványozzam/softboxozzam a lakást..
t_a_m_a_s köszi. Egyébként nekem a követő fókusszal elég jól megy a dolog, de max lövök extrát ha ilyen neccesebb a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
gurabli
őstag
válasz Graphy #18429 üzenetére
Az SB400-ast pontosan azért akarom (akartam), hogy ne kelljen senkit sem szembedurrantanom A bépített vakuval szinte csak ezt teszem és a színek is pocsékak lesznek, árnyékok. Amíg az SB400-at használtam, addig szinte végig majdnem 90 fokban felfelé volt állítva, és így lettek csodaszépek és jók a képek, ahogy visszaverődött a vaku a menyezettől.
[ Szerkesztve ]
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
m3ss
veterán
válasz Graphy #18358 üzenetére
sztem jo az az obi. nikonra nincs sok valasztas ennyiert nagylatok teren. extrem sarkakban nem karcolt, de amiota nezegetem az ff nagylatokat, visszasirom kb
viszont af itt sem a legmegbizhatobb, tud hibazni. ha tajkepezik az ember vagy ha teheti erdemes kitapasztalni hogy pontosan hol (fokuszskalan) a legelesebb es ott hasznalni mf-en.
jol szurozheto, frontlencse kialakitas is normalis, flare problemak sem nagyon vannak vele.[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
veterán
válasz Graphy #18355 üzenetére
Példa nélkül meg nem hiszem el, mert egy igen jó objektív.
User erroros(nem rád gondolok), decenteres vayg fókuszhibás stb. példányok nem hatnak meg.
Nekem is van egy, elég sok képem készül vele. Meg volt egy másik példányom is, az is ugyanolyan jó volt, ha minden igaz azt is egy fórumtárs használja még.[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Graphy #18350 üzenetére
Érdekes a sztori... Ha tényleg 20 perc alatt odaérnék a boltba, én biztos előbb telefonáltam volna, hogy "fiúk rakjátok már félre nekem egy órácskára..." Szerintem ezt azért mindenhol megteszik, ha véletlenül éppen akkor esik oda egy másik érdeklődő/vevő egy negyedmillás obira (aminek azért elég kicsi az esélye szvsz), legfeljebb vár egy picit... Ha így nem működik, akkor még mindig meg lehet venni online.
Én egy másik fotós üzletben vásárolok elsősorban, de nekem is jó tapasztalataim vannak az ilyen szaküzletekkel kapcsolatban, sokkal rugalmasabbak mint egy multi. Nekem eddig mindent eltettek egy fél napra-napra, amit megbeszéltünk előtte telefonon, és/vagy utána mailon, hogy legyen írásos nyoma is.
Holnap majd jól beletépünk...
-
torzo
őstag
válasz Graphy #16257 üzenetére
Nos, tehát mindenkinek igaza van a maga oldaláról. Ha ugyanazon optika a kérdés df vagy ff vázon, ott stimmel Graphy szakvéleménye. Csak hát, azért van az a fránya ekvivalens gyutáv, hogy mindig abban gondolkozzunk, mert a 24-70 df vázon egészen más világ, úgyhogy sosem hasonlítanám ff viszonyokhoz. Ha df vázon 24-70 perspektívát szeretnék, akkor pl. 17-50 tami, ami csak közelítőleg, de mégis. És ebben a párosításban mindkét optikára ugyanazt adja a reciprok szabály.
Nem biztos, hogy érthetően fogalmaztam.[ Szerkesztve ]
-
imyourfriend
őstag
válasz Graphy #16227 üzenetére
Stabit ezen gyútávon nem tartom fontosnak. Persze felhasználási terület kérdése egyrészt, másrészt egy monopoddal megoldható ha hosszabb záridő kellene mint amelyet a reciprok szabály megenged. Lehet buta gondolat, de nem lennék meglepve ha nikon nem adna ki stabis 2.8-as alapzoomot.. Nagyrészt úgyis olyan helyzetben használják a profi alapzoomot ahol kell az 1/100-as vagy még rövidebb záridő (a témából kiindulva). Annak meg nem látom értelmét hogy érkezzen egy 24-70 f/2.8 esetleg f/2.0 stabis 6-700ezer forintért (kicsi lenne a célközönség).
-
törölt tag
válasz Graphy #16232 üzenetére
Csak a 90-esem volt szervizben AF rendberakáson, a 24-70 nem.
Közvetlen a németbe, igen. Nagyon simán ment minden és nagyon rendesek voltak, gyors kommunikáció, stb. Zokszó nélkül fogadták és csendben megcsinálgatják őket.
24-70-emet teszteltem a boltban, úgy hoztam el. Ő még nem járt szervizben, egyelőre nem is kell. Múltkor kicsit kiakadtam az AF-re, hogy sehogy sem jó, se +5-ön, se +15-ön, de +15 körül néha atom karc, wtf...
Aztán elgondolkodtam, hmm itt valamit nagyon nem okén csinálok. Beállítottam neki az egy hónappal korábban, sokáig használt -5-öt, amit végül -7-re finomhangoltam és láss csodát, 10/9 találati arány (nem kamu), csak pislogok. Ezt az erős fényű felhős eget nagyon szereti, a napfényt is. A belinkelt kép f/5.6 és a csaj fölé álltam (átléptem rajta), semmi extra. Kézből katt, jónapot, karc. Szeressük.
-
törölt tag
Én a 105-ös makrótól mentem hídba, paff. De portréra, nem makró üzemmódban. Olyan gyönyörű, finom képe van, rohadt precíz egy obi, mese bokeh-val. A CA-ja kicsit sok, de korrigálható, de az AF is atom pontos, a VR nagyot fog, a 105 mili FX-en nagy kedvencem.. többet volt fent, mint a 70-200 VR2.
Szerk: USB port volt a DF-en ?
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
ja en is lattam d80-at ilyen aron...az is jo otlet.
forceberg: ha talalsz kepeket johetnek majd...en ezt nezegettem. ezek alapjan 1.8-on meg gyengebb, mint az 1.8D, amit nem teljesen ertek. mert az nyitva minden csak nem eles...f2.8-tol felfele kezd jobb lenni az 1.4d, de 2.8 felett meg eleg ritkan hasznalnam....
bar erdekes ez a grafikon, mert eszerint az 1.4g sem igazan eles nyitva...pedig gondolom azert csak nem olyan rossz...https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
törölt tag
+1 ezekre és még annyit a státusz LCD mellett, hogy sötétben, kezdő (vagy akár haladó) asztrofotózáskor, tejútfotózáskor, nagyon nem mindegy, mihez van szokva a szemed, amikor állítgatás után visszanézel a csillagos égre. A kis státuszon meg annak halvány, zöld LED fényében bármit beállítok "vakulás" nélkül és fogyasztása is pitsa.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Kinek a pap, kinek a papné... nekem inkább a lánya 3000eseket azért senki nem ajánlotta sztem.
7000ről nekem a normálisabb vaku képességek, a faszább kereső ami hiányozna. Gombok...(akkora test árán) nem tudom.
Hátul pluszban:
Wb (kb sose használom, monitoron javítok, nem a kis kijelzőhöz igazítom; max egyedi wb-t állítok, amit innen sem lehet tudtommal állítani. RAWnál pláne nem túl hasznos.)
ISO (az fn arra volt állítva, de csak állványról este nyúltam bele kézzel az isoba - állítsa a váz a min zár függvényében, jobb a 3200as kép mind a bemozdult)
QUALITY (esetleg eseményenként módosítom, gyanítom meló alatt végig raw és joccakát)
Fent pluszban:
AE (szinte csak madarazásnál váltottam, de ok, ez lehet hasznos ellenfényben ha nem vakuzik az ember)
Kioldási módok (én ritkán váltottam távkioldó vagy sorozat módba)
Kijelző: Van aki szerint plusz. Szerintem megszokás kérdése hogy melyik képernyőn nézem meg ugyanazokat az infókat, a váz tetején sem kényelmesebb kicsiben megnézni mint majd 3"on hátul.
Elöl:
Plusz egy tárcsa és egy programozható gomb. A tárcsa tetszik, BKT vagy egyéb dolog kiválasztásánál két dolgot is lehet így állítani, nem kell a menübe menni érte. Számomra még mindig nem a legkényelmesebb, de egyel jobb mint az 5000eseken.Egy estét használtam csak D90et, dslr előtti vázamon rengeteg dedikált gomb volt, előre örültem de zsír lesz a D90, de gyakorlatban nem nagyon használtam a plusz dolgokat, kb az első tárcsa és AE gomb elég lenne - kérdés hogy arra amire használni tervezik miket szoktak váltani, állítani. Ha azonos árban lenne a D7K és az 5100, akkor valószínű megint az 5100at hoznám el (keresőt orvosoltam nagyjából, vakuval meg megtanultam így együtt élni, a derítőlap rá hasznosabbnak bizonyult mint mondjuk egy FEB.
Egyébként elsőre hülyeségnek tntek a jobbra átköltöztetett gombok, majd egy hét után kiderült hogy kényelmesebb ott mint bal szélen.kovaripeti, autofocus esetén ugye single focus point-ot választasz? (Nem emlékszem már hogy van pontosan az egy pontos af)
Azt hogy manuál fókusszal miért kísérleteztél azt pontosan nem tudom, de ott értelemszerűen nem a gép ront.[ Szerkesztve ]
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Andrew31
senior tag
Így kell valamit pozicionálni, nem? Ki venne meg drágábban valamit, ha van (majdnem) ugyanaz olcsóbban is? Senki. Muszáj ott lenni minden szegmensben, hogy a konkurenciára csapj kicsit.
Persze néha valami kicsit "érdekesre" sikerül és inkább tűnik sima el*%@#nak.Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.
-
Larry303
addikt
hát ha nem lenne a kislányom és/vagy a d7k fokuszrendszere ilyen akkor eszembe sem jutna.
16-85 fel sem rakom többnyire az 50es van fent vagy a 70-300, de ezekkel is bír téveszteni azért
a teszteket nézve isoban nem sokkal lennék előbbre, bár a 3200at míg a mostanin nagyon ritkán, a 7100esen nyugodt szívvel lehetne
illetve az olvasgatások során ezeken a grafikonokon is elcsodálkoztamegy fényerőssebb tele is tervben van (105ös sigma lesz vszeg) de tán még most el tudnám adni a d7k normálisabb pénzért, így, hgoy van rá még 1 év gari...
ha most hétvégén nem produkált volna megint pár fokuszhibás képet lehet eszembe sem jutott volna, de felb@sz amikor lenne egy tök jó pillanat a lányomról, de a szeme helyett pár centivel mögötte éles
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Larry303
addikt
kb mindent amit valódi hazsnálatnál észrevettél
ezsembe nem jutna a d7k lecserélése, ha a fóksuzrendszere nem ezt művelné
szal leginkább ez érdekel
illetve, vmennyire a két szenzor közti különbség is...olvastam elég sokat utánna, több helyen is azt, hogy a d7k nak a sony szenzora jobban bírja a sötét részekből a visszahúzást, de attól tartok ezek olyan minimális különbségek, hogy észre sem veszem valós használat közben, így legfőképp a fókusz érdekel...https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
lyunior
tag
Sziasztok!
Én is d5100-zal ismerkedek.
Ha már tájképről van szó, a d5100 tud programozott HDR-t. Mi a tapasztalatotok, milyen minőségben teszi a szoftver a dolgát? Összehasonlítva mondjuk egy exposorozat PS-ban való HDR feldolgozásával.
És pl.van-e arra vonatkozóan valami ökölszabály (mint pl. az F/8-as blende a tájképhez), hogy milyen fényérték különbségeket érdemes beállítani? Vagy ez a pillanatnyi fényviszonyok függvénye?Köszi.
"A te fotód, a te művészeted! Csináld úgy, ahogy neked tetszik!"
-
Larry303
addikt
maga az üveg jó sztem...nagyon sztem az átfogását.
nem túl fényerős, de ott a vr
16-24 f 5,6 utánna f8on a legélesebb, teljesen nyitva lágy egy kicsit főleg az elején ugye.
én a rajzolatát is nagyon szeretem, ha nem lenne fasírtban a d7k val, nyaralások alatt nem sokat kéne cserélgetnem...https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
m3ss
veterán
gondolkodok rajta, csak eleg draga...nem akarom nagyon nagy koltsegekbe verni magam kvazi feleslegesen, ki tudja egyaltalan lesz-e eleg munka...igy is kellenek meg vakuk, uvegek...ha majd lesz 10+ foglalasom akkor elkezdek koltekezni ez meg ugy is odebb lesz ha belejovok egyaltalan, addigra olcso lesz a d800 is
24-120 f4 fx-en? remelem csak trollkodsz
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
MC Pite
veterán
Ha már nikon top/musthave üvegeknél tartunk, megnéztem hogy huhú de mocskos drága az XF35 1,4R, mennyibe kerülne ez Nikon fronton. Elkezdtem csuklani mikor megláttam az árát, 3×(!) annyi mint a q..a drága fuji . Mondom 'gyóvan, ebből sigma lenne ha 1.4 kéne.
Szóval faszák a nikon üvegek, de általában azok sem hibátlanok, és néha olyan difi van árban (17-50/55 is ugye) hogy húbazzeg...Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
lyunior
tag
Nehéz kérdés. Vagy talán mégsem...
Ha indokolt a használata, mert teszem azt munkához kell az FF tudása (nem gyakori, hogy első vázként ez így megvalósuljon, de nem is lehetetlen), akkor már az obi parkod is FX formátumban épülhet ki.
Ha Aps-c vel indítasz, akkor logikusan ahhoz válogatsz obikat, és ha váltani akarsz, akkor nem csak vázat kell váltanod, hanem az egész cájgot.Bár visszatérve a kérdésed valódi apropójára, nem valószínű, hogy aki a DSLR szegmenssel ismerkedik, az rögtön a nagy tesóval kezdje. Már ha jól értelmeztem amit írtál.
"A te fotód, a te művészeted! Csináld úgy, ahogy neked tetszik!"
-
m3ss
veterán
"Ha belegondolsz a Sigma 10-20 is kompromisszumos, mert nem olyan éles és fényerős mint a Tokina 11-16, de viszont nagyobb tartományban tudod használni...és most még sorolhatnám a példákat objektívekre és vázakra is.
Szóval nehéz az ideális objektív parkot felépíteni, amit meg is találtam már, de ezért nem vagyok hajlandó a lakásomat eladni, hogy kivitelezzem is. :-)"
hat igen. az a baj hogy felepitettem kb idealis hobbifelszerelest magamnak, de eskuvozni eleg kompromisszumos...sajnos emiatt ujra kell gondolnom mindent. valszeg a sigma 10-20 helyett is kell majd egy tokina..
meg raadasul 2 vazban kell gondolkodni sajnos. egyelore maradok dx-en, de ha ki tudom termelni lehet atnyargalok majd ff-re. egyik dx vazon 11-16, masik ff-en meg mondjuk 50 1.4, 85 1.8 cserelgetosdi pl tetszene.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Real_Necro
veterán
Bár kinek mi, de szerintem kis kompromisszummal sokat lehet spórolni.
Nekem pl Nikon 12-24 f/4 van, ami sokak szerint túlárazott (szerintem nem), ellenben biztosan egy Sigma is elég lett volna. Nikon 17-55 helyett ott van a Tamron 17-50. Ha árat nézem utóbbit venném megint. 70-200-ból nekem VRI van, szerintem a legjobb obim, portréra, közeli állatokhoz (állatkert, kutya/macska) tökéletes. Debrecenben a karnevált emelvényről már nem tudtam vele fotózni, ott sok volt a 70, váltottam Tamira. Egy 50-es fixen a fényerő miatt gondolkozom én is, de a fenti 3 obival egyelőre nekem ami fontos, az elérhető.dwelablack:
Fogyasztóvédelem?[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
Ezért lesz elgondolkodtató. Egy FF-es üvegem van, az a 70-200 VR. A Tami 17-50 meg a Nikon 12-24 DX-esek. Szóval utóbbi kettőtől lehet akkor meg kellene válnom és beszerezni mondjuk egy 24-70-et...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
törölt tag
Lett, csak nem sikerült 8 mp-nél hosszabb video-hoz több képet rögzíteni, mert éjjel 2-3 körül leállt a gép. Eneloop-ok nem csipázták a nulla közeli fokokat, az obira pedig előbb kiült valami pára az utolsó pár tucat képkockán, aztán rá is fagyott. Időzítő is leállt.. minden megállt.
De 8mp megvan, majd feltöltöm. Olyasmi mint Kleroo-é, még a színvilág is. Ugyanazt fotóztuk, FX mindkettő, ő 24-en lőtte, én 14-en, ennyi az eltérés.
-
Real_Necro
veterán
És tegyük hozzá a 105-öt, meg a 150-et is.
Vakus dologgal kapcsolatban nincs valami érintkező probléma? 5. elem rákapcsolásakor nem nyom át valami pöcköt ami nem ugrik vissza?
-
aleister
veterán
Ugyanígy jártam. Ráadásul fizetős melónál. A GetDataBack a Te szoftvered! Kártyára a Fat32-es verzió ajánlott. Nálam megoldotta.
Az esetemben is olvashatatlan lett a kártya. Úgy csináltam, hogy ezután leformáztam a vázban, majd a progival visszafejtettem a rajta lévő fájlokat.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Peethy
őstag
Egyeztesd le a céggel a dolgot, mivel a velük kötött megállapodástól függ, hogy a képeket kereskedelmi céllal felhasználhatod-e. Ha szerintük OK, hogy az általuk nem igényelt képekből eladsz, akkor állapíts meg egy árat és aszerint tedd. (Arra viszont felhívnám a figyelmed, hogy a törvény szerint ez már csak számlaképesen, vállalkozáson belül végezhető.)
-
-
TayRol
nagyúr
-
gergo5991
őstag
már fél-1 éve gyüjtögetem a pénzt ( nézegetem a leírásokat) dslr-re, első kiszemeltem a d7000 volt, de most jólval rávert a d7100, elég sokat olvasgatok, szinte ha gép előtt vagyok, fotós fórumokat, leírásokat, egyebeket kutatok, szóval mondhatni ugy, hogy elég sok időt áldozok a tanulására is, csak hát nincs alkalmam ezeket ki is próbálni, használt gépekeket is nézegetem, de nem szeretnék zsákba macskát venni, biztonságosabbanak érzem, ha uj gépet veszek, kitudja nincs-e olyan hibája a használt gépnek, amit garanciára nem válalnak el, csak ha saját zsebre javíttatná az illető. Ha meglátok egy jó képet a neten, mindig azon töröm a fejem, hogy tudnám ezt én még jobbá tenni, esetelg hasonlót alkotni, de amikor elgondolkodom, mindig meghátrálok( félek) hogy nem fogom kihasználni a gépet. Szóval nem szeretném, ha hirtelen fellángolásból venném meg, bár a vásárlásig még hátra van 3-4 hónap, mert hát fiatalkorú ként nehéz ennyi pénzt össze kaparni
-
törölt tag
Ááá nem, az már level3 lenne + hegyre ezeket felcipelni.. mégiscsak nagy túra, elég lesz vinni az állványt.
Natúrban, állványról. Vagy pólusra állok és körbeforog az ég akörül, vagy a tejút feltételezhető útját előtte megnézem a neten, google sky-on stb.. és úgy állítom be a gépet, de fix lesz sztem.Gondolkodtam még egy egyszerű távcsöves óraműn is, ami csillagra állva követi azt, és akkor talaj, minden fordul, tejút pedig marad a képen ott, ahol.. (magyarul követi a rendszer és a csillagok is pontszerűek maradnak), de ez lesz majd a level 2
Egyelőre sima level1 állvány, fix, kész. Viszem a 14-es Samyang-ot, illetve elég komoly hatást lehet elérni egy pici ráközelítéssel, úgyhogy lehet, meglövök egy estét az 50 1.4-gyel is.
8k-s képeket nem tudok már lőni sajna (éppenhogy nem), de a végső video-t valahol 4k-sra tervezem méretileg, 30 fps-re, amit valakinek a 60 colos vadiúj 4k-s plazmáján egyszer nagyon szívesen megnéznék
Próbálok gyakorolni, amennyit csak lehet. Átveszem a kioldót ma és sztem ma estére kint hagyom az erkényen, sima város timelapse poénból.
Hát odafent éjszaka 5 fok körül leszünk, sztem az már nem rossz, de egy igazi fogcsikorgató tél nem csak a minuszok miatt jó, hanem a légkör sem remeg annyira, asztrofotónál amúgy sok nagyobb newton távcsőnek már a főtükre is hűtött ventillátorral, főleg ha Holdat kémlel.. a gépet meg lehet külső tápkábelről árammal etetni úgy, hogy a tested köré tekert, vagy belső zsebben, melegben tárolt akksi lóg a túlvégén, csak a zárszerkezet bírja ki a dolgot (kenőanyag viszkozitás minuszban).
De itt csak "laza hideg" lesz, semmi extra. Remélem, minden várakozásomat felülmúlják a képek majd.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez, de ha drágán vettem, pls ne húzd le, ha szart, azt se mondd..
Ugyanez van a srácnak aki a rádióstól óvott és szerinte nagyon jó, timelapse-ra is tökéletes.
Egyébként szept. 6-7-8-9 megyek a Retyezát hegységbe Romániába, oda kellene, a cél ez lenne, na nem most egyből csípőből, de addig még párszor elpróbálok valamit kicsiben a Hortobágyon vagy itt-ott, pár óra alatt lehet lőni pár másodpercnyi anyagot.. de ha ezen video készítőjének a szenzora kibírta felrobbanás nélkül akkor bírja már ki a miénk is .. - szóval már a firmware bug is megfordult a fejemben, de bármi egyéb is.. de nem görcsölök rajta mostmár, lövök a kioldóval és kész.
-
törölt tag
-
Dr. Akula
félisten
Figyelem mindenki, főleg a beszólóművészek! Ilyen egy korrekt válasz, ilyesmit vártam volna másoktól is flém helyett.
Köszönöm!
Olvasgatok közben, de nem várható el hogy 5 perc alatt profi legyek. És közben vannak kérdéseim is, amit próbálok feltenni, de úgy látom sok embernek bassza a csőrét ha nála kevesebbet tudók is próbálnak tájékozódni. Mintha ez csak a profik kiváltsága lenne.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
aleister
veterán
Néha dob egy "an unknown error occurred" hibát. A konkrét hibakódot fejből nem tudom. Ilyenkor megjelenik egy felkiáltójel az adott képnél, de ettől eltekintve oké minden.
Néha kilépéskor is kapok valami hibaüzenetet. Ezt már a W7 adja, és javasolja a program újratelepítését.Fórumon az élesítés miatt panaszkodnak sokan, és úgy hallottam van egyéb bug is benne.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
spanyoll
addikt
Public mappába rakd, egy teljes méretűt és egy max 480ass oldalhosszút. Itt katt, hogy új hsz, link gomb, oda bemásolod a nagy méretű kép linkjét (windowson belül jobb egér rá és copy public link), majd amint ezzel megvagy azonnal katt arra, hogy kép, oda pedig a 480as hosszúságú linkjét adod meg. Aztán voila: kattintható is, látható is, kép is, nagy is, kicsi is.
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest