Aktív témák
-
Nabu
aktív tag
A feladatkezelőt nézegetve elég sok memóriát eszik(zabál) a Rókám !!!
Most éppen 63.872 K de ez szokott emelkedni volt már 120.xxx K is,
böngésző újraindítás megoldja a problémát de csak percekig (5-10perc) miért lehet ez???
Nektek mennyi memót fogyaszt? -
-conrad-
addikt
Sziasztok, a következő gondom van, mióta feltettem a firefoxot az ie helyett: Ha van egy fórum amire rákattintok itt a ph-n, és van benne valahol kép (hardvernél igencsak gyakori) akkor eltolja az utolsó hozászólásokat úgy, hogy több kép esetén akár az utolsó 2-3 sem lesz látható. Van ellenszere ennek a problémának?
Köszi
Conrad -
LordX
veterán
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
szicsu
őstag
Hi!
Az lenne a kérdésem,hogy lehet beállítani a keresőket a jobb felső sarokban lévő keresősávban?
Mert most at 1.0.7-et használom és elég kevés keresési lehetőség van.Az 1.0.4-ben rengetg volt, még szótárak is, ami nagyon hiányzik most.
Tehát mit tegyek? -
Nabu
aktív tag
válasz
-= CsoCso =- #2691 üzenetére
#2643 hozzászólás lesz a megoldás, nem kell többet könyvjelzőt törölnöd, egyébként mappákba rendezheted és csak a sűrün látogatott helyeket érdemes a Könyvjelzők eszköztár mappába (Bookmarks toolbar folder) tenni a többit külön de ha mindet akarod akkor az elején leírt módszerrel mappákba.
[Szerkesztve] -
-= CsoCso =-
tag
Sziasztok!
A magát ''Bookmarks toolbar folder''-nek nevező eszöztárral gyűlt meg kissé a bajom, érdekelne, hogy más is találkozott-e már hasonlóval:
Néha - véletlenszerűen - mikor elindítom, vagy csak a tálcáról visszaállítom eredeti méretébe, az kihelyezett könyvjelzőim egyetlen lefelé mutató nyíllal képviseltetik magukat az eszköztár jobb szélénél. Én nem kétlem, hogy nekik ott kényelmesebb, de nekem nem.Mivel bírhatnám őket kicsit fegyelmezettebb viselkedésre?
Amit eddig próbáltam:
- hátha túl sokan vannak / nem férnek el -> töröltem néhányat, hogy ne érjenek végig
- hátha volt már szó ilyesmiről -> lehet hogy nem kerestem elég ügyesen, de ezen a fórumon nem találtam
- hátha az about:config helyen, vagy a bookmark-kezelőben találok valami utalást -> nem is tudom mit keressek, fetlehetőleg átsiklottam felette.
Ja: WinXP & 1.0.7-es FF (már az előzővel is csinálta) -
escie
őstag
flasgot-extension...
[Szerkesztve] -
Austi
tag
Az a program kellene nekem amivel mozilla alol is belehet tenni flashget be a letőlteni valot.
Aki tudja adja -
Integra
titán
de rohadtul utálom a firefoxban mikor automatában elkezdi kitörölni a temporary cuccát, mert megtelt a beállított mennyiség.....
ilyenkor percekre lefagy és nem lehet vele mit kezdeni, nem értem miért nem tudják ezt megoldani normálisan -
Sil
senior tag
válasz
-conrad- #2684 üzenetére
Alapból, kiterjesztés nélkül:
1. ha középső egérgombbal kattintasz a linkekre, új fülön nyílnak meg.
2. Van egy rejtett beállítás: írd be a címsorba, hogy about:config és nyomj egy entert. Keresd ki a browser.tabs.showSingleWindowModePrefs nevű kulcsot és állítsd át true-ra, ekkor az Eszközök / Beállítások / Haladó-nál meg fog jelenni a megfelelő opció. Ekkor viszont minden új ablak helyett új böngészőlapot fog csinálni, még a kisméretű javascriptes popupoknál is (ezért pl érdemes az Eszközök / Beállítások / Webes szolgáltatások / Javascript / Haladó-nál letiltani az ablakok átméretezését).
Kiterjesztésekkel is lehet persze (ennél részletesebben), pl Tabbrowser Preferences vagy Tab Mix. Ezek közül a Tab Mix többet tud, főleg akkor ajánlott, ha előtte pl Operát vagy Maxthont használtál és ahhoz hasonló beállítási igényeid vannak. A tabos kiterjesztéseket lehetőleg ne kombináld egymással, és a Tab Mix-et ne használd a SessionSaver-rel együtt. -
-conrad-
addikt
Sziasztok,
felraktam a firefoxot, és az lenne a kérdésem, hogy milyen plugin, ill. beállítás segít megvalósítani azt, hogy a használt oldalak ne külön ablakban, hanem az address bar alatt füleken legyenek elérhetőek? Köszi. Conrad -
Sil
senior tag
válasz
cskamacska #2681 üzenetére
Ez konkrétan úgy műxik, hogy a kiterjesztés telepítőjében (az install.rdf-ben) meg van adva minden egyes programhoz (pl Firefox, Mozilla stb, ezt az adott program GUID-jával jelzik) külön-külön egy maxVersion és egy minVersion érték. Az about:config-ban meg van egy app.extensions.version nevű kulcs (mint mondtam, ennek az értéke az összes 1.0.x verziónál 1.0, az 1.5 bétánál meg 1.4). Amikor telepítesz/frissítesz egy kiterjesztést, azt ellenőrzi, hogy ez az app.extensions.version a két érték közé esik-e, és ha nem, akkor tiltja csak le a kiterjesztést.
A Forecastfoxnak mi a baja? Olyan szép kis piros hibaüzenetet írt ki az oldal aljára, amit nem lehet eltüntetni? Mert akkor szedd le a régit, és úgy rakd fel az újat. Ez általában akkor fordul elő, ha egy nemhivatalos magyar verzióra ráfrissítesz az eredeti angollal, vagy amikor a hivatalos verzióban meglevő magyar fordítás nem frissül (pl kikerül a kiterjesztés által támogatott nyelvek közül). Általában az autoupdate-nél az ilyenekre kell odafigyelni. -
Bash
őstag
válasz
cskamacska #2679 üzenetére
Opera lelőhelye: Bővebben: link.
-
cskamacska
addikt
Guglis kezdőoldal azért jött be, mert azt használom kezdőoldalnak.
Frissítgetés/újratelepítgetés közben több kiterjesztésnél láttam a mozilla update-en, hogy a kiterjesztés kompatibilitását ...-1.0.6a-ban állapították meg. Néhány kiterjesztés nem frissül autóápdéten keresztül, néhányból nincs újabb, a Forecastfox pedig frissült, de inkább ne tette volna. Konkrétan, a meglévő verzió szépen megmaradt és megjelent az 1.0.7 telepítése után, de gondoltam a frissítés csak nem árt, autoupdate, újraindít. Crach. Röhej. Uninstall. Majd rakok fel képet, olyan szép. Session saver újratelepítése után visszajöttek rég elveszettnek hitt fülecskéim, de mivel a következő két indítás után is nemsokára befagyott a rókafagyi(még mielött betöltődtek volna az oldalak), nem sok hasznukat láttam( (Névtelen)-ek sora..).
De most már úgy néz ki viselkedik(befenyítettem a konkurenciával), jelenleg itt az estimese vége.
''Nem tudom, mit baja lehetett, az 1.0.7 nem tiltogat le kiterjesztéseket csak úgy''
''When you upgrade to a new version of Firefox all of your Extensions and Themes will be disabled until Firefox determines that either a) they are compatible with the new release or b) there are newer versions available that are compatible.''- Végül is, ők szóltak előre. A hiba az én készülékemben van, minek tettem fel az újat.
[Szerkesztve] -
Sil
senior tag
válasz
cskamacska #2679 üzenetére
Nem tudom, mit baja lehetett, az 1.0.7 nem tiltogat le kiterjesztéseket csak úgy. Az 1.0.x-eknél ugyanis tökugyanaz a verziószám, amit ellenőriz a kiterjesztések kompatibilitása miatt (az about:config-ban az app.extensions.version kulcs értéke minden 1.0.x verziónál 1.0, asszem az 1.5 bétánál emelték csak 1.4-re).
A Google-s kezdőoldal használatára pedig külön rákérdez a Firefox telepítésének végén, csak oda kell figyelni, mit nyomsz neki. -
cskamacska
addikt
Azért csak ésszel
Nagy vidáman, egyszerű windows-os júzerféreg lelkesedéssel felraktam a megváltó frissítést, hogy az majd megvéd a rosszarcú h4x0roktól, meg kevesebb forrást iszik, de legalábbis az 1.0.7 az 0.0.3-al nagyobb mint, és az biztos nagyon jó lesz nekem jól.
Ehhez képest a böngésző következő indítás után azzal fogadott, hogy akkor most ő jól letiltotta a korábban telepített kiterjesztéseket, és ha meg a karom találni az utat a megvilágosodás felé, ugyan szak már el fél órát a kiterjesztések újratelepítgetésére, és mivel ma akció van és két ánrúgást kapok egy hibáért, több mint egy tucat fölecske betöltögetése helyett, kidobott a gugli tűzróka edition kezdőoldalára.(Ha session saver van, minden van. Ha nincs, így jártál..)
Kegyelemdöfés gyanánt meg értesültem róla, hogy sok kiterjesztésnek (még) nincs 1.0.7 alatt működő változata.
Hmm, hol is van az Opera telepítője? -
Nabu
aktív tag
Megjelent a Firefox 1.0.7 töltsétek 1000-el, frissítsetek
Bővebben: link -
headhunter
addikt
Feltelepítettem a Tabbrowser Extensions kiegészítőt, ha több oldal van megnyítva (több fülön) nem jön elő az oldal felvétele a könyvjelzők közére kattintva semmi, csak csoportos könyvjelző lehetősége jön elő jobb gomb-bal is.. Egy fülnél müködik, mit kellene beállítani, hogy fel tudjak venni könyvjelzőt több fülnél is?
Üdv.: headhunter -
finest
addikt
Hogyan lehetne beállítani, h a Skype chatben átküldött linkeket a Firefox megnyissa. Amíg a Sexplórer az alapértelmezett a Skype automatikusan felnyit egy Sexplórer ablakot. A Firefox nem teszi. Van ötletettek?
-
Sil
senior tag
Ha olyat ír ki, hogy a profil használatban van, NE csinálj újat, hanem nézd meg (Ctrl+Alt+Del), nem fut-e egy olyan firefox.exe, aminek nem kéne (miután becsuktad az összes Firefox ablakot). Ha fut, lődd ki, és utána indítsd újra a Firefoxot. Ha mégis csináltál új profilt, a Profilkezelő segítségével (Start menü / Futtatás: firefox.exe -p) tudsz visszatérni a régi profilhoz ill. törölni az újat.
-
Fred23
nagyúr
0.8-as Firefoxot használok vagy 1 éve,most hirtelen azt írja ki,hogy válasszak felhasználói profilt,a defaulttal nem mehetek fel,mert használatban van ! Értitek ti ezt ? Mi történhetett,hogy IE-re vagyok kénytelen szorulni ?
És nem akarok új profilt csinálni,míg nem tudom,hogy mitől van ez az egész !
[Szerkesztve] -
Pet_i
senior tag
Vmi nem OK a flash megjelenítéssel.
(FF 1.5 Beta, Flash Player 8)
Kipróbálnátok, hogy műxik-e rendben pl. a Bővebben: link?
Nálam nem hozza be a menüket.
[Szerkesztve] -
Sil
senior tag
Távolítsd el, indítsd újra a böngészőt, és tedd fel a szerző honlapjáról, az műxik: Bővebben: link
-
rdi
veterán
biztos volt már de nem találom:
frissítés volt kiterjesztések terén és alul kidob egy bazi nagy nhibasávot. benne:
<button id=''catTabbedButton''label = stb.
programhiba. Mit csinálhatnék? -
EmThor
addikt
firefox megoldotta, thx ^^
-
EmThor
addikt
kép: Bővebben: link
így megcsináltam, de más is jelezte, hogy visszaugrik a cucc [windowblinds, mac os tiger theme, mozilla 1.7.11 összes témával, alappal is ezt csinálja, windowblinds nélkül is]
[Szerkesztve] -
EmThor
addikt
remélem sikerül
[Szerkesztve] -
EmThor
addikt
habár összes témát végigpróbáltam. megfelelő könyvtárba userChrome.css létrehozva, kód bemásolva, 1 mp felvillan, damn, lehet megnézek egy firefoxot...
[Szerkesztve] -
EmThor
addikt
aha, megcsináltam, böngésző bejön, egy pillanatra bejön a 2. sor, aztán eltűnik... még próbálkozok [mozilla 1.7.11]
-
Sil
senior tag
Dehogynem lehet. Fogod a userChrome.css-t (ha nincs ilyen fájlod, csinálsz, pl sima szövegszerkesztővel vagy a ChromEdit kiterjesztéssel), és ezt a pár sort hozzáírod:
/* Multi-row bookmarks toolbar */
#bookmarks-ptf {display:block}
#bookmarks-ptf toolbarseparator {display:inline}
Ha kész, berakod a C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\profilodneve\chrome\ mappába (Windows XP esetén), és újraindítod a böngészőt. -
EmThor
addikt
Segítség. képen látható a mozillám kedvencek sora. de elég kicsi, jobb szélén ott a kis nyíl oldalra többi kedvencekhez, ez elég kényelmetlen. nem lehet megoldani, hogy 2szer ilyen magas legyen a dolog, hogy férjen még a meglévők [mail, index, stb] alá egy újabb kedvencek sor? thx
[Szerkesztve] -
rog75
tag
hi all,
problémám a következő egyszerűen nem engedi felrakni az adblockot azzal az indoklással hogy nem kompatibilis a futó firefox verzióval (probáltam 1.03-1.06, és1.5 beta1)
mi a fax a megoldás?
thy előre is az ötletekért -
Biaggio
őstag
válasz
Mosqu!to #2611 üzenetére
A problémát egy külföldi fórum szerint a Tabbrowser Preferences (1.2.8.4) frissítése okozza, a böngésző alján a következő típusú felirat jelenik meg:
%tabprefsDTD;
Megoldás
A Tabbrowser Preferences-t le kell szedni a Firefox Kiterjesztések használatával. (Eszközök -> Kiterjesztések). Firefox újraindítása, majd újrainstallálás közvetlenül a szerző weboldaláról: Bővebben:� link. Engedélyezni kell a weboldalt, hogy szoftverfrissítés futhasson végig innen. -
Sil
senior tag
A Neptun nem is fog menni Firefoxszal, ahhoz ActiveX kell, ha böngészőn keresztül akarod használni (ugyan a korábbi verziókhoz van ActiveX plugin, ha valaki nagyon akarja, de az csak a Windows Media Player vezérlőit tartalmazza). Vagy beállítod az IEView kiterjesztésben, hogy azt az oldalt mindig IE-ben nyissa meg, és IE-t használsz hozzá, vagy valami külső kliensprogrammal oldod meg (pl simán Távoli Asztali Kapcsolat, vagy Citrix, stb). Általában az iskolák Neptun-os oldalán írják is, hogyan lehet hozzá kapcsolódni ilyen kliensekkel.
-
Sil
senior tag
válasz
asturel #2632 üzenetére
Egészen pontosan:
mousewheel.withnokey.action: mit csináljon a görgő hatására (ha nincs megnyomva más gomb)
lehetséges értékei:
0 : görgetés x sorral
1 : görgetés oldalanként
2 : előre- és visszalépés az Előzményekben
3 : szövegméret nagyítása-kicsinyítése
mousewheel.withnokey.numlines: hány sorral görgessen
mousewheel.withnokey.sysnumlines: a sorok száma feleljen-e meg a rendszer alapbeállításainak
(vagy ugyanez withaltkey, withcontrolkey ill. withshiftkey változatban, az Alt, Ctrl vagy Shift billentyűk lenyomása mellett) -
Jazzy
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, most telepítettem a progit, csak a gondom az hogy nem tudom beállítani azt hogy ne csak 1-sort ugorjon, ha az egér középső gombjával görgetek, hogy lehet beállítani?? Csak FF-ben van ilyen gondom. -
kisho
senior tag
Másnak se működik tökéletesen a béta firefox-al az adblocker? Nekem azt csinálja, hogy kiveszi ugyan a reklámokat, de a helyük ottmarad üresen. Elvileg a legújabb verzió van fenn és a beállítások se lettek változtatva.
-
0519
senior tag
legújabb, 8.0 r22
Igen. -
0519
senior tag
Új Macromedia Flash Player működik nektek?
Nekem felment, hibát nem jelez, de nem működik. Nem jelennek meg a flash tartalmak.
IE alatt működik. -
Sil
senior tag
válasz
deadguy #2618 üzenetére
Ha a Profiloddal van valami gond, akkor azon egy reinstall nem segít (olyankor nem nyúl a Profilhoz). Ilyen hibával ugyan még nem találkoztam, de így ránézésre a chrome cache (ez a böngésző felületének egyes elemeit tartalmazó gyorsítótár) hibájára tippelnék (azaz érdemes a xul.mfl vagy xul.mfasl nevű fájlt törölni, oprendszertől függően), valószínűleg nem kellett volna az egész profilt törölni.
-
deadguy
aktív tag
válasz
raszputyin #2619 üzenetére
Ok, helyrejött, köszönöm a segítséget
-
deadguy
aktív tag
válasz
raszputyin #2619 üzenetére
Töröltem már.... azonkívűl minden létező takarító progit ráengedtem a gépre, de semmi.... az új 1.51 beta meg azt csinálja, hogy finoman ''rángatja'' a weblapot, bármit is nézek....
-
raszputyin
senior tag
válasz
deadguy #2618 üzenetére
phú... velem is előfordult, rossz plugin qrt oda
Linuxban nevezd át/töröld a ~/.mozilla könyvtárat.
Kékben a \Documents and Settings\<neved>\Application Data\Mozilla\Firefox könyvtárat.
Sajna ilyenkor elvesznek az előzmények, amit én rettentőmód utálok... de legalább menni fog. Biztos van elegánsabb megoldás, én sajnos nem tudok.
[Szerkesztve] -
deadguy
aktív tag
Egy Firefox frissítés után ezt a ***** ablakot kapom Bővebben: link. Uninstall, aztán vissza és megint ugyanez.... mi a fenével lehet minden beállítást kitörölni, hogy a normál Firefox-ot kapjam meg?
-
Protezis
őstag
válasz
capafog23 #2615 üzenetére
Nem az a sok idő, amíg rákattintok
Opera tudja, az egyből visszahozza az oldalt. Elvileg az új FF is tudni fogja.
Pet_i: űrlapküldés után próbáltad a visszát, majd az előrét? Persze lehet, hogy ez csak nálam jött össze. Mondjuk lehet az is bezavarhatott, hogy titkosított oldalon néztem. -
Protezis
őstag
Kb 2 perc kellett ahhoz, hogy kiakasszam a beta-t
Ki akartam próbálni az állítólag benne lévő (vagy csak a véglegesben lesz?) gyors előre-vissza lépést. Elküldtem egy űrlapot, majd vissza. Gyorsabban nem jött be, viszont az előrére kattintva elszállt. -
Mosqu!to
addikt
1.5 beta telepítése segített a dolgon.
-
Mosqu!to
addikt
Hi,
Tegnap leszedett valami frissítést a FF-om, és ma a gép bekapcsolásánál így (Bővebben: link) fogadott. Ez mi, és hogyan tudom eltűntetni? Nem valami szar webről töltött frissítés volt, hanem a FF írta ki, hogy új frissítések állnak rendelkezésre. -
Sil
senior tag
Egy elég súlyos biztonsági rés miatt az about:config-ban kapcsoljátok át a network.enableIDN értékét false-ra, vagy rakjátok fel ezt a patch-et: Bővebben: link. Ez egyaránt vonatkozik Mozillára és Firefoxra (az 1.5 bétára is). Ez egy ideiglenes megoldás (kikapcsolja az IDN támogatását, de nem hiszem, hogy olyan sokszor használna az ember ékezetes domainneveket, hogy bárkinek is hiányozzon), a későbbi verziókban majd kijavítják úgy, hogy ne kelljen hozzá ezt kikapcsolni.
-
.:ADAM:.
aktív tag
Ehun e:
És megy 1.5 Beta 1-el is -
Sil
senior tag
A jobboldali linkeknél. Mozilla kereső plugin néven. Lásd: Bővebben: link
(Ne tévesszen meg a kissé félrevezető leírás, Firefoxban ezek a keresőpluginek a beépített keresőmezőbe kerülnek).
Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hobby elektronika
- Gitáros topic
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Akciókamerák
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Uplay
- Milyen processzort vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...