Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vivaldi (böngésző)
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bitcoin topic
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Vírusirtó topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
-
Napi bölcsesség!
-
-
-
válasz
shteer #58715 üzenetére
Semmit. Évekkel ezelőtt megmondtam, hogy semmit sem vagyok hajlandó ezért az országért tenni. Birkanép a magyar a legrosszabb fajtából. Leszarom mi lesz itt és azt is, hogy ki lesz kormányon. Kiskapuról kiskapura ugrálok nem ritkán a törvényesség határán billegve. Ami munkát tudok számla nélkül csinálok meg szigorúan készpénzért. Ha odafent gátlástalanul lopnak csalnak adót optimalizálnak ügyeskednek nehogy már én ne ezt tegyem. Faszom. Nem érdekel mi lesz itt, egyáltalán. Ez van.
-
Gyuri27
félisten
Itt gecc (már a megyében) az emberek 90%-a a minimálbért vagy picit felette keres. A sarkadi járárás az ország harmadik legszegényebb járása. Kb itt a legmagasabb a közmunkasák száma az országban.
Persze a számok jók. Ott orbániában. Bele kellene számolni a közmunkások, rehabosok és egyebek bérét is. Bőven alacsonyabb lenne. Persze lehetne dolgozni a medián bérrel is. De az nekik nem jó. Így számolnak azzal ami nekik jó. -
Napi vicc rovatunk következik:
2024 decemberében a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 727 700, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 500 500 forint volt. Mivel a bruttó átlagkeresetek 13,2 százalékkal nőttek a KSH szerint ennyivel nő a képviselői alapfizetés és az állami vezetők fizetése vagyis a jövő hónaptól:
Orbán Viktor 7 178 000 forintot, Sulyok Tamás köztársasági elnök és az összes korábbi köztársasági elnök is 5 762 000 forintot, Varga Mihály leendő jegybank elnök és Windisch László az Állami Számvevőszék elnöke 7 762 000 forintot, Kövér László házelnök pedig 5 238 000 forintot fog hazavinni.
És, hogy ebben mi a vicc? Az, hogy ezt egy nyomorgó ország nézi szó nélkül tétlenül. Megválasztottuk őket hát élvezzük.
A politikusaink teljesen el vannak szakadva a valóságtól. Csajom a helyi kórházban gyógymasszőrként túlórával és heti néhány alkalommal háznál történő masszírozással* együtt szed össze nettó 350k körül, mikor mennyi maszek van. Elindul itthonról fél hétkor és van, hogy este hatkor ér haza. Magyarország jobban teljesít! Nevetséges. Hol élnek ezek, szatyorban bammeg?
szerk* gyuri kedvéért külön kihangsúlyozom: nem, nem olyannal.
-
zoltanz
nagyúr
Műhely notim, C2d routernek, h.264 gyorsítókáwtyával mobil pci-e ) média boxnak, tesztelni
-
zoltanz
nagyúr
Izí-rajder öcsém
-
-
-
-
-
Gyuri27
félisten
Te honnan nem voltál már bannolva?
-
Az amerikai helytartó elbúcsúzott Magyarországtól.
Én meg tőle, egy giffel. Meg a facebooktól is 1 hétre.
Egyem a tényellenőrzők - tejhatalmú kommunista cenzorok - szívét. -
-
zoltanz
nagyúr
-
-
zoltanz
nagyúr
Buék!
-
-
Búék majd, vagy mi.
-
-
Gyuri27
félisten
-
shteer
titán
Rokonnak kellett új noti az autószervizbe a legális csilliárd forintos diagnosztikai csomaghoz, mert a régin már túlléptek az új verzió követelményei
Egyeztettünk gépigényt a technikussal, webshopban választottam egy notit és kattintottam is a legális W11 előtelepítve opciót. Nem hiányzott egy hasonló szopás az ünnepekre
Az előző munkagépet 8 éve rendeltem
-
Gyuri27
félisten
válasz
lipi67 #58667 üzenetére
Látod.
Meg ez az intel faszom driver is. A 11 se két napos, de a 10 mindenképpen ismerhetné.A szopás tárháza.
Minap noti telepítésnél w11 nem ismerte a wifinek a driverét. Holott nem új wifi az se, a 11 se tegnap jött ki. Csak a baj ugye az, hogy a 11 nem megy tovább egy ponton net nélkül.
Persze van nálam utp kábel mindig. Modem is elérhető helyen volt. De a rák megeszi az ms-t is. Mi a faszom, hogy net nélkül nem megy a w11 telepítő? -
lipi67
nagyúr
válasz
Gyuri27 #58664 üzenetére
Szia! Na.. ez mind ok, nem ezzel van a hiba. Meg is kaptam a válasz, eléggé nyersen, kioktató módban. (ki ez a pali.. hm..) mind1.
Bemásolom a "megoldást". és nézem a fagyit meg a yellowstone-t. Reggel meg céges buli és majd "feltöltöm" magam.EZT VÁLASZOLTÁK :
Nem igazán kellene háborogni azért, mert nem tudod telepíteni. A telepítés egy szakmai feladat, vannak bizonyos trükkjei, amiket ki lehet guglizni, vagy c@rozás nélkül meg lehet kérdezni. Vagy pedig telepített rendszerrel kell vásárolni.
A probléma oka, hogy a telepítő nem tartalmaz RAID drivereket. Ezért az [MSI support] lapról külön le kell tölteni, és a telepítő USB egy mappájába ki kell csomagolni az Intel Rapid Storage Technology F6 Drivert. Amikor a telepítő odaér a lemez kiválasztáshoz, akkor driver hozzádasa (vagy valami ilyesmi) gombra kattintva ki kell tallózni a drivert.
Másik lehetőség, hogy a BIOS-ban kikapcsolod (konyhanyelven) a RAID funkciót, és akkor nem kell hozzá spéci driver. Belépsz a laptop biosába és keresd a lenti beállítási lehetőségeket.
Ami megtalálható, azt leírt módon kell beállítani:
- Fast Boot disable
- SATA mode AHCI
- Secure boot enable
- CSM disble
- UEFI boot enable
- Legacy boot disable
- TPM enable
- Intel Platform Trust Technology (PTT) enable
- VMD Controller disable (ez kapcsolja ki a RAID funkciót)
- Intel Optane disable -
lipi67
nagyúr
válasz
Gyuri27 #58662 üzenetére
Amúgy Te elolvastad amit írtam?
A kva lapos ÚJ, garis. Nem tudom se kivenni az ssd-t, se bele tenni másik ssd-t. Szaros matricák a csavarokon stb. Ma délelőtt 11:50kor hozta a futár az iponból. majd 400K-ért. Vissza adtam a havernak, gariba küldje vissza vagy álljon el a vásárlástól.
-
Gyuri27
félisten
válasz
lipi67 #58661 üzenetére
Bármi lehet. "Egy bűnbanda tagja, egy féltékeny férj, egy b.zi barát ..."
Lehet driver pl.
De hogy egyszerűbb legyen az élet.
Másik gépben egy gpt particióra telepítsetek wint. Net nélkül persze!
Majd bele a laposba, pendrivén a win, erről indulunk el (lehet ssd is indulna). Javítás/helyreállítás. Majd net (wifi drivel kellhet neki, win telepítés után) és frissítés.Komolyan ez nem jutott eszetekbe?
Lgközelebb hívj fel mielőtt összeomlasz. -
lipi67
nagyúr
Üdv az uraknak!
Lenn egy kérdésem. Fontos lenne. Az azonnali topikba is betettem, de hátha ti ügyesebbek vagytok! Mert sajna én csak szép....
másolnám:
Üdv mindenkinek! Lenne egy problémám. A barátom rendelt az Ipontól egy MSI Cyborg 15 A13VF- 1415-ös laptopot. Bios információban látja a benne lévő háttértárat (512-es M.2-es ssd)-t. Telepítésnél meg nem. Egy telepítő sem, többet próbáltunk (más gépeknél csontra működik). Mi a fasz baja lehet? Szétszedni se merjük, hogy mizu az ssd-vel mert lehet, hogy garanciavesztéssel jár. Járt már valai így, hogy kell erre a szarra wint telepíteni!????
Válaszokat előre is köszi!mi a faszt csináljak vele??????? (Gyuri ne írd, hogy dobjam ki, nem az enyém!
-
-
3 7
-
-
zoltanz
nagyúr
Repülőnap izgalmas pillanatai.
-
-
shteer
titán
Hamarosan
-
-
-
zoltanz
nagyúr
-
shteer
titán
-
[link] Azaz.
-
zoltanz
nagyúr
Az Astorián melózom most. Pórszívos közpiszkos dolgozó járdán. Jó lenne ez csak ne fél méteres csíkban csinálná.
-
-
Beszabehu gecc... 9.5°C-ot ír a kocsi. Kiléptem az ajtón egyből felébredtem. Seggem befagy.
(#58628) shteer Mostmijjé? Katolikus papként nőtlenséget fogadott. Betartotta vagy nem tartotta be? Problem?
-
Gyuri27
félisten
-
-
-
-
-
Gyuri27
félisten
"Nem valami kínai indukciós lappal kevered?"
Erre és arra a tényre, hogy 14 napon belül volt mikor leirta a problémáját és nem küldte vissza azt a vackot hogyan kellene reagálni?
Pedig szépen leirtam, hogy annak a lapnak a lan, wifi része nem fog megjavulni és gond lesz belőle.
Irta, hogy az a tipusú hangkari kell neki. Kerestem egy olyan lapot és nem is szar. Nem top az biztos de korrekt lap és nem drága. Milyen kedvességet akarsz?
Próbálom megvédeni a pénzkidobástól a szopástól és én keverek össze bármit bármivel? -
-
Gyuri27
félisten
válasz
lipi67 #58609 üzenetére
Bele teszel te engemet a gyászba. Mert nem elég, hogy nem előre kérdezel, de még utólag se érted.
TUF GAMING B550M-PLUS [link]
Realtek ALC S1200A 7.1, Realtek RTL8125B 2.5Gb Ethernet
[link]Proci hozzá igp-vel:
AMD Ryzen 5 4600G kb 37k 6/12.
AMD Ryzen 5 5500GT kb 43k 6/12.
AMD Ryzen 7 5700G kb 70k 8/12.
Vannak egyébb g, gt verziók de nagy difik nincsenek.Ez így kb 80k. Olcsóbb 25k-val mint az inteles szutyok lapod inteles szutyok lannal.
Ja és nem keverem se kinai se inteles szutyokkal. Na de ha szeretsz drágán szopni akkor csináld.
Ha nem kérdezz előtte. Illetve foramaxból pl rendeld meg a lapot és a procit aztán örülj a gondtalanságnak.
Ha nincs am4-es hűtőd vegyél azt is. -
TeeBee73
veterán
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Drón topik
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- Leica SL2 ( 4db Leica Akkumulátor ) + Sigma 24-70mm f/2.8 + kiegészítők
- Playseat Challenge + Logitech G920 + H-váltó + TrueBrake mod
- ÚJ ASUS Zenbook 14 Érintős Laptop Ultrabook -40% Ultra 9 185H 32GB/1TB 3K OLED 120Hz NumberPad
- AKCIÓÓÓ! GAMER PC// Ryzen 5 3600// Rx 5600 xt challenger pro
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Bomba ár! Dell 17-7779 2in1 - i7-7G I 16GB I 512SSD I 17,3" Touch I Nvidia I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Asrock PG 4 GAMER!! Kamatmentes részletre!
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest