Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• duni84

aktív tag

válasz nkmedve #32943 üzenetére

pont nekem is ez jutott eszembe, hogy teljesen felesleges megvenni a csúcsmodelleket, ha tényleg csak arra kell, hogy időnként a szobában ne kelljen párnákon és virágcserepeken egyensúlyozni a géppel.

lehet viszont 40e alatt is találni örök darabokat kínából (nem a 10 dollárosra gondolok): kiindulási alapnak pl itt van ez az oldal, ahol végignézheti mindenki, hogy mik az opciók 100-250$ között, kiszámolhatja, hogy a jövőben mekkora súlyú felszerelésre számít, ha azt a tömeget beszorozza kettővel és ahhoz a képzeletbeli számhoz keres max terhelhetőségű állványt és fejet, akkor nem igazán tud melléfogni, mert ebben a szegmensben annyira már nem lódítanak keleti barátaink. onnan pedig csak a pénztárcája és az ingerküszöbe dönti el, hogy szeretne-e szuperkönnyű szénszálasat, kell-e a "fejjel lefele rögzíthető" opció, csatokkal vagy tekerőkkel akarja-e megszorítani a teleszkópos lábakat, mekkora legyen max kihúzva és összenyomva, stb ...

nyilván nem innen kell venni, de kiindulási alapnak jó, ha látja az ember egy helyre összegyűjtve, hogy nagyjából mik a lehetőségek. felesleges elkölteni egy objektív árát olyan dologra, amit aztán 1-2 havonta vesz le az ember a polcról. a fotózásban úgyis mindig meglesz a helye az itt megspórolt forintoknak

pl én is innen vettem éppencsak 40e alatt az állványomat (már nem árulják pár éve), ami lejtős sziklás hegyoldalban nem dőlt el 40-50km/h szélben és a kampójára pakolt kövekkel teli zacskó segítségével és a masszív fejével még csak nem is remegett annyira, hogy a 120mp-es záridővel elmosódjon minden. a márkanevéről pedig nem egy dizájnos iroda jut eszembe, meg elismerő pillantások, hanem egy garázs valahol peking külterületén. szóval nem ördögtől való a keleti alternatíva, mert onnan is ki lehet fogni örök darabokat. de ez a téma szerintem alapvetően másik topikba való :)

szerk: látom, hogy ez eléggé TLDR lett :D

• Big-Lacos

aktív tag

válasz nkmedve #32943 üzenetére

Annyit azert hozzatennek, hogy nem feltetlenul sznobizmus. Elso a allvanyom nekem is valami olcso hama vagy ilyesmi volt, ami el is birta a gepet a kitobival.
    Aztan amikor vettem egy masik obit, lestem, hogy nem lehetett annyira meghuzni az allvany fejet, hogy ne huzza elore a suly.
    Szoval lehet hasznalni, csak ha az ember eler oda, hogy vesz egy jobb obit (meg ha kesobb is), ami lehetseges, hogy nehezebb lesz, akkor veheti hozza az uj allvanyt is.

Új hozzászólás Aktív témák