Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz PETEE78 #14192 üzenetére
2012-től kezdődően vezetik be az egyes önkormányzatok, nekünk anno Kőbányán már 2012-ben meg kellett tenni a bejelentéseket, de van, ahol ez csak később került bevezetésre. Köteles vagy megtenni a bejelentést az 1998. évi XXVIII. törvény alapján.
"42/B. § * (1) * A tartás helye szerint illetékes települési, fővárosban a kerületi önkormányzat, illetve a fővárosi önkormányzat által közvetlenül igazgatott terület tekintetében a fővárosi önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.
(2) * Az ebösszeírás során a települési, fővárosban a kerületi önkormányzat, illetve a fővárosi önkormányzat által közvetlenül igazgatott terület tekintetében a fővárosi önkormányzat jogosult kezelni a 42/A. § (4) bekezdés szerinti adatokat.
(3) * A települési, fővárosban a kerületi önkormányzat, illetve a Fővárosi Önkormányzat által közvetlenül igazgatott terület tekintetében a Fővárosi Önkormányzat az ebösszeírás alapján a (2) bekezdésben foglalt adatokat összeveti az ebnyilvántartásban rögzített adatokkal, és eltérés esetén adatot szolgáltat az ebnyilvántartás működtetőjének.
(4) * Az ebnyilvántartás működtetőjének kérésére a Magyar Állatorvosi Kamara köteles a nyilvántartott ebekről adatot szolgáltatni.
(5) * Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a (2) bekezdés szerinti adatokat a települési, fővárosban a kerületi önkormányzat, illetve a fővárosi önkormányzat által közvetlenül igazgatott terület tekintetében a fővárosi önkormányzat rendelkezésére bocsátani."
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
senior tag
válasz PETEE78 #12436 üzenetére
Ez a része tiszta, és igen a vállalkozási szerződés ide irányuló rendelkezései lennének az irányadóak.
Szerintem nem nagyon fogod tudni rávenni arra, hogy előbb utaljon, hiszen a bank, aki a pénzt adja neki fizet. A bank felé nem jeleztétek hogy nem ő végezte el az adott munkát, igaz ha jelzitek, akkor valszeg ennyivel kevesebbet fog utalni. Igazából arra se vennék mérget, hogy az utolsó körben ki fogja fizetni.
Amennyiben a szerződésben megkövetelt közjegyzői okirat az érvényesség feltétele, akkor ennek a megkötéskor rendelkezésre kellett volna állnia, igaz a vállalkozó meg mégis végzi a feladatot, így kb. mondhatjuk azt, hogy a vállalkozó egy nem a szerződésben rögzített érvényességi feltétel alapján teljesít. Mondjuk azon csodálkozom hogy a bank ezt eddig nem kérte be, bár nekik valszeg nem szükséges.
Csatlakoznék ahhoz, hogy keressetek egy ügyvédet, aki rendesen átnézi az iratokat, és ír egy felszólító levelet.
No money, no honey.
-
senior tag
válasz PETEE78 #12429 üzenetére
Kicsit zavaros amit írsz, mert amit írtál abból az jön le, hogy az építési vállalkozási szerződés megkötésével kell/kellett volna a közjegyzői okiratot megcsináltatnod, anélkül nem lesz érvényes. (ha jól gondolom, te vagy a megrendelő).
A kivitelező tájékoztatása: Kivel kötöd az építési-vállalkozási szerződést, nem a kivitelezővel? Ami őt érintő jogviszony, arról érdemes tájékoztatnod + ha a szerződés megköveteli, akkor a KJ-nak ott kellene mellette lenni
A teljesítése nem lesz szerződésszerű, mivel nem végzett el olyan munkát, amit a szerződés alapján neki kellett volna elvégeznie, így ennyivel kevesebb jár neki. Az viszont már más kérdés, hogyha a bank csak neki utal, és ennek a nem elvégzett munkának is átutalja felé az árát, akkor ő azt mikor fogja neked megtéríteni. A szerződés mond bármit arról hogyha nem végzi el az adott munkát, akkor mi a teendő?
[ Szerkesztve ]
No money, no honey.
-
őstag
válasz PETEE78 #10926 üzenetére
ezt te honnan veszed?
lehet hogy csak én nem hallottam erről, de mindenesetre hülyeségnek tűnika biztosítós dologra is reagálnék: a jármű értéke elsősorban lopáskárnál fontos, de cascod gondolom úgysincs egy iylen ócska kocsira
töréskárnál csak totálkár esetében fontos, de ott sem fogadnám el, hogy a biztosító szerint kevesebbet ér
ráadásul egy régi kocsinál nagyon tág határok között mozog az érték, állapottól függően, úgy tudom az eurotax sem ad árat 10 vagy 12 év fölöttszóval ne higgy el minden hülyeséget és legközelebb a vételár kifizetése előtt csináltass legalább egy eredetvizsgát
a vevőt meg ne akard "leckéztetni", mert nekem nagyon úgy tűnik, hogy kitanult zsibis és meg fog szivatni
pl. fogadni mernék rá, hogy ezt a márkaszervizes újrabeütős dumát is ő találta ki, hogy húzza az időt(persze elfogadom, ha van iylen, csak én nem hallottam róla, de nagyon meglepődnék az biztos)
cryptot minden termékemért elfogadom
-
Magnum_
nagyúr
válasz PETEE78 #10922 üzenetére
azt gondolom, hogy ez a tényállás megfelelő jogalap a 20% árleszállítás kellékszavatossági jogon belül, mert ez nem jelentéktelen hiba.
peren kívüli egyezségi ajánlattal/felszólítással kezdenék, ha én járnék így, de erre be is merném nyomni a fizetési meghagyást, véleményem szerint megállja a helyét.
szívesen képviselnék is ilyen ügyet (nem vagyok ügyvéd, mielőtt még... )I humbly and respectfully decline™
-
mm00
aktív tag
válasz PETEE78 #10888 üzenetére
Ismerősömet hasonló indokkal kirakták sima eredetiség vizsgáról, csak nála nem találták meg a motorszámot. Felvilágosították, hogy NKH állomásra kell mennie és ott elintézik. Szerintem te is informálódj ott. Ha jól emlékeztem, ott helyben csináltak volna neki motorszámot.
Az lett a vége, hogy az NKH állomáson kiderült hogy semmi baja nincs a motorszámnak, csak a vizsgaállomáson ahol eredtileg akarta csináltatni nem találták meg a motorszámot
-
senior tag
válasz PETEE78 #10780 üzenetére
Nekem is :-). Ahogy én számolom
1-én beadtad, az alap 30 napos ügyintézés az 31-én jár le.
3-ára meglett a döntés, két napod leketyegett, marad 28.
Ennek a felét kell számolnod, az 14 nap, így nekem 15-e jön ki.(Aztán lehet hogy van valaki, aki ebben dolgozik, és elmondja hogy rosszul számoltam.) Kollégám pont tegnap beszélt velük, telefonon 10 napos ügyintézési határidőt mondtak az ügyére ha soron kívül intézi.
No money, no honey.
-
senior tag
válasz PETEE78 #10778 üzenetére
Alapesetben 15 nap az Inytv. szerint (45. § (3) Ha törvény soron kívüli változásvezetést ír elő, eltérő törvényi rendelkezés hiányában az ügyintézési határidő tizenöt nap. A közbenső intézkedést legkésőbb az arra okot adó körülmény felmerülésétől számított öt napon belül kell megtenni.)
Ugyanakkor máris van egy jogszabályi rendelkezés az Inytv. végrehajtásáról szóló Fvm rendelet alapján: 83/A. § (1) A soron kívüli ügyintézés engedélyezése tárgyában a soronkívüliség iránti kérelem beérkezését követő 2 munkanapon belül kell dönteni.
(2) Soron kívüli ügyintézés engedélyezése esetén a kérelmet erre vonatkozó záradékkal kell ellátni.
(3) A soron kívüli ügyintézés engedélyezése esetén a kérelem tárgyában a járási hivatal az (1) bekezdésben meghatározott engedély megadásától még nyitva álló törvényes ügyintézési határidő felén belül hoz határozatot vagy eljárást megszüntető végzést.Azaz a soron kívüliségről 2 munkanapon belül döntenek, és onnan számolva a normál ügyintézési határidő fele ami alatt meg kell csinálniuk.
No money, no honey.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- iPhone topik
- Gitáros topic
- Linux kezdőknek
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- További aktív témák...
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest