Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PETEE78
senior tag
Sziasztok!
Építési és vállalkozói szerződésben foglaltak szerint: " A Megrendelő Közjegyző előtt egyoldalú kötelezettségvállalási nyilatkozatot tesz, melynek költsége a Megrendelőt terheli. Jelen szerződés kizárólag a KJ okirattal együtt érvényes."
Kérdéseim:
-ezt bármikor meg lehet csináltatni?
-a kivitelezőt tájékoztatnom kell erről, kell kapnia erről bárkitől is tájékoztatást? pl közjegyzőtől?
- a mennyiben bármi nemű teljesítési probléma merülne fel, mennyi idő elkészíttetni?Azért kérdezem, mert alvállalkozókat kellett volna bevonnia burkolásra, festésre, de csak szerződés szerint vonta be őket, csak úgy szerepel a szerződésben mintha ő csináltattná azt is.
Azonban erre én szereztem embereket, mert ő nem tudott. Így a festés, burkolás anyag és munkadíját ki kell fizetnie részemre a banki hitelszerződés ütemezése szerint, és félek ezt úgy akarja, hogy az utolsó ütemezett folyósítást amit majd a bank kifizet neki, azt ebből az utolsó előtti folyósításból levonja önhatalmúlag, mert már pedzegette, hogy az utolsó folyósítást ő nem tudja megvárni (?), mert annak a feltétele a használatba vételi engedély és a ház feltüntetése. A banki ütemezésre vonatkozóan aláírta a lapot,hogy elfogadja. Ez a vele kötött szerződés 2. sz módosítása, kiegészítése.
Megteheti önkényesen, hogy az utolsó banki folyósítást, amivel a bank majd tartozik felé, azt levonja az utolsó előttiből és annyival kevesebb burkolási és festési pénzt ad nekem?
Ha megteheti akkor sos kellene csináltatnom egy egyoldalú kötelezettségvállalásit a vele kötött szerződésre vonatkozóan?
Kiegészítés: A költségvetés 20%-a önerő volt, ami nagy részét kifizettem, a maradékot pedig az utolsó előtti burkolási, festési folyósításból rendeznék felé.[ Szerkesztve ]
You are being revived
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest