Aktív témák
-
emitter
őstag
Elkészült a PH! Menü 0.2.5-ös változata: [link]
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
arra van lehetőség, hogy ha about:config-ot írok a címsorba, meg lehessen adni vmi paramétert neki az url-ben, hogy rögtön arra a paramáterre keressen rá a beállításokban?
Tehát pl. vmi ilyesmire gondoltam:
about:config:mouse
és ez azt tenné, hogy rögtön a ''mouse''-t tartalmazó beállításokat jeleníti meg/szűri
automatizáláshoz kéne egy scripthez
thy! -
emitter
őstag
Egy ősi problémámra megtaláltam véletlenül a megoldást: az volt a bajom, hogy a FF tök random módon mikor középsőegérgombbal scrollozni akartam (laptop, tahát le kell nyomni), néha nem scrollozott, hanem tök random lapokat nyitogatott meg.
about:config-ban a middlemouse.contentLoadURL-t false-ra kellett raknimost jó, és ha egy fülön középsővel kattintok, még be is zárja azt, ahogyan illik
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
Mit hozott a télapóóóó???
Új Firefox kiterjesztést![link]
Hasznos kis segítőtárs a PH-fórum mindennapjaibangyerünk, gyerünk tőccsétek!!!
-
emitter
őstag
köszi az ötletet! Ráadásul így 2 legyet ütöttem 1csapásra
MOD: ugyanis eszembe sem jutott hogy így is lehet szerkeszteni a kiterjesztésemet... eddig mindig úgy csináltam, hogy szerkesztettem a kit. fájljait, a frissült xpi-fájlt megnyitottam FF-fel, majd újraindítottam... ez meg így csak egy újraindításba kerülthx!
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
sziasztok! nagy bajban vagyok: csináltam egy kiterjesztést, még fejlesztési fázisban van, és vmit elrontottam a kódban. FF indulása után rögtön másodpercenként feldob egy alert-ablakocskát, amit ugye le kell okézni, aztán már jön is a következő. És így nem tudom inaktiválni/leszedni a kkiterjesztésemet, hogy a javított verziót feltegyem... kérdés, hogy FF futása nélkül a fájlokat manipulálva ki tudom-e szedni a kiterjesztésemet a FF-ból, hogy ne induljon el automatikusan a FF-szal együtt
pls, sürgős lenne! -
emitter
őstag
mit csináljak, ha az 1.5.0.4-es rókám a winyóról betöltött php-t le akarja menteni, nem pedig futtatja
régebben (2-3 hónapja) még normálisan működött a dolog...
Linuxom van, a Letöltési műveleteknél nincs szabály php-ra -
emitter
őstag
válasz
emitter #3962 üzenetére
Prohardver! hozzászólás megjegyző
Elkészült a Firefox-kiterjesztésem első verziója, elég fapados még (felhasználói oldalról), de a célját tudja. A status-bar jobboldalára települ, jobbgomra jön elő a menü
Features:
-megadható, hány utolsó topikot jegyezzen meg (default 30)
-és ebből hányat jelenítsen meg a listán (def. 15)
-hány másodpercenként frissítse magát automatikusan (default 15 sec)
Egyelőre ezek a beállítások csak manuálisan, a .xpi kiterjesztésben turkálva érhetők el, tervben van beállítási-ablakból való elérés is..
Remélem sokan tudjátok majd hasznosítani, hiszen itt azért relatív sokan használunk FF-ot..
(Sajnos IE-kiterjesztésekhez nem értek)
Az ext letölthető innen: [link]
Remélem azt is, hogy az auto-frissítések nem terhelik meg a PH szerverét.. hiszen csak egy url-hívásról van szó..
Mindenféle észrevételt és javaslatot szívesen fogadok, igyekeztem minél többet tesztelni, szerintem bug nélkül mennie kell...
FF 1.5.0.4-gyel teszteltem, régebbiekkel nem.. de úgyis ideje mindenkinek upgradelni! -
emitter
őstag
Elkészült FF-kiterjesztésem PH!-kiegészítésként, tessék töltögetni, kipróbálni
[link]
A hozzászólások listáját bővíti -
emitter
őstag
FF 1.5 - hogyan tudom kikapcsolni azt, hogy középsőgomb lenyomásakor rákeressen a kijelölt (vagy kijelölés-memóriában levő) szövegre, illetve megnyissa a legelső találatot?
Elvileg nem kéne ezt csinálnia, mert automatikus görgetés be van kapcsolva, de néha mégicsak megfeledkezik magárólelég idegesítő
-
emitter
őstag
válasz
Norbo03 #3935 üzenetére
miért találó név ez? (gondolom, tudod mit jelent, azért kérdezted
) onnan jött, h osztálytársamnak még (7.-8.-ban) Collector volt a nickje, gondoltam leszek emitter
aztán én megtartottam, ő meg azóta több néven is fut, mostanában asszem 'Atom'
ON:
nem lehet, hogy nincs felrakva a Flash-player? vagy túl régi, és ezért nem tudja lejátszani/felismerni az új Flasheket - upgradeld! -
emitter
őstag
válasz
ragazzo #3906 üzenetére
ettől eltekintve semmi bajom nincs FF-fel.. és inkább használok ezt, mint az általad említetteket.. konq nem jön be, operát régen használtam, akkor nem volt szimpi, de az már nagyon rég volt.. nem tudom,h mennyire kompatibilisek az oldalak operával
mondjuk az alapok hasonlók ha jól tudom (FF és Opera)
-
emitter
őstag
tapasztalta más is, hogy néha bekattan a FF linuxon, és scrollozáskor random lapokat nyitogat meg?(főleg, ha laptöltődés közben akarok már scrollozni, vagy egymás után túl sokszor nyomom le a középső gombot)
nincs fönn semmilyen olyan ext, ami gombnyomásra ilyet csinálna.. és csak néha teszi ezt a FF, amikor kedve van.. pl ha jól emlékszem télen volt hasonló bajom, aztán magától elmúlt.. most újra előjött
tök random lapokat nyit meg, sokszor olyat is, amit soha a büdös életbe nem nyitottam még meg.. ez mitől lehet
mod: ja és pár napja nem működik a középsőgombos lapbezárás..semmi reakció nincs rá
ibm laptop, nincs scrollgörgő, hanem középsőgomb->egér így scrollozik
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
oké, nem pont arra gondolt, amit én írtam, de nem értem, miért nem jó ha a könyvjelzők-eszköztárba rak egy gombot, az is éppúgy kézreáll
6 db az kb. 6 db, mert ált. mindenki 1024-es felbontást használ, és így 6-7 fér ki
mod: lehet h van erre kiterjesztés, de ha nem is lenne, én írnék rá egyet, a baj csak az, h most kezdek ismerkedni kiterjsztés-programozással
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
válasz
luciferc #3873 üzenetére
jajj, miket tanácsoltok neki!
egyszerűen ''könyvjelzők kezelése'' -> baloldalon a famenüben: ''Könyvjelzők'' -> ''Bookmarks Toolbar Folder'' -> amit ide beraksz, az ikonként (gombként) megjelenik a böngészőlapok feletti sorban, egyszerre max 6 db fér ki egymás mellé, a többit egy nyilacskás menüvel érheted el -
emitter
őstag
Nekem alapból 1 ablak/1 lap megnyitásakor kb. 40megát eszik, az oké.
Most pl. megnyitottam 5 ablakot, meg az egyiken belül 5 fület, így eszik 80megát, még ez is okés.
FF 1.5.0.3
Win XP pro (orig) - SP2 nélkül!!!
nem lehet, h nektek sp2-vel akad?
----------
Más: nekem olyan van, hogy FF-ból megnyitnék egy online adást, behozza a mediaplayer pluginját, és lefagy a FFIE is fagyizik - 100% proci
Próbáltam mediaplayer 9-et, 10-et, uaz.
Régebbi xp-installkor szintén sp2-nélkül toltam, uez a mplayer+FF-verzió, minden uez, és akkor ment..
valami ötlet?
ui: ha mediaplayerbe: url megnyitasa -> ekkor is lefagy (csak nem a FF, hanem a WMP)
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
hali!
firefoxom (1.5), ha megnyitom a Letöltések ablakot, vagy újabban már ha elindítok egy akármilyen letöltést -> lefagy! windózon, sp2 nincs
már uninstalloltam, de nem segítettötletek?
-
emitter
őstag
hát ez aztán nagyon kellett nekünk
-
emitter
őstag
köszi!
csak az a baj, h ez is csak annyit tesz, hogy a megfelelő lejátszóproginak továbbítja a fájlt, nekem az kéne, h maga a plugin tudja lejátszani (mivel sajna a linuxos media-playereim eddig nem tudtak megbirkózni az asx-fájlokkalpedig már vagy 4-5 félét is kipróbáltam)
-
emitter
őstag
sziasztok!
linuxon szeretnék online adást nézni, .asx kiterjesztésű a stream
eddig nem találtam olyan kiterjesztést, amivel meg tudnék nézni ilyen dolgot
tudna valaki segíteni?
köszi
mod: win alatt a firefox automatikusan a mediaplayert indítja, az lejátsza, de itt linuxon csak annyit dob, hogy ismeretlen bővítmény, kézi telepítést ajánl, de úgy h maga sem tudja, mit szedjen le
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
válasz
BigBadPlaYeR #3384 üzenetére
leszeded a flashgot-ot, meg a flashget-et is, majd flashgot-ban alapértelmezett letöltéskezelőnek a FG-t adod meg, nekem müxik
-
emitter
őstag
válasz
emitter #3358 üzenetére
mégsem a keyconfig volt, hanem egy ''functions for keyconfig'' nevű ext, azt leszedtem, azóta nem csinálja ezt
a leírásában is ez van:
This extension will provide core functions for keyboard operation. * Scrolling * Tab Focusing * Frame Focusing * Finding * Copy URL * Clear HTTP Auth * ... Combining with keyconfig extension, you can set any shortcut key to these functions -
emitter
őstag
válasz
emitter #3357 üzenetére
hopp...valszeg a keyconfig volt a ludas, mert most leszedtem, azóta nem csinálja
lehet, h nem kompatibilis az 1.5-tel? mert egy 2005-ös márciusi verziót találtam csak, és bár működött nálam, de azt írták róla, h csak FF 1.0-val kompatibilis
na mind1, úgyse volt rá szükségem, nem sikerült vele megoldanom a problémát, amiért leszedtem... -
emitter
őstag
UP! [link]
-
emitter
őstag
válasz
nofreenick #3351 üzenetére
hát akkor marad a parasztmegoldás: drag&drop ráhúzod a viedó linkjét a bsplayer ikonjára
-
emitter
őstag
válasz
nofreenick #3349 üzenetére
hát sztem próbáld meg qt-ben a társításokat kikapcsolni, bsplayert társíts mindenhez
ill. azt a qt plugint nem tudod leszedni? -
emitter
őstag
válasz
Integra #3346 üzenetére
valószínűleg, mert már ott van, nem?
én is szívtam ezzel, egyszerűen nem akarta berakni azt a bizonyos topicot, hát mondom mi van, megtelt a kedvencek, limit van? Aztán kiderült, h a topic már közte volt, csak nagyon az alján, és 20 topic között az ember könnyen átsiklik fölötte -
emitter
őstag
válasz
twollah #3342 üzenetére
javulást nem hozott, sőt...
éppúgy 2 ablak van nyitva (2PH!) és éppúgy 110-120Megát nyammol
sőt ha az Index.hu-ra megyek, akkor a proci felugrik 20-40%-ra és ott is marad!
na erre mit mondtok?! sima 1.5nél nem volt ilyen...
mod: ha átmegyek indexről más oldalra, vagy bezárom az ablakot, akkor visszaesik a proci 0%-ra
még1mod: konqueror csak 50 megát eszik (1 ablakkal, 0% proci)
és indexnél sem eszik 20 procit, max 1-2-t...
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
a könyvjelzőket a profilodban lévő bookrmarks.html-ben tárolja (lehet h bookmark.html)
szal elég azt lementeni, és utána az egész FF mappát törölni (doc&settings/usernév/app.data/Mozilla - asszem)
mod: de sokkal egyszerűbb, ha exportálod a könyvjelzőket (könyvj.kezelése->file/export)
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
azt nem tudod, h ha van 1 ilyen sor:
<key id=''GoBackKb'' keycode=''VK_LEFT'' command=''Browser: Back'' modifiers=''alt''/>
akkor ebben a Modifiers mit jelent? (ha alt+left-et nyomok, akkor hátralép, de az az érdekes, h ha kiszedem a modifierst:
<key id=''GoBackKb'' keycode=''VK_LEFT'' command=''Browser: Back''/>
akkor azt várnám h simán a left-re visszalépjen 1-et, közben nem csinál semmit)
mégegy: ha kiszedem a modifierst, akkor nemcsak nem csinál semmit a left-re de az alt-gr-re vált oldalt, amit nem is állítottam be neki
ha ezt írom:
<key id=''GoBackKb'' keycode=''0xea'' command=''Browser: Back'' modifiers=''alt''/>
akkor alt+speckógombra hátralép, de előre már nem tudok a másik gombbalmert arra is hátralép csak...
szóval teljesen kiszámíthatatlan a dolog
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
megnéztem, de nem veszi be ezt a 2 speckó gombot
nem reagál rá
viszont van linux alatt egy progim, ami minden bill-nek megadja a kódját, namost ez 233, ill 234-et mond ezekre, a Linuxom beépített key-kezelője viszont uezekre 0xea, ill 0xe9-et mond
szal a kiterjesztés nem segít, de ha jól láttam, az is csak a browser.xul-ban turkál...
az lenne a kérdés, h az ascii-kódot hogyan kell megadni a .xul-ban?
''x0ea'' ->nem jó
0xea -> már indításkor hibát ír ki a FF nem is indul
''233'' vagy ''234''-> csak hátrafelé tud lépkedni vele, és azt is csak a modifiers=''alt''-tal tudja
233-> hiba
szóval? -
emitter
őstag
Sil, vagy valaki, aki nagyon érti a FF működését, nézzen már be ide: [link]
2 spéci billentyűre akarok hotkeyt beállítani, már féligmeddig műxik de kéne segítség
a browser.xul-ban állítgattam, de félsikerrrel csak
plz!
köszi előre is -
emitter
őstag
nem tudja vki hogy ha linuxot nyomok fel a winxp helyére, akkor a firefox könyvjelzőket, beállításokat,stb át tudom vhogy menteni linux alá? ha igen, hogyan?
Hasonlóan a thunderbirddel is uez a helyzet?
kössz -
emitter
őstag
néhe nekem is csinált ilyet, de asszem csak 1.0.7 alatt
1.5-nél még nem találkoztam ezzel
sztem ezt a win csinálta nálam, (xp home), mert még több érdekes dolgot is mutatott, amikkel eddig még nem találkoztam xp alatt: pl meg volt nyitva néhány FF több ablakban, az egyiket levittem kis méretbe, erre eltűnt a tálcáról (nem azért, mert az állapotsorba minimizálta volna) és sehogy nem tudtam visszahozni, pedig meg volt nyitva, az tuti!
meg olyan is volt, hogy futott a háttérben egy progi, ikonja a tray-en, egyszer csak eltűnt onnan. Gondoltam bezáródott vmiért, hát majd újra megnyitom. Nem, nem engedte magát, azt írta, h egy példány már fut! Csakhogy azt az 1 példányt sehogy nem tudtam láthatóvá tenni
(feladatkezelőben benne volt a processze, tényleg futott) -
emitter
őstag
miért van az, h ha egy oldalt F5-tel frissítek, és előzőleg nem a lap legtetején volt a görgetősáv , akkor frissítés után visszaugrik ugyanarra a pozicióra, ahol volt előtte?
(remélem érthető) -
emitter
őstag
Mitől van az, hogy FF 1.5 nem játsza le rendesen a flasht? Vagyis a hang megy , de kép nincs
IE alatt megy normálisan.
Check this:
[link] (HappyTreeFriends flash-ek) -
emitter
őstag
1.5rc1 nem jeleníti meg a java appleteket!
vagyis egy pillanatra felvillan az applet tartalma,aztán nagy fehérség a helyén
mi lehet a probléma? -
emitter
őstag
válasz
VladimirR #2836 üzenetére
hát, azért sajna nem ilyen egyszerű a dolog...
kipróbáltam amit írtál, és éppúgy angol találatokat dob ki, attól függetlenül, h a co.hu-n keresi ezeket
viszont próbálgattam ezt-azt, és sikerült jó megoldást találnom, nem mondom h egyszerű volt, de műxik
szal ezt kell, h tartalmazza a szóban forgó google.src:
# Mozilla/Google plug-in by amitp+mozilla@google.com
<search
name=''Google''
description=''Google Search''
method=''GET''
action=''http://www.google.co.hu/search''
queryCharset=''utf-8''
>
<input name=''hs'' value=''6Us''>
<input name=''hl'' value=''hu''>
<input name=''client'' value=''firefox-a''>
<input name=''rls'' value=''org.mozilla%3Ahu%3Aofficial''>
<input name=''btnG'' value=''Keres%C3%A9s''>
<input name=''meta'' value=''lr%3Dlang_hu''>
<input name=''q'' user>
<inputnext name=''start'' factor=''10''>
<inputprev>
<input name=''ie'' value=''utf-8''>
<input name=''oe'' value=''utf-8''>
<interpret
browserResultType=''result''
charset = ''UTF-8''
resultListStart=''<!--a-->''
resultListEnd=''<!--z-->''
resultItemStart=''<!--m-->''
resultItemEnd=''<!--n-->''
>
</search>
<browser
update=''''
updateIcon=
''http://www.mozilla.org/products/firefox/plugins/google.gif''
updateCheckDays=''365''
>
tehát update-hez üres sztringet is lehet írni, műxik, és nem írja felül magát, nem frissíti magát, legfeljebb 1 év múlva (addigra úgyis 3x újra lesz rakva a windózer)
szerk: kilógó sor törése
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
-
emitter
őstag
melyik verzió?
nekem az 1.5b szokott bénázni mostanában, de ezt biztos javítják majd
ilyenkor segíteni szokott ha bezárom az összes ff ablakot, és újra elindítom a progit
explorerrel még nem próbáltam, de bizonyára nem a weboldalak hibája mert ff-újra-megnyitás után működtek mind -
emitter
őstag
options/privacy/passwords/view saved pws/show pws
vagy nem erre gondoltál?
egyébként asszem, h eltárolja a userneveket/jelszavakat egy fájlban, persze titkosítva, de ha ezt kimented és újrarakod firefoxot, majd visszamásolod a könytárába ezt a fájlt, akkor sztem működni fog
doc&settings/user/app-data/mozilla/firefox/profiles/blabla/signons.txt -
emitter
őstag
Nekem alapból 25megát eszik, aztán tabonként elvesz kb. 1-2megát.
Jelenleg 6 tabbal 40 megánál tart, szóval nem egyenes arányos a megnyitott oldalakkal a memoigénye.
Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mesterséges intelligencia topik
- Apple Music
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Egy döntés története, avagy az S24 FE Pro és kontra érvei!
- További aktív témák...