Aktív témák
-
_Petya_
őstag
Valahogy meg lehet azt oldani, hogy a Backspace gombra ne lépjen vissza a history-ban?
Petya -
Sil
senior tag
válasz
headhunter #3197 üzenetére
Felugró hirdetés? Pontosan hol? Kikapcsolt AdBlock mellett sem látom...
-
headhunter
addikt
Az adblock kiterjesztéssel hogyan tiltható le ezen az oldalon felugró hirdetés?
(Macromedia Flash)
about: - hirdetés-honfoglalo.hu[link] -
Shim
őstag
faja kis extensiont találtam, linkké alakítja a...nem linkeket
Linkification:
[link] -
0519
senior tag
A kurzor problémára talált már valaki megoldást?
Nem kiterjesztés okozza az biztos. Mindet letiltva is megjelenik a kurzor, és egyrészt villog, másrészt nem tudok billentyűket használni. -
headhunter
addikt
Eszközök-Beállítások-jelszavak-Mentett jelszavak megtekintése-mentett jelszavak közül kitörlöd a freemailt ha már felvetett és legközelebb a felajánlott lehetőségek közül a soha sem ezen az oldalon vagy kiszolgálónt választod!
Akkor itt kell szerepelnie a www.freemail.hu-nak:
Eszközök-Beállítások-jelszavak-Mentett jelszavak megtekintése-jelszavak sohasem menthetők.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Certee
senior tag
Hogyan lehet megoldani azt, hogy csak a freemail oldalán ne jegyezze meg a felhasználó neveket a böngésző? Azért, hogy ne lehessen tudni, hogy milyen címeket néztek meg vele.
-
KRi2
aktív tag
hoi
egy kitejesztés után vadászok ,ami azt tudná hogyha az address mezőbe beiirok egy előre elraktározott szót ,arra beugrana egy oldal. Tehát mondjuk beiirom hogy ''Go'' ,és elmegy a google.com-ra. Beiirom hogy ''ph'' és betölti a www.prohardver.hu-t.
Tud vki ilyesmiröl? thnk. -
Nabu
aktív tag
A leirtak szerint még sok gyermekbetegsége van a rókának nekem meg az 1.0.7 stabil!!!
Ja meg egy két kiterjesztés amik nekem kellenek csak a régebbi verzióval kompatibilis...
MÁS!!!
Érdemes meglátogatni a [link] Honósítóműhelyt mert elkezdtek magyaritott kiterjesztéseket gyártani, felrakni az oldalra!!!!!!!!!!!!!!! -
blogos
tag
Hello!
Problémám lenne:
Gondoltam kipróbálom xp-n a firefox-ot, és letöltöttem az 1.05 vagy 1.5-öt, de egyszerűen nem lép be a freemailbe, folyamatosan újratöltődik az oldal és áll egy helyben. Újratelepítés nem használ, másnap is maradt ez az állapot. Röviden és hosszan is ennyiről van szó
Sajnálom, mert így használhatatlan és talán ez egy megmagyarázhatatlan probléma? -
War
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom hogy mással is előfordult-e, de nálam nem megy a Firfox 1.5 Hu. Felrakom, rendesen végig megy az install. Majd elindítom, felpörög a HDD és ennyi. NEm történik semmi. Visszaraktam az 1.0.7-et hogy tudjak netezni, de nem értem ez mitől lehet. Tudtok valami megoldást? -
Nabu
aktív tag
válasz
headhunter #3176 üzenetére
Érdekes, nekem a telepítési mappában vannak...
-
Nabu
aktív tag
válasz
headhunter #3174 üzenetére
Ha a kereső pluginekre gondolsz akkor a firefox telepitési mappájában van egy mappa ''searchplugins'' abban rendezd név szerint az adatokat és kész.
-
headhunter
addikt
Hogyan állítható be a kereső kiterjesztéseknél, hogy ABC sorrend szerint látszódjanak?
-
Sil
senior tag
2.: Az nem bug, hanem feature. Szándékos. Firefoxban a felhasználó mondja meg, hogy mit enged meg a weboldalaknak, pl hogy eltüntethessék-e a böngésző, ill. az ablak egyes részeit. Lásd Eszközök / Beállítások / Tartalom / Javascript / Haladó (/ ebben az esetben Előreugró menük letiltása...).
-
twollah
nagyúr
Kijott az 1.6 alpha 1!
[link] -
0519
senior tag
Felraktam az 1.5-öt, és két problémám van vele.
1. Nekem is van kurzorom (#2543), ami használhatatlanná teszi a kurzor mozgató billentyűket
Hogyan szabadulhatok meg a kurzortól?
2. Ez előtt Moox 1.0.6 -ot használtam mindenféle kiterjesztésekkel, amiket most is használok, de persze a frisseket, 1.5-höz fejlesztetteket.
Volt egy bug ami azt eredményezte, hogy amennyiben egy oldalon le volt tiltva a jobb gomb, nekem akkor is működött. A régi firefoxot teljesen legyaktam, tiszta installt csináltam, és most ez már nem működik.
Van valakinek ötlete arra vonatkozóan, hogy hogyan kaphatnám vissza ezt a szeretett bugot? -
Nabu
aktív tag
Aki tesztelgetős típus annak ajánlom: Mozilla Firefox 1.6 alpha1 [link]
-
-
brownus
veterán
bocs a hülye kérdésért, de ez miért van: [AD-SIZE] újabban ez jelenik meg 1-2 oldalon, ez mi akar lenni, képnek a helye?
-
szabitom
csendes tag
Sziasztok!
Bocsi, ha ezt kédezte már valaki. Azt szeretném kérdezni, hogy a citromailben találkozott-e már vki azzal a problémával, hogy nem tud szöveget írni, mert nem enged a szövegdobozba írni. Az IE-ben müxik, Firefox-ban nem. Elkötelezett híve vagyok a Firefoxnak, de ez idegesít. -
ReJim
őstag
linuxos firefoxot lehet frissíteni?
mert nem találom hol kellene
-
ftc
nagyúr
Önnálósitotta magát az FF 1.5 állandóan behal és a szokásos hibajelentő windowsos ablakot kapom....Nem értem...
-
sentinel
aktív tag
Sziasztok! Letöltöttem az 1.5 Hun Firefoxot. Első gondom vele, hogy a map.index.hu címre letöltötte ugyan az ActiveX vezérlőt, fel is installáltam, viszont nem működik(csak a kezdőoldalt tölti be, ha utcára keresek nem csinál semmit). Explorer alatt tökéletetsen működik. Annyi volt csak, hogy nem oda installáltam ahova akarta (c:\progarm files....) hanem a D-re ahova a Firefoxot telepítettem. Van vmi ötletetek?
-
Storm_lg
csendes tag
Hello!
Lenne egy olyan gondom, hogy valami megőrítette a firefoxomat. Induláskor nem teljes méretben indul, hanem kb a képernyő 3/4-ét foglalja el, és a könyvjelzők is kikapcsolt állapotban van. Már próbáltam újrarakni (1.5 angol volt fennt most 1.5 magyar), de az nem segített. Néztem az about:config-ot, de ott nem találtam meg a megoldást, hogy hogyan lehet állítani az induló képernyőméretet és a könyvjelzőt bekapcsolt állapotra. Ha valaki tudná a megoldást az nagy segítség lenne.
Köszi -
CYBERIA
senior tag
-
róland
veterán
Na végre!
ITT VAN AZ 1.5_ÖS MAGYAR NYELVŰ FIREFOX!!!!
Már töltöm is le. -
Sianis
addikt
Forrás: mozilla.fsf.hu
2005-11-30 » Firefox 1.5 (19 nyelven)
Megjelent a Firefox 1.5. A magyar verzió határidőre elkészült, minden kívánalomnak, feltételnek elegett tett. Mégsem jelent meg tegnap. Ugyanez lett a sorsa a cseh, brazil, orosz, baszk, szlovák, román, katalán és török verzióknak is. Nem hozták nyilvánosságra az okot. Valószínűleg ezeket a nyelveket kevésbé tartották fontosnak, és a szűkös tesztelői kapacitást a tegnap megjelent 19 nyelvre koncentrálták. Az ígéret úgy szól, hogy a magyar is megjelenik egy héten belül.
Ebből tisztán látszik, hogy valami baj van. Az ígéret már túllépte a megadott határidőt, szóval így teljes tanácstalanságban vagyok, ettől több infót sajnos nem találok, a Mozilla ''hivatalos'' lokalizásciós listája 2003 szeptember óta meg sem moccant. Csak reménykedem, hogy a hétvégén, vag jövőhét elején emberszámba veszik népünket, és saját anyanyelvünkön is elkészült verzióval böngészhetünk majd. -
Sianis
addikt
Tényleg nem tudom, hogy mi lehet a gond. Szerintem ennyire nem lehetünk lemaradva, eddig minden verzió magyarosítva volt, nem hiszem, hogy pont most lenne valami gubanc a fordításokban, pláne úgy, hogy RC2 van magyarul, így elhanyagolhatóan kicsi a rendes verzióban esetlegesen fennmaradt fordítanivalók száma. Tehát teljesen tanácstalan vagyok, ha tudok kapcsolatba lépek egy illetékessel, hogy megtudakoljam a dolgot.
-
Sil
senior tag
A browser.cache.memory.enable -t nehogy letiltsd teljesen, akkor csigalassú lesz az oldalak betöltése... Helyette inkább korlátozd a ''memory cache'' méretét: az about:config-ban hozz létre (bármelyik soron jobb egérgomb, Új...) egy új, browser.cache.memory.capacity nevű, egész (integer) típusú preferenciát, és az értéke legyen pl 16384 (vagy amennyit akarsz, KB-ban). (Persze ez a Firefox memóriahasználatának csak egy része, de segíthet.)
Meg persze győződj meg róla, hogy a videokártyádhoz fent vannak-e a legújabb driverek, mert olvastam pl olyat, hogy asszem az nVidia egy korábbi drivere bugos volt, és az okozott ilyet (főleg ha olyan oldalak voltak megnyitva, ahol sok kép volt).
[Szerkesztve] -
Nabu
aktív tag
Néha indítsd újra. Elég kellemetlen így, de hatásos én 1.0.7-et használok, bár max.~70 megánál megállok és újraindítom, én úgy vagyok ezzel , hogy ennyi jó tulajdonság mellett már nem zavar ez az 1 rossz...
1.5-ben van rá menüelem az eszköztáron: Újraindítás! Érdemes előtte feltenni egy kiterjesztést pl: session saver, tab mix plus, hogy megjegyezze az éppen aktuális oldalakat amikor újraindítod. -
róland
veterán
Mikor lesz már magyar 1.5-ös?
-
twollah
nagyúr
Gondolom erre a memoria hibara idovel kijon vmi bugfix.
Amugy eleg huzos, hogy ennyire zabalja a memoriat.
(nalam is eszi rendesen) -
c41r0^
őstag
Fentebb írtam a PDF-es bugot.
Nekem nem Adobe Acrobat Readerem van, hanem Professional-em, de a pontos verziószámot csak otthon tudom megnézni.
Azzal tisztában vagyok, hogy a böngészőkhöz telepítenek az Acrobat szoftverek plugint, hogy a böngészőablakban a PDF meg tudjon jelenni, és ezért az Adobe Acrobat Prof. által telepített plugin akadhat össze a FireFox-szal nálam.
IE alatt működik a weboldalba ágyazott PDF-megjelenítésem, csak FF-nél jön ki a hiba. Eddig olyat tapasztaltam más gépen, hogy ha magasabb verzióban (vagy Corelben) konvertált PDF-et nyitott meg valaki, akkor az nem jelent meg a böngészőablakban, mert az adott Acrobat Reader által telepített plugin ezt nem tudta lekezelni a böngészőben. Iylenkor újabb Reader telepítése megoldja a problémát. De nálam csak terheli a procit, végtelen ciklusba keveredik...
[Szerkesztve] -
Apollo17hu
őstag
válasz
Apollo17hu #3129 üzenetére
nah, megtaláltam a hibát, ill. észrevettem, mire nem figyeltem
Az atw.hu -s tárhelyem pop up ablakait engedélyeztettem volna, de azok nem a felhasználónév.atw.hu -ról, hanem a users.atw.hu -ról töltődnek be, szal elég volt ezt beállítanom. -
emitter
őstag
néhe nekem is csinált ilyet, de asszem csak 1.0.7 alatt
1.5-nél még nem találkoztam ezzel
sztem ezt a win csinálta nálam, (xp home), mert még több érdekes dolgot is mutatott, amikkel eddig még nem találkoztam xp alatt: pl meg volt nyitva néhány FF több ablakban, az egyiket levittem kis méretbe, erre eltűnt a tálcáról (nem azért, mert az állapotsorba minimizálta volna) és sehogy nem tudtam visszahozni, pedig meg volt nyitva, az tuti!
meg olyan is volt, hogy futott a háttérben egy progi, ikonja a tray-en, egyszer csak eltűnt onnan. Gondoltam bezáródott vmiért, hát majd újra megnyitom. Nem, nem engedte magát, azt írta, h egy példány már fut! Csakhogy azt az 1 példányt sehogy nem tudtam láthatóvá tenni
(feladatkezelőben benne volt a processze, tényleg futott) -
Elrood
őstag
FF1.5 legnagyobb hibája az 1.0.7-hez képest, hogy iszonyatosan elzabálja a memóriát.
[link]. Ezt hoztam össze kb 40perces böngészéssel.
about:confignál a ''browser.cache.memory.enable'' részt ha letiltom, akkor igaz, hogy max 60megát zabál el, de akkor a FF elég hülye bugokat kezd művelni.
Pl. bepastelek egy linket, vagy külső progitól kap linket, akkor egyszerűen nem csinál semmit. Sőt. ha beírom, hogy http://etcetcetc.hu , akkor az bejön, ha viszont http://etcetcetc.hu/etcetc, akkor mintha semmit nem írtam volna be. Ez a bug nem azonnal jött elő, hanem kb 1-2óra után. -
-
Sianis
addikt
Nem tudom, hogy a verziószámban mutatja-e az RC2-t vagy sem? Mert nekem tisztán 1.5 van, nincs mögötte semmi. Mindenesetre már ez is jobb, mint az 1.0.7. Nekem tapasztalhatóan gyorsabban megy, mind az oldalak, mind az indulás, de a java futtatás is jelentősen gyorsult...
-
Sianis
addikt
Firefox.hu-n ([link]) elérhető a magyar verzió. Elvileg végleges, és teljesen jó, nekem jól működik. Gondolom, hogy azért nem elérhetőmert most költöztek egyik oldaltól másikre is (com-ra org-ról), meg ki tudja még, hogy mennyi dolog van. Mindenesetre magyar oldalakon már előrhető, mint Windows-os, mind Linux változatban.
-
Sil
senior tag
válasz
Apollo17hu #3109 üzenetére
2.: A Favicon Picker kiterjesztéssel.
-
c41r0^
őstag
1.0.7 magyar verzió (1.5 miért nem jön már ki magyar verzióban...)
Ha egy weblapon a külső link PDF, rákattintva bejön az ablakban a PDF a plugin által, ez is rendben van. De ha ezt a böngészőablakot be akarom zárni, akkor elkezdi a firefox.exe maximálisan terhelni a CPU-t, és csak a kilövése segít. Bár én eddig is inkább letöltöttem a PDF-et és a vinyóról nyitottam meg, de azért ez egy picit érdekes.
Ez ismert bug? -
CYBERIA
senior tag
Csak érdekességképpen, az 1.5-ös szinte az összes nyelven letölthető, a magyart még visszatartják
-
kovi80
csendes tag
Mitől van hogy a firefox összes ablaka egyszerre bezárul? (természetesen nem a firefox.exe-t lövöm ki)
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Apollo17hu #3109 üzenetére
Az ikonokat az oldalról szedi le, amire a könyvjelző mutat, sztem megváltoztatni csak a bookmarks.html közvetlen szerkesztésével tudod.
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Az a problémám, h amikor ''megtanítom'' a FF-ot, h egyes oldalak pop-up ablakait ne blokkolja, akkor mintha nem venné ezt figyelembe: ugyanúgy letilt minden felpattanást...Ez miért van? Bug?
Másik kérdésem az lenne, h hogyan tudom megváltoztatni a Könyvjelző eszköztáron szereplő website-ok ikonjait? -
nkpolip
tag
válasz
nkpolip #3107 üzenetére
Sikerült megoldanom a problémát. Mindenkinek akinek gondja van a java-val az próbálja meg ezt.
1; uninstall firefox
2; C:\Documents and Settings\username\Application Data\Mozilla ezt a könyvtárat is törölni kell
3; firefox ujratelepítése
Nekem így sikerült megoldani. Egy hátránya van hogy ha ezt végrehajtjuk akkor minden beállítás elveszik, minden kiterjesztés és téma, ja és a könyvjelzők is. Ezért a könyvjelzőkröl egy biztonsági másolatot kell készíteni elötte. A többi meg pótolható. -
nkpolip
tag
Az a problémám hogy a javas oldalak nem igazán működnek pedig fent van a legújabb java. A hiba az hogy nem jelennek meg a képek a webkameráknál, vagy a radarképek. Az explorer alatt viszont mennek azok is rendesen. Mostmár nagyon idegesít. Eddig a java 5.0 update 4 volt fenn és azzal hol jó volt hol nem. Feltettem helyette az update 6-ot és a helyzet hogy így semmi se megy.
HELP!!! -
battag
aktív tag
válasz
Benmartin #3059 üzenetére
T Benmarint!
Persze, hogy megnéztem, hogy mit akar feltelepíteni, de egyből a windows media player microsoft-os letöltőközpontjához ugrik. Azóta már újratettem (frissitettem) a mediaplayert is, de a hiba maradt a régi! Amúgy mi a különbség a mediaplayer és a mediplayer plugin között? Ez utóbbit honnan lehetne letölteni? A másik gépen ahol működik firefoxal, a #3057 -ben látható oldal, ott sincs semmilyen plugin felrakva, egyszerűen csak megy! Mitha az FF nem akará tudomásul venni, hogy van mediplayerem.
Valakinek valami ötlet?
BattaG -
Nabu
aktív tag
Ilyen esetben a feladatkezelőben nézd meg, hogy fut e a róka s ha igen lődd ki!
Ezután már el tudod indítani rendesen!
Ha már megvan a baj mint nálad is mert létrehoztál egy új profilt akkor töröld a jelenlegít (fájlokat is) és hozz létre egy újat de az utolsó pontban mappa helyénél válaszd a Documents and Settings\''felhasználóneved''\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles mappában lévő eggyetlen mappát és újra működni fog minden mint régen!
De ezis már sokszór le van írva a fórumon és nem is kell végigolvasnod az összes hsz-t mert van fórumkereső -
Nabu
aktív tag
Nem szükséges de erősen javasolt amikor ekkorát változtatnak benne!
Minden beállításod megmarad azt nem törli le, egyébként ezeket a beállításokat a Documents and Settings\''felhasználóneved''\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles mappában tárolja itt van egy mappa sok szám pont profilod neve alapesetben default.
Aktív témák
- Futás, futópályák
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- Diablo IV
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- One mobilszolgáltatások
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Windows 11
- Gyúrósok ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...